|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.V
Hej
![]() Miło słyszeć, że z 'dniem paszteta' nie jestem sama. Dziś to już wyglądam tragicznie A najlepsze jest to,że wczoraj...Zasnęłam z maseczką na głowie no i dziś co mam na włosach ,to wolę nie mówić, bo zaspałam i nie zdążyłam ich umyć Swoją drogą umówiłam się do fryzjera - na razie tylko na ścięcie, bo z malowaniem się zastanawiam no i to 200zł przynajmniej, a wolałabym iść na mikrodermabrazję, póki jest zima Muszę sobie kupić jakieś dodatki do mojej sukienki na połowinki 13ego stycznia- jak zwykle wszystko odkładam na ostatnią chwilę W ogóle jestem jakaś taka zakręcona, nic mi się nie chce, nawet jeść, a to dziwne Dogadałam się także z koleżankami co do siłowni i w lutym zaczynamy ![]() ![]() ![]() E.J. Dzięki Caate , ja nie wiem jak on Ci może nie wierzyć Blondyneczko masz super córcię ( i ładne drzwi w tle )
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Boże, marthaaa mam podobnie, zaledwie jeden dzień szkoły a ja juz czuję się tym wszystkim zmęczona oo tak, ten week bardzo się przyda i chyba wybiorę się na jakąś impreze, sylwester spędziłam spokojnie to teraz trzeba to sobie odbić w nowym roku Ja zawsze mam dzień paszteta gdy jestem bez makijażu
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Ślicznotki
Snow mam serum do zniszczonych końcówek z Avonu, które jest zachwalane, ale niestety nie zauważyłam, żeby coś pomogło. Chciałabym coś, żeby mi odbudowało włoski, bo mi się łamią i rozdwajają końcówki, ale to czego używałam do tej pory nie przyniosło efektów ![]() E.J. hehe dzięki, ale rachunki dotyczące mojego wyglądu mają się tak, że wad jest więcej niż zalet. Caate ślicznie wyglądałaś Pisałam Wam, że dzisiaj miał chodzić ksiądz po kolędzie dzisiaj. Chciałam się na niego nie natknąć, a tymczasem akurat wychodził od nas, kiedy ja wchodziłam. No i powiedział, żebyśmy z TŻtem przyszli do niego, ale żeby to się nie przeciągnęło na kilka lat (no wiecie, księża się zmieniają, więc lepiej żeby on zarobił, niż jak przyjdzie jakiś nowy....) no i teściowa mówiła, że powiedział, że do komunii chodzić nie możemy, do spowiedzi- jeśli nam jakiś ksiądz rozgrzeszenia udzieli, to można, ale marne szanse, a babcia TŻta powiedziała, że są u nas rozwodnicy, którzy do komunii chodzą, a ksiądz zaczął mówić, że rozwodnikom wolno (jego matka i brat są podobno po rozwodzie, więc to wszystko tłumaczy...). W szkole cieszyłam się ogromnym zainteresowaniem, wszyscy chcieli obrączkę oglądać, jakby nie wiem co to było.... hehe Poszłam do wychowawczyni, żeby jej powiedzieć, to mnie wyściskała i wycałowała i pytała się czy mi dobrze i w ogóle, że myślała o mnie w święta, że mojej matki przez te 4 lata szkoły ani raz nie widziała....A jedna nauczycielka powiedziała, że ślub w moim wieku to głupota i takie tam.... Trudno, jej poglądy.... Ja uważam, że wiek nie ma nic do rzeczy, bo liczy się to co się ma w głowie... Ale prawdę mówiąc ona w swojej ma chyba niewiele, bo jest jedną z tych pustych lal... :/ |
|
|
|
#2074 |
|
zawsze mam racje
|
Ja w sumie też mega w sylwestra nie popiłam. Ale się bałam, że jak będę porządnie pijana to ten dziki tłum mnie rzuci, zniszczy i zadepcze
![]() Balowanie w miejscach, gdzie się zjeżdzają tysiące osób to chyba nie dla mnie. Ale do Pragi tak czy inaczej wrócę, bo ładnie ![]() A jakie sklepy: prada, loubutin, dkny, hermes, burberry i inne, których jeszcze nie minęłam. No ale skoro tam przyjeżdza sporo kasiastych Rosjan to się nie dziwię
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
niestety rozłożyło mnie całkiem, zamiast iść dziś na zajęcia leże cały dzień w łóżku bo taki mam kaszel że płuca wypluwam ;/ Przeleżę kilka dni i mam nadzieję że lepiej będzie... Oglądałam dziś nas TLC program "Dwie twarze" o Katie Piper. I tak jakoś mną to wstrząsnęło Jak można zrobić coś takiego... Nie wiem czy widziałyście program lub słyszałyście o tym, ale w internecie jest tego pełno. Piękna modelka, która została oblana kwasem przez faceta, z którym była przez jakiś czas i który ją zgwałcił. Tragedia, ale jestem pod wrażeniem jej siły i chęci do walki... ja bym chyba nie umiała się z takiego czegoś podnieść. Cytat:
W ogóle Buahot tez nie widzę potrzeby abyś chudła. Dziewczyny, facet nie pies na kości nie poleci, jak to kiedyś usłyszałam Cytat:
Bo o ile sie nie mylę miałaś wstawić Caate, jak zawsze piekna
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
loluska też oglądałam ten program i byłam wstrząśnięta
|
|
|
|
#2077 |
|
zawsze mam racje
|
loluska: jak dojdzie co do czego to człowiek potrafi znaleźć w sobie czasami takie pokłady siły, że ciężko sobie wyobrazić.
|
#2078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
RAZEM PIĘKNIEJEMY ![]() ZAPRASZAM!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post22578006 zapraszam do ogladania i komentowania ![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossmanniaczki/marzec-profil-263172.html |
|
|
|
|
#2079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mi chodzi o ząbki
|
|
#2080 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
ehh powiem Wam ze ciezko mi idzie pisanie pracy...
![]() _Alessandra powiedz mi prosze jaki dokładnie masz ten BB cream? i czy zamawiałaś sama czy może z kims?
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
ech kobitki a możecie coś polecić na wygładzenie włosów... bo mam takie beznadziejne, coś tam odstają na każdej długości a chciałbym mieć takie fajne gładziutkie
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
Dziś niestety tu miejsca długo nie zagrzeję, ale dziś 1 dzień szkoły i już zostaliśmy porażeni nawałem pracy A potem już 2 tygodnie ferii ! Tż dziś u mnie był, bo mi matmę tłumaczył i posiedzieliśmy trochę a teraz zabieram się za lekcje i czytanie streszczenia "Potopu" bo nas dziś oświecili, że od jutra przychodzi nowa nauczycielka z polskiego (tamta jest na zwolnieniu, bo ma problemy z donoszeniem ciąży...) i podobno taka kosa jak nam opowiadały inne klasy...I myśmy mieli to przeczytać, ale że tamtej pani nie było, no to nikt nie czytał i dziś to już w ogóle na pewno tego nie przeczytam, także dzięki Boże za te streszczenia W ogóle to dzisiaj takiego miałam lenia rano, żeby wstać i się ogarnąć i do tego włosy mi stały we wszystkie strony i były takie przyklapnięte na górze, że aż szkoda było patrzeć, to nie dość, że zaspałam i poszłam do szkoły na 2 lekcje dopiero, to potem nie mogłam w ogóle się dobudzić, taka zmęczona byłam i nie do życia, w ogóle się śmialiśmy, że wszyscy jak zombie się zachowują i wyglądają... ![]() Żeby nie było, że Ola tu znów offa tylko strzela... To oto dzisiejsze spamowanie ![]() - 2x zielona herbata - Merz Spezial x2 Włosy: - umyte szamponem brzozowym, Farmony - odżywka, John Frieda na chwileczkę - spray Lekkie i Mocne, Pantene - serum termoochronne, Marion - jedwab, CHI na końcówki - odżywka bursztynowa, Farmona na skalp - zero prostowania Twarz: - krem Alantan Plus - krem pod oczy, Flos-Lek x2 (drugi raz będzie wieczorem) - punktowo sztyft z filtrem spf50, La-Roche Posay - starannie wytuszowane rzęsy będzie: - demakijaż micelem Bourjois i płynem dwufazowym, Bielenda - olejek pichtowy punktowo na noc - olej FurMama Ross na noc - gruba warstwa Bambino na usta na noc Ciało: - krem do rąk co jakiś czas, Isana będzie: - masaż Syrenką - balsam odżywczy, Oriflame - krem do stóp, Avon - maść nagietkowa na dłonie i stopy na noc A i jeszcze jedno co do tematu wyglądu ![]() Od dziś zaczynam może nie tyle odchudzanie samo w sobie, co zrzucanie wagi za pomocą zmiany stylu jedzenia z tą książką, o której tu kiedyś dużo pisałam " 12-tygodniowa superdieta Krok po Kroku, Jak łatwo i bezpiecznie schudnąć oraz utrzymać wagę-zmień co tydzień jeden nawyk". I zgodnie z tą książką w tym tygodniu moją jedyną zmianą w żywieniu jest wprowadzenie śniadań A resztę jem dalej tak samo jak wcześniej. I słodycze też, ale sama od siebie chcę zmniejszyć ich spożywanie, bo potem w następnych tygodniach będę dodawać jeszcze kolejno - drugie śniadanie, potem obiad, i kolację i odpowiednie przekąski i desery I tutaj też są różne ćwiczenia i chcę sobie to jakoś rozplanować i ćwiczyć solidnie - nie codziennie, bo wiem, że to mi się nie uda, ale tak z 2-3 razy w tygodniu tak porządnie Podoba mi się taki sposób, bo nie są to jakieś radykalne i restrukcyjne zmiany i nakazy, zakazy tylko zmiana stylu jedzenia i przy okazji utrzymanie dobrej wagi i formy Trzymajcie kciuki P.S. - Do tych z Was, które brały Merz Spezial - ile miesięcy go zażywałyście, żeby zobaczyć jakieś rezultaty? (chodzi mi tu przede wszystkim o buźkę..) Także ja lecę, nadrobię Was jak tylko będę miała czas, buziaki, trzymajcie się Kochane! Miłego wieczorku! EDIT: Bo zauważyłam wychodząc z wątku ;D - buahhot - ja miałam Pink79 i Lioel'a - zdecydowanie bardziej podpasował mi Lioel ze względu na większe krycie niż Pink. I zamawiałam na wątku z zamówieniami BB kremów, i 5ml takiego kremu starczyło mi na prawie tydzień stosowania a płaciłam raz coś koło 16 a później jakoś 13 z groszami bodajże A tak się czaję na Mishhę Perfect Cover w odcieniu 21
Edytowane przez _Alessandra Czas edycji: 2011-01-03 o 18:51 |
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() mam nadzieję, że uda mi się jeszcze dziś nadrobić wątek ![]() spędziłam cudowny dzień z TŻ, pogodziliśmy się ![]() a teraz trzeba się na naukę zabrać... |
|
|
|
#2086 | ||
|
Zadomowienie
|
angelwithoutsoul nie masz za co nas przepraszac
![]() xhankax ojej mialas sprzatania ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
niezapominajka aprzyjelam zaproszenie ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- kalpana dlaczego nei mozecie chodzic do komunii nie rozumiem? jutro mam kolede ojej .......musze ksiedza przywitac sama ale obudze mojegfo meza hihi niech tez sie pomeczy a co tam
|
|
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
kobietki a jak sie zamawia na tym e-bayu ?? nie zrobia mnie tam w konia??
RAZEM PIĘKNIEJEMY ![]() ZAPRASZAM!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post22578006 zapraszam do ogladania i komentowania ![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossmanniaczki/marzec-profil-263172.html |
|
|
|
#2088 | |
|
zawsze mam racje
|
blondyneczka: pewnie dlatego, że wzięli tylko ślub cywilny
A bez niego to pewnie według kościoła można ze sobą mieszkać, ale jako współlokatorzy, spać w osobnym łóżku, o seksie nie ma mowy ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
Ale warto założyć paypal, bo to chyba główna forma płatności na ebayu.
|
|
#2089 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kupiłam dzisiaj naftę z olejem rycynowym, lip paint z Inglota i zachwalany przez którąs z Was podkład Ingrid, zobaczymy jutro jak sie spisuje
|
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was w Nowym Roku
Trochę się nie odzywałam, ale cały czas na bieżąco czytałam. Kalpana gratuluję ślubu i szczęścia życzę ;* Bardzo ładnie wyglądałaś A ja z racji tego, że obiecałam Wam się pokazać , także jakieś zdjęcie na szybko jest w albumie
|
#2091 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
loluska zdrowiej
kobietasukcesu hehe paranoja w tym kkosciele
|
|
#2093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tez wole takie zycie, niz byc wszedzie rozpoznawana i znac kazdego ![]() Cytat:
![]() TZ jest szczery i on lubi piekne kobiety, fakt, ze mowi ze jestem najpiekniejsza, wymarzona, ale jak ktos mnie wychwala to sie chlopak mi oburza ![]() jak na sylwestra poznalam kolezanki chlopaka i on mowi, jaka ja kochana i pomocna jestem, taka usmiechnieta, ze jestem mila i taka zaradna, smieszna, to TZ odrazu, ze ja tak tylko wygladam, a jak co do czego to niezle ziolko ze mnie ale wiem, ze po tym sylwestrze i jak widzial jak babki manipuluja facetami (nosza faceci wszystko za nich, a one sa dameskami, oni ich tragazami) to stwierdzil, ze faktycznie ja taki babo-chlop jestem, bo ja nie marudze, ze cos ciezkie itp![]() Alessandra, ja stosowalam 1opakowanie i na buzce widzialam po 1,5miesiaca. Sama teraz skoncze Vitapil 2mc i kupie merz, bo tyle ile teraz mam pryszczy to przez cale zycie tyle nie mialam... Kalpana, opinia naucyzcielek, kolezanek bedzie rozna, wazne ze ty jestes szczesliwa kupilam dzis glinke zielona i czerwona, bo farmaceutka stwierdzila ze czerwona lepsza, ale czytam ze ona do tradziku rozowatego... chyba zrobie zielona i masc cynkowa zastanawiam sie co mnie tak zpachalo i chyba to ten korektor z maybelline bo nawet pod oczami mam takie grudki, a to juz przegiecie jest
|
||
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
yeeeaaa, zakwalifikowałam się do testowania dufazowego płynu do demakijażu z Nivea
|
#2095 |
|
BAN stały
|
wysłałam zaproszenie
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
caate
super zdjęcia, zwłaszcza to z Nowego Roku ![]() nic widać żeby Twoja cera miała jakiekolwiek problemy ![]() a glinka czerwona jest polecana do cer tłustych/ mieszanych, ale wrażliwych
|
|
|
|
#2097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w Nowym Roku
![]() Cytat:
daj znać jak się spisuje ![]() TŻ zrobił mi niespodziankę i zamówił książkę Grocholi ,,Zielone drzwi'', dziś mi przyszła ![]() Nie popiszę dziś z Wami bo dostałam @ i źle się czuję ![]() 10 największych błędów w makijażu 1. Zbyt cienkie brwi Nadają twarzy nienaturalny i ostry wyraz. Spojrzenie w stylu Marleny Dietrich odeszło już w przeszłość . Dzisiaj brwi muszą mieć naturalny zarys i kolor. Pamiętaj, żeby regulować tylko dolny łuk brwiowy. Idealne brwi powinny mieć kolor zbliżony do włosów (tak samo jak rzęsy). Dlatego, jeśli masz ciemną oprawę oczu, ale rozjaśniałaś włosy, to samo zrób z brwiami (użyj do tego jasnego cienia). Zapomnij o czarnej kredce do brwi. Poszukaj swojego koloru w odcieniach szarości, blond i brązów. 2. Zbyt gruba warstwa błyszczyka Naprawdę wystarcza jedna. Tu nie należy stosować zasady im więcej, tym lepiej. 3. Za ciemna konturówka Obrysowane nią usta wyglądają wulgarnie i nienaturalnie. Kolor musi być dopasowany do koloru szminki. Najbezpieczniejsze są naturalne odcienie: koralowe, różowe, wiśniowe. Duże usta pomniejszą szminki ciemne i matowe. I odwrotnie: usta zbyt wąskie nabiorą objętości w jasnym, najlepiej błyszczącym kolorze. 4. Źle dobrany podkład Ciemny postarza i podkreśla zmarszczki. Jasny daje kredowy efekt. Podkład dobieraj zawsze przy dziennym świetle. Kolor sprawdzaj na linii żuchwy. 5. Róż jak u lali Pomarańczowe, czerwone, ceglaste. Nikt nie rumieni się na taki kolor. Idealny odcień różu do policzków nie powinien drastycznie różnić się od karnacji. Do jasnej cery wybieraj chłodne tonacje różowego. Do oliwkowej: ciepłe barwy, np. brzoskwinię i koral. Do ciemnej: śliwkę, kasztan i ciemny brąz. 6. Zwarzone cienie Tu znów sprawdza się zasada im mniej, tym lepiej. Ryzykowne są cienie w kremie, które trudno nałożyć jednomierną warstwą. Przed nałożeniem cienia na powiekę, nałóż na nią podkład i przypudruj. Dobrze sprawdzają się też specjalne bazy pod cienie. 7. Wypukłe krostki Nie zamaskuje ich zbyt duża ilość korektora. Wiele warstw tylko uwypukla niedoskonałości. Błędem jest używanie zbyt jasnego korektora - jasny przybliża i powiększa optycznie krostki. Lepiej użyć korektora ciemniejszego lub w odcieniu zielonkawym - doskonale maskuje zaczerwienienie. 8. Rzęsy z grudkami Rzęsy tuszuj najwyżej dwukrotnie - od nasady aż po końce jednym zdecydowanym ruchem. Kiedy pojawią się grudki, wyczesz je gęstym grzebykiem. 9. Cienie pod oczami Nie można maskować ich zbyt jasnym korektorem, bo tylko uwypukla podkówki. Stosuj korektor specjalnie stworzony pod oczy (odbija światło i nawilża), najlepiej w pędzelku. 10. Zły kolor cieni, ciemne cienie do małych oczu Ciemne cienie powodują, że oczy wydają się jeszcze mniejsze! Jasne kolory optycznie powiększają, ciemne i matowe pomniejszają. Jeżeli masz szeroko osadzone oczy, to w wewnętrznych, nie zewnętrznych kącikach powinnaś nakładać ciemniejszy cień.
|
|
#2098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale serio widac, nie bede specjalnie zblizen dawac bo mi wstyd, sam juz TZ mowi, ze mam masakre na twarzy...to teraz nie wiem jaka glinke uzyc Cytat:
![]() zbyt cienkie brwi stosuje maybelline superstay24h pod oczy, a on bardziej na niedoskonalosci jest i mam odcien 2 i jest jasny, a 3znowu za ciemny... uzywam rozanych rozy
|
||
|
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
Kochana, a ile dałaś za lip paint??
Idę nałożyć sobie maseczkę na włosy ) bo dzisiaj byłam na basenie no i im się należy po tym chlorze, więc za chwile powinny piszczeć ze szczęścia )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:07.

W ogóle jestem jakaś taka zakręcona, nic mi się nie chce, nawet jeść, a to dziwne
Dogadałam się także z koleżankami co do siłowni i w lutym zaczynamy 

i czy zamawiałaś sama czy może z kims?