Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 13:47   #811
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
jestem, jestem ale taka jak z pupy wyjęta. Mam jakiś dołek ostatnio i ogólnie nic mi się nie chce.. wszystko mnie wnerwia, tż to już mnie doprowadza do szaleństwa.. nawet Sebek mi działa ostatnio na nerwy bo ciągle wszystko be.
I tak jakoś po prostu nic nie piszę bo nie mam na co komu odpowiedzieć a samej z siebie to jakoś niespecjalnie mam o czym pisać.
wyslij go do pracy za granice bedziecie mieli okazje zatesknic u mnie dziala

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
A ja jestem wku#$@%^$# na maksa.
Byliśmy u lekarza i Mała ma obturacyjne zapalenie oskrzeli, musieliśmy na razie wypożyczyć inhalator, bo nie wiadomo, czy to będzie wracać, jak będzie wracać to musimy kupić i inhalować przy każdym pojawieniu się głupiego kataru.
Już widzę, jak ja jej ten inhalator utrzymam przy buzi co najmniej 5 minut
wspolczuje wiem co znaczy zapalenie oskrzeli u maluszka

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Dzis przyszlo krzeselko do karmienia i zwiazku z tym foto Mai w nim, fajne jest, ale troche inne kolory niz te na zdjecuach z allegro.
Sprzedalismy tez bujaczek fishera za 100zl prawie nie uzywany i niedlugo tz wysle z laktatorem na "przeglad" do serwisu medeli i go sprzedam, bo juz mleczka leci coraz mniej i tylko dwie porcje sciagam dziennie(rano i wieczorem po 100ml) i w ogole jestem przeszczesliwa jak moj organizm reaguje na ograniczenie karmienia piersi maleja, ja chudne(2kg juz), na widok slodyczy robi mi sie niedobrze( wczesniej bym mogla tylko same slodycze jesc)i w ogole nie mam apetytu takiego jak podczas sciagania wszystkich dawek mleka.
super to krzeselko a Maja jak slodko siedzi
jesli chodzi o kupy na mm to moze tez to byc wina wody niektore dzieci robia zielone kupy po mineralnej a inne po kranowie

Cytat:

a w ogole oprocz tego, ze Mai ewidentnie smakuje bardziej mleko mm, to przestala ulewac, wiec dzieki temu sie troche zmniejszyly moje wyrzuty sumienia JA do maja chce schudnac do wagi, w ktorej moge sie pokazac w kostiumie kapielowym, bo chcemy wyjechac do Grecji na wakacje, tylko musze jakos przycisnac tz i znajomych, abysmy juz zaliczke wplacili i arezerwowali cos, bo wyjdzie jak z wyjazdem nad morze i wyjazdem do naleczowa no i w maju juz nie bede miala kasy, wiec tz placi i nie chce by zmienil zdanie
my chcemy jechac do hiszpani co z tego wyjdzie sie okaze

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

aaa dziewczyny chcialam zapytać jak wygląda Wasz dzień karmienia maluchów? bo mam wrażenie, że moj coraz mniej je i jakoś nie umiem zeschematyzować dawania zupek i deserków - nie wiem o której
godzinie

u nas wyglada to tak
9.00 mleko z 2 miarkami kaszki ryzowej smakowej
12.00-13.00 mleko lub zupka
15-16 zupka lub mleko w zaleznosci co wczesniej bylo
18-19 owoc
21.00-22.00 mleko
3.00 mleko
mleka wypija po mniej wiecej 120ml

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

aniaa fajne zakupy prosimy o fotke misia w krzeselku pieniazki doszly pisalas ze twoj maz sciaga samochody a busy tez sciagaja? i sciaga na zamowienie czy tak co sie trafi? bo my niedlugo musimy busa nowego kupic a pozniejsza wiosna chcemy osobowke sprzedac i nowa kupic

nie pisalam wam o wprowadzaniu glutenu co mi mowila wczoraj pani doktor wiec powiedziala ze u nas przy skazie ona poleca po 10mc zycia dopiero bo do 9mc rozwija sie uklad pokarmowy i nie nalezy go bardziej obciazac i mowila ze warto zaczac od biszkopta bulki itp i obserwowac to samo z jogurtami i ona poleca te serki hogomonizowane z polskiej firmy jana sa naj mniej napchane konserwantami bo danonki mowila ze to sama chemia tak wiec z glutenem czekamy
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 13:57   #812
scoobs
Rozeznanie

Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

DZieki Anoxa za info odnoscnie glutenu. Jeszcze nie zaczelam i chyba tez w takim razie poczekam do 10 miesiecy.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 14:11   #813
entertete
Rozeznanie

o anoxa widzisz, czyli jest kolejne potwierdzenie, że u skazówców później, ja już też zdecydowałam, że w 10 wprowadzam.

Co do naszego jedzenia mamy 5 lub 6 posiłków, zwykle się przesuwają, w zależności od tego jak wstanie, podobnie z kąpielą. Je na razie głównie mleko, ale powoli będziemy to zmieniać. Najwzceśniej je 0 6 (ale już rzadko, raczej 7-8), najpóźniej ok 20.30, potem się wścieka przed snem i śpi do rana tfu tfu
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 14:23   #814
zabcia87
Raczkowanie

GG do zabcia87

scoobs nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała wyjśc z tego dołka... czasami to mam na prawdę serdecznie dosyć własnego życia no ale jak tylko córcia się uśmiechnie to wszystko idzie w zapomnienie... ale sa momenty kiedy przychodzi dzien w kótrym nawet usmiech Niuni nie pomaga...

Któras z Was pytała o schemat jedzenia... u Nas to wyglada tak:
- 8 mleko 150 ml z 2 miarkami kaszki bananowej lub zwykłej kaszki ryżowej (dawałam kilka razy całą kaszkę taka gestą jak na opakowaniu pisze ze na 150 ml mleka 4-5 łyżek kaszki malinowej ale miala dość duże zatwardzenia i tylko do mleka dosypuje 2 miarki)
- 11 mleko 150 ml
-14 zupka 150 ml (marchewka ze słoiczka, ziemniaka dodaje gotowanego i pietruszke gotowaną i miksuje na papkę)
- 17 mleko 150 ml
- 20 daję taka kaszkę z bobovity "smaczna kolacja" po 4 miesiącu na 130 ml mleka idzie 4-5 łyżek kaszki ryżowo-kukurydzianej z bananami, Mała ją uwielbia i śpi calutką noc... ostatnio tylko sie zbuntowała, bo jest troszkę gęsta a łyżeczka nie chce tknąć żadnej kaszki więc dawala w butli aventu ale woli ssac z butli NUKa bo tam jest smoczek anatomiczny więc robię troszkę rzadszą tą kaszkę i dodaję 1 miarkę mleka
To tak w srkócie jak u nas wygląda... ok godz 10 daje małej pół słoiczka deserku obojętnie jakiego, chyba że to nowość to tylko 2-3 łyżeczki

No i tak w ogóle to nie wiem, czy dobrze karmię swoją córcię zwłaszcza, ze ma 4 miesiace i 3 tyg
zabcia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 14:54   #815
chomiczek00000
Raczkowanie

siala, zabcia nosy w górę
Mnie jak dołek łapie(z tytułu obecnej mojej sytuacji życiowej) to sobie powtarzam że jak tyle wytrzymałam to jeszcze trochę też wytzrzymam. Wiem bardzo dobrze że to niełatwe, ale jakoś się trzeba pozbierać.

Cytat:
I taki jakiś rozumniejszy jest aaa i dziś kończymy 5 miesięcy!!!
Wszystkiego naj!

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Poza tym z regału (mamy expedit z ikei i czas pomyslec o kolejnych drzwiczkach by to powoli zabudowac ) lecialo wszystko co tylko na nim stalo w minute i na scianie mam odbita tlusta raczke z biszkopta.Mielismy przedsmak co nas czeka za kilka miesiecy.swoja droga szwagierka mnie troche wkurzyla ze jakos nie pilnowala malego tylko jak tak wojowal to ona sie tylko smiala .Ja u nich w domu na pewno bym sie nie smiala i nie patrzała bym bezczynnie, gdyby Adas odbijal tluste rece na scianie i zrzucal wszystko co popadnie bo co innego u siebie gdzie bym mogla na to pozwolic a co innego w "gosciach "....[COLOR=Silver]
Pocieszaj się tym, że mieszkacie sami. Bo my z teściami i z bratem męża i jego żoną i 3-letnim dzieckiem. Nie wyobrażacie sobie jaki on jest rozwydrzony(inaczej się tego nie da określić). Wydziera się bez przerwy tak że moje dziecię się nie może wyspać i oczywiście wszystko wolno mu. A spróbuj takiemu uwagę zwrócić.... obraza majestatu.

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
A ja jestem wku#$@%^$# na maksa.
Byliśmy u lekarza i Mała ma obturacyjne zapalenie oskrzeli, musieliśmy na razie wypożyczyć inhalator, bo nie wiadomo, czy to będzie wracać, jak będzie wracać to musimy kupić i inhalować przy każdym pojawieniu się głupiego kataru.
Już widzę, jak ja jej ten inhalator utrzymam przy buzi co najmniej 5 minut
A jaki macie ten ihalator? Bo nam lekarz najpierw kazał kupić nebulizator ale potem stwierdził że wystarczy taka zwykła "tuba" do inhalacji.
chomiczek00000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 14:56   #816
anoxa
Zakorzenienie

papi masakra tez soobie nie wyobrazam isc do kogos zeby maly buszowal a zebym ja na to uwagi nie zwracala jak juz pisalam ja sie ciesze bo u nas nie ma zadnych regalow ani nisko pulek wiec maly nie bedzie mial czego zrzucac kilka dni po tym jak sie przeprowadzilismy do siebie byla moja siostrzenica jadla popcorn i tez nam w kuchni zostawila pamiatke w postaci odcisnietej lapki

niezawsze ja sobie bez lezaczka nie wyobrazam Hubcio uwielbia
Stary 2011-01-04, 15:01   #817
@aneczka@
Przyczajenie

Chciałam do Was dołączyć i się przywitać
Od jakiegoś czasu Was podczytywałam - głównie w lipiec - sierpień. Teraz już mniej czasu, ale postanowiłam się ujawnić i dołączyć do mam sierpniaczków
Emilka urodzona dokładnie w dzień wyliczonego terminu wg OM - 18.08.2010.
17 sierpnia po 22 odeszły mi wody Emi urodziłam 18 przez cc. Emilka jest naszym drugim dzieckiem starszy ma 7 lat chdzi do 1 klasy.
hmmm na razie tyle później dopiszę coś jeszcze
Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojej zgranej już paczki
@aneczka@ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 15:06   #818
@aneczka@
Przyczajenie

Przedstwaiam Emilke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 120.jpg (158,4 KB, 54 załadowań)
@aneczka@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 15:17   #819
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabcia87 Pokaż wiadomość

aaa i jeszcze mam do Was jedno pytanie.... dajecie swoim dzieciom zupkę przez butlę? Bo ja czasami nie mam innego wyjścią... raz zjada ładnie łyżeczką, a raz tylko butla i koniec.... zwlaszcza jak wstanie ok 13 a karmie ja ok 14-14:30 więc juz powoli robi sie spiąca i marudzi przy łyżeczce, więc jej daję butlę i się usypia pod koniec jedzenia... wczoraj zjadła ładnie cala zupkę łyżeczką... a i ile dajecie zupki ? Mała jada 150 ml mleka i tyle samo robię jej zupki.... marczewcka ze słoiczka, swój ziemniak i swoja pietruszka i czasami kleik i robię tego 150-160... nie wiem czy dobrze, czy źle
Nie, zupkę czy deserek tylko łyżeczką - nam chodzi o to by nauczył się jeść normalnie, więc dawanie butlą mijałoby się z celem. Mój zawsze je chętnie.. gdyby nie chciał to po prostu dałabym mleko.
Cytat:
a Wy wychodzicie ze swoimi dzieciaczkami teraz na dwór? Mama na mnie krzyczy, że ją przeziębię, bo jest zimno...
Oczywiście, spacery pediatrzy zalecają nawet do -10 stopni mrozu.
Moja matka mnie urodziła w listopadzie, ponad 20 lat temu więc zima była sroga.. i codziennie ze mną musiała zapindalać bo to czasy komuny, więc do sklepu trzeba było rano by było coś na kolację
Na zdrowy rozsądek.. czy dzieci rodzone w listopadzie/grudniu miałyby czekać do wiosny aż ujrzą świat zewnętrzny?
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
wyslij go do pracy za granice bedziecie mieli okazje zatesknic u mnie dziala
obawiam się, że nie tęskniłabym właśnie.
Cytat:
Któras z Was pytała o schemat jedzenia... u Nas to wyglada tak:
- 8 mleko 150 ml z 2 miarkami kaszki bananowej lub zwykłej kaszki ryżowej (dawałam kilka razy całą kaszkę taka gestą jak na opakowaniu pisze ze na 150 ml mleka 4-5 łyżek kaszki malinowej ale miala dość duże zatwardzenia i tylko do mleka dosypuje 2 miarki)
- 11 mleko 150 ml
-14 zupka 150 ml (marchewka ze słoiczka, ziemniaka dodaje gotowanego i pietruszke gotowaną i miksuje na papkę)
- 17 mleko 150 ml
- 20 daję taka kaszkę z bobovity "smaczna kolacja" po 4 miesiącu na 130 ml mleka idzie 4-5 łyżek kaszki ryżowo-kukurydzianej z bananami, Mała ją uwielbia i śpi calutką noc... ostatnio tylko sie zbuntowała, bo jest troszkę gęsta a łyżeczka nie chce tknąć żadnej kaszki więc dawala w butli aventu ale woli ssac z butli NUKa bo tam jest smoczek anatomiczny więc robię troszkę rzadszą tą kaszkę i dodaję 1 miarkę mleka
To tak w srkócie jak u nas wygląda... ok godz 10 daje małej pół słoiczka deserku obojętnie jakiego, chyba że to nowość to tylko 2-3 łyżeczki

No i tak w ogóle to nie wiem, czy dobrze karmię swoją córcię zwłaszcza, ze ma 4 miesiace i 3 tyg
Jak na moje oko to wszystko okej, z tym, że jak widzę to zapotrzebowanie Twoja córa ma spore chyba bo mój ma 6 miesięcy a je tyle samo a czasem mniej.
Tylko tak.. po co rano dodawać kaszki? (moja pediatra odradza kaszki bo raz, że czysty cukier, dwa, że tuczy się dziecko.. nie poleca jeśli dziecko prawidłowo przybiera na masie)
U nas jest
8:00 - mleko 150 (dziś wypił 120)
11:00 - mleko 150 (wypił całość)
14:00 - słoiczek z zupką ale był niecały więc jakieś 70ml plus 100ml mleka
17:00 - mleko - też robię 150
i o 20:00 - mleko z kaszką, dosyć gęste ale takie żeby się nie namęczyć ciągnąć przez butlę.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:00   #820
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
alquien-czy milenka juz mowi sylaby?ja nie moge sie doczekac "ma-ma-ma-ma" albo "ta-ta-ta-ta"
Mowi sylaby, ale ma-ma jeszcze nie. Za to ba-ba jest jej ulubione Mowila duzo wiecej wczesniej, potem przyszedl etap piszczenia i krzyczenia tylko, a teraz wlasnie rozkreca sie na nowo Ale ona akurat z mowieniem bedzie wolniejsza przez 2 jezyki, na ktore jest wystawiona, wiec bardzo mozliwe, ze inne dzieciaczki tutaj beda duzo szybciej gadac

papeteria omg jak mozna nie pilnowac wlasnego dziecka u kogos...ale co prawda to prawda - jeszcze troche i nasze maluchy tez wszedzie wejda, zajrza, dotkna

Cytat:
Alugien było fajnie, mały szybko się zaklimatyzował a siostra jako doświadczona mama dała mi wiele rad. Mały był spokojny generalnie. Ale wiadomo w domu zawsze najlepiej
super, to czekamy na jakies fotki

scoobs
wlasnie sie zastanawialam, gdzie ostatnio zniknelas nieco

Cytat:
Dzis przyszlo krzeselko do karmienia i zwiazku z tym foto Mai w nim, fajne jest, ale troche inne kolory niz te na zdjecuach z allegro.
ale slodziak

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
i fotelik kupilismy recaro
http://www.bobowozki.com.pl/product_...1&%3CosCsid%3E
kolor czarno-atramentowy. jest superasny i misio w nim zadowolony siedzial
jeny Wy juz wszyscy kupujecie foteliki, a Milenka najstarsza, a my nawet sie nie rozgladamy jeszcze No ale zalecaja jak najdluzej wozic w tym infant tylem do kierunku jazdy, wiec srednio do 9-12 miesiecy podobno u nas wychodzi

Cytat:

aaa i jeszcze mam do Was jedno pytanie.... dajecie swoim dzieciom zupkę przez butlę?
absolutnie nie cala idea polega na tym, zeby dziecko z lyzeczki uczylo sie jesc

Cytat:
Napisane przez @aneczka@ Pokaż wiadomość
Przedstwaiam Emilke
witaj Emilko i jej mamo
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:02   #821
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Dzień dobry
Byłam dziś u lekarza i co i mam zapalenie oskrzeli antybiotyk, syrop i psokacz do gardła i coś osłonowego dla mnie i Niuni no bo pie moje mleczko.
modro - wspoółczuję, znajomi mają problem z 3 letnim dzieckiem teraz ma 3 lata ale odkąd pamiętam to go inhalują wieczorami
ania też chcemy kupoić recaro

Cytat:
Przedstwaiam Emilke
Sliczna Niunia

Kurcze tak piszecie, że dzieci wam się po nocach budzić zaczęły i np. wstajecie raz dwa razy w nocy i jesteście nie tomne a ja wam zazdroszczę, i co byście powiedziały gdyby wasze pociechy budziły sie tak jak moja niunia co dwie godziny bez względu na to ile zje i czy to jest pierś czy mm, a po 4 to już co godzinę chce cyca pocyckać i za chiny ludowe nie da się jej oszukać smoczkiem. Teraz to jeszcze pół bidy ale w luty do pracy wracam i to na 6 godzinę więc już chyba wogóle sypiać nie bedę.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Mowi sylaby, ale ma-ma jeszcze nie. Za to ba-ba jest jej ulubione Mowila duzo wiecej wczesniej, potem przyszedl etap piszczenia i krzyczenia tylko, a teraz wlasnie rozkreca sie na nowo Ale ona akurat z mowieniem bedzie wolniejsza przez 2 jezyki, na ktore jest wystawiona, wiec bardzo mozliwe, ze inne dzieciaczki tutaj beda duzo szybciej gadac
u nas wczoraj te sylaby zostały wymówione

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:10   #822
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
aniaa fajne zakupy prosimy o fotke misia w krzeselku pieniazki doszly pisalas ze twoj maz sciaga samochody a busy tez sciagaja? i sciaga na zamowienie czy tak co sie trafi? bo my niedlugo musimy busa nowego kupic a pozniejsza wiosna chcemy osobowke sprzedac i nowa kupic

nie pisalam wam o wprowadzaniu glutenu co mi mowila wczoraj pani doktor wiec powiedziala ze u nas przy skazie ona poleca po 10mc zycia dopiero bo do 9mc rozwija sie uklad pokarmowy i nie nalezy go bardziej obciazac i mowila ze warto zaczac od biszkopta bulki itp i obserwowac to samo z jogurtami i ona poleca te serki hogomonizowane z polskiej firmy jana sa naj mniej napchane konserwantami bo danonki mowila ze to sama chemia tak wiec z glutenem czekamy
nie damian nie sprowadza. kupili kilka aut ale w pl na handel. ale gdybys kredyt chciala na auto to sie polecamy

Cytat:
Chciałam do Was dołączyć i się przywitać
Od jakiegoś czasu Was podczytywałam - głównie w lipiec - sierpień. Teraz już mniej czasu, ale postanowiłam się ujawnić i dołączyć do mam sierpniaczków
Emilka urodzona dokładnie w dzień wyliczonego terminu wg OM - 18.08.2010.
17 sierpnia po 22 odeszły mi wody Emi urodziłam 18 przez cc. Emilka jest naszym drugim dzieckiem starszy ma 7 lat chdzi do 1 klasy.
hmmm na razie tyle później dopiszę coś jeszcze
Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojej zgranej już paczki
Cytat:
Przedstwaiam Emilke
witaj
sliczna niunia

Misiulka wracaj do zdrowka
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:34   #823
Alguien
Zadomowienie

Misiulka zdroweczka

anoxa zapomnialam napisac ostatnio, ze jakis czas temu widzialam farminke, ze nas podczytywala, ale sie nie odezwala

eleonoremio widze Cie co u Was? Jak Sara?
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:40   #824
glooria
Raczkowanie

ja Milenę inhalowałam w szpitalu i nie było tak strasznie lubiła to bo póżniej mogła lżej oddychać a kładłam ja na swojej klatce piersiowej one pleckami do mnie i się bujaliśmy i jej śpiewałam do uszka
nie taki diabel straszny...
pory jedzeniau nas wyglądaja podobnie jak u scoobs
7-mleczko max 160ml
10-kaszka łyżeczką 120ml
13-obiadek słoiczek + manna 2miarki lub kleik ryżowy
16-mleko lub obiadek
19-kasza manna na mleku 2miarki na 180
w międzyczasie pijemy wodę lub herbatkę i wychodzi 5 posiłków jak cos sie przesunie bo nie jest głodna to dajemy deserek
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:40   #825
scoobs
Rozeznanie

Cytat:

scoobs
wlasnie sie zastanawialam, gdzie ostatnio zniknelas nieco
O dzieki, jak milo. A z tym siedzacym obok marudzacym tz-tem to az sie nie chcialo pisac.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 17:17   #826
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

A czy za mną ktoś tu tęskni choć odrobinkę?

Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki!
Winszuję wszystkim jubilatom
aaa i gratuluję ząbków! u nas póki co ciszaa

i zdrówka życzę wszystkim chorym

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
A z tym siedzacym obok marudzacym tz-tem to az sie nie chcialo pisac.
scoobs wybacz ale rozbawił mnie ten tekst

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2011-01-04 o 17:11
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 17:18   #827
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Przedstwaiam Emilke
witajcie sliczna pulaska

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

obawiam się, że nie tęskniłabym właśnie.
no to chociaz bys miala spokoj i kase by przywozil

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
nie damian nie sprowadza. kupili kilka aut ale w pl na handel. ale gdybys kredyt chciala na auto to sie polecamy

nie kredytu nie chcemy wole kupic za gotowke to na co nas stac niz pozniej sie glowic

Cytat:

anoxa zapomnialam napisac ostatnio, ze jakis czas temu widzialam farminke, ze nas podczytywala, ale sie nie odezwala
a szkoda...

wogole wam nie pisalam moj maz mnie ostatnio zalamal wymyslil ze skonczymy ten dom sprzedamy go i wybudujemy nowy bo ten to byl stary dom remontowany od podstaw a on by chcial zeby caly dom byl zrobiony tak pod nas zeby byl uklad taki jak nam sie podoba jakos sobie nie wyobrazam przeprowadzki... naszczescie to tylko plany puki co

no i dzwonil ze chyba bedzie teraz dluzsza robota i ze nie bedzie zjazdow wiec zabierze mnie i Hubcia najprawdopodobniej do holandii
Stary 2011-01-04, 17:27   #828
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Przedstwaiam Emilke
Mała ślicznotka
Witaj @neczk@

Stary 2011-01-04, 19:11   #829
bajka1807
Zakorzenienie

co do wymawianych sylab, to u nas kilka razy zdarzylo sie ze malutka wypowiedziala ma-ma-ma. ostatnio jak bylam z nia w szpitalu u okulisty i jak ja ubieralam to cos tam do siebie gadala, to babeczka mnie zagadala ile niunia ma, to jej mowie ze 4,5 a ta mowi ze myslala ze wiecej bo slyszala jak mowi mama

witaj aneczka, sliczna masz corcie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 19:38   #830
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

a co do dołka to chyba mam go od 6
czemu tak ?

Cytat:
jesli chodzi o kupy na mm to moze tez to byc wina wody niektore dzieci robia zielone kupy po mineralnej a inne po kranowie
chyba to wina przejscia z mojego mleka na mm, bo dzis kupka byla pol na pol

Cytat:

niezawsze ja sobie bez lezaczka nie wyobrazam Hubcio uwielbia
Maja niecierpiala od poczatku, najgorsze sa pasy, bo ograniczaja jej wolnosc

Cytat:
Przedstwaiam Emilke
witaj wraz ze swoja slodka coreczka

Maja smieje sie na glos kiedy pies szczeka a Sisco szczeka tylko jak mu powiemy

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2011-01-04 o 19:46
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 19:38   #831
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
co do wymawianych sylab, to u nas kilka razy zdarzylo sie ze malutka wypowiedziala ma-ma-ma. ostatnio jak bylam z nia w szpitalu u okulisty i jak ja ubieralam to cos tam do siebie gadala, to babeczka mnie zagadala ile niunia ma, to jej mowie ze 4,5 a ta mowi ze myslala ze wiecej bo slyszala jak mowi mama
łaaa zazdroszcze
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 19:44   #832
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze a u nas zaczyna sie torturowanie bigosa jak tylko sie pojawi w zasiegu reki Hubcia to mlody to wykorzystuje i ciaga go za pyszczek lub uszy a ze sa dlugie to ma za co ciagac
Stary 2011-01-04, 19:56   #833
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

niezawsze zazdroszczę posłusznego pieska

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 19:58   #834
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chomiczek00000 Pokaż wiadomość

A jaki macie ten ihalator? Bo nam lekarz najpierw kazał kupić nebulizator ale potem stwierdził że wystarczy taka zwykła "tuba" do inhalacji.
Nie wiem, czy to jest inhalator czy nebulizator, w przychodni i aptece mówili inhalator, nazywa się concord, takie pudełko tylko, rurkę i pojemnik i maskę samemu się kupuje - wiadomo.
My na razie wypożyczyliśmy w aptece, 1 zł za dzień, lekarz powiedział, że jak wróci jeszcze taka infekcja to wtedy trzeba będzie kupić i inhalować w razie pojawienia się najmniejszego nawet kataru
Mam nadzieję, że to 1 i ostatnie takie choróbsko.
Już 2 razy ją dziś inhalowałam tym badziewiem, nawet nie było tak źle, chociaż o 5 minutach mogę zapomnieć, ale wtedy po 2 czy 3 trzymam jej to chociaz blisko buzi, ta para w sumie i tak leci jej na usta, coś tam wdycha.

Znowu nie chce spać sama
Ja już jestem bliska szału, od 2 godzin akcja spanie, odkładanie do łózeczka, wycie, wyciąganie...i w kółko...
Teraz siedzi na foteliku i poza tym, że mnie zaczepia to spokój, czyli nic ją chyba nie boli. Chce się bawić, ale jednocześnie oczy ma jak szparki ze zmęczenia.

Browar mi się chłodzi w lodówce, muszę zapić bioparox, który dostałam z kolei na moje gardło, bo mnie tez świństwo dorwało

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 19:58   #835
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze a u nas zaczyna sie torturowanie bigosa jak tylko sie pojawi w zasiegu reki Hubcia to mlody to wykorzystuje i ciaga go za pyszczek lub uszy a ze sa dlugie to ma za co ciagac
no ja dzis siersc Sisca wyjmowalam z jej lapek

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 20:18   #836
anoxa
Zakorzenienie

niezawsze ja tez chodze z mokrymi chustakim i od razu Hubciowi rece przecieram

modro wspolczuje
Stary 2011-01-04, 20:35   #837
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
wogole wam nie pisalam moj maz mnie ostatnio zalamal wymyslil ze skonczymy ten dom sprzedamy go i wybudujemy nowy bo ten to byl stary dom remontowany od podstaw a on by chcial zeby caly dom byl zrobiony tak pod nas zeby byl uklad taki jak nam sie podoba jakos sobie nie wyobrazam przeprowadzki... naszczescie to tylko plany puki co

no i dzwonil ze chyba bedzie teraz dluzsza robota i ze nie bedzie zjazdow wiec zabierze mnie i Hubcia najprawdopodobniej do holandii
ale wymyslil
ale neta bedziesz miala co? nie zostawisz nas

Cytat:
u nas to samo

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
niezawsze zazdroszczę posłusznego pieska
a jak tam twoj psiak? lepiej troche?

nadrobilam misio spi wiec moge pisac
od kilku dni niuniek po godzinie od zasniecia budzil sie z placzem no i nocki prawie cale tez co kilkanascie minut. no i dzis nadrabiajac wizaz mnie olsnilo ze moze jemu tez sie chce pic po kaszce. jak sie przebudzil dalam mu picie i tak sobie spi juz grzecznie od godziny. ciekawe jak bedzie dalej. butle z piciem mam naszykowana w razie czego

a tu wedle zyczenia misio w krzeselku i w bonusie w nowym foteliku (jeszcze w pizamie )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04436.jpg (39,4 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04442.jpg (31,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04471.jpg (20,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04475.jpg (31,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04403.jpg (31,3 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2011-01-04 o 20:36
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 20:54   #838
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Kurcze tak piszecie, że dzieci wam się po nocach budzić zaczęły i np. wstajecie raz dwa razy w nocy i jesteście nie tomne a ja wam zazdroszczę, i co byście powiedziały gdyby wasze pociechy budziły sie tak jak moja niunia co dwie godziny bez względu na to ile zje i czy to jest pierś czy mm, a po 4 to już co godzinę chce cyca pocyckać i za chiny ludowe nie da się jej oszukać smoczkiem. Teraz to jeszcze pół bidy ale w luty do pracy wracam i to na 6 godzinę więc już chyba wogóle sypiać nie bedę.
Misiulka u mnie podobnie... wstawanie co 1,5h czasem co 2h a nad ranem nawet co 1h. Do pracy wracam od marca a właściwie to nie wiem bo jutro idę na rozmowę do innej firmy i może uda sie zmienić (chciałabym ze względu na bliższą siedzibę). Trzymajcie zatem kciuki

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Dzięki dziewczyny za info odnośnie karmienia. To widzę, że u większości już 3-4 razy dziennie tylko mleko. U mnie rano mleko (czasem butlę już daję ale nie zawsze chce jeść). Potem około 12-13 po drzemce daję cyca i za godzinkę już zupkę ale dużo jej jeść nie chce (gotuję sama ale na oko to tak połowę a czasem 1/3 objętości małego słoiczka zjada). No i potem koło 16 cyc. I potem o 19 butla z kleikiem owsianym lub kasza manna na noc alw ja w nocy kilka razy jeszcze piers podaje... aaa no i jeszcze daje jabłko gotowane lub tarte lub ostatnio banana dałam ale to o różnych godzinach, dziś na przykład o 17 dałam jabłuszko tarte.

Edytowane przez ola_k11
Czas edycji: 2011-01-04 o 20:57
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 21:04   #839
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

modro współczuję
ola k _11
aniaa miś jak zwykle uroczy

Stary 2011-01-04, 21:07   #840
wiolek1
Zadomowienie

scoobs niee za tydzieńw poniedziałek jak się dowiem co to za test to dam znać

modro współczuje bardzo oby malutka szybko wyzdrowiała

niezawsze o tak ciągnięcie mamy za włosy to super zabawa !
a Majusia słodka strasznie i te włoski zaczesane na bok ja mojemu to nie mam nawet co czesać parę piórek na krzyż
z chudnięciem zazdraszczam, grecji zazdraszczam jeszcze bardziej, straszna zazdrośnica jestem
co do żłobka- uśmiałam się z miejsca

aniaa dziękuję to wspomnę u pediatry żeby ona sama stwierdziła. chociaż to chyba bardziej sobie wkręcam ale spytać jej nie zaszkodzi.

fajny fotelik . ja muszę poszukać ale czegoś duuużo tańszego. ale ja nie mam auta i potrzebuję jakiś fotelik do auta dziadka w razie w, ale gdybym ja miała i często jeździła to napewno bym inwestowała bo wiadomo tu chodzi o bezpieczeństwo.
ale ja jeżdżę tylko jak mały bardzo chory i brzydka pogoda do przychodni półtora kilometra i to naprawdę wwo bo jak jest w miarę pogoda to na nogach chodzimy

a misiek jest gryzoń świetny

co do karmienia to jedyna stała pora to kaszka o 20. w nocy i rano bardzo różnie, potem w południe też np dzisiaj o 11 mleczko o 14 obiadek a wczoraj o 9 mleczko i 12 obiadek, wszystko zależy od tego jak często mały zje w nocy i rano. potem to poprostu co 3 godzinki- czasem co 4 ale wychodzi ok. 16.30 - 17 jedzonko, 19.30 jest kąpiel i punkt 20 kaszka, 20.40 aleks śpi

aaa deserki też różnie staram się z godzine półtorej po obiadku ale jeśli akutar wtedy aleks śpi i po śnie już by było za późno bo zbliża się pora kolejnego jedzenia to wtedy dostaje ok 18

żabcia ja na spacery wychodzę nawet jak aleks chory ( tzn przeziębiony nie jakieś zapalenie oskrzeli czy coś ciężkiego ) .jak ładna pogoda i nie wieje. wychodze z założenia, że lepiej mu oddychać i nosek się przetka na powietrzu.
raz nie popatrzyłam na temperaturę i wyszłam z nim przy minus 14
ja zamarzłam a on ciepluteńki w tym swoim ubranku
też nie dawałam nigdy zupki przez butlę

agravka sprawdzić zawsze warto ale mam nadzieję, że to tylko nasze "wkręty "

anoxa ja się też zastosuje i gluten po 10 miesiacu.
jak tak czytam o twoim mężu to mam wrażenie, że on taki ogarnięty chłopak jest, dba o wszystko, umie wszystko załatwić i taki fajny ogólnie
chcialabym takiego mieć bo u mnie w domu to ja muszę być facetem

@aneczka@ hej mała przesłodka taki cukiereczek do schrupania i te policzki bym wyciumkała

siala ja też bym nie tęskniła i chętnie bym go wypie.... za granicę. po świętach i sylwestrze mam tak dość ,że nie mogłam się doczekać kiedy pójdzie do pracy. a to jeszcze czwartek wolny

Alguien też miałam pisać, że masz pięknego avka

Misiulka kuruj się i mam nadzieję, że wkońcu się wyśpisz

ola_k11 wielkie kciukasy aa jak godzinę po mleczku dajesz zupke to może za wcześnie i nie głodny jeszcze ? ja daję normalnie 3 godziny po mleczku to zjada 180 ml czyli póltora słoiczka

ale znowu długi post zrobiłam, jakby mi się nie dodało to by mnie trafiło
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości