Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer. 2011 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" 23 37,10%
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" 6 9,68%
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" 1 1,61%
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" 2 3,23%
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" 3 4,84%
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" 3 4,84%
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" 1 1,61%
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" 5 8,06%
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" 18 29,03%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 22:27   #3031
violisia
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dobranoc
dobranoc andziot
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 07:10   #3032
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer

witamy się z moim dzidziolkiem

ciemno jeszcze za oknem
a ja już po śniadaniu ...

pobudka

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 07:58   #3033
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Anulinka a gdzie będziesz rodzić, Pszczyna?
Na razie takie plany, bo ta położna w Pszczynie pracuje.
Alternatywą jest Bielsko, ale tam nikogo nie znam ( lekarz, położna ).

A tak w ogóle dzień dobry mamuśki
My jeszcze przed śniadaniem, czekamy, aż się hormon wchłonie
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:25   #3034
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Eweska dzieciaczki jeden nad drugim siedzą, nadal? fajowo to wygląda jak tak wysoko jest taki duży.
Tak nadal są pietrowo, jeden niżej drugi wyżej

Dzien dobry
Synal w szkole małż w pracy, ja sie jeszcze na chwilkę położyłam i czytałam co wczoraj wieczorkiem naskrobałyście
Nie wyspałam się dziś znowu, ponownie pobudka po 6, ale jeszcze tylko jutro i w czwartek odeśpię bo święto
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:38   #3035
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

witam z rana
mlody w przedszkolu wiec mozna spokojnie zjesc sniadanie i dopic kawe

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Dziękuję, więc chyba Dzidziolek mój nie będzie pokrzywdzony. Mój ma na imię Jurek i kiedyś miał ogromny problem, bo mówił, że nie wiedział jak się przedstawiać dziewczynom bo jak gadał że jest Jurek to był śmiech i jak powiedział Jerzy to jeszcze większy. Ha ha ha

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

A mój ostatnio cos malutko śpi. Mam nadzieję, że to nie przeze mnie
Całe dnie i noce tanczy. Wiem, że jak po 18 pójdzie sobie spać to zawsze po 21 się obudzi i umila mi życie. Nie raz tak mi kombinuje że nie dam rady nogi do góry podnieść. Ale się cieszę,że Go mam
moj tez ma imie hmm starodawne ale na topie ostatnimi czasy(widzialam ze jakas mama na naszym forum chce tak dac na imie swojemu synkowi) i ja bym nic nie miala przeciwko dac tak samo na imie juniorowi ale moj tz jak uslyszal moj pomysl to az sie zapowietrzyl i z oburzeniem stwierdzil ze nie ma mowy, bo on ma same problemy z tego tytulu i ni jak nie ma odpowiednika w innych jezykach(dla niego akurat wazne)

Cytat:
Faktycznie coś się psuje, bo mnie wywala co chwila, i strasznie długo się odświeża...

Młody jeszcze nie śpi i ciągle gada...normalnie buzia mu się nie zamyka.
Przed chwilą zjadł na kolację, (hehe drugą jak mama) pół paczki salami peperoni, to jest ostre, i mu nie przeszkadza. Jego ulubiona wędlinka, jak nie ma w lodówce to krzyk. Oczywiście bez chlebka bo jakoś muszę go zmuszać do pieczywa.

ja tez musze mojego mlodego zmuszac do chleba, ziemniakow o ryzu nie wspomne. on uznaje tylko wedline, mieso, ewentualnie spagetti

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
http://szkoladana.pl/program tu bedziemy chodzic
agus wysle ci wiadomosc na priva(jak mi sie uda bo jeszcze tego nie robilam) mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:41   #3036
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane!
Ja tylko na chwilke, bo od 8 mej siedze w robocie i jestem nietomna, bo ledwie pisalam wczoraj o zgadze, a nie moglam spac cala noc, jakbym sobie wykrakala tak mnie straszliwie palila, ze nei wiedzialam co ze soba zrobic, o 2 w nocy wzielam Rennie, to mala zaczela kopac i chyba do 4 tej sie meczylam
Na sniadanie zjadlam tylko platki z mlekiem ale niestety zgaga wrocila! normalnie tak mnie jeszcze nie piekla ile razy dziennie mozna brac Rennie?? wiecie moze? Normalnie wsciekla sie ta zgaga noo...
Eweska ale wam fajnie, u nas nie ma zadnego swieta w czwartek i caly tydzien musze przepracowac, a tak sil mi brak...
caluje was mocno blagam nie piszcie tak duzo bo jak ja was pozniej nadrobie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:45   #3037
amarcia
Wtajemniczenie

We czwartek święto... no rzeczywiście...

Dzień dobry mamusiom i dzieciaczkom w pracy znów cisza... spokój... aż sobie z tej radości gorącą czekoladę zrobię moze, a co. W miarę wszystko ogarnęłam przed sylwestrem, że obiecałam sobie w tym tyg nie dotykać zadnych papierzysk!

Powiem Wam szczerze, że nie mogę siebie poznać z tą moją niepewnością. W poprzedniej ciąży od początku wiedziałam (czułam), ze to córeczka, mówiłam do niej po imieniu, to było takie normalne. Teraz nie mam żadnego przeczucia - nic!
Nie jestem przyzwyczajona, zeby do takiego wielkiego brzucha mówić nadal ONO.
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:00   #3038
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

dziewczyny!
piszecie o strasznej zgadze, ja mam czasem ale nie jest az tak uciazliwa, ja jakis odpowiednik rennie bralam w szpitalu pod koniec i dawali mi chyba zawsze kiedy potrzebowalam, ale nie pamietam tego zbyt dobrze

ja mam inny problem, bylam wcz taka padnieta, poszlam sie wykapac i polozyc wczesnie, i sie meczylam do 1wszej! jak mnie skora swedzi od paru dni! tylko wieczorem jak sie poloze do lozka, no cos strasznego! najbardziej swedza mnie rece do lokci i nogi do kolan, jak tak polezalam z godzine i juz nie moglam, poszlam w pizamie do salonu poogladac tv i mi przeszlo, mam wrazenie ze jak sie rozgrzeje to zaczyna swedziec , a jak mi chlodno to przechodzi.

czy ktoras z was tez tak ma? suchej skory nei mam bo bardzo ja natluszczam, zadnych krostek, zaczerwienien, nic. nie zmienialam proszku, nie jestem alergikiem , nie zmienialam kosmetykow. do tego zauwazylam ze chyba robia mi sie obrzeki na lydkach, jak mi sie cos tam odcisnelo to slad mialam nawet w nocy no i troche widac po kostkach. czy to nie za szybko na obrzeki?!
Stary 2011-01-04, 09:04   #3039
dorkabl
Zadomowienie

Czesc kobitki
Dzis mam lepszy poranek niz wczoraj. Jedna kobieta w ciaży po 3 dniach imprezy musi ja odsypiać 2 dni :/

amarcia My mówimy bąbel W sumie to trochę na chłopaka zalatuje...Ono się nie pogniewamy nawet jak pomylisz płci

Musze sie zacząć interesować szkołą rodzenia. Tzn do której isć bo to ze idziemy wiemy na bank. Jestem teraz w 17-tym tyg także mamy jeszcze parę tyg czasu.
No i położna. Chodzicie od początku ciąży i do położnej i do gina?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:05   #3040
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

Witam, ja właśnie wróciłam z laboratorium(robiłam siobie jednak prywatnie wyniki moczu i krwi ) bo jutro do gina a on mnie nie skierował, nie przytyłam jeszcze ani kilograma,a brzuszek juz taki sporawy mam(moze przez to ze duzo wazyłam przed ciąza i dzidza zabiera moje zapasy)zobaczymy jakie wyniki wyjda.... zaraz lece do pracy i bede Was nadrabiac dopiero wieczorkiem....Amarcia je tez jeszcze nie wiem co tam siedzi ( narazie roboczo nazywamy go Stefan )Dziś w nocy miałam natłok siary w prawym cycu i mam mokrą plame na piżamie(dziecka nie ma a cycki karmia)

Edytowane przez monika21121984
Czas edycji: 2011-01-04 o 09:13
monika21121984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:09   #3041
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
dziewczyny!
piszecie o strasznej zgadze, ja mam czasem ale nie jest az tak uciazliwa, ja jakis odpowiednik rennie bralam w szpitalu pod koniec i dawali mi chyba zawsze kiedy potrzebowalam, ale nie pamietam tego zbyt dobrze

ja mam inny problem, bylam wcz taka padnieta, poszlam sie wykapac i polozyc wczesnie, i sie meczylam do 1wszej! jak mnie skora swedzi od paru dni! tylko wieczorem jak sie poloze do lozka, no cos strasznego! najbardziej swedza mnie rece do lokci i nogi do kolan, jak tak polezalam z godzine i juz nie moglam, poszlam w pizamie do salonu poogladac tv i mi przeszlo, mam wrazenie ze jak sie rozgrzeje to zaczyna swedziec , a jak mi chlodno to przechodzi.

czy ktoras z was tez tak ma? suchej skory nei mam bo bardzo ja natluszczam, zadnych krostek, zaczerwienien, nic. nie zmienialam proszku, nie jestem alergikiem , nie zmienialam kosmetykow. do tego zauwazylam ze chyba robia mi sie obrzeki na lydkach, jak mi sie cos tam odcisnelo to slad mialam nawet w nocy no i troche widac po kostkach. czy to nie za szybko na obrzeki?!
Miska, daj mi trochę czasu, gdzieś o tym w książce czytałam...i cos kojarzę ze dziewczyny jakiś dłuższy czas temu o tym pisały...
Stary 2011-01-04, 09:12   #3042
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Czesc kobitki
Dzis mam lepszy poranek niz wczoraj. Jedna kobieta w ciaży po 3 dniach imprezy musi ja odsypiać 2 dni :/

amarcia My mówimy bąbel W sumie to trochę na chłopaka zalatuje...Ono się nie pogniewamy nawet jak pomylisz płci

Musze sie zacząć interesować szkołą rodzenia. Tzn do której isć bo to ze idziemy wiemy na bank. Jestem teraz w 17-tym tyg także mamy jeszcze parę tyg czasu.
No i położna. Chodzicie od początku ciąży i do położnej i do gina?
ja tez mam pare pytan o polozna w pl. w uk poprostu zostala nam przydzielona inna jak sie urodzil maly, odwiedzala nas w domu(super kobieta, bardzo ja lubilismy) i niczym sie nie martwilam. a nie wiem jak w pl. czy musze brac polozna ktora pracuje w szpitalu gdzie bede rodzic? kiedy wybieracie polozna? juz w sumie polowa za mna i musialabym sie wziasc za ten temat,a zadnej nawet nie znam z tamtego szpitala

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
Witam, ja właśnie wróciłam z laboratorium(robiłam siobie jednak prywatnie wyniki moczu i krwi ) bo jutro do gina a on mnie nie skierował, nie przytyłam jeszcze ani kilograma,a brzuszek juz taki sporawy mam(moze przez to ze duzo wazyłam przed ciąza i dzidza zabiera moje zapasy)zobaczymy jakie wyniki wyjda.... zaraz lece do pracy i bede Was nadrabiac dopiero wieczorkiem....Amarcia je tez jeszcze nie wiem co tam siedzi ( narazie roboczo nazywamy go Stefan )Dziś w nocy miałam natłok siery w przwym cycu i mam mokrą plame na piżamie(dziecka nie ma a cycki karmia)
ale masz fajnie ze nie przytylas. ja jestem zalamana, jak czytam w ksiazkach ze powinno zaczac sie przybierac od 20 tyg nie wiem kto pisal ta ksiazke . pewnie facet haha.
Stary 2011-01-04, 09:12   #3043
amarcia
Wtajemniczenie

U mnie plamka siary też się przytrafiła, tylko raz i niewiele. Wiktoria wpakowała się do nas do łóżka i jak sie wierci, a śpi we wszystkich pozycjach świata, tak mnie zdzieliła piętą w prawy cyc, ze natychmiast sie obudziłam. Plamkę zauważyłam rano, ale to był jednorazowy przypadek. Teraz jak do mnie przychodzi mam ochotę ją związać
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:14   #3044
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Miska, daj mi trochę czasu, gdzieś o tym w książce czytałam...i cos kojarzę ze dziewczyny jakiś dłuższy czas temu o tym pisały...
dzieki, jestem zdezorientowana co to moze byc
Stary 2011-01-04, 09:14   #3045
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

Przerabiałam to samo tydzień temu. Już bałam się, że to cholestaza. Nawet zrobiłam wyniki ( próby wątrobowe i bilirubina ). Okazało się, że są w normie, a pomogła zwykła oliwka bambino.
Po myciu nakładam ją na mokre ciało: na ręce i nogi, bo brzuszek, piersi i pośladki smaruję tą na rozstępy ( babydream ).
W moim przypadku zadziałało od razu.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:18   #3046
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Przerabiałam to samo tydzień temu. Już bałam się, że to cholestaza. Nawet zrobiłam wyniki ( próby wątrobowe i bilirubina ). Okazało się, że są w normie, a pomogła zwykła oliwka bambino.
Po myciu nakładam ją na mokre ciało: na ręce i nogi, bo brzuszek, piersi i pośladki smaruję tą na rozstępy ( babydream ).
W moim przypadku zadziałało od razu.
no wlasnie pamietalam ze ktoras z dziewczyn tez tak miala. kurcze czytalam o tej cholestazie, i tez raczej wykluczam bo to by bylo troche za wczesnie bo niby po 25tc atakuje, a po drugie to chyba jak w pierwszej ciazy nie mialam to w drugiej zdarzyc sie nie powinna? tak przynajmniej zrozumialam to co czytalam. ja z natury mam tlusta skore, nigdy sie nie przesusza, ale mimo to sie smaruje takim kremem mocno nawilzajacym i bylo ok , a od paru dni jest masakra, z tym ze wczoraj sieglo apogeum
Stary 2011-01-04, 09:24   #3047
dorkabl
Zadomowienie

agnieszka_pe25 w mojej mądrej książce piszą ze albo brak wapnia, albo tak jak przy skurczach brak magnezu i wit B6(masz skurcze kostek albo rak?), no i rzecz jasna żeby skonsultować z lekarzem
Stary 2011-01-04, 09:34   #3048
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
agnieszka_pe25 w mojej mądrej książce piszą ze albo brak wapnia, albo tak jak przy skurczach brak magnezu i wit B6(masz skurcze kostek albo rak?), no i rzecz jasna żeby skonsultować z lekarzem
nie, nie mam jak na razie skurczy, zdarza mi sie dretwnienie rak.
sprobuje z tym wapnem i poczytam co maja w skladzie moje witaminy
Stary 2011-01-04, 09:35   #3049
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
nie przytyłam jeszcze ani kilograma,a brzuszek juz taki sporawy mam(moze przez to ze duzo wazyłam przed ciąza i dzidza zabiera moje zapasy)
wow, serio ani kilograma? a myślałam, że to niemożliwe

Dziewczyny, mnie też czasami swędzi skóra, najczęściej na łydkach Jednak gdy regularnie smaruję to przechodzi. Myślę, iż to może być też wina suchego powietrza

Rany, obudziłam się dzisiaj o 4.30 jak mężu szedł do pracy i usnąć nie mogłam. Na dodatek wymiotowałam i teraz łeb mi pęka Może mój zegar dobowy każe mi się już przyzwyczajać do roli mamy i nieprzespanych nocy
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:41   #3050
dorkabl
Zadomowienie

MoniaK oj, kochana...a mówią ze mdłości przechodzą po pierwszym trymestrze :/

agnieszka_pe25
na pewno w witaminkach masz w składzie i wapno i magnez. może po prostu twój organizm potrzebuje więcej. Na pewno powiedz o tym lekarzowi...i zjedz troszkę ciemnej cze3koladki
Stary 2011-01-04, 09:44   #3051
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
MoniaK oj, kochana...a mówią ze mdłości przechodzą po pierwszym trymestrze :/

agnieszka_pe25
na pewno w witaminkach masz w składzie i wapno i magnez. może po prostu twój organizm potrzebuje więcej. Na pewno powiedz o tym lekarzowi...i zjedz troszkę ciemnej cze3koladki

ciemna czekoladke to ja mialam w planie ograniczyc po swietach

powiem na pewno lekarzowi. kupie wapno, na pewno nie zaszkodzi, a magnez jaki bierzecie?
Stary 2011-01-04, 09:47   #3052
anula_81
Zakorzenienie

kurcze mnie tez swedza dlonie stopy podspodem wieczorami, ale nie chce panikowac, choc przyznam troche sie boje bo mam problemy z hormonami watrobowymi- mam chora trzustke i musze bardzo uwazac
Dodatkowo zgaga mnie dzisiaj zabije..juz nie wiem co mam ze soba poczac doslownie(((
a nie wzielam sobie rennie do pracy

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:49   #3053
dorkabl
Zadomowienie

Ja biorę witaminki o nazwie Prenatal classic i jak na razi9e to mi chyba wystarcza bo jakichś tam większych problemów z brakami nie zauważam.
Stary 2011-01-04, 09:55   #3054
kasiabw
Raczkowanie

czesc MAMUSIE

podczytuje WAS jak najbardziej choc nie zawsze mam mozliwosc napisania czegokolwiek...

piszecie o swedzacych brzuchach i lydkach i kostkach ja w pierwszej ciazy mialam cholestaze i robcie badania dziewczyny jak tylko czujecie ze cos jest nie tak...ja sie strasznie omeczylam...nie chce przechodzic przez cholestaze drugi raz ale jak bedzie to sie okaze...w pierwszej ciazy lezalam 2 m-c w szpitalu przed porodem wlasnie z powodu cholestazy...moja watroba nie wytrzymala ucisku, OLA byla mala moj brzuch tez i stad takie akcje...moja mama tez miala cholestaze bedac ze mna w ciazy...nie ma reguly czy to pierwsza czy druga ciaza i ktory tydzien, poczatki cholestazy moga byc zauwazalane juz w 12 tyg ciazy !!!! teraz nic mnie nie swedzi choc mysle o tym ciagle bo ma to tez wplyw na dziecko...grozi szybkim i przedwczesnym porodem...

moja waga ciagle taka sama...55-56kg to moj przedzial i nie bedzie nic wiecej czyli do 22 tyg przytylam 1kg !!!! w pierwszej ciazy mialam tak samo...przybylo mnie tylko 3kg, lekarka czasem rece zalamuje a z drugiej strony mowi ze taka widocznie ma uroda, dziecko rozwija sie dobrze wiec moge byc spokojna, brzuch mam malusi (nadal ubieram normalne jeansy ale ciazowe juz zakupilam ) nie wiemy jeszcze kogo nosze pod sercem, brzdac takie pozycje przyjmuje ze ciezko go/ją podkukac...moze nastepna wizyta cokolwiek wyjasni

wasze brzuszki niczego sobie sliczne

usciski
Stary 2011-01-04, 09:56   #3055
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja biorę witaminki o nazwie Prenatal classic i jak na razi9e to mi chyba wystarcza bo jakichś tam większych problemów z brakami nie zauważam.
ja je bralam na poczatku, potem feminatal , teraz chcialam kupic prenatal plus dha, a dostalam samo dha, myslalam ze to tez witaminy, ale w domu okazalo sie ze samo dha i musialam dokupic jakies i kupilam falvit mama.
teraz jak sie skoncza to znowu kupie feminatal bo po nich czulam sie najlepiej. w 1 trymestrze jak wzielam prenatal rano, po sniadaniu to ..... wymiotka murowana
Stary 2011-01-04, 09:56   #3056
kasiabw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
kurcze mnie tez swedza dlonie stopy podspodem wieczorami, ale nie chce panikowac, choc przyznam troche sie boje bo mam problemy z hormonami watrobowymi- mam chora trzustke i musze bardzo uwazac
Dodatkowo zgaga mnie dzisiaj zabije..juz nie wiem co mam ze soba poczac doslownie(((
a nie wzielam sobie rennie do pracy
u mnie swedzenie cholestazowe zaczelo sie wlasnie od dloni i stop...
kasiabw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:02   #3057
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cześć, Mamusie!

Zaczęłam Was nadrabiać, ale to chyba niemożliwe, żeby wszystko dokładnie przeczytać

Wczoraj byłam u swojej gin [ta, u której rodzę], poszłam z USG połówkowym. Tamta druga [u której byłam tuż po USG], tylko rzuciła okiem, że ok i nara. A ta, przeanalizowała, wszystko dokładnie opisała, no i.... okazuje się, że wg rozmiarów Małej, to termin porodu jest na 28 kwietnia Przez to moje duże dziecko stałam się mamą kwietniową. Ale zostaję u Was, bo przenosiny już nie mają sensu, a poza tym data porodu zawsze będzie elastyczna

Moria, nie mogę się napatrzeć na Twój brzuch, naprawdę super! Jędrny, zgrabny, pewnie szybko się zregenerujesz po porodzie Peeling, który polecasz, ja też stosuję, chociaż to bardziej wariacja, bo po prostu mieszam kawę z żelem pod prysznic i oliwką do ciała

Ewesko, pełen szacun, masz zgrabne mieszkanko dla swoich chłopaczków

Witam nowe Mamuśki! Życzę wytrwałości w nadrabianiu wątku

No i zaraz opierniczę jedną z drugą za te bzdurne przesądy

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:05   #3058
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiabw Pokaż wiadomość
czesc MAMUSIE

podczytuje WAS jak najbardziej choc nie zawsze mam mozliwosc napisania czegokolwiek...

piszecie o swedzacych brzuchach i lydkach i kostkach ja w pierwszej ciazy mialam cholestaze i robcie badania dziewczyny jak tylko czujecie ze cos jest nie tak...ja sie strasznie omeczylam...nie chce przechodzic przez cholestaze drugi raz ale jak bedzie to sie okaze...w pierwszej ciazy lezalam 2 m-c w szpitalu przed porodem wlasnie z powodu cholestazy...moja watroba nie wytrzymala ucisku, OLA byla mala moj brzuch tez i stad takie akcje...moja mama tez miala cholestaze bedac ze mna w ciazy...nie ma reguly czy to pierwsza czy druga ciaza i ktory tydzien, poczatki cholestazy moga byc zauwazalane juz w 12 tyg ciazy !!!! teraz nic mnie nie swedzi choc mysle o tym ciagle bo ma to tez wplyw na dziecko...grozi szybkim i przedwczesnym porodem...

moja waga ciagle taka sama...55-56kg to moj przedzial i nie bedzie nic wiecej czyli do 22 tyg przytylam 1kg !!!! w pierwszej ciazy mialam tak samo...przybylo mnie tylko 3kg, lekarka czasem rece zalamuje a z drugiej strony mowi ze taka widocznie ma uroda, dziecko rozwija sie dobrze wiec moge byc spokojna, brzuch mam malusi (nadal ubieram normalne jeansy ale ciazowe juz zakupilam ) nie wiemy jeszcze kogo nosze pod sercem, brzdac takie pozycje przyjmuje ze ciezko go/ją podkukac...moze nastepna wizyta cokolwiek wyjasni

wasze brzuszki niczego sobie sliczne

usciski

kasiu sugerujesz ze pomimo jak nie mialam w 1 ciazy to moze wystapic w drugiej?
ja czytalam kiedys ze jak sie mialo raz to niestety prawdopodobenstwo wystapienia w kolejnej ciazy jest wysokie.

moja kolezanka to miala za pierwszym razem i urodzila chyba w 37tyg mala miala 2,5 kg , w drugiej tez miala, zaczelo sie pozniej i urodzila malucha 2,7. obydwa porody normalne,tzn nie cc, nie lezala w szpitalu, ale miala czesto badania.

fajnie masz z ta waga, tym bardziej ze dzidzia rozwija sie ok-to najwazniejsze

zycze ci abys byla w tym szczesliwym gronie mam ktorych to cholerstwo nie dosiegnie

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Cześć, Mamusie!

Zaczęłam Was nadrabiać, ale to chyba niemożliwe, żeby wszystko dokładnie przeczytać

Wczoraj byłam u swojej gin [ta, u której rodzę], poszłam z USG połówkowym. Tamta druga [u której byłam tuż po USG], tylko rzuciła okiem, że ok i nara. A ta, przeanalizowała, wszystko dokładnie opisała, no i.... okazuje się, że wg rozmiarów Małej, to termin porodu jest na 28 kwietnia Przez to moje duże dziecko stałam się mamą kwietniową. Ale zostaję u Was, bo przenosiny już nie mają sensu, a poza tym data porodu zawsze będzie elastyczna

Moria, nie mogę się napatrzeć na Twój brzuch, naprawdę super! Jędrny, zgrabny, pewnie szybko się zregenerujesz po porodzie Peeling, który polecasz, ja też stosuję, chociaż to bardziej wariacja, bo po prostu mieszam kawę z żelem pod prysznic i oliwką do ciała

Ewesko, pełen szacun, masz zgrabne mieszkanko dla swoich chłopaczków

Witam nowe Mamuśki! Życzę wytrwałości w nadrabianiu wątku

No i zaraz opierniczę jedną z drugą za te bzdurne przesądy

gratuluje tak duzego dzidziusia, no i jestes do przodu z terminem,
Stary 2011-01-04, 10:08   #3059
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

na pewno! mnei polozna widziala juz w 17 tyg! kochana pamietam o twoich planach, juz sobie druknelam i jutro na nie spojrze
Dziękuje za pamięć

Witajcie Mamuśki
Otóż historia z zapalniczką skończyła sie następująco. Małż wrócił z pracy a ja go przywitałam słowami "Cześć Geju " Ten w śmiech
Wytłumaczył się tym że jak pracowali na budowie nie mieli czym podpalić w piecyku i któryś szybko poleciał do sklepu i przywlekł taką oto zapalniczke. TZ tez na początku myślał ze to goła baba ale jak sie przypatrzył to mieli niezły ubaw w pracy.
No ale to nie zmienia faktu ze cały dzien sie z niego śmiałam
I w dodatku jak już sie wytłumaczył ze swojej orientacji zauwazyłam ze dwa palce, wskazujący i środkowy ma umaziane w jakiejś brązowej mazi do połowy Jak to kurna wyglądało
Pytam a to co do cholery????
Oj był ubaw

Ide gotować kapuśniak z mięsem
I szukać mojego najukochańszego kota bo nie wrócił na noc

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:08   #3060
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Agnieszko, no nie wiem, czy jest czego gratulować, bo za duże to też niedobrze Waga niby prawidłowa, ale rozwój ogólnie do przodu

Z tym porodem, to może i lepiej, szybciej będzie po wszystkim

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości