Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 08:31   #3151
KarolinaB
Raczkowanie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
zainspirowala mnie Joanna piszac , ze ma slodkie mleko, do spytania sie Was, czy probowalyscie swojego mleka? Ja poprzednio karmilam prawie 1,5 roku i teraz 2 mies i nie moge - ani razu nie sprobowalam- jakos mnie odrzuca i nie jestem w stanie sprobowac. Dziwi mnie to, bo w sumie mam pozytywny stosunek do karmienia, swojego mleka ( np jak trzeba wylac troche odciagnietego to mnie boli serce i zal mi strasznie).
A jak u Was?
Ja swoje polizałam... słodkie i tłuste okropnie, nie odrzuciło mnie, grunt, że Młodemu smakuje
TŻ też polizał i stwoerdził, to samo, tylko, że jemu kompletnie nie smakuje. To i dobrze, bo gdybym miała jeszcze jednego amatora wysysania ze mnie soków, to by mi cycki oberwali oboje.

Dziewczyny zastanawiam sie nad podawaniem kropelek małemu, polecicie mi jakieś? Bo czasami Młody ma takie dni, a raczej noce, że zrobienie kupki albo bąka przychodzi mu z oporem i stęka, i pręży się, że póki mu nie wymasuje brzucha ciepłą poduchą z pestkami plus rowerek z dociskaniem kolanek do brzucha, to nie przechodzi.
Kolek nie ma silnych i tylko niekiedy (pisałam, że szuka sutka, ale szarpie i wypluwa), więc Sab chyba nie?
Podeślijcie, co u was działa i mniej więcej ile cenowo to wychodzi, proszę.

Miłego dnia!!!
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:34   #3152
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
zainspirowala mnie Joanna piszac , ze ma slodkie mleko, do spytania sie Was, czy probowalyscie swojego mleka? Ja poprzednio karmilam prawie 1,5 roku i teraz 2 mies i nie moge - ani razu nie sprobowalam- jakos mnie odrzuca i nie jestem w stanie sprobowac. Dziwi mnie to, bo w sumie mam pozytywny stosunek do karmienia, swojego mleka ( np jak trzeba wylac troche odciagnietego to mnie boli serce i zal mi strasznie).
A jak u Was?
ja też nie próbowałam - jakoś mnie nie ciągnie do tego za to musiałam dać koniecznie spróbować starszej córce (wycisnęłam trochę na łyżeczkę) i stwierdziła, że jest obrzydliwe
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:52   #3153
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
polozna sie mnie dzis pytala czy cwicze miesnie kegla. to jej mowie ze na sucho cwicze. a ona nie, nie sproboje pani zatrzymac strumien moczu
no i bedac pod prysznicem na kucaka podmywam sie i ciach siku leci, to sobie mysle wyprobuje te moje biedne miesnie, i co udalo mi sie jedynie zmniejszych intensywnosc strumienia
Mam nadzieje ze te miesnie wroca na swoj stary stan
u mnie tez z tym kiepsko mimo ze duzo cwiczylam przed ciaza

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiam sie nad podawaniem kropelek małemu, polecicie mi jakieś? Bo czasami Młody ma takie dni, a raczej noce, że zrobienie kupki albo bąka przychodzi mu z oporem i stęka, i pręży się, że póki mu nie wymasuje brzucha ciepłą poduchą z pestkami plus rowerek z dociskaniem kolanek do brzucha, to nie przechodzi.
Kolek nie ma silnych i tylko niekiedy (pisałam, że szuka sutka, ale szarpie i wypluwa), więc Sab chyba nie?
Podeślijcie, co u was działa i mniej więcej ile cenowo to wychodzi, proszę.

Miłego dnia!!!
kup Bobotic za kilkanascie zlotych,sa calkiem niezle
Stary 2011-01-04, 08:55   #3154
ranka
Kici kici miau miau

ja caly czas sie zastanawiam nad ta szczepionk na rotawirusa - bo moja nie idzie do zlobka, wiec pneumo odpadaja a rota i tak jest mnostwo szczepow a szczepi sie na jeden ale kolezanka bardzo zachwalala bo jej dziecko jako jedyne z dzieci pracownikow nie bylo chore.. i badz tu madry

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:09   #3155
sylwia01485
Zadomowienie

Karolina- podobnie jak Artystka proponuje bobotic- gazy ladnie odchodzily, jak mala miala wzdecia. Sa wprawdzie od 1 mies zycia, ale ja dawalam juz jak mala miala niecale 2 tyg, tylko mniej kropel. Teraz na szczescie nie uzywam, ale przydac sie moze.

