W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 18:09   #421
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość
Hehe
No,ale myślę,że po tych 20 latach małżeństwa to chyba by do mnie wrócił,nie?
Wiesz, trafił mi się skarb,ale myślę,że nie on jeden jest taki
Dobrze,zapraszam,będzie brał lekcje u mojego kochanego męża,i wróci jako zupełnie inny człowiek
to wyślę i mojego na nauki do Was
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:10   #422
Jelly37
BAN stały

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
to wyślę i mojego na nauki do Was

Kurde,jak tyle chętnych,to my chyba szkołę otworzymy
Jelly37 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:10   #423
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

http://www.figleaves.com/uk/product....=&colour=Blues ale ladny
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:11   #424
ligotka
Rozeznanie

Na pewno by wrocił! W koncu on to robi wszystko bo Cie kocha, a u nas to by panszczyzne odrabial A nad moim to ja jeszcze popracuje, na razie musze go namowic zeby zabral mnie jutro na zakupy
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:12   #425
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Śliczny
Z tym,że ja już mam w cholerę staników,więc nie skuszę się na kolejny
Stary 2011-01-03, 18:14   #426
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:

No,mój kiedyś wrzucił wszystkie na raz,bo jak mówił-spieszył się,nie przyszło mu do głowy,że mogą zafarbować
Dlatego teraz pierze ręcznie,a potem-jak powiedział-wyprasuje je i poukłada w szafkach
Podeślę mojego do Twojego,żeby go trochę podszkolił
- normalnie zbieram szczękę z podłogi - Jelly, Twój mąż wymiata. Nie to, żebym się mojego czepiała, bo też jest Kochany, ale Twój to skarb prawdziwy - musi z Was być super małżeństwo, zresztą to się czuje po tym, co piszesz.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:15   #427
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Na pewno by wrocił! W koncu on to robi wszystko bo Cie kocha, a u nas to by panszczyzne odrabial A nad moim to ja jeszcze popracuje, na razie musze go namowic zeby zabral mnie jutro na zakupy

No,w sumie tak
No,to chyba najwyższy czas,żebyśmy szkołe otworzyli,bo myślę,że znalazłoby się wielu chętnych

Pracuj,pracuj
Hmm,a nie masz na niego jakichś sposobów?
No bo kurde,jesli prośby nie działają,to może trzeba by spróbować szantażu?
Stary 2011-01-03, 18:16   #428
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Fajny i bardzo kobiecy.

Stary 2011-01-03, 18:17   #429
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
brodawki może posmaruj jakimś kremem

a kocyki polarkowe to fakt do bani są
ale czym posmarować??.............
ja mam jeden akrylowy, jeden z mikrofibry(mikrofazy, nie pamiętam) i jeden z polaru (został mi nowy nieużywany z prezentu jaki kiedyś dostałam)

Jaką maść polecacie na brodawki?? i jaką wodę morską dla niemowlaków??
Stary 2011-01-03, 18:17   #430
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
- normalnie zbieram szczękę z podłogi - Jelly, Twój mąż wymiata. Nie to, żebym się mojego czepiała, bo też jest Kochany, ale Twój to skarb prawdziwy - musi z Was być super małżeństwo, zresztą to się czuje po tym, co piszesz.

Dziękuję
Tak,bardzo się kochamy,i w sumie nie wyobrażamy sobie życia bez siebie i dzieci
Ja nie przypuszczalam nigdy,że on będzie az tak się mną zajmował,ale teraz to jestem w szoku-on robi wszystko,żebym tylko się nie martwiła,sprząta,pierze,p rasuje,gotuje i chodzi na zakupy.
No i znajduje jeszcze czas dla mnie i synka...
Stary 2011-01-03, 18:19   #431
ligotka
Rozeznanie

Oj jakies sposoby na niego mam, ostatnio kupilam mu zabawke, mysle ze z miesiac bedzie spelnial moje zachcianki
lilijko ja mam bepanten, a do noska marimer
Stary 2011-01-03, 18:22   #432
Jelly37
BAN stały

Cytat:
Oj jakies sposoby na niego mam, ostatnio kupilam mu zabawke, mysle ze z miesiac bedzie spelnial moje zachcianki
Haha
No to wcielaj je w życie,może to coś da
Stary 2011-01-03, 18:24   #433
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
ale czym posmarować??.............
ja mam jeden akrylowy, jeden z mikrofibry(mikrofazy, nie pamiętam) i jeden z polaru (został mi nowy nieużywany z prezentu jaki kiedyś dostałam)
Jaką maść polecacie na brodawki?? i jaką wodę morską dla niemowlaków??
bepanthen?? jak nie masz to jakaś oliwka może nawilżająca?? cos co ci złagodzi swędzenie alantan, wazelina, usta męża?? lód?

ja polecam z medeli na brodawki PURELAN to czysta lanolina ale dziewczyny polecają też MALTAN i jest chyba tańszy, a woda morska kupie pewno jaką bądź na doz

Cytat:
Dziękuję
Tak,bardzo się kochamy,i w sumie nie wyobrażamy sobie życia bez siebie i dzieci
Ja nie przypuszczalam nigdy,że on będzie az tak się mną zajmował,ale teraz to jestem w szoku-on robi wszystko,żebym tylko się nie martwiła,sprząta,pierze,p rasuje,gotuje i chodzi na zakupy.
No i znajduje jeszcze czas dla mnie i synka...
ech to i aj sie pochwalę a co mój zakupy też robi, ugotuje posprząta, bez przerwy każe mi siedzieć, pranie wstawi tylko trzeba mu wszystko ustawić w pralce ale sam wrzuci, naleje płynów, z wieszaniem gorzej bo on wiesza jak leci ale pracuję nad tym o prasowanie nie prosiłam bo uwielbiam to moja domena ale on za to odkurza czego nie cierpię robić, mył okna w tym roku bo nie pozwala mi wejść na stołek "bo spadniesz", robi herbatki, kanapeczki, tuli i pociesza ech kochany jest a sam wymaga trochę opieki bo jak pisałam jest po przeszczepie więc tez za bardzo tyrac nie moze
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:27   #434
Jelly37
BAN stały

Cytat:
bepanthen?? jak nie masz to jakaś oliwka może nawilżająca?? cos co ci złagodzi swędzenie alantan, wazelina, usta męża?? lód?

ja polecam z medeli na brodawki PURELAN to czysta lanolina ale dziewczyny polecają też MALTAN i jest chyba tańszy, a woda morska kupie pewno jaką bądź na doz

ech to i aj sie pochwalę a co mój zakupy też robi, ugotuje posprząta, bez przerwy każe mi siedzieć, pranie wstawi tylko trzeba mu wszystko ustawić w pralce ale sam wrzuci, naleje płynów, z wieszaniem gorzej bo on wiesza jak leci ale pracuję nad tym o prasowanie nie prosiłam bo uwielbiam to moja domena ale on za to odkurza czego nie cierpię robić, mył okna w tym roku bo nie pozwala mi wejść na stołek "bo spadniesz", robi herbatki, kanapeczki, tuli i pociesza ech kochany jest a sam wymaga trochę opieki bo jak pisałam jest po przeszczepie więc tez za bardzo tyrac nie moze
Kochana,to masz męża na medal
Popatrz,sam nie moze się przemęczac,ale dba o ciebie-i to jeszcze jak!
Naprawdę świetny facet
Stary 2011-01-03, 18:28   #435
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
eeeeeee to tylko czasowe, a to chodzi o to, żeby tak na dłużej

gabishing to właśnie przez męża mnie tak rozbolały, bo on to taki słoń w składzie porcelany, tu szturchnie, tam uderzy oczywiście niechcący. więc mąż odpada...........
to bepanthen, purelan czy maltan, w co inwestować?
Stary 2011-01-03, 18:30   #436
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Kochana,to masz męża na medal
Popatrz,sam nie moze się przemęczac,ale dba o ciebie-i to jeszcze jak!
Naprawdę świetny facet

no narzekać nie mogę, choć my nie mamy tak długiego przebiegu jak wy ale mam nadzieję, ze tak długa przyszłość przed nami jak za wami

dobra dość tych peanów napisz jak tam córka znosi ciążę czy już jej lepiej ciup?
Stary 2011-01-03, 18:32   #437
Jelly37
BAN stały

Cytat:
no narzekać nie mogę, choć my nie mamy tak długiego przebiegu jak wy ale mam nadzieję, ze tak długa przyszłość przed nami jak za wami

dobra dość tych peanów napisz jak tam córka znosi ciążę czy już jej lepiej ciup?

Na pewno tak
Nam 20 lat tak zleciało,jak to teść okreslił ''jak w mordę strzelił''

Wiesz,ona wprawdzie już wczoraj wyjechała,ale dzwoniła dziś do męża(ja w tym czasie spałam) i z tego,co mówił,to Gosia nie ma na razie mdłości,jedynie na bóle głowy cierpi..ale ogólnie jest dobrze
Stary 2011-01-03, 18:32   #438
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
no właśnie mam marimer, ale ten dla starszych dzieci.............
Stary 2011-01-03, 18:33   #439
ligotka
Rozeznanie

moj tez wiesza jak leci, ale ostatnio pokazalam mu jak sie powinno i widze ze sie stara , nie moge tez narzekac na niego bo on jak do pracy idzie to na 12 godzin wiec wraca bidok padniety, a jak ma wolne, to ja juz zaplanowane mam zakupy, sprzatanie, do jego rodzicow trzeba skoczyc zeby cos im pomoc i tak w kolko...
Stary 2011-01-03, 18:36   #440
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
eeeeeee to tylko czasowe, a to chodzi o to, żeby tak na dłużej

gabishing to właśnie przez męża mnie tak rozbolały, bo on to taki słoń w składzie porcelany, tu szturchnie, tam uderzy oczywiście niechcący. więc mąż odpada...........
to bepanthen, purelan czy maltan, w co inwestować?
ja mam purelan, bepathenu używam że tak powiem na codzień na drobne uszkodzenia skóry i na brodawki podczas karimineia wydaje mi się za słaby, poczytaj może który z tych dwóch purelan czy maltan byłby lepszy dla ciebie
Stary 2011-01-03, 18:38   #441
MARIKA.S
Zadomowienie

Ja do brodawek ma Maltan - sprawował się jak zaczęłam karmić, a do noska kupiłam NoseFrida, też chyba jedna z tańszych coś koło 12 zł kosztuje.
Oba produkty zamówiłam na DOZ

Tak wspominacie o swoich mężach i tak pomyślałam, że może zagrajcie program na kształt perfekcyjnego pana domu Jelly Twój mąż by tylko korony rozdawał

Ach i jeszcze miałam wam napisać o podkładach. Ja zużyłam po porodzie 1,5 opakowania a kupiłam........5!!!!
Całe szczęście też się przydały. Jak miałam nawał taki, że wszystko leciało mi bokami, to cięłam taką jedną wkładkę na pół i w stanik
Lepiej absorbowały wilgoć Tym sposobem zużyłam wszystkie

I jeszcze a propo śliników. Najlepsze są zapinane na napkę i z foliowym podkładem. Tych na troczki nienawidzę a mam ich 7 po Esterce, leżą i się kurzą. Kupiłam sobie ostatnio na rzep.....ale cholerstwo tak trzyma, że żeby odpiąć to po karmieniu to nieźle się trzeba napracować i uważać przy tym żeby Małej głowy nie przetrącić

Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spray-zestaw.jpg (27,0 KB, 18 załadowań)
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:44   #442
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Ja do brodawek ma Maltan - sprawował się jak zaczęłam karmić, a do noska kupiłam NoseFrida, też chyba jedna z tańszych coś koło 12 zł kosztuje.

ja właśnie się boję że te wody morskie w sprayu pod sporym cisnieniem jednak sa w tych butelkach i czy się dzieciak nie wystraszy jak mu czymś takim chluśniesz do nosa jak Mariko na nose frida się sprawuje??

swoją drogą niezły patent maiłaś na zużycie podkładów hehehe
Stary 2011-01-03, 18:44   #443
Jelly37
BAN stały

Dobry pomysł

Co do podkładów-ja pamiętam,że przy drugim dziecku to zuzyłam 2 opakowania,i dokładnie tyle zakupiłam przed porodem
Sliczniaczki-tu się zgadzam,te na troczki są kiepskie,nigdy ich nie lubiłam,te na rzepę są dobre wtedy,gdy rzep się już ''wyrobi'',bo wcześniej to faktycznie można dziecku głowe urwać
Stary 2011-01-03, 18:52   #444
MARIKA.S
Zadomowienie

gabishing ja psikam Małej codziennie i nie boi się, nawet na to nie reaguje A spray wydaje mi się, że pomaga bo tak bardzo nie charczy.

Jelly to dobrze wiedzieć, że rzepy się wyrobią w końcu Może będę jeszcze zadowolona z tych śliników

Ciekawe jak tam dizi.......

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2011-01-03 o 18:53
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:53   #445
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Mój aż taki fajny to nie jest. Zakupy robi, ugotuje coś czasami, kolacyjkę zrobi, ale do sprzątania muszę go gonić, hehe. Ale mój to czasami jeszcze dzieciak straszny jest...potrafi np. cały dzień na grach przed kompem spędzić, albo jakieś głupoty na all przeglądać...przy Małym dojrzeje. Wszystkiego się nauczymy powolutku i będzie git.

Cytat:
Na pewno tak
Nam 20 lat tak zleciało,jak to teść okreslił ''jak w mordę strzelił''

Wiesz,ona wprawdzie już wczoraj wyjechała,ale dzwoniła dziś do męża(ja w tym czasie spałam) i z tego,co mówił,to Gosia nie ma na razie mdłości,jedynie na bóle głowy cierpi..ale ogólnie jest dobrze
To dobrze, że Gośka dobrze się czuje - oby tak już zostało, niektóre dziewczyny naprawdę super pierwszy trymestr przechodzą.

Cytat:
no właśnie mam marimer, ale ten dla starszych dzieci.............
My mamy Sterimar dla niemowlaków. Marimer ja używałam i też jest pomocny przy suchym nosie.

Cytat:

Tak wspominacie o swoich mężach i tak pomyślałam, że może zagrajcie program na kształt perfekcyjnego pana domu Jelly Twój mąż by tylko korony rozdawał

Ach i jeszcze miałam wam napisać o podkładach. Ja zużyłam po porodzie 1,5 opakowania a kupiłam........5!!!!
Całe szczęście też się przydały. Jak miałam nawał taki, że wszystko leciało mi bokami, to cięłam taką jedną wkładkę na pół i w stanik
Lepiej absorbowały wilgoć Tym sposobem zużyłam wszystkie

I jeszcze a propo śliników. Najlepsze są zapinane na napkę i z foliowym podkładem. Tych na troczki nienawidzę a mam ich 7 po Esterce, leżą i się kurzą. Kupiłam sobie ostatnio na rzep.....ale cholerstwo tak trzyma, że żeby odpiąć to po karmieniu to nieźle się trzeba napracować i uważać przy tym żeby Małej głowy nie przetrącić

Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę
Muszę sobie ten Maltan zakupić...nie wiem, czy już teraz, czy po porodzie...
Śliniaków mam dużo, zarówno na rzepy, napki, jak i wiązane...ale z takim podkładem to tylko kilka mam...niektóre to są takie czysto "ozdobne" - np. od teściowej dostałam komplet ubranek właśnie z takimi śliniaczkami ozdobnymi - nie wiem, na co to dziecku.

Dobra, miłego wieczorku dziewczyny, mi się znowu brzucho napina, więc idę pod prysznic...a jutro od rana lekarz i KTG.

Stary 2011-01-03, 18:54   #446
Jelly37
BAN stały

Cytat:
gabishing ja psikam Małej codziennie i nie boi się, nawet na to nie reaguje A spray wydaje mi się, że pomaga bo tak bardzo nie charczy.

Jelly to dobrze wiedzieć, że rzepy się wyrobią w końcu Może będę jeszcze zadowolona z tych śliników

Ciekawe jak tam dizi.......

Tak,ja pamiętam,że czasem sama je wyrabiałam-zapinając i odpinając(trochę jak małe dziecko,które układa klocki i zaraz je przekłada)
I w ten sposób się wyrobiły

Cytrynko,ja też się cieszę,że już jej te mdłości przeszły,teraz poza bólami głowy nic jej nie dolega-jest pełna energii

Edytowane przez Jelly37
Czas edycji: 2011-01-03 o 18:56
Stary 2011-01-03, 18:59   #447
dewi
Rozeznanie

Cytat:
słuchajcie mam jeszcze jeden dylemat - jaki kocyk?? które to są te cieplejsze?? polar, akryl, bawełna?? oszaleć można tyle tego na alle
ja mam dwa kocyki akrylowe, są bardzo ciepłe... coś w tym stylu

http://allegro.pl/hiszpanski-kocyk-m...394040965.html

i jeszcze kilka po Michasiu ale nie wiem z czego, bo najbardziej lubie te akrylowe.
Stary 2011-01-03, 19:10   #448
mysiopez
Zadomowienie

wróciłam z zakupów. Niestety sklep z bielizna był zamknięty;( pokazałam mezowi co am kupic w rossmannie jak sie mały urodzi najpierw stwierdził,ze nie ma sensu kupowac małych pieluch.. a pózniej jak zobaczył 2-5kg.. stwierdził, ze będą nam potrzebne dla naszego "wielkoluda".

Marika - dałas mi zagwożdzkę, czy kupić tą buteleczkę.. ale kurde, może dostane to w sklepie, bo nie chce płacic duzo za przesyłkę..

Ja też się mogę pochwalić mezem. Wstawia pranie, ale nie umie segregować, wiec trzeba mu dać gotowy worek gotuje, sprząta. Nie sciera tylko kurzy, ale odkąd jestem w ciązy nie pozwolił mi nawet razu umyc wc czy prysznica. Krzyczy jak nie odpoczywam. i codziennie stara się mnie na drzemkę namówić. Do sklepu też pójdzie. Jak wieksze zakupy - lista i wszystko kupi. i robi herbatki

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 19:14   #449
Louboutinka
Raczkowanie

czesc laseczki
jeszcze na szczescie sie nie rozpakowalam za to coraz szybciej sie pakuje po wczorajszych akcjach
dzisiaj prawie wogole skurczy nie czulam.. wiec narazie jest ok.. chyba.. :-/

próbuje was nadrobic.. ale srednio mi wychodzi co przeczytam po lebkach to juz nowe strony powstają widac ze wiecej macie czasu wolnego

z tego co pamietam to niektore skarza sie na katary.. zatoki itp..
co do zatok...niestety jestem od kilkunasu lat specjalistką bo wiecznie chora..po kilka razy w roku
tak sie przyprawilam ze marne szanse mam na wyleczenie tego ustronstwa tylko udaje mi sie lagodzic bo moj stan juz mnie kiedys do szpitala przez to zaprowadzil..
i nawet tam nie niewyleczyli do konca.. ale faktycznie kilkukrotna punkcja to rewelacyjna ulga (sam zabieg niestety nie za fajny )
a co do lekow to polecam sinupret.. chyba nawet w ciazy mozna go stosowac ale to pomaga na poczatku jesli ktos nie ma stanu przewlekłego jak ja.. bo mi juz nie pomaga.. od wielu miesiecy smarkam krwią i czesto trudno mi oddychac a bol glowy to norma dla mnie.. ale wiem ze nic do konca ciazy z tym nie moge zrobic wiec tylko lagodzę czasem apapem i ciagle uzywam wody morskiej do nosa sterimar... naprawdę ją polecam.. szczegolnie tą z miedzią ale w ciazy uzywam bez miedzi..bez niej chyba bym w nocy sie udusila..

co najwazniejsze maluchom mozna tez tą wode stosowac i chyba gabishing sie martwila o jej psikanie dzieciom.. to chyba nic nie powinny czuc.. albo ja jestem tak nieczula bo nie czuje jak ją sobie aplikuję
co do wiekszego leczenia to dostalam info ze bioparox to rewelka nawet na leczenie w ciązy ale jeszcze nie kupilam.. moj kolega biegacz tym leczy zatoki a rok temu ciezarna zona mu to podkradala (za zgodą lekarza) i jej to pomagalo.. wiec ja sproboje sie w to zaoopatrzyc a moze faktycznie co nieco pomoze..

-------------------
aha
nie mogę znalezc zdjęc kalinki.. chyba slepa jestem.. :-(

-------------------
co do wystawionych zdjec pokoików/kącikow to naprawdę fajowe i zazdroszcze ze juz gotowe..
ja dzisiaj nadrobilam tylko kupno firanek a reszta dalej w rozsypce.. ehh

--------------------
no i oczywiscie wielki szacun dla mariki za dobre rady
dzieki tobie tworze liste potrzebnych lekow/kosmetykow itp

juz zaczynam sie stresowac jak sobie bede radzic z pielegnacja lub dolegliwosciami malego......na razie dla mnie to czarna magia jeszcze
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 19:17   #450
olbka
Zadomowienie

Jeśli chodzi o kocyki, to ja mam 1 akrylowy i jeden polarkowy no i ewentualnie dwa rożki do przykrycia... kupiłabym jeszcze, ale to jest normalnie studnia bez dna :P

U mnie łóżeczko już pościelone, ostatnie pranie wstawione, moge rodzić ciekawa jestem tego jutrzejszego ktg...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości