W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 11:48   #841
Koperco
Zakorzenienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

gabishing normalnie bym tak pomyślała, ale właśnie te mięśnie mnie napierniczały jak miałam takie mega skurcze co już prawie jechałam do szpitala(same przeszły,ale ból pozostał po jednej stronie) myślałam że przejdzie ale kurde jest gorzej...
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:48   #842
cytrynka3002
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
nie płacz, uspokój się, idź do szpitala gdzie mają u Was dobry oddział hematologii i się poprostu poradź a docentem sie nie przejmuj

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

mi też by się przydała jesczze jedna komoda ale nie amm jej gdzie wstawić już i tak zameldowałam wielką torbę z ikei pod łóżeczkiem, ja na pościel jeszcze czekam... jedzie... dziś upiore tetrę i flanelki, mnie tak delikatnie podpytują wiec narazie mnie to jesczze nie wkurza

ja się nie ogolę na dole nie am bata mam taki wystający brzuch nawet lustto nie pomoże, poza tym wylazł mi hemoroid i boję się ze się chlasnę ide w przyszłym tygodniu na wosk po całości - powiem wam ze boje się tego bardziej niż porodu bo nie byłam parę miesięcy a tak to chodziłam regularnie
Uuuu...wosk boli baaardzo. Ale jak to przeżyjesz, to poród pójdzie z płatka. Ja bym chyba rady już nie dała, teraz tradycyjnie maszynką się golę, chociaż taki zabieg to trzeba powtarzać praktycznie co 2 dni.

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
ja probowalam ale jakos rak mi brakuje :/
cytrynko ja w pokoju malej mam dwie szafy i chcialam je wyrzucic, a teraz zastanawiam sie gdzie to wszystko ukladac :/
Dokładnie - ja mam tak samo...ciągle coś nowego dochodzi, a ja wiecznie przerzucam ciuszki/kosmetyki.ręczniki i inne rzeczy z jednego miejsca, na drugie.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:55   #843
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
nie płacz, uspokój się, idź do szpitala gdzie mają u Was dobry oddział hematologii i się poprostu poradź a docentem sie nie przejmuj
niestety zeby podac te imunoglobuliny szpital musi miec 3 stopien specjalnosci a u nas jest 2 wiec nie podadza, moj ginekolog radził sie hematologa i w takich wypadkach przed porodem podaja encorton tylko..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 11:58   #844
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

cytrynko- masz rację że można się zniecierpliwić,a do tego to był srodek lata gorąco jak cholera . W tedy ginka w terminie porodu kazała mi się zgłosić na porodówkę ,więc ja myślałam że mi wywołają a oni zbadali i na patologię 3 bite tyg koszmar.
Dlatego przy drugiej byłam na koniec tak zestresowana że mówiłam do lekarza że nie wiem jak on to zrobi ale ja nie mogę znowu przenosić bo tego nie przeżyję.I w dniu terminu miałam przyjść na wizytę do niego a on wtedy miał dyżur na porodówie i powiedział że coś wykombinuję że urodzę w terminie W piątek na 9 miałam wizytę ,córcię odstawiliśmy do teściowej na noc,mąż wzią wolne na ten dzień żeby ze mną jechać.A mnie z tego wszystkiego wieczorem zaczął boleć brzuch i co?.... ze strachu urodzłam w piątek o 9:30 więc wizyta mnie ominęła a 2 córcia terminowa jak w mo**ę strzelił
Dzisiaj też mu powiedziałam :Panie doktorze mam nadzieję że nie przenoszę.!!!.... To się zaczą śmiać
.....

Ja swojego czasu to robiłam sobie depilację depilatorem na nogach,bikini i pod pachami .Ale zaczęły mi wrastać włoski i robiły mi sie takie pryszcz od tego,teraz jadę maszynką . A pamiętam jak pierwsz raz goliłam sobie depilatorem nogi , łzy leciały mi jak grochy ,zęby zaciśnięte,a póżniej nogi jakbym się poparzyła takie czerwone ......no ale czego się nie robi dla urody .......

Edytowane przez 2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Czas edycji: 2011-01-05 o 12:03
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:01   #845
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
gabishing normalnie bym tak pomyślała, ale właśnie te mięśnie mnie napierniczały jak miałam takie mega skurcze co już prawie jechałam do szpitala(same przeszły,ale ból pozostał po jednej stronie) myślałam że przejdzie ale kurde jest gorzej...

a może coś ci tam uciska? kurka sama nie wiem
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:01   #846
Jessy_
Raczkowanie

Witam!
Dla tych co zastanawiają się który to miesiąc to polecam ten kalkulator: http://www.familie.pl/tool/pregnantcalc wydaje mi się, że pokazuje całkiem rozsądnie.
Co do zgubienia czopa to podobno ciężko dokładnie określić kiedy nastąpi poród bo może to być od kilku godzin do kilku tygodni... - ja zgubiłam w poprzedni poniedziałek i był z dużą ilością krwi i jak na razie cisza.
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:05   #847
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
niestety zeby podac te imunoglobuliny szpital musi miec 3 stopien specjalnosci a u nas jest 2 wiec nie podadza, moj ginekolog radził sie hematologa i w takich wypadkach przed porodem podaja encorton tylko..

jeśli encorton ci nie zaszkodzi w ciąży to bierz ten encorton tylko się nie martw a hematloga polecałam ci jakiego bądź w szpitalu żeby ci doradził skoro pan docent nie ma dla ciebie czasu

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Uuuu...wosk boli baaardzo. Ale jak to przeżyjesz, to poród pójdzie z płatka. Ja bym chyba rady już nie dała, teraz tradycyjnie maszynką się golę, chociaż taki zabieg to trzeba powtarzać praktycznie co 2 dni.
no ja własnie przed ciążą chodziłam na wosk i spoko no nie jest to moze najprzyjemniejszy zabieg ale idzie się przyzwyczaić, łydki, uda i ręce to sobie sama woskuję a właśnie na poczatku ciązy nie mogłam znieśc bólu i zaczełam się golić nie wiem jak będzie teraz... najwyżej trzasnie mi pół żaby i już powiem zeby cieli jakby co na tej łysej częsci hehehehehe
Stary 2011-01-05, 12:12   #848
agape
Zadomowienie

chce uszyć pościel + ochraniacz taki dookoła łóżeczka tylko nie wiem który materiał kupić, pomóżcie pokój jest niebieski a płeć nieznana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m113.jpg (54,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m158.jpg (44,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m413.jpg (57,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg komplet-poscieli-bawelni_1942.jpg (63,9 KB, 24 załadowań)

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:13   #849
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
chce uszyć pościel + ochraniacz taki dookoła łóżeczka tylko nie wiem który materiał kupić, pomóżcie pokój jest niebieski a płeć mniezana
z zyrafami i słoniami!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:14   #850
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie do wrocławianek

czy któraś z Was wybiera się na kolejne spotkanie mama rozmawia 25 stycznia??????

tez dostałam to zaproszenie ale to prawie mój termin porodu..
wiec ciężko będzie choć bardzo chciałabym na to pójść bo na wcześniejsze nie mogłam :-(

------------------------------------------

a tak na marginesie.... dziewczynki musimy zaciskać nogi bo dopiero dla ojców dzieci urodzonych po 8stycznia tego roku są 2 tyg urlopu
mam nadzieje ze syncio to zrozumie i sie troche w brzuszku uspokoi teraz i wczesniejszej niespodzianki nie zrobi
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:14   #851
make_up_istka
BAN stały

Cytrynko wy jesteście usprawiedliwione sobie wróżyć możecie , bo przynajmniej jesteście w podobnej sytuacji Najbardziej mnie wkurza nachalne dopytywanie znajomych kiedy urodzę, bo ludzie myślą, że jak ma się jakiś termin porodu to własnie w ten dzień się rodzi...

Koperco ja mam zdaje się takie same bóle. Tylko po prawej stronie. Podobno to normalne i prawdopodobnie minie po ciąży. Ale upierdliwe i bolesne strasznie.

Co do golenia, nogi najlepiej w wannie, a "tam" depiluję się na czuja a raz na jakiś czas poproszę TŻa (w końcu się poddałam i mu pozwoliłam...) bo wtedy wszystko jest pięknie i gładziutko

Jessy no też tak właśnie czytałam, ze to może trochę potrwać, tylko TŻ mi nie wierzy i mówi że niemożliwe Ja się nie nastawiam na nic, na żaden termin (on robi to za mnie ), niech się dzieje co chce, choć bardzo bym już chciała. Na Trzech Króli byłoby szkoda, bo teściowie przyjeżdżają i ciasta upiekłam
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:15   #852
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
chce uszyć pościel + ochraniacz taki dookoła łóżeczka tylko nie wiem który materiał kupić, pomóżcie pokój jest niebieski a płeć nieznana

żyrafy i słonie albo te kropy na ostatnim zdjeciu
Stary 2011-01-05, 12:15   #853
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelly37 Pokaż wiadomość
Wiem,wiem,mąz tez mi powiedział,że jej prawdziwa waga wyjdzie na jaw dopiero po porodzie
Ale przyznam,że na początku troszkę się zmartwiłam.
nawet pół kilo U mnie dzien przed 3440, a poród- 2850g

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:16   #854
make_up_istka
BAN stały

shizuho ja też już pisałam, że chciałabym pójść na "Mama rozmawia" ale nie dam rady. Za blisko terminu.

Agape mnie się 1 i 3 podoba
Stary 2011-01-05, 12:18   #855
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość

a tak na marginesie.... dziewczynki musimy zaciskać nogi bo dopiero dla ojców dzieci urodzonych po 8stycznia tego roku są 2 tyg urlopu
mam nadzieje ze syncio to zrozumie i sie troche w brzuszku uspokoi teraz i wczesniejszej niespodzianki nie zrobi
skąd masz takie inormacje? ja dposzukałam sie tylko, że w 2011 jest tydzień, a dopiero od 2012 są 2 tyg

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:18   #856
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
to moze lepiej posciel w innym kolorze niz niebieski.. bo bedzie za niebiesko na poczatku tez tak chcialam ale kiepsko to wyglada..przynajmniej wg mnie wiec pododawalam innych dodatkow w seledynie i brązie
a niebieski ladnie komponuje sie np w neutralnym dla plci brązie lub ecru bądź bieli..
z czarnym tez ladnie sie komponuje ale malo jest odwaznych matek by zrobic niebiesko-czarny.. mi sie to strasznie podoba ale wszyscy mi marudzili.. wiec odpuscilam.. ale chociaz caly czarny wozek mnie cieszy
Stary 2011-01-05, 12:19   #857
Jessy_
Raczkowanie

Cytat:
Jak płeć nieznana to ja bym wybrała ostatnie kropki
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:21   #858
Koperco
Zakorzenienie

gabishing dzwoniłam do swojego gin ale jest na urolpie więc postanowiłam, że idę na IP-najwyżej mnie wyśmieją i powiedzą że to "normalne". Jak nie pójdę to będę się jeszcze bardziej denerwowała,bo racjonalnie sobie tego bólu wytłumaczyć nie umiem;/
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:21   #859
ligotka
Rozeznanie

z tym urlopem wlasnie jest tak ze jak tata wybierze go w ostatnim tygodniu grudnia 2011, to moze tez wziac pierwszy tydzien stycznia 2012 i wtedy ma dwa tygodnie, albo jesli dziecko urodzilo sie po 8 stycznia moze wziac dwa tygodnie ale tylko w styczniu 2012
agape ja stawiam na ostatnia
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:22   #860
make_up_istka
BAN stały

Koperco w poprzednim poscie chyba pisałam ze mam zdaje się to samo. Przeczytaj. To podobno zupełnie normalne. Mięśnie się naciągają (nie wiem czemu z jednej strony ale u wielu osób tak jest)

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-01-05 o 12:25
Stary 2011-01-05, 12:23   #861
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
skąd masz takie inormacje? ja dposzukałam sie tylko, że w 2011 jest tydzień, a dopiero od 2012 są 2 tyg
dzisiaj mowili w tv śniadaniowej na tvn.. "dzien dobry tvn" czy jakos tak..
chyba by nie klamali... powiedzieli ze od przyszlego roku i dla dzieci urodzonych po 8 stycznia tego..pewnie chodzi ze trzeba wykorzystac go w ciagu pierwszego roku dziecka.. ktorego koncowka wtedy wypadnie w 2012..
Stary 2011-01-05, 12:25   #862
cytrynka3002
Zadomowienie

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;24173616]

Ja swojego czasu to robiłam sobie depilację depilatorem na nogach,bikini i pod pachami .Ale zaczęły mi wrastać włoski i robiły mi sie takie pryszcz od tego,teraz jadę maszynką . A pamiętam jak pierwsz raz goliłam sobie depilatorem nogi , łzy leciały mi jak grochy ,zęby zaciśnięte,a póżniej nogi jakbym się poparzyła takie czerwone ......no ale czego się nie robi dla urody .......[/QUOTE]

Z tym przenoszeniem - nie dziwię się, że tak się bałaś przy kolejnych ciążach.
Ja swój depilator po jednej depilacji nóg oddałam Mamie...ból, jak cholera, a do tego czerwone nogi i pryszcze...a niby nakładki masujące miał i inne bajery.

Cytat:
z zyrafami i słoniami!
Popieram!

Cytat:
Dziś w DD TVN o tym mówili, mąż ma się dowiedzieć w kadrach, czy to prawda, fajnie by było. Ja słuchałam jednym uchem, bo sprzątałam, także pewnie macie rację, że te dwa tygodnie jakoś w czasie rozłożone będą...a już się człowiek ucieszył...

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-05 o 12:26
Stary 2011-01-05, 12:26   #863
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
gabishing dzwoniłam do swojego gin ale jest na urolpie więc postanowiłam, że idę na IP-najwyżej mnie wyśmieją i powiedzą że to "normalne". Jak nie pójdę to będę się jeszcze bardziej denerwowała,bo racjonalnie sobie tego bólu wytłumaczyć nie umiem;/

no idź napewno cię nie wyśmieją
Stary 2011-01-05, 12:27   #864
weraa11
Zadomowienie

Ja juz po wizycie
Ale dzis jakas nerwowa bylam jak czekalam w kolejce...wszyscy mnie wkurzali :P a najbardziej taka baba obok...siedziala z jakims kolesiem (chyba jej brat to byl) i normalnie cale jej zycie juz znam...do tego cale zycie jej wszystkich sasiadow...(byla z jakiejs wioski)...na poczatku nie sluchalam, ale z czasem to juz bylo tak meczace ze az chcialam jej cos powiedziec...no ale co mialam zrobic? "Yyy...przepraszam, moze Pani przestac gadac bo mnie to wkurza?" :P wiec stwierdzilam ze musze po porstu uspokoic swoje hormony. Ale najbardziej mne wkurzyla jak gadala o porodzie...widzi, ze siedze z brzuchem obok i ze niedlugo mnie porod czeka a ona do tego kolesia "Lezalam miesiac w szpitalu przed porodem...skonczylo sie CC a ja tak chcialam SN...ale jak sie nasluchalam jaka to masakra to stwierdzilam, ze moze lepsze CC...ale wiesz...jak sobie pomyslalam, ze oni mnie tam tak rozcieli to az mi slabo! Nic nie czulam...ale wiesz...jak rozcinaja, to tam tna 5 warstw brzucha i potem po kolei je zszywaja...wiec najpierw zszyl mi jedna, potem zacza cos ukepywac, potem druga i znowu czulam jak mi naciska ta warstwe zszyta, itd. A potem to mnie strasznie bolalo, ale juz minal miesiac wiec jest ok" ;/ super sie czegos takiego slucha...;/ Ale dziecko to miala taka kruszynke!! Ja nawet nie wiedzialam, ze dzieci sa takie malutkie :P
Aaa i jeszcze jeden tekst tej babki mi sie przypomnial "Wiesz...CC to nic nie czujesz kiedy wyciagaja dziecko, ale za to przy SN jak je wyciagaja, to podobno uczucie jakby z Ciebie wszystkie wnetrznosci doslownie wyrywali!!" Wtedy to juz wstalam i poszlam sobie kupic cos do picia naprawde mi sie az slabo zrobilo ;/

vinlya pytalas o badanie na krzepiliwosc, ginka nie byla w tym temacie wylewna...ale powiedziala mi ze ja mam super idealny wynik, a mam 1,33, a wedlug norm z tego laboratorium ok jest w granicach 0-1,00 no ale nie ma tu uwzglednionych norm dla ciezarnych. Ginka mowila jedynie, ze w ciazy to normalne ze ma sie troche ponad norme i u mnie wlasnie wynik jest jak najbardzej wporzadku.

Ogolnie reszta badan tez jest ok, tylko widac, ze bylam mocno chora, bo jeszcze wszystko zawyzone. No i tez dostalam chyba skierowanie na to GBS...bo powiedziala, ze jeszcze musimy jedna cytologie zrobic, bo to badanie niby obowiazkowe. No i oczywiscie padl tekst, ze teraz mam przyjsc 31 stycznia, O ILE jeszcze nie urodze, bo za tydzien mam juz ciaze donoszna i jak zaczne rodzic to mam sie nie martwic bo juz wszystko bedzie dobrze az sie zestresowalam :P

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Wera Ty się po prostu nudzisz! i szukasz sobie myśli niepotrzebnych.
Ja jak siedzę i nie mam co robić to też tak dumam...a że nie mam pracy, a że nie mamy mega dużo kasy - bo bym sobie mogła coś kupić...a tą kasę co dostaję to mam na ciuszki i na rzeczy I potrzeby.
No ale co z tego...są lepsze i gorsze dni, jak mam lepsze - to sobie pozwolę kupić coś za 100zł...a jak gorsze to nic i żyję.
Cieszę sie że nie muszę przeżywać tego np że mnie szef zwolni z pracy przez ciążę albo że ktoś powie że zastawiam się ciążą w pracy, albo że w ogóle...bym musiała do niej chodzić w ciąży - kiedy to nie mam energii czasem iść na uczelnię. Cieszę się że nie będę musiała zostawiać małego w żłobku/z nianią na 8-9h - tylko w wybiórcze godziny jak skoczę na uczelnię.
Myślisz że dziewczyny które tutaj zarabiają, czy też osoby nawet które więcej zarabiają to nie szukają tańszych ofert...tylko kupują wszystko pod wpływem impulsu? eee...

TŻ mnie rozbraja powiedział że musimy codziennie sprawdzać czy brzuch mi się obniżył bo musi się psychicznie przygotować do ewakuacji z domu z torbami i ze mną.
Także już mu pokazałam co gdzie jest... trochę go przeraziła ilość rzeczy ale NIC NIE POWIEDZIAŁ (a zawsze komentuje).

Do tego zabawnie wyszło...bo ja się pytam o jego urlop a on do mnie mówi że musi tak z tydzień wcześniej dać znać że go nie będzie np za tydzień już...
a ja mówię że jak to tydzień wcześniej...to skąd on będzie wiedział że za tydzień już potrzebuje urlop?
i co usłyszałam? "no to chyba już będziesz czuła że to nadejdzie za tydzień?"
Nie no ci faceci to mnie juz niczym nie zaskocza dla mojego przeciez porod to kwestia 15min., no max.1h...chcialabym

A co do mojego marudzenia finansowego to...juz mi przeszlo zapisalam sie do fryzjera...wiec mi sie humor troche poprawil i w koncu wydam jakas kase na siebie

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;24173616]
Ja swojego czasu to robiłam sobie depilację depilatorem na nogach,bikini i pod pachami .Ale zaczęły mi wrastać włoski i robiły mi sie takie pryszcz od tego,teraz jadę maszynką . A pamiętam jak pierwsz raz goliłam sobie depilatorem nogi , łzy leciały mi jak grochy ,zęby zaciśnięte,a póżniej nogi jakbym się poparzyła takie czerwone ......no ale czego się nie robi dla urody .......[/QUOTE]
Ja miaam dokladnie tak samo...kupilam sobie specjalnie depilator, bo mialam juz dosyc codziennego golenia... Za pierwszym razem bolalo nieziemsko, ale z czasem to juz malo co czulam ale jak juz sie wlasnie przyzwyczailam do tego depilatora, to mi tak samo jak Tobie zaczely wrastac wloski i przez to ropa sie zbierala...i tak dlugo az nie wyrwalam tego wlosa i znowu potem sie budowalo i coraz wiecej czerwonych plam mi po tym zostawalo wiec musialam zrezygnowac... Ale mysle ze jeszcze wroce do depilatora po ciazy

Cytat:
no ja własnie przed ciążą chodziłam na wosk i spoko no nie jest to moze najprzyjemniejszy zabieg ale idzie się przyzwyczaić, łydki, uda i ręce to sobie sama woskuję a właśnie na poczatku ciązy nie mogłam znieśc bólu i zaczełam się golić nie wiem jak będzie teraz... najwyżej trzasnie mi pół żaby i już powiem zeby cieli jakby co na tej łysej częsci hehehehehe
Golisz rece? Ja tez bym musiala...ale sie boje, ze mi odrosna takie mega ze juz zawsze bede je golic, a w wieku 80 lat juz pewnie nie bedzie mi sie chcialo i bede straszyc wnuki moimi wlosami na rekach

Cytat:
Mi sie podoba pierwszy i trzeci zestaw

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:28   #865
muron
Zakorzenienie

wczorajsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kalinka_04.01.20011_1.jpg (122,9 KB, 86 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:30   #866
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
to moze lepiej posciel w innym kolorze niz niebieski.. bo bedzie za niebiesko na poczatku tez tak chcialam ale kiepsko to wyglada..przynajmniej wg mnie wiec pododawalam innych dodatkow w seledynie i brązie
a niebieski ladnie komponuje sie np w neutralnym dla plci brązie lub ecru bądź bieli..
z czarnym tez ladnie sie komponuje ale malo jest odwaznych matek by zrobic niebiesko-czarny.. mi sie to strasznie podoba ale wszyscy mi marudzili.. wiec odpuscilam.. ale chociaz caly czarny wozek mnie cieszy
ale pokój jest tak obstawiony że tylko dwie ściany są niebieskie a łóżeczko będzie białe

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Stary 2011-01-05, 12:31   #867
make_up_istka
BAN stały

wera ale depilacja woskiem sprawia że włoski stają się duuużo cieńsze, więc można spokojnie depilować ręce
czyli wizyta OK? Cieszę się
Stary 2011-01-05, 12:32   #868
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
wczorajsze
Ale Malutki Szkrabik z Kalinki...jak słodko śpią takie dzieciaczki. No i włoski faktycznie ciemne i jak dużo.

Dobra, ja idę rozwieszać pranie, a potem chyba w kimono. Miłego dnia!!

Stary 2011-01-05, 12:32   #869
make_up_istka
BAN stały

Muron przepiękna kruszyna!!!

U mnie bedzie loteria z włosami, bo ja byłam łysa po porodzie (moja siostra tak długo nie miała prawie nic że jak tradycyjnie po roczku się ścina włosy to jej nie było czego ścinać ) a TŻ miał dużo, długich czarnych

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-01-05 o 12:34
Stary 2011-01-05, 12:35   #870
agape
Zadomowienie

muron ale kruszynka

dzięki za rady - tak więc chyba między żyrafami a kropkami wybierze TŻ

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości