Wszystko o Oriflame część VIII - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 15:09   #61
just75
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Oriflame część VIII

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
ale dziwi mnie dlaczego twój podkład nie lepi się do ścianek,
Mnie tez dziwi, dlaczego ścianki są czyste, tamte wyglądają na pełniejsze, bo ścianki są oblepione, a ten dziwnie spływa.

Edytowane przez just75
Czas edycji: 2011-01-03 o 15:10
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 15:51   #62
Tyris
Rozeznanie

Wiecie dziewczyny.. podklad pomimo blyskawicznej wysylki dotarl do mnie po 6dniach. Przelezal w magazynach poczty polskiej calego sylwestra itp. mozliwe ze przemarzl, bo pewnie nie ogrzewaja hali gdzie trzymaja paczki :/ albo wrecz przeciwnie, bylo mu za cieplo przez ten czas.

Osoby ktore sprzedaja kosmetyki avon/oriflame na allegro to przeciez tez konsultanci, bo skad by mieli caly asortyment tych produktow. Nie mam mozliwosci zwrotu.. ale nie zaplacilam tez katalogowej ceny.
Faktycznie moze to byc fabryczny ubytek, moze niepotrzebnie sie unioslam. Ciekawa jeszcze jestem co tan pan odpisze... jezeli napsize ze produkt byl napwno nowy i nieruszany to nie bede sie z nim klocic bo chyba nie mam podstaw.

A co do probek..to bardziej mi sie oplacalo kupic pelnowymiarowe opakowanie niz probki za ktore bym zaplacila z przesylka prawie tyle samo.
Tyris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 16:52   #63
sauer
Wtajemniczenie

GG do sauer

Cytat:
Napisane przez Tyris Pokaż wiadomość
Wiecie dziewczyny.. podklad pomimo blyskawicznej wysylki dotarl do mnie po 6dniach. Przelezal w magazynach poczty polskiej calego sylwestra itp. mozliwe ze przemarzl, bo pewnie nie ogrzewaja hali gdzie trzymaja paczki :/ albo wrecz przeciwnie, bylo mu za cieplo przez ten czas.

Osoby ktore sprzedaja kosmetyki avon/oriflame na allegro to przeciez tez konsultanci, bo skad by mieli caly asortyment tych produktow. Nie mam mozliwosci zwrotu.. ale nie zaplacilam tez katalogowej ceny.
Faktycznie moze to byc fabryczny ubytek, moze niepotrzebnie sie unioslam. Ciekawa jeszcze jestem co tan pan odpisze... jezeli napsize ze produkt byl napwno nowy i nieruszany to nie bede sie z nim klocic bo chyba nie mam podstaw.

A co do probek..to bardziej mi sie oplacalo kupic pelnowymiarowe opakowanie niz probki za ktore bym zaplacila z przesylka prawie tyle samo.
Najlepiej to jakbyś znalazła konsultanta u siebie w mieście - nie musiałabyś płacić za przesyłkę.
A co do podkładu to nie miałam nigdy podkładu w buteleczce, a powiedzcie mi dziewczyny, czy się opłaca? bo mi się wydaje, że pod koniec to już go trzeba wygrzebywać z tej buteleczki bo pompka może już nic nie dać. Jak to jest z nimi?

sauer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:12   #64
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:

To nie są konsultanci, bo konsultanci nie mogą sprzedawać na allegro Jeśli to robią to łamią regulamin. Poza tym nie chodzi o to czy są czy nie, ale o formę sprzedaży. Jeśli konsultant przychodzi do ciebie do domu (lub w inne dowolne miejsce jakie tobie będzie pasowało) to może ci doradzić, dać darmową próbkę, a w razie gdyby produkt się nie spodobał, lub było z nim coś nie tak możesz go zwyczajnie zwrócić. Nawet nie musisz podawać przyczyny. Masz 10 dni od otrzymania produktu i możesz z niego zrezygnować, a w zamian konsultant zobowiązany jest do zwrotu całości ceny produktu lub wymiany na inny produkt o tej samej wartości.

Jakbyś się skontaktowała z konsultantem, to próbki dostałabyś za darmo

Z ciekawości: zapłaciłaś za niego 20 zł z przesyłką czy bez? Ile w sumie wyniósł cię cały koszt podkładu? Bo tak się zastanawiam... Komu opłaca się sprzedawać za 20 zł, skoro my konsultanci musi za niego zapłacić więcej?!?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez sauer Pokaż wiadomość
A co do podkładu to nie miałam nigdy podkładu w buteleczce, a powiedzcie mi dziewczyny, czy się opłaca? bo mi się wydaje, że pod koniec to już go trzeba wygrzebywać z tej buteleczki bo pompka może już nic nie dać. Jak to jest z nimi?
Troszkę niestety trzeba Ja odkręcam buteleczkę i nakładam go na twarz tą rurką od pompki. Jestem w stanie wydobyć nią prawie całą zawartość - zostaje tylko odrobinka na dnie. Ale nie jest to dla mnie specjalnie problematyczne
Stary 2011-01-03, 17:15   #65
annula22
Raczkowanie

GG do annula22

Cytat:
Z ciekawości: zapłaciłaś za niego 20 zł z przesyłką czy bez? Ile w sumie wyniósł cię cały koszt podkładu? Bo tak się zastanawiam... Komu opłaca się sprzedawać za 20 zł, skoro my konsultanci musi za niego zapłacić więcej?!?
LiO oplaca sie tym co maja takie rabaty ze po zamowieniu produkty wychodza im niemalze za darmo wiec zeby byc konkurencyjnym na allegro to sprzedaja po 20zl itp. ja wczesniej widzialam podklady adaptacyjne nasze sprzedawane dokladnie po 7,50 za szt. (bez kosztow przesylki) No szkoda slow powinni to tepic jakos
Tak pociesza każdy mnie
Mówią- nie daj się, trzeba dzielnie trzymać się
Trzeba zacząć od początku, trzeba zamknąć drzwi"

[ori_bas]478720[/ori_bas]

[ori_ivo]478720[/ori_ivo]
annula22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 17:32   #66
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annula22 Pokaż wiadomość
LiO oplaca sie tym co maja takie rabaty ze po zamowieniu produkty wychodza im niemalze za darmo wiec zeby byc konkurencyjnym na allegro to sprzedaja po 20zl itp. ja wczesniej widzialam podklady adaptacyjne nasze sprzedawane dokladnie po 7,50 za szt. (bez kosztow przesylki) No szkoda slow powinni to tepic jakos
Ale nawet licząc rabat 21% od OH, czyli w sumie ponad 36% (zamiast 23% marży) taniej od ceny katalogowej, to wychodzi że konsultant płaci za ten podkład ok 23,50 (36,90 w katalogu). To jak można sprzedać jeszcze taniej? Jaki to ma cel?

Edytowane przez Li O
Czas edycji: 2011-01-03 o 17:41
Li O jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:13   #67
oliwia5
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie : co myślicie o ochronnej emalii do paznokci ? (kat. nr2 str.79).
*Muay Thai
oliwia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:17   #68
WeWlasnejOsobie
Zakorzenienie

GG do WeWlasnejOsobie

witam
ja też z pytaniem jeśli zamówiłam coś powiedzmy godzinę temu i teraz bym jeszcze chciała coś domówić to to bedzie w jednej paczce?
Stary 2011-01-03, 18:26   #69
tekla45
Zadomowienie

GG do tekla45

Nie, to będzie kolejna paczka.

Niezależna konsultantka firmy Mary Kay.

Przyszła Pani Kosowa (miłość znaleziona!!!)

Wielbicielka tatuaży
tekla45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:27   #70
malinaklb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oliwia5 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie : co myślicie o ochronnej emalii do paznokci ? (kat. nr2 str.79).
tej odżywki nie miałam, ale polecam emalie 2 w 1. Używam któregoś opakowania z kolei. Jestem zadowolona. To działa jako baza pod lakier (nie żółkną paznokcie) oraz jako utwardzacz (lakier trzyma się dłużej), a do tego wzmacnia paznokcie.

Jesteśmy razem...

Edytowane przez malinaklb
Czas edycji: 2011-01-03 o 18:29
malinaklb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:37   #71
redzi13
Zadomowienie

czesc mam takie pytanie kiedys byl w sprzedazy perfum o nazwie nothern lights a od dlugiego czasu go nie ma czy jest mozliwosc aby ten perfum kupic?czy jak cos jest wycofywane to nie ma szans?pozdrawiam.
redzi13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 18:44   #72
in bloom
Zadomowienie

Cytat:
Niby tak dziewczyny ale zeby Oriflame fabrycznie zostawailo tak duze nieuwzupelnienie? Mi te smugi poczatkowo wygladaly jakby ktos tam szpatulka grzebal.. :/ dlatego sie zaniepokoilam bo faktycznie wiekszosc znanych mi podkladow osadza sie na opakowaniach tak, ze nie widac ile jest kosmetyku tak naprawde. Konsystencje ma chyba ok, nic sie nie rozwarstwia chociaz ciezko stwierdzic bo pompka czerpie podklad z dna butelki. Odkrecilam pompke i w srodku naprawde jest ubytek (zakaldam ze sama pompka tez troche wypelnia opakowanie). Tyle sie naczytalam pozytywow na temat tego podkaldu a musze powiedziec ze moj mnie nie zachwycil wrecz przeciwnie. Nalozylam go na policzek..strasznie sie maze i robi smugi a jak zastygnie to podkresla kazda skorke i zalamanie.... hmmm
powiem ci dziwne to wszystko ten podklad jest raczej nawilzajacy i raczej nie zastyga wiem bo dlugo dlugo uzywalam wlasnie takich podkladow zasychajacych gdyz mialam tlusta skore z wiekiem zmienia sie i skora i teraz mam mieszana w kierunku suchej nawet i zadnych skorek po tym podkladzie nie widac bo on nawilza a co do tego ze sie nie osadza to mi sie tak zrobilo jak do butelki po zuzytym podkladzie wlalam inny zadszy to wtedy sie on nie osadzal na sciankach tylko splywal
Stary 2011-01-03, 19:02   #73
Tyris
Rozeznanie

Cytat:
To nie są konsultanci, bo konsultanci nie mogą sprzedawać na allegro Jeśli to robią to łamią regulamin. Poza tym nie chodzi o to czy są czy nie, ale o formę sprzedaży. Jeśli konsultant przychodzi do ciebie do domu (lub w inne dowolne miejsce jakie tobie będzie pasowało) to może ci doradzić, dać darmową próbkę, a w razie gdyby produkt się nie spodobał, lub było z nim coś nie tak możesz go zwyczajnie zwrócić. Nawet nie musisz podawać przyczyny. Masz 10 dni od otrzymania produktu i możesz z niego zrezygnować, a w zamian konsultant zobowiązany jest do zwrotu całości ceny produktu lub wymiany na inny produkt o tej samej wartości.

Jakbyś się skontaktowała z konsultantem, to próbki dostałabyś za darmo

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

To jak najbardziej sa konsultanci. Mialam znajoma ktora w ten sposob nabijala sobie avon. Zamawiala np po 100szt produktu i wtedy miala wypracowana najwieksza znizke na produkt. Czesc sprzedawala po kosztach na allegro a wlasciwa sprzedaz prowadzila realnie pracujac na katalogu. Dzieki wypracowanej znizce na allegro zarabiala 2 razy wiecej niz jakby sprzedala tylko to co zamawiaja jej klientki biorac katalog. Jest to prosta zasada inwestycji
Co do zakupu u konsultantki to nie oszukujmy sie ze cena z katalogu jest duzo wieksza. Zaplacilam 25zl z przesylka za ten podklad, dostalam go nie wychodzac z domu. Mam kolezanki ktore sa konsultantkami. Glupio mi je prosic o katalog a co dopiero o probki. One je przeciez kupuja z wlasnej kieszeni a gwaancji nie maja ze ja to kupie. Zreszta, kiedys szukalam probki perfum z oriflame i zadna dziewczyna jej nie miala, znalazlam jedynie na allegro..oczywiscie platne. Przez pol roku dziewczyny mi non stop dawaly katalogi, ze 2 razy cos zamowilam ale ogolnie fanka kosmetykow firmy oriflame zdecydowanie nie jestem do czego sie przyznaje. No i glupio mi potem bylo oddawac katalogi bez zamowien i ogolnie czulam sie niezrecznie bo one za kazdym razem liczyly na zamowienia. Dlatego nie.. nie kupuje u konsultantek.
Stary 2011-01-03, 19:05   #74
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nawet licząc rabat 21% od OH, czyli w sumie ponad 36% (zamiast 23% marży) taniej od ceny katalogowej, to wychodzi że konsultant płaci za ten podkład ok 23,50 (36,90 w katalogu). To jak można sprzedać jeszcze taniej? Jaki to ma cel?
Przyznam, że nie wiem skąd wzięłaś rabat 21% . Przecież to nie jest rabat od ceny produkty, tylko część OH grupy jaką dostajesz . I to może być przecież różna kwota .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 19:18   #75
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez redzi13 Pokaż wiadomość
czesc mam takie pytanie kiedys byl w sprzedazy perfum o nazwie nothern lights a od dlugiego czasu go nie ma czy jest mozliwosc aby ten perfum kupic?czy jak cos jest wycofywane to nie ma szans?pozdrawiam.
Nie ma czegoś takiego jak PERFUM!!!

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:08   #76
shirubya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Nie ma czegoś takiego jak PERFUM!!!
A ja np. lubię bawić się słowami i mówić np. perfumiaki. takiego słowa też nie ma, a czy to źle, że tak mówię/piszę?:P
Stary 2011-01-03, 20:16   #77
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shirubya Pokaż wiadomość
A ja np. lubię bawić się słowami i mówić np. perfumiaki. takiego słowa też nie ma, a czy to źle, że tak mówię/piszę?:P
A napisałabyś tak:
czesc mam takie pytanie kiedys byly w sprzedazy perfumiaki o nazwie nothern lights a od dlugiego czasu ich nie ma czy jest mozliwosc aby te perfumiaki kupic?

Jak dla mnie zabrzmiało by to co najmniej dziwnie. A nie sądzę żeby autorka postu bawiła się słowami, uważam że nie była świadoma tego że takie słowo nie istnieje. Mnie to drażni i to bardzo!

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:20   #78
asia27100
Zakorzenienie

wycofane kosmetyki mozna nabyc na wyprzedazach. jesli nie katalogowych, to w ulotkach dostepnych dla konsultantek. ale nigdy nie ma pewnosci ze cos sie pojawi wogole w ulotce. najlepiej poprosic zaznajomiona konsultantkę by sledzila wyprzedaze ( bo ja np ulotki klientkom nie pokazuje bo juz dawno mam katalog "zamkniety" gdy ulotki sie pojawiaja)

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:23   #79
Baronessa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez shirubya Pokaż wiadomość
Co innego perfumiaki, a co innego perfum. Tak samo jak nożyca, rajstopa, drzwia czy spodnia
Baronessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:25   #80
shirubya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
A napisałabyś tak:
czesc mam takie pytanie kiedys byly w sprzedazy perfumiaki o nazwie nothern lights a od dlugiego czasu ich nie ma czy jest mozliwosc aby te perfumiaki kupic?

Jak dla mnie zabrzmiało by to co najmniej dziwnie. A nie sądzę żeby autorka postu bawiła się słowami, uważam że nie była świadoma tego że takie słowo nie istnieje. Mnie to drażni i to bardzo!
No na pewno nie użyłabym dwa razy, bo wtedy byłoby bardziej prawdopodobne, że też myślę, że ,,perfumiaki" to jest jedyna nazwa na perfumy Ot tak dla urozmaicenia i to raczej bardziej w języku mówionym Wiem, że na forum powinno się posługiwać raczej poprawną polszczyzną, ale czasem lubię sobie tworzyć różne neologizmy itp.
Poza tym też mnie denerwuje/irytuje coś takiego, gdy ktoś używa jakiegoś dziwnego słowa notorycznie i z pełnym przekonaniem, że to prawidłowa nazwa. :P
Stary 2011-01-03, 20:27   #81
Baronessa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
wycofane kosmetyki mozna nabyc na wyprzedazach. jesli nie katalogowych, to w ulotkach dostepnych dla konsultantek. .......
A czy można zwracać produkty ze stron wyprzedażowych? Spotkałam się z różnymi opiniami.
Baronessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:28   #82
shirubya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baronessa Pokaż wiadomość
Co innego perfumiaki, a co innego perfum. Tak samo jak nożyca, rajstopa, drzwia czy spodnia
haha rozbawiłaś mnie tymi nazwami ale wcześniej wspomniany ,,perfum" to brzmi bardziej jak zapożyczenie z innego języka i nie razi po oczach tak jak ,,drzwia", gdzie ewidentnie widać niedoedukowanie delikwenta
Stary 2011-01-03, 20:30   #83
ola_gie
Zakorzenienie

Wrócę jeszcze do sprawy podkładu mineralnego.
Tak się składa, że w tym katalogu zamawiałam go dla siebie oraz dla klientki. Po przygotowaniu paczuszek dla klientek chciałam przetestować swój podkład i zauważyłam, że:
1. pompka jest nierówno przykręcona
2. podkład się nie osadził przy szczycie butelki na ściance.
W pierwszej chwili pomyślałam, że dostałam używany produkt, ale potem z ciekawości popatrzyłam na podkład zamówiony przez moją klientkę. Butelka wyglądała na pełną, ale po odkręceniu pompki kosmetyku było tyle samo, ile w mojej buteleczce. A jak troszkę trzepnęłam swoim podkładem, to osadził się na ściankach i wygląda normalnie Ogólnie ubytek jest taki jak pokazała na zdjęciach Li O.

To podobnie jak z perfumowanymi kremami do ciała, zawsze przed wręczeniem klientom trzepnę opakowaniem, żeby się ładnie pokryło od wewnątrz kremem, bo taki opadnięty balsam nie wygląda fajnie

A podkład mineralny jest świetny Super wygładza buzię, fajnie kryje (mniej więcej tak jak ujędrniający GG), ma dobre, nie żółtawe kolory i dobrze się trzyma

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Baronessa Pokaż wiadomość
A czy można zwracać produkty ze stron wyprzedażowych? Spotkałam się z różnymi opiniami.
Można zwracać wszystkie produkty z oferty katalogowej, a reklamować także te spoza katalogu i wyprzedaży.

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:52   #84
sauer
Wtajemniczenie

GG do sauer

Cytat:
Napisane przez malinaklb Pokaż wiadomość
tej odżywki nie miałam, ale polecam emalie 2 w 1. Używam któregoś opakowania z kolei. Jestem zadowolona. To działa jako baza pod lakier (nie żółkną paznokcie) oraz jako utwardzacz (lakier trzyma się dłużej), a do tego wzmacnia paznokcie.
oo właśnie ją testuje, ciekawe jak się sprawdzi wczoraj pomalowałam paznokcie lakierem p.c. czerwonym i na to dałam tą emalie ii zobaczymy ile wytrzyma a ile u Ciebie się trzyma lakier z i bez niej?

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
(...)
Troszkę niestety trzeba Ja odkręcam buteleczkę i nakładam go na twarz tą rurką od pompki. Jestem w stanie wydobyć nią prawie całą zawartość - zostaje tylko odrobinka na dnie. Ale nie jest to dla mnie specjalnie problematyczne
dziękuje

sauer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:06   #85
solaris1990
Rozeznanie

co do wypowiedzi młodego jeszcz z 7 części :

Love Story to moje ukochane perfumy i te nowe wcale nie są podobne do nich! są strasznie słodkie .
a co do tych męskich, to z Avonu to sa moje jedne z 2 najukochańszych perfum więc jak dla mnie odpowiednik Oriflame - bomba, tylko mogłyby być tańsze :PP
solaris1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 22:15   #86
akaja_2004
Raczkowanie

GG do akaja_2004

Dziewczyny , czy wiecie może , które z kolorów tuszu do powiek Very Me ma brokat ?
akaja_2004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 23:08   #87
Tyris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Wrócę jeszcze do sprawy podkładu mineralnego.
Tak się składa, że w tym katalogu zamawiałam go dla siebie oraz dla klientki. Po przygotowaniu paczuszek dla klientek chciałam przetestować swój podkład i zauważyłam, że:
1. pompka jest nierówno przykręcona
2. podkład się nie osadził przy szczycie butelki na ściance.
W pierwszej chwili pomyślałam, że dostałam używany produkt, ale potem z ciekawości popatrzyłam na podkład zamówiony przez moją klientkę. Butelka wyglądała na pełną, ale po odkręceniu pompki kosmetyku było tyle samo, ile w mojej buteleczce. A jak troszkę trzepnęłam swoim podkładem, to osadził się na ściankach i wygląda normalnie Ogólnie ubytek jest taki jak pokazała na zdjęciach Li O.

A podkład mineralny jest świetny Super wygładza buzię, fajnie kryje (mniej więcej tak jak ujędrniający GG), ma dobre, nie żółtawe kolory i dobrze się trzyma

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Ja też "trzepłam" opakowaniem..zeby ukoic wlasne nerwy... Poklad okryl scianki a po 10 minutach znowu splynal i znowu widac ta wielka dziure w wypelnieniu butelki. Od poczatku korek byl prosto i wszystko wygladalo ok tylko martwil mnie ten ubytek.

Piszesz ze fajnie kryje i dobrze sie trzyma........ JA MAM CHYBA INNY PODKLAD! Moj wcale nie kryje i umowmy sie ze nie pisze tu o kryciu krostek czy czerwonych plam... ale nie kryje wogole skory, jest absolutnie transparentny. Osadza sie nierowno na skorkach i porach. Faktycznie buzia jest mila w dotyku ale po podejsciu do lusterka przezylam traume

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 23:17   #88
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też "trzepłam" opakowaniem..zeby ukoic wlasne nerwy... Poklad okryl scianki a po 10 minutach znowu splynal i znowu widac ta wielka dziure w wypelnieniu butelki. Od poczatku korek byl prosto i wszystko wygladalo ok tylko martwil mnie ten ubytek.

Piszesz ze fajnie kryje i dobrze sie trzyma........ JA MAM CHYBA INNY PODKLAD! Moj wcale nie kryje i umowmy sie ze nie pisze tu o kryciu krostek czy czerwonych plam... ale nie kryje wogole skory, jest absolutnie transparentny. Osadza sie nierowno na skorkach i porach. Faktycznie buzia jest mila w dotyku ale po podejsciu do lusterka przezylam traume
Właśnie sprawdziłam, czy mój nie spłynął i trzyma się ścianek. No i na pewno nie powinien mieć takich właściwości, o jakich piszesz... Coś jest naprawdę nie w porządku. Mogłabyś załatwić sobie od konsultantki próbkę i porównać te kosmetyki i uderzyć do sprzedającego, bo coś mi tu śmierdzi.

Mam jeszcze taki szalony pomysł, że sprzedający tam przelał jakiś inny podkład

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 23:35   #89
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
To jak najbardziej sa konsultanci. Mialam znajoma ktora w ten sposob nabijala sobie avon.
No to bardzo niedobrze, bo jak wspominałam jest to niezgodne z regulaminem
Cytat:
Zaplacilam 25zl z przesylka za ten podklad, dostalam go nie wychodzac z domu.
Kupując u konsultantki również możesz nie wychodzić z domu i za przesyłkę nie płacisz. A jakbyś zapłaciła kilka groszy więcej to dostałabyś próbkę, poradę i możliwość zwrotu bez podawania przyczyny
Cytat:
One je przeciez kupuja z wlasnej kieszeni a gwaancji nie maja ze ja to kupie.
Takie nasze ryzyko, ale dla nas te próbki to koszty jakie ponosimy w zamian za zysk na produktach
Cytat:
Zreszta, kiedys szukalam probki perfum z oriflame i zadna dziewczyna jej nie miala, znalazlam jedynie na allegro..oczywiscie platne.
To miałaś kiepską konsultantkę, albo nie miała próbki w danym momencie. Może trzeba było poprosić żeby ci zamówiła...
Cytat:
Przez pol roku dziewczyny mi non stop dawaly katalogi, ze 2 razy cos zamowilam ale ogolnie fanka kosmetykow firmy oriflame zdecydowanie nie jestem do czego sie przyznaje. No i glupio mi potem bylo oddawac katalogi bez zamowien i ogolnie czulam sie niezrecznie bo one za kazdym razem liczyly na zamowienia. Dlatego nie.. nie kupuje u konsultantek.
Nikt cię nie zmusza. Ja daję katalogi stale klientkom, które zamawiają conajmniej jedną rzecz mniej więcej raz na 3-4 katalogi (ok 2-3 miesiące). Nie każę katalogów oddawać, bo te 60 gr za katalog to niewielkie koszty, a zysk z zamówienia zawsze pokrywa koszty katalogów i próbek

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Przyznam, że nie wiem skąd wzięłaś rabat 21% . Przecież to nie jest rabat od ceny produkty, tylko część OH grupy jaką dostajesz . I to może być przecież różna kwota .
Ale OH to jest CH pomniejszone o 22%. Zatem rabat liczony jest również od osobistej sprzedaży produktów. Jak konsultant nie ma nikogo pod sobą, a zrobi 200PP to też dostaje 3% od OH. Tak samo dyrektor na poziomie dostaje 21% od OH ze sprzedaży osobistej. Jeśli ktoś sprzedaje poniżej kosztów produktu wykorzystując przy tym resztę rabatu uzyskane od OH z grupy, to po co w ogóle mu ten rabat? Równie dobrze mógłby być zwykłym szeregowym konsultantem. To jest syzyfowa praca - nabić sobie rabat, a potem sprzedawać produkty poniżej kosztów żeby wyjść na zero
Stary 2011-01-04, 06:26   #90
arsuper
Raczkowanie

GG do arsuper

Któras z was pisała o pdkładzie ujędrniajacym na allegro za 7,5 - jest mnóstwo takich aukcji, tylko że to jest 30 ml w 10 próbkach. Dziewczyna kupuje próbki za 5 zł i odsprzedaje z zyskiem 2,5 - kurcze, sporo musi tego sprzedać żeby "coś" zarobić.
Podziwiam czasem, ze im sie chce....

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości