|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Cytat:
TŻ też polizał i stwoerdził, to samo, tylko, że jemu kompletnie nie smakuje. To i dobrze, bo gdybym miała jeszcze jednego amatora wysysania ze mnie soków, to by mi cycki oberwali oboje. Dziewczyny zastanawiam sie nad podawaniem kropelek małemu, polecicie mi jakieś? Bo czasami Młody ma takie dni, a raczej noce, że zrobienie kupki albo bąka przychodzi mu z oporem i stęka, i pręży się, że póki mu nie wymasuje brzucha ciepłą poduchą z pestkami plus rowerek z dociskaniem kolanek do brzucha, to nie przechodzi. Kolek nie ma silnych i tylko niekiedy (pisałam, że szuka sutka, ale szarpie i wypluwa), więc Sab chyba nie? ![]() ![]() Podeślijcie, co u was działa i mniej więcej ile cenowo to wychodzi, proszę. Miłego dnia!!! |
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3153 | ||
|
Dragonfly
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3154 |
|
Kici kici miau miau
|
ja caly czas sie zastanawiam nad ta szczepionk na rotawirusa - bo moja nie idzie do zlobka, wiec pneumo odpadaja a rota i tak jest mnostwo szczepow a szczepi sie na jeden ale kolezanka bardzo zachwalala bo jej dziecko jako jedyne z dzieci pracownikow nie bylo chore.. i badz tu madry
|
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
Karolina- podobnie jak Artystka proponuje bobotic- gazy ladnie odchodzily, jak mala miala wzdecia. Sa wprawdzie od 1 mies zycia, ale ja dawalam juz jak mala miala niecale 2 tyg, tylko mniej kropel. Teraz na szczescie nie uzywam, ale przydac sie moze.
Ranka- ciezko komus doradzac w tej kwestii, jak ma sie samemu dylemat. Wybralam skojarzona, a rota i pneumo nie. Edytowane przez sylwia01485 Czas edycji: 2011-01-04 o 09:11 |
|
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój Jaś przed kąpielą jest bardzo senny muszę go zabawiać żeby nie zasnął a po kąpieli oczy jak 5 zł i ani myśli spać tylko na rękach i najlepiej spacerować i tak przez kilka godzin (choć ostatnio jest lepiej). A z teściową też mam problemy :/ moja teściowa uważa, że teraz nie powinniśmy wychodzić z małym na dwór wcale a w marcu to już pod żadnym pozorem bo w marcu się z dziećmi nie wychodzi i już - jak chcemy to możemy w kwietniu wyjść co do szczepionek to ja myślę nad tymi płatnymi ale tż jest im całkowicie przeciwny, na rotawirusy nie bedzemy szczepić a na pneumokoki raczej tak tylko trochę później dziś po 13 jedziemy do lekarza żeby zobaczył te nieszczęsne śluzowate kupki, zbadał oskrzela bo maluszek czasem tak dziwnie oddycha i charczy i na ważenie -już się denerwuję ale mam nadzieję, że będzie dobrze ![]() dziewczyny a po jakim czasie od urodzenia idzie się na szczepienie ? |
|
|
|
|
#3157 |
|
Rozeznanie
|
do mamusiek chłopców:
czy odciągacie napletek synkom jak ich kąpiecie? wprawdzie mam starszego syna i wtedy mi kazano to robić,a teraz lekarz powiedział,że w zadym wypadku i bądz tu mądry
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
a to moje dziewczyny:
i obie jak miały mniej więcej tyle samo tygodni
|
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3160 |
|
Wtajemniczenie
|
po 6 tygodniach
My też idziemy do lekarza: na 12. CHcę ,żeby obejrzała Hanię, w nocy znowu kaszel ![]() trzymajcie kciuki, żeby było ok
|
#3161 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a na szczepienie po 6 tygodniach sie idzie. |
||
|
|
|
#3162 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2011-01-04 o 10:56 |
||||
|
|
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Zdjatka maluszkow i ich mamus sliczne i jakie z Was laski :P![]() My juz nie pamietamy o kolkach...nie mielismy ich zbyt duzo a ze Junior konczy dzis 12 tydzien i za chwile 3 miesiac to juz nie ma raczej kolek.Mielismy butelke infacolu i korzystalismy z niej chyba 5-10 razy ![]() Junior ma łaskotki wczoraj maz go łaskotal a ten sie tak śmiał ze ze szczescia my płakalismy hehe ![]() Widaz ze juz placze mniej a jak placze to tylko jak cos nietak a nie z nudow jak wczesniej...jak ten czas leci...jeszcze miesiac i bedziemy probowac pierwsze słoiczki ![]() Beata nam lekarka powiedziala zeby napletka narazie nie ruszac tylko przemywac zwierzchu. Raz maz w czasie kapania probowal lekko ruszyc nim ale nie dalo sie wiec juz nie dotykamy tam ![]() Za tydzien idziemy do lekarza po recepty na mleczko i az sie boje jak go beda wazyc on juz spokojnie bedzie za tydzien wazyc 7kg...wolalabym zeby nie przybieral tak szybko bo nie mam sily go podnosic z łózeczka hehe no ale dobrze ze rosnie proporcjonalnie bo na dlugosc tez juz duzy jest ![]() My szczepilismy pierwszy raz jak mały miał ok 10 tygodni
|
#3164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale za to mm jest pycha (enfamil) ![]() co do kolek to nie szukalabym zawsze przyczyny w tym, co je mama. dzieci podobno po prostu moga miec bole brzucha - bez szczegolnej przyczyny u nas chyba zaczyna sie zabkowanie - nika sie okropnie slini (ma az ciuszki mokre), gryzie piastki (i wszystko, co jej sie o buzi wlozy) i jest marudna Ishka - ty chyba tez przechodzisz wyrzynanie sie zabkow. Mozesz polecic jakas masc p-bolowa?
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Zadomowienie
|
Junior prawie od początku wiedział że noc jest na spanie a dzień na czuwanie
i przesypia już noc całą chociaż czasem sie zdarzy ze sie obudzi jeszcze ok 4:00 na jedzonko A tak przeważnie prześpi po ostatnim jedzonku o 22:00 do 6:00.---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Lutien nam tez sie zaczeło od baaardzo obfitego ślinienia...musi chodzić prawie non stop ze śliniakiem najgorzej wieczorami sie ślini. Potem apeptyt mu sie zmiejszył i zdjada troszke mniej niz wczesniej i przez 2 dni miał luzniejsze stolce i temperature 37,9-38,00. Najlepszy jest żel Dentinox N ale nie mozna go uzywac zbyt czesto bo max 2-3 razy dziennie. My smarujemy wieczorem raz jak juz jest mega kryzys i nic mu nie pomaga. Żel od razu przynosi mu ulge i przysypia na troche. Od 2 dni u nas znowu troche lepiej tzn nerwowy przy butli bo nie pije tylko gryzie smoka ale juz nie jest taki marudny...ale pewnie to powroci jak beda troche bardziej znowu mu dokuczac te dziąsła
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może zmień godzinę kąpieli? My kąpiemy ok 18. Zależy jak wypada karmienie, czasem trochę przed a czasem po, ale zawsze żeby była kapiel a potem butla. Mallinka- pewnie juz kupiłaś butlę ale napisze- ja uzywam zwykłych np z canpol babies i nuka bo maja duzo rodzai smoczkow, moja lubi kauczukowe, rozm 1 S- najwolniejszy przepływ. Mam porównanie z lovi gdzie ze smoka struminiem leciało i nie ma "mniejszych" smoków. No i sa tanie i łatwo dostepne. Karuzelke i mate mamy fisher price rain forest- karuzelka supr, mala patrzy jak zaczarowana, macha nogami i rączkami i nawet zaczęła do niej gadac, na matę jest jeszcze za malutka. Kotek81- Twoja córa przekręca się jak? Z boku na plecy czy z pleców na brzuszek? Nie wiem jak swoją nerwuskę ćwiczyc... Próbowam swojego mleczka- wylizywałam laktator, mi smakowało, słodziutkie było, męża namawiałam ale nie chciał. Dziękuję za wszystkie komplementy, specjalnie wybrałam takie zdj na którym nie widać mojej figury he he... Edytowane przez Beata_Batumi Czas edycji: 2011-01-04 o 11:15 |
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde my za tydzien na szczepionki te 4 i sie boje bo cos tutaj pisalyscie ze jakies powiklania moga byc
boje sie ![]() Wszystkie szczepicie przeci tym rotawirusom? bo my tylko te bezplatne bedziemy robic. aha i u nas na kolki nic nie pomaga, tzn nie wiem moze jakbym nie podawala kropelek to byly by dluzsze te kolki.. ![]() Mozecie polecic jakis spray do czyszczenia uszu dla dziecka troche ponad miesiecznego?
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2011-01-04 o 11:24 |
|
|
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
Beata co Ty chcesz od Twojej figury??!! Przeciez super laska z Ciebie
a córa śliczniusia ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- A tak swoją drogą to ciekawe co tam słychać u Kootka i Michałka?? I gdzie Weronisia jest?
|
#3169 |
|
Zadomowienie
|
Ishka- waże 85 kg (1 kg mniej!!) tylko na tym zdj nie widać...
Anecka- a jak tam ojciec? Zmienił się trochę? |
|
|
|
#3170 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
U nas wczoraj wieczorem obyło się bez histeri ale mała jak śpi to strasznie się rzuca. Ma taki płytki sen. Za to wczoraj się pożygała. Ja ją wykompałam, ładnie ubrałam a ta puściła takiego blusa że całe ubranie było mokre moja bluzka i koc. U nas o szczepienia nie trzeba się martwić bo z przychodni sami dzwonią i zapraszają. Także ja już nie muszę pamiętać o tym kiedy jakie szczepienie. Kularek ty masz teściową przez telefon a ja muszę ze swoją mieszkać Z tż dalej się nie odzywam przez teściowa, a on trzyma teraz stronę mamusi Moja to zawsze rano wylicza ile razy w nocy Hania płakała a wszystkim w koło się chwali że jest głucha ale co dzieje się u nas w pokoju to akurat słyszy W niedzielę też zrobiła schizę co do spaceru. Jak ja zardroszę wam że mieszkacie sami.
|
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
Beata Batumi, z ojcem jeszcze gorzej, szkoda pisac po prostu
![]() mamuska, ja tez zazdroszcze ze wiekszosc mieszka sama, my sie musimy z moim ojcem meczyc. Na dodatek jak mala zaczyna plakac to on od razu biegnie i pyta sie "Czemu ona placze?" powinna tylko spac i jesc wkurza mnie to!Wlasnie cos sie wybudza ta moja kruszyna.. tez ma plytkie sny czesto podczas snu placze
|
#3172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a o spreyu do czyszczenia uszu to pierwsze słyszę
|
||
|
|
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
moja chce spać tylko na rękach.
![]() ja szczepię na pewno tą skojarzoną jest to koszt 120 zł i p.pediatra moja poleca. a na rota i pneumo jeszcze myślimy...ale to są strasznie duże koszta
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
reklamuja jakis spray do uszu ze sie psika i zawartosc z uszka wyplywa ale nie wiem jak sie nazywa. takim maluchom to chyba wystarczy z wierzchu przemywac uszko, a wydzielina i tak sama wychodzi
![]() Dziewczynki, z ulgi na dziecko w rozliczeniu PIT to dopiero za rok bedzie mozna skorzystac?
|
|
|
|
#3175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3176 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- czytałam, że ma być
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Kici kici miau miau
|
kootek sie udziela na watku o bransoletkach charmsowych
|
|
|
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
hmmm ciekawe czemu do nas juz nie zaglada...
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- A u nas pieknie sloneczko swieci o 13:00 butla i wybywamy na spacer
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

- jak chcemy to możemy w kwietniu wyjść 

ale za to mm jest pycha (enfamil)
Ishka - ty chyba tez przechodzisz wyrzynanie sie zabkow. Mozesz polecic jakas masc p-bolowa?

Moja to zawsze rano wylicza ile razy w nocy Hania płakała a wszystkim w koło się chwali że jest głucha ale co dzieje się u nas w pokoju to akurat słyszy