Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 13:15   #241
gosikk_s
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Melduję się Cześć w nowym roku Sylwka spędziliśmy przed TV na szczęście Aleks czuł się dobrze, dopiero od wczoraj pokasłuje. Nie przyjmuje oczywiście żadnych leków, po walce udaje mu się jedynie zakropić nosek na noc. Wygląda na to że musimy po prostu przeczekać Zaskoczył mnie ban dla Iizabeli i mam nadzieję że interwencja pomoże, i wróci do nas...

Prunelle,

Olusia, fajny brzucholek

Diatoma, po cc na pewno trzeba uważać z ciężarami, nie powinnaś dźwigać więcej niż 5kg. Czyli synka tak, ale już wózka nie. Znajomej szew się rozszedł jak zaczęła schodzić z wózkiem, a mieszkają na 4 piętrze...A co do lekarzy, to z tego co słyszę chyba każda żona lekarza rodzi przez cc A przynajmniej znakomita większość, ciekawe czemu

Niutka, moi teściowie od urodzenia Aleksa kupili mu ze 3 ciuszki...Moi rodzice sfinansowali z 80% wyprawki na czele z wózkiem, a od urodzenia małego ciągle dostajemy ciuszki i zabawki. Z jednej strony nie mam żalu do teściów bo to rolnicy, więc dochody mizerne ale z drugiej, dla nich jest zupełnie naturalne że moi rodzice wszystko kupują i zawsze oczekują na dofinansowanie swojego syna A moi rodzice to już emeryci i choć emerytury mają przyzwoite to wiadomo że jak nam dają to swoim kosztem...Tak samo będzie z wykańczaniem mieszkania, mama już ma odłożone pieniądze żeby nam dołożyć a teściowie przyjadą obejrzeć Co do pęknięć przy porodzie, moja koleżanka strasznie popękała i szwy ma aż na tyłku, więc różnie z tym bywa. U nas raczej panuje opinia że lepsze nacięcie niż niekontrolowane pęknięcie, choć wiem że w moim szpitalu obowiązuje ochrona krocza. Jak to wygląda w praktyce nie wiem i nie chcę wiedzieć, brr.

Kampasiula, trzymam kciuki za wizytę

Monti, ja kolorek będę robić przed porodem, nie myślałaś o takiej opcji? Nie wyobrażam sobie po porodzie zostawić malutkiej samej na kilka godzin, nawet jeśli odciągnę mleko. Dlatego pójdę wcześniej, tak samo zrobiłam poprzednio Chyba że faktycznie kolor wychodzi Ci zmieniony, u mnie nie ma różnicy.

Kolba, super foteczki, cieszę się że wszystko ok

Laseczka, nie dziedziczy się wcześniactwa, pytałam o to kiedyś gina i stwierdził że absolutnie nie. Moja mama urodziła mnie w 34tc z wagą 1000g, a mój synek urodził się w 39tc

Szara Myszka, przykro mi z powodu suni i trzymam kciuki za zdrowie Fokusa I oczywiście cieszę się że Oleńka pięknie rośnie

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm

Edytowane przez gosikk_s
Czas edycji: 2011-01-03 o 13:17
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:19   #242
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

coralady - kurcze ja też nie wiem jak Ci pomóc....
może jakaś maseczka??peelingi czy coś??
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:26   #243
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Cześć przyszłe mamusie!

Mam pytanko-czy można w ciąży stosowac Capivit A+E?To w sumie witaminy,ale nie wiem Muszę czymś moją cere ratowac,bo to jakas maskara jest.Za 1,5 tygodnia mam ślub cywilny i nie chce wyglądać jak zombie.A może macie jakies sprawdzone sposoby na kłopoty a cera w ciązy?

Blackrose wysłałam ci prośbę o zaprzyjaźnienie,bo chyba inaczej nie dam rady przesłać Ci danych na priva.
witaminy A to ja bym nie stosowała jednak, w ciąży nie wolno za dużo.

Za to jeśli chodzi o suchą skórę, to byłam z tym u dermatologa, tez miałam takie placki i poleciła mi physiogel żel do mycia twarzy i physiogel krem do twarzy - mnie pomaga. Nie myję twarzy wodą, tylko tym żelem i ściągam wacikiem, a potem nakładam ten krem dla b. suchej skóry i jest lepiej, przynajmniej na oczy widzę i nie ciągnie mnie skóra tak...Żel kupiłam ze 2 miesiące temu i jeszcze mam, a myję dwa razy dziennie, krem kupiłam drugie opakowanie, starcza na ok. 1,5 miesiąca (w moim przypadku).

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
kurde dziewczyny jakoś mnie tak od rana wzięło na zamartwianie się... to już 31 tydzień a ta moja dziewczynka nadal nie odwrócona łepkiem w dół.. jakoś tak się niepokoję... czym to może być spowodowane??
nie martw się, przecież może się obrócić jeszcze!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:26   #244
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość

A co do lekarzy, to z tego co słyszę chyba każda żona lekarza rodzi przez cc A przynajmniej znakomita większość, ciekawe czemu

Co do pęknięć przy porodzie, moja koleżanka strasznie popękała i szwy ma aż na tyłku, więc różnie z tym bywa. U nas raczej panuje opinia że lepsze nacięcie niż niekontrolowane pęknięcie, choć wiem że w moim szpitalu obowiązuje ochrona krocza. Jak to wygląda w praktyce nie wiem i nie chcę wiedzieć, brr.

Generalnie dobra połozna, doświadczona, powinna ocenic w trakcie porodu, czy naciąć, czy nie i zapytac rodzącej i to jest indywidualna kwestia każdej rodzącej, nawet przy porodzie domowym czasami połozna za zgoda rodzącej natnie, jak widzi, że to bardzo konieczne.
Kobiety maja rózna budowę, ale takie podejście, że nacinamy, bo wszystkim nacinamy na wszelki wypadek, no to

co do lekarzy i cc, to jest tak, że poniewaz lekarze pracuja w szpitalach to sie napatrza na rózne patologie i mają taki syndrom patologa,
to po prostu kwestia psychiki, tak działa nasz mózg, ze lepiej zapamietuje negatywne przypadki, niz pozytywne, np. co zapamiętałyście z roku 2010- na pewno katastrofe smolenską, powodzie, kryzys finasowy itd... a nikt nie pamięta o pozytywnych rzeczach, a przeciez na pewno tez było ich sporo, smiem stwoerdzic, że na co dzien na pewno więcej niz tyhc negatywnych,
podobnie u mnie w pracy, zajmuję się reklamacjami i cały nasz dział reklamacji ma wrazenie non stop, ze nasza firma jest do d.... bo mamy codziennie reklamacje, a tymczasem statystyka pokazuje coś całkiem przeciwnego, reklamacje w naszej firmie to tylko 2 % , ale to my te 2 % obrabiamy i dla nas to jest tak, ze widzimy ciągle tylko te reklamacje, nie widzimy tych 98 % zadowolonych klientów. tak samo z lekarzami, oni najczęsciej widza te przypadki negatywne, a zapominaja o tych pozytywnych, bo te pozytywne często po prostu do nich w ogóle nie trafiaja, zdrowi ludzie raczej nie latają co chwila do lekarza, a porody fizjologiczne przebiegające prawidłowo przyjmuja same połozne, a lekarz wkracza dopiero jak jest cos nie tak, więc dla niego 99% przypadków z jakimi sie styka lekarz na porodówce, czy w ogóle w szpitalu to te patologiczne i ma zaburzony obraz rzeczywistości.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-03 o 13:39
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:32   #245
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ja po prostu załozyłam, ze będę karmic i już, jak ktos bardzo chce to będzie karmił, a jak ktos nie chce, to każdy powód będzie dobry, by miec pretekst do nie karmienia

Mam dwa przykłady, moja znajoma 2 dzieci nie karmiła, bo jej rózni ludzie głupot nakładli do głowy o chudym pokarmie i takich tam, przy trzecim dziecku sie wyedukowała i postanowiła, że bedzie karmic chocby nie wiem co i prosze, dziecko ponad rok na cycu było i jakos ani pokarm za chudy, ani jej nie zaniknął, dziecko po chwilowych perturbacjach zaczęło ładnie jeść, ... po prostu 99% w tym przypdaku zalezy od nastawienia, medyczne przyczyny że kobieta naprawdę nie może karmic zdarzaja sie naprawde baaaardzo rzadko, reszta to przejściowe kryzysy, które jesli ktos naprawde chce to przejdzie, a jesli ma wątpliwości to po prostu zrezygnuje z karmienia wykorzystując to jako pretekst.

Druga moja znajoma po cc miała problem z karmieniem, bo w szpitalu podawali małej mleko z butli i mała sie ponoć przyzwyczaiła, więc znajoma najpierw odciągała pokarm do butli i tak jej podawała, bo stwierdziła, ze nie będzie dziecka męczyć uczeniem ssania cyca , a teraz okazuje sie, ze ja juz to ściąganie męczy i przechodzi stopniowo na modyfikowane, no i ok, jej sprawa, ale mnie denerwuje jej co chwila powtarzane, że ona bardzo by chciała karmic naturalnie tylko nie może.... po co takie tłumaczenie, wymyslanie... może, bo mleko ma, tylko nie jest dostatecznie zmotywowana, to nie nie przyzna sie wprost, nie powie, że jej tak wygodniej, tylko że nie może i żeby jej jeszcze współczuć.
Dodam tylko, że to sa moje przemyslenia, jej oczywiście tego nie mówie, bo po co komus przykrość robić.

dokładnie tak, zgadzam sie w 100%
ja tez chce karmic i zrobie wszystko co bede mogla zeby tak bylo, najgorzej to sie poddac po dwoch dniach bo np. dziecko nie umie ssac i sie denerwuje

no ja tez sie wczoraj nic nie odzywalam,ale swoje pomyslalam

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Jeny tak się wystraszyłam, że mały za wcześnie będzie chciał wychodzić...jeszcze jest za malutki... Na szczęście teraz czuję się dobrze, po rumianku chyba się trochę uspokoiłam, mały sobie poczkał radośnie i przesuwa sobie rączki i nózie jak zwykle Teraz zaczyna być widać, że to kończynkę przesuwa, tylko jeszcze nie wiadomo jaką, po prostu takie cienkie, albo małe coś jeździ pod skórą
Wstawiam jeszcze zdjęcie mojego brzuchacza Ostatnio rośnie jak na drożdżach
zgrabny brzusio, moj to taki okraglutki juz, wstawie tez moze jakas fotencje
mnie bardzo bola pachwiny, ciezko mi z lozka zejsc
no i coraz bardziej plecy dokuczaja, na krzesle to siedze z poduszka za plecami, brzuch mam wysoko, malutka mi zebro chyba uciska bo musze siedziec strasznie wyprostowana zeby mnie nic nie klulo pod piersiami
no ale juz blizej jak dalej
damy rade

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Tity słodkie to z tymi rączkami i nóżkami ja widzę tylko jak mi skóra podskakuje

moja też właśnie czkawki dostała i ją już dość długo trzyma, pewnie po pomarańczu :P albo po mm's (zjadłam całą dużą paczkę )
po pomaranczy na pewno
u mnie pomarancza, mandarynka i czkawka murowana
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:38   #246
87czarna
Zakorzenienie

Titysuper brzusio! rośnie,rośnie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:42   #247
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Czarna nie ma już tragedii,bywało gorzej,ale mam ewidentny problem w ciąży ze skórą w ogóle.Ciągle mi sie jakieś pryszcze robią(i to nie takie zwykłe,tylko jakieś giagnty napełnione krwią),cera jest zaczerwieniona,bardzo wrażliwa.Cokolwiek użyje to mam podrażnioną twarz,albo strasznie suchą.Nie wiem juz co robić
polecam:
na punktowe pryszcze olej tamanu (kupuje sie w sklepach z produktami naturalnymi) lub olejek herbaciany

na noc smaruj sobie twarz kremem dla dzieci BABYDREAM z nagietkiem i koniecznie z cynkiem (są dwa rodzaje, jeden z cynkiem drugi bez), zaraz Ci pokaze linka
o ten ----> LINK
on jest taki gęsty ten krem ale delikatnie go najlepiej wklepać palcami

na dzień ja osobiście używam Emu Oil albo naturalne kremy ale ja to mam świra na punkcie naturalności, najlepiej kup sobie jakiś dobry
krem nawilżający, broń Boże matujące bo one wysuszają

generalnie z gotowych już kremów polecam ten: LINK
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:45   #248
megi2015
Zadomowienie

Tiny brzuszek śliczny
Stary 2011-01-03, 13:53   #249
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja też bardzo bym chciała, bardzo. czytam duzo o laktacji, o kryzysach laktacyjncyh, czym pobudzać, jak dziecko przystawiac... mam nadzieję że tą moją wiedzę bede mogla wykorzystac w praktyce
wyjdzie wszystko w praniu...
castia tez mam nadzieję, że uda mi się karmić córcie i będę się bardzo starała tego dopiąć wiem, że początki są trudne, zarówno bratowa jak i koleżanka mówiły, że pierwszy tydzien to był dla nich dramat, ale jakoś się przemogły, pocierpiały i dalej już bylo wszystko dobrze
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 13:54   #250
gosikk_s
Zakorzenienie

Tity, ładny brzuszek

Ja się wreszcie też cyknęłam, to mój brzucholek w połowie 27 tc Rany, poprzednio taki miałam jakoś przed porodem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1031874.jpg (79,8 KB, 89 załadowań)

Stary 2011-01-03, 14:01   #251
Castia
Wtajemniczenie

jest nas dwóch ja i mój brzuch

Gosia piekny brzusio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0007.jpg (75,4 KB, 86 załadowań)

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-03 o 14:08

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 14:18   #252
kolba
Raczkowanie

Tity, Castia, Gossik_s piękne brzuszki, a każdy inny!!!!
Gossik_s Ty na pewno 27tc? Maleństwo straszne z tego Twojego brzuszka!
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:19   #253
megi2015
Zadomowienie

Gosik i Castia wasze brzuszki - rewelacja
A jakie różne
Stary 2011-01-03, 14:21   #254
87czarna
Zakorzenienie

gosikk malutki brzusio,ale słodki!
castiaoooo,mój jest bardzo podobny! ślicznie ;*

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:22   #255
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Dziewczyny piękne zdrowe brzuszkicastia Ty czasem nie masz blizniaków?masz duże brzusio.chociaż ja też mam sporawy

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 14:40   #256
ego_ego
Wtajemniczenie

szara myszka smutna historia - współczuję, wiem co to znaczy podjąć decyzję, żeby uśpić zwierzaczka

Black_Angel86 pewnie, że pamiętamy

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
a do płynu dodać jeszcze płyn do płukania czy tylko ten do prania ?

a któraś z was ma zamiar używać loveli czy wszystkie jelp ? czy może jest jeszcze jakaś firma ?
ja mam zamiar loveli jak na razie, a później to wyjdzie w praniu

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dziewczyny co pomoże na cierpnięcie dłoni - nawet samych paluszków cierpną gdy leżę i za długo je trzymam w jednej pozycji
mi też strasznie cierpną i oczywiście zapomniałam się dzisiaj lekarza zapytać, bo mnie zagadał

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Pytałam mamy po co są flanelowe i ona powiedziala, że kiedyś jak nie było ubranek to się we flanelowe noworodki zawijało.
moja mama powiedziała, że sie kiedyś dziecko po kąpieli owijało zamiast ręcznika, bo takie milutkie i cieplutkie

avikusia moim zdaniem dobrze Ci dziewczyny zinterpretowały

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
hej kochane
jestem już po pierwszych trzech dawkach fenoterolu i mam trzęsawkę jakbym parkinsona dostała męczę się okrutnie do tego doszły mdłości i już dwa razy bym zwymiotowała mam nadzieję że mi odstawi ten lek za dwa tyg bo jak tak dalej będzie to się wykończę
oj współczuję Kochana, ale musisz być dzielna

Cytat:
Cześć przyszłe mamusie!

Mam pytanko-czy można w ciąży stosowac Capivit A+E?To w sumie witaminy,ale nie wiem Muszę czymś moją cere ratowac,bo to jakas maskara jest.Za 1,5 tygodnia mam ślub cywilny i nie chce wyglądać jak zombie.A może macie jakies sprawdzone sposoby na kłopoty a cera w ciązy?
mój lekarz zabronił capivit, bo za dużo wit.a

Cytat:
śliczny, mój podobny

Cytat:

Ja się wreszcie też cyknęłam, to mój brzucholek w połowie 27 tc Rany, poprzednio taki miałam jakoś przed porodem
ładniusi i malutki, ale taki zgrabniutki

Cytat:
to jest chyba rekord, piękny brzunio, mi też już zaczyna pępuch wyłazić

Wróciłam dziewczynki z tej glukozy. Było strasznie, ale dałam radę już jestem w domku na zwolnieniu

dzisiaj odwiedzilam koleżankę, teraz gotuję rosołek, robię obiadek dla męża, pranie i jeszcze mi odkurzanie zostało, ale to chyba już jutro
Jak już wiem, że nie muszę iść do pracy, to mam taką werwę, że nie wiem
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 14:50   #257
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Tity, Castia, Gossik_s piękne brzuszki, a każdy inny!!!!
Gossik_s Ty na pewno 27tc? Maleństwo straszne z tego Twojego brzuszka!
Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
Gosik i Castia wasze brzuszki - rewelacja
A jakie różne
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
gosikk malutki brzusio,ale słodki!
castiaoooo,mój jest bardzo podobny! ślicznie ;*
Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
Dziewczyny piękne zdrowe brzuszkicastia Ty czasem nie masz blizniaków?masz duże brzusio.chociaż ja też mam sporawy
hehe no nie pierwsza jestes co tak mowi
dla mnie on jest ogromnyy, i w sumie moglby juz nie rosnac
no ale blizniakow nie stwierdzono
jest jedna sztuka

dzięki dziewczynki

[QUOTE=ego_ego;24136504]
to jest chyba rekord, piękny brzunio, mi też już zaczyna pępuch wyłazić

Wróciłam dziewczynki z tej glukozy. Było strasznie, ale dałam radę już jestem w domku na zwolnieniu
QUOTE]

no to teraz czas na leniuchowanie
no pepek to mam jak wentyl od stara jak to moj maz mawia
troche boli jak dotykam,
a nie wiem czy zauwazylyscie ale moj brzuch jest taki sciety i calkowicie prosty w okolicach pepka
czasami jak zrobie zdjecie to wyglada jakby ktos go nozem scial tak prosto - dziwnie troche to wyglada
Stary 2011-01-03, 14:52   #258
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:

ooo dzieki, własnie sobie tez o nich przypomniałam, wymienie na bony do reala i kupię cos w realu dla dzidziusia np chustki, pampki, czy coś...
ja właśnie też chciałam wymienić punkty na bony , a powiedzcie mi to idę z tą kartą do reala i co do Punktu obsługi klienta i tam mi wymienią czy gdzie ? bo nigdy jeszcze nie wymieniałam ...

Cytat:
śliczny

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

ja zamierzam prać wszystko czytałam że nawet te nowe trzeba uprać tak więc pościele, ręczniki, kocyki itp też
laseczka, własnie nie wiedziałam czy kocyk i pościel tez prać, ale chyba upiorę
a mi właśnie ciocia przyniosła 3 śliczne śliniaczki dla niuni[/QUOTE]

ja piorę wszystko wstaw fotki śliniaczków

Cytat:
Laseczka, nie dziedziczy się wcześniactwa, pytałam o to kiedyś gina i stwierdził że absolutnie nie. Moja mama urodziła mnie w 34tc z wagą 1000g, a mój synek urodził się w 39tc
to się cieszę bo już zaczęłam się martwić że mogę urodzić wcześniej

Cytat:
śliczny brzuszek taka piłeczka

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:00   #259
deneb3
Zadomowienie

gosikk to jest 27 tydzień? malusi

castia Twój okrąglaczek fajny ja często też mam płaski przy pępku, ciekawe dlaczego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 15:01   #260
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
no to teraz czas na leniuchowanie
no pepek to mam jak wentyl od stara jak to moj maz mawia
troche boli jak dotykam,
a nie wiem czy zauwazylyscie ale moj brzuch jest taki sciety i calkowicie prosty w okolicach pepka
czasami jak zrobie zdjecie to wyglada jakby ktos go nozem scial tak prosto - dziwnie troche to wyglada
niezłe określenie uśmiałam się

a co do brzuszka, to mi się wydaję, że masz normalny nic w nim dziwnego, a pępuch to mnie też boli jak dotykam
Stary 2011-01-03, 15:02   #261
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
coralady - kurcze ja też nie wiem jak Ci pomóc....
może jakaś maseczka??peelingi czy coś??
No własnie stosuje maseczki,peelingi,oczyszc zam skórę i niwiele to daj.Chodzi o to,żeby mnie do ślubu nie wysypało,a później to już mi wszystko jedno.Po ciązy przejdzie-mam nadzieje

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
witaminy A to ja bym nie stosowała jednak, w ciąży nie wolno za dużo.

Za to jeśli chodzi o suchą skórę, to byłam z tym u dermatologa, tez miałam takie placki i poleciła mi physiogel żel do mycia twarzy i physiogel krem do twarzy - mnie pomaga. Nie myję twarzy wodą, tylko tym żelem i ściągam wacikiem, a potem nakładam ten krem dla b. suchej skóry i jest lepiej, przynajmniej na oczy widzę i nie ciągnie mnie skóra tak...Żel kupiłam ze 2 miesiące temu i jeszcze mam, a myję dwa razy dziennie, krem kupiłam drugie opakowanie, starcza na ok. 1,5 miesiąca (w moim przypadku).
Dziękuje za radęA ten physiogel nie jest na receptę?Popytam w aptece.Ja mam jakiś super płyn do mycia z Loreal'a,ale za bardzo mi skóre wysusza

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
polecam:
na punktowe pryszcze olej tamanu (kupuje sie w sklepach z produktami naturalnymi) lub olejek herbaciany

na noc smaruj sobie twarz kremem dla dzieci BABYDREAM z nagietkiem i koniecznie z cynkiem (są dwa rodzaje, jeden z cynkiem drugi bez), zaraz Ci pokaze linka
o ten ----> LINK
on jest taki gęsty ten krem ale delikatnie go najlepiej wklepać palcami

na dzień ja osobiście używam Emu Oil albo naturalne kremy ale ja to mam świra na punkcie naturalności, najlepiej kup sobie jakiś dobry
krem nawilżający, broń Boże matujące bo one wysuszają

generalnie z gotowych już kremów polecam ten: LINK
Dziękuje Ci bardzo Jak tylko będe w Rossmanie zaraz kupie ten nagietkowy

No to nici z Capivitu.Nawet nie podejrzewałam,ze nie można brac w nadmiarze wit.A.Dobrze,że mnie uświadomiłyście

Gosik,Casia ale macie brzuszki

Szara myszka poruszyła mnie twoja historia z jamniczką Jakbym czytała swoją historię.1,5 roku byliśmy zmuszeni uśpić naszą jamniczkę Sarę.Była schorowana,miała raka,ratowaliśmy ja jak sie dało.Rodzice wyjechali na wakacje w lipcu,opiekowałyśmy sie nią z siostrą,była już bardzo słaba,ale chyba czekała na powrót rodziców i pozbierała wszystkie siły witalne żeby na nich doczekac.Jak tylko przyjechali gwałtowanie pogorszył się jej stan.W pewną niedziele nie było juz rady.Pies nie kładł się juz kilkanaście godzin,bo w momencie położenia płyn z płuc się cofał i się zaczynała dusić.Mama do mnie zadzwoniła,żeby pojechała z tatą ją uspić.Czekała na mnie-chciała żeby wszyscy byli razem.Pojechaliśmy z tatą do weta.Pomimo iskierki i wciąż żywych oczu prosiła mnie wzrokiem,żebym uśmierzyła jej cierpienie.Było bardzo ciężko patrzyć na umierającą psinę,która była z nami 14 lat-prawdziwy członek rodziny.Wiedziałam,ze nic lepszego nie moge dla niej zrobić.Weterynarz podał zastrzyk usypiający i powiedział,ze zasnie do 2 minut.Ona biedaczka padła po 10 sekunadach,taka już była zmeczona,tak bardzo chciała się w końcu położyć.Ryczałam jak bóbr cały czas ją głaskając.Weterynarz dał mi czas,żeby sie pożeganać.
Tata pojechał ją zakopać na działkę,a jak wrócił to pierwsze co zrobił nalał sobie kielicha...Normalnie poryczałam się jak dziecko jak sobie przypomniałam...Tym bardziej współczuje!!!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:08   #262
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
No własnie stosuje maseczki,peelingi,oczyszc zam skórę i niwiele to daj.Chodzi o to,żeby mnie do ślubu nie wysypało,a później to już mi wszystko jedno.Po ciązy przejdzie-mam nadzieje

Dziękuje Ci bardzo Jak tylko będe w Rossmanie zaraz kupie ten nagietkowy
nie stosuj peelingów bo to się przez peelingi roznosi i nie wygoisz, jedyne dopuszczalne peelingi to enzymatyczne ale przez to masz za cienką skóre i dlatego przesusza się i nie leczy

a ten krem to mi pomógł baaaaardzo swojego czasu, tak dobrze odżywionej skóry i podleczonej i gładkiej nie miałam dawno
(koniecznie z cynkiem, oba wyglądaja tak samo prawie ale doczytaj aby wziąć z cynkiem bo on właśnie leczy podrażnienia)
Stary 2011-01-03, 15:10   #263
gosikk_s
Zakorzenienie

Castia, Twój też piękny i faktycznie okazały

Kolba, dla mnie mój brzuch jest monstrualny dwa razy większy niż w pierwszej ciąży

Czarna,

Ego, to teraz tylko się byczyć

Stary 2011-01-03, 15:19   #264
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
ja właśnie też chciałam wymienić punkty na bony , a powiedzcie mi to idę z tą kartą do reala i co do Punktu obsługi klienta i tam mi wymienią czy gdzie ? bo nigdy jeszcze nie wymieniałam ...
tam gdzie ja jeźdżę jest taki automat, gdzie wklepujesz dane i drukuje ci bon, w biurze obsługi nie wydaja juz tych bonów, oni tam wyłącznie karty kredytowe teraz wydaja, a pozostałe rzeczy to musisz sama sprawdzac na stronie www.
Musisz miec zarejestrowana ta kartę, bo jak nie masz, to ci nie wydrukuje, będzie żądał ten automat danych do zalogowania, zarejestruj ja najpierw na stronie internetowej, albo upewnij sie, ze jest zarejestrowana...

Gosikk- ale malutki brzunio
Castia, dla odmiany wielgachny, normalnie az dziwne, ze sie nie przewracasz, ale może to takie ujęcie
Stary 2011-01-03, 15:22   #265
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

Ego, to teraz tylko się byczyć
Nio, teraz porobię w końcu porządki w szafach, bo trzeba zrobić miejsce dla synusia
Stary 2011-01-03, 15:24   #266
niutka1
Wtajemniczenie

a to mój, sorki, ale akurat byłam w takiej rozciagniętej piżamie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2010-12-24 041zmnj.jpg (14,8 KB, 71 załadowań)

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-03 o 15:25
Stary 2011-01-03, 15:26   #267
niutka1
Wtajemniczenie

ps. brzuszek w 31 TC
a ja dzis zaczęłam 32 TC
Stary 2011-01-03, 15:28   #268
ego_ego
Wtajemniczenie

http://www.chaber.pl/wyprawka_ch.htm

wypraweczka - fajna

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
a to mój, sorki, ale akurat byłam w takiej rozciagniętej piżamie
jaki fajny, ja już się nie mogę doczekać wszystkiego, duzego brzucha, porodu i maluszka
Stary 2011-01-03, 15:29   #269
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
ps. brzuszek w 31 TC
a ja dzis zaczęłam 32 TC

aha i to oznacza, że dzis zaczęłam 8 msc
Stary 2011-01-03, 15:40   #270
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczny brzuszek taka piłeczka
Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość

castia Twój okrąglaczek fajny ja często też mam płaski przy pępku, ciekawe dlaczego
dziekuje no bardzo ciekawe

Cytat:
Castia, Twój też piękny i faktycznie okazały
Cytat:
Castia, dla odmiany wielgachny, normalnie az dziwne, ze sie nie przewracasz, ale może to takie ujęcie
haha nie no trzymam fason
taki jest duzy, kazdy mowi ze duzy, no ale co mam zrobic ze tak urosl

Cytat:
aha i to oznacza, że dzis zaczęłam 8 msc
gratulacje, ja zaczynam jutro 32
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości