Industrial piercing - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-21, 14:21   #661
Tysiulax33
Przyczajenie

Dot.: Industrial piercing

no to kurczę teraz, to już sama nie wiem.. ;(( chyba zrezygnuję, bo co innego.. ? a jak myślicie, kosmetyczka też zrobi indu . ? i ile taka przyjemność - mniej/więcej . ?

p.s - a gdy sama sprobuje.. ? kurczę, za bardzo mi się to podoba ale się boje właśnie tych rzeczy typu ta ziarnina, czyrak, itd.. ;/
Tysiulax33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 15:48   #662
marylin_
Przyczajenie

Skoro tak bardzo chcesz tego industriala to czemu nie pojedziesz gdzieś do miasta albo nie znajdziesz jakiegoś specjalisty?? Próbując sama narażasz się na ogromne nieprzyjemności... poczytaj sobie o niektórych we wcześniejszych postach.... gwarantuje Ci że bez odpowiednich umiejętności dobrze ucha nie przekłujesz (pal licho jeszcze dziurki w płatku ucha czy coś ale industrial wymaga idealnego kąta przekłucia żeby nic się nie działo) Naprawdę dobrze radze iść do specjalisty albo wogóle nie robić, niż do kosmetyczki, która umiejętności do robienia tego typu przekłuć nie ma żadnych... nie wspomnę już o pomyśle własnego wykonywania przekłucia... z resztą, to Twoje ucho i to Ty będziesz potem cierpieć

Edytowane przez marylin_
Czas edycji: 2010-12-21 o 15:50
marylin_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 18:04   #663
ciezarna_zakonnica
Raczkowanie

potencjalne zagorzenia, to zakazenia krwi, ziarnina, jak to ladnie nazywam "elfie ucho" i mighracja. warto tak za 50 zlotych ryzykowac? :P
ciezarna_zakonnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-03, 18:25   #664
WinylowaMagia
Przyczajenie

od 5 dni jestem szczęśliwą posiadaczką industriala. jak łądnie wszystkim go wypłuczę to nawet nie jest taki spuchniety. tylko jeden błąd nie mam w uchu kolczyka ze stali. teraz moje pytanie, goić na takim 'byle czym' czy kupić ze stali i odrazu wymienić?

WinylowaMagia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-03, 20:58   #665
Blameworthy
Rozeznanie

a jaki masz kolczyk w takim razie?

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Blameworthy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-03, 23:24   #666
Haegtesse
Rozeznanie

moim zdaniem najlepiej goic na bioplascie (podobno tytan tez najlepszy) ale osobiscie mialam przeklute i kilka dni nosilam kolczyk ze stali i sie papral, poszlam do piercera i mi wymienil na bioplast i powiem Wam, ze nigdy nic tak szybko mi sie nei zagoilo...gdybym wiedziala wczesniej, ze istnieje cos takiego to na pewno bym sie nie meczyla z kolczykami ze stali...
Haegtesse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 08:37   #667
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WinylowaMagia Pokaż wiadomość
od 5 dni jestem szczęśliwą posiadaczką industriala. jak łądnie wszystkim go wypłuczę to nawet nie jest taki spuchniety. tylko jeden błąd nie mam w uchu kolczyka ze stali. teraz moje pytanie, goić na takim 'byle czym' czy kupić ze stali i odrazu wymienić?
to co tam masz włożone skoro sam atwierdzisz ,że jest to byle co/ gdzie przekłuwałaś?

najlepszy jest do industriala tytan-bioplast jest zbyt plastycznym materiałem i często powowduje deformowanie sie przekłucia i podginanie chrząstki
Stary 2011-01-04, 13:39   #668
WinylowaMagia
Przyczajenie

znaczy może to i stal jakaś jest.. ale czego się spodziewać, jak kolczyk 3 zł kosztował, na pewno z najlepszego materiału nie jest. a przekłuwałam u znajomego, przyjechał raz na pół roku, zna się już trochę, to podjęłam spontanicznie decyzję i teraz rozkminiam. kupić tytanowy i przełożyć czy już tak goić?

Stary 2011-01-04, 13:48   #669
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
znaczy może to i stal jakaś jest.. ale czego się spodziewać, jak kolczyk 3 zł kosztował, na pewno z najlepszego materiału nie jest. a przekłuwałam u znajomego, przyjechał raz na pół roku, zna się już trochę, to podjęłam spontanicznie decyzję i teraz rozkminiam. kupić tytanowy i przełożyć czy już tak goić?
to spytaj się znajomego-skoro podjął się przekłucia to niech teraz odpowiedzialnie doradzi co robić
Stary 2011-01-04, 15:22   #670
WinylowaMagia
Przyczajenie

tutaj też niektórzy wydają się być zorientowani. no w każdym razie jakoś podołam, dzięki.

Stary 2011-01-04, 15:31   #671
miss venflon
Zakorzenienie

no jasne ,że są zorientowani-ale skoro zdecydowałaś się na zabieg u znajomego to czemu sie obcych ludzi na forum pytasz?
nie skorzystałaś z usług profesjonalisty to i nie otrzymasz profesjonalnej porady-ja biorę odpowiedzialność,za każdego klienta-jestem z nimi w kontakcie gdy ma pytania czy wątpliowści-wykonując zabieg i inkasując za swoją pracę pieniądze nie zostawiam nikogo samopas-to chodzi o pewna odpowiedzialność za swoje działanie
powtórzę raz jeszcze-skoro twój znajomy czuje sie świetnie przekłuwając to na pewno wie jak ci pomóć

Edytowane przez miss venflon
Czas edycji: 2011-01-04 o 15:33
miss venflon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 15:47   #672
WinylowaMagia
Przyczajenie

dobrze, że są ludzie którzy do swojej pracy podchodzą poważnie. a nie dane mi było skorzystać z profesjonalnych usług bo wymagana jest zgoda rodziców.

Stary 2011-01-04, 16:08   #673
miss venflon
Zakorzenienie

no to ponieś konsekwencje wybryku
Stary 2011-01-08, 00:06   #674
seape
Przyczajenie

od tamtego czasu jak tu bylam do teraqz po wyciagnieciu kolczyka to co miałam na uchu praktycznie mi zeszło całe, został maleniki kawałek i mysle ze zjedzie ; d wybieram sie w styczniu do dermatologa to jeszcze jej to pokaze ale mysle ze to nic powaznego ; > chcę sobie zrobic znowu ale juz teraz w drugim uchu bo w tym raczej nie moge i wybiore sie napewno do specjalisty ;o dzieki za porady ; )

58 ..

63 kg!
60...
51 kg

industrialagain -> anti helix -> tragus -> rook -> surface
seape jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 19:25   #675
Pinkmimie
Raczkowanie

chciałabym się spytać o tragusa.
czy grubość sztangi 1,6 jest dobrą grubością dla średniej i małej chrząstki?
i czy 14 mm długości na gojenie jest w sam raz?
54 - 58 - 62 - 66 - 70 cm
Talia
61- 60 - 59 - 58 - 57 cm

www.lettre.fbl.pl
www.instagram.com/oh_joana
Pinkmimie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-16, 21:15   #676
miss venflon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pinkmimie Pokaż wiadomość
chciałabym się spytać o tragusa.
czy grubość sztangi 1,6 jest dobrą grubością dla średniej i małej chrząstki?
i czy 14 mm długości na gojenie jest w sam raz?
piercer u którego będziesz kuła dobierze odpowiednio do twojej budowy anatomicznej
pozatym to jest temat o industrialu
Stary 2011-01-18, 21:02   #677
malinowa_16
Przyczajenie

Cytat:
dobrze, że są ludzie którzy do swojej pracy podchodzą poważnie. a nie dane mi było skorzystać z profesjonalnych usług bo wymagana jest zgoda rodziców.
Zmień na tytan to ci się lepiej zagoi. Nie martw się ja robiłam u kolegi, który robi kolce. Zawsze mogłam liczyć na poradę i pisał średnio raz co 5 dni jak ucho. Kazał mieć tytanowy kolczyk i przemywać wodą i mydłem antybakteryjnym. Dopóki nie skorzystałam z porad na forum że po soli fizjologicznej najlepiej się goi to nic mi się nie działo. Przemywałam solą to zrobił mi się ropień. Niektórym po stali nic nie będzie, a niektórym będzie ropieć. Każde uszko jest inne. Po swoich spostrzeżeniach mogę doradzić, ze kolczyk ma być tytanowy lub bioplast i przemywać octeniseptem. Pozdrawiam posiadaczki indu.
malinowa_16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-18, 22:46   #678
miss venflon
Zakorzenienie

taaa
kolega to super spec od gojenia
i od soli fizjologicznej orpien się nie robi
sama wprowadziłaś bakterie bo w sterylnej soli ich poprostu nie ma
Stary 2011-01-19, 07:35   #679
DearWhoever
Zadomowienie

miss kiedy najlepiej zrobić industriala ? Bo zabieram się za niego, ale myślę, że lepiej byłoby go zrobić już wiosną, kiedy będzie cieplej. Bo gorzej się goi jak są mrozy na pewno, bo sama z siebie wiem , że mam podrażniony kanał kolczyka w chrząstce zwykłego kiedy np. jest bardzo zimno i idę bez czapki. Jeszcze podrażniłam ucho bo w sylwestra wróciłam z rana do domu i patrzę nie ma kolczyka, na uchu trochę zaschniętej krwi i taka guleczka. No więc przemyłam ucho kolczyka nowego i trochę musiałam przepchnąć, bo szkoda mi tej dziurki i nieprzespanych nocy na prawej stronie ;p
DearWhoever jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 08:37   #680
miss venflon
Zakorzenienie

poczekać na okres bezczapkowy i brakminusowych temperatura za oknemczyli niebawem
Stary 2011-01-19, 14:40   #681
DearWhoever
Zadomowienie

No mam nadzieję Ale coś zapowiadali , że ma niby znowu być zimno niedługo ;/
DearWhoever jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 22:42   #682
greenaurie
Rozeznanie

Takie pytanko: czy wygojonego już industriala można wymieniać na helixy? Tzn. nosić "na zmianę" sztangę i jakieś 2 labrety?

