|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nowe farby Schwarzkopf - Perfect Mousse
Skusiłam się na odcień 950 Złocisty Blond. Niestety to był błąd. Z jasnej blondynki stałam się ciemnowłosa (coś podchodzącego pod ciemny blond-jasny brąz) po kilku myciach włoski troszkę wyjaśniały, widać gdzie niegdzie refleksy, ale to i tak nie jest to . Nie czuję się dobrze w tym kolorku, proszę o radę czym powinnam się zafarbować aby uzyskać pożądany efekt?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Zakorzenienie
|
agatau, no fakt troche zielonkawo wychodzi
![]() --- polaaa18 tu jest jak ocieplałam kolor po tej nieszczęsnej piance. Walka zakonczona sukcesem, bo mineły juz ponad 3 tygodnie od farbownaia nia i nic nie zielenieje ani nie szarzeje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=266 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=268 Kolor nie jest juz tak orzechowy- stonował sie do takiego złocistego.
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
mysiu - mi się dużo bardziej podoba u Ciebie ten chłodny odcień. Nie nawidze żółci na włosach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
cziki, nie mam żołtych włosów
![]() ![]() wybierając jasny złocisty blond liczyłam na złocisty, a nie zgniłozielonoszarobury ![]()
Włosy ![]() Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2011-01-03 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Zakorzenienie
|
nie wiesz czy ładnie, bo nie widziałas buzi. wiesz jaka byłam nieszczęsliwa w tym kolorze? kiedys marzyłam o chłodnym blondzie, a gdy w swoim czasie do niego doszłam, to była tragedia i teraz nzów mi się to zdarzło, wyglądałam, jakbym od paru dni nie żyła
![]() ![]() wiem jak trudno, bo dekoloryzowałam włosy i długo dochodizłam do zimnego, by sie przekonac, że mi nie pasuje. Dlatego teraz byłam zła, ze tak wyszło. jesli chcesz sie pozbyc złocitego wystarczy uzyc odcienia neutralnego po wypłukaniu sie złocistego, a nastepnie po kolejnych paru tygodniach nałozyc popiel. Ewentualnie na złocisty nałozyc beż a kolejnym razem popiel.
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj nałożyłam brązową czerń
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
hmm..musze pokornie przyznać, że pianka taka zła nie jest.. poprawka migdałem zmyła się całkowicie, wiec moge ocenic kolor ktory został po piance.
1. naprawde nie niszczy włosów- sa znacnzie bardziej miekkie i lśniące niz po zwykłej farbie. 2. trwałosc-Po 3-4 tygodniach wymywania farba zwykle wygladała jak wyblakły papiór, a po piance kolor nadal jest intensywny, ale jasniejszy niz poczatkowo, jednak nadal w tej samej chłodnej tonacji, choc nazwałabym ją popielatozłocistą. 3. wyglada bardzo naturalnie i nasladuje moj naturalny kolor włosów, odrost przechodzi płynnie w reszte włosów, tak jakby sie troche z niego zmyła, ale naprawde dobrze to wygląda. Dlatego zamierzam nałozyc ja ponownie za jakis czas ![]()
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
Obecnie mam kolor sredni brąz, chciałabym jakos rozjasnić włosy, ale nigdy wiecej nie pozwolę nałożyc na włosy rozjasniacza. ;p
Myślicie, że któryś z odcieni blondu tej farby by mi choć trochę pomógł? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Znowu farbowałam się na ciemny brąz (400).
Po dwóch miesiącach (myję włoski codziennie) od pierwszego farbowania kolor się prawie wypłukał do mojego naturalnego (jasny brąz) Generalnie jestem zadowolona z farby. Włosy po niej się ładnie błyszczą i nie są zniszczone.
![]() |
#281 |
Rozeznanie
|
Kupiłam a promocji w naturze farbę perfect mousse w najjaśniejszym odcieniu - 1000 czyli perłowy blond. Jestem świeżo po farbowaniu. Nakładałam na rozjaśniane włosy do odcienia jasny blond na poziomie 9-10 z odrostem również rozjaśnionym ale o jakiś ton ciemniejszym. Nie liczyłam na efekt rozjaśnienia ani przyciemnienia włosów - chciałam jedynie nieco ujednolicić I odświeżyć kolor, bo włosy na całej długości już od dłuższego czasu nie były farbowane. Farba niestety bardzo mnie zawiodła - zrobiłam wszystko zgodnie z instrukcją, a efektu ZERO
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Dziwne, że nic nie chwyciło. Moje rozjaśnione końcówki chwyciły właśnie mocniej niż odrost. Może trafiłaś na jakąś felerną farbkę?
![]() |
#283 |
Rozeznanie
|
Fluy - już sama nie wiem w czym problem
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
lola, do tej pory uzywałas farby bardzo silnie rozjaśniającej (poziom 12 to praktycznie białe włosy), wiec Twoje włosy sa porowate, nawet jesli o nie dbasz, wiec nie beda łapały delikatniejszych farb, tym bardziej tych bezamoniakowych. Jest nawet problem z przyciemnianiem tego typu włosów, bo wąłsnie nie chca łąpac, a jesli złapią, to wypłukuje się po paru myciach.
Nakłądałas farbe po całosci na rozjasniane włosy, wiec odczuły to kondycyjnie i to jeszcze odcien z wyższa woda- nie 3 a 6%. Po 3% wodzie, moze by cos złapało, bo uzywa sie jej do przyciemniania. Taka jest moja teoria, ale moge się mylic ![]()
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
Mysiu, możliwe, że masz rację
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
lola, Twój przypadek na pewno sie przyda dziewczynom. Widocznie akurat ta farba na tego typu włosy nie jest, co mnie tez troche dziwi. Aczkolwiek miałam sytuację, ze nakłądałam na pasemko loreal excell 10 min odcien 8.3 na włosy na poziomie 8, ale takie popielate(choc farbowane naturą), bo chciałam popiel złamac i.. pupa. Zero efektu. Robiłam potem grubsze pasmo, dłuzej i to samo. No wiec bywa.
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja właśnie dzisiaj farbowałam włoski tą farbą ( 950 złoty blond) i powiem Wam,że wyszły identyczne jak na opakowaniu;D Farbę nakładałam na włosy farbowane-jasny blond z dość dużym odrostem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
U mnie od farbowania 950 minęło ok 1,5 miesiąca i kolor bardzo mi się podoba. Nie blaknie, nie żółknie, włosy miekkie i błyszczące. Odrost nie rzuca sie w oczy, bo nie oddziela sie od reszty włosów paskiem, tylko jakos tak miękko przechodzi w resztę. Wieszałam psy na tej farbie, ale to jednak dobra farba.
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Póki co sama bardzo jestem zadowolona z tej farby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Przyczajenie
|
![]()
Dla mnie rewelacja. Farbowałam już wszystkimi odcieniami brązu i każdy jest super. Aplikacja jest łatwa, farba jest niesamowicie wydajna. Włosy mięciutkie i błyszczące. Jest to moja ulubiona farba i nie mam zamiaru jej zmieniać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Rozeznanie
|
Mysiu, masz śliczne, zadbane włosy
![]() ![]()
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() włosy sa akurat moim oczkiem w głowie i prowadze szczególną troskliwa pielęgnację, ale co do tej farby, to po takim czasie kazda inna, np garnier juz wypłukała się na tyle, ze zostawały jednak takie przesuszone włosy. Były inne w dotyku niz odrost, wizualnie takie jakby opuchnięte. A ta w ogole mi nie wyrządziła krzywdy. I podoba mi się fakt, ze nie musze nia robic co miesiąc tylko co 2 moze 3, bo odrost naprawde nie rzuca się w oczy. Włosy na pewno będą zdrowsze po niej. Jednak z amoniakiem czy bez robi wielką różnicę! --- dopisano 26.01.2011 Zdecydowałam, ze kolejnym razem zrobie odcien ciemniejszy 800 średni blond. jasny blond 950 niewiele rozni sie od odrostu, ale jednak rozni sie, a ja chciałabym teraz pochodzic tak naturalnie ![]() ![]() Doczytałam na stronie perfect moussa, ze nalezy zuzyc cała mieszanke niezaleznie od długosci! Ja zuzyłam pol opakowania, bo juz nie wiedziałam gdzie to kłasc, tyle tego było, ale moze dlatego kolor nie do konca wyszedł wtedy od razu taki, jakiego oczekiwałam.
Włosy ![]() Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2011-01-26 o 09:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY!!!
Nie polecam nikomu tej glupiej farby! Mialam kolor włosów jasny blond (naturalne-nie farbowane), kupiłam farbę 700 ciemny blond.... jaki kolor wyszedł?CIEMNY BRĄZ PRAWIE CZARNY!Jakim cudem...?Moje loki które mam długie płaczą razem ze mną z tego powodu, bo nie wierze ze ten kolor zejdzie "o tak" do mojego naturalnego, zamierzam wysłać im pozostałosc farby, którą pozostawiłam do tego głupiego producenta i nie zostawie tego tak... jakies szaleństwo poprostu to nawet koło jasnego brązu nie leżało, prawie czarne włosy mam...! załamana.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie napisz reklemacje do producenta, wyślij swoje fotki. I napisz jak sie sprawa rozwiązała, kolor spokojnie powinien sie częściowo wyplukać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy juz moze jakaś wizażanka pisala , ale w naturze jest promocja farba kosztuje 16.99 gratis odżywka gliss kur shimmer ja dostałam do włosów brązowych
![]() Zakupiłam jasny złocisty brąz , chciałam otrzymać czekoladke pani z drogerii zaproponowała ten kolor bo jakbym położyła czekoladowy brąz by mi wyszły czarne , zobaczymy jak to będzie. kasiulaa1990 , myj włosy przeciwłupieżowym szamponem , powinny sie wypłukać.
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
Ta farba to bubel, w ogóle nie pokryła mi moich odrostów.
![]() Farbowałam jasnym brązem na moje naturalne złotomysie włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
A to nie wiem być może promocja tylko u mnie , ale chyba niemożliwe .
![]() |
#300 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Używałam farby 950 i kolor wyszedł identyczny jak na opakowaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.