|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Dziewczyny
wy macie w wiekszości foteliki ESPIRO OPTIMA.. a jaka jest róznica miedzy tym a ESPIRO PRO??? bo dzis musze zamóiwc
![]() |
#4562 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV
Cytat:
Cytat:
Znalazłam wakacje ale TZ się doczepił że od lotniska jest 130 km dojazdu .. w sumie ma racje i szukanie od nowa
![]() |
#4563 |
Wtajemniczenie
|
Dusiaczka czytam pierwszy post i myślę sobie ale masz fajnie,super taki wyjazd,czytam dalej i myślę,że masz mnóstwo racji,postawiłam się na Twoim miejscu i chyba też bym nie pojechała na tyle dni bo bym się nie super bawiła tylko pewnie siedziała ze łzami w oczach i chciała wracać.Tylko z drugiej strony jeżeli masz możliwość pojechania tylko np na jedną dobę to się nawet nie zastanawiaj tym bardziej,że tż już na pewno świetnie sobie radzi,do tego nie widzi sprzeciwu,nim się obejrzysz będziesz już z powrotem w domciu a może rzeczywiście troszkę się zrelaksujesz.Oleńka na pewno o cycuniu nie zapomni o to się nie martw
![]() a wogóle to jak tylko Danuś wyzdrowieje to koniecznie musimy się umówić na kawusię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Optima pro jest od 9 - 25 kg. Mój Tż jak pytał w sklepie to pani mu powiedziała że zagłówek jest trochę inny, znaczy że w optima pro jest bardziej rozwarty niż w optima, podstawa (ten plastik) jest węższy w pro i nie ma takiej jakby poduszeczki-klina pod dupcią. My kupiliśmy tylko optima
![]() |
#4565 | |||
Zakorzenienie
|
Baobabku ja też nie miksuję tylko normalnei widelcem zozdrabniam
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj dostał marchwiankę w południe i wszystka poszła, po południu dostał ryż sam ryż ugotowany na wodzie na taką papkę i na kolacje to samo i jak na razie była tylko malutka kupka dość gęsta. cholerny wirus , ciekawe czy to nie jakis z rodziny rota ![]() Tydzień??? o matko! nie strasz mnie wolę nie ryzykować już tego kisielku marchwiowo -bananowego chociaż czytałam że banany można , ale jak marchwianka poleciała , ryż na razie nie zobaczymy jutro Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Pop a może jakbyście zmienili cały rytuał jedzenia, chociaż pewnie próbowaliście już wszystkiego. Ja jak sadzam Mika w fotelik to jest bunt , ale jak jest u mnie na kolanach to chetniej je, chociaż w sumei nie ma aż takiego problemu z jedzeniem ale kasza i zupa średnio wchodzi, ale mięcho , ziemniaki to tak ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Mojego starszego syna tez rozłozyło wisi na wc i tz też lezy poddechnięty, ja się na razie trzymam |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jasne, że kawusia i spotkanie, tyle, że tym razem wypada na nas - my zapraszamy ![]() ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() yonka pisała, że dała małej więcej wieczorem jeść i był spokój, więc dziś dałam małej o 21 - 180ml mleka i zobaczymy czy sie sprawdzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Darusia co z mieszkaniem?? wasze dzieci poszły spać o 3, za to moja o 3 się obudziła i po ponad godzinnej walce usnęła, byłam tak zła, że chciałam iść do mamy tz'ta do łóżka spać, a małą zostawić z ojcem ![]() ![]() dziękujemy cioteczkom za komplementy ![]() ![]()
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jedno pytanie-czy rozważałyście kupno fotelików montowanych TYŁEM do kirunku jazdy? Maxi Cosi MOBI bądź Romer Multi-tech?
Juz praktycznie zdecydowałam się na romera king plus (montowany przodem), aż trafiłam na te dwa powyżej-cena maxi cosi mobi i king plus'a porównywalna i mam dylemat. Będę z małą teraz częściej jeździć sama więc z jednej strony wolałabym ją widzieć w lusterku, a z drugiej nie chce kupować "żeby widzieć" skoro montowane tyłem rzekomo bezpieczniejsze. PoP, cieszę się, że takie masz wieści od lekarzy! Przykro mi, że dzieciaczki Wam chorują-u nas odpukać nie ma choroby, ale jak coś nas dopadnie to w razie czego będę wiedziała kogo się radzić co podać. I jeszcze raz do POP: cytuję z ksiązki Zawitkowskiego: "Czasem nadmiar emocji, silna koncentracja na karmieniu może powodować naturalne wycofywanie się dziecka. Warto zastanowić się, czy rodzice nie wkładają w karmienie zbyt wielu i zbyt silnych emocji. Emocji, będących jedną z form okazywania uczuć. " Może Oliwka wyczuwa, że gdy zbliża się pora jedzenia to w powietrzu robi się "gęsto" od napięcia? Nie wiem-czytałam to wczoraj i skojarzyło mi się z Wami. Jeszcze raz ponawiam pytanie o foteliki tyłem do k.jazdy.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2011-01-04 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
dusiaka ja myslalam ze ty sie zastanawiasz jechac czy nie ze chcesz jechac a malej nie chcesz zostawic.
NIE CHCESZ-NIE JEDZ! nikt cie nie zmusi do niczego ! LASKI!!!!!!!! W lutym przeprowadzka!!!!!!!!jeju ale sie ciesze! ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- 2 pokoje-550zl , mieszkanie bez wypasu, kuchnia ladna po remoncie, mebelki sliczne jasniutkie, jak uda sie gosciowi skombinowac miejsce na meble to tamte zabiora co sa jak nie to niech zostana nie sa jakies bardzo brzydkie, dywan musimy kupic, lazienka w kafelkach, jesesmy zadowoleni strasznie!!!!!!!!!! oni tam czesci rzeczy po tej starszej Pani nie wyniesli i od soboty wchodza robic dla nas porzadki ![]()
![]() |
#4571 |
Wtajemniczenie
|
mrowak nie pomogę, bo my kupiliśmy Romera King Plus, teraz nie wyobrażam sobie małej ustawić tyłem do jazdy, choć byłoby bezpieczniej
![]() darusia gratulejszyn ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4572 |
Rozeznanie
|
witam serdecznie,
u mnie z netem cienko ostatnio wiec malo czytam i pisze, u nas zabkow nie ma ![]() jutro ide ogladac przedszkole bo niedlugo wracam do pracy ![]() my tez jemy w nocy dwa razy ![]() pozdrawiam
#4573 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Amelka ![]() ![]() Edytowane przez minka26 Czas edycji: 2011-01-04 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
550 z czynszem to by było niedrogo. Ja obeznana troche w wynajmach, to u mnie w mieście 700 zł za kawalerkę biorą, 800-1200 2 pokoje 900-1200 za 3 pokoje, ale to zależy od standardu mieszkania, ja wynajmowałam z wojskowej agencji mieszkaniowej na firme w ktorej pracowałam i za 2 pokoje bez odnajmu tylko czynsz za niezałe 38 m2 680 zł, a sąsiadka z góry za ten sam metraż z balkonem 770 zł. Teraz czynszu mam 460 na 4 os. 3 pokoje 52m2+540 rata za 4 osoby, ale mam zwroty za ogrzewanie i wodę i inne około 1 tyś rocznie
![]() |
#4575 | ||
Rozeznanie
|
Asiulek, ale lasencja...I wiesz, zadnego skrzywienia u Ciebie nie widac, wygladasz na prosciutka. Ja tez mam skolioze (nieduza) i skrzywienie tutaj w odcinku szyjnym; czyli takam zawsze troche zgarbiona...
A Wercia jest slicznosci; ma takie cudowne oczyska... ![]() Martuko, blizniaki super; Wojtus jest przystojniacha, malutka sliczna smieszka. Cytat:
http://www.padaczka.pl/pobierz/zabur...e_u_dzieci.pdf Dobrze, ze rokowania sa dobre. A moze to wcale nie jest padaczka, tak gdybam, bo w tym dokumencie co Ci przesylam linka wlasnie napisane, ze czesto biora cos jako padaczke, a nia nie jest, tzn objawy. trzymam kciuki aby bylo dobrze; Sliczna jest; A gdzie jest ecia pecia. Co z tymi wezlami chlonnymi???? I Ukrycior? Cytat:
Achas, dobrze wiedziec; Ja tam nie znalazlam w ty co wkleilas, myslalam ze zstamtad wiesz; moze przeoczylam; Ja wiem, ze na oczy sa jagody dobre, ale ze na rozwolnienia nie wiedzialam, ja myslalam, ze Basia mi latwiej kupke zrobi jak jej dam... ![]() Czyli czarownica prawdziwna... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na piłsudzkiego jak jest zus i to nowe polo to na przeciwko niedaleko mechanika, za starą marusią. ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- woda jest na bojler!!!! ale generalnie powiem wam ze mi to nie przeszkadza, tu tez mamy bojler i jest ok. Szkoda nie brac za taka kase, a mieszkanie czysciutkie, zadbane, ladne ![]() w lutym jak sie przeprowadzimy wam pokaze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
moja chrzestnice prosilam aby na wsi gdzie mieszka poszukala jakiegoś dostarczyciela mięsa kurzego i króliczego dla mnie + też jajka. No i będe miała na wekend królika za 35 zł, zgodzilam sie, bo w tesco za tuszke niedużego królika około 25 zł wyjdzie(19zł za kg)Teraz mam wizję jak biedny królik przezemnie traci życie
![]() ![]()
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
minka na centrum sa sliczne mieszkania, nowo robione, ok 1000 zl za 3 pokoje 64m czy 67 juz dokladnie nie pamietam, ale dla nas 1000 to zdecydowanie za duzo.
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
No ja już o nią pytalam z tydzień temu
![]()
![]() |
#4580 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, milutkie jestescie, ze tak chwalicie nowa fryzure Basienki
![]() ![]() minka Amelka jest piekniutka. Moja Barburka dzis byla nieznosna, tzn po popoludniowej drzemce. Nie chciala mi doslownie zejsc z rak, obudzila sie z placzem (co zdarza jej sie juz gdzies od mieisaca dosc czesto... tzn jak nie dospi, i nie da jej sie normalnie ukoic dosc dlugo) i co ja posadzilam to ta w placz, no nic zrobic nie moglam na raczke i na raczke; jeszcze tak nie bylo; i najchetniej cyca... ja nie wiem co jej jest; moze znowu zeby... Poza tym sluchajcie moja niunka ma nad pipusia i jeszcze w pachwince nozki takie krosteczki, wyglada jak egzema, koleczko z krosteczek; ma tez troche wyzej ale takie ledwie widoczne; Wszystko pod pielucha; Czy moze tak sie objawiac odpazenie? Bo ona na brzuszku spi, ostatnio pieluszki szybciej mokre; zdarzylo mi sie ostatnio nie przebrac jej na czas; Bo egzema tylko pod pielucha, to jakos mi to dziwnie... No i smaruje obficie sudokremem i kremem na egzeme i ciut sie zmniejszylo, ale niewiele; coz robic... Tylko u mnie chyba tych kremow co u was nie bedzie; dobra, nadrabiam dalej |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | ||
Wtajemniczenie
|
POP, super, że Oliwka tak ładnie wyszla z wcześniactwa. A gdzie znajdę jej nowsze zdjęcia??? Ma zęby ( bo moje ani pół
![]() Cytat:
i ja ciekawa jestem czy u Ciebie się sprawdzi Cytat:
dusiaka, moja pierwsza myśł to że bym jechala w te pędy ![]() ![]() A ja się pochwalę, że dziś u neonatologa super grzeczne dzieci były, lekarz ich tylko chwalila, my zobaczyliśmy je inaczej ( jak zwykle poza domem) rozrabiaki jedne, wszystkim się interesują, gadają rozglądają się, niedługo ich nie utrzymamy na kolanach... dostaliśmy skierowania na kontrolne USG, ale musimy czekać na termin jakiś. czy wszystkie wracacie do pracy już??? Tylko ja taka kura domowa? Mam wypisany wychowawczy do marca 2012, z możliwością przedłużenia. MOja sytuacja jest taka trudna w tym względzie - jakbym nie bya na wychowawczym i wrócila do pracy to nie oglądalabym chyba moich dzieci - one w przedszkolu do południa, ja po południu w pracy dio nocy - wracam i już śpią one wstaja ja nie mogę się podnieść. bez sensu. a siedzieć z nimi do południa a po południu iśc do pracy to chybabym nie wyrobila.. Tak że nie widze sobrego rozwiązania, ale mam troche czasu na przemyłślenie sprawy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Rozeznanie
|
Co do kresek na brzuchu, ja mam jeszcze slad, ale taki nikly;
a te bliznowce dziewczyny to mozna leczyc tak? Bo moja mama ma taka jedna blizne, co pod tego bliznowca by podpadala i ja to boli, fajnie by bylo gdyby cos sie dalo z tym zrobic, napiszcie (tylko ma juz ponad rok) PYTANIE: chcialabym kupic Basi jakies mleko modyfikowane, bo chce jej dawac jakas kaszke na mleku, albo budyn, a mojego nie moge odciagnac, bo laktator odmowil posluszenstwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
cigi mleczko nr 2 , sa rozne mleka i dzieci roznie reaguja
![]() |
#4584 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moze masz bardzo silne dzieci i takie by byly bez tranu. Jak mowilam wczesniej, moja Basia tez na razie nic kompletnie nie miala, a nic jej nie podaje. A mojej siostry male caly czas chore, a probowala im aplikowac rozne rzeczy. Cytat:
Cytat:
tak jak piszesz, pojedz na szkolenie i tyle; te szkolenia to wlasnie czesto tylko impezka, rozrywki, alkohol, sauna, potancowa czy inne cuda, a szkolenia tyle co i nic, nie czarujmy sie... Cytat:
ja tez bardzo lubie, choc malo zaawansowana jestem, bo i nieczesto mam okazje (ho ho, juz pare latod ostatniego rau); ale ja ogolnie lubie po prostu kontakt z konmi, nie koniecznie jazda musi byc |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
mrowak - pytanie czy twoje dziecko będzie chciało jeździc tyłem ogladając siedzenie samochodu , bo to najczestszy powód kupowania jednak tych przodem , żeby dziecko się nie darło.
darusiaa- gratulacje
#4586 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
chcialam Was jeszcze na noc "pomeczyc" takimi nietypowymi zdjeciami moich szkrabow. Zgadnijcie ktore czyje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | ||||
Zakorzenienie
|
dzięki za troskę
![]() Cytat:
mój też po jagodach taką smółkę walnął że do wanny go wsadziłam ![]() Darusia super bardzo się cieszę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój tez bardzo wrażliwy jak nie przebiorę na czas i nie umyję od razu wodą z mydłem od razu odparzony i kartoflanka pomaga. Basia na pewno przez zęby tak się chce tulić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
Darusia - fajnie i niedrogo (o ile w tej cenie jest już czynsz). To został Wam miesiąc i przeprowadzka
![]() Libra - tak jak Madzia napisała banany są bardzo dobre przy problemach żołądkowych. Jak byłam w Indiach i chorowałam to tylko bananami mnie karmili. A Ty biedaczko to się trzymaj bo jak i Ty się rozchorujesz to nie będzie miał kto się Wami zajmować. Mrowak - ja też czytałam o tym że moje nastawienie się udziela. Ale ja już tak nie przeżywam karmienia jak kiedyś. Generalnie to Oliwka jest bezproblemowa. Więc podchodzę do jedzenia w ten sposób że gdyby nie te problemy to nie wiedziałabym co to znaczy mieć dziecko. Ona od Kwietnia 2010 przesypia ładnie całe noce. Potrafi fajnie się sama bawić. Pozostaje tylko problem z jej jedzeniem. Ostatnio nawet zakupiliśmy taką małą fontannę i przy niej jest karmiona coby ją uspokoić. ![]() Waży 8 kg więc nie jest jakaś taka duża ale też nie wygląda na zabiedzoną. I mimo wszystko swoje zjada. Je 3 razy mleko z kaszką po 210 ml, 1 słoiczek duży obiadku i słoiczek deserku. A że schodzi nam np. godzina (lub dwie) z jednym karmieniem no to trudno. A jeżeli chodzi o fotelik to my nadal wozimy małą tyłem. Ale zastanawiam się nad jej przekręceniem. My dużo jeździmy z dzieckiem a ona jest coraz bardziej świadoma w podróży i zaczyna się nudzić. I nie daje się niczym ją zainteresować. A drące się dziecko w samochodzie też nie wpływa dodatnio na bezpieczeństwo. No i dodatkowo jak dziecko jest już większe to chyba nie bardzo będzie mu wygodnie tyłem bo nie będzie miało miejsce na nóżki. Może ono się sprawdza na krótkie trasy ale na długie chyba dziecko nie wytrzyma.
#4589 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() A Oliwka bardzo dobrze wygląda , zabiedzona nie jest na pewno , po prostu będzie kobietką która nosi rozm.34 lub 36 ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Idę się kłaść ale aż się boję , coś czuję że nocka będzie nie za ciekawa bo Miko sie co rusz wierci. Po południu spał 3,5 godz aż go poszłam obudzić , to jak się tak wyspał to teraz może dać bobu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
martuko 1-3 dzidzia 2-4 dzidziulin;D
pop nie wiem czy zatesknia, mamie sie rpzykro zrobilo bo do ojca sie nadal nie odzywa i nie ma zamiaru poki co wiec jakos bedzie musiala dac rade, z nia tez mialam nieraz zatargi i mowilysmy sobie przykre slowa ale wiadomo inny kontakt mam z nia niz z ojcem, ale coz nie bede juz o niej myslec non stop -robie na co mam ochote i tyle. ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- co do jazdy samochodem ja mala woze przodem od poczatku a tym bardziej teraz jak ona MUSI wszystko widziec, cieszyc sie do Pana w aucie obok jak stoimi na swiatlach i machac mu papapa:P no ale coz, problem auta u nas znikl....jak sie sprawa rozwiaze sie okaze jak sie przeprowadzimy.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.