|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
Cytat:
![]() Przyszła do mnie dzisiaj paczuszka z all z koszulą do karmienia, tą w kwiatki alles sweet czy jakoś tak, podoba mi się Poza tym parę pierdółek przyszło typu moskitiera, ochraniacz do samochodu na fotel jak małemu nóżki urosną, taki z organizerem, termoopakowanie na butelkę, zestaw do paznokci, nakładki na piersi, ale jakieś dziwne są,taki wielki lej na sutek mają...aha no i jeszcze taka gąbka-podkładka kąpielowa, chociaż pewnie będziemy jej używać do kładzenia małego po wyjęciu z wanienki. No i zrobiłam zakupy u tego sprzedawcy rodzyneczki, zamówiłam wanienkę, przewijak i trochę przyborów higienicznych dla siebie do szpitala i dla małego. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-01-04 o 15:56 |
||
|
|
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Eirene1987 fajny znajoma ma taki
co do nawilżacza to mamy tylko taki ceramiczny zawieszany na kaloryfer a w domku staramy się utrzymywac tem 21 stopnimora103 gratulujętylko jak się przeprowadzisz to nie zapomnij do nas zaglądać ![]() Coralady lasencja z ciebie No właśnie Monti - gdzie ty sie podziewasz daj znać bo zaczynamy się martwićiizabelaa super, że już jesteś. Widocznie jakaś sprawiedliwość jest na tym forum ![]() ale zrobiłam dziś obiadek...mniam jeszcze mi slinka cieknie. A było co jeść bo schab nadziewany pieczarkami, opiekane ziemniaczki i sałatka pełna witamin - a na podwieczorek mandarynka i mleczna czekolada z Goplany...teraz ide leżec i wiąże sadełko
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
teraz ja mam pytanie z serii głupich... widzę że kupujecie na allegro po kilka rzeczy od 1 sprzedawcy. ale jak to sie robi? no bo jak biorę kup teraz to od razu wyskakuje mi do płacenia ta kwota plus przesyłka, a jak to zrobic zeby zaplacic raz za przesyłkę? wtedy chyba nie mozna zaplacic przez place z allero? już zgłupiałam , bo chciałabym pare rzeczy kupic, ale bez sensu koszty zeby za kazda rzecz placic za przesylke;/
aha, my w tamtym roku kupiliśmy nawilżacz taki porządny, jak to stwierdziliśmy i stoi nie używany, bo po całonocnej pracy mamy podłogę mokrą , raz bym się nieżle wywaliła bo ślisko jest;/ sama juz nie wiem co z nim nie tak, nawet jak wyżej stawiamy to też ,bo para leci jakby pod kątem, a nie do góry od razu.
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-01-04 o 16:10 |
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Super brzuszki
![]() wczoraj byłam u dentysty, kazała mi sobie na te moje krwawiące dziąsła kupić pastę i płyn Meridol. A dzisiaj miałam wizytę, gin polecił na zgagę Alugastrin do picia- 1 łyżkę wypiłam i jaka ulga, mówię Wam 14.01 USG, ciekawe czy Zosia jest nadal Zosią
|
|
|
|
#426 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Monti sie odzywała po sylwestrze przecież ![]() Cytat:
ja osobiście nie znam się na podgrzewaczach, ale spotkałam się z wieloma opiniami osób, które je maja, że sa do d.... lepszy termos z gorąca woda, dolewasz zimnej i masz w 3 sekundy potrzebną wode, wsypujesz mleko i już, a przy podgrzewaczu wiele osób mi mówiło, że to trwa i trwa, a dziecko ryczy głodne ![]() Cytat:
ale fajnie, że cie odbanowali Cytat:
Ja kupowałam takie klasyczne belli w granatowo- cos tam opakowaniu, były ok, ale ogólnie od tych poporodowych wole po prostu podpaski takie w rozmiarze extra night, bo one maja skrzydełka i w ogóle jakies sa fajniejsze od tyhc podpach poporodowych, a sa tez bardzo chłonne, poza tym i tak trzeba je często wymieniać ze względów higienicznych Cytat:
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2011-01-04 o 16:24 |
|||||
|
|
|
#427 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem ciekawa tej koszuli, daj linka, i może zdjęcie na żywo ![]() Cytat:
a potem żeby zapłacić musisz wejść w swój profil, w Akucje i Kup Teraz ---- Kupione tam robisz ptaszki przy tych aukcjach za które chcesz zapłacić i na samym dole klikasz Zapłać Cytat:
no ja do Smyka to mam daleko, kurcze ja ostatnio też w sklepie oglądałam okrycia chyba z BabeOne i tez wydaja się cienkie jeśli będzie ten motyw z Motylkiem to się skuszę, bo jeszcze bym kilka rzeczy mogła kupić od tego sprzedawcy wogóle to on ma inne fajne okrycia i kocyki ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
moja siostra sobie kupiła podgrzewacz, i uważa że to jest do niczego, wogóle to żeby podgrzać coś to trzeba bardzo długo czekać, wg mojej siostry to jest utrzymywacz temperatury, ona prze bardzo krótki czas karmiła małego swoim od ciągniętym mlekiem z butelki, to sobie na noc brała 2 butle do sypialni, jedną wkładała do podgrzewacza a druga stała obok, jak mały się budził np. po 3 h to mogła go od razu nakarmić tą butlą z podgrzewacza, a kolejną wkładała i nie musiała latać na parter do kuchni bo mieszka w piętrowym domku, ale odkąd karmi małego mlekiem modyfikowanym, to woli zjeść włożyć wodę na 30 sekund do mikrofali i tyle
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
eirene - a jednak, moja szwagierka, jadąc do porodu nie miała nic..kompletnie nic.......
ona na porodówke, a mamusia do sklepuprzez 9 m-cy biedna nie zdążyła nic kupić....(twierdzi, że poród ją zaskoczył, )
|
|
|
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
widzę, że teraz już wszystkie wpadają w szał zakupów,
no i nic dziwnego, w końcu część z nas jest już w 8 mscu Ja dziś kupiłam w markecie zestaw z chustkami mokrymi ( 4 opakowania w pakiecie ) jakas marka Tami baby, nie znam, ale z doświadczenia wiem, ze wszystkie sa dobre byle były sensitive takie jak tutaj- przykładowa fotka http://www.bdsklep.pl/product-pol-27...ve-63szt-.html i kupiłam opakowanie huggisów newborn 27 szt za 17.99 zł ( to nie była promocja) - miałam kupic pampersy, ale mam te 5 sztuk próbek co mi przysłali, a wolałam miec inne, w razie jakby któres małej nie podpasowały. aha i w tych huggisach ujęło mnie to, że sa z organiczna bawełną ![]() o takie, przykładowa fotka http://www.bdsklep.pl/product-pol-31...6b02fa864ba6cb hmmm widze, że tu w tym sklepie z netu sa droższe duzo, no to te po 17.99 to w realu dzis były, bez żadnego napisu promocja czy coś, normalna cena przy nich była. i te chustki tez w realu, tyle że one w promocji.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Izka witaj z powrotem. Ciekawi mnie jak to sie tam rozwijala rozmowa ze zlosliwcem i czy faktycznie pomogly nasze wiadomosci czy sam stwierdzil, ze dal Ci juz "nauczke" i odbanowal. Z drugiej strony bylo minelo
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas są wykłady oraz ćwiczenia, żeby chodzić na cieczenia trzeba mieć zaświadczenie od gin o braku przeciwwskazań ale bardzo sobie chwalę udział w SR
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się wkurzyłam - robiłam wczoraj test glikemiczny - glukoza 50 g. Na czczo mi wyszlo 84 ( norma <100) a po godzinie ( no godzina to nie była bo po 50 min poszłam ) uwaga 209 ( norma <140 ). I nie wiem czy pędzić do lekarza jutro - wizytę mam w przyszłym tygodniu - czy zrobić test z 75g glukozy bo czytałam, że bardziej miarodajny.
Spotkała się może, któraś z Was z takim przypadkiem???
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-01-04 o 16:45 Powód: błąd |
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy ty słońce ujawniłaś się na Naszej Klasie?
|
|
#434 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale sie paskudnie czuje,gardło boli nie samowicie,katar nie z tej ziemi i zaczyna sie gorączka ,mam na razie 37.Tż wyjechał w delegacje Ratujcie co moge wziaść aby sie poczuć lepiej
|
|
|
|
#436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ujawnilam? tz co? Jestem w grupie jesli o to chodzi
|
|
|
|
|
#437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tego samego powodu przed podaniem dziecku mozna je podgrzac tylko raz, dlatego jak ma sie np całą butlę, a nie jest sie pewnym czy dziecko na raz wypije, to lepiej połowe przelac do drugiej i podgrzac tylko pół, a potem dogrzac druga połowę, podobnie jak np karmimy i mleko w butli nam wystygnie, to w zasadzie jest ta resztka do wyrzucenia, nie powinno sie podgrzewac drugi raz. Cytat:
, przy tym teście jest bardzo ważne, by wejśc co do minuty, a 10 minut to bardzo duzo czasu, zwłaszcza jesli to był tes po 1 godzinie, a nie po 2 - masz przekłamane wyniki, koniecznie powiedz lekarzowi, ze poszłas 10 minut za wcześnie
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
||
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to takie mleczko- zawiesina do picia, gin mi kazał 3 razy dziennie po łyżce stołowej. Ja nawet po wodzie mam zgagę dzidziuś chyba napiera na żołądek ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- rutinoscorbin, wapno musujące, Apap na gorączkę, gardło płucz wodą z solą, jedz kanapki z czosnkiem, do tego gorące mleko z masłem, miodem. |
|
|
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- rutinoscorbin, wapno musujące, Apap na gorączkę, gardło płucz wodą z solą, jedz kanapki z czosnkiem, do tego gorące mleko z masłem, miodem.[/QUOTE] Dziękuje za radę |
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
no bo ja już się pogubiłam kto na NK jest kto
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Iza w klubie jest lista
|
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz, nawet nie wiem czy ona to konsultowała z kimś w każdym razie robiła to góra tydzień i ona nie widzi innego zastosowania dla podgrzewaczy
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz to juz i tak lipa, bo juz mi nie powtorza ani nic, ale cholercia jakbym wiedziala, ze trzeba co do minuty to bym juz wysiedziala i moze bym sobie nerwow zaoszczedzila.
|
|
|
|
|
#446 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jest bardziej wiarygodny Cytat:
mi pomagał od razu na bolące gardło i przechodziło na drugi dzień, katar za to nie przejdzie szybko
|
|||
|
|
|
#447 | |
|
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o wyprawki i te wszystkie rzeczy zwiazane z dzieckiem to maz zasadniczo nie ma nic przeciwko. Moze slowo chetnie to zabyt duzo powiedziane, ale nie ma problemu, zeby go wyciagnac na takie zakupy i jak ma dobry dzien to nawet zauwazam frajde w jego oczach jak wejdziemy do jakies sklepu dzieciecego hehe. Natomiast bardzo nie podobaja mu sie sumy jakie sie na to wszystko wydaje. Nikomu sie nie podobaja, ale on jakby nie do konca rozumie, ze niestety wszystko jest drogie, a kupic trzeba. W szczegoly typu, ze podpaski czy podklady musza byc to sie nie wdaje, bo wystarczy mu wiedza, ze to jest mi poztrebne do szpitala i tyle, ale jak zawieszam sie przy butelkach, smoczkach itp to czasami pogania, lub 150 razy pyta czy to jest na pewno potrzebne?
W przyszlym tyg ide na usg ![]() Jutro chyba spakuje sobie torbe do szpitala, bo juz mam prawie wszystko, a nie potrzebnie mi to zalega w lozeczku. Czeka mnie jeszcze pare zakupw i w sumie moge rodzic tz za miesiac ![]() Co po podgrzewaczy to co myslicie o czyms takim http://allegro.pl/babyono-podgrzewac...387063173.html jeszcze inny gdzies mialam, ale generalnie chodzi mi o te funkcje typu termostat czyli ustawiam temp i mam, pasuja wszystkie butelki, opcja jezu zapomnialam slowa ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
Ja sobie na przewijaku polozylam ten podklad i kota na tym polozylam i nic sie nie ruszalo poza kotem |
|
|
|
|
#448 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

Poza tym parę pierdółek przyszło typu moskitiera, ochraniacz do samochodu na fotel jak małemu nóżki urosną, taki z organizerem, termoopakowanie na butelkę, zestaw do paznokci, nakładki na piersi, ale jakieś dziwne są,taki wielki lej na sutek mają...aha no i jeszcze taka gąbka-podkładka kąpielowa, chociaż pewnie będziemy jej używać do kładzenia małego po wyjęciu z wanienki. 
co do nawilżacza to mamy tylko taki ceramiczny zawieszany na kaloryfer a w domku staramy się utrzymywac tem 21 stopni
daj znać bo zaczynamy się martwić

do szkoły rodzenia chciałam chodzić do siebie do szpitala choc wszystko wskazuje na to, że będę rodzić gdzie indziej - ale ostatnio połozna mi powiedziała, że jedna tura już się kończy a druga zaczyna chyba własnie w lutym...dopytam lekarza na kolejnej wizycie czy moge chodzić czy nie i zadzwonię się zapytac kiedy te lekcje

, przy tym teście jest bardzo ważne, by wejśc co do minuty, a 10 minut to bardzo duzo czasu, zwłaszcza jesli to był tes po 1 godzinie, a nie po 2 - masz przekłamane wyniki, koniecznie powiedz lekarzowi, ze poszłas 10 minut za wcześnie