|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
to uwazaj biedactwo Cytat:
poza tym wiecorami mam tyle prasy do czytania i siedze w necie, ze az mi mozg sie lasuje
|
||
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
dziewczyny mające problemy z wynikami. Powtórzę się ale co tam. Buraczki buraczkami, ale najwięcej żelaza mają zielone warzywa, tłuste ryby, wołowina, kurczak. A żeby żelazo się dobrze przyswajało powinnyśmy spożywać dużo wit. C.
|
|
#3123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3124 |
|
Moderatoreska
|
Co do leżenia na lewym boku to na ostatnim usg połówkowym jak leżałam na wznak i robiło mi się słabo lekarz właśnie mówił, żebym leżała na lewym boku, bo wtedy krew dobrze krąży, i rzeczywiście jak tylko kładłam się na lewym boku od razu robiło mi się lepiej
O leżeniu na plecach to mogę sobie pomarzyć jedynie może z 5 minut wyleżę, a później już nie źle mi czuję ucisk i później robi mi się niedobrze i słabo, najlepiej mi własnie na lewym boczku Choć śpię również na prawym
|
|
|
|
#3125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja czasem jeszcze leze na plecach ale tylko dlatego, ze wtedy moja niunia mocno kopie ponoc w poziejszych tygodniach ciazy dzieci nie lubia, gdy mamy leza na plecach, nie wygodnie im
|
||
|
|
|
#3126 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
haha, ale sie nasmialam z wizazowych blizniakow ja mam filmik i z 10 tyg i z 20. fajna pamiatka, mam takie dziwne sceny nagrane jak maly drapie sie noga po brodzie a potem wklada ja do buzki, ale jak chodzi o 3d to szalu nie ma., podobno ladnie buzke widac jeszcze pozniej, chyba ok 25 tyg, ale to tez zalezy jak male sie ulozyCytat:
sliczny ![]() agus dzieki za odpisanie, przeczytalam, odpisze wieczorem, jak mlody da mi chwile bo teraz jestem przelotem na wizazu |
||||||||
|
|
|
#3127 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie zasypiam na plecach. Chociaż przez pierwsze 5 minut ledwo oddycham. Na lewy boczek przeskakuję jak już mały przestaje kopać i się wypinać. Dziś rano się budzę i patrze na brzuch a tam taka WIELKA BULWA. Albo pupa albo główka. Już sama nie wiem. Ale dziś już czułam, że urósł, bo naprawde takiej górki z brzucha jeszcze nie miałam nigdy.
Moria super filmik i super dzidzia. Ach jak ja kocham te maluszki
|
#3128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3129 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślałam, ze dotrzymam do obiadu ale skąd! Zostałam "skopana" przez własne młode... jak tak matkę rodzona jedyną można... i musiałam zjeść jogurcik. Jeszcze 2 godz w pracy, o raaaaaaaju...
|
#3130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale tak leżę najczęsciej, tak mi kazali, bo na wznak brzuch się stawia częściej
|
|
|
#3131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Principessinko lez, lez, lez i jeszcze raz lez i odpoczywaj! Najwazniejsze by Malemu nic sie nie stalo Dziewczonka kocys extra! Tam jest napisane BOBAS? Ja jak juz bede wiedziala co bede miec chce zamowic kocyk z imieniem malucha ![]() Moria niezly ten tytul Powoli musimy sie zastanawiac, bo za tydzien to chyba bedziesz nowy watek zakladac ![]() Dziewczyny nie poszlam do pracy dzisaj Troche sie martwie, bo w piatek tez mam wolne, bo idziemy na polowkowe, a mi za takie WOLNE to nie placa ![]() Dzwonilam przed chwila do przychodni co z tymi wynikami... do dzisaj ich nie mam. Badanie przesiewowe krwi wykluczajace syndrom downa... w zasadzie martwie sie tylko w 20 procentach, bo jakby faktycznie bylo cos nie tak to by mnie pinformowali wczesniej... tak sobie tlumacze... dzisaj w koncu ma zadzwonic do mnie polozna... i dobrze, bo mam do niej pare pytan... chyba mam grzybice ![]() Mam smierdzace uplawy nic nie swedzi tylko po kilku godzinach okropny zapach Aha... mialam piekny sen! Snil mi sie Dzidek Snilo mi sie, ze urodzilam. Lezalam w szpitalu i rano sie obudzilam, a obok mnie lezal w niebieskiej czapeczce i niebieskich fafetkach sliczniutki chlopczyk Patrzylam czy ma uszy TZ [oby nie] i moj nos [oby tez nie] I mial sliczne male uszka i sliczny malutki zadarty nosek! Byl cudny!!!!! Caly czas wydaje mi sie, ze bede miec chlopca, snia mi sie chlopcy... ciekawe co powie lekarz na piatkowym usg!!!!!
