|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jesli chodzi o kupy na mm to moze tez to byc wina wody niektore dzieci robia zielone kupy po mineralnej a inne po kranowie Cytat:
![]() Cytat:
u nas wyglada to tak 9.00 mleko z 2 miarkami kaszki ryzowej smakowej 12.00-13.00 mleko lub zupka 15-16 zupka lub mleko w zaleznosci co wczesniej bylo 18-19 owoc 21.00-22.00 mleko 3.00 mleko mleka wypija po mniej wiecej 120ml ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- aniaa fajne zakupy prosimy o fotke misia w krzeselku pieniazki doszly ![]() ![]() nie pisalam wam o wprowadzaniu glutenu co mi mowila wczoraj pani doktor wiec powiedziala ze u nas przy skazie ona poleca po 10mc zycia dopiero bo do 9mc rozwija sie uklad pokarmowy i nie nalezy go bardziej obciazac i mowila ze warto zaczac od biszkopta bulki itp i obserwowac to samo z jogurtami i ona poleca te serki hogomonizowane z polskiej firmy jana sa naj mniej napchane konserwantami bo danonki mowila ze to sama chemia tak wiec z glutenem czekamy
![]() |
#812 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
DZieki Anoxa za info odnoscnie glutenu. Jeszcze nie zaczelam i chyba tez w takim razie poczekam do 10 miesiecy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Rozeznanie
|
o anoxa widzisz, czyli jest kolejne potwierdzenie, że u skazówców później, ja już też zdecydowałam, że w 10 wprowadzam.
Co do naszego jedzenia mamy 5 lub 6 posiłków, zwykle się przesuwają, w zależności od tego jak wstanie, podobnie z kąpielą. Je na razie głównie mleko, ale powoli będziemy to zmieniać. Najwzceśniej je 0 6 (ale już rzadko, raczej 7-8), najpóźniej ok 20.30, potem się wścieka przed snem i śpi do rana tfu tfu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Raczkowanie
|
scoobs nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała wyjśc z tego dołka... czasami to mam na prawdę serdecznie dosyć własnego życia
![]() Któras z Was pytała o schemat jedzenia... u Nas to wyglada tak: - 8 mleko 150 ml z 2 miarkami kaszki bananowej lub zwykłej kaszki ryżowej (dawałam kilka razy całą kaszkę taka gestą jak na opakowaniu pisze ze na 150 ml mleka 4-5 łyżek kaszki malinowej ale miala dość duże zatwardzenia i tylko do mleka dosypuje 2 miarki) - 11 mleko 150 ml -14 zupka 150 ml (marchewka ze słoiczka, ziemniaka dodaje gotowanego i pietruszke gotowaną i miksuje na papkę) - 17 mleko 150 ml - 20 daję taka kaszkę z bobovity "smaczna kolacja" po 4 miesiącu na 130 ml mleka idzie 4-5 łyżek kaszki ryżowo-kukurydzianej z bananami, Mała ją uwielbia i śpi calutką noc... ostatnio tylko sie zbuntowała, bo jest troszkę gęsta a łyżeczka nie chce tknąć żadnej kaszki więc dawala w butli aventu ale woli ssac z butli NUKa bo tam jest smoczek anatomiczny więc robię troszkę rzadszą tą kaszkę i dodaję 1 miarkę mleka To tak w srkócie jak u nas wygląda... ok godz 10 daje małej pół słoiczka deserku obojętnie jakiego, chyba że to nowość to tylko 2-3 łyżeczki No i tak w ogóle to nie wiem, czy dobrze karmię swoją córcię zwłaszcza, ze ma 4 miesiace i 3 tyg
#815 | ||
Raczkowanie
|
siala, zabcia nosy w górę
![]() Mnie jak dołek łapie(z tytułu obecnej mojej sytuacji życiowej) to sobie powtarzam że jak tyle wytrzymałam to jeszcze trochę też wytzrzymam. Wiem bardzo dobrze że to niełatwe, ale jakoś się trzeba pozbierać. Wszystkiego naj! Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
papi masakra tez soobie nie wyobrazam isc do kogos zeby maly buszowal a zebym ja na to uwagi nie zwracala jak juz pisalam ja sie ciesze bo u nas nie ma zadnych regalow ani nisko pulek wiec maly nie bedzie mial czego zrzucac kilka dni po tym jak sie przeprowadzilismy do siebie byla moja siostrzenica jadla popcorn i tez nam w kuchni zostawila pamiatke w postaci odcisnietej lapki
niezawsze ja sobie bez lezaczka nie wyobrazam Hubcio uwielbia
#817 |
Przyczajenie
|
Chciałam do Was dołączyć i się przywitać
![]() Od jakiegoś czasu Was podczytywałam - głównie w lipiec - sierpień. Teraz już mniej czasu, ale postanowiłam się ujawnić i dołączyć do mam sierpniaczków ![]() Emilka urodzona dokładnie w dzień wyliczonego terminu wg OM - 18.08.2010. 17 sierpnia po 22 odeszły mi wody Emi urodziłam 18 przez cc. Emilka jest naszym drugim dzieckiem starszy ma 7 lat chdzi do 1 klasy. hmmm na razie tyle później dopiszę coś jeszcze ![]() Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojej zgranej już paczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Przyczajenie
|
Przedstwaiam Emilke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja matka mnie urodziła w listopadzie, ponad 20 lat temu więc zima była sroga.. i codziennie ze mną musiała zapindalać bo to czasy komuny, więc do sklepu trzeba było rano by było coś na kolację ![]() Na zdrowy rozsądek.. czy dzieci rodzone w listopadzie/grudniu miałyby czekać do wiosny aż ujrzą świat zewnętrzny? Cytat:
Cytat:
Tylko tak.. po co rano dodawać kaszki? (moja pediatra odradza kaszki bo raz, że czysty cukier, dwa, że tuczy się dziecko.. nie poleca jeśli dziecko prawidłowo przybiera na masie) U nas jest 8:00 - mleko 150 (dziś wypił 120) 11:00 - mleko 150 (wypił całość) 14:00 - słoiczek z zupką ale był niecały więc jakieś 70ml plus 100ml mleka 17:00 - mleko - też robię 150 i o 20:00 - mleko z kaszką, dosyć gęste ale takie żeby się nie namęczyć ciągnąć przez butlę.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() papeteria omg jak mozna nie pilnowac wlasnego dziecka u kogos...ale co prawda to prawda - jeszcze troche i nasze maluchy tez wszedzie wejda, zajrza, dotkna Cytat:
![]() scoobs wlasnie sie zastanawialam, gdzie ostatnio zniknelas nieco ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witaj Emilko i jej mamo ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Byłam dziś u lekarza i co i mam zapalenie oskrzeli ![]() ![]() ![]() modro - wspoółczuję, znajomi mają problem z 3 letnim dzieckiem teraz ma 3 lata ale odkąd pamiętam to go inhalują wieczorami ania też chcemy kupoić recaro ![]() ![]() ![]() Sliczna Niunia Kurcze tak piszecie, że dzieci wam się po nocach budzić zaczęły i np. wstajecie raz dwa razy w nocy i jesteście nie tomne a ja wam zazdroszczę, i co byście powiedziały gdyby wasze pociechy budziły sie tak jak moja niunia co dwie godziny bez względu na to ile zje i czy to jest pierś czy mm, a po 4 to już co godzinę chce cyca pocyckać i za chiny ludowe nie da się jej oszukać smoczkiem. Teraz to jeszcze pół bidy ale w luty do pracy wracam i to na 6 godzinę więc już chyba wogóle sypiać nie bedę. ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() sliczna niunia Misiulka wracaj do zdrowka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zadomowienie
|
Misiulka zdroweczka
![]() anoxa zapomnialam napisac ostatnio, ze jakis czas temu widzialam farminke, ze nas podczytywala, ale sie nie odezwala ![]() eleonoremio widze Cie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Raczkowanie
|
ja Milenę inhalowałam w szpitalu i nie było tak strasznie lubiła to bo póżniej mogła lżej oddychać a kładłam ja na swojej klatce piersiowej one pleckami do mnie i się bujaliśmy i jej śpiewałam do uszka
nie taki diabel straszny... pory jedzeniau nas wyglądaja podobnie jak u scoobs 7-mleczko max 160ml 10-kaszka łyżeczką 120ml 13-obiadek słoiczek + manna 2miarki lub kleik ryżowy 16-mleko lub obiadek 19-kasza manna na mleku 2miarki na 180 w międzyczasie pijemy wodę lub herbatkę i wychodzi 5 posiłków jak cos sie przesunie bo nie jest głodna to dajemy deserek |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 |
Zadomowienie
|
A czy za mną ktoś tu tęskni choć odrobinkę?
![]() Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki! ![]() Winszuję wszystkim jubilatom ![]() ![]() ![]() aaa i gratuluję ząbków! u nas póki co ciszaa i zdrówka życzę wszystkim chorym ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- scoobs wybacz ale rozbawił mnie ten tekst ![]()
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2011-01-04 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#827 | ||
Zakorzenienie
|
witajcie sliczna pulaska
![]() no to chociaz bys miala spokoj i kase by przywozil ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wogole wam nie pisalam moj maz mnie ostatnio zalamal wymyslil ze skonczymy ten dom sprzedamy go i wybudujemy nowy bo ten to byl stary dom remontowany od podstaw a on by chcial zeby caly dom byl zrobiony tak pod nas zeby byl uklad taki jak nam sie podoba jakos sobie nie wyobrazam przeprowadzki... naszczescie to tylko plany puki co ![]() no i dzwonil ze chyba bedzie teraz dluzsza robota i ze nie bedzie zjazdow wiec zabierze mnie i Hubcia najprawdopodobniej do holandii
![]() |
#828 |
Zadomowienie
|
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
co do wymawianych sylab, to u nas kilka razy zdarzylo sie ze malutka wypowiedziala ma-ma-ma. ostatnio jak bylam z nia w szpitalu u okulisty i jak ja ubieralam to cos tam do siebie gadala, to babeczka mnie zagadala ile niunia ma, to jej mowie ze 4,5 a ta mowi ze myslala ze wiecej bo slyszala jak mowi mama
![]() witaj aneczka, sliczna masz corcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |
Zakorzenienie
|
czemu tak
![]() Cytat:
![]() Maja niecierpiala od poczatku, najgorsze sa pasy, bo ograniczaja jej wolnosc witaj wraz ze swoja slodka coreczka ![]() Maja smieje sie na glos kiedy pies szczeka a Sisco szczeka tylko jak mu powiemy ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2011-01-04 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
niezawsze a u nas zaczyna sie torturowanie bigosa jak tylko sie pojawi w zasiegu reki Hubcia to mlody to wykorzystuje i ciaga go za pyszczek lub uszy a ze sa dlugie to ma za co ciagac
![]()
#833 |
Zadomowienie
|
niezawsze zazdroszczę posłusznego pieska
#834 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
My na razie wypożyczyliśmy w aptece, 1 zł za dzień, lekarz powiedział, że jak wróci jeszcze taka infekcja to wtedy trzeba będzie kupić i inhalować w razie pojawienia się najmniejszego nawet kataru ![]() Mam nadzieję, że to 1 i ostatnie takie choróbsko. Już 2 razy ją dziś inhalowałam tym badziewiem, nawet nie było tak źle, chociaż o 5 minutach mogę zapomnieć, ale wtedy po 2 czy 3 trzymam jej to chociaz blisko buzi, ta para w sumie i tak leci jej na usta, coś tam wdycha. Znowu nie chce spać sama ![]() Ja już jestem bliska szału, od 2 godzin akcja spanie, odkładanie do łózeczka, wycie, wyciąganie...i w kółko... Teraz siedzi na foteliku i poza tym, że mnie zaczepia to spokój, czyli nic ją chyba nie boli. Chce się bawić, ale jednocześnie oczy ma jak szparki ze zmęczenia. Browar mi się chłodzi w lodówce, muszę zapić bioparox, który dostałam z kolei na moje gardło, bo mnie tez świństwo dorwało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Zakorzenienie
|
niezawsze ja tez chodze z mokrymi chustakim i od razu Hubciowi rece przecieram
![]() modro wspolczuje
#837 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale neta bedziesz miala co? nie zostawisz nas ![]() Cytat:
![]() a jak tam twoj psiak? lepiej troche? nadrobilam misio spi wiec moge pisac ![]() od kilku dni niuniek po godzinie od zasniecia budzil sie z placzem no i nocki prawie cale tez co kilkanascie minut. no i dzis nadrabiajac wizaz mnie olsnilo ze moze jemu tez sie chce pic po kaszce. jak sie przebudzil dalam mu picie i tak sobie spi juz grzecznie od godziny. ciekawe jak bedzie dalej. butle z piciem mam naszykowana w razie czego ![]() a tu wedle zyczenia misio w krzeselku i w bonusie w nowym foteliku (jeszcze w pizamie ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2011-01-04 o 20:36 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Dzięki dziewczyny za info odnośnie karmienia. To widzę, że u większości już 3-4 razy dziennie tylko mleko. U mnie rano mleko (czasem butlę już daję ale nie zawsze chce jeść). Potem około 12-13 po drzemce daję cyca i za godzinkę już zupkę ale dużo jej jeść nie chce (gotuję sama ale na oko to tak połowę a czasem 1/3 objętości małego słoiczka zjada). No i potem koło 16 cyc. I potem o 19 butla z kleikiem owsianym lub kasza manna na noc alw ja w nocy kilka razy jeszcze piers podaje... aaa no i jeszcze daje jabłko gotowane lub tarte lub ostatnio banana dałam ale to o różnych godzinach, dziś na przykład o 17 dałam jabłuszko tarte. Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2011-01-04 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Zadomowienie
|
modro współczuję
![]() ola k _11 ![]() ![]() aniaa miś jak zwykle uroczy ![]()
![]() |
#840 |
Zadomowienie
|
scoobs niee za tydzieńw poniedziałek
![]() ![]() modro współczuje bardzo oby malutka szybko wyzdrowiała ![]() niezawsze o tak ciągnięcie mamy za włosy to super zabawa ! ![]() a Majusia słodka strasznie i te włoski zaczesane na bok ![]() ![]() z chudnięciem zazdraszczam, grecji zazdraszczam jeszcze bardziej, straszna zazdrośnica jestem ![]() co do żłobka- uśmiałam się z miejsca ![]() aniaa dziękuję to wspomnę u pediatry żeby ona sama stwierdziła. chociaż to chyba bardziej sobie wkręcam ale spytać jej nie zaszkodzi. fajny fotelik ![]() ale ja jeżdżę tylko jak mały bardzo chory i brzydka pogoda do przychodni półtora kilometra i to naprawdę wwo bo jak jest w miarę pogoda to na nogach chodzimy a misiek jest gryzoń świetny ![]() co do karmienia to jedyna stała pora to kaszka o 20. w nocy i rano bardzo różnie, potem w południe też np dzisiaj o 11 mleczko o 14 obiadek a wczoraj o 9 mleczko i 12 obiadek, wszystko zależy od tego jak często mały zje w nocy i rano. potem to poprostu co 3 godzinki- czasem co 4 ale wychodzi ok. 16.30 - 17 jedzonko, 19.30 jest kąpiel i punkt 20 kaszka, 20.40 aleks śpi aaa deserki też różnie staram się z godzine półtorej po obiadku ale jeśli akutar wtedy aleks śpi i po śnie już by było za późno bo zbliża się pora kolejnego jedzenia to wtedy dostaje ok 18 żabcia ja na spacery wychodzę nawet jak aleks chory ( tzn przeziębiony nie jakieś zapalenie oskrzeli czy coś ciężkiego ) .jak ładna pogoda i nie wieje. wychodze z założenia, że lepiej mu oddychać i nosek się przetka na powietrzu. raz nie popatrzyłam na temperaturę i wyszłam z nim przy minus 14 ![]() ja zamarzłam a on ciepluteńki w tym swoim ubranku ![]() też nie dawałam nigdy zupki przez butlę agravka sprawdzić zawsze warto ale mam nadzieję, że to tylko nasze "wkręty " ![]() anoxa ja się też zastosuje i gluten po 10 miesiacu. jak tak czytam o twoim mężu to mam wrażenie, że on taki ogarnięty chłopak jest, dba o wszystko, umie wszystko załatwić i taki fajny ogólnie ![]() chcialabym takiego mieć bo u mnie w domu to ja muszę być facetem ![]() @aneczka@ hej mała przesłodka taki cukiereczek do schrupania ![]() ![]() siala ja też bym nie tęskniła i chętnie bym go wypie.... za granicę. po świętach i sylwestrze mam tak dość ,że nie mogłam się doczekać kiedy pójdzie do pracy. a to jeszcze czwartek wolny ![]() Alguien też miałam pisać, że masz pięknego avka ![]() Misiulka kuruj się ![]() ola_k11 wielkie kciukasy ![]() ![]() ale znowu długi post zrobiłam, jakby mi się nie dodało to by mnie trafiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.