Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 15:52   #421
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

zgadnijcie kto wrócił i będzie was zamęczał codziennymi postami : jupi::j upi:

Wszystkim, które za mną czekały i ujęły się bardzo dziękuje
Wzruszyłam mnie wasza postawa
a mi na powrocie zależał tylko przez WAS

Niutka1 dla Ciebie specjalne uściski i buziaki
Witamy panią kapitan z powrotem

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
też mam takie pytanie z serii głupich. Czy będziecie na przewijaki kupować jakieś prześcieradła frotte czy coś do tego? Bo widziałam takie właśnie mniejsze na przewijaki ale moim zdaniem to nie potrzebne, wystarczy podkład
Ja nie kupuję, będę używać podkładów. Myślę, że przy przewijaniu ok 8 razy dziennie, dużo tych prześcieradeł dziennie trzeba by było zmieniać

Przyszła do mnie dzisiaj paczuszka z all z koszulą do karmienia, tą w kwiatki alles sweet czy jakoś tak, podoba mi się Poza tym parę pierdółek przyszło typu moskitiera, ochraniacz do samochodu na fotel jak małemu nóżki urosną, taki z organizerem, termoopakowanie na butelkę, zestaw do paznokci, nakładki na piersi, ale jakieś dziwne są,taki wielki lej na sutek mają...aha no i jeszcze taka gąbka-podkładka kąpielowa, chociaż pewnie będziemy jej używać do kładzenia małego po wyjęciu z wanienki.
No i zrobiłam zakupy u tego sprzedawcy rodzyneczki, zamówiłam wanienkę, przewijak i trochę przyborów higienicznych dla siebie do szpitala i dla małego.

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-01-04 o 15:56
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 15:58   #422
n.ik.a
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Eirene1987 fajny znajoma ma taki co do nawilżacza to mamy tylko taki ceramiczny zawieszany na kaloryfer a w domku staramy się utrzymywac tem 21 stopni

mora103 gratulujętylko jak się przeprowadzisz to nie zapomnij do nas zaglądać

Coralady lasencja z ciebie ja też tak chcę wyglądac ja wy a czuje się jak mały pasztecik :/

No właśnie Monti - gdzie ty sie podziewasz daj znać bo zaczynamy się martwić

iizabelaa super, że już jesteś. Widocznie jakaś sprawiedliwość jest na tym forum

ale zrobiłam dziś obiadek...mniam jeszcze mi slinka cieknie. A było co jeść bo schab nadziewany pieczarkami, opiekane ziemniaczki i sałatka pełna witamin - a na podwieczorek mandarynka i mleczna czekolada z Goplany...teraz ide leżec i wiąże sadełko

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:07   #423
diatoma
Zadomowienie

teraz ja mam pytanie z serii głupich... widzę że kupujecie na allegro po kilka rzeczy od 1 sprzedawcy. ale jak to sie robi? no bo jak biorę kup teraz to od razu wyskakuje mi do płacenia ta kwota plus przesyłka, a jak to zrobic zeby zaplacic raz za przesyłkę? wtedy chyba nie mozna zaplacic przez place z allero? już zgłupiałam , bo chciałabym pare rzeczy kupic, ale bez sensu koszty zeby za kazda rzecz placic za przesylke;/

aha, my w tamtym roku kupiliśmy nawilżacz taki porządny, jak to stwierdziliśmy i stoi nie używany, bo po całonocnej pracy mamy podłogę mokrą , raz bym się nieżle wywaliła bo ślisko jest;/ sama juz nie wiem co z nim nie tak, nawet jak wyżej stawiamy to też ,bo para leci jakby pod kątem, a nie do góry od razu.

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-01-04 o 16:10
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:12   #424
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
teraz ja mam pytanie z serii głupich... widzę że kupujecie na allegro po kilka rzeczy od 1 sprzedawcy. ale jak to sie robi? no bo jak biorę kup teraz to od razu wyskakuje mi do płacenia ta kwota plus przesyłka, a jak to zrobic zeby zaplacic raz za przesyłkę? wtedy chyba nie mozna zaplacic przez place z allero? już zgłupiałam , bo chciałabym pare rzeczy kupic, ale bez sensu koszty zeby za kazda rzecz placic za przesylke;/
u nas tż zamawia a ja się uczę ale robi to tak że ja sobie najpierw kupuję (kup teraz) wpisuję ile sztuk i potwierdzam i tyle i jak juz te wszystkie rzeczy kupię to on wchodzi na swoje konto i zaznacza bodajże pierwszą rzecz i tam wyskakują wszystjkie od tego sprzedawcy i wtedy liczy ci kwotę łączną a za przesyłkę musisz poczytać na aukcji bo tam piszą często ze przy zakupie ilus tam rzeczy tyle i tyle. my kupujemy przez opcję płacę z allegro wiec jest latwiej

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:21   #425
Olusiaa_
Zakorzenienie

Super brzuszki

wczoraj byłam u dentysty, kazała mi sobie na te moje krwawiące dziąsła kupić pastę i płyn Meridol.

A dzisiaj miałam wizytę, gin polecił na zgagę Alugastrin do picia- 1 łyżkę wypiłam i jaka ulga, mówię Wam
14.01 USG, ciekawe czy Zosia jest nadal Zosią
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:22   #426
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a co do montii o tym samym dziś myślałam zabalowała na sylwestra i teraz się nie odzywa jak do końca dnia nie odezwie się to może napiszę do niej eska

ale Monti sie odzywała po sylwestrze przecież co prawda jak na nia te 2-3 posty to mało, ale pisała... poza tym wczoraj siedziała prawie do północy na innych wątkach, więc żyje

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o przygotowywanie pokarmu to ja zaczerpnęłam patent od koleżanki. trzymają wodę w termosiku przegotowaną i jak przychodzi chwila karmienia to do butelki przelewają do tego mleczko i jedzonko jest, nawet czasem muszą studzić.
więc to szybciej niż jeszcze trzeba by podgrzewać w podgrzewaczu.

ja mam nadzieję że będę dojna mama więc nie kupuję ani podgrzewacza ani innych takich. termos w domu zawsze jakiś jest w razie czego
!

ja osobiście nie znam się na podgrzewaczach, ale spotkałam się z wieloma opiniami osób, które je maja, że sa do d.... lepszy termos z gorąca woda, dolewasz zimnej i masz w 3 sekundy potrzebną wode, wsypujesz mleko i już, a przy podgrzewaczu wiele osób mi mówiło, że to trwa i trwa, a dziecko ryczy głodne

Cytat:
Dziewczyny,

zgadnijcie kto wrócił i będzie was zamęczał codziennymi postami : jupi::j upi:

Wszystkim, które za mną czekały i ujęły się bardzo dziękuje
Wzruszyłam mnie wasza postawa
a mi na powrocie zależał tylko przez WAS

Niutka1 dla Ciebie specjalne uściski i buziaki

ale fajnie, że cie odbanowali

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak ja ostatnio rodziłam to dawali wkładki poporodowe, teraz okazuje się, że nie
Siostra poleciła mi takie podobno dobre i niedrogie
http://www.klamar.rhh.pl/?p=productsMore&iProduct=163

A Wy jakie kupujecie??

Ja kupowałam takie klasyczne belli w granatowo- cos tam opakowaniu, były ok, ale ogólnie od tych poporodowych wole po prostu podpaski takie w rozmiarze extra night, bo one maja skrzydełka i w ogóle jakies sa fajniejsze od tyhc podpach poporodowych, a sa tez bardzo chłonne, poza tym i tak trzeba je często wymieniać ze względów higienicznych

Cytat:
.
piszesz maila i sprzedawca ci podsyła podliczenie za wszystkie aukcje plus koszty łaczonej przesyłki i przelewasz mu na jego konto bankowe normalnym przelewem- piszac w tytule np " łączę 7 aukcji + przesyłka"- tzn ja tak robię, bo nie lubie płatności przez allegro.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-04 o 16:24
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:33   #427
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Witamy panią kapitan z powrotem

Ja nie kupuję, będę używać podkładów. Myślę, że przy przewijaniu ok 8 razy dziennie, dużo tych prześcieradeł dziennie trzeba by było zmieniać

Przyszła do mnie dzisiaj paczuszka z all z koszulą do karmienia, tą w kwiatki alles sweet czy jakoś tak, podoba mi się Poza tym parę pierdółek przyszło typu moskitiera, ochraniacz do samochodu na fotel jak małemu nóżki urosną, taki z organizerem, termoopakowanie na butelkę, zestaw do paznokci, nakładki na piersi, ale jakieś dziwne są,taki wielki lej na sutek mają...aha no i jeszcze taka gąbka-podkładka kąpielowa, chociaż pewnie będziemy jej używać do kładzenia małego po wyjęciu z wanienki.
No i zrobiłam zakupy u tego sprzedawcy rodzyneczki, zamówiłam wanienkę, przewijak i trochę przyborów higienicznych dla siebie do szpitala i dla małego.

jestem ciekawa tej koszuli,
daj linka,
i może zdjęcie na żywo

Cytat:

aha, my w tamtym roku kupiliśmy nawilżacz taki porządny, jak to stwierdziliśmy i stoi nie używany, bo po całonocnej pracy mamy podłogę mokrą , raz bym się nieżle wywaliła bo ślisko jest;/ sama juz nie wiem co z nim nie tak, nawet jak wyżej stawiamy to też ,bo para leci jakby pod kątem, a nie do góry od razu.
najpierw klikasz Kup Teraz, nie płacisz, tylko wracasz do aukcji tego sprzedającego i kupujesz inne rzeczy

a potem żeby zapłacić musisz wejść w swój profil,
w Akucje i Kup Teraz ---- Kupione
tam robisz ptaszki przy tych aukcjach za które chcesz zapłacić i
na samym dole klikasz Zapłać

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
Iza! fajnie, że jesteś

A te okrycia kąpielowe to widziałam w SMYKu wiecie?
podobna cena wydaje mi się, dwa w opakowaniu są, chyba taniej wyjdzie niż kupować na allegro+przesyłka

tylko, że one takie cienkie są, zastanawiałam się nad nimi ale chyba kupię ciut grubsze

no ja do Smyka to mam daleko,

kurcze ja ostatnio też w sklepie oglądałam okrycia chyba z BabeOne i tez wydaja się cienkie
jeśli będzie ten motyw z Motylkiem to się skuszę,
bo jeszcze bym kilka rzeczy mogła kupić od tego sprzedawcy

wogóle to on ma inne fajne okrycia i kocyki

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ja osobiście nie znam się na podgrzewaczach, ale spotkałam się z wieloma opiniami osób, które je maja, że sa do d.... lepszy termos z gorąca woda, dolewasz zimnej i masz w 3 sekundy potrzebną wode, wsypujesz mleko i już, a przy podgrzewaczu wiele osób mi mówiło, że to trwa i trwa, a dziecko ryczy głodne

moja siostra sobie kupiła podgrzewacz,
i uważa że to jest do niczego,
wogóle to żeby podgrzać coś to trzeba bardzo długo czekać,

wg mojej siostry to jest utrzymywacz temperatury,

ona prze bardzo krótki czas karmiła małego swoim od ciągniętym mlekiem z butelki,
to sobie na noc brała 2 butle do sypialni,
jedną wkładała do podgrzewacza a druga stała obok,
jak mały się budził np. po 3 h to mogła go od razu nakarmić tą butlą z podgrzewacza, a kolejną wkładała

i nie musiała latać na parter do kuchni bo mieszka w piętrowym domku,

ale odkąd karmi małego mlekiem modyfikowanym,
to woli zjeść włożyć wodę na 30 sekund do mikrofali i tyle
Stary 2011-01-04, 16:35   #428
iweczka
Zakorzenienie

eirene - a jednak, moja szwagierka, jadąc do porodu nie miała nic..kompletnie nic....... ona na porodówke, a mamusia do sklepu
przez 9 m-cy biedna nie zdążyła nic kupić....(twierdzi, że poród ją zaskoczył, fakt urodziła przed terminem 4 tygodnie, ale ludzie jak może zaskoczyć, chyba wiadomo, że dziecko kiedyś się urodzi... )
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:36   #429
niutka1
Wtajemniczenie

widzę, że teraz już wszystkie wpadają w szał zakupów,
no i nic dziwnego, w końcu część z nas jest już w 8 mscu

Ja dziś kupiłam w markecie zestaw z chustkami mokrymi ( 4 opakowania w pakiecie ) jakas marka Tami baby, nie znam, ale z doświadczenia wiem, ze wszystkie sa dobre byle były sensitive kosztował ten pakiet 4x63 szt- 16,99 zł
takie jak tutaj- przykładowa fotka
http://www.bdsklep.pl/product-pol-27...ve-63szt-.html

i kupiłam opakowanie huggisów newborn 27 szt za 17.99 zł ( to nie była promocja) - miałam kupic pampersy, ale mam te 5 sztuk próbek co mi przysłali, a wolałam miec inne, w razie jakby któres małej nie podpasowały. aha i w tych huggisach ujęło mnie to, że sa z organiczna bawełną
o takie, przykładowa fotka http://www.bdsklep.pl/product-pol-31...6b02fa864ba6cb

hmmm widze, że tu w tym sklepie z netu sa droższe duzo, no to te po 17.99 to w realu dzis były, bez żadnego napisu promocja czy coś, normalna cena przy nich była. i te chustki tez w realu, tyle że one w promocji.
Stary 2011-01-04, 16:38   #430
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Jak sie pokaze stronka PLACE to masz gdzies tam z boku chyba u gory po lewej stronie taka opcje wiecej zakupow czy jakos tak. Wchodzisz tam i masz przedmioty uzytkownika i to sie sumuje.

Izka witaj z powrotem. Ciekawi mnie jak to sie tam rozwijala rozmowa ze zlosliwcem i czy faktycznie pomogly nasze wiadomosci czy sam stwierdzil, ze dal Ci juz "nauczke" i odbanowal. Z drugiej strony bylo minelo
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:41   #431
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
diatoma tak:/tzn. na upartego mogłabym chodzic tylko na wykłady, ćwiczeń zero...wszystko przez tą szyjkę do szkoły rodzenia chciałam chodzić do siebie do szpitala choc wszystko wskazuje na to, że będę rodzić gdzie indziej - ale ostatnio połozna mi powiedziała, że jedna tura już się kończy a druga zaczyna chyba własnie w lutym...dopytam lekarza na kolejnej wizycie czy moge chodzić czy nie i zadzwonię się zapytac kiedy te lekcje

u nas są wykłady oraz ćwiczenia, żeby chodzić na cieczenia trzeba mieć zaświadczenie od gin o braku przeciwwskazań ja do tej pory byłam na 3 wykładach a na ćwiczenia jeszcze nie dotarłam,
ale bardzo sobie chwalę udział w SR

Stary 2011-01-04, 16:44   #432
Mirabilka
Zakorzenienie

a ja się wkurzyłam - robiłam wczoraj test glikemiczny - glukoza 50 g. Na czczo mi wyszlo 84 ( norma <100) a po godzinie ( no godzina to nie była bo po 50 min poszłam ) uwaga 209 ( norma <140 ). I nie wiem czy pędzić do lekarza jutro - wizytę mam w przyszłym tygodniu - czy zrobić test z 75g glukozy bo czytałam, że bardziej miarodajny.

Spotkała się może, któraś z Was z takim przypadkiem???

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-01-04 o 16:45 Powód: błąd
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:44   #433
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Jak sie pokaze stronka PLACE to masz gdzies tam z boku chyba u gory po lewej stronie taka opcje wiecej zakupow czy jakos tak. Wchodzisz tam i masz przedmioty uzytkownika i to sie sumuje.

Izka witaj z powrotem. Ciekawi mnie jak to sie tam rozwijala rozmowa ze zlosliwcem i czy faktycznie pomogly nasze wiadomosci czy sam stwierdzil, ze dal Ci juz "nauczke" i odbanowal. Z drugiej strony bylo minelo

czy ty słońce ujawniłaś się na Naszej Klasie?
Stary 2011-01-04, 16:52   #434
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
A dzisiaj miałam wizytę, gin polecił na zgagę Alugastrin do picia- 1 łyżkę wypiłam i jaka ulga, mówię Wam
14.01 USG, ciekawe czy Zosia jest nadal Zosią
a ten medykament na zgagę to bez recepty można dostać?Mnie dzisiaj cholerstwo męczy strasznie,już nawet podjadanie nie pomaga

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
eirene - a jednak, moja szwagierka, jadąc do porodu nie miała nic..kompletnie nic....... ona na porodówke, a mamusia do sklepu
przez 9 m-cy biedna nie zdążyła nic kupić....(twierdzi, że poród ją zaskoczył, fakt urodziła przed terminem 4 tygodnie, ale ludzie jak może zaskoczyć, chyba wiadomo, że dziecko kiedyś się urodzi... )
niektórzy czekają na ostatnią chwilę.Mój mąż tak samo by zrobił,jemu tam sie nie spieszy.Jak mówię,że pomału będziemy kupowac to on,że duzo czasu.Ta.. a potem ja na porodówce a on w markecie i 100 tel jakie kupić

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:56   #435
mora103
Raczkowanie

Dziewczyny ale sie paskudnie czuje,gardło boli nie samowicie,katar nie z tej ziemi i zaczyna sie gorączka ,mam na razie 37.Tż wyjechał w delegacje Ratujcie co moge wziaść aby sie poczuć lepiej
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:57   #436
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
a ja się wkurzyłam - robiłam wczoraj test glikemiczny - glukoza 50 g. Na czczo mi wyszlo 84 ( norma <100) a po godzinie ( no godzina to nie była bo po 50 min poszłam ) uwaga 209 ( norma <140 ). I nie wiem czy pędzić do lekarza jutro - wizytę mam w przyszłym tygodniu - czy zrobić test z 75g glukozy bo czytałam, że bardziej miarodajny.

Yyyy jak ja bylam u lekarza nie gine z moim wynikiem 166 to powiedziala, ze no wysoki jest, ale u nas czyli w Gryni i tak nic mi z tym nie zrobia, bo cukrzyca ciazowa zaczyna sie od 200. Wiec ja bym na Twoim miejscu zasuwala do gine, bo tu chyba szpitalem zasmierdzialo.

Cytat:
czy ty słońce ujawniłaś się na Naszej Klasie?
Ujawnilam? tz co? Jestem w grupie jesli o to chodzi
Stary 2011-01-04, 17:01   #437
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:

jestem ciekawa tej koszuli,
daj linka,
i może zdjęcie na żywo

najpierw klikasz Kup Teraz, nie płacisz, tylko wracasz do aukcji tego sprzedającego i kupujesz inne rzeczy

a potem żeby zapłacić musisz wejść w swój profil,
w Akucje i Kup Teraz ---- Kupione
tam robisz ptaszki przy tych aukcjach za które chcesz zapłacić i
na samym dole klikasz Zapłać

no ja do Smyka to mam daleko,

kurcze ja ostatnio też w sklepie oglądałam okrycia chyba z BabeOne i tez wydaja się cienkie
jeśli będzie ten motyw z Motylkiem to się skuszę,
bo jeszcze bym kilka rzeczy mogła kupić od tego sprzedawcy

wogóle to on ma inne fajne okrycia i kocyki

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

moja siostra sobie kupiła podgrzewacz,
i uważa że to jest do niczego,
wogóle to żeby podgrzać coś to trzeba bardzo długo czekać,

wg mojej siostry to jest utrzymywacz temperatury,

ona prze bardzo krótki czas karmiła małego swoim od ciągniętym mlekiem z butelki,
to sobie na noc brała 2 butle do sypialni,
jedną wkładała do podgrzewacza a druga stała obok,
jak mały się budził np. po 3 h
to mogła go od razu nakarmić tą butlą z podgrzewacza, a kolejną wkładała

i nie musiała latać na parter do kuchni bo mieszka w piętrowym domku,

ale odkąd karmi małego mlekiem modyfikowanym,
to woli zjeść włożyć wodę na 30 sekund do mikrofali i tyle
hmmm, z tego co mi wiadomo, to mleka nie wolno tak długo podgrzewać, bo po 1 sze traci swoje właściwości, a po 2 gie rozwijaja sie w nim jakies bakterie,
z tego samego powodu przed podaniem dziecku mozna je podgrzac tylko raz, dlatego jak ma sie np całą butlę, a nie jest sie pewnym czy dziecko na raz wypije, to lepiej połowe przelac do drugiej i podgrzac tylko pół, a potem dogrzac druga połowę, podobnie jak np karmimy i mleko w butli nam wystygnie, to w zasadzie jest ta resztka do wyrzucenia, nie powinno sie podgrzewac drugi raz.

Cytat:

no a dlaczego poszłas po 50 minutach , przy tym teście jest bardzo ważne, by wejśc co do minuty, a 10 minut to bardzo duzo czasu, zwłaszcza jesli to był tes po 1 godzinie, a nie po 2 - masz przekłamane wyniki, koniecznie powiedz lekarzowi, ze poszłas 10 minut za wcześnie
Stary 2011-01-04, 17:04   #438
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
a ten medykament na zgagę to bez recepty można dostać?Mnie dzisiaj cholerstwo męczy strasznie,już nawet podjadanie nie pomaga
bez recepty, ścignij męża albo sie przejdz do apteki
to takie mleczko- zawiesina do picia, gin mi kazał 3 razy dziennie po łyżce stołowej.

Ja nawet po wodzie mam zgagę dzidziuś chyba napiera na żołądek

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale sie paskudnie czuje,gardło boli nie samowicie,katar nie z tej ziemi i zaczyna sie gorączka ,mam na razie 37.Tż wyjechał w delegacje Ratujcie co moge wziaść aby sie poczuć lepiej
rutinoscorbin, wapno musujące, Apap na gorączkę, gardło płucz wodą z solą, jedz kanapki z czosnkiem, do tego gorące mleko z masłem, miodem.
Stary 2011-01-04, 17:09   #439
mora103
Raczkowanie

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

rutinoscorbin, wapno musujące, Apap na gorączkę, gardło płucz wodą z solą, jedz kanapki z czosnkiem, do tego gorące mleko z masłem, miodem.[/QUOTE]
Dziękuje za radę zaczełam gardło psikac tantum verde,jutro jak nie bedzie lepiej zamowiłam wizyte u lekarza.A teraz zrobie sobie kanapeczke z czosnkiem i kłade sie do łóżka tylko czekam az córka skończy korki z francuskiego
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 17:10   #440
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ujawnilam? tz co? Jestem w grupie jesli o to chodzi

no bo ja już się pogubiłam kto na NK jest kto
Stary 2011-01-04, 17:12   #441
aja1
Zakorzenienie

Iza w klubie jest lista

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 17:13   #442
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość

niektórzy czekają na ostatnią chwilę.Mój mąż tak samo by zrobił,jemu tam sie nie spieszy.Jak mówię,że pomału będziemy kupowac to on,że duzo czasu.Ta.. a potem ja na porodówce a on w markecie i 100 tel jakie kupić
kampasiula- boże uchowaj od takiej sytuacji, ja bym chyba wyszła z siebie, bo 100 tel. to by bylo mało.... i juz sobie wyobrażam jakby miał mi kupić podpaski poporodowe, albo podkłady, albo inne tego typu gadżety hahaha, ale byłby ubaw-mój małż nie nadaje się do takich rzeczy
Stary 2011-01-04, 17:16   #443
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm, z tego co mi wiadomo, to mleka nie wolno tak długo podgrzewać, bo po 1 sze traci swoje właściwości, a po 2 gie rozwijaja sie w nim jakies bakterie,
z tego samego powodu przed podaniem dziecku mozna je podgrzac tylko raz, dlatego jak ma sie np całą butlę, a nie jest sie pewnym czy dziecko na raz wypije, to lepiej połowe przelac do drugiej i podgrzac tylko pół, a potem dogrzac druga połowę, podobnie jak np karmimy i mleko w butli nam wystygnie, to w zasadzie jest ta resztka do wyrzucenia, nie powinno sie podgrzewac drugi raz.

no widzisz,
nawet nie wiem czy ona to konsultowała z kimś
w każdym razie robiła to góra tydzień
i ona nie widzi innego zastosowania dla podgrzewaczy
Stary 2011-01-04, 17:16   #444
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
no bo ja już się pogubiłam kto na NK jest kto
Iza - ja dawno się zgubiłam ale ujawniłam się
ale chyba Ciebie nie mam.......chyba.....:cool :
Stary 2011-01-04, 17:16   #445
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:

no a dlaczego poszłas po 50 minutach , przy tym teście jest bardzo ważne, by wejśc co do minuty, a 10 minut to bardzo duzo czasu, zwłaszcza jesli to był tes po 1 godzinie, a nie po 2 - masz przekłamane wyniki, koniecznie powiedz lekarzowi, ze poszłas 10 minut za wcześnie
Ej ja tez poszlam szybciej tz nie po 1h tylko wlasnie jakies 10-15min szybciej. O kurcze to moze jednak nie mam tych 166 Teraz to juz i tak lipa, bo juz mi nie powtorza ani nic, ale cholercia jakbym wiedziala, ze trzeba co do minuty to bym juz wysiedziala i moze bym sobie nerwow zaoszczedzila.
Stary 2011-01-04, 17:23   #446
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
ego ego Dzięki powiem że powoli brzusio wraca do normy, ale uczucie było okropne

też mam takie pytanie z serii głupich. Czy będziecie na przewijaki kupować jakieś prześcieradła frotte czy coś do tego? Bo widziałam takie właśnie mniejsze na przewijaki ale moim zdaniem to nie potrzebne, wystarczy podkład
ja też się zastanawiam ale widziałam gdzieś takie na gumce niby prześcieradełka i chyba takie wezmę bo podkład to się będzie ruszał i mam wrażenie, że może jakos dziecko się zsunąć?

Cytat:

o kurcze, trochę wysoki ten cukier, ja bym dla pewności 75 zrobiła na Twoim miejscu, taki z mierzeniem na czczo, po 1h i po 2h
jest bardziej wiarygodny

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
ja polecam jak najszybciej syrop z cebuli z wkrojonym czosnkiem
mi pomagał od razu na bolące gardło i przechodziło na drugi dzień,
katar za to nie przejdzie szybko
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 17:29   #447
Jok3r
Zadomowienie

Jesli chodzi o wyprawki i te wszystkie rzeczy zwiazane z dzieckiem to maz zasadniczo nie ma nic przeciwko. Moze slowo chetnie to zabyt duzo powiedziane, ale nie ma problemu, zeby go wyciagnac na takie zakupy i jak ma dobry dzien to nawet zauwazam frajde w jego oczach jak wejdziemy do jakies sklepu dzieciecego hehe. Natomiast bardzo nie podobaja mu sie sumy jakie sie na to wszystko wydaje. Nikomu sie nie podobaja, ale on jakby nie do konca rozumie, ze niestety wszystko jest drogie, a kupic trzeba. W szczegoly typu, ze podpaski czy podklady musza byc to sie nie wdaje, bo wystarczy mu wiedza, ze to jest mi poztrebne do szpitala i tyle, ale jak zawieszam sie przy butelkach, smoczkach itp to czasami pogania, lub 150 razy pyta czy to jest na pewno potrzebne?

W przyszlym tyg ide na usg Kurcze nie widzialam dropsa malego od 20tyg, wiec ciekawosc mnie zzera

Jutro chyba spakuje sobie torbe do szpitala, bo juz mam prawie wszystko, a nie potrzebnie mi to zalega w lozeczku.
Czeka mnie jeszcze pare zakupw i w sumie moge rodzic tz za miesiac

Co po podgrzewaczy to co myslicie o czyms takim http://allegro.pl/babyono-podgrzewac...387063173.html jeszcze inny gdzies mialam, ale generalnie chodzi mi o te funkcje typu termostat czyli ustawiam temp i mam, pasuja wszystkie butelki, opcja jezu zapomnialam slowa no chodzi o nie dezynfekcje tylko to drugie , ze tam czysci butelke. Troche to kosztuje i nie wiem wlasie czy jest sens.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
ja też się zastanawiam ale widziałam gdzieś takie na gumce niby prześcieradełka i chyba takie wezmę bo podkład to się będzie ruszał i mam wrażenie, że może jakos dziecko się zsunąć?

o kurcze, trochę wysoki ten cukier, ja bym dla pewności 75 zrobiła na Twoim miejscu, taki z mierzeniem na czczo, po 1h i po 2h
jest bardziej wiarygodny

ja polecam jak najszybciej syrop z cebuli z wkrojonym czosnkiem
mi pomagał od razu na bolące gardło i przechodziło na drugi dzień,
katar za to nie przejdzie szybko
Ten podklad sie tak latwo nie ssuwa, a przeciez dziecko na tym lezy, wiec nie ma szans Ja sobie na przewijaku polozylam ten podklad i kota na tym polozylam i nic sie nie ruszalo poza kotem
Stary 2011-01-04, 17:34   #448
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Ten podklad sie tak latwo nie ssuwa, a przeciez dziecko na tym lezy, wiec nie ma szans Ja sobie na przewijaku polozylam ten podklad i kota na tym polozylam i nic sie nie ruszalo poza kotem
he he dobry test
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 17:49   #449
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie na przewijaku polozylam ten podklad i kota na tym polozylam i nic sie nie ruszalo poza kotem
trzeba było zrobić zdjęcie
Stary 2011-01-04, 17:59   #450
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie ja też się spotkałam z takimi opiniami i chyba nie kupimy podgrzewacza jednak wolę w termos zainwestować i wieczorem wodę tylko wlać przegotowaną i mleka dodać i gotowe a te wszystkie słoiczki to chyba w mikrofali juz można podgrzac bo mleka to wiem że nie bo traci coś tam

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
heh no dlatego właśnie najpóźniej pod koniec lutego ja chcę już mieć wszystko. wolę sama wybrać a nie potem żeby mamę ganiac albo tżta

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości