Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 20:50   #4471
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Izazula właśnie widziałam Cie na pasku i ciekawa byłam czy sie odezwiesz
A myślałaś o mnie czy o Izaizuli ?
Stary 2011-01-03, 20:52   #4472
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
A myślałaś o mnie czy o Izaizuli ?
o Tobie rozpoznaje nicki
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 20:54   #4473
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

No i ja nie wiem co mam komu napisać cytować nie lubię

Co do tranu to mogę dopytać cioci o argumenty przeciwko niemu coby nam się rozjaśniło, ale mówiła właśnie coś o tym systemie immunologicznym. Zapytam jeszcze o zdanie mojego warszawskiego pediatrę.

martuko ale te Twoje dzieci są cudne i jakie rozrabiaki!! Fajna taka brygada

Aniulka szkoda że Wam się epilepsja przyplątała ale na pewno zniknie bez śladu

Marci pod choinkę dostał taki jeździk: http://allegro.pl/jezdzik-chodzik-sk...395560130.html

Idę Was czytać tylko chciałam zapytać: czy jest jeszcze jakaś mamusia która ma tę cholerną kreskę po porodzie na brzuchu?? Ja jej już nie chce!! Wakacje idą - jak ja będę towary zarywać

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:02   #4474
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

ja nie mam tej kreski od dawna ale mnie za to irytuje blizna po cc jest nadal jakaś twarda
Stary 2011-01-03, 21:06   #4475
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam tej kreski od dawna ale mnie za to irytuje blizna po cc jest nadal jakaś twarda
ja tez mam twardą blizne po cc kreska na brzuchu jeszcze jest na szczęście prawie niewidoczna
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:07   #4476
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

cigi Baśka jest fantastyczna czy z grzywką czy bez niej Ona wygląda jakby ze dwa latka miała, taka dorosła co do pracy to na 99,9% zmieniam, chyba że mi zaproponują 10tyś na łepę

libra
no właśnie nie wiem czemu co drugi dzień mam Mu podawać tę wit D U mnie problem polega na tym że nie wiem czy On ją raz na tydzień dostaje

Oliwka zaszkodzić to Mu na pewno nie zaszkodziłaś!! Widzisz że Ania daje cały czas. Co lekarz to opinia i sama musisz zdecydować albo się kogoś poradzić zaufanego.

anakazar no ja to nie wiem co z tym tranem Twoja decyzja

Asia jaka Ty jesteś ładna!! Toż to szok normalnie, a Wercia jest tak śliczna że powinnaś Ją dać do jakiejś reklamy Bajka!

libra, madzia
biedne chłopaki Jeszcze Erwi taki szczuplak to z czego ma gubić Zdrówka dla Nich!!

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-01-03 o 21:12
Stary 2011-01-03, 21:12   #4477
aneczkkaa
Zakorzenienie

Asiuulka89 Szkoda że potwierdziła się epilepsja najważniejsze że rokowania są dobre i za jakiś czas wszystko będzie dobrze Kuracja lekami napewno przyniesie rezultaty. Trzymam za Was kciuki

ide spać mieliśmy ciężki dzień Maćkowi idzie druga jedynka toż to szok co on wyprawia, na szczęście udało się go ululać do snu ciekawe czy prześpi całą noc

tż chrapie w najlepsze ide dupsko zeby przestał bo nie usne przez niego
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 21:18   #4478
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Oliwka, aneczkaa a czy to normalne że te blizny takie twarde?? Może powinnyście się udać do lekarza??

Ja też mykam spać, bo jutro do pracy rodacy

Stary 2011-01-03, 21:22   #4479
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Libra cebulowy znam ale o buraczku nie słyszałam,czyli taki surowy sok mam dac jak puści i to ma działanie odkrztuśne?
nasmarowałam mu dzisiaj nóżki spirytsem kamforowym i plecki troszkę,tak mi dr kazała
tak taki surowy sok (nawiasem mówiąc można tez do picia robić sok z buraków i marchewki i jabłka ),ma działanie wykrztuśne a dodatkowo zawiera bardzo dużo żelaza
Ja robiłam tym sposobem z wydrążaniem buraka i kładłam na grzejnik
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:26   #4480
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Oliwka z kamforą uważaj. Moja chrzestna wiele lat pracowała na OIOMie dzieciaków i mówiła że miała masę przypadków obkurczania się oskrzeli u dzieci po tego typu maściach. Może jutro to już poprzestań na smarowaniu nóżek Zdecydowanie u tak małych dzieci nie można smarować klatki piersiowej.

Tak sobie właśnie naszą listę przeleciałam i się zastanawiam gdzie jest sismuerte, sponsabella i madcat z Matyldami, izumi, młoda i drcron też nas olewają I ogólnie rzecz biorąc można by ją zmodyfiować, np usunąć za karę Izumi

Lada chwila Zuzia i Miko będą urodziny świętować (kiedy to zleciało?) i ja też lada dzień będę swoje 18-naste świętować

Spadam spać, do jutra!

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-01-03 o 21:43
Stary 2011-01-03, 21:46   #4481
ania p
Zakorzenienie

do smarowania jest pulmex baby on jest na eukaliptusie . I można u maluchów stosować .

chyba trzeba iśc spac bo padam na pysk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-03, 22:02   #4482
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

zwolnilo sie mieszkanie 2 pietra pod tezteta babcia, zdecydowali sie na wyajem, jutro na 18 idziemy ogladac moze bedzie troszke tansze niz tamto a meble wszystkie i inne rzeczy do 2 pokoi to my mamy swoje. Lodowke wezme 2 z domu bo u nas sa 2 , kuchnie tez wezme z domu, pralke mamy od tezeta mamy tylko lekka naprawa za 6 dyszek i wsio.
Ciekawa jestem ile sobie krzyknie...

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

asiulka z mala bedzie ok wszystko na pewno!!!! masz extra nastawienie!
I jaka ona sliczna.
Wszystkie dzieci sliczne, Weronisia jaka slodka
No i ja juz pisalam ale ja cie nie nie lubie tylko ja was NIE NAWIDZE!
no takie laski ze mi kopara opadla, ta po blizniakach no nieeeee ja nie moge!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 22:05   #4483
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Minka jak tam Amelka wpadłas na chwilkę i zniknęłaś znowu
a jestes juz widzę pokaż Amelcię.
się robi aparat mam u mamy, jak go odbiorę to więcej wstawię

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Marci pod choinkę dostał taki jeździk: http://allegro.pl/jezdzik-chodzik-sk...395560130.html
Amelka ma taki sam jako chodzika go raczej nie używa, bo jak pisałam nie chodzi do przodu, czasem przesuwa się z nim w bok, ale jak jest złożony na autko. Często za to na nim siedzi, póki co jeździ do tyłu, ale nie do końca świadomie to robi, ale intensywnie wydaje dźwięki: brum brum.....

foty:
1. Amelka na koniku od dziadka
2. Amelka z Zosią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg amelka 1.jpg (68,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg amelka z zosią.jpg (40,6 KB, 37 załadowań)
Stary 2011-01-03, 22:07   #4484
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
zwolnilo sie mieszkanie 2 pietra pod tezteta babcia, zdecydowali sie na wyajem, jutro na 18 idziemy ogladac moze bedzie troszke tansze niz tamto a meble wszystkie i inne rzeczy do 2 pokoi to my mamy swoje. Lodowke wezme 2 z domu bo u nas sa 2 , kuchnie tez wezme z domu, pralke mamy od tezeta mamy tylko lekka naprawa za 6 dyszek i wsio.
oby było ładne i tanio
Stary 2011-01-03, 22:15   #4485
Darusiaaaa
Zakorzenienie

oby..zniszczone nic tam nie jest na pewno, ale ciekawe ile zakrzyczy .....w sumie od tego chyba wszystko zalezy.
A.Camus

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 06:23   #4486
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Minka uczyc sie
A w mandarynkach i innych cytrusach często uczulają konserwanty w skórce, ja zawsze zanim zaczne obierać solidnie myje i wycieram(oczywiście tylko małemu)
Libra ja znałazlam dwa kompoty z jagód to małemu wczoraj kisiel zrobilam, tak srednio mu wchodził, ale to chyba jak wszystko prucz chrupek, to maczalam w nim chrupki i jadł To jak mu to wszystko podalam co miałam od lekarki, wraz z kleikiem na aptekowym mleku, nie wymiotował, i kupke po południu jedną bardziej stałą zrobił ale cały czas taka jasno żółta(rano miał jeszcze rozwolnienie takie że cały do przebrania za każdym razem)Więc jestem pełna nadzieji co dzisiaj będzie. Jezdy żeby to gów.o minęło.
A jak przeczytałam że wy zarażeni ja jak my teraz chorzy nikogo nie odwiedzam, i nawet koleżanka w sobotę chciala nas odwiedzić to jej powiedzialam że może w tym tygodniu ale jeszcze dam znać.

Gmyrelka Ja jeszcze mam tą kreskę na brzuchu ale jest już dość cienka, ale jest. Ale myślę że do maja na 100% zniknie

A dziewczyny z grubymi bliznami to uważajcie bo jest coś takiego jak bliznowce, i można to całkowicie usunąć laserek do roku czasu, potem to już możliwe że zostanie."Typowy bliznowiec ma postać gładkiej, wyraźnie uniesionej ponad powierzchnię ciała, twardej blizny o różowym zabarwieniu. Może dawać świąd, a jego okolica może być nadwrażliwa na dotyk, a nawet bolesna. Poza tym, bez względu na płeć, to także niewątpliwie problem natury kosmetycznej".
Dobra maść na to to NO-SCAR z masy perłowej. Ja mam niestety do tego tendencje a blizn sporo, bo ruchliwy i nieostrożny człowiek jestem

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 06:39   #4487
megi-megi
Zakorzenienie

Gmyrelka - Ty chuda cholero (oczywiście ja tak z zazdrości) - kiedy się spotkamy? No i ja kreski dawno już nie mam - nawet nie wiem, kiedy sobie ode mnie poszła. Więc ja już mogę wyrywać (oczywiście, gdybym robiła wrażenie bez ubrania, ale stanowczo lepiej wyglądam ubrana).

Dzisiaj moje dziecko obudziło się w nocy 1 raz!!!!!!!! Nie 10, nie 20 - 1 raz!!!!!!!

A dziewczyny, które daja kaszkę Zdrowy Brzuszek - tam na opakowaniu jest na 160 ml mleka 4-5 łyżeczek, przecież to wychodzi rzadkie. Ja daję znacznie więcej, żeby było gęste, ale nie wiem, czy to nie szkodzi, taki nawał błonnika dla dziecia. Ile wy tego dajecie? Swoją drogą bardzo mi smakuje ta kaszka.

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2011-01-04 o 06:42
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:04   #4488
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Witojcie

Megi jam chętna i gotowa na spotkanie w każdej chwili dla Igusia za nockę

Darusia trzymam kciuki za mieszkanie!!

Ja chciałam zapytać ile Wasze dzieci jedzą mleka?? Dyziek wciąga 240ml i chyba Mu mało A ja nawet nie mam większej butelki

Boszzzzz, muszę iść na spotkanie nie chcieć mi się jest zimno, wietrznie i chu****

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-01-04 o 08:19
Stary 2011-01-04, 08:34   #4489
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

A dziewczyny, które daja kaszkę Zdrowy Brzuszek - tam na opakowaniu jest na 160 ml mleka 4-5 łyżeczek, przecież to wychodzi rzadkie. Ja daję znacznie więcej, żeby było gęste, ale nie wiem, czy to nie szkodzi, taki nawał błonnika dla dziecia. Ile wy tego dajecie? Swoją drogą bardzo mi smakuje ta kaszka.
4-5 łyżek takich nie kopiestych i nie płaskich

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

izazula chce tz zrobić tego twojego sernika bo urodziny mu się kroją, ale nie wiem na jaka blaszke to był przepis, okrągłą, czy taka standardową prostokątną?Przepis wydrukowany czeka jeszcze tylko ser kupię i robię na sobotę.

