Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 16:19   #3211
Weronisia
Zakorzenienie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Mallinka nie załamuj mnie kobieto! Z 18kg zostało ci tylko 5? I to w tydzień?
Ja jestem już 3 m-ce po porodzie i jeszcze mam 10kg na plusie

Co do jogurtów, to możesz jeść wszystko, nie tylko jogurty smakowe Dopiero jak się zaczną jakieś problemy, to możesz doszukiwać się przyczyn w jedzeniu. Ale dopóki wszystko jest dobrze, to możesz jeść wszystko

Co do podgrzewacza, to ja mam AVENT i jestem bardzo zadowolona
Mam ustawiony cały czas na '1' i ciągle mam idealną temperaturę wody, że od razu mogę dać małemu A do szybkiego podgrzania, jak np, zapomnę nastawić wcześniej, to ustawiam na '2' lub na '3' i jej moment gorące.
Butelki też mam z Aventu.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:32   #3212
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość

Dziewczyny możecie polecić jakiś podgrzewacz i termos na butlę? jakiejś konkretnej firmy? bo spodobało mi się wychodzenie i muszę uskuteczniać to częściej
podgrzewacza nie mam...ale tez przymierzam sie do kupna

a termoopakowanie kupilam z canpola i kiedys wlozylam butelke a jak wyjęlam po ok 1,5 godz to bylo zimne wiec niewiem o co chodzi za dlugo trzymalam czy to nie działa??

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:34   #3213
vikicullen
Zadomowienie

ja tez mam podgrzewacz z aventu i jestem zadowolona.
a moj maly coraz bardziej kaszle i katar ciagle://// od piatku juz, i jesc nie chce, tzn.chce ale wypluwa tak jakby go gardlo bolało i placze serce boli aż

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:41   #3214
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
ja tez mam podgrzewacz z aventu i jestem zadowolona.
a moj maly coraz bardziej kaszle i katar ciagle://// od piatku juz, i jesc nie chce, tzn.chce ale wypluwa tak jakby go gardlo bolało i placze serce boli aż
Ojejku, to idź z nim do lekarza. Może rzeczywiście gardło. A u takich maluchów to nie żarty, blisko jest trąbka słuchowa i zapalenie ucha gotowe. Lepiej to sprawdzić.

Myszka_maj ja nie używam termo-opakowań, bo rzeczywiście są do bani, a miałam, już różne i wszystko leży. Miałam nawet takie ze steropianem w środku.
Teraz zamiast takiego ustrojstwa używam normalnego stalowego termosa. Mam taki na 0.5 l oraz 1l. Po wlaniu wrzątku trzyma temperaturę cały dzień i noc
Stary 2011-01-04, 16:51   #3215
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość

Muszę Wam się pochwalić naszym małym sukcesem - dziś od 1 w nocy karmię tylko piersią Młody jeszcze czasem źle chwyta nad czym pracujemy, ale jestem przeszczęśliwa

Czy karmiąc piersią można jeść smakowe jogurty? np. poziomkowy, truskawkowy? tak dziś chwyciłam na śniadanie ale odstawiłam i zjadłam naturalny.

Ja jem jogurty smakowe MASOWO od dni porodu. Serio, nie wiem, może mają coś czego mi w organizmie brakuje (wapno?) i Mała nie protestuje.

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
hej Lenka ma jakiś czas aktywnosci dziś nie placze a aby ja nosic a ona wszytsko oglada brzuszek na szczescie przeszedł (odpukac) i oby juz bylo lepiej dziś tz pierwszy dzien do pracy po wolnym zmykam bo Lena sie domaga rączek
Teraz będzie pewnie spała coraz mniej. Maria już nie śpi między 7 a 15. A na kolke chyba jeszcze przyjdzie czas, bo zaczyna się po 3. tygodniu. U nas tak było.

Dziewczyny, ile razy była u Was położna? U mnie dzisiaj była 4. raz i ciągle powtarza, że powinna odbyć 8. wizyt a my chcemy zmienić przychodnię i dobrze by było żeby już sobie darowała. Tym bardziej, że tylko sobie odhacza w papierach, chwali Marię, trochę ponarzekamy na służbę zdrowia i wsio. Czyli nic konstruktywnego.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:52   #3216
kretencja
Zakorzenienie

Ja mam też podgrzewacz Aventu (nie kupowałam, dostała używany), ale używaliśmy tylko raz, jak ściągnęłam mleczko na próbę i mąż w nocy podawał małemu. Tak poza tym nie ma potrzeby, bo karmię tylko piersią i nigdzie nie wychodzę, więc nie mogę tak naprawdę nic o nim powiedzieć, poza tym, że zadziałał

Co do jogurtów smakowych to mój maly ma ciągle krosteczki na buzi i pojawiły sie na klatce piersiowej. Z czasem jakby zanika ich kolor i robią się bardziej płaskie, ale ogólnie skóra jest w tym miejscu szorstka No i teraz nie wiem - jeśli to alergia, to co ograniczyć

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 16:53   #3217
79 Marta
Wtajemniczenie

u nas położna raz była! w sumie sporo się nagadała, widujemy się z nia w przychodni, ostatnio szczepiła Hanię.
Stary 2011-01-04, 16:58   #3218
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Ojejku, to idź z nim do lekarza. Może rzeczywiście gardło. A u takich maluchów to nie żarty, blisko jest trąbka słuchowa i zapalenie ucha gotowe. Lepiej to sprawdzić.
bylam wczoraj, dostlaismy syrop i krople, ale jakos nie pomagaja,nie ma poprawy a i kaszel chyba gorszy ma

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 17:06   #3219
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
bylam wczoraj, dostlaismy syrop i krople, ale jakos nie pomagaja,nie ma poprawy a i kaszel chyba gorszy ma
bo moze za wcześnie. My bylismy w zeszłą środę u lek, a na dobrą sprawę dopiero wczpraj była poprawa.
Stary 2011-01-04, 17:11   #3220
mallinka
Zadomowienie

Weronisia ale ja miałam swój zapas kg sprzed ciąży a w ciąży dopiero w 7 miesiącu waga ruszyła do góry i w ostatnim miesiącu 3kg tygodniowo-przez nadciśnienie, także od razu po porodzie ta opuchlizna zaczęła schodzić-na szczęście
a tak naprawdę to chciałabym zrzucić te 5kg+10 wcześniejszych zapasów także to jest duuużo

to fajnie, że jogurty można-bo poziomki i truskawki są mocno uczulające dlatego się zastanawiałam, ale z drugiej strony ile jest tego owocu w takim jogurcie...

zaraz przeszukam allegro za tym podgrzewaczem aventu
szkoda, że termoopakowania się nie sprawdzają, bo np. jak pojadę do lekarza to nie chciałabym siedzieć z piersią na wierzchu a tak wyjęłabym gorące mleko i dała z butli

a macie może podgrzewacz samochodowy, bo zaczynam się szykować na wyjazdy na uczelnię, i takie cudo też by się przydało

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 17:12   #3221
De28
Wtajemniczenie

Weronisia, no wreszcie sie pokazalas

Co do termoopakowan, tez sie u nas nie sprawdzily. Lepszy termos

A miesnie kegla tez mam do kitu. Nie potrafie zatrzymac strumienia moczu leci jeszcze dluzsza chwile zanim przestanie.

A my mamy problem. Jestesmy na nutrze i bylo o wiele lepiej. Prawie zadnych kolek, tylko marudzenie. Od kilku dni pije mleko i maly jest troszke bardziej niespokojny. I powoli chcielismy wrocic do normalnego mleka,narazie zastapilismy jeden posilek nim i wczoraj caly wieczor kolka.Do 1 w nocy i nawet jazda samochodem go nie uspokajala. Do tego ten niby tradzik sie nasilil, wyskoczyla jakas kaszka, wszystko jest zaczerwienione i zaognione. Mozliwe ze po trzech dniach taka reakcja na skorze?W czwartek wizyta i powoli juz nie wiem co myslec Czy to wina nowego mleka czy sosu pomidorowego?

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2011-01-04 o 17:17
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 17:21   #3222
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
wszystko jest zaczerwienione i zaognione. Mozliwe ze po trzech dniach taka reakcja na skorze?W czwartek wizyta i powoli juz nie wiem co myslec Czy to wina nowego mleka czy sosu pomidorowego?
Reakcje alergiczne wychodzą do 7 dni. A więc po 3 dniach jak najbardziej mogło coś wyjść u was.
A jakie mleko dałaś, że podejrzewasz mleko? Masz stwierdzoną tą skazę czy nie? Bo jak tak, to mleka najlepiej nie zmieniać.
A sos pomidorowy raczej nie powinien wpływać na takie pogorszenie stanu skóry. Wiem, że pomidory moga wpłynąć na odparzenie pupci, ale to nie u wszystkich dzieci.
Stary 2011-01-04, 17:36   #3223
De28
Wtajemniczenie

Mielismy nutre i bylo podejrzenie, ze maly nie tolerowal poprzedniego hippa. I ze to nie skaza, ale nietolerancja danego mleka. A wysypka to tradzik i mam nic z tym nie robic. Pilam mleko i w sumie bylo ok, kolek nie bylo. Wiec niby nutra nie potrzebna i moge sprobowac z normalnym mlekiem ale innej firmy niz hipp. Wiec powoli zaczelismy wprowadzac i wczoraj mega kolka. Kupka zielonkawa. Do czwartku bedziemy nadal podawac nowe mleko, by zobaczyc czy kolka sie powtorzy. Malemu na uszach znow pojawily sie zolte strupki i luszczaca sie skora. To wyglada jak egzema.
w sumie jak na tym zdjeciu http://pl.123rf.com/photo_7350844_sm...-na-twarz.html

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2011-01-04 o 17:47
Stary 2011-01-04, 17:42   #3224
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Mielismy nutre i bylo podejrzenie, ze maly nie tolerowal poprzedniego hippa. I ze to nie skaza, ale nietolerancja danego mleka. A wysypka to tradzik i mam nic z tym nie robic. Pilam mleko i w sumie bylo ok, kolek nie bylo. Wiec niby nutra nie potrzebna i moge sprobowac z normalnym mlekiem ale innej firmy niz hipp. Wiec powoli zaczelismy wprowadzac i wczoraj mega kolka. Kupka zielonkawa. Do czwartku bedziemy nadal podawac nowe mleko, by zobaczyc czy kolka sie powtorzy. Malemu na uszach znow pojawily sie zolte strupki i luszczaca sie skora. To wyglada jak egzema.
A to inne mleko, to jakie dałaś? I od kiedy dajesz?

Mój Pascal źle tolerował Beba, mimo że w szpitalu też mu takie podawali i było OK. A jak ja mu dałam, to bolał go strasznie brzuch i dostał zielone wodniste kupki. Dawałam mu to mleko tylko 3 dni i wróciłam znowu do Humany, bo po niej miał ładną jajeczniczkę

A tak poza tym to dziwne, że lekarz dał wam Nutrę, mimo że nie stwierdził skazy Bardzo to dziwne.

A egzema, to nie tylko strupki. Ja mam egzemę i u mnie są to bąble wypełnione wodą, potwornie swędzące. A gdy już pękną i woda wycieknie, to tworzą się suche strupy.
Dziecko przy czymś takim by się raczej non stop darło.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2011-01-04 o 17:44
Stary 2011-01-04, 17:43   #3225
79 Marta
Wtajemniczenie

u nas dzień spiocha. Hania śpi od 13-tej z 10-minutową przerwą na karmienie o 15:30. Ciekawe , o której pójdzie spać na noc.
Stary 2011-01-04, 17:48   #3226
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
u nas dzień spiocha. Hania śpi od 13-tej z 10-minutową przerwą na karmienie o 15:30. Ciekawe , o której pójdzie spać na noc.
Mój Pascal też dużo śpi, ale u niego to normalne.
On idzie spać na noc ok. 22.00 i śpi do 9-10 rano z przerwami na karmienie co 3 godziny.
Rano ok. tej 10 nie śpi godzinkę, nieraz dociągnie do 2 godzin, a potem znowu śpi 3 godziny, potem godzinka przerwy i śpi znowu jakieś 2 godziny.
Ok. 18.00 staram się go wybudzać, ale jest to trudne jak mu się tak strasznie chce spać. On wpycha swoją buźkę pod moją pachę i zaciska oczy, żeby ich tylko nie otworzyć Po 18 pozwalam mu tylko na drzemki max. pół godziny.
Stary 2011-01-04, 17:50   #3227
De28
Wtajemniczenie

Lekarz dal nam nutre choc sam mowil,ze nie wierzy by maly mial skaze. Kolki sa norma, dzieci je maja i tyle Mial probne opakowania i nam dal na sprobowanie. No wlasnie mamy bebe sensitive.
Maly ma zolte strupy na uszach i za uszami i teraz tworza sie na polikach.

Daniel

Christian
Stary 2011-01-04, 18:01   #3228
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarz dal nam nutre choc sam mowil,ze nie wierzy by maly mial skaze. Kolki sa norma, dzieci je maja i tyle Mial probne opakowania i nam dal na sprobowanie. No wlasnie mamy bebe sensitive.
Maly ma zolte strupy na uszach i za uszami i teraz tworza sie na polikach.
A może przejdź się z nim do pediatry-alergologa? Ja takiego znalazłam, ale daleko ode mnie, ale i tak warto było, bo bardzo pomógł mojej Oliwii.
Te strupy, o których piszesz, to dziwna sprawa, aż mi żal tego małego Danielka.
Stary 2011-01-04, 18:07   #3229
Anecka
Zakorzenienie

Ja mam pare kilo na plusie ale sie ciesze, bo wczesniej bylam za sucha tylko meczy mnie ten brzuch, nosze majtki obciskające, ale troche sa niewygodne bo koncza sie za pepkiem troche a mnie by sie przydalo cos co do biustu by siegalo zeby sie nie odznaczalo pod ubraniem no ale musze zaczac cwiczyc bo wkurza mnie ta ciastolina.

Kurcze a ja nie wiem co mam robic, bo mała tak oddycha jakby miala katarek, ale zakraplam jej sola fizjologiczna nosek, wkladam gruche i nic nie wychodzi, wiec nie wiem o co chodzi

Ja nie posiadam podgrzewacza, wydaje mi sie calkowicie zbedny. Mamy na polce ciagle 3 butelki z wodą przegotowaną i jak jest czas karmienia to dolewamy cieplej i juz po karmieniu ide umyc butle i zalewam wodą i tak w kolko

Mam ochote na pizze

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 18:11   #3230
De28
Wtajemniczenie

Mi tez ciezko na to patrzec tym bardziej, ze kazdy mowi, ze to normalne i nikt nam nie moze pomoc. Zaraz poszukam alergologa i jezeli on powie, ze to normalne, to pozostaje mi czekac. Poliki zaczynaja tak wygladac. Nie tak strasznie ale wszystko zmierza do tego.
http://www.skinsight.com/infant/atop...itisEczema.htm

Z pozytywnych rzeczy- dzis przyszedl moj nowy wozeczek hartan racer. Jest boski

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2011-01-04 o 18:28
Stary 2011-01-04, 18:38   #3231
sereniti
Zakorzenienie

M25 na początku bałam się brać małego do łóżka ale teraz luz - nawet się nie poruszam przez sen jak on śpi koło mnie, budzę się w tej samej pozycji w jakiej zasnęłam co śmieszne mój tż tak samo więc bobo jest bezpieczny.

kretencja a jak zamierzasz nosić małego w chuście - na leżąco? ja liczę czas do 3 miesiąca aż mały będzie ładnie trzymał łepek żeby go nosić na żabkę. choć ten mój mały terrorysta już trzyma głowę ponad minutę całkiem stabilnie. a jak leży na lekkim podwyższeniu to wyrzuca ręce do przodu i cały tułów i chce usiąść! strach się bać co będzie dalej. Co do szczepienia - ja też chciałam darmowe, że 3 ukłucia wytrzyma itp. - jak tylko zobaczyłam te długą igłę jak ją wbiła w udo małego do oporu i jego histeryczny płacz - dziękowałam tżtowi ze wzięliśmy skojarzoną! jakby miała jeszcze wbijać te igły w te małe łapki mojego Bubusia - masakra. ja się właściwie popłakałam podczas szczepienia - dobrze że był tż i to on trzymał małego ja nie dałabym rady

zastanawiam się nad wprowadzeniem jakiegoś nabiału do diety - żeby sprawdzić czy faktycznie moje podejrzenie o skazie jest słuszne. buzię ma już ładną tylko kilka krostek na szyi i za uszami, sucha skóra na głowie też dzięki oliwce wygląda już lepiej więc waham się...

w kwestii zbliżeń - u nas nic! i nie dlatego ze nie chcemy tylko nie mamy kiedy! serio mały ma tak lekki sen że nie ma szans na nic! a biorę już prawie miesiąc Azalię i jak się okazuje po nic

Edytowane przez sereniti
Czas edycji: 2011-01-04 o 18:41
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 18:49   #3232
kretencja
Zakorzenienie

Sereniti, są wiązania w których można nosić takie maleństwo w pionie. Zobacz sobie to zdjęcie na przykład:
http://pl.lennylamb.com/products/sho...ek---rozmiar-l
Tak można nosić już noworodka

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Co do snu - nasz bardzo dużo śpi Myślę, że przesypia jakieś 16-17 godzin na dobę, czyli zostaje 7-8 na aktywność, przewijanie, karmienie. Po prostu ma taką potrzebę, jego tata to też straszny śpioch Ja tam się cieszę, im więcej spi, tym więcej mogę w domu zrobić albo odpocząć

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2011-01-04, 19:14   #3233
Ishka
Zadomowienie

Junior w dzien pospi max 3 godzinki tylko noc przesypia cala

Kretencja fajnie sie masz z tym spaniem malego oby to sie nie zmienilo

De ja tez bym pokazała to alergologowi. Biedny Danielek
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 19:16   #3234
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

dobrze, że poruszyłyście temat termoopakowań chciałam kupić z TT, ale teraz to już sama nie wiem, czy to nie wyrzucenie pieniędzy w błoto

ja jeszcze jogurtów nie jadłam najbardziej tęsknię za żółtym serem, ale boję się spróbować

współczuję chorych dzieciaczków

mallinko - no to rzeczywiście sama woda w tych Twoich kilogramach była

kularek - jak to nie można wychodzić w marcu?? ale teściówka ma pomysły

u nas po nieprzespanej nocy jest baaaardzo śpiący dzień mam tylko nadzieję, że dziś Agatka będzie wiedziała, że noc jest do spania, a nie do płaczu i marudzenia

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 19:40   #3235
kretencja
Zakorzenienie

Ishka, podejrzewam, że tak nie zostanie Z czasem jak będzie dojrzewał, będzie coraz więcej czasu w ciągu dnia czuwał...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2011-01-04, 19:45   #3236
Ishka
Zadomowienie

My mamy tez termoopakowanie i lezy...maks do godzinki trzymało. lepszy jest mały termos taki 0,5l

A co do podgrzewacza mamy Nuka i zadowolona jestem

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Kretencja moj zaczal czuwac po ok 3 tygodniach
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 19:50   #3237
mallinka
Zadomowienie

Dziewczynki a czy to możliwe że moją Bartolinkę boli brzuszek przez żelazo które zażywam? ja mam trudności z wypróżnianiem, może on też z tego powodu? chociaż robi ładne kupki ale od 2 dni musi się bardzo przy tym napracowac no i płacze, dopiero jak zrobi jest spokój...
ja sobie pomagam śliwkami suszonymi, a na niego to nie działa?

czeka nas dziś kąpiel...już się boję

Dzasta ja jem ser żółty codziennie

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 19:51   #3238
melabn
Wtajemniczenie

co do kg to ja mam mniej o jeden kg niz przed ciaza
kolki mamy masakryczne, zaczynaja sie jak w zegarku o 20 i trwaja do 2 w nocy albo do 5 zalezy od dnia
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 19:51   #3239
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Mój Pascal też dużo śpi, ale u niego to normalne.
On idzie spać na noc ok. 22.00 i śpi do 9-10 rano z przerwami na karmienie co 3 godziny.
Rano ok. tej 10 nie śpi godzinkę, nieraz dociągnie do 2 godzin, a potem znowu śpi 3 godziny, potem godzinka przerwy i śpi znowu jakieś 2 godziny.
Ok. 18.00 staram się go wybudzać, ale jest to trudne jak mu się tak strasznie chce spać. On wpycha swoją buźkę pod moją pachę i zaciska oczy, żeby ich tylko nie otworzyć Po 18 pozwalam mu tylko na drzemki max. pół godziny.
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

Co do snu - nasz bardzo dużo śpi Myślę, że przesypia jakieś 16-17 godzin na dobę, czyli zostaje 7-8 na aktywność, przewijanie, karmienie. Po prostu ma taką potrzebę, jego tata to też straszny śpioch Ja tam się cieszę, im więcej spi, tym więcej mogę w domu zrobić albo odpocząć
jeny jak ja wam zazdroszczę - moja całymi dniami nie śpi - nawet na spacerze jest tylko ok 15 minutowa drzemka
Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość

ja jeszcze jogurtów nie jadłam najbardziej tęsknię za żółtym serem, ale boję się spróbować
ja żółty ser już w szpitalu jadłam - mama mi przynosiła kanapki i małej nic nigdy po nim nie było
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 19:56   #3240
kliwia
Zakorzenienie

anecka moze to sapka? moja tez tak dycha czasami, najbardziej przy plavzu slychac

mallinka ostatno spekulowalymy i to zelazo nie ma wpywlu na malucha

a moja robi pierdy z kleksami i jej sie odparzenie przy odbycie robi
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości