|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
znalazłam jeszcze taką koszulę i się nad nią zastanawiam
http://moda.allegro.pl/komfortowa-ko...390817613.html zazdroszczę Wam, że znacie wagę dzieciaczków. ja jutro idę do gina, ale oczywiście wagi małego mi nie powie, bo ma przedpotopowe USG, więc w przyszłym tygodniu idę do innego
|
|
#752 | |
|
BAN stały
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
Wiem,wiem,mąz tez mi powiedział,że jej prawdziwa waga wyjdzie na jaw dopiero po porodzie ![]() Ale przyznam,że na początku troszkę się zmartwiłam. |
|
|
|
|
#753 |
|
Rozeznanie
|
amen
|
|
|
|
#754 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I choć ja na brak pieniędzy nie narzekam,to pamiętam,że zaraz po ślubie było nam dość ciężko,bo tylko mój mąż pracował,a mieliśmy jeszcze dziecko. Także tak,jak mówi Justine-ciesz się tym,co masz,naprawdę
|
|
|
|
|
#755 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje Wam, mimo, ze juz jestem nudna z tym swoim marudzeniem, to wciaz probujecie mnie jakos pocieszyc i podniesc na duchu
Bo ja strasznie zdziwaczalam przez ta ciaze ;/ kiedys to ja bylam w 100% optymistka, rzadko jakies doly mialam, a nawet jesli to umialam sobie z nimi radzic... A teraz? NOrmalnie tylko usiasc i plakac w kacie Moze to przez to ze czuje sie troche samotna przez ta ciaze... nie mam juz ochoty odwiedzac znajomych, do szkoly malo co chodze, a nawet jesli to i tak tyle osob wywalili, ze zostaly same te za ktorymi nie przepadam... Do tego te wszystkie problemy rodzinne...a rodzice tez caly czas tylko przed tv siedza mimo ze nawet im mowie, ze potrzebuje rozmow z nimi... To chwile pogadaja tak od niechcenia i koniec... Normalnie chyba zyje tylko lekarzami...;/ bo nawet TŻ mnie odwiedza tylko w weekendy, pewnie dlatrego ze tak wypada i zeby mu w domu nie marudzili... Ehh... Chyba wezme teraz kapiel i od dzis juz zaczne zmienianie siebie, bo inaczej to na serio jakas depresja gwarantowana
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
gociak58 - powodzonka i dużo zdrowia
![]() Cytat:
nasze maluchy to chyba rekord tu pobiją o ile te wagi się sprawdzą
|
|
#757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#758 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się na nowym wątku
Może jutro a dziś uciekam lulu
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() werko uwierz mi, że nie wszystkie mamy różowo. Ja do zajścia w ciążę zarabiałam nienajgorzej, bo starczyło na czynsz, opłaty, jedzenie i strasznie drogie leczenie. Ale to wszystko było kosztem mojego związku i mojego małżeństwa, bo żeby zarobić 2 tyś na rękę to musiałam "zapierniczać jak mały samochodzik" całymi dniami, bywało tak, że wychodziłam o 5.30 na 6.00 do pracy, a wracałam o 21.30 z pracy (któregoś tam etatu). I nawet nie praca fizyczna, a ta moja psychiczna, odpowiedzialność za wychowanie młodego pokolenia i życie dała mi w kość. Widzę to w relacji z mężem, niestety. Teraz dostaję czasem nawet nie połowę tego i mam razem z mężowymi groszami, które dostaje "łaskawie" od szefa do zapłaty: prąd, gaz, opał, czynsz, ratę, telefon, lekarza (endokrynologa), badania - bo inaczej mogłoby tej ciąży nie być, a już nie mówiąc o tym, że trzeba coś jeść. Nie wspominam już nic o wyprawce, bo tak samo jak my wszystkie wypatruję jakiś okazji etc. Kupując łóżeczko poważnie naruszyłam budżet, no ale cóż, pasa muszę zaciągnąć i jakoś damy radę. Bardzo dużo pomagają mi też dziadkowie, którzy co mogą to swoje dają. A twój luby na pewno weźmie się w garść, tylko do tego trzeba będzie poczekać, a on będzie musiał dojrzeć ![]() Pewnie dziewczyny też już Ci podobne rzeczy napisały. Najpierw wychowaj jedno dziecię, a potem następne. |
|
|
|
|
#761 |
|
Wtajemniczenie
|
a i byłam w Rossmanie po te chusteczki z pudełkiem, wzięłam ostatnie
Dzięki dziewczyny za info
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
ja też kupiłam te chusteczki i nawet wyczaiłam, że z babydream są herbatki na laktację dla kobiet
![]() dopiero dzisiaj została wysłana moja pościel, a we wcześniejszym mailu poinformowano mnie, że w zeszłym tygodniu ją nadano................... .... bez komentarza pozostawię. Ciekawe ile pójdzie? |
|
|
|
#763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też czekam na swoją ale nie wiem kiedy wysłali bo ja brałam od innego sprzedawcy niż Ty, jestem przez to trochę uziemiona w domu bo napozamawiałam rzeczy o teraz musze kiblować na kurierów
|
|
|
|
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/koszula-karmienia-...394241210.html ale zakupiłam jeszcze taką: http://moda.allegro.pl/koszulka-nocn...386086704.html kolor amarantowy - sliczna i taką: http://moda.allegro.pl/koszula-koszu...390426216.html zeby w niej rodzić i zaraz wyrzucić. Ona jest z "plastiku". Nie lubie takiego materiału, a nie miałam w domu zadnej koszulki na zmarnowanie.. Ja kupiłam opakowanie chusteczek z pampersów. za 10 zł..;D kurde, ale chyba bede stosowała wszystko z rossmana. Tam jest taniej, a opinie jak widze są pozytywne. |
|
|
|
#766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#767 |
|
BAN stały
|
Ja ich używałam dla siebie (stosuję nawilżone chusteczki do wszystkiego: trzymam w razie "W" w samochodzie, wycieram kurze, jak nie mam czym to zmywam makijaż, itp.) i przyznam, ze są niezłe (te niebieskie) ale wolę Dada z Biedronki (pięknie pachną), Johnson's Baby nie były złe, Marion były najgorsze zdecydowanie. Ale ja będę używać ich tylko poza domem.
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- faktycznie |
|
|
|
#768 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja kiedyś uzywałam.. najczęściej do szybkiego mycia butów i właśnie do kurzu pamiętam, że happy takie pomarańczowe były takie mokre, że aż ciekło z nich. Moze trafiłam na taką partię? Moja sąsiadka wkońcu dziś poszła do szpitala! jest na patologii bo narazie nie ma zamiaru rodzić.. mówi, że zadali jej milion pytań... czekam na męża..kijowo, że na sam koniec ciązy zostałam sama w domu.. |
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
hawea te koszule z muzzy (bo chyba Ty pytałaś o nie) to pamiętam, że Muron miała do nich jakieś ale i nie polecała
gabishing hehe ja czekam na jednego kuriera, a dzisiejsze zamówienie poszło na adres dziadków, bo niestety była tylko opcja poczty polskiej ![]() Może jutro przyjedzie kurier, a jak nie to w piątek, albo w poniedziałek, bo w czwartek przecież wolne jest ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- oooo a to nowość, sama poszła, czy lekarz ją wysłał?? |
|
|
|
#771 |
|
BAN stały
|
mysiopez dobrze że sąsiadka na tyle zmądrzała że poszła do szpitala w ogóle... Ja rozumiem że można się bać, ale kurcze, od tego się nie ucieknie, a można się nabawić czegoś dużo gorszego.
Ja chcę już rodzić!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! |
|
|
|
#772 |
|
BAN stały
|
Drugi taki sam post... Albo znowu się wizaz wiesza albo to mój internet...
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-01-04 o 22:00 |
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
skoro się bała, to mogła nie zachodzić w ciążę. Wiem brutalne, ale prawdziwe........każda z nas się boi, bała lub będzie bała, ale wiemy, ze dziecię jest najważniejsze.
Wiecie co mam przeczucie na jutrzejszą wizytę do lekarza..............:brz ydal: ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- to wizaż się tnie od kilku dni znowu |
|
|
|
#774 |
|
BAN stały
|
Jakie masz przeczucie? hm?
|
|
|
|
#775 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie ma, bo jej lekarka nic jej nie kazała robić. W sumie zaczeła wieczorem mieć delikatne skurcze..Ja wczoraj chciałam rodzić, A dziś uzmysłowiłam sobie, ze bez brzucha będzie mi strasznie smutno i tak się do niego przyzwyczaiłam i tak pokochałam.. I teraz rozpaczam, jak to będzie bez brzucha! a mały ma właśnie czkaweczke! |
||
|
|
|
#776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lilijko a dobrze ze babsko z dupy dostało ![]() ja jeszcze nie doświadczyłam ani razu uprzejmości bo w ciąży jestem... ligotko ja dzis tez miałam kłucie takie dosc mocne całkiem na dole i bałam sie ze do domu nie dojde w ogóle cały dzien mi sie brzuszek stawia i nawet szkrab jak pływałam to mnie kopał i wyszłam po 20 min. bo sie wystraszyłam ze jeszcze urodze padam z nóg...a czy bóle korzonkowe to te bóle na @? bo ostatnio tak w dole pleców mnie pobolewa... gociak trzymaj się cieplutko i dużo zdróka dla synusi olbka sliczny brzusio reszte doczytam jutro
|
|
|
|
|
#777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() -- też mam problemy z wizażem.
|
|
|
#778 |
|
BAN stały
|
Ja się do brzucha przyzwyczaiłam i też go pokochałam, ale już mogloby go nie być
Po tylu miesiącach już niech sobie zniknie ![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- agape nie, nie. Bóle korzonkowe są zupełnie inne Bóle jak na @ są takie tępe, jakby ciągnące, męczące, bardzo nieprzyjemne, ale nie tak "ostre" i nagłe jak korzonkowe.
|
|
|
|
#779 |
|
Zadomowienie
|
a ja musze się Wam pochwalić.. wczoraj było z mezem mizianko.. pierwszy raz od pocz listopada. Czułam się .. jakbym pirwszy raz to robiła..
a pózniej miałam stresa, ze urodzę..
|
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
że w pierwszej kolejności zobaczę
czyli nie poznam płci ja to tu prawie jedyna i już mi trochę odwala ![]() agape normalnie moherowy był tak szeroki i leniwy, że nie chciało się jej przesunąć, więc oberwała ligotko, agape kaska poszła, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu pocztą dojdzie, bo nie było innej możliwości (a chętnie wzięłabym i zamówiła kurierem) hawea dobre, dobre ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
, normalnie powtórne rozdziewiczenie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

Moze to przez to ze czuje sie troche samotna przez ta ciaze... nie mam juz ochoty odwiedzac znajomych, do szkoly malo co chodze, a nawet jesli to i tak tyle osob wywalili, ze zostaly same te za ktorymi nie przepadam... Do tego te wszystkie problemy rodzinne...a rodzice tez caly czas tylko przed tv siedza mimo ze nawet im mowie, ze potrzebuje rozmow z nimi... To chwile pogadaja tak od niechcenia i koniec... Normalnie chyba zyje tylko lekarzami...;/ bo nawet TŻ mnie odwiedza tylko w weekendy, pewnie dlatrego ze tak wypada i zeby mu w domu nie marudzili... Ehh... Chyba wezme teraz kapiel i od dzis juz zaczne zmienianie siebie, bo inaczej to na serio jakas depresja gwarantowana
Młody waży już 3100 g
Gin powiedział, że jest ponad normę - nic dziwnego tatuś ważył 4500g więc to chyba po nim...