|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Melduję się
![]() ![]() ![]() ![]() Prunelle, ![]() Olusia, fajny brzucholek ![]() Diatoma, po cc na pewno trzeba uważać z ciężarami, nie powinnaś dźwigać więcej niż 5kg. Czyli synka tak, ale już wózka nie. Znajomej szew się rozszedł jak zaczęła schodzić z wózkiem, a mieszkają na 4 piętrze...A co do lekarzy, to z tego co słyszę chyba każda żona lekarza rodzi przez cc ![]() ![]() Niutka, moi teściowie od urodzenia Aleksa kupili mu ze 3 ciuszki...Moi rodzice sfinansowali z 80% wyprawki na czele z wózkiem, a od urodzenia małego ciągle dostajemy ciuszki i zabawki. Z jednej strony nie mam żalu do teściów bo to rolnicy, więc dochody mizerne ale z drugiej, dla nich jest zupełnie naturalne że moi rodzice wszystko kupują i zawsze oczekują na dofinansowanie swojego syna ![]() ![]() Kampasiula, trzymam kciuki za wizytę ![]() Monti, ja kolorek będę robić przed porodem, nie myślałaś o takiej opcji? Nie wyobrażam sobie po porodzie zostawić malutkiej samej na kilka godzin, nawet jeśli odciągnę mleko. Dlatego pójdę wcześniej, tak samo zrobiłam poprzednio ![]() Kolba, super foteczki, cieszę się że wszystko ok ![]() Laseczka, nie dziedziczy się wcześniactwa, pytałam o to kiedyś gina i stwierdził że absolutnie nie. Moja mama urodziła mnie w 34tc z wagą 1000g, a mój synek urodził się w 39tc ![]() Szara Myszka, przykro mi z powodu suni ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2011-01-03 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
coralady - kurcze ja też nie wiem jak Ci pomóc....
![]() może jakaś maseczka??peelingi czy coś?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to jeśli chodzi o suchą skórę, to byłam z tym u dermatologa, tez miałam takie placki i poleciła mi physiogel żel do mycia twarzy i physiogel krem do twarzy - mnie pomaga. Nie myję twarzy wodą, tylko tym żelem i ściągam wacikiem, a potem nakładam ten krem dla b. suchej skóry i jest lepiej, przynajmniej na oczy widzę i nie ciągnie mnie skóra tak...Żel kupiłam ze 2 miesiące temu i jeszcze mam, a myję dwa razy dziennie, krem kupiłam drugie opakowanie, starcza na ok. 1,5 miesiąca (w moim przypadku). Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Generalnie dobra połozna, doświadczona, powinna ocenic w trakcie porodu, czy naciąć, czy nie i zapytac rodzącej i to jest indywidualna kwestia każdej rodzącej, nawet przy porodzie domowym czasami połozna za zgoda rodzącej natnie, jak widzi, że to bardzo konieczne. Kobiety maja rózna budowę, ale takie podejście, że nacinamy, bo wszystkim nacinamy na wszelki wypadek, no to ![]() ![]() co do lekarzy i cc, to jest tak, że poniewaz lekarze pracuja w szpitalach to sie napatrza na rózne patologie i mają taki syndrom patologa, to po prostu kwestia psychiki, tak działa nasz mózg, ze lepiej zapamietuje negatywne przypadki, niz pozytywne, np. co zapamiętałyście z roku 2010- na pewno katastrofe smolenską, powodzie, kryzys finasowy itd... a nikt nie pamięta o pozytywnych rzeczach, a przeciez na pewno tez było ich sporo, smiem stwoerdzic, że na co dzien na pewno więcej niz tyhc negatywnych, podobnie u mnie w pracy, zajmuję się reklamacjami i cały nasz dział reklamacji ma wrazenie non stop, ze nasza firma jest do d.... bo mamy codziennie reklamacje, a tymczasem statystyka pokazuje coś całkiem przeciwnego, reklamacje w naszej firmie to tylko 2 % , ale to my te 2 % obrabiamy i dla nas to jest tak, ze widzimy ciągle tylko te reklamacje, nie widzimy tych 98 % zadowolonych klientów. tak samo z lekarzami, oni najczęsciej widza te przypadki negatywne, a zapominaja o tych pozytywnych, bo te pozytywne często po prostu do nich w ogóle nie trafiaja, zdrowi ludzie raczej nie latają co chwila do lekarza, a porody fizjologiczne przebiegające prawidłowo przyjmuja same połozne, a lekarz wkracza dopiero jak jest cos nie tak, więc dla niego 99% przypadków z jakimi sie styka lekarz na porodówce, czy w ogóle w szpitalu to te patologiczne i ma zaburzony obraz rzeczywistości.
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-03 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie tak, zgadzam sie w 100% ![]() ja tez chce karmic i zrobie wszystko co bede mogla zeby tak bylo, najgorzej to sie poddac po dwoch dniach bo np. dziecko nie umie ssac i sie denerwuje ![]() no ja tez sie wczoraj nic nie odzywalam,ale swoje pomyslalam ![]() Cytat:
![]() mnie bardzo bola pachwiny, ciezko mi z lozka zejsc ![]() no i coraz bardziej plecy dokuczaja, na krzesle to siedze z poduszka za plecami, brzuch mam wysoko, malutka mi zebro chyba uciska bo musze siedziec strasznie wyprostowana zeby mnie nic nie klulo pod piersiami ![]() no ale juz blizej jak dalej damy rade ![]() Cytat:
![]() u mnie pomarancza, mandarynka i czkawka murowana ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Titysuper brzusio! rośnie,rośnie
![]()
![]() |
#247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
na punktowe pryszcze olej tamanu (kupuje sie w sklepach z produktami naturalnymi) lub olejek herbaciany na noc smaruj sobie twarz kremem dla dzieci BABYDREAM z nagietkiem i koniecznie z cynkiem (są dwa rodzaje, jeden z cynkiem drugi bez), zaraz Ci pokaze linka o ten ----> LINK on jest taki gęsty ten krem ale delikatnie go najlepiej wklepać palcami na dzień ja osobiście używam Emu Oil albo naturalne kremy ale ja to mam świra na punkcie naturalności, najlepiej kup sobie jakiś dobry krem nawilżający, broń Boże matujące bo one wysuszają generalnie z gotowych już kremów polecam ten: LINK |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Tiny brzuszek śliczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Tity, ładny brzuszek
![]() Ja się wreszcie też cyknęłam, to mój brzucholek w połowie 27 tc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
jest nas dwóch ja i mój brzuch
![]() Gosia piekny brzusio ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-01-03 o 14:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Tity, Castia, Gossik_s piękne brzuszki, a każdy inny!!!!
Gossik_s Ty na pewno 27tc? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
Gosik i Castia wasze brzuszki - rewelacja
![]() A jakie różne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
gosikk malutki brzusio,ale słodki!
![]() castiaoooo,mój jest bardzo podobny! ślicznie ;*
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny piękne zdrowe brzuszki
![]() ![]()
![]() |
#256 | |||||||
Wtajemniczenie
|
szara myszka smutna historia - współczuję, wiem co to znaczy podjąć decyzję, żeby uśpić zwierzaczka
![]() Black_Angel86 pewnie, że pamiętamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() avikusia moim zdaniem dobrze Ci dziewczyny zinterpretowały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to jest chyba rekord, piękny brzunio, mi też już zaczyna pępuch wyłazić ![]() Wróciłam dziewczynki z tej glukozy. Było strasznie, ale dałam radę ![]() ![]() dzisiaj odwiedzilam koleżankę, teraz gotuję rosołek, robię obiadek dla męża, pranie i jeszcze mi odkurzanie zostało, ale to chyba już jutro ![]() Jak już wiem, że nie muszę iść do pracy, to mam taką werwę, że nie wiem ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dla mnie on jest ogromnyy, i w sumie moglby juz nie rosnac ![]() no ale blizniakow nie stwierdzono ![]() jest jedna sztuka ![]() dzięki dziewczynki ![]() [QUOTE=ego_ego;24136504] to jest chyba rekord, piękny brzunio, mi też już zaczyna pępuch wyłazić ![]() Wróciłam dziewczynki z tej glukozy. Było strasznie, ale dałam radę ![]() ![]() QUOTE] no to teraz czas na leniuchowanie ![]() no pepek to mam jak wentyl od stara jak to moj maz mawia ![]() troche boli jak dotykam, a nie wiem czy zauwazylyscie ale moj brzuch jest taki sciety i calkowicie prosty w okolicach pepka ![]() czasami jak zrobie zdjecie to wyglada jakby ktos go nozem scial tak prosto - dziwnie troche to wyglada ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#258 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mi właśnie ciocia przyniosła 3 śliczne śliniaczki dla niuni ![]() ja piorę wszystko ![]() ![]() Cytat:
![]() śliczny brzuszek ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
gosikk to jest 27 tydzień? malusi
![]() castia Twój okrąglaczek fajny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do brzuszka, to mi się wydaję, że masz normalny nic w nim dziwnego, a pępuch to mnie też boli jak dotykam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No to nici z Capivitu.Nawet nie podejrzewałam,ze nie można brac w nadmiarze wit.A.Dobrze,że mnie uświadomiłyście ![]() Gosik,Casia ale macie brzuszki Szara myszka poruszyła mnie twoja historia z jamniczką ![]() ![]() Tata pojechał ją zakopać na działkę,a jak wrócił to pierwsze co zrobił nalał sobie kielicha...Normalnie poryczałam się jak dziecko jak sobie przypomniałam... ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ten krem to mi pomógł baaaaardzo swojego czasu, tak dobrze odżywionej skóry i podleczonej i gładkiej nie miałam dawno (koniecznie z cynkiem, oba wyglądaja tak samo prawie ale doczytaj aby wziąć z cynkiem bo on właśnie leczy podrażnienia) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Castia,
![]() ![]() Kolba, dla mnie mój brzuch jest monstrualny ![]() ![]() Czarna, ![]() Ego, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musisz miec zarejestrowana ta kartę, bo jak nie masz, to ci nie wydrukuje, będzie żądał ten automat danych do zalogowania, zarejestruj ja najpierw na stronie internetowej, albo upewnij sie, ze jest zarejestrowana... ![]() Gosikk- ale malutki brzunio ![]() Castia, dla odmiany wielgachny, normalnie az dziwne, ze sie nie przewracasz, ale może to takie ujęcie ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
Nio, teraz porobię w końcu porządki w szafach, bo trzeba zrobić miejsce dla synusia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Wtajemniczenie
|
a to mój, sorki, ale akurat byłam w takiej rozciagniętej piżamie
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-03 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Wtajemniczenie
|
ps. brzuszek w 31 TC
a ja dzis zaczęłam 32 TC ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
http://www.chaber.pl/wyprawka_ch.htm
wypraweczka - fajna ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- jaki fajny, ja już się nie mogę doczekać wszystkiego, duzego brzucha, porodu i maluszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Wtajemniczenie
|
aha i to oznacza, że dzis zaczęłam 8 msc ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#270 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() taki jest duzy, kazdy mowi ze duzy, no ale co mam zrobic ze tak urosl ![]() gratulacje ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.