|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ci którzy uważają że Patch z książki Szeptem, bije na głowę Edwarda ze Zmierzchu ;)
Jak w temacie. Ci którzy uważają że Patch z książki "Szeptem", bije na głowę Edwarda ze "Zmierzchu"
![]() Ja już kończę "Szeptem" Becca Fitzpatrick i jestem totalnie zakochana w Patchu. Uważam, że jest on 10000 razy lepszy od Edwarda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ci którzy uważają że Patch z książki Szeptem, bije na głowę Edwarda ze Zmierzch
Zmierzchu nie czytałam, bo nie gustuję w romansidłach ale miałam niestety "przyjemność" obejrzeć film.....
Myślę, że nawet nie na miejscu jest porównanie ciepłych kluchów czyt. Edka z takim bohaterem jakim jest Patch. ![]() Książka jest świetna, z niecierpliwością czekam na kolejną część. ale to jeszcze sporo czasu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
Dot.: Ci którzy uważają że Patch z książki Szeptem, bije na głowę Edwarda ze Zmierzch
@Deborah100 zgadzam się z Tobą w 100%!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja tam Edwarda lubię - książkowego, niekoniecznie filmowego.
A do 'Szeptu' mam zamiar zabrać się już niedługo i ciekawa jestem ![]()
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
@HisHoney ja generalnie uważam, że zazwyczaj wszystkie adaptacje książek zawsze są gorsze od oryginału, niestety w filmie Zmierzch przedstawiono jak dla mnie karykatury bohaterów z książki. Według mnie może dlatego wiele osób zaczęło negatywnie się wypowiadać o sadze Zmierzch. Mi najbardziej podobała się druga część sagi.
Poza tym masz rację, ważne aby lektura była fajna, a obiecuję Ci że powinna Ci się spodobać. Ja właśnie się dowiedziałam, że można wygrać na Facebookowym profilu Szeptem recenzencką wersję Crescendo przed premierą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
temat mnie rozwalił
![]() patch na szczęście nie jest taki edziopedziowaty, ale za to nora jest jeszcze gorsza niż bella, nie myślałam, że taka postać istnieje a jednak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
@anjya masz trochę racji co do Nory, powiem szczerze, że mnie również trochę irytowała. Patch oczywiście jest ma wszystkie cechy jakie powinien mieć prawdziwy facet, jest tajemniczy, troskliwy, odważny i ma jakiś pierwiastek "zła" w sobie i to chyba to jest takie pociągające. Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki wczoraj wzięłam udział w konkursie i może uda mi się wygrać przedpremierowo Crescendo!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
|
I co masz już to Crescendo?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Właściwie jak dla mnie obie książki są dobre dla odmóżdżenia, ale nic nie wnoszące w prawdziwą literaturę, ale jeśli mam już wybierać między Edwardem, a Patchem, to zdecydowanie ten drugi, nie jest taką cipcią jak Edź.
No, ciekawe jak kolejna część się prezentuje.
![]() |
![]() |
#10 |
|
Haha, dobre jesteście dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
no to ja jestem odmiennego zdania
![]() sagę cala pokochalam razem ze wszystkimi jej bohaterami. szeptem niestety odwrotnie x] mimo ze stara krowa jestem, bo 18 na karku mam, to saga mna zawladnela calkowicie, a szept wydawal mi sie ksiazka dla 12, 13 latkow. a wiec wg mnie patcha nie ma w ogole co porownywac do edwarda, ktorego "pedalowatosci" niezauwazylam xD czytajac szeptem uwazalam patcha za gbura oraz za malomownego aniolka ciemnosci ;p no ale to nie moj watek to uciekam ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Wlasnie skonczylam czytac Crescendo
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Temat idealny dla mnie.
![]() ![]() PeeS. Niektóe sceny z Patchem dzięki mojej wybujałej wyobraźni wywoływały dreszcz na plecach... ahh ten Patch ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.