|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Dziękuje blackrose
Dziękuje nuna Taki mi się (bez urazy) "murzyński' tyłek zaczyna robić Dziękuje prunelle Dziękuje za miłe słowa Eirene ![]() Dziękuje bardzo za komplementy Ewelga ![]() Dziękuje niutka Dziękuje kolba [QUOTE=trzyrazyi;24151699]Brzuszek sliczny...wloski tez ![]() ![]() /QUOTE] Dziękuje trzyrazyi Dziękuje patrycjo Cytat:
Jeszcze raz dziękuje za miłe słowa dziewczyny.Na was zawsze można liczyć Szczerze powiem,że niestety w ciązy czuje się...brzydka Czasem to mnie wzruszaja takie rzeczy,że szok!A jak przyszła moja niedoszła sukienka na ślub cywilny to po przymierzeniu godzinę płakałam,ze wyglądam jak w worku,fatalnie itd. O Jezusie zwariować ze sobą można w tej ciąży
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-01-04 o 11:49 |
|
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Coralady ale brzusio śliczny
Lilce tam dobrze![]() Eirene z wózków które wstawiłaś najbardziej podoba mi się kolor oliwkowo - pistacjowy. chociaż ten brąz też niczego sobie ![]() ja dziś dłużej pospałam - ale też mam problemy ze snem. a gdzie tam koniec.... chciałam się wybrać do drogerii ale jakoś mi się nie chce. A co z Montii - od kilku dni się nie odzywa - albo mi się zdaje???? Ewelqa trzymam kciuki za udaną wizytę |
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
trzyrazyitaaaa,te dwie kreseczki
te testy mam schowane głęboko w szafie ![]() coralady ale Ty zgrabniutka jesteś! piękny brzuszek! ![]() Ewelqa trzymam kciuki ![]() Dziewczyny,a moje dziecię od godziny 7.00 cały czas sie wierci! Z lewej strony boku ma chyba łokiec,bo całyczas mi go wypycha! Matko,to dziecko ma chyba ADHD
Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2011-01-04 o 11:51 |
|
|
|
#364 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny odblokowali Izę
![]() |
|
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Iza już nie ma bana! Właśnie zobaczyłam
Może cos dały te posty do admina...
|
#366 |
|
Zadomowienie
|
coralady Kształtny brzuszek
trzyrazyi co do Twojej listy zakupowej.Może jeszcze termoopakowanie na butelki i podgrzewacz do butele.Na pewno się przyda jak nie do butli to potem na słoiczki.Kosztują ok 100-150zł.Ja kupiłam używany za 60 zł 3 lata temu i działa super
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Daj meila na pw.
No właśnie, masz rację. Nasza Montii zamilkła ![]() Hura
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
W takim razie robimy wielką forumową imprezę na powitanie IZY
![]() oczywiście wszystko z picollo![]() No i zdjęcie z pierwszego dnia 32tc
|
|
|
|
#370 |
|
Raczkowanie
|
Eirene - pytałaś o nawilżacz powietrza. Ja ostatnio zakupiłam.. co prawda nie na allegro ale wkleje linka, żeby pokazać jaki.
http://allegro.pl/nawilzacz-powietrz...389052086.html kupiłam go w makro i kosztował 159 zl. Myślę, że mogę go polecić nie jest głośny - nie wiem jak inne chodzą, ale on jest z niego slychać tylko takie delikatne bulgotanie jak w akwarium w dzien w ogole nie jest to słyszalne - w nocy troszke ale uważam że do zniesienia ) Posiada pilota, co dla mnie jest dużą wygodą. Można zmieniać kierunek nawilżania i ma tą funkcję jonizacji co też wydaje się ciekawe Szybko nawilża więc to też plus. Wody zużywa mało. Jedynie co - ale tak się dzieje tylko przy tej jonizacji (bo się wydobywają jakieś cząsteczki nanosrebra) na półce na której stoi osada się taki srebrny osad - ale bez problemu można go zetrzeć.. Nie wiem czy to wada, bo to mój pierwszy nawilżacz w życiu Chyba to tyle.. mam nadzieje, że pomogłam
|
|
|
|
#371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciężka decyzja
|
|
#372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Picolo rządzi dzisiaj witamy Izę
|
|
#374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I rzeczywiście zauważyłam,ze Monti się dawno nie pojawiała Dziękuje ![]() Ale super!!!Iza wpadaj do nas szybciutko! Dziękuje Ewelga trzymam kciuki,żeby Emilka wam sie dzisiaj ślicznie pokazała A ja dziś do Szkoły Rodzenia na pierwsze zajęcia-zobacze z ciekawości.Słyszałam pochlebne i niepochlebne opinie.Jestem jednak zdania,ze warto się na swojej skórze przekonać i wyrobić własne zdanie.Ciekawa jestem
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() kolejny piękny brzuszek ![]() trzymam! |
|
|
|
|
#376 |
|
Zadomowienie
|
OOO picollo musi być - taka okazja !!!! Iza witamy po przerwie
Moja kumpela dziś ma II badania prenatalne. na I powiedzieli jej podobno że będzie chłopak, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć, bo to chyba za wcześnie na płeć. mogli jedynie coś zasugerować. ciekawe co dziś u niej. Edytowane przez megi2015 Czas edycji: 2011-01-04 o 12:30 |
|
|
|
#377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu nam przypadł do gustu chociaż mi jeszcze ten czarny ale jakoś czarny mi się źle kojarzy dla dziecka ![]() a co do montii o tym samym dziś myślałam zabalowała na sylwestra i teraz się nie odzywa jak do końca dnia nie odezwie się to może napiszę do niej eskahurra super nasza interwencja może coś dała ![]() Cytat:
zobaczymy jak się sprawdzi a do domu się zastanawiam kupię podgrzewacz chyba taki do 50zł myślę tylko jak to jest? wstaję w nocy mam np wodę przygotowaną (tylko jaką??? mineralną czy przegotowaną?nie znam się ) i dosypuję mleka w proszku i co? zagrzeje mi się to szybko? czy to jest bardziej od tego żeby zostawić mleko w tym wieczorem i ono cały czas w tym stoi? \bo się zastanawiam czy nie szybciej mieć wodę w termosie ciepłą na noc i tylko dodać mleko i gotowe... super same zgrabne brzuszki i laseczki Cytat:
prunelle o tak dokładnie! ja też jak tylko kamerę wyciągam i zaczynam kręcić to spokój chyba wstydliwe dzieci nasze bo tak to wariuje strasznie a tylko kamera włączona to spokój
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-01-04 o 12:40 |
|||
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Eirene jeśli masz taką możliwość to faktycznie może napisz wieczorem do Montii. Będziemy spokojniejsze.
![]() A kolorek faktycznie fajny. my w sumie nie wiemy nadal jaki kolor wybrać, a wózek będziemy zamawiać pod koniec stycznia mój typ to - wstawiam fotkę. ale jakoś mój tż mało chyba pała satysfakcją do mojego wyboru...
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ten też ładniutki... kurczę tyle tego że ciężko będzie
|
|
#380 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u nas wszystko sie opóznia ![]() mielismy kasę przeznaczoną na takie wejscie typu kuchnie mamy, lazienke i lozko i jakas szafe a tu paneli nie mamy, sciany niepomalowane i kasa sie skonczyla ehhh ![]() Cytat:
mam nadzieję że my do marca tez sie przeprowadzimy ![]() Cytat:
![]() ja też dzis zaczelam 32tc brzusio sliczny taki zgrabniutki, moj to jak pilka do rehabilitacji wyglada juz |
||||||
|
|
|
#381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mleka raz zrobionego już się nie podgrzewa.Jka rozrobisz to od razu do spozycia
w miłości i w marzeniach wszystko jest możliwe Edytowane przez kampasiula Czas edycji: 2011-01-04 o 12:51 |
|
|
|
|
#382 |
|
Zadomowienie
|
a jak już słyszę teściową że wózek w brązie jej się nie podoba to mnie coś trafia
tylko ona nie widziała jeszcze że mi się ten podoba. ogólnie cały w brązie też mi się nie podoba. sąsiedzi mieli taki cały brązowy i faktycznie nie był fajny. jej by chyba najbardziej pasował zielony, granat bo o takich kolorach mowi. ale to przeciez nasza decyzja nie ???? |
|
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
no raczej wasza
Chociaż jak my kupowalismy liliowy wózek dla Zosi to teśc powiedział,że nie będzie z takim chodzić na spacery i gad jeden nie był ani razu
|
#384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale ty się nie patrz na nikogo tylko weźcie taki jaki wam się podoba mój mąż zawsze powtarza : to ty będziesz kierowcą tego wozu najczęściej więc tobie ma pasować ![]() u nas tak było z imieniem (z tym wtrącaniem się) bo jeśli chodzi o inne rzeczy to teściowa tylko "wyraża swoje zdanie" ale tu nie mogę powiedzieć - nie wtrącają się nawet jak oni mają coś kupić to dają kasę my wybieramy.tylko ostatnio mówi do nas że sliczny kocyk widziała z kubusiem puchatkiem (pewnie te w lidlu) i nie kupiła żeby nie zapeszyć no nic trudno tak już ma moja mama z kolei kupuje i sweterek zrobiła na drutach a sama mówi do mnie że nie ma co tak myśleć ona zawsze kupowała przed porodem już miała wszystko a przy jednym dziecku nie miała dosłownie nic i dziecko zmarło także sama mówi że nie wierzy w te zabobony a teściowa tak nie wiem czemu
|
|
#385 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczny brzuszek Cytat:
![]() ![]() JEEE SUPER może ma jakieś prywatne sprawy do załatwienia, sądzę że jakby się coś działo to dałaby nam znać jak się nie odezwie do wieczora to do niej napisze sms'a kolba śliczny zaczynam się przy was czuć wielka wszystkie takie małe brzuszki macie i to w 30 którymś tyg a ja jestem w 29 i mam wrażenie że mam ogromny ![]() u mnie właśnie zaczął się remont kuchni, ło matko jak ja to wytrzymam czas zacząć stołować się na mieście albo wyjechać do rodziców
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Eirene odnośnie tego nawilżacza, to jeśli nie macie to dobrze by było zaopatrzyć się w stacje pogodową - żeby kontrolować tą wilgotność. My kupiliśmy taką na allegro za 30 zł. Bo ogólnie jest kilka zasad co do nawilżania powietrza.
po 1 w pokoju musi być maksymalnie 21stopni, bo inaczej będą rozwijały sie jakieś bakterie. po 2 nie można wietrzyć i nawilżacz jednocześnie - ogólnie byłam zdziwiona ponieważ zawsze myślałam, że jak się wietrzy to powietrze się nawilża, a podczas wietrzenia, wilgotność w pomieszczeniu zaczęła spadać. No i 3 to optymalna wilgotność to tak 55-60% nie więcej, bo wtedy znów mogą rozwijać się pleśnie.. Ja go kupiłam z myślą o dziecku, bo czytałam własnie, że suche powietrze jest bardzo niezdrowe dla dzieci, ale póki co używamy go dla samych siebie )
|
|
|
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
ale mi się pospało, 3 godziny spałam, ale co tam, od tego mam zwolnienie:P
wiecie, tak mi sie przykro zrobiło, jak byłam w pracy, bo mam koleżankę, która od ponad roku nie może zajść w ciążę, i postanowiła się przebadać, znależli jej na prawym jajniku potworniaka, tak torbie skórzasta, a w trakcie zrobili jej badanie HSG i okazało sie ze lewy jajowód ma zatkany. no szok, dziewczyna 28 lat, ale ma jeszcze drugi sprawny więc będę teraz za nich kciuki trzymać. a ten jej mąż to ma takie parcie na dzidziusia, ze stoi i w sklepach ogląda butelki , kaftaniki itp!!! mysle ze jest jej jeszcze bardziej trudno!!!
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
Kolba mam identyczny brzuch
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o przygotowywanie pokarmu to ja zaczerpnęłam patent od koleżanki. trzymają wodę w termosiku przegotowaną i jak przychodzi chwila karmienia to do butelki przelewają do tego mleczko i jedzonko jest, nawet czasem muszą studzić.
więc to szybciej niż jeszcze trzeba by podgrzewać w podgrzewaczu. ja mam nadzieję że będę dojna mama więc nie kupuję ani podgrzewacza ani innych takich. termos w domu zawsze jakiś jest w razie czego![]() diatoma przykro mi z powodu koleżanki ehh mam nadzieję, że jednak im się uda.bardzo mi smutno jak się dowiaduje takich historii że para chce bardzo dziecka a nie mogą go mieć ![]() jednak zdrowie jest ponad wszystko!!!!!!!! Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-01-04 o 13:35 |
|
|
|
#390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie teraz kurczę mało wietrzymy bo zimno ale sucho jest strasznie mąż już narzeka od roku ale teraz dla dzidziusia to kupimy ten nawilżacz no i ta stacja pogodowa dobry pomysł ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

Taki mi się (bez urazy) "murzyński' tyłek zaczyna robić 

Szczerze powiem,że niestety w ciązy czuje się...brzydka

oczywiście wszystko z picollo
Ciężka decyzja