Ranka- ciezko komus doradzac w tej kwestii, jak ma sie samemu dylemat. Wybralam skojarzona, a rota i pneumo nie.

Edytowane przez sylwia01485
Czas edycji: 2011-01-04 o 09:11
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:40   #3156
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamuska003 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Czy wasze dzieci wpadają wieczorem w histerię? Moja mała wieczorem po cały nieprzespanym dniu jest zmęczona i zaczyna wrzeszczeć. Ciężko ją wtedy uspać. Daję jej cyca topośsie parę razy i wrzask i tak przez dwie godziny. Dopiero potem pada wymęczona i śpi. Jeszcze wczoraj jak próbowałam ją uspać to przylazła teściowa i mnie wkur....a i przez nią nie odzywam się dzisiaj do tż. Wnerwia mnie ta baba

mój Jaś przed kąpielą jest bardzo senny muszę go zabawiać żeby nie zasnął a po kąpieli oczy jak 5 zł i ani myśli spać tylko na rękach i najlepiej spacerować i tak przez kilka godzin (choć ostatnio jest lepiej). A z teściową też mam problemy :/
moja teściowa uważa, że teraz nie powinniśmy wychodzić z małym na dwór wcale a w marcu to już pod żadnym pozorem bo w marcu się z dziećmi nie wychodzi i już - jak chcemy to możemy w kwietniu wyjść -już nie mam do niej siły mimo, że od porodu widziałam ją dwa razy to te jej telefony mnie dobijają

co do szczepionek to ja myślę nad tymi płatnymi ale tż jest im całkowicie przeciwny, na rotawirusy nie bedzemy szczepić a na pneumokoki raczej tak tylko trochę później

dziś po 13 jedziemy do lekarza żeby zobaczył te nieszczęsne śluzowate kupki, zbadał oskrzela bo maluszek czasem tak dziwnie oddycha i charczy i na ważenie -już się denerwuję ale mam nadzieję, że będzie dobrze
dziewczyny a po jakim czasie od urodzenia idzie się na szczepienie ?
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:57   #3157
bela14
Rozeznanie

do mamusiek chłopców:
czy odciągacie napletek synkom jak ich kąpiecie?
wprawdzie mam starszego syna i wtedy mi kazano to robić,a
teraz lekarz powiedział,że w zadym wypadku i bądz tu mądry
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:59   #3158
kotek81
Zakorzenienie

a to moje dziewczyny:

i obie jak miały mniej więcej tyle samo tygodni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0372.jpg (70,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0366.jpg (76,8 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0383.jpg (53,7 KB, 39 załadowań)
Stary 2011-01-04, 10:01   #3159
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
jak maluszek skończy 6 tygodni.
Stary 2011-01-04, 10:03   #3160
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
po 6 tygodniach

My też idziemy do lekarza: na 12. CHcę ,żeby obejrzała Hanię, w nocy znowu kaszel a już wczoraj bylo super. Autentycznie wysiadam
trzymajcie kciuki, żeby było ok
Stary 2011-01-04, 10:45   #3161
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
do mamusiek chłopców:
my odciągamy i młodemu po prawie dwóch miesiącach już prawie się odkleił, ale to robi TŻ, ja przy kąpaniu tylko trzymam.

Cytat:
moja teściowa uważa, że teraz nie powinniśmy wychodzić z małym na dwór wcale a w marcu to już pod żadnym pozorem bo w marcu się z dziećmi nie wychodzi i już - jak chcemy to możemy w kwietniu wyjść -już nie mam do niej siły mimo, że od porodu widziałam ją dwa razy to te jej telefony mnie dobijają

bojku, ale teściowa ma pomysły ;/ a marzec to co? jakiś diabelski miesiąc?
a na szczepienie po 6 tygodniach sie idzie.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:55   #3162
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Nas też niedługo pierwsze szczepienia czekają i się zastanawiam nad skojarzoną (choć mąż jest przeciwny).
Cytat:
co do szczepionek to ja myślę nad tymi płatnymi ale tż jest im całkowicie przeciwny,
a mozna wiedziec dlaczego wasi TZ sa przeciwni? tzn jakie argumenty maja

Cytat:
do mamusiek chłopców:
ja nie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ale sie dzisiaj wyspałam, jejaaa ale sie człowiek super od razu czuje Mały budził sie tylko na jedzenie i zaraz zasypiał i nie marudził nawet jak to zawsze bywało.
moj maly tez budzil sie tylko na jedzonko i spał i tak do 9:00

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2011-01-04 o 10:56
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:57   #3163
Ishka
Zadomowienie

Witam mamusie

Zdjatka maluszkow i ich mamus sliczne i jakie z Was laski :P

My juz nie pamietamy o kolkach...nie mielismy ich zbyt duzo a ze Junior konczy dzis 12 tydzien i za chwile 3 miesiac to juz nie ma raczej kolek.Mielismy butelke infacolu i korzystalismy z niej chyba 5-10 razy

Junior ma łaskotki wczoraj maz go łaskotal a ten sie tak śmiał ze ze szczescia my płakalismy hehe
Widaz ze juz placze mniej a jak placze to tylko jak cos nietak a nie z nudow jak wczesniej...jak ten czas leci...jeszcze miesiac i bedziemy probowac pierwsze słoiczki

Beata nam lekarka powiedziala zeby napletka narazie nie ruszac tylko przemywac zwierzchu. Raz maz w czasie kapania probowal lekko ruszyc nim ale nie dalo sie wiec juz nie dotykamy tam

Za tydzien idziemy do lekarza po recepty na mleczko i az sie boje jak go beda wazyc on juz spokojnie bedzie za tydzien wazyc 7kg...wolalabym zeby nie przybieral tak szybko bo nie mam sily go podnosic z łózeczka hehe no ale dobrze ze rosnie proporcjonalnie bo na dlugosc tez juz duzy jest

My szczepilismy pierwszy raz jak mały miał ok 10 tygodni
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:58   #3164
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak u Was?
sprobowalam - okropne jak dla mnie ale za to mm jest pycha (enfamil)

co do kolek to nie szukalabym zawsze przyczyny w tym, co je mama. dzieci podobno po prostu moga miec bole brzucha - bez szczegolnej przyczyny

u nas chyba zaczyna sie zabkowanie - nika sie okropnie slini (ma az ciuszki mokre), gryzie piastki (i wszystko, co jej sie o buzi wlozy) i jest marudna Ishka - ty chyba tez przechodzisz wyrzynanie sie zabkow. Mozesz polecic jakas masc p-bolowa?
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:09   #3165
Ishka
Zadomowienie

Junior prawie od początku wiedział że noc jest na spanie a dzień na czuwanie i przesypia już noc całą chociaż czasem sie zdarzy ze sie obudzi jeszcze ok 4:00 na jedzonko A tak przeważnie prześpi po ostatnim jedzonku o 22:00 do 6:00.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Lutien nam tez sie zaczeło od baaardzo obfitego ślinienia...musi chodzić prawie non stop ze śliniakiem najgorzej wieczorami sie ślini.
Potem apeptyt mu sie zmiejszył i zdjada troszke mniej niz wczesniej i przez 2 dni miał luzniejsze stolce i temperature 37,9-38,00.

Najlepszy jest żel Dentinox N ale nie mozna go uzywac zbyt czesto bo max 2-3 razy dziennie. My smarujemy wieczorem raz jak juz jest mega kryzys i nic mu nie pomaga. Żel od razu przynosi mu ulge i przysypia na troche. Od 2 dni u nas znowu troche lepiej tzn nerwowy przy butli bo nie pije tylko gryzie smoka ale juz nie jest taki marudny...ale pewnie to powroci jak beda troche bardziej znowu mu dokuczac te dziąsła
Stary 2011-01-04, 11:13   #3166
Beata_Batumi
Zadomowienie

Cytat:
mój Jaś przed kąpielą jest bardzo senny muszę go zabawiać żeby nie zasnął a po kąpieli oczy jak 5 zł i ani myśli spać tylko na rękach i najlepiej spacerować i tak przez kilka godzin (choć ostatnio jest lepiej).
Śluzowa kupka to pewnie dlatego, że za mało je...
Może zmień godzinę kąpieli? My kąpiemy ok 18. Zależy jak wypada karmienie, czasem trochę przed a czasem po, ale zawsze żeby była kapiel a potem butla.

Mallinka- pewnie juz kupiłaś butlę ale napisze- ja uzywam zwykłych np z canpol babies i nuka bo maja duzo rodzai smoczkow, moja lubi kauczukowe, rozm 1 S- najwolniejszy przepływ. Mam porównanie z lovi gdzie ze smoka struminiem leciało i nie ma "mniejszych" smoków. No i sa tanie i łatwo dostepne.

Karuzelke i mate mamy fisher price rain forest- karuzelka supr, mala patrzy jak zaczarowana, macha nogami i rączkami i nawet zaczęła do niej gadac, na matę jest jeszcze za malutka.

Kotek81- Twoja córa przekręca się jak? Z boku na plecy czy z pleców na brzuszek? Nie wiem jak swoją nerwuskę ćwiczyc...

Próbowam swojego mleczka- wylizywałam laktator, mi smakowało, słodziutkie było, męża namawiałam ale nie chciał.

Dziękuję za wszystkie komplementy, specjalnie wybrałam takie zdj na którym nie widać mojej figury he he...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png

Edytowane przez Beata_Batumi
Czas edycji: 2011-01-04 o 11:15
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:16   #3167
Anecka
Zakorzenienie

Kurde my za tydzien na szczepionki te 4 i sie boje bo cos tutaj pisalyscie ze jakies powiklania moga byc boje sie

Wszystkie szczepicie przeci tym rotawirusom? bo my tylko te bezplatne bedziemy robic.

aha i u nas na kolki nic nie pomaga, tzn nie wiem moze jakbym nie podawala kropelek to byly by dluzsze te kolki..

Mozecie polecic jakis spray do czyszczenia uszu dla dziecka troche ponad miesiecznego?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2011-01-04 o 11:24
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:20   #3168
Ishka
Zadomowienie

Beata co Ty chcesz od Twojej figury??!! Przeciez super laska z Ciebie a córa śliczniusia

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

A tak swoją drogą to ciekawe co tam słychać u Kootka i Michałka??

I gdzie Weronisia jest?
Stary 2011-01-04, 11:23   #3169
Beata_Batumi
Zadomowienie

Ishka- waże 85 kg (1 kg mniej!!) tylko na tym zdj nie widać...
Anecka- a jak tam ojciec? Zmienił się trochę?

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:29   #3170
mamuska003
Raczkowanie

Dzień dobry
U nas wczoraj wieczorem obyło się bez histeri ale mała jak śpi to strasznie się rzuca. Ma taki płytki sen. Za to wczoraj się pożygała. Ja ją wykompałam, ładnie ubrałam a ta puściła takiego blusa że całe ubranie było mokre moja bluzka i koc.
U nas o szczepienia nie trzeba się martwić bo z przychodni sami dzwonią i zapraszają. Także ja już nie muszę pamiętać o tym kiedy jakie szczepienie.

Kularek ty masz teściową przez telefon a ja muszę ze swoją mieszkać Z tż dalej się nie odzywam przez teściowa, a on trzyma teraz stronę mamusi Moja to zawsze rano wylicza ile razy w nocy Hania płakała a wszystkim w koło się chwali że jest głucha ale co dzieje się u nas w pokoju to akurat słyszy W niedzielę też zrobiła schizę co do spaceru. Jak ja zardroszę wam że mieszkacie sami.
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:32   #3171
Anecka
Zakorzenienie

Beata Batumi, z ojcem jeszcze gorzej, szkoda pisac po prostu

mamuska, ja tez zazdroszcze ze wiekszosc mieszka sama, my sie musimy z moim ojcem meczyc. Na dodatek jak mala zaczyna plakac to on od razu biegnie i pyta sie "Czemu ona placze?" powinna tylko spac i jesc wkurza mnie to!

Wlasnie cos sie wybudza ta moja kruszyna.. tez ma plytkie sny czesto podczas snu placze

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:45   #3172
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Kotek81- Twoja córa przekręca się jak? Z boku na plecy czy z pleców na brzuszek? Nie wiem jak swoją nerwuskę ćwiczyc...
moja się przekręca z brzuszka na boczek i potem na plecki - odkąd się tego nauczyła to leży na brzuszku maks 5 minut, przekręca się na plecy i się drze żeby ją wziąć na ręce - cwaniara jedna
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Kurde my za tydzien na szczepionki te 4 i sie boje bo cos tutaj pisalyscie ze jakies powiklania moga byc boje sie

Wszystkie szczepicie przeci tym rotawirusom? bo my tylko te bezplatne bedziemy robic.

aha i u nas na kolki nic nie pomaga, tzn nie wiem moze jakbym nie podawala kropelek to byly by dluzsze te kolki..

Mozecie polecic jakis spray do czyszczenia uszu dla dziecka troche ponad miesiecznego?
ja też szczepię tylko bezpłatnymi

a o spreyu do czyszczenia uszu to pierwsze słyszę
Stary 2011-01-04, 11:48   #3173
_paulinka2
Wtajemniczenie

moja chce spać tylko na rękach.

ja szczepię na pewno tą skojarzoną jest to koszt 120 zł i p.pediatra moja poleca. a na rota i pneumo jeszcze myślimy...ale to są strasznie duże koszta

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:49   #3174
kliwia
Zakorzenienie

reklamuja jakis spray do uszu ze sie psika i zawartosc z uszka wyplywa ale nie wiem jak sie nazywa. takim maluchom to chyba wystarczy z wierzchu przemywac uszko, a wydzielina i tak sama wychodzi

Dziewczynki, z ulgi na dziecko w rozliczeniu PIT to dopiero za rok bedzie mozna skorzystac?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 11:58   #3175
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
reklamuja jakis spray do uszu ze sie psika i zawartosc z uszka wyplywa ale nie wiem jak sie nazywa. takim maluchom to chyba wystarczy z wierzchu przemywac uszko, a wydzielina i tak sama wychodzi

Dziewczynki, z ulgi na dziecko w rozliczeniu PIT to dopiero za rok bedzie mozna skorzystac?
tak, jesli ta ulga jeszcze bedzie
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:04   #3176
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
A jak u Was?
ja probowalam i jest dziwne jak dla mnie

Cytat:
do mamusiek chłopców:
ja nie odciągam, lekarka mowila że nie wolno w SR też mowili ze nie wolno, ze samo sie oczyszcza.

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
po 6 tygodniach

My też idziemy do lekarza: na 12. CHcę ,żeby obejrzała Hanię, w nocy znowu kaszel a już wczoraj bylo super. Autentycznie wysiadam
trzymajcie kciuki, żeby było ok
a jaki syrop dostalas na akszel? ja dostalam Pulneo

Cytat:

można skorzystać ale proporcjonalnie ja urodziłam w listopadzie czyli tylko za 2 miesiące. wiec to jakos wyjdzie ze 100zl:P

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
czytałam, że ma być

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:05   #3177
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
JLutien nam tez sie zaczeło od baaardzo obfitego ślinienia...musi chodzić prawie non stop ze śliniakiem najgorzej wieczorami sie ślini.
Potem apeptyt mu sie zmiejszył i zdjada troszke mniej niz wczesniej i przez 2 dni miał luzniejsze stolce i temperature 37,9-38,00.

Najlepszy jest żel Dentinox N ale nie mozna go uzywac zbyt czesto bo max 2-3 razy dziennie. My smarujemy wieczorem raz jak juz jest mega kryzys i nic mu nie pomaga. Żel od razu przynosi mu ulge i przysypia na troche. Od 2 dni u nas znowu troche lepiej tzn nerwowy przy butli bo nie pije tylko gryzie smoka ale juz nie jest taki marudny...ale pewnie to powroci jak beda troche bardziej znowu mu dokuczac te dziąsła
Dzięki Zel planuję używać w sytuacjach kryzysowych, więc chyba częściej nie będę smarować
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:07   #3178
mamuska003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
Za ten rok się nie należy? Tam się zaznacza za jaki miesiąc i tak np jak moja urodziła się 29 listopada to się zaznacza grudzień i za ten miesiąc tylko zapłacą.
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:08   #3179
ranka
Kici kici miau miau

kootek sie udziela na watku o bransoletkach charmsowych

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 12:26   #3180
Ishka
Zadomowienie

hmmm ciekawe czemu do nas juz nie zaglada...

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

A u nas pieknie sloneczko swieci o 13:00 butla i wybywamy na spacer
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości