|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
![]() odlicz od tych 350 zł moje pierdoły, o to tak między 40-50 zł o ile odbrze wyliczyłam
|
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
gabishing mam to samo koszmarne sa dla mnie te wzory pościeli
ja mam ikeowskie odpowiadają mi wzory Ligotko alez niema sprawy
|
|
#363 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#364 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie zastanawiam nad tym termometrem brauna, one podobno dobre sa
|
#365 |
|
BAN stały
|
Jejku,nie było mnie rano,a Wy tu tyle naskrobałyście!
![]() Zepsuł mi się laptop,i teraz piszę z tego mężowskiego ![]() Miałam dziś kiepski dzień,od rana mdłości,wymioty,biegunka. .. Przespałam się 2 godziny i teraz czuję się o niebo lepiej,ale to niestety grypa zołądkowa,więc będzie mnie męczyć przez parę dni. Dzidzia na razie spokojna,czasem mnie kopnie,ale nic poza tym. Jeszcze pokłóciłam się z teściową,bo stwierdziła,że,cytuję''je steś leniwą krową i wykorzystujesz fakt,że jesteś w ciąży,żeby Jacek wszystko za ciebie robił''. Było jeszcze parę ciekawych epitetów pod moim adresem,ale szkoda słów... Ja oczywiście się rozpłakałam,mąż wściekły na swoją matkę od razu do niej zadzwonił,i ochrzanił ją. Wprawdzie pocieszal mnie,żebym jej nie słuchała,bo ona tak czasami ma,no ale same wiecie,że takie słowa ranią... |
|
|
|
#366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o tak ikea ma fajne wzory ale czekam na wypełnienia bo nie do końca jestem pewna czy bedą pasowały te z ikei napewno 1 komplet uszyje mi kumpelka co już mi poszyła taki pokrowiec na piluchy i takie fikuśne worki na rózności ale jak już stanie łóżeczko i to wszystko pozawieszam i poustawiam to wstawię wam zdjecia
|
|
|
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zamówiłam ten http://allegro.pl/show_item.php?item=1387065083 ponoć na czole różnie bywa ale w uszku mierzy dokładnie ja ręczniczków to chyba z 12 mam część dostałam od koleżanki po jej córze, od szwagierki i kumpeli i od brata tak więc tego mam pod dostatkiem i już te większe schowałam żeby na początku tych całkiem małych używać![]() wyprawke dla siebie też już będę miała
Edytowane przez agape Czas edycji: 2011-01-03 o 16:14 |
|
|
|
|
#368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ona ma rowno pod sufitem??
|
|
#369 |
|
Rozeznanie
|
ja tez posciel mam ikeowska, musze tylko dokupic jeszcze jeden komplet, albo gdzies jakis ladny material znalezc i poprosic tesciowa zeby uszyla
Jelly ja tez dzis od rana mdlosci mialam, ale z ta Twoja tesciowa to przegiecie na maksa, jak ludzie moga takie bzudry wygadywac, chyba bym sie do konca zycia do niej nie odezwa wrrrrrrrrrrrrrrrr agape gratuluje zakupow! A ja sie wzielam za prasowanie, masakra.... |
|
|
|
#370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale 350zł to łącznie w doz i na alle w dozie zamówiłam majtki jednorazowe, te wit. K+D, osłonki z canpola, wkładki laktacyjne, maść do brodawek, herbate z liści malin, aspirator do noska i wode morską
|
|
|
|
|
#371 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#373 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dlatego byłam w szoku,i mój mąż też. Powiedziałam jej zresztą,że jest stuknięta...mąż stwierdził,że nie,nie przesadziłam,tylko z nią na stare lata naprawde jest coś nie tak... Ligotko,Cytrynko-ja wiem,że muszę leżeć,mąż wie i z chęcią przyjął na siebie wszystkie obowiązki,bo powiedział,że najważniejsze jest dla niego dziecko. Teściowej odbija,po prostu,i chyba naprawdę się już do niej nie odezwę. Teść jest po naszej stronie,próbował rozmawiać z żona,ale ona dalej swoje. Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2011-01-03 o 16:23 |
|
|
|
|
#374 |
|
Rozeznanie
|
agape niestety nie mam nic ciekawego
ale jak cos znajde to dam znac! A powiedz mi w tym dozie to gdzie to? Bo moze tam kupie kilka rzeczy, np ta tantum rose, bo u nas w aptece prawie 40zl za 10 szaszetek
|
|
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jelly a teściową rzeczywiście się nie przejmuj, niektórymi nie warto
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja odbieram lekarstwa na placu wolności bo tak mam najbliżej ale mają dużo aptek więc sprawdź ja to się zastanawiam czy nie kupić takiej pościeli normalnej i z tego uszyć ochraniacz i pościel dla dziecka
|
|
|
|
|
#377 |
|
BAN stały
|
agape,już się nie przejmuję,ale rano to naprawdę było mi przykro.
BTW,śliczna ta pościel,ja bym brała
|
|
|
|
#378 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki agape
![]() Ja zamowilam rozek i ochraniacz do lozeczka, w sumie zaluje bo rozek jest jakis taki za wielki, dzis kupilabym cos takiego http://allegro.pl/sterntaler-otulacz...379444971.html tutaj wersja grubsza, wolalabym ciensza Wstawiam Wam fotki pokoiku mojego szkraba , lozeczko nieubrane zeby sie nie zakurzylo - bo stoi tak od pazdziernika, na sciane dzielo mojego szwagra
|
|
|
|
#379 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie tak jak pisałam jeszcze kilku drobiazgów brakuje ale zamierzam wszystko już w tym tygodniu dokupić tak żeby spokojnie sobie podochodziło to może ja rzeczywiście zamówię ten termometr bo to chyba jednak o ten chodziło że jest OK hehe ale mi sie pokiełbasiło ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
cudny miś ![]() i ten otulaczek też superancki |
|||
|
|
|
#380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a pokoik śliczny a szczególnie ten miś na ścianie Gabishing i jest on u tego sprzedawcy co go lilijka poleca, ja zrobiłam rzeczywiście duże zamówienie u niego bo warto cenowo więc może się rozejrzyj i jeszcze coś dokupisz
|
|
|
|
|
#381 |
|
BAN stały
|
No,właśnie mam ją gdzieś,i zapowiedziałam mężowi,że ta kobieta(celowo tak piszę) naszej córki długo nie zobaczy.Po prostu.
Skoro zachowuje się bezczelnie,i uważa,że ciąża,czyli jednocześnie malutka,jest wymówką,to dlaczego ona miałaby tą ''wymówkę'' przytulać? Ligotko,prześliczny ten pokoik
Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2011-01-03 o 16:41 |
|
|
|
#382 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Też się mnie na początku czepiała, że w się "obijam", zamiast szorować podłogi i okna, ale mąż i ja przemówiliśmy jej do rozumu...A teściowa widać z gatunku humorzastych, takim nigdy nie dogodzisz... Cytat:
|
||
|
|
|
#383 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no własnie patrzyłam i napewno zamówię coś jeszcze bo sporo ma ten sprzedający ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
ale "wymówką" żeby co? to masz za przeproszeniem urodzić teraz bo się babie tak podoba masz bardzo dobre podejście do tego i na szczęście Twój mąż również, najważniejsze jest zdrowie twoje i twojej Marci |
||
|
|
|
#384 |
|
Rozeznanie
|
masz racje Jelly tez bym tak zrobila... ale brak slow normalnie
Ja to mialam problem z posciela bo te wszystkie wydaje mi sie takie sztywne, a to w sumie wina tego ze ostatnio kupilismy z mezem sobie z ikei z satyny bawelnianej i ona jest mieciutka wiec pewnie dlatego, no i dlatego tez kupilam malej w ikei, a ochraniacz i rozek zamowilam i jestem niezadowolona, szczegolnie tego drugiego pewnie nie uzyje ![]() Dzieki dziewczynki
Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2011-01-03 o 16:45 |
|
|
|
#385 |
|
Zadomowienie
|
ale gafa....zapomnialam ze biustonoszy nie kupilam jeszcze!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zakup dla małego :http://www.amazon.co.uk/VTech-73303-.../dp/B000M5G7TG
|
#386 |
|
Zadomowienie
|
a jeszcze podawałyście kiedyś taki kalkulatro do wyliczenia odpowiedniego rozmiaru stanika, moge linka prosić
|
|
|
|
#387 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja mam zalecenie,by leżeć i odpoczywać,mąż tego pilnuje,i powiedział mi,że mam nie słuchac jego matki,bo on by sobie nie wybaczył,gdyby malutkiej coś się stało. Cytrynko,no niestety,jest humorzasta,teść też już czasem nie może z nią wytrzymać,i wtedy przyjeżdża do nas
|
|
|
|
|
#388 |
|
Rozeznanie
|
A kurde ile razy jechalas juz na IP, bo zagrazal CI porod przedwczesny? Poza tym ona nic nie musi robic, wiec niech sie nie wtraca.... Masakra jakas ;(
|
|
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Tak naprawdę to powinna każda z nas jeszcze męża wyręczyć - jakaś drobna naprawa przy aucie, zakupy w markecie, może po drodze jeszcze wyszorowanie klatki schodowej - wiesz, nasze teściowe/babcie etc. nie takie rzeczy w ostatnich tygodniach ciąży robiły i proszę, jakie zdrowe dzieci na świat wydały![]() . Oczywiście żartuję, ale czasem na taką gadaninę warto spojrzeć z przymrużeniem oka, inaczej można wpędzić siebie w jakieś chore poczucie winy...a założę się, że mężowi to radość sprawia, że moze Ciebie odciążyć i traktować Ciebie jak księżniczkę - wkońcu każda z nas na to zasługuje |
|
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
nadchodzi 17, czas do domku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

i teraz tylko czekać na przesyłkę i dostawę z doz

ja mam ikeowskie odpowiadają mi wzory
.
część dostałam od koleżanki po jej córze, od szwagierki i kumpeli i od brata tak więc tego mam pod dostatkiem i już te większe schowałam żeby na początku tych całkiem małych używać

ale jak cos znajde to dam znac! A powiedz mi w tym dozie to gdzie to? Bo moze tam kupie kilka rzeczy, np ta tantum rose, bo u nas w aptece prawie 40zl za 10 szaszetek