|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: odchudzanie od NOWEGO ROKU - grupa wsparcia!
Robisz całą a6w czy na jakąś określoną partię ciała?
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
a6w jest tylko na brzuch
![]() 8 minutówki to inne partie
|
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
aaaa
![]() dobrze wiedzieć
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
No a efekty są najważniejsze
![]() miłej nauki o ile to możliwe
|
|
#126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Przede wszystkim całkowicie skończyłam ze słodyczami, sokami z kartonu, oranżadami (piłam ziołowe i owocowe herbatki, wodę mineralną) i zdrowe jedzonko, tak ok. 1200-1300 kcal dziennie + ruch (trochę biegałam, trochę bruszków, siłowni i jazdy na rowerze). A uda poprostu mnie wnerwiają i przyrzekłam sobie, że w Nowym Roku zrobię wszystko, bo coś z nimi zrobić - taak, wiem masło maślane .Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam stos ubrań praktycznie nowych, niektóre z metkami, leżą sobie w reklamówkach schowane w szafie:P trochę z nich już mogę założyć, a reszta sobie czeka
chyba nie ma nic przyjemniejszego niż zmieszczenie się w mniejszy rozmiar radocha nie do opisania Lady Pink Twój opis jest boski ![]() ![]() Witam nowe i trzymam kciuki
|
|
#128 |
|
Przyczajenie
|
Ile bym dała, żeby móc się zmieścić w mniejsze ciuchy...
Mam nadzieję, że akurat na wiosnę będę mogła się zaprezentować z nową figurą
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, znalazłam Was dziewczyny przypadkowo
Ale chyba mogę dołączyć, co? No więc jestem w LO, ważę 54kg (aktualnie @), chciałabym zejść do 49kg. Wzrost około 163cm. Ważyłam 58kg,a najmniej to jeszcze przed @, czyli 53,2kg. Jednak nic po sobie nie widzę, żeby cokolwiek ze mnie zeszło. Najbardziej wkurza mnie mój brzuch i nogi !! ![]() ![]() waga na samym początku : 58kg także waga początkowa teraźniejsza : 54kg waga wymarzona : 49kg
|
|
#130 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Tak was czytam już od jakiegoś czasu ale dopiero dzisiaj udało mi się dobrnąć do końca.. ach.. te świąteczno-noworoczne rozjazdy, ale już jestem w domu i mam nadzieję, że teraz będę miała czas się udzielać tutaj.Czytam co piszecie i całkowicie się w tym odnajduję. Znam te niezadowolenie z własnego ciała, walkę o powrót do wagi z przed jakiegoś czasu. Dla mnie idealną wagą jest 55kg (teraz ważę 62,5) wtedy czułam się świetnie, dodam że wzrostu mam 170cm. Postanowiłam, że od nowego roku ostro biorę się za siebie i osiągnę swój cel. Ogólnie to nieustannie staram się schudnąć, ale wcześniej miałam złe podejście. Już wiem, że nie ma co się głodzić bo to kończy się obsesyjnym myśleniem o jedzeniu i napadami obżarstwa, nie ma też co ograniczać się w zakresie spożywanych produktów bo potem człowiek chodzi jak męczennik po sklepie i tylko wzdycha do zakazanych przysmaków. Stwierdziłam, że oby osiągnąć swój cel muszę oczywiście wykorzystać wiedzę, którą zdobyłam na podstawie różnych diet i mieć rozsądne podejście do jedzenia. Np. tego co zdrowe (białko, warzywa) można zjeść więcej a co do reszty zachować rozsądny umiar. Czyli np. na wypadzie z koleżankami na miasto nie marudzę że tego i tamtego nie mogę tylko wybieram najmniejsze zło i cieszę się mile spędzonym czasem zamiast w ubolewać nad swoim męczeństwem.. Moje branie się za siebie będzie polegać na tym, że zacznę jeść zdrowo, regularnie i jak najmniej przetworzoną żywność. Zwiększę ilość owoców i warzyw (przede wszystkim warzyw) w swoim jadłospisie i zacznę się bardziej przykładać do przygotowywania jedzenia, bo do tej pory z lenistwa jadłam same proste, ale za to tuczące potrawy. Od dzisiaj zaczynam też ćwiczyć codziennie te 8-mio minutowki które polecałyście, już kiedyś to ćwiczyłam i wiem, że są świetne. No to do dzieła dziewczyny!! Czuję, że w tak wyborowym towarzystwie uda mi się osiągnąć cel ![]() To teraz czas na ćwiczenia. SYSTEMATYCZNE, a jak nie to możecie bić
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
new_girl wspaniałe podejście do sprawy
nic tylko pogratulować i życzyć sukcesów
|
|
#132 | |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
moja mobilizacja nie jest tak przyjemna, u mnie polega to raczej na zmieszczeniu się w moją obecną garderobę bo zrobiła się dość ciasna i ubranie jeansów, które kiedyś były luźne, a teraz są ciasne i niewygodne potrafi zepsuć humor na cały dzień.
|
|
|
#133 |
|
Konto usunięte
|
to może i mnie przyjmiecie? chyba już nadeszła pora...
![]() pora wziąć się za siebie! dużo do zrzucenia, tyję głównie przez objadanie się (kiedyś schudłam sporo, potem kompulsy i takie tam...) ![]() od wielu lat próbuję "zdrowo" się odżywiać, róznie to wychodzi ![]() wzrost 170 cm, waga ~79 kg, wymarzona 58 kg, najwyższa 94 kg ![]() czuje,ze wstąpiła we mnie nowa siła w nowym roku
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
hej Elskede
widzę, że dalej walczysz, tak jak ja, powodzenia Ci życzę! też myślałam, żeby właśnie trzymać się diety w stylu III fazy Dukana, bo to dosyć rozsądne do końca miesiąca będę walczyć po swojemu a jak coś to spróbuję z III fazą ![]() eh, mój mężczyzna jest dla mnie za dobry i jakoś się zapominam przy nim, czy to wolno, tamtego nie wolno, zwłaszcza, że lubi moje kształty, ale wolałabym żeby troszkę sprowadzał mnie na ziemię muszę się wziąć za siebie, dzisiaj zaczęłam, chlebek graham z chudym schabem, serek homo, pełnoziarnisty makaron z tuńczykiem i dodatkami, pomarańcza, oj tak to mogłabym się żywić, bo to smaczne póki co wypisuję sobie w notesiku co jem, o ktorej i mniej więcej ile, żeby wiedzieć ile jem i co ![]() jak odpocznę po późnym obiedzie to wskakuję na rowerek stacjonarny a potem 8 minutówki, trzeba się troszkę wypocić a i zapomniałam się zważyć zrobię to jutro, a pomierzę się wieczorkiem po kąpieli (dzisiaj masażyk ostrą gąbką, nie wiem czemu ale to uwielbiam, mimo że boli jak nie wiem co )
|
|
#135 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze to w grupie łatwiej oby nam sił starczyło i wytrwałości. U mnie przeraża mnie tkanka tłuszczowa która największa jest na brzuchu
który nie mieści się w spodnie i wylewa się - to takie paskudne. Piszecie, że te ćwiczenia pomagają wiec może i ja spróbuje. A możecie napisać po jakim czasie widać już jakieś efekty?
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Jaką dietę mogę stosować żeby przy okazji odchudzania mieć ładną cerę, bo mam z nią problemy?
Gratuluję efektów
|
|
#137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Black Cashmere - fajny pomysł z zapisywaniem posiłków. Ja się nawet ważyć nie mogę, bo waga jest nieczynna z powodu wyczerpania się baterii, a centymetr krawiecki gdzieś zgubiłam. Moje wymiary (mierzone tak na szybko) ok 2 tyg temu to: 80-75-90 i sama nie wiem czy są dobre?!
|
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ooo, mam to samo - brzuch |
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moim zdaniem super )
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Miał być koniec ze słodyczami ,a wczoraj nie mogłam wytrzymać i zjadłam kilka cukierków z czekolady
Ale od wczoraj robię a6w mam nadzieje ,że przyniesie efekty
|
|
|
|
|
#141 |
|
Przyczajenie
|
halucynogenna a6w na prawdę przynosi rezultaty, w sumie to już po po kilku dniach widać efekty (tzn.. ja widziałam a TŻ patrzył się na mnie z politowaniem gdy po kilku dniach chwaliłam mu się swoim osiągnięciem
3mam kciuki za Was wszystkie, które podjełyście to wyzwanie. Na pewno będziecie się miały czym pochwalić ![]() A tymczasem, ja już po ćwiczonkach i kolacji (serek wiejski z łyżką powideł truskawkowych) i zabieram się do nauki.
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
przez problemu z Internetem nie mogę zrobić 8 minut legs i buns ;\ spróbuję jutro, dałam radę tylko spalić 100 kcal na rowerku stacjonarnym (przejechałam 5,34 km
)jeszcze powalczę z brzuszkami teraz *udało mi się zrobić 'aż' 100 brzuszków (gdzie moja forma ja się pytam, nic tylko się załamać, postanowione, środa -> BASEN!)
I was made for loving you, M. Rower 10,5/1000 km 8min ABS 1/100 Pośladki+Uda 1/100 Edytowane przez Black Cashmere Czas edycji: 2011-01-03 o 21:34 |
|
|
|
|
#143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
umiar to chyba będzie moja dewiza na nowy rok pozdrawiam i informuję, że zaczęłam dzisiaj spadkiem o 1 kg. ![]() |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam pytanie: czy na diecie ograniczacie warzywa? Ja uwielbiam prawie wszystkie i jem ich dość sporo (ale nie dodaje do nich żadnych sosów, tłuszczu). Nie wiem czy na tym nie polega mój problem z wagą
|
|
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
zielonykotek uważam, że to świetny pomysł z tym odkładaniem pieniędzy. Nie dość, że nie zgrzeszysz dzięki czemu szybciej będzie widać rezultaty (co już samo w sobie jest nagrodą) to jeszcze do tego będziesz mogła sobie kupić coś fajnego bez żadnych wyrzutów sumienia
![]() Ja już w piżamce, wskakuje do łóżka i biorę się za lekturkę książki przed snem. A tak wogóle to muszę się pochwalić, właśnie minął 3dzień bez słodyczy
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po 1 dniu diety jestem bardzo zadowolona, A6W zrobione, 10 min hula-hop, no i od dzisiaj masuję się na platformie wibrującej którą mi pożyczyła koleżanka. Odkryłam że można się na nią położyć bokiem i potrząść moimi tłustymi boczkami zobaczymy czy daje efekty, co prawda jestem sceptyczna ale chwytam się wszystkiego po sprawdzeniu moich wymiarów OFICJALNE SPRAWOZDANIE <03.01.11> Talia 78 cm ![]() Najszersza część podbrzusza na wysokości boczków - 93 cm ![]() PLAN DZIAŁANIA: * A6W *hula-hop co najmniej 10min dziennie *Wibrowanie brzucha i boczków 15 min na każdy bok *dieta NASTĘPNE MIERZENIE - 14.01
|
|
|
|
#147 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Hej
jesli mozna to sie dolacze wiem ze 4 dni opoznienia ale chora troszke bylam. Mam nadzieje ze to forum pomoze mi sie trzymac w ryzach, bo ciezko u mnie jest z samodyscyplina jedzeniowa. Jeszcze jak przychodze glodna do domu po calym dniu a tu jeszcze jakis placek z polewa czekoladowa i duuuzo cukierkow w szafie to wymiekam. najgorsze sa weekendy gdy mama cos kupi na niedziele jakby ktos wpadl do nas, babcia co tydzien placka upiecze.... wiec prosze was powiedzcie jak radzicie sobie z weekendami. Ja zaczynam od jutra, poczatkowy cel to 5 kilo bo nie chce narzucac sobie za duzo na poczatek Pomagam sobie thermline forte(oczywiscie cwiczenia bede wykonywac)[COLOR="Silver"]
Edytowane przez marylin93 Czas edycji: 2011-01-03 o 23:06 |
|
|
|
|
#149 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tylko że ja sie nie najem samym serkiem wiejskim na kolację. Z reguły jem go z ogórkami kiszonymi, szczypiorkiem i cebulką. Czy koniecznie na kolację musi być samo białko?A tak poza tym dzisiaj pierwszy raz udało mi sie zjeść 4 posiłki, a nie 1-2 jak dotychczas. Ciężko mi sie przyzwyczajić, po posiłku czuje niedosyt, ale mam zdecydowanie więcej energii
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Warzyw można jeść dużo, nawet kilogram dziennie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

<3

i sama nie wiem czy są dobre?!
Ale od wczoraj robię a6w mam nadzieje ,że przyniesie efekty