|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
![]()
![]() |
#4472 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Wtajemniczenie
|
No i ja nie wiem co mam komu napisać
![]() ![]() Co do tranu to mogę dopytać cioci o argumenty przeciwko niemu coby nam się rozjaśniło, ale mówiła właśnie coś o tym systemie immunologicznym. Zapytam jeszcze o zdanie mojego warszawskiego pediatrę. martuko ale te Twoje dzieci są cudne i jakie rozrabiaki!! Fajna taka brygada ![]() Aniulka szkoda że Wam się epilepsja przyplątała ale na pewno zniknie bez śladu ![]() Marci pod choinkę dostał taki jeździk: http://allegro.pl/jezdzik-chodzik-sk...395560130.html Idę Was czytać tylko chciałam zapytać: czy jest jeszcze jakaś mamusia która ma tę cholerną kreskę po porodzie na brzuchu?? Ja jej już nie chce!! Wakacje idą - jak ja będę towary zarywać ![]()
#4474 |
Wtajemniczenie
|
ja nie mam tej kreski od dawna ale mnie za to irytuje blizna po cc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4476 |
Wtajemniczenie
|
cigi Baśka jest fantastyczna czy z grzywką czy bez niej
![]() ![]() ![]() libra no właśnie nie wiem czemu co drugi dzień mam Mu podawać tę wit D ![]() ![]() ![]() Oliwka zaszkodzić to Mu na pewno nie zaszkodziłaś!! Widzisz że Ania daje cały czas. Co lekarz to opinia i sama musisz zdecydować albo się kogoś poradzić zaufanego. anakazar no ja to nie wiem co z tym tranem ![]() ![]() Asia jaka Ty jesteś ładna!! Toż to szok normalnie, a Wercia jest tak śliczna że powinnaś Ją dać do jakiejś reklamy ![]() libra, madzia biedne chłopaki ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-01-03 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
Asiuulka89 Szkoda że potwierdziła się epilepsja najważniejsze że rokowania są dobre i za jakiś czas wszystko będzie dobrze
![]() ![]() ide spać ![]() ![]() ![]() ![]() tż chrapie w najlepsze ide ![]() ![]() ![]() ![]()
#4478 |
Wtajemniczenie
|
Oliwka, aneczkaa a czy to normalne że te blizny takie twarde?? Może powinnyście się udać do lekarza??
Ja też mykam spać, bo jutro do pracy rodacy ![]()
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robiłam tym sposobem z wydrążaniem buraka i kładłam na grzejnik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Wtajemniczenie
|
Oliwka z kamforą uważaj. Moja chrzestna wiele lat pracowała na OIOMie dzieciaków i mówiła że miała masę przypadków obkurczania się oskrzeli u dzieci po tego typu maściach. Może jutro to już poprzestań na smarowaniu nóżek
![]() Tak sobie właśnie naszą listę przeleciałam ![]() ![]() ![]() ![]() Lada chwila Zuzia i Miko będą urodziny świętować ![]() ![]() Spadam spać, do jutra!
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-01-03 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
do smarowania jest pulmex baby on jest na eukaliptusie . I można u maluchów stosować .
chyba trzeba iśc spac bo padam na pysk ![]()
#4482 |
Zakorzenienie
|
zwolnilo sie mieszkanie 2 pietra pod tezteta babcia, zdecydowali sie na wyajem, jutro na 18 idziemy ogladac moze bedzie troszke tansze niz tamto a meble wszystkie i inne rzeczy do 2 pokoi to my mamy swoje. Lodowke wezme 2 z domu bo u nas sa 2 , kuchnie tez wezme z domu, pralke mamy od tezeta mamy tylko lekka naprawa za 6 dyszek i wsio.
Ciekawa jestem ile sobie krzyknie... ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- asiulka z mala bedzie ok wszystko na pewno!!!! masz extra nastawienie! I jaka ona sliczna. Wszystkie dzieci sliczne, Weronisia jaka slodka ![]() No i ja juz pisalam ale ja cie nie nie lubie tylko ja was NIE NAWIDZE! no takie laski ze mi kopara opadla, ta po blizniakach no nieeeee ja nie moge!
![]() |
#4483 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() foty: 1. Amelka na koniku od dziadka 2. Amelka z Zosią ![]() ![]()
![]() |
#4484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
oby..zniszczone nic tam nie jest na pewno, ale ciekawe ile zakrzyczy .....w sumie od tego chyba wszystko zalezy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Minka uczyc sie
![]() A w mandarynkach i innych cytrusach często uczulają konserwanty w skórce, ja zawsze zanim zaczne obierać solidnie myje i wycieram(oczywiście tylko małemu ![]() Libra ja znałazlam dwa kompoty z jagód to małemu wczoraj kisiel zrobilam, tak srednio mu wchodził, ale to chyba jak wszystko prucz chrupek, to maczalam w nim chrupki i jadł ![]() A jak przeczytałam że wy zarażeni ![]() Gmyrelka Ja jeszcze mam tą kreskę na brzuchu ![]() ![]() A dziewczyny z grubymi bliznami to uważajcie bo jest coś takiego jak bliznowce, i można to całkowicie usunąć laserek do roku czasu, potem to już możliwe że zostanie."Typowy bliznowiec ma postać gładkiej, wyraźnie uniesionej ponad powierzchnię ciała, twardej blizny o różowym zabarwieniu. Może dawać świąd, a jego okolica może być nadwrażliwa na dotyk, a nawet bolesna. Poza tym, bez względu na płeć, to także niewątpliwie problem natury kosmetycznej". Dobra maść na to to NO-SCAR z masy perłowej. Ja mam niestety do tego tendencje a blizn sporo, bo ruchliwy i nieostrożny człowiek jestem ![]()
![]() |
#4487 |
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - Ty chuda cholero
![]() Dzisiaj moje dziecko obudziło się w nocy 1 raz!!!!!!!! Nie 10, nie 20 - 1 raz!!!!!!! A dziewczyny, które daja kaszkę Zdrowy Brzuszek - tam na opakowaniu jest na 160 ml mleka 4-5 łyżeczek, przecież to wychodzi rzadkie. Ja daję znacznie więcej, żeby było gęste, ale nie wiem, czy to nie szkodzi, taki nawał błonnika dla dziecia. Ile wy tego dajecie? Swoją drogą bardzo mi smakuje ta kaszka.
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2011-01-04 o 06:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Wtajemniczenie
|
Witojcie
![]() Megi jam chętna i gotowa na spotkanie w każdej chwili ![]() ![]() ![]() Darusia trzymam kciuki za mieszkanie!! Ja chciałam zapytać ile Wasze dzieci jedzą mleka?? Dyziek wciąga 240ml i chyba Mu mało ![]() ![]() Boszzzzz, muszę iść na spotkanie ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-01-04 o 08:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- izazula chce tz zrobić tego twojego sernika bo urodziny mu się kroją, ale nie wiem na jaka blaszke to był przepis, okrągłą, czy taka standardową prostokątną?Przepis wydrukowany czeka ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas nocka minęła spokojnie bez sensacji żołądkowych Wieczorem Miko dostał kleik na wodzie z jagodami małą porcję i wodę do picia na noc .Rano zjadł połowę porci (tej co zwykle) kaszki mleczno ryżowej i nic się nie stało ,więc myślę że przechodzi ![]() My zapobiegawczo wypilismy smecte (obrzydliwa jest) Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodziaczki ![]() Cytat:
Ja wczozraj tez dzwoniłam do Mika chrzestnej , bo miała nas odwiedzić żeby nie przyjeżdżała w tym tygodniu. A tamci nie w gości się strasznie wybrali i pozarażali wszystkich ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie rozbroił gniazdko telefoniczne, nie wiem jak to zabezpieczyć ![]() Kreski na brzuchu już nie mam, @ też jeszcze nie i nie tęsknię za nią ![]() W carrefourze jest promocja na kaszki Nestle jak ktoś uzywa (4szt za 20zł) Tak oglądam fotki i jakie fajne włoski mają Wasze dzieciaczki (na Basia to już wgl fryzurka ekstra) Misiek jeszcze niedawno łysy był ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- A i dziś taki ponury poranek bo zaćmienie słońca mamy... Tyle że u mnie chmury je zaćmiły, nie tylko słońce ![]()
![]() |
#4492 |
Wtajemniczenie
|
hej. chyba na nowo złapałam bakcyla wizażu, bo zaglądam do Was jak znajde czas...aę moge, WOjtuś śpi ( w nocy dawal nam nieźle popalić, wrzaski i placze były straszne, nie wiem czy to jakies koszmary czy zabkowanie rusza pelną parą, długo nie dawał się uspokoić. Na szczęście dzisiaj mamy wizytę u neonatolog, ktora nam obiecalą w styczniu kompleksowo ich przebadać ( Asia ciągle ulewa, Wojtuś te krzyki w nocy uprawia). Mam nadzieję, że nie ma jakiejś poważnej przyczyny, choć wolalabym żeby im wreszcie przeszlo.
A właśnie - pediatra mi powiedziala, że Asia ulewa bo za dużo je, hmmm, ona na porcję zjada 150 ml mleka, jak się obudzi dostaje samo, potem koło 10-11 z kaszką, potem kolo 13-14 obiadek duży słoiczek, albo połtora małego, po poludniu kaszkę owocową łyżeczką i do spania mleko albo mleko z kkkkkkaszką/kleikiem. NIestety jeszcze nie dawałam im glutenu, ze względu na alergicną naturę ( i pediatrai alergolog nie kazały, pewnie się trzymają starych zasad- więc wszelkie chlebki odpadają. no i nie mają ani jednego zęba ![]() Gmyrelka, a Twoj mały to poza tym 240 o co jeszcze je? I jakie ma rozmiary??? Bo jakoś nie moge uwierzyć w takim razie że Asia z adużo je ( WOjtek rzadko wciąga całe 150, raczej 120. Próbowalam mu dawać więcej albo częściej, bo może potem jest w nocy głodny i dlatego krzyczy, ale on nie chce. powiedzcie mi czy moje dzieci za dużo jedzą???? Mają już prawie po 10 miesięcy i ważą AS cos ponad 9 kg, WOjtek kolo 8,5. I są dośc male, jakieś 74, choc bodziaki i pajace na 80 już zakładam |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zakorzenienie
|
No, ale jednocześnie bym chciała, żeby dziecie się najadło. Hmmmm... nigdy w żadnej postaci nie jestem w stanie mu przemycić mleka modyfikowanego, tylko w kaszkach go nie poznaje i wciąga. Malinowa króluje.
#4494 |
Zakorzenienie
|
mój najbardziej lubi kleik ryżowy, a teraz mu bardzo smakuje to bebilon pepti. za owocowymi nie przepada bo słodkie.dzisiaj kupie mu sinlak zeby nadrobil to co stracił.
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
Dzięki za kciuki i tak tak tak-trzymajcie je o 18!! ![]() JESTEM NIE WYSPANA! 1 RAZ ODKAD MAM DZIECKO JESTEM NIE WYSPANA!!!!!!!! mloda poszla spac o 20 obudzila sie o 22 i poszla spac uwaga! o 3:30!!!!!! wstala o 7! Odkad kolki poszly w zapomnienie nie bylam nie wyspana az do dzisiaj:P ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- kreski nie mam ale dopiero od jakiegos tygodnia.
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
Darusia - jakaś sprawiedliwość musi być
![]() ![]()
#4497 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż po Twoim pytaniu zerknęłam na swoją kreskę,której już...nie ma,nawet nie wiem kiedy sobie poszła. Został mi tylko mega opalony brzuch-jakbym z brzuchem na solare latała-mam tak od porodu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Śliczna ![]() U nas już lepiej-noc przespana,bez gorączki od wczoraj.Niestety kupki dalej małej towarzyszą.Dziąsła mega spuchnięte.Mała ciągle śpi,na szczęście z humorem przechodzi choróbsko. Tż mnie dzisiaj zaprosił do kina,a wieki nie byliśmy(od porodu) i na lody ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 | |||
Wtajemniczenie
|
Amelcia jak urosła
![]() ![]() Martuko no jasne,że nie za dużo wręcz wydaje mi się,że mało. Daniel je rano ok7 210ml mleka,później jakąś kanapeczkę,dwie lub kaszkę,obiedek zupka ok 200ml ok 16,17 jakiś deserek i o 19.30-20 znowu 210 ml mleka Madzia to ja chyba to mam bliznowca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Darusia trzymam kciuki zeby wyszło z tym mieszkankiem ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() fajnie,że u was już lepiej i Ninka i Miko i Erwi u nas nie wiem do 12 w nocy jest ok a później mu się kaszel uaktywnia wczoraj goo wybudziliśmy żeby mu trochę glutków ściągnąć,a on się rozbawił na maxa,po godzince usneliśmy i spał dzisiaj do 8.30 w szoku byłam-pierwsza od niego się obudziłam ![]() Dusiaka a jak Ola-zdrowa już? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
gmyrelka moja 2 razy na dobe tyle samo mleka ile twoj dyziu wcina
![]() |
#4500 |
Wtajemniczenie
|
mój synus najlepeij się bawi jak patrzy jak sprzątam,zamiatanie-super a juz psik psik jak robie pronto to jest taaakie ciekawe
![]() teraz płukałam sobie gardło-ubaw na całego ![]() i jeszcze chciałam napisać że jestem dumna jak sobie radzi z upadaniem ze stojaka najpierw kuca i dopiero robi bum na dupkę,bo na początku to tak z samej góry lądował aż mnie bolało ![]() Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2011-01-04 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.