|
|
#3132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, też bym chciała taki z imieniem dziecka hmmmWłaśnie dzwoniłam do lekarza, który jest kierownikiem pracowni usg w szpitalu i pytałam o usg 4d (wcześniej umówilam się gdzie indziej) i powiedział żeby wstrzymac się z tym 4d bo to jest bajer (tzw. badanie komercyjne), a lepiej teraz zrobic dokładne badanie 2d przesiewowe, ze sprawdzeniem stanu organow i przeplywami pępowinowymi. No i tak mnie przegadal, że w poniedziałek jade na to dokładne 2d, a 4d odwołalam
|
|
|
#3134 |
|
Moderatoreska
|
No to mogę sobie kolejną dolegliwość dopisać
Dobrze, że idę dziś do lekarza nich da coś na to paskudztwo :/ Posprzątałam sobie troszkę, kupę prania poskładałam, porządek u siebie w szafie zrobiłam nie mieszczę się już, czekam na ten remont i na szafę na całą ścianę, wtedy może jakoś sie upchnę :P |
|
|
|
#3135 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulizia ja już 3 razy miałam podobny sen i zawsze dzieciaczek był w niebieskim i wyglądał na chłopczyka a wszystko wskazuje na to, że będę miała córcię
|
#3136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że jedno drugiego nie wyklucza, jak robi się to, jak w naszym przypadku, w trakcie jednego badania. Chcieliśmy bardzo, zrobiliśmy i będzie super pamiątka
|
|
|
|
|
#3137 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie Mamusie
Nie było mnie przez parę dni i dzisiaj nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić Przeczytałam wasze interesujące wypowiedzi na temat butelek i bardzo się ciesze, że poruszyłyście ten temat, bo nie mam zielonego pojęcia jaką buteleczkę zakupić Nie sądziłam, że wybór butelki będzie się wiązał z takimi przemyśleniami i dylematami:P Ja mam zamiar karmić piersią, ale buteleczkę w pogotowiu trzeba mieć. A co sądzicie o zwierzakach w domu przy noworodku? Mam na myśli konkretnie dużego psa. Jak byście się zapatrywały na to, kiedy musiałybyście zostać same w domu z dzidzia na wiele godzin,kiedy wasz tż idzie do pracy, a pod opieka macie jeszcze dużego psa? I jeszcze kwestia sierści..taki doży pies zostawia po sobie bardzo dużo sierści, a odkurzanie co najmniej dwa razy dziennie przy małym dziecku raczej komfortowe nie jest. pytam się bo u mnie w rodzinie ten temat stał się dość kontrowersyjnym w ostatnim czasie.... Ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie pozostania w domu z dzieckiem i z psem...Uważam, że nie mamy na to warunków...Chociażby dlatego ,że mieszkamy w mieście na drugim piętrze i pieska nie da się po prostu wypuścić do ogrodu, żeby sobie pohasał...Trzeba conajmniej raz dziennie sie szykowac na spacer po łącee..Mój Tż uważa, że przesadzam i dziecko powinno się wychowywać ze ze zwierzakami...Ja nie mówię, że nie, ale noworodek tak dużym psem, w tak małym mieszkaniu i tylko pod moja opieka....to chyba przerasta moje możliwości.. Może ja rzeczywiście przesadzam...a dodam ze psinkę ubóstwiam wręcz, a mój Tż wsiadł na mnie, ze chce się jej po prostu pozbyć. Ale dzidzia jest dla mnie najważniejsza....
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-01-04 o 16:41 |
|
|
|
#3138 |
|
Moderatoreska
|
Dobra ja się zbieram do lekarza, trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#3139 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
Eweska ciekawe czy zrobi Ci usg, no i jakie już chłopaki duże...
Antropia ja sobie np nie wyobrażam...w mieszkaniu z psem i maluteńkim dzieckiem. Już tak jak mówisz pies w domu z ogrodem, ok. Patrząc na to jak układały mi się dni po wyjściu ze szpitala (to że one się wogóle nie układały) że czasu nieraz brakowało żeby na spokojnie zjeść śniadanie, żeby iść pod prysznic wtedy kiedy miałam taką chęć a nie wtedy kiedy mogłam...Młody zanim załapał "jakiś" rytm dnia, strasznie długo to trwało, co chwilę krzyczał bo miał mokro, co chwileczkę jadł bo tak akurat chciał, to kolki, to mleko trzeba zrobić, to ciuchy uprać, wyprasować... Dodatkowo zrób obiad dla Tżta, posprzątaj w domu...i jeszcze w między czasie wyjdź na spacer z psem! Wychodzenie raz czy dwa razy na dzień z psiakiem to dla niego samego raczej męka, bo nie mówię już o braku ruchu ale o potrzebach załatwainia się. Ja generalnie wiem, że nie miałabym na to siły, by pod nieobecność Tż ubierać dziecko (malutkie dziecko ) wózek targać na dół i na spacery z psem chodzić, wtedy kiedy zwierzak musi. Tym bardziej gdy mówisz, że to duży pies. Jedną ręką wózek drugą psa trzymać? Kwestii czystości przy dziecku nie muszę poruszać.
|
#3141 |
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() odebralam wyniki badan: -allo przeciwcial brak wiec ok, -glukoza(50g) wynik: na czczo 97, po 60 min 114 czy to dobry wynik? -mocz ok, 2-4 krinki biale, bakterie pojedyncze tez mi sie wydaje,ze ok -morfologia WBC tzn leukocyty 12,5 czyli wysokie, czy to jakis stan zapalny? Nie jestem chora.. SD 46,8 to delikatnie podwyzszone. Dziewczyny co myslicie o tym? ide Was nadrabiac
Edytowane przez Kwiatecek Czas edycji: 2011-01-04 o 17:18 |
|
|
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
Mocno, mocno
![]() :kci uki:
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Sasiek ale masz fajny avatarek
![]() Paulizia z ta nerka jeszcze nic z nie wiadomo, na kontroli 17tego lekarz zobaczy czy nadal rosnie czy jest ok... Dziewczyny kluje mnie macica, tez tak macie, juz nie wiem czy to takie skucze czy co, lezalam caly dzien a kuje bardziej niz wczoraj... antropia mi i mezowi marzyl sie piesek, gdybym nie zaszla w ciaze to pewnie bysmy wzieli jakiegos, co by dotrzymal towarzystwa, problem pojawia sie wlasnie gdy pojawia sie na swiecie dzidzia, moze jesli chodzi o czystosc to bez przesady, no ale trzeba jakos czas sobie zorganizowac na wyjscia z ta psina, mi to juz po glowie chodzi ze jakos w polowie 9tego miesiaca czy jakos tak zrobic troche gotowego mrozonego jedzenia na dni "krytyczne" co o tym myslicie? ![]() agnieszka_pec25 to te spodenki co mi sie podobaja, tylko u nas do polowy pazdziernika jest cieplo, no chyba ze na wieczor czy jesli gdzies pojedziemy, no chyba ze sie klimat zmieni to sie przydadza ![]() http://allegro.pl/68-m-co-ogrodniczk...392188728.html
|
#3144 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
a jeśli chodzi o jedzonko to też wpadłam na ten pomysł, ale u mnie jest niewykonalny niestety,bo nie mam dużej zamrażarki...Mało się tam mieści, więc będę musiała sobie radzić na bierząco :P
|
|
#3145 |
|
Zadomowienie
|
Mogę Wam pokazać Bubbe
![]() Był u nas przez 4-5 miesięcy, kochany zwierzak, chociaż ja mogłam do niego gadać i gadać a on śmiał mi się w twarz Rasa bardzo nieusłuchana...niestety. Psiaki są kochane, koty też ![]() Dziewczonka kocyk jest z tej mikrofazy czy raczej taki polarkowy? One grube są czy takie cieńsze?
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-01-04 o 17:42 |
|
|
|
#3146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prześliczny psiaczek
|
|
#3147 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja tez pokażę naszą psinkę
|
#3148 |
|
Wtajemniczenie
|
antropia Ja nie wyobrażam sobie życia bez psa a pies i dziecko w domu to dla mnie układ idealny.
Ja jestem raczej po stronie Twojego męża ![]() Poza tym piszesz, że gdybyś wiedziała rok temu, że będziesz w ciąży to byś go nie wzięła. No ale psy żyją około 10 lat więc musiałabyś planować nie być w ciąży przez tak długi czas. W innym przypadku wg mnie to jest nieodpowiedzialność, wziąć do mieszkania dużego psa nie myśląc o tym czy będzie mi on "odpowiadał" przez najbliższe dziesięciolecie. Oczywiście nie jest to tak, że Ty masz teraz zostać sama w domu z dzidzią i psem, sprzątać i gotować. Nie da się zrobić wszystkiego na raz więc TŻ musi z Tobą podzielić obowiązki. Z tego co wiem, to z dziećmi się codziennie wychodzi na spacery więc piesek nie powinien Ci przeszkadzać a jeśli jest niegrzeczny to zacznijcie szkolenie już teraz, przynajmniej w zakresie posłuszeństwa aby się nie szarpał na smyczy (jeśli w tym jest problem). Poza tym są ogłoszenia o tzw. nianiach dla psów. Może nazwa nie do końca trafiona ale na pewno u Ciebie w mieście znajdzie się nastolatka, która "dorabia" wyprowadzając psy na spacer. A może nawet u Ciebie w bloku jest taka dziewczyna lub chłopiec, może też ma własnego psiaka i za niewielką opłatą zabierałby Twojego pupila na dwór. Myślę, że jest wiele rozwiązać ale oddanie psa to wg mnie ostateczność. Mi się nie mieści w głowie, bo ja jestem miłośniczką zwierząt i swojego kocham i traktuję jak członka rodziny, podobnie TŻ i na samą myśl, że mogłoby jej nie być w domu chce mi się płakać a co dopiero musi przeżywać takie psiak, dla którego "pancio" i "pancia" są całym światem ![]() Acha odkurzacz Z doświadczenia wiem, że dzieciom on nie przeszkadza, co więcej moi sąsiedzi odkurzają codziennie bo to idealny uspokajacz dla ich pociechy
|
#3149 |
|
Zadomowienie
|
moria, ten brzuszk na avatarku jest Twoj? Juz dluzszy czas mnie to nurtuje, ogromniasty jest, podalas link do butelki, to sprawdzony sprzedawca? Mozna u niegosmialo zamawiac?
dziewczonka, jak rozpoznajesz skurcze? Bo ja juz glupieje, niewiem czy to twrdniejay brzuch, czy tylko skora napieta, zazywam aspargin, a jak wlasciwie Twoje zdowie?
|
#3150 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny śliczne psiaczki
![]() Za to ja mam extra dorodnego byka. Waży całe 2 kilo i jestem na niego uczulona jak go widze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.

bo ja nigdzie się nie doczytałam dokładniej o co tu biega.. 

, ja mam skurcze już od 17 tyg., na początku tylko pojedyncze, teraz już częściej, ale nie więcej niż 7-8 na dobę, też leżę w łóżku, biorę nospę i aspargin (magnez+potas) i jest lepiej, wczoraj miałam tylko 3 skurcze 
02.08.2014

Czekamy na Ciebie fasolko

nic nie swedzi tylko po kilku godzinach okropny zapach