Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 12:40   #3091
rptrbj1978
Rozeznanie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

u mnie to samo z ulewaniem a to moja gwiazdka na macie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nowy rok.jpg (164,1 KB, 52 załadowań)

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 12:53   #3092
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
u mnie to samo z ulewaniem a to moja gwiazdka na macie
ale zadowolona

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:18   #3093
_paulinka2
Wtajemniczenie

właśnie kobitki jakie macie maty edukacyjne? polecacie?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:25   #3094
mamuska003
Raczkowanie

Mam nadzieję że te histerie jej przejdą. Dobrze że w nocy dobrze śpi i wstaje raz albo dwa na karmienie.

Kretencja ty chyba pisałaś że jeszcze z ciebie leci. Ja miałam krwawienia prawie 4 tyg a teraz wylatuje ze mnie takie coś żółtawo-brązowe. Dzisiaj zaczął się 6 tyd. i też mam tego już dosyć.

Kiedy powinno się iść do gina na kontrolę. Po 6 czy 8 tyg?
Co do przytulanek to ja mam opory przed bólem. Kiedyś trzeba będzie spróbować ale może za jakiś miesiąc albo dwa. Jak pomyślę o nacięciu i szwach to ochota natychmiast odchodzi.
A co będziecie stosować jako antykoncepcję. Bo ja się zastanawiam nad tabletkami. Mam nadzieję że one działają.
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:28   #3095
apoolonia
Rozeznanie

_paulinka2

ja mam Ikeowską
nie wiem jak sie sprawuje ale jest bardzo duża

mamuska003

tabletki działają stosowałam 8 lat
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:38   #3096
kretencja
Zakorzenienie

Mamuska, teoretycznie po 6 tygodniach, ale mnie położna powiedziała, że po cc mogę iść nawet po 8 tygodniach, żeby wszystko już tam było dobrze zagojone...
I tak pójdę, ale nie z własnej woli, tylko dlatego, że gin przyjmuje dopiero po 17 stycznia Więc akurat będę mieć nie 6 a 8 tygodni po porodzie skończone.
Myślę zresztą, że to nie ma wielkiego znaczenia, a lepiej chyba iść trochę później niż za wcześnie (kiedy jeszcze nie wszystko zagojone).

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:39   #3097
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość

mamuska003

tabletki działają stosowałam 8 lat
Dzialaja, ja stosowalam 10 lat Ale nie wroce do nich, bo mi wszystko rozregulowaly a stosowalam rozne i nie znalazlam takie ktore by byly 100 % dopasowane. Albo libido zerowe, albo nastroje depresyjne, albo tycie plus problemy z cera. Jest jakas inna alternatywa oprocz gumek? Wkladki narazie nie chce.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:42   #3098
dzasta110
Wtajemniczenie

cześć

u nas wczoraj wieczorem znów mała była dokarmiona mm po 2 godzinach i wypiciu z dwóch piersi chciała jeszcze, cmokała swoją piąstkę i płakałal, z butli wypiła jeszcze 60 ml mm nie mam pojęcia od czego to zależy, że czasami się najada, a czasami nie mleko mi z piersi nie tryska, raczej takie kropelki się pojawiają

my dopiero co zaczęłyśmy używać kilku ubranek 56, ale i tak większość jest jeszcze za duża

sereniti - ładne zdjęcia

kretencja - ale przystojniak zrelaksowany
o tym Vacie wiedziałam już dawno dlatego moja mama nawet kupiła krzesełko do karmienia jeszcze w starym roku

monana - ale córcia Was wczoraj urządziła

De - zakupy mocno poprawiają humor

rptrbj - ale dzidzia zadowolona

mamuska - mi gin kazał przyjść za 2 miesiące już się boję

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:51   #3099
apoolonia
Rozeznanie

De28

u mnie również nie było rwelacji

dzasta110

a myślałam że moja mała jest jakoś wyjątkowo mała
też nosi 56

a pamietam jak kazdy mówił- tylko nie kupuj malych ubranek starczaja na kilka dni!
a my w tych najmniejszych juz miesiac smigamy....

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2011-01-03 o 13:56
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:05   #3100
mamuska003
Raczkowanie

Moja dzisiaj zaczeła 6 tyd i nosi już 62 roz. Strasznie szybko rośnie i już niedługo będą za małe bo są teraz na styk Długa się zrobiła. No i może zjeść. Jak jej dawałam mleko z butli to wypija po 90ml. Jakiegoś małego żarłoka mam
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:07   #3101
kretencja
Zakorzenienie

No, mnie też wszyscy mówili, żeby nie kupować za dużo 56 i w efekcie musieliśmy dokupywać Tymek, mimo że urodził się 57cm długi, też nosił 56 miesiąc, dopiero na 62 przechodzimy, a ma skończone 5 tygodni

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:14   #3102
kliwia
Zakorzenienie

Anecka a zatykasz druga dziurke przy wciaganiu frida? Bo ja nawet gruszka musze druga dziurke zatykac

Mala miala dziwna noc, troche charczala byla bardzo aktywna przez sen, choc nie wiem ile z tego bylo snu. ale nie plakala, co 2h ladnie jadla i odlozona do lozeczka nie wszczynala placzu. Ale tak 'chodzila' w lozeczku ze sie styrlala prawie pod przewijak. ale gdyby tak wygladalyby nocki to bylabym szczesliwa
a dzis spala na brzuszku z 2h a jaka grzeczna przy tym byla
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:26   #3103
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
a pamietam jak kazdy mówił- tylko nie kupuj malych ubranek starczaja na kilka dni!
Dokladnie.Ja jeszcze spiochy w rozmiarze 56 dokupilam, maly nadal je nosi. W 62 sie topi, ale powoli bedzie ten rozmiar pasowac. W kombinezonie na 62 nie moglam go znalezc.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mamuska003 Pokaż wiadomość
Moja dzisiaj zaczeła 6 tyd i nosi już 62 roz. Strasznie szybko rośnie i już niedługo będą za małe bo są teraz na styk Długa się zrobiła. No i może zjeść. Jak jej dawałam mleko z butli to wypija po 90ml. Jakiegoś małego żarłoka mam
Moj je po 130 ml

My po kolejnym spacerze po zasypanych Essen. Od woch tygodni nie odbieraja nam smieci bo smieciarki nie moga dojechac do posesji..
Daniel nauczyl sie spania na brzuszku na skorze owczej. Bardzo ja polubil. Trzeba tylko uwazac, by maly spal na boczku. Od czasu do czasu tak sobie polezy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spacer zimowy 005.jpg (76,5 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg daniel, 26.12.2010 002.jpg (78,3 KB, 65 załadowań)

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2011-01-03 o 14:33
Stary 2011-01-03, 14:27   #3104
kliwia
Zakorzenienie

za tydzien w biedronce beda naklejki na sciane
http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...uz_za_tydzien/
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:34   #3105
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

Mala miala dziwna noc, troche charczala byla bardzo aktywna przez sen, choc nie wiem ile z tego bylo snu. ale nie plakala, co 2h ladnie jadla i odlozona do lozeczka nie wszczynala placzu. Ale tak 'chodzila' w lozeczku ze sie styrlala prawie pod przewijak. ale gdyby tak wygladalyby nocki to bylabym szczesliwa
a
Moj tez sie tak przemieszcza. Jak robak sie czolga.

Daniel

Christian
Stary 2011-01-03, 14:44   #3106
mallinka
Zadomowienie

no to była u mnie położna
udało jej się przystawic Barta do piersi co prawda obudzilismy go i nie był rozkrzyczany jak zwykle ale opierał się i jednak się udało-tylko przez osłonkę... ale mamy kupić inne-avent-ponoć mają lepszy kształt, bo z tej ciężko mu się piło
no i będę dalej sama próbować, nawet te pół godziny-już mi wszystko jedno, a nie chcę utracić pokarmu
Młody był grzeczny-jak to zwykle przed położnymi i zawsze czuję się jak idiotka- że wymyslam jakieś rzeczy a on taki grzeczniutki...:h ahaha:

te płacze i krzyki po jedzeniu to prawdopodobnie kolka-nie wiedziałam że tak wcześnie może się pojawić no i mamy podawać mu herbatkę z koperku, a jak nie pomoże to jakieś kropelki.

byłam w szoku jak należy się obchodzić z kikutem-na pewno nie dam rady tak robić-dobrze że TZ to widział to będzie tam gmerał... i mam nadzieję że szybko odpadnie

i też zdziwiłam się że mamy pieluchować aż do kontroli bioderek, tak profilaktycznie

ogólnie jestem zadowolona z wizyty i czuję się trochę pewniej-zobaczymy jak długo

Mój "Mały" raczej nie nosi 56-bo też nie miałam za wiele, a to co było to opięte, więc niewygodne, ja lubię jak jest luz, a nogawki przytrzymuje skarpetkami

muszę w końcu wkleić Wam zdjęcie mojego rozrabiaki ale jeszcze nie miałam czasu poszaleć z aparatem, a nie chce mi się podłączać dla kilku zdjęć

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:45   #3107
vikicullen
Zadomowienie

bylismy u lekarza, przpeisala syrop, krople i zalecala kupic nebulizator na inhalacje, narazie mowi ze w oskrzelach nic nie slychac na szczescie.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:47   #3108
KarolinaB
Raczkowanie

Cześć dziewczyny - trochę późno, ale samych szczęsliwych dni w nowym roku!!!

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
no właśnie zastanawiam się nad częstotliwością kąpieli, ale on z tego płaczu jest cały mokry zawsze i boję się że zaraz zrobią mu się potówki

to chyba wypróbujemy te butle avent-dziękuję
Mallinka - My kąpiemy Janka codziennie, bo on to bardzo lubi, butle i smoczek do butli też mamy aventu i ssie z niej tak sobie, mamy też zwykłą canpol baby i z niej też je jakby nam łaskę robił, ale to pewnie dlatego, że jadł z butelki tylko kilka razy i nie jest nauczony, on cały czas na cycku.

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Kurde ze tez macie czas na wizaz, ja kompletnie nie mam na nic czasu

Zycze Wam zebyscie byly radosne kazdego dnia Nowego Roku!
Wasze dzieci tez jak sie karmi butelka to sie rzucaja na boki? bo nam jest ciezko ja karmic przez takie zachowanie :/ nigdy spokojnie nie je. Ja pije herbatke wspomagajacą laktacje i nic to nie daje. Juz jedna cala wypilam Hippa granulowana i mam jeszcze mniej pokarmu, no wczoraj sciagnelam z jednej piersi 5 kropel a z drugiej 10ml... PORAŻKA!
Anecka - ja za radą Weronisi piję herbatki laktacyjne ale tylko ziołowe, nie w granulkach i u mnie wszystko ok. Ale mój Janek cały czas na cycu, pewnie on pobudza bardziej niż herbatki, ale te w granulkach to sam cukier, spróbuj w saszetkach.

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Dziewczyny po połogu, a jak u Was ze zbliżeniami? U nas koszmar. Mam wrażenie, że zaszyli mnie na cztery spusty. Boli.
Joanna - My spróbowaliśmy zaraz po świętach, wtedy to było jakoś 7 tyg. po porodzie i ból był uniemożliwiający zbilżenie... co najdziwniejsze byłam cięta po lewej stronie i tam mam bliznę, a więc i szwy, a bolało po prawej stronie, ale dnia następnego uzyliśmy dużo żelu nawilżającego i delikatnie się przytulaliśmy. Potem było już lepiej, ale bez żelu sobie nie radzimy niestety.

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
właśnie kobitki jakie macie maty edukacyjne? polecacie?
Paulinka - my mamy taką zwykłą niefirmową matę, po prostu dwa pałąki z zawieszkami. Ale jeszcze jej nie używaliśmy.

Dostaliśmy od znajomej karuzelkę Fisher Price i młody ma ją kompletnie w pieluszce!
http://allegro.pl/karuzela-fisher-pr...387593359.html

Miśki sa blade i kręcą się jakby chciały a nie mogły, mały po 3 sekundach zajmuje się ochraniaczem na łóżeczko, na którym ma biedronki i motylki, pilot kompletnie nieprzydatny, że już o projektorze nie wspomnę. Nie polecam dziewczyny!!!!

U rodziców mamy zwykłą nakręcaną karuzelę z kolorowymi biedronkami, co się szybko kręcą i mały ją uwielbia!!! Cieszy się i gada do tych bbiedronek, muszę ją przywieźć a te FP oddać. Najlepszy przykład, że drogie nie znaczy lepsze...

A ja jestem chora i panikuję, żeby Młody nie był, bo kaszle i kicha i rano miał temperaturę 37, teraz mu spadła do 36,8 i nie kaszlał od rana, więc może się uchowa to moje dziecko... Ale ja czuję sie strasznie, przeżuta i wypluta...
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:55   #3109
mallinka
Zadomowienie

Karolina dużo zdrówka
a właśnie położna też mówila zeby codziennie kąpać, to spróbujemy dziś i mam nadzieję że jakoś powoli będziemy się oswajać

jutro jadę na zdjęcie szwów i trochę się boję

a w środę mam przyjąć księdza z kolędą tydzień po porodzie...

ze mnie leci tak jakby chcialo a nie może takie delikatne kleksy mam za każdym razem. muszę komuś oddać te wielkie wkłady poporodowe-w ogóle ich nie użyłam, a najlepsze jest jak TZ kupuje te podpachy-dzwoni do mnie ii telefonicznie się zastanawiamy ktore to ktore

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:04   #3110
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
ale czy to normalne że zawsze po karmieniu płacze-tak jakby go bolał brzuszek-bo się pręży i czuję ruchy brzuszka. przecież daję mu swoje mleko-ono nie powinno być dobre na żołądek?
strasznie to uciążliwe-zwłaszcza w nocy-bo ciężko go uspać
moja płacze jak się nałyka za dużo powietrza
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Aliszcze, ale na brzuszek zaraz po jedzeniu? Nam położna zabroniła

Dziewczyny, czytałyście, że VAT na ubranka dziecięce skoczy z 7 na 23%? Już sa drogie, a co będzie po podwyżce?
ja kładę na brzuszek jakieś 15 minut po jedzeniu.
Cytat:
Napisane przez mamuska003 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Czy wasze dzieci wpadają wieczorem w histerię? Moja mała wieczorem po cały nieprzespanym dniu jest zmęczona i zaczyna wrzeszczeć. Ciężko ją wtedy uspać. Daję jej cyca topośsie parę razy i wrzask i tak przez dwie godziny. Dopiero potem pada wymęczona i śpi. Jeszcze wczoraj jak próbowałam ją uspać to przylazła teściowa i mnie wkur....a i przez nią nie odzywam się dzisiaj do tż. Wnerwia mnie ta baba
myśmy mieli ostatnie 3 dni takie - 0 spania w dzień a wieczorem obłęd - teraz wolę ją nawet trzymać na rękach przez godzinę czy dwie albo leżeć pod nią na łóżku (uwielbia na mnie lub na tż-cie spać) ale żeby się ciutkę przespała - wczoraj jak trochę spała w dzień to już wieczorem było lepiej trochę pomarudziła i jak ją przytuliłam to zasnęła.
Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Melduję, że Hania już ( prawie) zdrowa
super
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
to mi się dorwała do nosa i nos zaczęła ssać
dobra jest

moja raz ugryzła tż-ta w sutek
Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
bylismy u lekarza, przpeisala syrop, krople i zalecala kupic nebulizator na inhalacje, narazie mowi ze w oskrzelach nic nie slychac na szczescie.
super, że oskrzela czyste
Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość

A ja jestem chora i panikuję, żeby Młody nie był, bo kaszle i kicha i rano miał temperaturę 37, teraz mu spadła do 36,8 i nie kaszlał od rana, więc może się uchowa to moje dziecko... Ale ja czuję sie strasznie, przeżuta i wypluta...
ale gdzie mu mierzyłaś tą temperaturę???
bo 36,6 to jest pod pachą a np. w pupie lub uchu jest wyższa 0 0,5 stopnia więc powinna wynosić ok 37,1
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:06   #3111
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

jutro jadę na zdjęcie szwów i trochę się boję
JA tez sie bałam zdjęcia szwów ale to nic nie boli, to trwa sekundkę jedno pociągniecie, nawet mnie nie zaszczypało.

Stary 2011-01-03, 15:06   #3112
kotek81
Zakorzenienie

właśnie zeżarłam pół czekolady mlecznej z orzechami
Stary 2011-01-03, 15:07   #3113
De28
Wtajemniczenie

Kremujecie maluchy po kazdej kapieli?Dodaje troche oliwki do kapieli ale mam wrazenie, ze ma po tym potowki.

Daniel

Christian
Stary 2011-01-03, 15:14   #3114
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Kremujecie maluchy po kazdej kapieli?Dodaje troche oliwki do kapieli ale mam wrazenie, ze ma po tym potowki.
smaruję ją całą oliwką.
Stary 2011-01-03, 15:20   #3115
M25
Zadomowienie

Melduję się po pierwszych zajęciach fitness. O mało nie umarłam, ale jakoś dałam radę Coś czuję, że powrót do formy będzie ciężki Zastanawiam się czy podczas karmienia piersią można korzystać z sauny i solarium? Znając moje szczęście to pewnie nie
Stary 2011-01-03, 15:26   #3116
ranka
Kici kici miau miau

oliwka na cialo moze wysuszac.

ja czasami kremuje kremem natluszczajacym

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:26   #3117
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
lutien, super, że jedziecie sobie do Zakopca na długo jedziecie?
na 4 dni.na wesele kuzyna tz

Cytat:
De28

u mnie również nie było rwelacji

dzasta110

a myślałam że moja mała jest jakoś wyjątkowo mała
też nosi 56

ja tez sie smialam z tej rady, jak po miesiacu dopiero 56 przestaly wisiec na malej a teraz nika ma 2,5 mies i powoli wyrasta z 56, choc 62 tez sa juz dobre.

sorki za literowki, ale cos dzis nike boli brzuch i bardzo sie meczy przy pierdzeniu i zasypia tylko mi na rekach spala juz wczesniej 2 godz i teraz znow zasnela - tym razem na ramieniu ale tak sie meczy dzis, ze szkoda ja budzic. ma szczescie lubie sie z nia przytulac, wiec niezbyt mi to przeszkadza (a i przy okazji czytac wizaz mozna, np. watek o prasowaniu majtek z plotkowego )

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
nie - raz na jakis czas smaruje oliwka przy okazji masazu. uzywam za to oillan do kapieli.
(Katharine Hadley )

Edytowane przez lutien
Czas edycji: 2011-01-03 o 15:28
lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:27   #3118
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
właśnie zeżarłam pół czekolady mlecznej z orzechami
na zdrowie
Stary 2011-01-03, 15:30   #3119
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Melduję się po pierwszych zajęciach fitness. O mało nie umarłam, ale jakoś dałam radę Coś czuję, że powrót do formy będzie ciężki Zastanawiam się czy podczas karmienia piersią można korzystać z sauny i solarium? Znając moje szczęście to pewnie nie
Ide w sobote na saune, lekarz pozwolil.

Daniel

Christian
Stary 2011-01-03, 15:36   #3120
vikicullen
Zadomowienie

no wlasnie ciekawa jestem jak to z solarium i to jescze po cc.
a moj biedny michalek tak sie meczy z katarem, oddycchac momentami nie moze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości