Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 12:44   #601
Ewelqa1985
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

400 zl to dosc niska cena u nas w Krk przynajmniej w siemieradzkim p.polozna 800zl a jelsi chcesz lekarza 1400 zl plus 300 zl za porod rodzinny i ewentualnie 250zl za dobe za osobe ktora moze po porodzie zostac z toba przez tyle dni ile bedziesz musiala byc w szpitalu
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:45   #602
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

niutka u nas takie praktyki są od wielu, wielu lat, moje siostry rodziły 13 lat temu i już tak było.
i nie slyszałam zeby byla jakas afera z tego powodu czy cos takiego
moze i mało jest takich szpitali ale są
samo zycie.....
a ta połozna dostaje kase za mnie, wiec jak jej nie ma a chce miec kase to przyjezdza specjalnie i sie mna opiekuje i nikt nie jest pokrzywdzony bo ona po prostu nie jest w pracy wtedy.
ona sie na to zgadza, ja sie na to godze i nikt nie ma do nikogo pretensji

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-05 o 12:46
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:54   #603
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

u nas w szpitalu w oddziale są 2 sale 3-łóżkowe dla ciężarnych oczekujących na poród, 10 sal dla "matki z dzieckiem" i 9-dwułóżkowych.Ja leżałam na dwułóżkowej i nie narzekałam.Leżała ze mną inna babeczka z maleństwem,które w nocy płąkało,ale jakoś dałam radęNie zwracam zbytnio uwagi.
Koleżanka jak chciała być w sali jednoosobowej to jej chłopak poszedł i poprosił i było oki.
W innym szpitalu kolega poprosił dla żony salę jednoosobową,w zamian zrobił zakupy -środki czytości,bo salka była płatna.Pielęgniarka napisała co potrzeba.

a co do położnych,ja lezałam chyba 4 dni i tak nade mną skakały,że osobistej mi nie trzeba było.Poza tym każda zawsze dopowiedziała swoją mądrość.

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
400 zl to dosc niska cena u nas w Krk przynajmniej w siemieradzkim p.polozna 800zl a jelsi chcesz lekarza 1400 zl plus 300 zl za porod rodzinny i ewentualnie 250zl za dobe za osobe ktora moze po porodzie zostac z toba przez tyle dni ile bedziesz musiala byc w szpitalu
no no niezły cennik.Dla mnie to tylko dla osób przy kasie i chyba takich bojażliwych.Jak raz się zapłaci to potem całe życie będze się płacić z przekonania,że prywatnie to lepiej.Płątny poród,potem szczepienia pediatra.

Edytowane przez kampasiula
Czas edycji: 2011-01-05 o 12:52
kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:57   #604
Castia
Wtajemniczenie

ja stwierdziłam ze jestem beznadziejna

wczoraj tak mi hormony zaczely szalec ze szok, przeryczałam pol nocy, a potem tak mnie brzuch rozbolał ze wzielam co moglam, ruszyc sie nie mogla juz myslalam ze bedziemy jechac na IP
tak mnie kłuło w pochwie że szok
na własne zyczenie
TZ oczywiscie nie spal ze mna dzis z rana do pracy...ehh
zebrało mi sie na jakieś dylematy zyciowe
a dzisiaj wygladam jak zombie :
naprawdę jestem głupia!!!! i do teraz nie wiem o co tak naprawde mi chodziło
Stary 2011-01-05, 13:00   #605
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

heheh tak to już jest.Ja w pierwszej ciązy byłam taki wrazliwiec.Teraz jestem aż nadto spokojna.Chociaż ost ten mój jak mnie wkurzył,od słowa do słowa i talerzem świsnęłam

Stary 2011-01-05, 13:06   #606
iweczka
Zakorzenienie

castia- te hormony
ale nie martw się, ja tez czasami mam takie napady, że z byle g.....potrafię sie rozpłakać, mój brat to już powiedział, że jestem nienormalna
a wczoraj obraziłam się na małż, bo on już usypiał a ja mu mówiłam, żeby patrzył na brzuszek jak niunia szaleje, ale on był taki padnięty że po sekundzie usypiał, a ja mądra głowa strzeliłam focha na niego......
że on jeszcze ze mną wytrzymuję
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:06   #607
Eirene1987
Zakorzenienie

no niestety w ciąży to się kobieta potrafi wkurzyć i rozpłakać tak z byle powodu ja też często ryczę potem nawet nie pamiętam dlaczego albo z głupiego powodu bo tż skarpetki zostawił brudne w pokoju zamiast do łazienki wynieść i juz awantura i płacz ach te hormony

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:06   #608
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja stwierdziłam ze jestem beznadziejna

wczoraj tak mi hormony zaczely szalec ze szok, przeryczałam pol nocy, a potem tak mnie brzuch rozbolał ze wzielam co moglam, ruszyc sie nie mogla juz myslalam ze bedziemy jechac na IP
tak mnie kłuło w pochwie że szok
na własne zyczenie
TZ oczywiscie nie spal ze mna dzis z rana do pracy...ehh
zebrało mi sie na jakieś dylematy zyciowe
a dzisiaj wygladam jak zombie :
naprawdę jestem głupia!!!! i do teraz nie wiem o co tak naprawde mi chodziło
no niestety hormony ehhh
każdego to może spotkać

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
heheh tak to już jest.Ja w pierwszej ciązy byłam taki wrazliwiec.Teraz jestem aż nadto spokojna.Chociaż ost ten mój jak mnie wkurzył,od słowa do słowa i talerzem świsnęłam
niezła jesteś
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:06   #609
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas w szpitalu w oddziale są 2 sale 3-łóżkowe dla ciężarnych oczekujących na poród, 10 sal dla "matki z dzieckiem" i 9-dwułóżkowych.Ja leżałam na dwułóżkowej i nie narzekałam.Leżała ze mną inna babeczka z maleństwem,które w nocy płąkało,ale jakoś dałam radęNie zwracam zbytnio uwagi.
Koleżanka jak chciała być w sali jednoosobowej to jej chłopak poszedł i poprosił i było oki.
W innym szpitalu kolega poprosił dla żony salę jednoosobową,w zamian zrobił zakupy -środki czytości,bo salka była płatna.Pielęgniarka napisała co potrzeba.

a co do położnych,ja lezałam chyba 4 dni i tak nade mną skakały,że osobistej mi nie trzeba było.Poza tym każda zawsze dopowiedziała swoją mądrość.

Ja leżałam w jedynce z dodatkowym miejscem dla męża normalnie , legalnie opłaconej na rachunek wystawiony przez szpital, żadnych tam kombinacji ze środkami czystości.
Opieke miałam w ramach tej jedynki indywidualną, co akurat mnie i mężowi bardzo sie przydało i do dziś sobie to chwalimy i zawsze polecamy znajomym.
Nasza pierworodna miała problemy w 2 i 3 dobie, w zasadzie była non stop noszona, masowana itd... dodatkowo moja laktacja pojawiła sie tez dopiero koło 3 doby, wczesniej musiałam co godzine ściągac pokarm laktatorem, by pobudzic piersi i by w ogóle się cos uzbierało do tej butli, pic zioła i ogólnie nie było to wszystko takie proste, bo mała opadła z sił i trzeba było ja karmic z tzw "palca", a połozne ( bo one sie zmieniały, miały dyzury, ale tylko dla mnie) naprawde bardzo duzo nam pomogły, gdyby nie to, padlibysmy obydwoje, a jakbym jeszcze miała byc sama, z jakąś obca kobieta i jej ryczącym dzieckiem to bym chyba wykorkowała w tej sytuacji.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:07   #610
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
haha
nie no to ja miałam pierwszy raz taką jazdę, TZ sie pyta zebym mu powiedziała z jakiego powodu ja w ogóle tak palcze, kto mnie wkurzyl, czy moze ktos cos powiedzial , czy on cos zrobil nie tak a ja ze nie wiem z jakiego powodu po prostu mi sie chce plakac i juz.
ale tak ryczalam jak bobr, łzy wielkości grochu
no i mała niespokojna calą noc była, wierciła się krecila...
mam nadzieje ze bylo to pierwszy i ostatni raz :

dziewczyny wytrzymamy
moje siostry mówią ze ja i tak jestem grzeczna
mojej koleżanki mąz to chciał sie z nią rozwieść jak była w ciazy taka byla nieznosna,
mowil ze przy drugim dizecku to on sie wyprowadza z domu zeby ich malzenstwo przetrwało

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-05 o 13:09
Stary 2011-01-05, 13:08   #611
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
możesz ewentualnie wyklupić usługe indywidualnej opieki poporodowej, w niektórych szpitalach jest taka mozliwość, wtedy ta jedna połozna zajmuje sie tylko toba i twoim maleństwem, a nie 10 innymi jeszcze

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

to nie wiedziałam. Muszę jeszcze w tym miesiącu pojechać do tego szpitala
Cytat:
nie zdażyło mi się rzucać talerzami. Jakie to uczucie?

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:13   #612
Castia
Wtajemniczenie

idę zrobić jakieś ciacho na jutro....szanowni teście przyjeżdzają

ja też nie rzucałam jeszcze nigdy talerzami, musze kiedys sprobowac
Stary 2011-01-05, 13:14   #613
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Płątny poród,potem szczepienia pediatra.

no ale akurat jeśli chodzi o szczepienia, to obiektywnie lepsze sa te płatne, ( ja mówie o tych obowiązkowych, bo te dobrowolne, to juz bardziej kontrowersyjna sprawa)
pediatrę tez czasem lepiej wezwać prywatnego do domu, poświęcić te 100-200 zł , niz wozic padające dziecko po przychodniach i narażąć je na kontakt z jeszcze gorzej chorymi, zwłaszcza jesli chodzi o niemowlaka, bo ze starszymi to wiadomo, ze juz bardziej luzik

ja wychodze z założenia, że nie wszystko co prywatne jest lepsze, np do porodu wolałam wybrac ten pokój po porodzie płatny, niz połozną, a juz lekarz to w ogóle nie wiem za co mu płacić, on w zasadzie nie uczestniczy w porodzie sn. ale sa rzeczy za które warto zapłacić i tyle i ja osobiście wole wszytsko legalnie, bo to jest bezpieczniejsze.
Stary 2011-01-05, 13:14   #614
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

nie zdażyło mi się rzucać talerzami. Jakie to uczucie?
to teściowej talerzeKiedyś była kierowniczką GS i miałą swoją restaurację.Mamy w pip kompletów naczyń.Więc mozna tłuc i nie szkoda,tym bardziej,ze teściowej nie ma i nie widziSwojego byłoby szkoda

Stary 2011-01-05, 13:17   #615
megi2015
Zadomowienie

niezłe jesteście haha ja nie mam takich napadów płaczu, chyba nawet jestem spokojniejsza niż przed ciążą jestem chyba tak szczęśliwa że nosze tego malucha pod serduszkiem, że nic mnie nie rusza haha
Stary 2011-01-05, 13:19   #616
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
pediatrę tez czasem lepiej wezwać prywatnego do domu, poświęcić te 100-200 zł , niz wozic padające dziecko po przychodniach i narażąć je na kontakt z jeszcze gorzej chorymi, zwłaszcza jesli chodzi o niemowlaka, bo ze starszymi to wiadomo, ze juz bardziej luzik
ja do rodzinnego z zosią już nie chodzę,o strzelił 2 takie gafy co do jej zdrowia...
w lipcu poszłam z małą,bo wymiotowała i miała temperaturę a on przepisał preparat mineralny,żeby się nie odwodniła.Jak z nią byłam w przychodni to ją na rękach nosiłam,bo ona się słaniała.W rezultacie mała wieczorem padła w domu,wezwaliśmy karetkę i się okazało,ze ma rotawirusa.Leżałam z nią tydzień w szpitalu.Co my przeżyliśmy jak ona padłą i 3 dni niemrawa leżała w szpitalu
Dlatego wolę dać za wizytę niż iśc do naszego rodzinnego .Chociaż są dobrzy lekarze,bo ja na swojego nie narzekałam na Podlasiu.

Stary 2011-01-05, 13:20   #617
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
to teściowej talerzeKiedyś była kierowniczką GS i miałą swoją restaurację.Mamy w pip kompletów naczyń.Więc mozna tłuc i nie szkoda,tym bardziej,ze teściowej nie ma i nie widziSwojego byłoby szkoda
hehehe, dowiedziałaby się to by dopiero Wam dała
ja tez nigdy jeszcze talerzami nie rzucałam..... ale jak mnie wkurzy, to kto wie....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:22   #618
niutka1
Wtajemniczenie

a ja owszem, huśtawki nastrojów mam w tej ciąży straszne, u mnie w ogóle tak, że w 1 ciązy czułam sie anielsko, dwie stopy nad ziemia sie unosiłam cała ciążę, dziecko było totalnie otoczone miłością, przy drugiej ciąży miałam jakies takie stany od-do, raz eufotria, a czasem nawet myślałam, że niepotrzebnie sie zdecydowalismy na drugiwe dziecko, że po co mi to itd... a teraz mam takie jazdy czasem, że całe nasze życie runie, chociaz bez mysli, że po co mi dziecko, malutka jest bardzo chciana, ale z kolei mam jakies mysli, że biedna, po co ja na ten świat sprowadzam, wojny, powodzie, i wszelkie okropieństwa, że z praca męża nie wiadomo jak, czy podołamy finansowo, mąż mnie denerwuje ciągle, jak ja uchronię moje dzieci przed złem na świecie... , no takie jazdy mam...

dodam tylko, że wszystkie nasze dzieci poczęte świadomie i planowane a jednak w ciązy coś sie przestawia w mózgu, z kolei gdzieś czytałam, że trzecia ciąża jest najgorsza, może się zasugerowałam, ale faktycznie i psychicznie ( to ciąża w której najwięćej przepłakałam czasem naprawde z byle czego ryczałam po 2 godziny) i fizycznie ( ciągle jakies dolegliwości, jakies niespodzianki zdrowotne )

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-05 o 13:25
Stary 2011-01-05, 13:22   #619
blackrose4u
Wtajemniczenie

ja mam kolejne pytanie...kupujecie jakieś maty do wanienek? Bo widziałam takie typowe antypoślizgowe i takie jakby z wyprofilowanym dzieciaczkiem

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:27   #620
monikal
Raczkowanie

ja huśtawy nastroju to miałam w tamtym trymestrze jak na razie.
ale jak mnie zapieni coś to ulżę sobie trzaskając drzwiami niedobra jestem

jak TZ był w grudniu na tygodniowym wyjeżdzie to ryczałam jak bóbr i przestać 3 dni nie mogłam... ani spać dopiero jego piżama przytulona do buźki pomagała trochę... normalnie

a mam pytanie jeszcze odnośnie kwiatów, bo mam ich od groma w domu i zastanawiam się czy wynosić z pokoju Małej - akurat tam są same kwitnące różne fiołki i nie za bardzo mam z nimi co zrobić, musiałabym jej wywieźć do rodziców, albo rozdać....
jestem fiołkowa mama bo lubię je szczepić i tworzyć nowe kolory, ale to teraz bo pewnie nie będę miała czasu potem też an takie czułości kwiatkowe. czy wyprowadzać je z pokoju dzieciaka. mam obawę że tak ale może wiecie coś na ten temat??

ja maty nie będę kupować jestem za pieluszką tetrową bo w gąbce to mi się wydaje same zarazki będą zamieszkiwały....

Edytowane przez monikal
Czas edycji: 2011-01-05 o 13:30
monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:27   #621
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam kolejne pytanie...kupujecie jakieś maty do wanienek? Bo widziałam takie typowe antypoślizgowe i takie jakby z wyprofilowanym dzieciaczkiem
kupuje taki wkład gąbkowy do wanienki.
antyposlizg to póxniej, jak juz będzie siedzieć ( 5-6 msc) a foczka (wyprofilowane plastikowe siedzisko) jest jak dla mnie za twarde

o takie coś kupuję: http://allegro.pl/mata-gabka-materac...390341795.html

mozna kupic od razu 2-3 szt, bo trzeba często wymieniać, ze względu na to, że jest to gabka i bakterie sie namnażają, tak 3 szt do tego 5-6 mscy wystarczą

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-05 o 13:29
Stary 2011-01-05, 13:34   #622
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
ja nie kupuję.Dziecko jak kąpię sama to w jednym ręku trzymałam a drugą myłam.Podkładałam pieluszkę na dno.Można kupić matę,starczy na długo dla dziecka.Ale te ,,korytka'' nie wydają mi się praktyczne.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość

jak TZ był w grudniu na tygodniowym wyjeżdzie to ryczałam jak bóbr i przestać 3 dni nie mogłam... ani spać dopiero jego piżama przytulona do buźki pomagała trochę... normalnie

a mam pytanie jeszcze odnośnie kwiatów, bo mam ich od groma w domu i zastanawiam się czy wynosić z pokoju Małej
Ja mam kwiaty w pokoju Zosi od zawsze,nigdy nie przeszkadzały itp.

A co do tych wyjazdów.Mój teraz jedzie na obóz sportowy do Jarocina,prawie 300 km od domuPotem w lutym ma zjazd na uczelni,prawie 2 tyg.Żyć i nie umierać
Z jednej str to dobrze,bo na spokojnie sobie Tymka wyprawię,ogarnę dom ale z drugiej str zawsze jest pod ręką.Chociażby Zosię do przedszkola rano zawiezie

Stary 2011-01-05, 13:37   #623
_Ciastko_
Rozeznanie

Monikal - no to napewno się spotkamy w szkole bo ja też zaczynam 19stycznia o 17.30

Co do kremów na rozstępy. W pierwszej ciąży troszkę sobie to lekceważyłam i niestety rozstępy tak koło 8 miesiąca zaczęły się pojawiać (mozliwe ze taka tez moja skóra). W tej ciąży od 4 miesiąca smaruję cały brzuch, boczki, piersi 2razy dziennie, wczesniej kremem AA na ciążę a od miesiąca Mustelą. Mam nadzieję że ani jeden nowy rozstepik się nie pojawi, jak narazie czuję że skóra jest dobrze nawilżona i jędrna, a jeśli jakieś się niestety pojawią to już wiem jak sobie z nimi radzić

Prywatna położna - hmm szczerze to mi szkoda kasy, podobno trzeba zapłacić 400-600zł, przy pierwszym dziecku mialam cc wiec nawet nie myslalam o swojej poloznej. Zreszta w szpitalu w ktorym rodze podobno (no wlasnie podobno) nie mozna miec nikogo swojego, no nie wiem...mam czas na myslenie.

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:37   #624
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
ja nie kupuję - jakoś nie mam do tego przekonania. jakby co to pieluszka tetrowa na dno i tyle.
Stary 2011-01-05, 13:37   #625
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie kupuję.Dziecko jak kąpię sama to w jednym ręku trzymałam a drugą myłam.Podkładałam pieluszkę na dno.Można kupić matę,starczy na długo dla dziecka.Ale te ,,korytka'' nie wydają mi się praktyczne.

z tą gabka o tyle jest fajnie, że ma sie dwie ręce wolne, bo dzidzia leży na gąbce, wody oczywiście sie nie daje za duzo i jesli lubi sie kąpać, to mozna jej zabawki pokazywać itd... czy jak sie po coś chce sięgnąć, to tez wygodniej

w ogóle to powiem wam, że pierworodną kąpalismy w wanience na tej gąbce, było ok, a młodego to juz od razu w normalnej wannie na tej gąbce i było dużo wygodniej. Więc nie wiem, jak będzie z wanienka teraz, bo mam ją jeszcze, ale może też od razu zaczne w wannie?
Stary 2011-01-05, 13:52   #626
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
a wczoraj obraziłam się na małż, bo on już usypiał a ja mu mówiłam, żeby patrzył na brzuszek jak niunia szaleje, ale on był taki padnięty że po sekundzie usypiał, a ja mądra głowa strzeliłam focha na niego......
że on jeszcze ze mną wytrzymuję
heh to ja też tak potrafię bo nie chce ręki położyć bo nie gada z brzuchem nienormalna jestem wiem

Cytat:
Ja leżałam w jedynce z dodatkowym miejscem dla męża normalnie , legalnie opłaconej na rachunek wystawiony przez szpital, żadnych tam kombinacji ze środkami czystości.
Opieke miałam w ramach tej jedynki indywidualną, co akurat mnie i mężowi bardzo sie przydało i do dziś sobie to chwalimy i zawsze polecamy znajomym.
Nasza pierworodna miała problemy w 2 i 3 dobie, w zasadzie była non stop noszona, masowana itd... dodatkowo moja laktacja pojawiła sie tez dopiero koło 3 doby, wczesniej musiałam co godzine ściągac pokarm laktatorem, by pobudzic piersi i by w ogóle się cos uzbierało do tej butli, pic zioła i ogólnie nie było to wszystko takie proste, bo mała opadła z sił i trzeba było ja karmic z tzw "palca", a połozne ( bo one sie zmieniały, miały dyzury, ale tylko dla mnie) naprawde bardzo duzo nam pomogły, gdyby nie to, padlibysmy obydwoje, a jakbym jeszcze miała byc sama, z jakąś obca kobieta i jej ryczącym dzieckiem to bym chyba wykorkowała w tej sytuacji.
fajnie tak mieć osobną salę ale nie we wszystkich szpitalach niestety tak jest mój szpital ma bardzo dobre warunki ale sale są dwuosobowe. dziewczyny nie narzekają ale tak sobie myslę fajnie mieć salę tylko dla siebie

Cytat:
ja nie kupuję zamierzam pieluchę tetrową podkładać na dno wanienki.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:08   #627
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

fajnie tak mieć osobną salę ale nie we wszystkich szpitalach niestety tak jest mój szpital ma bardzo dobre warunki ale sale są dwuosobowe. dziewczyny nie narzekają ale tak sobie myslę fajnie mieć salę tylko dla siebie
ja miałam odrobine szczęścia, bo z tymi salami to w tym szpitalu jest tak, że wtedy były tylko 2 ( teraz są chyba 3 albo 4) i nie mozna oczywiście zarezerwować, bo nie wiadomo kiedy sie urodzi, akurat jak przyjechalismy na IP to moje pierwsze pytanie było o ta salę i okazało sie, że jeszcze zajęta, ale własnie pacjentka wychodzi i będzie dla mnie wolna tak więc akurat trafiłam
Stary 2011-01-05, 14:09   #628
megi2015
Zadomowienie

ktoś tu pytał o smarowanie - ja się smaruję odkąd wiem że jestem w ciąży - i o dziwo - codziennie wieczorem po prysznicu. jakoś mi to weszło w krew.
tak prawdę mówiąc to raz tylko się nie posmarowałam.
Stary 2011-01-05, 14:12   #629
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
witamina K - osobiście uważam, że to kolejny produkt, który wciskają koncerny farmaceutyczne, moja starsza dwójka obyła sie bez tej witaminy, bo wtedy nikt jej nie zalecał i teraz tez jesli nie będzie wyraźnych wskazan, nie zamierzam specjalnie kupowac.

co do witaminy K to uważam, że to jest sprawa wyboru, a nie konieczność
Zgadzam się w 100%. Młodej nie dawałam, siostra synkowi też nie i nic im nie jest.

Cytat:
Taaaaa, jak my się kłócimy to są akcje, kiedyś taboretem rzuciłam (ale nie w niego)

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
a mam pytanie jeszcze odnośnie kwiatów, bo mam ich od groma w domu i zastanawiam się czy wynosić z pokoju Małej - akurat tam są same kwitnące różne fiołki i nie za bardzo mam z nimi co zrobić, musiałabym jej wywieźć do rodziców, albo rozdać....
jestem fiołkowa mama bo lubię je szczepić i tworzyć nowe kolory, ale to teraz bo pewnie nie będę miała czasu potem też an takie czułości kwiatkowe. czy wyprowadzać je z pokoju dzieciaka. mam obawę że tak ale może wiecie coś na ten temat??
Ja tam miałam od początku kwiaty i nic nie przestawiałam, nawet difenbachię miałam, czy inne którymi straszyli, że nie wolno.

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
dzidzia duza ale slyszalam ze podobno ta waga z usg(chociaz gin ma super sprzet nowoczoseny itd.)
moze sie roznic czasem dosc znaczaco od wagi urodzeniowej dziecka moze dziewczyny ktore juz rodzily wypowiedza sie na ten temat ??
Ta mnie przed porodem mówili na usg góra 3500, wyszło 4100 g
Także ja patrzę na to z przymrużeniem oka.

Byłam z młoda u lekarza i jestem zła. Okazało się, że w szkole najprawdopodobniej w WC złapała grzyba, i to jest ta wysypka. Dała mi jakąś maść jak nie zejdzie do tygodnia mam iść do dermatologa. Woźne zamiast zająć się sprzątaniem to z tego co widziałam zajmują się obrabianiem tyłków

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:13   #630
87czarna
Zakorzenienie

Z tymi podkładami do wanienki,to postanowiłam się zdecydowac...zobaczę,czy rzeczywiście się sprawdzą. Pieluchy tetrowe też mam,więc w razie czego będą pod ręką

Castiaale się uśmiałam z Ciebie ja takich napadów nie mam,chociaż uważam,że gdyby Tż był dziennie pod ręką,to pewnie nie raz odstawiałabym takie jazdy

A odnośnie smarowideł-używam kremu na rozstępy od samego początku i nie zdarzyło mi się zapomniec! Efekt taki,że na brzuchu nie ma ani jednego,natomiast piersi nie najlepiej wyglądają :/

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości