![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
Cytat:
![]() ![]() moja mama ma znajomych - kobieta jako dziecko mieszkała w górach i jeździła z rodzicami, jej mąż jeździł w góry w sezonie i uczył go instruktor - wszyscy mówią, że ich jazda to jak niebo i ziemia ![]() co do tej 72 latki, podziwiam ![]()
![]() |
#482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie też się jeździło dużo na łyżwach w dzieciństwie, ale potem to jakoś zupełnie wymarło. Jak już sie pojawiły rolki to zimą przyszła pora na inne sporty ![]() Ja tez polecam naukę jazdy na nartach bez instruktora- przez pierwsyz sezon raczej będziesz jeździć tylko pługiem więc nie ma sensu płacenie komus za pokazanie pługu. Jest dokładnie tak jak piszesz ![]() Ano siedzisz ![]() Ojejku, jutro zajęcia, bleee ![]() I umówiłam się z eksem do kina, na "Pogrzebanego" Haha, teraz dopiero widzę jak to cynicznie wygląda ![]()
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam o tyle dobrze, ze najbliższy wyciąg mam 15 minut jazdy od domu, do kolejnych kilkunastu to kwestia 20-40 minut. Mogę więc skoczyć na 1,5-2 godzinki, a wykupienie np. 10 zjazdów na tym najblizszym wyciągu kosztuje tylko 15 zł. Sprzęt jest drogi, ale można tanio kupić używany (za buty dałam 100 zł, za narty 180 zł, za kijki chyba 15 zł ale i tak bez nich jeżdżę), a na początku można wypożyczyć - po co od razu kupowac, skoro nie wiadomo, czy się spodoba jazda. Mi się strasznie spodobało ![]() Co do instruktora: myślę, tak jak Rzyrafka. Nie ma sensu płacić 50 zł czy więcej za godzinę, w ciągu której instruktor pokaże Ci jak się chodzi na nartach, jak narty skręcają, jak hamować pługiem itp. To Ci pokaże ktokolwiek jeżdzący na nartach. Praktyka, praktyka, praktyka. W lutym jeździłam i hamowałam pługiem, teraz, po kilku wypadach, próbach i podglądaniu innych nie jeżdżę już pługiem, bez instruktora, choć chodzi mi po głowie - co prawda wyćwiczyłam już pracę biodrami, przenoszenie ciężaru z nogi na nogę i ogólnie pracę nogami ale wiem, że do wkroczenia na kolejny poziom, warto będzie poćwiczyć z instruktorem. Na przedostatnim wypadzie na ten najblizszy wyciag - do Cieniawy odwazyłam się wyjechac na samą górę, na trase dla zaawansowanych narciarzy ![]() ![]() Byłam jeszcze w Krynicy na Słowtinach i Azotach - stoki dłuzsze, ale mniej strome w porównaniu do tego odcinka w Cieniawie. Ciekawie jest w Kokuszcze (koło Piwnicznej) - tam byłam wczoraj pierwszy raz. Uczyłam się w Kamiannej.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-01-03 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Wczoraj zrobiłam małe zakupy kosmetyczne. Kupiłam mleczko do demakijażu l'oreala z witaminą C, płyn micelarny AA Oceanic i szampon do włosów farbowanych Timotei ![]() I czekam na kredko eyelinera Rimmela. hm.
![]() |
#485 |
po prostu Em :)
|
Jejku, strasznie Ci Hosenko zazdroszczę, ja niestety nie mam za bardzo z kim pojechać na stok, a bardzo mi tego brakuje. Jednak zainspirowałaś mnie, żeby coś wymyślić.
![]() Ja na nartach jeżdżę "od urodzenia", czyli od jakiegoś momentu w dzieciństwie, którego się jeszcze nie pamięta. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Ja Wam już chyba pisałam jak mnie tata uczył jeździć: miałam jakieś 7 lat może jak mnie postawił na szczycie naszej górki za domem i popychając mnie w dół powiedział: jedź!
![]() W końcu tata stwierdził, że górka może faktycznie za stroma dla mnie i nauczył mnie jak się pługiem jedzie i zjeżdżałam nie prosto na dół tylko po skosie. Tak mi było łatwiej. Ale potem narty złamałam (miałam takie dziecięce, w które się zapinało zwykłe buty) a jak dostałam po kuzynie takie prawdziwe profesjonalne, to nie umiałam w ogóle w nich nawet iść, zawsze sobie deptałam jedną nartą drugą ![]() ![]()
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba jeździć tak, żeby cały czas kontrolować jazdę, a nie "na żywioł" i takim tempem, żebyw każdym momencie móc się bezpiecznie zatrzymac. No chyba, ze ktoś już jeździ wyczynowo, wtedy wiadomo, że zalezy mu na prędkości. Dla mnie najlepsza jest jazda dużymi łukami w przypadku bardziej nachylonych odcinków, na łagodniejszych odcinkach - krótszymi.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#489 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też miałam takie nartki ![]() Nie chce mi się strasznie wychodzić z domu a zaraz trzeba się zbierać do kina. W dodatku wyglądam dzis przepotwornie (wychodzą na twarzy chipsy sylwestrowe i inne przysmaki o alkoholu nie wspominając ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed świętami byłam tam ze znajomymi - na 7 osób tylko ja jedna na nartach, reszta na deskach ![]()
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
![]() Matko co za senny dzień. Dobrze, że zaraz idę na pocztę to może się nieco rozbudzę. Oglądałam chwilę zaćmienie słońca, ale moje okulary przeciwsłoneczne jednak są za słabe i po kilku sekundach gapienia się w słońce nie widziałam nic poza wielką plamą ![]()
#494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
rzyrafko zdrówka dla Ciebie i mamy
![]() Ja dziś z kolei nie założyłam czapki idąc na pocztę a przecież był mróz. Uszy mi strasznie zmarzły i mam nadzieję, że się to nie skończy znów zapaleniem zatok ![]() Pomalowałam pazurki właśnie. W niedzielę spiłowałam je prawie do zera tzn. są milimetr krótsze niż opuszek palców. Ale przynajmniej dzięki temu 2 dni miałam lakier na nich bez odrobiny odprysku. A jak tylko mi urosną i wystają ze 2-3 mm za opuszek od razu każdy lakier odpryskuje ![]()
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Oby Ci nic nei było ![]() ja na razie coraz bardziej kaszle i juz mnei glowa od tego boli, chociaz gardlo wcale nie ![]()
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że jutro wolne i w piątek podobno też nie pracujemy to się wykuruję, bo w poniedziałek z kolei siedzę w pracy do wieczora pewnie. Dziewczyny powiedzcie mi co mogę pić w pracy jeśli cały czas mnie suszy tak jakbym w ogóle nie piła nic? Piję w biurze herbatę ze 2 kubki dziennie, sok pomarańczowy i wodę mineralną a i tak jak wrócę do domu to całe popołudnie i wieczór piję i piję i ciągle czuję pragnienie. Wczoraj to chyba z 5 litrów w ciągu całego dnia wypiłam. Domyślam się, że to wina suchego powietrza w biurze, ale też nie mogę wlewać w siebie w pracy litrów płynów, bo zaraz chce mi się siku a nie będę co 10 minut gonić do WC ![]() EDIT: Drukarka do malowania paznokci ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2011-01-05 o 06:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Isa: podobno woda mineralna z cytryną zostaje na dłużej w organiźmie
![]() Świetna drukarka ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2011-01-05 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
Isa- nadal słodzisz?
ale fajny film oglądalismy w domu, siostra nagrała w święta "Gwiezdny pył" fajniuśny ![]() porobiłam trochę fotek kolorówki, na jutro zostały "tylko" maziaki do ust i cienie ![]() ![]()
#500 |
Zakorzenienie
|
rzyrafko słodzę, ale od ponad roku tylko miodem (1 łyżeczka do herbaty). Ale w domu nigdy mnie tak nie suszy jak w pracy. To na pewno wina suchego powietrza i choćbym nie wiem co piła to i tak bedę jak sucharek.
Gwiezdny pył fajny, też widziałam ![]()
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziś obejrzałam Black Swan- liczyłam na więcej, najbardziej to mi się podobał makijaż czarnego łabędzia, który był widoczny dopiero kilka minut przed końcem filmu ![]() ![]() O wiele więcej nerwów przeżyłam oglądając zniknięcie http://www.filmweb.pl/film/Znikni%C4%99cie-2008-438415 była to dla mnie emocjonalna masakra! Ooo śliczniaście, musisz natychmiast skołować 3 sztuki to będzie setka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę jakoś chyba przeczekać do końca sezonu grzewczego; najbardziej grzeją jak są duże mrozy, ale teraz ma byc odwilż, więc może trochę przykręcą ten piec i nie będzie tak suche powietrze. Trochę się wczoraj źle czułam, chyba faktycznie lekko się przeziębiłam. Dziś na szczęście jest lepiej, ale mam jeszcze chrypkę i zatkany nos. Za to moja cera zaczyna się poprawiać, chyba kończy się wysyp po Effaclarze i wszystko się ładnie goi i znika ![]()
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
Isa: wystraczy że do jakiejś miseczki nalejesz wodę i postawisz przy kaloryferze.
Rzyrafka: serio prawie 100? ![]() ![]() ![]()
#505 |
Zakorzenienie
|
Policzyłam swoje- 62, uff nie tak tragicznie :p
Wkurza mnie juz to choróbsko ![]() ![]() Zmykam do łóżeczka, będę układać cienie po wczorajszej akcji ![]()
#506 |
Zakorzenienie
|
rzyrafko widziałam właśnie Twój zbiór kolorówki
![]()
#508 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Najlepszego w Nowym Roku ![]() Właśnie kliknęłam na allegro rekonstruktor Tigi Bed Head Dumb Blonde ![]() ![]() ![]() Z zakupów kosmetycznych potrzebuję jeszcze balsam do ciała, płyn do skórek i pastę do zębów, bo mi się kończy.. ![]()
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Rzyrafko aż specjalnie odszukałam wątek, bo kiedyś go wyłączyłam, żeby nie kusiło
![]() Powiem tylko, że tęczowo u Ciebie ![]() Do mnie niestety chyba wraca mania kolorówkowa ![]() Kupiłam dziś 3 pędzle z tej ecco coś tam firmy, bo było -20% na kartę Lifestyle i dumam właśnie nad paletką z MACa ![]() Stać mnie maks na 5 kolorów a listę mam już na więcej niż jedną paletkę ![]() ![]()
#510 |
po prostu Em :)
|
Karolina, też dziś kupiłam te pędzle: do pudru, cieni, eyelinera i korektora.
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Jakie cienie masz na liście? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.