|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
nie no, dla mnie nie potrzebne jest aż tyle bajerów przy łóżeczku...rozumiem ochraniacz na szczebelki ale przybornik, rożek do kompletu z pościelą i inne bajery...
I nie pisze tak bo chcemy oszczędzać na dziecku, bo to też nasze pierwsze dziecko, wyczekane, bez wpadki, kochane i w ogóle naj...ale tak jak dla siebie kupujemy z głową tak samo dla maleństwa. Trzeba pamiętać że potrzebujemy chociaż dwóch kompletów pościeli, bo przeciez trzeba to prać, to co mam kupić dwa komplety po 400zł bo do innego nie będzie pasował baldachim i reszta.
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Hej dziewczeta, jestescie straszne. Jak mozna tyle pisac...
Mamacia wczoraj przytachala pierwszy zakup dla malego, wielki recznik kapielowy. Cos czuje ze to bedzie chlopczyk chyba ze nam zrobi niespodzianke. Oczywiscie wszyscy sie smieja ze nei robie nic innego tylko pije, jem i latam siku i ze d. mi rosnie. Wlazlam na wage i co? Mam 3kg od poczatku ciazy na plusie. W przypadku mojego wkleslego brzucha z ktory zawsze dostawalam baty i wystajacych zeber , wcale nei ejst tak zle jak myslalam. Moja psiapsiola przytyla w ciazy 19 kg i juz po 3 m-cach nie miala nic z tej wagi. A co pieskow to my caly czas gadamy do naszej suczki ze bedzie starsza siostra ![]() Cytat:
.
Edytowane przez daget Czas edycji: 2011-01-05 o 13:50 |
|
|
|
|
#3333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3334 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Kurczę widzę, że temat pieska zrobił się również i tutaj bardzo gorący. Dla sprostowania, nie mam zamiaru oddawać psa byle gdzie i byle komu...To jest nasza kochana psinka, którą w ostateczności wysłałabym na wakacje to teścia, który ją wręcz ubóstwia wszystko zależy od organizacji i gównie od jej zachowania Jak już pisałam mnie się w ogóle nie słucha, ale mam nadzieje, że mamy na tyle dużo czasu by ja do mnie przekonać Będziemy się starać też z tŻ zmienić mieszkanie do rozwiązania żeby zwiększyć nam wszystkim komfort życia a jęśli chodzi o wyprowadanie mój tż obiecał sie tym zając i powiedział, że choćby miał sąsiadom płacic za wyprowadanie to nie zotawi moi tego na głowie Zrobimy wszystko, żeby psince z nami było dobrze Dziękuje wam za wszystkie opinie na ten temat Jesteście jak zwykle nieocenione Rozmawiałyście o wózkach powiem wam tak...Ja jestem ogromna zwolenniczka tych lżejszych wózków z tego względu, że sama mieszkam wysoko i nie wyobrażam sobie taszczenia tylu kilogramów na drugie piętro A jeśli chodzi o ceny wózków i to ile która z nas wyda na wyprawkę dla dzidzi to uważam, że wszystko zależy od naszych indywidualnych możliwości Jedna będzie stać na to by kupować wszystko z najwyższej półki( i uważam, że jeśli ktoś może sobie na to pozwolić to trzeba jak najbardziej z tego korzystać), zaś inna będzie kombinowała tak żeby nie wydać trzech pensji, bo to po porostu przekracza jej możliwości finansowe Ale nie zmienia to faktu, że dzieciaczki kosztują...I to duzo![]() Ja w ogóle zapomniałam, ze trzeba wanienkę ![]() robiłam juz wstępna liste najpotrzebniejszych rzeczy i wanienka mi umknęła jak mogłam zapomnieć![]() A tak w ogóle to miło jest tu z wami ![]() Brzucholki macie przepiękne a Piotruś cudny Ach... już nie mogę się doczekać mojego połówkowego 27 stycznia
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-01-05 o 13:58 |
|
|
|
#3335 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja też wstawiłam brzuszek w avatar, na razie stare, może Tż nam cyknie dzisiaj fotkę to uaktualnie
![]() A Piotruś cudo (udało się obejrzec)
|
|
#3336 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do piesków to hehe moja mama to samo, bo u nich mamy 2sunie i mówi "Tak, Tebciu i Nelciu będziecie opiekować się dzidziusiem i pilnować jak przyjedzie"
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny prosze o kciuki za dzisiejszą wizyte!! O 17!
BOJE SIE!!!!!! ![]()
|
|
#3338 |
|
Raczkowanie
|
Tak ogólnie sobie wyliczyłam, że będzie trzeba na te wszystkie rzeczy dla Maluszka wydać ok 3000 zł... Rezygnuję z laktatora jak narazie, podgrzewaczy do butelek... Myślę, że będę kupować jak już zaistnieje taka potrzeba. W przód raczej nie
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale macie piekne brzuszki Kochane
Cytat:
Nalezy byc caly rok malzenstwem aby moc sie razem rozliczac. |
|
|
|
|
#3340 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Nie bój się. Będzie wszystko dobrze
|
|
#3342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno wszystko będzie dobrze
|
|
|
#3343 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=the_sania;24175604]COŚ PIĘKNEGO
![]() i mam pytanie: wiem, wiem dostanę po głowie. zmieniłam nazwisko w czerwcu, co nie jest zgłoszone jeszcze w Urzędzie Skarbowym, ale u pracodawcy tak. co teraz mi grozi? nowy dowód mam. a i pewnie teraz jak najszybciej muszę zgłosic zmianę nazwiska do Skarbówki, tak?? ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- a brzuszek w tym czasie ciągle rośnie.... musisz go ponaglić [/OOO Ja tez bym prosiła o odpowiedź Jestem w dokładnie takiej samej sytuacji, tylko, że ja nowy dowód odbieram dopiero za 2 tyg Ślub był we wrześniu i dopiero mi ktoś mądry ostatnio uświadomił, że jeszcze skarbówka...I mam cykora
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam takie niedyskretne pytanie trochę, a nie mam kogo zapytać... Czy Wasi TŻ`owie też się boją, że podczas stosunku zgniotą dzidziolka albo, że jakąś krzywdę Wam wyrządzą ? Mój ostatnio mnie unika i mówi, że się boi
|
#3345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mocno zaciśnięte
|
|
#3346 |
|
Wtajemniczenie
|
Aliczka88 będę mocno trzymać kciukay chwilę przed 17.00, bo o tej godz. z pracy wychodzę. Do prowadzenia auta zaangażuję wszystkie paluszki a w domciu zacisnę znów. I czekamy na dobre wieści
|
#3347 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a my nie mamy nic odłożone. zarobki są takie, że ech... nie wiem jak my damy sobie radęCytat:
powiedz mi jeszcze, czy jak teraz nowego nazwiska nie zgłosiłam w skarbówce, a w pracy tak. A! już jestem zameldowana na nowy adres, natomiast dowód z nowym adresem otrzymam za 3tygodnie, to poczekać z podawaniem nowego adresu pracodawcy i skarbówce, do czasu jak odbiorę dowód, nie? tak myślałam, żeby w skarbowym nie zmieniać teraz tylko nazwiska, a od razu jak dostane dowód z nowym adresem, to nazwisko i adres.
|
|
|
#3348 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nie wiem czy będę miała pokarm żeby karmić, okaże się i później zakupię
|
||
|
|
|
#3349 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam zajrzeć do mam listopadowo-grudniowych. Zostało ich chyba ze trzy a moze mniej. Zobaczcie co jedna dziś napisała, wyłam ze śmiechu:
"ehh jade znow na ktg........... i jak usłysze po drodze a) a Ty jeszcze 2) a ty kiedy? to
|
#3350 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Albo czasami mi zwraca uwagę, uważaj na brzuch
|
|
|
|
|
#3351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ale wydaje mi się, że strach nie jest niczym dziwnym
|
|
|
#3352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ładnie
|
|
#3353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie nie podoba sie spacerówka i te koła plastikowe(strasznie twarde,) cena przystepna jak za taki zestaw.Reszta super. Ja juz mam swój typ wózka i tak już zostanie.Jak pisałam wcześniej nie mam zamiaru kupowaćnowego,bo to niema sensu.Co za róznica dla dzieciaka czy ma wózek funkel nówke czy uzywany w stanie idealnym. Dla chłopców kupowałamnowe wózkii to było na marne wydawanie kasy. Leżaczekowszem,takze kupię bo jest przydatny,podgrzewaczy,st erylizatorów nie miałam i nie potrzebuje. Z ubraniami dla dziecka też nie bede szaleć,niemowlak tak szybko wyrasta,ze nie których się nawet nie założy.Tylko to co jest naprawdę potrzebne. Rozek odpada nie sprawdził się przy synkach.Kocyki mam ,więc ie bede kupować. Łóżeczko turystyczne z 2 poziomami chcemy kupić,maja otwierany bok aby dzieciak mógł później sam wychodzić.
|
|
#3354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3355 |
|
Wtajemniczenie
|
Może słyszałyście dowcip o rozmowie dwóch noworodków na oddziale. Jeden mówi do drugiego:
A wiesz, u mamy w brzuszku miałem kiedyś gościa. Leżę sobie, patrzę, a tu ktoś wchodzi. Mówię "cześć" i macham rączką a gość dziwny jakiś - wchodzi i wychodzi, wchodzi i wychodzi. Średnio to było śmieszne, więc krzyczę do niego "TO W KOŃCU WCHODZISZ CZY WYCHODZISZ!!!" a ten cham mnie opluł i uciekł
|
#3356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie szukalam narazie tych lozeczek tak mi przypadkiem wpadlo w oko wiec wkleilam ![]() Cytat:
Cytat:
kurcze tak piszecie o tych wozkach., 12 kg to jest strasznie lekki wozek jak na stelaz z gondola jak dla mnie za lekki, wozek musi byc prozadny, ale z drugiej strony to my kupujemy wozek na lato wiecnie koniecznie jest potrzebny czolg z pompowanymi kolkami, z metalowymi szprychami...... a przez pierwsze tygodnie zycia dziecko nie spi pod posciela tylko w rozku ewentualnie przykrywasz kocykiem, wiec posciel obojetnie jaka dokupie, byle wielkoscia pasowala a kolor chyba kremowy
|
|||
|
|
|
#3357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zacisnieteCytat:
Cytat:
Dziewczyny czy ktoras z Was ma moze jakies informacje i doswiadczenie w zwiazku z nosidelkami? |
|||
|
|
|
#3360 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

.
hand-made: urodzinowo na 40tkę
02.08.2014
jak mogłam zapomnieć
Czekamy na Ciebie fasolko

. Nie bój się. Będzie wszystko dobrze 
a my nie mamy nic odłożone. zarobki są takie, że ech... nie wiem jak my damy sobie radę
. Ale wydaje mi się, że strach nie jest niczym dziwnym