|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Cytat:
![]() Przede wszystkim z tego co piszesz, wnioskuję, że popadasz ze skrajności w skrajność a to bardzo źle. Musisz spróbować znaleźć balans dla diety, bo inaczej jojo Cię nie opuści do końca życia ![]() Powtórzę to co już powinnaś wiedzieć, ale sprawdzonych informacji nigdy za dużo ![]() - jedz 5 posiłków dziennie, regularnie - ostatni posiłek ok 3h przed snem, najlepiej białkowy (mogą być jajka, twarożek, serek wiejski, kurczak, ryby pieczone, gotowane albo wędzone) - jedz dużo warzyw i białka, unikaj węglowodanów prostych, wybieraj te mniej przetworzone takie jak ciemne pieczywo, brązowy ryż, kaszę gryczaną, makaron razowy - pij duuuuużo wody i herbat, unikaj napojów słodzonych To są takie naprawdę podstawowe zasady, których warto się trzymać podczas diety ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Cytat:
![]() witaj ![]() skoro juz przeszlas tyle roznych diet to jest jedyny sposob (apropo na Dukanie bylam 2 miesiace, schudlam te 8kg ale co z tego jak potem jojo rowniez mialam i to byla najgorsza dieta dla mnie)- MZ. Moja nauczka jest taka ze nawet po MZ moze byc jojo jak sie zacznie totalne obzarstwo po diecie z ktorej cos sie wyklucza. Musisz jesc to co chcesz pomijajac to co gohs napisala, slodyczem, slodzone napoje fast foody, cos co zawiera duzo tluszczu i puste kalorie. A poza tym jesz to co chcesz, mozesz nawet jesc ziemniaki ale nie jak zawsze tylko lyzke ziemniakow kotlet i najwiecej surowki, zupy jak robisz to na jogurcie a nie na smietanie, mozna do tego sie przyzwyczaic;-) jesli nie mozesz zyc bez slodzony napojow jest na to sposob, w biedronce np sa sprzedawane slodzone slodzikiem maja jakies 1-4kcal na 100ml, ale uwazaj bo one jednak powoduja ze sie chce ciagle pic itp. ja tez cwiczyc nienawidze, jednak kiedy wazylam prawie 90kg zebralam sie troche w sobie, wprawdzwie to w sumie bylo 2tyg biegania i jakies 20 minut dziennie roznych cwiczen ale zawsze to cos, bo przy wyzszej wadze jak chudniesz to skora robi sie mniej jedrna, wiec moglabys sie zmobilizowac na kilka minut domowych cwiczen. Pamietam jak wstawalam i cwicizylam od razu humor mi sie poprawial ;-) a potem pisalam dziewczynom, ze cwiczenai zaliczone ![]() ale teraz juz nie cwicze, chociaz staram sie spacerowac, pamietaj to tez jest ruch! strone wczesniej gohs podala link do stronki, warto poczytac ![]() musisz sie zastanowic dlaczego chcesz schudnac, przede wszystkim musisz to robic dla siebie i musisz tego chciec, bo tylko slaba wola pokazuje to jaka jestes slaba i ze moze wcale nie chce Ci sie chudnac i ze moze podobasz sie sobie? (nie powiem ze my tu grzeczne jestesmy bo tez juz to sie za nami ciagnie, ale sporo kg juz mamy za soba mam nadzieje ze bezpowrotnie;-) ), musisz pomyslec i przypomniec sobie jak sie czujesz kiedy gubisz kg, jak Ci sie humor poprawia, jak sama swietnie sie czujesz -wtedy to czuja inni i dla nich tez sie podobasz, pamietaj o tym ;-) zrob sobie zdjecia np w stroju, zeby za kilka miesiecy zrobic sobie znow w tym samym stroju, wybralas dobry moment za pol roku wakacje, odslanianie swoich pozytywnych walorow ![]() to chyba na tyle ode mnie, jak zwykle sie rozpisze;P Masz 24 lata wiec to dobry moment, tak jak i my jeszcze nie skonczone 22,23 to dla nas tez ostatni dzwonek, poki ta przemiana materii jeszcze nie jest najgorsza bo im pozniej tym gorzej schudnac. p.s. nie lubie dukana, i nigdy nie polubie, ale niektorym ludziom on pasuje, moj kolega od marca bodajze schudl 60kg (mam nadzieje ze sie nie pomylilam) ale w dziesiatkach na pewno, dla niego ta dieta pasuje, no tylko wiadomo potem trzeba zrobic porzadne utrwalanie a nie nagly powrot do normalnego trybu. aha bylo pytanie jak z rodzina wytrzymujemy, ja Ci powiem ze na ogol ich nie spotykam bo studiuje w innym miescie, no i generalnie nie mam takich problemow ale jak jestem w domu to w sumie nie kusza mnie, bo rozumieja, mama nawet jak na dukanie bylam same kurczaki robila jak przyjezdzalam ![]() gohs tak 90% wazenia mojego to najpierw woda potem ja;p zdarzy sie, ze nie mam takiej ilosci wody wiec nie waze i od razu ja wskakuje;P ale wiesz ja sie waze raz na tydzien;p aaa dziewczyny! kupilam sobie w koncu buty na obcasie! i nie dam za wygrana, ten rok bedzie moim ![]() ![]() ![]() ![]()
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2011-01-04 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałaś
![]() ![]() ![]() Aaaaale mnie ręce bolą po siłowni dzisiaj ![]() ![]()
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
smakusia bardzo nam milo ze chcesz do nas dolaczyc, postaramy sie Ciebie wesprzec w walce z kg i mysle ze bedzie Ci latwiej, bo kazda z nas przyzna ze watek duzo pomogl w odchudzaniu
![]() dziewczyny juz chyba wskazaly to co najwazniejsze,od siebie dodam POSTAW NA SPORT, przy Twojej wadze naprawde zobaczysz szybkie efekty w krotkim czasie a uwierz mi ze sport pomoze zgubic Ci wiele kg a jednoczesnie bedziesz praktycznie mogla jesc co chcesz, poza tymi najgorszymi typu fast food, napoje gazowane czy DUZA ilsoc slodyczy. mozesz bardzo nie lubic cwiczen i dskonale znam to uczucie ale po jakims czasie systematycznego cwiczenia pokochasz to i bedziesz czula sie znaczenie lepiej pod kazdym wzgledem ![]() moja waga dzisiaj 55,8 juz troche lepiej ale i tak klamie o jakies 0,9 ![]() ![]() gohs za cwiczenia ![]()
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia w nauce, trzymamy kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
"Super Ekipa do odchudzania" - na prawdę świetna reklama
![]() Dziewczyny na początku witam Was wszystkie serdecznie w Nowym Roku (oby lepszym), mam nadzieję że mogę do was dołączyć w tym momencie i mogę liczyć na wasze wsparcie. Zacznę z grubej.. mam siebie dość, ale żeby było jeszcze wymowniej - mam dość mojej znikomej motywacji do wszystkiego co planuję robić; może znajduję się w takim a nie innym momencie życia gdzie ciężko mi się ogarnąć?? nie mam pojęcia, dużo czytam i mam nadzieję, że niedługo mnie oświeci ![]() Uroczyście postanawiam, że: >nadrobię wszystkie strony do niedzieli, aktywnie przy tym się tutaj udzielając; >w niedługim czasie opracuję i wrzucę tutaj mój plan działania; >jak będzie trzeba proszę o ![]() Dziewczyny, mam nadzieję że z Wami mi się uda! a teraz, zabieram się za czytanie artykułu, którego link był stronę wcześniej - może coś tam wybiorę dla siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
gohs wazylam sie w czwartek wiec nie moglo tak wzrosnac, bez rpzesady, nikt tak nie tyje
![]() mmmww777 witamy, witamy ![]() ![]() bedziemy dzialac, nie ma strachu, tu sie tylko chudnie ![]()
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Napisz nam coś więcej o sobie, jaka waga, wzrost, jaki cel ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
dobra skuteczna reklama
![]() mm witaj, w dobry moment trafilas bo to co napisalysmy do smakusi dotyczy wszystkich ktore chcialyby dolaczyc ![]() ![]()
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
w tym momencie nie mam pojęcia ile ważę (ważyłam się miesiąc temu i pokazywało 69 co było dla mnie cudem) w tym momencie zakładam że znowu 72, ale jutro dokładnie napiszę; mierzę 170cm a moje historie.. chyba raczej histerie
![]() raz z górki, raz w górę.. po ciąży przytyłam, na suplementach zjechałam w dół jakieś 10kg, a później pewne nieszczęśliwe wydarzenie i + 10kg z nadwiązką; momentem przełomowym po tamtym smutnym wydarzeniu był komentarz mojego partnera (pokazywałam mu ciuch który wpadł mi w oko), że "taki ciuch jest ładny, ale czy nie uważam że lepiej by wyglądał jakbym miała mniej brzucha i tłuszczyku?!" trzasnęłam wtedy laptopem i oczywiście odpaliłam mu, że lepiej mieć więcej tłuszczyku i być zadbanym niż śmierdzieć rybami i być obleśluchem.. po tym wydarzeniu już nigdy nic nie komentował ![]() przyznam się bez bicia - interesuję się dietetyką więc na dobrą sprawę wiem wszytko i mam to w małym palcu, mogę być ciocia dobra rada.. u mnie szwankuje psychika i właśnie na tyle, że nie umiem sobie poradzić, ALE.. mój kochany Misiaczek za chwile ma 3lata i postanowiłam "coś" zrobić w końcu, a nie tylko marzyć, że wyglądam bosko, a jak przychodzi co do czego to w przymierzalni się dziwię że guzik się nie dopina ![]() macie może radę na słabość do mniamuśnych białych bułeczek kajzereczek? gubią mnie, wiem że to one.. do tej pory zjadłam już 4 ![]() a mój cel - tak z 58, zadowolę się 60, ale ogólnie zależy mi aby zgrabnie wyglądać i móc kupować te wszystkie ciuchy które mi się podobają, a nie te w które wchodzę.. Edytowane przez mmmww777 Czas edycji: 2011-01-04 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mmmm zmien na ciemne pieczywo, biale super swieze sa tak wciagajace jak narkotyk :P nigdy sie nie najesz, albo zjedz wczorajsza biala to zobaczysz ze nie jest wcale taka dobra;P ja sie przerzucilam na ciemne, grahamki itp, zdarzy mi sie zjesc biala, ale wole taka ktora wiem ze zapcha. A wiec startuj z nami, ja mam 168 i w tej chwili 72;P a gohs ma 170 i w tej chwili tez prawie 72;P ja sie waze w sb, wiec zobacze co ten tyg mi powie.
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2011-01-04 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Rozeznanie
|
cześć odchudzaczki, dołączam do was
![]() moja przygoda z odchudzaniem zaczęła się rok temu, na diecie 1000kcal (nawet nie wiecie jak żałuję że ją stosowałam ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
wiecie co dziewczyny... z tymi obcasami to nie głupi pomysł, ja mam słabość do obcasów, mam w szafie takie buty które tylko kupiłam, przymierzyłam w domu i koniec - do szafy.. mam tez problem, jak to określa moja ciocia - problem kopciuszka - moja noga dostosowuje się do buta, nigdy odwrotnie, co skutkuje bąblami, otarciami.. np takie japonki - między paluchem a tym drugim miałam skórę zdartą "do mięska", a na stopie wielki pęcherz który uniemożliwiał chodzenie.. i tym sposobem zeszłe lato przechodziłam w adidasach (ratowało mnie to że z takiej siateczki po bokach były); a wracając do tych obcasów - boję się że jestem za ciężka i się załamią, że chodzę jak kaczuszka i śmiesznie to wygląda.. a rzeczywiście różnica jest ogromna jak widzę w lustrze moją nogę w kapciu a drugą w buciku na obcasie - i łydka i pupa - takie fajne
![]() jestem chora i leżę w łóżku, więc się zebrałam i oto co wymyśliłam: Mój plan – od 4sty 2011
Koniec dnia u mnie najistotniejszy! Bo: - trzeba zorganizować dom na następny dzień - trzeba zorganizować siebie na następny dzień - wieczorem włącza się podjadanie i wilczy głód (szczególnie przed miesiączką) - nie wiem co robić ze sobą więc.. włącza się mylący głód, który jest tylko potrzebą wypicia szklanki wody albo nudów; - konieczne wkomponowanie nauki i pisania pracy w plan dnia; Co planuję kupować w sklepie dla siebie: - banany, jabłka, mrożone owoce, kiwi, cytryny, grejpfruty, jagody, śliwki, inne sezonowe; - marchewki, brokuły, kalafior, fasolka szparagowa, ogórki, pomidory, szczypiorek; - jogurty naturalne (znalazłam takie które mają więcej białka niż węglowodanów), serki wiejskie light, kefir, biały chudy twaróg; - może chrupki chlebek, może ciemne pieczywo, płatki, otręby, musli; - może ryby, kurczak chudy, awokado, orzechy, jakieś pestki; - koktajl białkowy, zestaw witamin; Teraz zostanie mi opracowanie planu ćwiczeń.. myślałam o takim z gazety, widziałam też ostatnio linki na innym wątku do ćwiczeń "8minut".. i zastanawia mnie to czy buty reboki te easy ton są skuteczne? bo widziałam jeszcze takie buty z taka wypukłą podeszwą - co o nich myślicie? witamy Rudzielec ![]() a jak otoczenie reagowało ja twoją utratę masy ciała? nikt nie zachęcał cię do podjadania? mam na myśli babcię, mamę, które robią tak fantastyczne rzeczy w kuchni, że ja do tej pory po weekendzie u rodziców musze sobie przycisnąć pasa aby wrócić do równowagi.. Edytowane przez mmmww777 Czas edycji: 2011-01-04 o 14:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
mialas duzo czasu na przemyslenia
![]() ![]() witam Cie rudzielcu ;-) jakiego jestes wzrostu? swietny blog! jak ja uwielbiam jesc ![]() ![]() ![]()
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2011-01-04 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na pieczywo jest jedna rada - kupować wczorajsze albo wcale, zamienić na razowe i żytnie, ewentualnie na chrupkie. Bo jak będziesz mieć w domu coś co kusi to ciężko będzie się oprzeć, zwłaszcza na początku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pozwoliłam sobie pokomentować Twoje plany ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Rozeznanie
|
O matko dziewczyny jakie przyjęcie
![]() gohs - Masz racje ze skrajności w skrajność musze po prostu wziac sie za siebie i zmienić nawyki zywieniowe na stale i nie ma ze boli ![]() ![]() ![]() mischievous - aleś się rozpisała super ![]() a co do obcasów to je uwielbiama le jestem za wysoka i za ciżka ![]() ![]() mmmww777 - ło matko jakie plany ![]() ![]() rudzielec92 - witamy i na aktualne dane czekamy ![]() U mnie 1,3kg mniej ![]() ![]() Ale mozecie być ze mnie dumna bo szefowa dzis postawila w pracy wszystkim McDonalda a ja sie nie tknelam nawet stalam z dziewczynami i patrzylam jak jedza i nawet mi nie pachnialo jakos smakowicie, bo jak pomyslalam ze po zjedzeniu tego musialabym 2 dni ćwiczyć i prawie nie jesc to od razu sie odechciewa ![]() Aaaaa i postep zasmakowała mi w koncu czerwona herbata po wielu nieudanych probach zaprzyjaznienia sie ![]() Ejjj wygoncie mnie tan rowerek w koncu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo za pierwsze pokonane pokusy ![]() Mnie tam nadal czerwona nie smakuje ![]() Jezuuuuu, ząb mnie zaczął boleć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Rozeznanie
|
Nie no jeszcze 3 styropiany i serek wiejski w robocie
![]() ![]() O matko wspolczuje zęba, nienawidze dentystow ehhhh oby to nie byla wielka sprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Rozeznanie
|
Spokojnie od jutra obiecuje że bedzie 5 posiłków z resztą nie wytrzymałabym. Ale ja musze sobie taki szok zrobić bo potem pozwalam sobie za duzo jak lajtowo zaczne ...
Posłusznie melduje że rower zaliczony i to dzieki Wam ![]() (a jutro zakwasy - o masakro ![]() Edytowane przez SMAKUSIA Czas edycji: 2011-01-04 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "O masakro", podoba mi się to hasło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
wlasnie smakusia ;P jesc wiecej! i czesciej, ale ok rozumiem te szokowe uderzenie, ja jak zaczynam diete luzniej czyli od normalnego jedzenia ciezko mi strasznie tak jak teraz, wariuje od poniedzialku tak mi ciagle jesc sie chce
![]() witam was w nowym dniu, powiem wam ze ten moj plan to jedno wielkie dno, zostalam bez nieruchomosci a mialam miec dokumenty podane do reku, i teraz staram sie zalatwic ale na razie rak odp na meila wiec trace czas.. tzn staram sie powtarzac ta state ale to i tak malo.. ja to sobie jak zwykle planuje piatek bialkowy.. musze pojechac na jakies zakupy bo juz lodowka stala sie pusta ![]()
![]() |
#744 |
Rozeznanie
|
No tak już będę grzeczna
![]() ![]() A co Wy dziewczęta myślicie o coli light i wszystkich rzeczach z serii light jakies fitnesy i inne badziewia, nawet gorące kubki są teraz z serii fitness ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale mi bulgota w brzuchu od rana ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
smakusia, cole light tu pijemy
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...-Hochland.html chyba cofne te slowa:P zajrzalam z ciekawosci na inny serek i ma mniej kcal ;P o nawet tutaj jest, swoja droga powiem wam ze moja mam w uk robila zupe serowa, i chetnie sama taka zrobie ;-) tylko troche to ma kcal, no ale mozna sprobowac z tymi lightowymi ;-) gohs a jak Ci z ta praca, ile zostalo? eh my to sie mamy :P tyle stresu, aby sie nie poddac teraz slodkosciom. wczoraj mnie Tz zirytowal :P o 22 otworzyl ciastka, zwykle w cukrze, nie przepadam za nimi bo nie sa czekoladowe ![]() ![]()
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2011-01-05 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluje nie skuszenia sie na cistka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
zapomnialam Ci pogratulowac
![]() ![]() ![]() pamietam te czasy jak jechalam z Tz do mc, ja po kawe a on cos do jedzenia bral, nawet salatke bralam aj;P dzisiaj chce mi sie na obiad jakies salatki z makaronem i piersia z kuraka, ostatnio Tz przyniosl z pracy, zostalo z wigilii jego, taka z makaronem ale tym malutkim gwiazdeczki, i tak mi posmakowala ze dzis robie, wprawzwie to nie makaron razowy, ale malutki wiec wybacze sobie i wiecej surowki na talerzu ;-)
#749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi jakaż to sałatka. Kurcze szukam wlaśnie jakiś prostych sałateczek z miesiwkiem jakiś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
makaron (ten malutki gwiazdeczki czy to kwiatuszki:P ), kurczak podsmazony w kawalkach, do tego warzywka jakie chcesz np papryka, ogorek konserwowy, cebulka ;-)
oczywiscie lepiej przeznaczyc na to makaron razowy ;P (z lubelli np) robie tez czesto z feta i kurczakiem czyli ala grecka, mozesz zrobic (piekny przepis od gohs, prosty a pyszny :P) kurczak wedzony, obrac na male kawalki + makaron + majonez + ogorek konserwowy pychotka ;-) jak przypomne jeszcze jakies to napisze, a co do majonezu mozesz zwykly rozrobic z jogurtem, albo kupic helmans light, jest spoko 50% mniej kalorii ;-) ediiiiit: a gdzie wy sie kobiety podziewacie? Ja mam faze na mandarynki ;P zjadlam (niestety) na kolacje ;P chyba z pol kg!! ;D a teraz pekam, i sikam ciagle ;P ogolnie dzis dzien udany bo chyba z 2 godzinki polazilam z kolezanka do sklepu itp. Takze ruch zaliczony ;P tylko ta kolacja nie bialkowa, no ale .. ![]()
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2011-01-05 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.