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-23, 19:08   #683
marylin_
Przyczajenie

Nie polecam bo po wsadzeniu kółeczek zmieni Ci się kształt kanału i po ponownym włożeniu sztangi mogłyby wystąpić komplikacje (kanały byłyby napięte - opuchlizna, ból albo nie daj boże ziarnina) ale można wkładać małe sztangi, nie labrety bo labret jest zakończony z jednej strony płaskim kółkiem... no i oczywiście taka sama szerokość pręta
Stary 2011-01-23, 22:20   #684
greenaurie
Rozeznanie

Nie nie, kółeczek bym nie chciała, tylko właśnie takie małe ...sztangi, tak? Czyli można?

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
Stary 2011-01-26, 18:39   #685
marylin_
Przyczajenie

http://www.metalmorphosis.co.uk/new/.../bb_plat_3.jpg chodzi Ci o coś takiego? Myślę, że w porządku, ale na Twoim miejscu bym się zastanowiła bo bardzo krótkie sztangi ciężko znaleźć, a długie będą Ci poprostu fruwać i łatwo będzie nimi zaczepiać o włosy itd poza tym myśle, że mógłby być problem z czyszczeniem przy górnej dziurce pod spodem jeśli byłyby ciasne (zależy od budowy ucha, kulka mogłaby się ''chować" pod zagiętą chrząstką)... moim zdaniem, skoro zdecydowałaś się na industriala to już lepiej nosić jedną długą sztangę, napewno jest dużo bardziej efektowna a może poprostu zdecydujesz się na czarną sztangę albo kolorowe kuleczki np. ? Albo, skoro masz wygojonego, na stożki zamiast kuleczek?
Stary 2011-01-26, 19:19   #686
greenaurie
Rozeznanie

Industriala nie mam, jestem w fazie planów dopiero.
W sumie chodziło mi raczej o to, czy takie kolczyki można bez szkód włożyć czasem zamiast industriala?(chodzi mi o te dwa kolce)

Stary 2011-01-31, 23:15   #687
marylin_
Przyczajenie

Musisz zobaczyć jaką masz budowę ucha i czy taki kolczyk poprostu by tam pasował, ponieważ kanały industriala przechodzą wzdłuż a nie w poprzek, kółeczko od labreta niekoniecznie by mogło tam pasować. Bo dolna dziurka industriala jest niżej, gdzie chrząstka się 'rozwija' i zaczyna być taka miękka, tam taki labret jest raczej niemożliwy do wsadzenia. Jeśli zależy Ci na kolczykach tego typu to ja radziłabym poprostu zrobić sobie takie dwa czy trzy przekłucia na górze (widziałam już tak przekłute uszka i jest to dość efektowne - jak na zdjęciu).. ale tak jak mówiłam musisz się przyjrzeć swojemu uchu ewentualnie iść do jakiegoś salonu i zapytać czy jest to możliwe ponieważ uszy mają różne budowy i u niektórych te chrząstki na górze ucha są bardzo rozwinięte i generalnie w ich przypadku wsadzenie pod takim kątem labreta o takim zakończeniu jest niemożliwe. Wszystko jest dla ludzi ale grunt to nie narazić ucha na napięcie przez taki kolczyk ponieważ to napewno niezbyt dobrze się skończy ;P Strasznie zamotałam ale ciężko coś takiego wytłumaczyć, mam nadzieje że coś zrozumiałaś Wszystko zależy od budowy Twojego ucha!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 07:22   #688
greenaurie
Rozeznanie

Dzięki, jakoś ogarnęłam

Stary 2011-02-03, 19:38   #689
Twiggyfejs
Przyczajenie

Ohayo. Jestem bardzo zainteresowana industrialem . Ale boje się tego bólu . haha ... boli bardzo? : o

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Podobają mi się Twoje odpowiedzi . Widzę że znasz się na rzeczy
Twiggyfejs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-03, 20:48   #690
Blameworthy
Rozeznanie

ból to kwestia indywidualna. jednego boli bardziej, drugiego mniej ;]

~~~~

walczę o piękną figurę!

dbam o włosy i paznokcie

TUMBLR
Blameworthy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości