|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Dzień doberek
![]() Ja jak zwykle z doskoku ![]() ![]() ![]() Zuziczka - fajnie, że już wróciłaś ![]() ![]() ![]() Misqa - przykro mi ![]() ![]() Cellaris - tak czytam ile twoja Martusia (zresztą moja imienniczka ![]() ![]() Ilona - super fotki, mały model ci rośnie, no a czapka wymiata ![]() Elenka - pytałaś co ile jedzą dzieciaczki na mm, mój Filip tak co ok. 3 godziny, w nocy co 4 i też zjada zazwyczaj 120ml, ale zdarza się ze starcza mu 90ml. Tak jak wcześniej pisałam, każdy dzieciaczek ma inne potrzeby, a jeśli przybiera na wadze prawidłowo to chyba ok. ![]() Klarissa - no tak jak dziewczyny jestem w szoku, ale Natalcia podobna do taty ![]() ![]() Martucha - ![]() ![]() ![]() a opowieść z żyrafą skutecznie mnie rozbawiła ![]() Waniliaania i Zuzi - spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe ode mnie i Filipka ![]() Pisałyście o powrocie do pracy, mnie jak na razie to przeraża..... niby mogę małego z teściową zostawić ( i chyba tak będzie bo nie mamy wyjścia) ale trochę się tego obawiam, bo ona straszna panikara i jak on sie np. zachłyśnie to ona panikuje zamiast zadziałać.....ehh... Na pewno jeden dzień w tygodniu mąż z nim będzie siedział ale cztery zostają do obstawienia, co spędza mi sen z powiek..... Naked - współczuję ci tych przeżyć po tym specyfiku na laktację....dobrze że go wywaliłaś.... ![]() Kasieńka - dużo zdrówka dla Ciebie i Gabrysi, mam nadzieję,, że jej szybko przejdzie. U nas mąż przeziębiony i tylko się modle żeby Filip od niego czegoś nie złapał.... ![]() Czekająca na fasolkę - Witajcie ![]() Falbala -my dajemy witD w kropelkach - 1 kropelka dziennie ![]() Anneczka - to miałaś wesołego sylwka ![]() ![]() Ycnan - śliczny Borysek ![]() ![]() Nika - Pawcio to już duży chłopczyk, śliczny ![]() Paula - super fotka, cudny ten twój Michałek ![]() Mszu - zaproszenia wysłane ![]() Wysłałam też do dziewczyn, które rozpoznałam ![]() uff...skończyłam...lecę dodać się do grupy na fb ![]() Edytowane przez martynka81 Czas edycji: 2011-01-04 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Czekajaca na fasolke26 no widzisz u mnie jest to samo, mimo ze karmie mala to ja zarazilam. Walczymy z katarem frida i kropelkami, do gardelka ma taki spray i wstretne kropelki na kaszel a oprocz tego zawiesine przeciwbakteryjna
![]() ![]() ciagle walcze na fb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Raczkowanie
|
hej laski.
wczoraj nie dałam rady Was poczytać,coś net mi szwankował ![]() wszystkie zdjęcia maluszków piękne ![]() klarissa ale masz małego klonika ![]() misqa współczuję ![]() widzę,że trwa wymianka facebookowa.zaraz i ja postaram się wyszukać Was... a u nas trwa rewolucja poświąteczna.dzieć mi się zespuł ![]() Paula Anna B. to ja ![]() te wszystkie babki,które rozpoznaje po zdjęciach zapraszam,ale ciężko mi ogarnąć to wszystko ![]() Edytowane przez pandziolka Czas edycji: 2011-01-04 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |||||
Rozeznanie
|
hej,
ale żeście od wczoraj naprodukowały ledwo zdążyłam nadrobić. u nas nocka spoko, ale wczorajsze zasypianie to znów masakra. na zmianę z mężem traciliśmy cierpliwość i się zmienialiśmy, już myśleliśmy że zrobimy temu dziecku krzywdę a potem mieliśmy wrzuty sumienia się tak denerwowaliśmy, ale człowiek musiałby być chba aniołem żeby znosić taki ryk bez nerwów. najgorzej że już nam się kończą sposoby uspokajania tego malucha. w końcu mąż wpadł na pomysł aby ją w wózku uśpić i się udało i spał ponad 5 h pobiła swój rekord życiowy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a zapomniałam napisać. my zaraz idziemy na szczepienie. mam nadzieję że mała nie będzie bardzo płakać. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zadomowienie
|
Czekająca na fasolkę śmiało do nas pisz To że nie zawsze post zostanie zauważony to normalne Czasami tak tu gnamy z wpisami że nie masz szan
![]() Kotek oby mała szybo wyzdrowiała Miałam iść na spacer ale tak mgła wylazła że nie widać nic na wyciągnięcie ręki... Hahaha Facebook wymiata Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2011-01-04 o 10:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
Ilona no jest juz lepiej ale i tak szczepienie odwolane bo dopiero w piatek idziemy do kontroli
![]() ![]() Mam nadzieje ze do piatku juz calkiem wyzdrowieje bo 16.01 mamy chrzciny ![]() dziewczyny poszpiegowalam nk i powysylalam zaproszenia Justyna G...a to sem ja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zadomowienie
|
Znowu przełożyli mi wizytę u dentysty A mnie już nie boli ten ząb tylko dziąsło nad nim (a to już zły znak) oby do piątku Pewnie się z korzeniem coś dziej wrrr ale może to lepiej że się gorze robi i mi go wyrwie bo ciągle się łamię z tym szukaniem kanału ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Rozeznanie
|
teraz nam wątek podupadnie, wszystkie na fb siedzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uzywamy oryginalnych pampersow bo je lubie najbardziej (te zielone, biale i pomaranczowe- wszytskie sa ok wg mnie) Uzywalam tez DADA sa ok choc troche twardsze niz pampersy. Ok tez sa z rossmana ale maly raz dostal po nich odparzenia, wiec juz ich nie uzywam.
![]() |
#2230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Raczkowanie
|
tak jak myślałam...tutaj cisza,bo wszystkie na fb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Zakorzenienie
|
Ja tego fb jeszcze nie ogarniam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Milo posiedziec na facebooku, przynajmniej dowiedzialam sie, ze nie tylko mi tak strasznie wlosy z glowy leca ![]()
![]() |
#2235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"zaczepki" ... ale domyslam sie jak chcesz kogos zaczepic, a nie za bardzo wiesz jak ![]() a pytania o użytkowniku??? nie mam pojecia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Wtajemniczenie
|
Poszlabym na spacer to maly spi.....
![]() ![]() Mam pytanie do mam ktore karmily piersia i juz nie karmia- czy biust wam zmalal, bo ja mam teraz taki jaki chcialabym aby zostal i tak sie zastanawiam czy jak przestane karmic to wroci do swojego wygladu sprzed ciazy? ![]()
#2237 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A to drugie to pojęcia nie mam Gabisun pomału i ogarniemy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2240 |
Zakorzenienie
|
melduje posłusznie że jestem dziś ostatni dzień na urlopie macierzyńskim hahahahaha
![]() ![]() byliśmy dziś u neurologopedy i wiadomość dot. gryzienia wszystkiego przez dzieci pani neurologopeda powiedziała że mam nie słuchac mam i babć i innych złotych rad bo dziecko musi gryźć swoje palce piąstki palce rodziców i inne zabawki i mam nie dawać wtedy smoka bo rzekomo chce ssać, on gryząc ćwiczy mięśnie buzi wokół ust i dzięki temu będzie miał wszystko ok z wymową (u nas jest np lekko niedomknięta buzia ze względu na te napięcie i jakby pat nie gryzł to by mięśnie wkońcu puściły i buzia była by cały czas otwarta co za tym idzie było by piękne seplenienie) ma gryźć dużo nie koniecznie okrągłe rzeczy typu gryzaki najlepsze są gumowe zabawki zwierzątka które mają długie nogi bo nie chodzi tylko o gryzienie dziąsłami gdzie są 1 i2 zęby ale tez i czwórki piątki itd ![]() ![]() pani pokazała mi taką szczoteczke jak tu ale nie do mycia zębów tylko ta druga "maczuga" http://allegro.pl/grulaq-nuk-zestaw-...394369129.html i powiedziała że takie rzeczy też są dobre bo on gryzie i masuje dziąsła ale nie mówiła że mam kupować tą czy coś żeby nie było że reklama, powiedziała że jest wiele fajnych na rynku ![]() ![]() więc jak najbardziej palce swoje rozdziców długie zabawki i takie szczoteczki ![]() ![]() no i tyle ![]() idę was nadrobić ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-04 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Zakorzenienie
|
ojj ja to bym chciala zeby moje zmalaly
![]() ad. huggisow to Maja chlopcem nie jest i 2-ki tez przeciekaly i to prawie kazda pielucha albo takie lewe albo ja ich nie umialam zalozyc ![]() ![]() ![]() kurcze skomplikowany tej fb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() hahahah tak, no to witaj w klubie mam których dzieci gardzą cycem, walcz tak jak dziewczyny, dasz rade! no i koniecznie napisz ile twój żarłoczek spał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() aaaaa mój zuch kończy dziś 5 mce ![]() idę nadrabiać dalej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i ja twierdze ze skomplikowany ten fb...kurcze taki jakis mało przejzysty,,, nk wydaje mi sie przyjaźniejsza dla oka ![]() kotek..dziekuje za zaproszenie na nk ![]() dodaje fotki ..na ostatnim zdieciu Domik ..usnoł mi dzis na krzesełku do karmienia hihi ![]()
![]() |
#2244 |
Zakorzenienie
|
boszzzz jak się tu fb zrobiło
![]() ![]() ![]() martynka81 dziękuję dziękuję ![]() ![]() pandziolka hej hej koleżanko ja tu czekam na wiadomość od ciebie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2245 |
Zadomowienie
|
Martucha super że u Pata wszystko ok Mój Franek tez gryzie wszytko i wszystkich a ma dopiero 2 miesiące i 14 dni A najbardziej lubi swoje palce
![]() Aaneczka ja uwielbiam Twojego Dominiak ![]() dziewczyny wracać na forum Fb miał być w razie kryzysu ![]() Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2011-01-04 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Wtajemniczenie
|
aaneczka1984 - to ostatnie wymiata !!!!
A Dawidek spi dalej juz od 10-tej i ani mysli o jedzeniu....
#2247 |
Rozeznanie
|
Martucha -
![]() ![]() Aneczka - fajne zdjęcia ![]() a ja zmiatam do ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Zakorzenienie
|
My juz po wizycie pielegniarki. Pochwalila za trzymanie glowki, poogladala co trzeba, pobawila sie z nim. Wszystko ok i bedzie w 9 miesiacu zobaczyc co z malym
![]() Odpowiadala na wszystko dot. jedzenia i powiedziala ze troche za wczesnie zaczynamy (wedlug niej po ukonczeniu 5 miesiaca jest odpowiedni czas, zwlaszcza dla skazowcow). No ale trudno. Maly sie cieszy, smakuje mu to i ja jestem szczesliwa ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Martucha gratulacje! ![]() Aaneczka cudne zdjecia, zwlaszcza to ze spiochem ![]()
#2249 |
Wtajemniczenie
|
A ja dalej mysle o tym jedzeniu. Na mm pisze aby dawac 4 razy dziennie po 180 ml. A kiedy zupki, deserki. Czy zupka i deserek w ten sam dzien. I co z tymi kaszkami. Ja to juz sama nie wiem i sie zamotalam.
Ja mysle ze daje sie tak: - 7 rano same mleko -11 obiadek , caly sloiczek (czy tu sie daje tez mleko?) - 3 deserek - pol sloiczka i mleko - 7 na kolacje samo mleko z kaszka - nocny posilek - mleko (jak sie wogole obudzi) tak sie daje czy inaczej? i czy kaszke daje sie tez w dzien? Martucha - gratulacje. Ale ten czas szybko leci, lada moment a bedzie roczek ![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-01-04 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.