|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
pytanie z innej beczki: do kiedy chcesz pracować??
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
rozbój w biały dzieńpostanowiliśmy, że już tam nie pójdziemy............ |
|
|
|
|
#542 | |
|
BAN stały
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Nie dziwię się,też bym już tam nie poszła... Jeszcze jakaś dziwna ta pizza,skoro bolał Cię po niej brzuch... Co oni do niej dodają? |
|
|
|
|
#543 |
|
BAN stały
|
Jelly ja zawsze lubiłam włoskie jedzenie, a odkąd jestem w ciąży, mam do niego wstręt... Czasaaami zdarzy się lepszy dzień i zjem pizzę (ale musi być wyjątkowo dobra), ale nie tyle ile kiedyś.
Idę jeść mannę siostra mleko kupiła.
|
|
|
|
#544 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Heh,najwyraźniej nasze maluszki nie lubią włoskiej kuchni ![]() Kochane,własnie dzwonili do mnie z przychodni,i mam przełozone USG na dzisiaj ![]() Jak wrócę,to dam znać,co i jak
Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2011-01-04 o 09:55 |
|
|
|
|
#545 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no , normalnie aż nie mogłam uwierzyć i prawie śladu nie ma po wkłuciu ,a zwykle siniak na pół ręki.zwykle wizyty są już co 2-3 tygodnie w zależności jak przebiega ciąża, a badania dz szpitala muszą być na świeżo. lewatywa tak jak dziewczyny piszą nic strasznego dla mnie najgorsze z całego CC było "masowanie szyjki" dla rozwarcia masakra chciałam wstać i lekarzowi dać w gębę
|
|
#547 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dokładnie. Ja miałam to całe masowanie podczas drugiego porodu,i wspominam to strasznie. Tak bolało,że masakra. Wyobraźcie sobie,że skurcze były dość lekkie(trochę mocniejsze od bólu przy @),a ten masaz był okropny. Na samo wspomnienie dostaję gęsiej skórki,brr.... Co do lewatywy-da się znieść
|
|
|
|
|
#548 |
|
BAN stały
|
Ja miałam przez całą ciążę wizyty co 4 tyg. mniej więcej, ostatnie dwie co 3 tyg. a teraz mam przyjść za 2 tyg. jeśli nie zdążę urodzić w tym czasie
![]() Kurczę, to z tego wynika że powinnam jeszcze raz morfologię i mocz zrobić, bo mam jeszcze z połowy grudnia... Kolejna kasa na badania Mi zawsze tak ładnie u mnie w przychodni pobierali krew, a ostatnim razem babka (bardzo miła zresztą) zrobiła mi siniaka na pół ręki...Dzwoniłam znowu do swojej położnej. Wszystko już wiem, a jutro się dowiem czy wanna już naprawiona. No i nie będzie mnie wcale nacinać (sama poprosiłam) o ile maluszek nie będzie tego wymagał
|
|
|
|
#549 |
|
Zadomowienie
|
18 albo 19 mam wizyte i to chyba będzie ostatni dzień w pracy
|
|
|
|
#550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULACJE DLA DIZI |
|
|
|
|
#551 |
|
BAN stały
|
e-rosa nie psuj mi humoru, ja chcę już rodzić
|
|
|
|
#552 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
pytanko........
do jakiego pojemnika robicie tantum rose????????? ![]() bo ja juz sie nawet nad zraszaczem do kwiatków zastanawiam.. nie wiem jak tego najlepiej użyć bo nie mialam z tym nigdy styczności... |
|
|
|
#554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#555 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#556 |
|
Rozeznanie
|
może do jakiejś butelki po odżywce w spray ?lub po takich mgiełkach do twarzy ?
|
#557 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Hmm,może jestem dziwna,ale mam zamiar wziąć sobie małą miseczkę do szpitala,i robić ten roztwór ''na goraco'',że tak powiem ![]() Kupuję na sztuki to Tantum Rosa,więc wezmę kilka saszetek plus wspomnianą wcześniej miseczkę
|
|
|
|
|
#558 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#559 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Pytałam położną,to powiedziała,że najlepiej od razu rozpuszczać i podmywać się takim roztworem. Mam wizytę u lekarza za 2 godziny,ona też tam będzie,więc podpytam
|
|
|
|
|
#560 |
|
Raczkowanie
|
Do dziewczyn które będą miały planowane cc czy też kupujecie Tantum Rosa?? Ja przy pierwszej używałam tylko szrego mydła-biały jeleń i super mi sie zagoiło, ale wiem że po drugim cięciu jest gorzej bo usuwają zrosty, czyszcza poprzednią rane i nie wiem właśnie czy kupic tantum rose czy nie?? Pomóżcie
|
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
no a ja nie pomyślałam nawet o tym tatmtum, tzn mam kupione ale nie pomyślałam że to trzeba by do czegoś wlać, a to może do buteleczki po spreyu do ciała by mogło być. Dziewczyny ale chyba nie ma sensu kupywac tego dużo, wczoraj dostałam do znajomej paczkę (rodziła 2 miesiące temu) z rzeczami które jej zostały, min właśnie tantum rose - to jej 8 saszetek zostało, ja w sumie kupiłam sobie już 3 wcześniej.
A własnie dostałm też coś takiego jak OCTENISEPT - ktoś wie co to i do czego? esputicon - to chyba na kolki, i witaminy dla dzieciaczka KiD-Vitum - w sumie 21 szt. Ale cena za 36 kapsułek 29 zł więc nie wiem czy nie lepiej coś innego podawać, a własni myślicie że można dzidzi zmienić te witaminy w trakcie podawania? |
|
|
|
#562 | |
|
Zadomowienie
|
ja zrobie tak jak cytrynka - rozpuszcze tantum rosa w butelce 0,5l z dziubkiem. Już mam nawet w torbie butelkę.
ale jestem zła!!!! b yłam u dziekana. i gó**** załatwiłam!. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w razie "W" to tż mi kupi w każdej chwili
|
|
#564 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dizi gratuluję ![]() Cytat:
a zobaczę co dzisiaj gin powie, oby do szpitala mnie znów nie posłał...Cytat:
![]() oj, mój uwielbia
|
|
#565 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie,
ale miałam pokręcony sen. Sniło mi się, że wszystkie tu miałyśmy zdawać test z wiedzy o ciąży i porodzie i tak się bałyśmy, że nie zdamy, że agape nam przygotowała ściągi i wrzuciła tu na wizaż. Takie jak się na studiach robiło, malutkie, drukowane harmonijki hahaha Sama nam tez poukładala przykładowe pytania do testu, wiem, ze było pytanie, co trzeba zażywać, gdy kobieta ma skurcze łydek w nocy. Niesamowite ![]() Jutro wizyta aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ciekawe ile mój miś koralgol waży ![]() Cytat:
ale superrrrrrrrrrrrrr, jak ja bym chciała na sankiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiii a u mnie za oknem właśnie tak wesoło płatki śniegu spadają, barchany na dupę, czapa na łeb i na sanki, ale bym poszła ![]() Cytat:
I naprawdę sobie pomyślałam wtedy tak jak tu napisałaś, że ja sobie odpocznę dopiero jak mały będzie na świecie. Wiem, że karmienie, wiem, że płacz i kolki i nieprzespane noce. Ale jednak będzie już inaczej. Skończy się era brzuszka okrągluszka ![]() Cytat:
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
a czy to jest wystarczjące? bo ja własnie nie kupiłam jeszcze spritusu i teraz nie wiem czy kupowac czy nie, na ulotce to tyle zastowań to ma że zgłupiałam w końcu do czego do ma być, a ze znajomą narazie nie możliwości kontatku żeby zapytać jak ona to stosowała.
|
|
|
|
#567 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odzew..
wlasnie szukalam u siebie po kosmetykach czegos w butelce z rozpylaczem ale wszystko powywalałam przy przeprowadzce.. dlatego o malym spryskiwaczu do kwiatkow pomyslalam... bo z racji wygody jest lepszy niz naciskanie buteleczki od gory.. kiedys tez pamietam ze byla odżywka plynna do wlosow w takim spryskiwaczu z rączką ale to historia i juz ona dostepna nie jest.. i chyba tak zrobie ze jak dostane jakis wmiare rozsadny spryskiwacz to w niego sobie przyszkuje i dodatkowo wezmę dwie szaszetki luzem do torby.. w razie jakby bylo lepiej podmywac na cieplo.. dzięki za dobre rady |
|
|
|
#568 | |
|
Raczkowanie
|
MARIKA o tym pisała że jak coś do wszystkiego to że jest to do dup....
A więc dobre to jest na przemywanie jak juz pępek odpadnie, w pierwszej kolejności najlepiej używac spirytus 70% dostepnego w aptekach. Więc nie ma sensu wydawac kasy na dodatkowe pierdoły. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
MARIKA o tym pisała że jak coś do wszystkiego to że jest to do dup.... A więc dobre to jest na przemywanie jak juz pępek odpadnie, w pierwszej kolejności najlepiej używac spirytus 70% dostepnego w aptekach. Więc nie ma sensu wydawac kasy na dodatkowe pierdoły. __________________ |
|
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
pytałyście o pudełko na chusteczki - wczoraj kupiłam z babydream w rossmanie za 7zł pudełko + 80 chusteczek i jestem bardzo zadowolona
chusteczki mają bardzo słaby zapach, są wilgotne i nie zawierają alkoholu ani żadnych konserwantów kupiłam też wkładki laktacyjne za 5zł 30szt. - ewentualnie będę przeklinać ale cena kusiła
|
|
|
|
#570 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dziękuję za informacje o tym pudełeczku. Jak będę wracała od ginekologa,to wstąpię do Rossmanna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.

rozbój w biały dzień
siostra mleko kupiła.
i prawie śladu nie ma po wkłuciu ,a zwykle siniak na pół ręki.
masakra chciałam wstać i lekarzowi dać w gębę

) wiec można zużyć/wylać i dokładnie wymyć. Ja mam po toniku z Nivea Young (nie wiem czy nadal jest w tych buteleczkach)
w szoku jestem.... mi nawet w tym rzeźnickim szpitalu takie dali po cc.... ja jechalam do domu z gola rana z tego co pamietam. ale niestety nie prztpomninam sobie czy czyms ja oslanialam chcac gdzies wyjsc, chyba nie... kurcze naprawde nie pamietam....jak sie babrze to chyba lepiej cos polozyc, gaze czy inne dziadostwo... a juz planujesz spacery? kiedy sie idzie na 1 spacer, chyba po 3 tyg zaczyna sie werandowanie dopiero tak???