|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2821 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak najbardziej "ruda" farba do w³osów.
Julianna, oczywi¶cie - zaraz bêdê suszyc, na razie od¿yweczka - ale ju¿ widzê ¿e kolor jest rudy a nie br±zowy....ufff
#2822 |
szopwell
Wiadomo¶ci: 10
|
Mój naturalny kolor okre¶li³abym na ciemny blond choæ nie pamiêtam ju¿ go zbytnio bo od bardzo dawno farbujê w³osy. Te z za³±cznika wydaja mi siê podobne. A co do obecnych akurat nie mam jak wrzuciæ fotki a w necie nic podobnego nie znalaz³am ale postaram siê jak najszybciej co¶ wrzuciæ. Jednak jest to co¶ w stylu jak pisa³a julianna-p, rudy ³adny u góry a reszta jaki¶ braz z rudym czy co¶ i to rzuca siê w oczy. Czytam wasze wypowiedzi na tyle czêsto jak mam czas jednak nie na trafi³am na sytuacje pasuj±ca do mnie dlatego te¿ zwracam siê o pomoc do profesjonalistek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 027
|
Dziewczyny a jakich kosmetyków u¿ywacie do pielêgnacji swoich rudych w³osów?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Zakorzenienie
|
Ju¿ wysuszone, kolorek wyszed³ ,,piêkny,, bardzo jestem zadowolona - o to mi chodzi³o!! Dobrze ¿e siê zdecydowa³am na farbowanie, w³osy w dobrym stanie i ju¿ siê nie mêczê w kolorze którego nie lubi³am, Vitality's 7.44 +8.44 zago¶ci u mnie na bardzo d³ugo
![]() http://img823.imageshack.us/img823/4858/744i844.jpg
#2825 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 927
|
![]() ![]() Przepiekny kolorek ![]() Cytat:
![]() qeres - farb± na zmianê z szamponetkami ![]() ![]()
![]() |
#2826 |
Zakorzenienie
|
agusiaki,
bez mixa ale i tak jest mega intensywny ![]() ![]() T¯ nie by³o w domu farbowa³am sama ![]() ![]()
#2827 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
kathy PRZEPIEKNIE
![]() ![]() ![]() grunt to lubic wlasny kolor ( a ten mozna bedzie latwo pokochac ![]() justnikri , ale agusiaki ma racje pisalam co mozesz wykombinowac ![]() ![]() qeres ja lubie szampon z ce-ce miedziany i czasem odzywke z tej samej serii (efekt raczej iluzoryczny, ale jednak lubie bo wlosy sie po nich swieca ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
szopwell
|
No wybacz ¿e kiepsko czytam. Ale przynajmniej nie jestem nie mi³a. Jako¶ nie widzia³am, ¿eby gdzie¶ by³o do MNIE typowo napisane krok po kroku co z tym zrobiæ. A je¿eli ty lepiej czytasz to mog³a¶ mnie u¶wiadomiæ a nie od razu z obelgami wyje¿d¿asz. Ale no to koñcu to ja siê ¼le przygotowa³am, bo nie powinnam pisaæ zapytania skoro nie przeczyta³am wszystkich 93 stron które ju¿, s± ¿eby co¶ znale¼æ na temat jaki potrzebowa³am info. Wiec wybacz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 | ||
Rozeznanie
|
Sunsilk nie brzmi dla mnie dobrze
![]() Ce-ce mam lakier suchy i jest BOSKI i tani jak barszczycho. Wielka butla 750ml kosztowa³a mnie 13,99. do koñca ¿ycia bêdê go zu¿ywa³a ![]() Teraz rozpracowujê Stapiza sleek line colour non stop szampon i maskê. Zadowolona. Do tego mam latte kallosa i Scandic line z miodem i mlekiem - obie litrowe butle, tak jak stapiz wiêc s±dzê, ¿e do koñca br. mam pozamiatane z nowymi zakupami od¿ywek i masek ![]() Cytat:
![]() ![]() Dalej widzisz w moim poprzednim po¶cie jak±¶ obrazê Twojej osoby? A tu masz pe³n± odpowied¼ julianki, któr± tak ciê¿ko by³o znale¼æ caaaa³e dwie strony wcze¶niej Cytat:
![]()
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2011-01-03 o 21:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2830 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=julianna-p;24146170]kathy PRZEPIEKNIE
![]() ![]() ![]() grunt to lubic wlasny kolor ( a ten mozna bedzie latwo pokochac ![]() Julianna, Agusiaki ![]() szkoda tylko ¿e w ¦wiêta mia³am inny kolorek - bo siê w nim bardzo mêczy³am i czu³am ma³o atrakcyjnie ![]() qeres Je¶li chodzi o od¿ywkê, niestety Waxy przesta³y na mnie dzia³ac ![]() Bardzo dobrze wspominam jedn± kwa¶n± od¿ywkê do w³osów z Artego która idealnie domyka³a ³uskê w³osa co powodowa³o ¿e by³y jedwabiste i b³yszcza³y odzywka do w³osów farbowanych EXTRACTO CARE artègo, zastanawiam siê nad powrotem do niej ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- agusiaki kallos te¿ teraz dobrze dzia³a na moje w³osy ![]() qeres zapomnia³am wspomnieæ o wa¿niej od¿ywce z pigmentem ,,espresso,, vitalitys ![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-01-03 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
szopwell
|
Jak to jest odpowied¼ któr± uwa¿asz za odp na moje pytania to nie wiem kto mam problem z czytaniem ze zrozumieniem. Bo pyta³am siê o przyk³ad jaki¶ konkretny co do pomieszania farb... ale ¿e nie jestem zbytnio w temacie to niestety nie wiem co oznacza np. "na dwa oksydanty" lub "wybrac profeske" wiec ju¿ was nie mêczê.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2832 |
Wtajemniczenie
|
agusiaki a ten suchy lakier naprawde dziala tak, ze wlosy sie wolniej przetluszczaja , czy jak bo nigdy nie mialam??
justnikri wybrac profeske-> poczyatc o tym jakie kolor uzyskujemy farbami profesjonalnymi a potem ze zdjec (zamieszczanych na watku) wybrac kolor, ktory Ci sie podoba ( przy zjdeciach Dziewczyny umieszczaja nazwy farb dzieki, ktorym uzyskaly dany kolor). oksydanty-. wody, z ktorymi mieszasz farbe (sama chcialas kombinowac zeby wyrownac kolor z jakimis kolorami, my robimy jednym kolorem a z dwoma wodami) co do obelg,agusiaki wcale Cie nie obrazila wiec spokojnie ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2011-01-03 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Rozeznanie
|
kathy - mi teraz zosta³a 1/2 tubki 8.44, wiêc zamierzam dorzuciæ sporo mixa a nastêpnym razem jak bêdê kupowa³a now± tubkê 8.44 to dokupiê 7.44 i zrobiê tak jak Ty i jeszcze pozosta³ego mixa dokoptujê
![]() ![]() justnikri - masz wyj±tkowy talent zjednywania sobie ludzi od pierwszego klikniêcia, zaiste ![]() julianka - hmm..... bo ja wiem czy on wolniej przet³uszcza?? Ja mam i tak suche wlosy i skórê te¿, wiêc mi sie w³osy nie przet³uszczaj± wcale. Ciêzko mi zatem oceniæ pod tym kontem lakier. Z ca³± pewno¶ci± wspaniale utrwala w³osy nie powoduj±c sklejania. Fryzura jest utrwalona, ale niewidocznie i niewyczuwalnie. W³osy pozostaj± sypkie i b³yszcz±ce jakby nic na nich nie by³o. Przy tym ³adnie pachnie.
#2834 | |
Zakorzenienie
|
agusiaki,
to ju¿ jestem ciekawa jak wyjdzie gotowanie z mixem. ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() |
#2835 |
Wtajemniczenie
|
kathy mialam ostatnio dopisac jeszcze, ze moim zdaniem slusznie zrobilas zmeniajac kolor, najwazniejsze to czuc sie dobrze ze soba, w swoim kolorze a skoro w swieta sie meczylas to nie warto tego ciagnac. druga rzecz przynajmniej masz pewnosc, ze pomimo znikania rudosci warto sie jej trzymac
![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Zakorzenienie
|
A teraz co¶ ¶miesznego rudego, T¯ wróci³ z pracy, jak zobaczy³ ¿e w³osy mam ufarbowane bez jego pomocy postanowi³ sprawdzaæ czy aby równomiernie
![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Julianna dok³adnie masz racjê ![]()
#2837 |
szopwell
|
Podoba mi siê ten kolor kole¿anki, jednak informuje w swoim wpisie tylko ¿e jest to mariel. Odrosty obecnie mam podobnego koloru po lorealu intensywna miedz. W takim razie ¿eby zniwelowaæ ten br±z na reszcie w³osów powinnam zmieszaæ cze¶æ farby z jakim¶ oksydantem na odrosty a drug± cze¶æ z innym oksydanetem na resztê w³osów? Da³o by tak jako¶ rade??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-01-03 o 23:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Wtajemniczenie
|
justnikri chyba chodzi o majirel to farba profesjonalna. sprawdz numer i teraz tak jak kupisz ta farbe to w hurtowni fryzjerskiej do farby bierzesz oksydant 3 i 6 (albo 6 i 9 jesli kolor na reszcie wlosow jest naprawde ciemny, wielowarstwowy warto sie poradzic ekspedientki). farbujac wlosy nakaladasz 1/3 farby wymieszanej ze slabszym oksydantem na jasniejsze odrosty, a pozostale 2/3 farby wymieszanej z mocniejsza woda nakladasz na reszte wlosow
![]() ![]() ![]() rada- do takiego zabiegu przydalby sie ktos do pomocy. rada 2 - ekspertkami od takiego farbowania sa tu kathy i agusiaki
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Zadomowienie
|
A wiecie mo¿e jak± farb± uzyskam taki odcieñ albo chocia¿ zbli¿ony?
![]() ![]() ![]() patrzy³am na farby deli ale nie ma tam rudego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Rozeznanie
|
qeres - na moje to nie jest rudy tylko jaki¶ blond miedziany i widzia³am taki kolorek w chantalu. TYLKO jedno ale..... on Ci siê migiem wyp³ucze do blondu podejrzewam.... tzn ci±gle bêdzie to blond miedziany, z ruda po¶wiat±, ale jednak. Sama zobaczysz. Mo¿esz te¿ pokombinowac i wymieszaæ farby. Fajna to zabawa
![]() kathy - T¯ poczu³ siê ura¿ony najwyra¼niej i st±d to poszukiwanie plamek ![]() ![]()
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2011-01-04 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Zadomowienie
|
agusiaki wymieszaæ czyli np. blond z rudym czy jak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Rozeznanie
|
A np tak
![]() Ja miesza³am Chantal jasny tycjan 8/4 z miedzianym blondem specjalnym 1000/4 w proporcji 1:1 i dodawa³am trochê mixa pomarañczowego i wychodzi³ kolorek zbli¿ony. Ale tak po namy¶le ja bym na Twoim miejscu spróbowa³a samego 1000/4 z mixem pomarañczowym. Powinno wyj¶æ zbli¿one.
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2011-01-04 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z nazwy te¿ my¶la³am ¿e chyba chodzi Majirel ale zerknij do posta 2751 , bo tam agniuszka87 w³a¶nie z tym samym zdjêciem opisuje Marion ![]() agusiaki, mój T¯, w³a¶nie lubi jak jest taki przydatny... ![]() ![]()
![]() |
#2845 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 846
|
kathy ¶liczny kolorek Ci wyszed³
![]() qeres mi te¿ podoba siê taki kolorek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
szopwell
|
Gdzie mo¿na zaopatrzyæ siê a tak± farbê Vitality's 7.44 +8.44?? I je¿eli chcia³bym ¿eby wysz³o chocia¿ w zbil¿eniu jak u kathy579, bo bardzo mi siê podoba. Jednak u mnie kolor na odrostach jest jak u kole¿anki na dole a reszta no to taka mieszanka ciemnego rudego i troszkê br±zu. To ja mog³abym te farby zmieszaæ czy co¶??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2848 |
szopwell
|
Tylko na tym zdjêciu mniej wiêcej widaæ o co chodzi, choæ te¿ jest prze¶wietlone ale nie mog³am gdzie¶ uchwyciæ ¿eby by³o to widaæ, bo jak zrobiê ca³o¶æ to odrosty wychodz± normalnie a niestety s± sporo ja¶niejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 69
|
Witajcie drogie rudzielce
![]() My¶lê, po wielu kombinacjach z kolorem w³osów do³±czê ju¿ na sta³e do rudych farbowanych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciekawe jak sie bêdzie wyp³ukiwa³.... bo jak s±dzê zdjêcie jest bezpo¶rednio po farbie?
Rudy to nie kolor w³osów, rudy to charrrrakter ![]() Marzysz o kolorze w³osów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowied¼ znajdziesz TUTAJ Edytowane przez agusiaki Czas edycji: 2011-01-04 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.