Stary 2011-01-04, 08:49   #4490
libra777
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas nocka minęła spokojnie bez sensacji żołądkowych
Wieczorem Miko dostał kleik na wodzie z jagodami małą porcję i wodę do picia na noc .Rano zjadł połowę porci (tej co zwykle) kaszki mleczno ryżowej i nic się nie stało ,więc myślę że przechodzi
My zapobiegawczo wypilismy smecte (obrzydliwa jest)
Cytat:

Lada chwila Zuzia i Miko będą urodziny świętować (kiedy to zleciało?) i ja też lada dzień będę swoje 18-naste świętować
O!Dziękujemy za pamięć
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Darusia trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
foty:
2. Amelka z Zosią
słodziaczki
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Minka uczyc sie
A w mandarynkach i innych cytrusach często uczulają konserwanty w skórce, ja zawsze zanim zaczne obierać solidnie myje i wycieram(oczywiście tylko małemu)
Libra ja znałazlam dwa kompoty z jagód to małemu wczoraj kisiel zrobilam, tak srednio mu wchodził, ale to chyba jak wszystko prucz chrupek, to maczalam w nim chrupki i jadł To jak mu to wszystko podalam co miałam od lekarki, wraz z kleikiem na aptekowym mleku, nie wymiotował, i kupke po południu jedną bardziej stałą zrobił ale cały czas taka jasno żółta(rano miał jeszcze rozwolnienie takie że cały do przebrania za każdym razem)Więc jestem pełna nadzieji co dzisiaj będzie. Jezdy żeby to gów.o minęło.
A jak przeczytałam że wy zarażeni ja jak my teraz chorzy nikogo nie odwiedzam, i nawet koleżanka w sobotę chciala nas odwiedzić to jej powiedzialam że może w tym tygodniu ale jeszcze dam znać.
to dobrze ze juz trochę lepiej mam nadzieję że będzie przechodzić, bo męczy się bidulek
Ja wczozraj tez dzwoniłam do Mika chrzestnej , bo miała nas odwiedzić żeby nie przyjeżdżała w tym tygodniu.
A tamci nie w gości się strasznie wybrali i pozarażali wszystkich
Cytat:
może zamiast dosypywać kaszki daj po prostu mniej wody do tej porcji kaszki co zwykle żeby rzeczywiście nie przesadzić z tym błonnikiem
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:00   #4491
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj moje dziecko obudziło się w nocy 1 raz!!!!!!!! Nie 10, nie 20 - 1 raz!!!!!!!
Ja też chcę, ja też Dziś tylko co chwilę wstawałam odłożyć Michasia do łóżeczka żeby nie zdążyć wrócić do łóżka a on już płakał. Za to od rana ma świetny humor, mamie pokazał gdzie ma NOS chociaż nie prosiła
Właśnie rozbroił gniazdko telefoniczne, nie wiem jak to zabezpieczyć

Kreski na brzuchu już nie mam, @ też jeszcze nie i nie tęsknię za nią

W carrefourze jest promocja na kaszki Nestle jak ktoś uzywa (4szt za 20zł)

Tak oglądam fotki i jakie fajne włoski mają Wasze dzieciaczki (na Basia to już wgl fryzurka ekstra) Misiek jeszcze niedawno łysy był

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

A i dziś taki ponury poranek bo zaćmienie słońca mamy... Tyle że u mnie chmury je zaćmiły, nie tylko słońce

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:02   #4492
martuko
Wtajemniczenie

hej. chyba na nowo złapałam bakcyla wizażu, bo zaglądam do Was jak znajde czas...aę moge, WOjtuś śpi ( w nocy dawal nam nieźle popalić, wrzaski i placze były straszne, nie wiem czy to jakies koszmary czy zabkowanie rusza pelną parą, długo nie dawał się uspokoić. Na szczęście dzisiaj mamy wizytę u neonatolog, ktora nam obiecalą w styczniu kompleksowo ich przebadać ( Asia ciągle ulewa, Wojtuś te krzyki w nocy uprawia). Mam nadzieję, że nie ma jakiejś poważnej przyczyny, choć wolalabym żeby im wreszcie przeszlo.
A właśnie - pediatra mi powiedziala, że Asia ulewa bo za dużo je, hmmm, ona na porcję zjada 150 ml mleka, jak się obudzi dostaje samo, potem koło 10-11 z kaszką, potem kolo 13-14 obiadek duży słoiczek, albo połtora małego, po poludniu kaszkę owocową łyżeczką i do spania mleko albo mleko z kkkkkkaszką/kleikiem. NIestety jeszcze nie dawałam im glutenu, ze względu na alergicną naturę ( i pediatrai alergolog nie kazały, pewnie się trzymają starych zasad- więc wszelkie chlebki odpadają. no i nie mają ani jednego zęba ) w nocy dajemy im jeszcze koło północy mleko, bo się budzą i potem już od kilku dni tylko picie ( jak się uda) postanowiłam stanowczo zadziałać ww kwestii nocnego jedzenia w stylu noworodka.

Gmyrelka, a Twoj mały to poza tym 240 o co jeszcze je? I jakie ma rozmiary??? Bo jakoś nie moge uwierzyć w takim razie że Asia z adużo je ( WOjtek rzadko wciąga całe 150, raczej 120. Próbowalam mu dawać więcej albo częściej, bo może potem jest w nocy głodny i dlatego krzyczy, ale on nie chce.

powiedzcie mi czy moje dzieci za dużo jedzą???? Mają już prawie po 10 miesięcy i ważą AS cos ponad 9 kg, WOjtek kolo 8,5. I są dośc male, jakieś 74, choc bodziaki i pajace na 80 już zakładam
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:03   #4493
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
może zamiast dosypywać kaszki daj po prostu mniej wody do tej porcji kaszki co zwykle żeby rzeczywiście nie przesadzić z tym błonnikiem
No, ale jednocześnie bym chciała, żeby dziecie się najadło. Hmmmm... nigdy w żadnej postaci nie jestem w stanie mu przemycić mleka modyfikowanego, tylko w kaszkach go nie poznaje i wciąga. Malinowa króluje.
Stary 2011-01-04, 09:15   #4494
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

mój najbardziej lubi kleik ryżowy, a teraz mu bardzo smakuje to bebilon pepti. za owocowymi nie przepada bo słodkie.dzisiaj kupie mu sinlak zeby nadrobil to co stracił.

Stary 2011-01-04, 09:20   #4495
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dzien dobry.
Dzięki za kciuki i tak tak tak-trzymajcie je o 18!!

JESTEM NIE WYSPANA! 1 RAZ ODKAD MAM DZIECKO JESTEM NIE WYSPANA!!!!!!!!

mloda poszla spac o 20 obudzila sie o 22 i poszla spac uwaga! o 3:30!!!!!! wstala o 7!
Odkad kolki poszly w zapomnienie nie bylam nie wyspana az do dzisiaj:P

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

kreski nie mam ale dopiero od jakiegos tygodnia.
A.Camus
Stary 2011-01-04, 09:28   #4496
megi-megi
Zakorzenienie

Darusia - jakaś sprawiedliwość musi być ciesz się, że tak, bo sprawiedliwość mogłaby na Ciebie spaść jak na P0P, która na pewno jest podstawiona i jej tż też i Oliwka pewnie też.
Stary 2011-01-04, 09:28   #4497
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
No i ja nie wiem co mam komu napisać cytować nie lubię

Co do tranu to mogę dopytać cioci o argumenty przeciwko niemu coby nam się rozjaśniło, ale mówiła właśnie coś o tym systemie immunologicznym. Zapytam jeszcze o zdanie mojego warszawskiego pediatrę.

Idę Was czytać tylko chciałam zapytać: czy jest jeszcze jakaś mamusia która ma tę cholerną kreskę po porodzie na brzuchu?? Ja jej już nie chce!! Wakacje idą - jak ja będę towary zarywać
Co do tranu to mogłabyś-w sumie od wszystkich,których pytałam(pediatra,laski z dziecmi)to wszyscy są przeciw dawaniu tranu.Za jest tylko aniap

Aż po Twoim pytaniu zerknęłam na swoją kreskę,której już...nie ma,nawet nie wiem kiedy sobie poszła.
Został mi tylko mega opalony brzuch-jakbym z brzuchem na solare latała-mam tak od porodu
Cytat:
Ja mam to samo z tą bliznąi nie lubię jej,bo jak przy ściąganiu np.spodni lekko zachaczę to boli albo jak tż się zapomni i mnie tam dotknie to też miło nie jest
Cytat:
tak taki surowy sok (nawiasem mówiąc można tez do picia robić sok z buraków i marchewki i jabłka ),ma działanie wykrztuśne a dodatkowo zawiera bardzo dużo żelaza
dobrze wiedzieć
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
foty:
2. Amelka z Zosią
Śliczna i kitek zazdroszczę

U nas już lepiej-noc przespana,bez gorączki od wczoraj.Niestety kupki dalej małej towarzyszą.Dziąsła mega spuchnięte.Mała ciągle śpi,na szczęście z humorem przechodzi choróbsko.

Tż mnie dzisiaj zaprosił do kina,a wieki nie byliśmy(od porodu) i na lodywyrodni starzy zostawiają chore dziecko babci.Małej u mamy tak dobrze jak u mnie,więc się nie martwimy.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 09:36   #4498
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Amelcia jak urosła słodziutka jest i jakie włoski długie super

Martuko no jasne,że nie za dużo wręcz wydaje mi się,że mało.
Daniel je rano ok7 210ml mleka,później jakąś kanapeczkę,dwie lub kaszkę,obiedek zupka ok 200ml ok 16,17 jakiś deserek i o 19.30-20 znowu 210 ml mleka

Madzia to ja chyba to mam bliznowca właśnie tak grubsza trochę wystająca,jakby tam jeszcze jakiś sznurek był w środku.

Cytat:
zaraz obieram buraka

Cytat:
Oliwka z kamforą uważaj. Moja chrzestna wiele lat pracowała na OIOMie dzieciaków i mówiła że miała masę przypadków obkurczania się oskrzeli u dzieci po tego typu maściach. Może jutro to już poprzestań na smarowaniu nóżek Zdecydowanie u tak małych dzieci nie można smarować klatki piersiowej.
Dobrze,że piszesz,czemu lekarze nie informują o takich rzeczach a wręcz zalecają?jak im ufać

Darusia trzymam kciuki zeby wyszło z tym mieszkankiem

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Ja mam to samo z tą bliznąi nie lubię jej,bo jak przy ściąganiu np.spodni lekko zachaczę to boli albo jak tż się zapomni i mnie tam dotknie to też miło nie jest.
no właśnie nie wspomonając o goleniu,nie raz już się zacięłam

fajnie,że u was już lepiej i Ninka i Miko i Erwi
u nas nie wiem do 12 w nocy jest ok a później mu się kaszel uaktywnia wczoraj goo wybudziliśmy żeby mu trochę glutków ściągnąć,a on się rozbawił na maxa,po godzince usneliśmy i spał dzisiaj do 8.30 w szoku byłam-pierwsza od niego się obudziłam

Dusiaka a jak Ola-zdrowa już?
Stary 2011-01-04, 09:38   #4499
Darusiaaaa
Zakorzenienie

gmyrelka moja 2 razy na dobe tyle samo mleka ile twoj dyziu wcina
A.Camus
Stary 2011-01-04, 09:39   #4500
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

mój synus najlepeij się bawi jak patrzy jak sprzątam,zamiatanie-super a juz psik psik jak robie pronto to jest taaakie ciekawe
teraz płukałam sobie gardło-ubaw na całego

i jeszcze chciałam napisać że jestem dumna jak sobie radzi z upadaniem ze stojaka najpierw kuca i dopiero robi bum na dupkę,bo na początku to tak z samej góry lądował aż mnie bolało

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-01-04 o 09:48
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości