TŻa swojego mamy i nigdy go nie oddamy! - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 13:55   #4771
_polly_
Zakorzenienie

Dot.: TŻa swojego mamy i nigdy go nie oddamy!

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
_polly_ niekoniecznie trzeba mieć mgr kosmetologii, kilka porządnych prestiżowych kursów będzie lepszych, bo tam nauczysz się praktycznej części. Sama coraz częściej myślę, żeby odklepać te studia zrobić kurs i założyć coś swojego. W mojej mieścinie na dobrą sprawę nie ma żadnej dobrej wizażystki, a kasa z tego mogłaby być niezła. I przynajmniej robiłabym to, co lubię.
No u mnie tak samo.;x
No, oprócz siostry TŻ, która obecnie nie pracuje, bo się zajmuje dzieckiem i domem.:P

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Oj własny biznes to jednak jest poważny krok. Pomijam fakt, że opłaty do zus i skarbówki to koszmar, ale pomysł i utrzymanie się to też jest ciężki kawałek chleba - owszem, lepiej być Panią samej siebie, ale bez przygotowania to na nic. Jak na rynku jest konkurencja ciężko jest się przebić i jeszcze coś z tego mieć. Miałam swoją firmę dwa lata, małżon miał nawet dłużej - u niego nieszczęście, a potem lawina - teraz zus daje czadu :/ Wystarczy że gdzieś kurna nie dopatrzysz porządnie, a już jest rpoblem...

Ja już nie mam ochoty na nic :/
No ja tego też się boje.;x

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:01   #4772
wwweeerka
Zakorzenienie

dzien dobry

a ja dzisiaj bylam w aptece i wielka z podpisania mi praktyk chociaz chodzilam;/

wwweeerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:04   #4773
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wwweeerka Pokaż wiadomość
dzien dobry

a ja dzisiaj bylam w aptece i wielka z podpisania mi praktyk chociaz chodzilam;/
A dlaczego nie chcieli podpisać?;x

Stary 2011-01-05, 14:04   #4774
kaarooo
Zakorzenienie

Bo to jest tak - vat, opłaty, zus (jak sie uda masz dwa lata niski zus) +opłaty i koszty prowadzenia firmy, księgi rachunkowe/księgowa, nie wszystko się udaje odpisać. To się wydaje łatwe, ale łatwe nie jest tak do końca... :/
I trzeba myśleć o wszystkim - chłop mój ubezpieczył firmę od pożaru i kradzieży (bo stolarz), ale nie pomyśleliśmy, że może nas zalać... :/ 50 tysięcy poszło się... ekhem... bo nas zalało, meble zniszczone, lokal zniszczony, i jesteśmy w czarnej dupie :/

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:05   #4775
tweedledee
Zakorzenienie

kaarooo we wszystkim masz racje, ale dopóki się nie spróbuje, dopóty nie nabierze się doświadczenia. Oczywiście, że z firmą jest ciężko, nie wątpię, to praca 24h/ dobę, alee... i własny biznes, i praca u kogoś ma swoje plusy i minusy, jak wszystko. Wiele też zależy od branży, mój szwagier ma firmę 3 lata i jakoś funkcjonuje czy nastawiamy się na usługi czy na jakieś dobra. Może jak nabiorę odwagi i dostanę olśnienia, to zdecyduję się na jakąś małą firemkę.
Stary 2011-01-05, 14:10   #4776
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Bo to jest tak - vat, opłaty, zus (jak sie uda masz dwa lata niski zus) +opłaty i koszty prowadzenia firmy, księgi rachunkowe/księgowa, nie wszystko się udaje odpisać. To się wydaje łatwe, ale łatwe nie jest tak do końca... :/
I trzeba myśleć o wszystkim - chłop mój ubezpieczył firmę od pożaru i kradzieży (bo stolarz), ale nie pomyśleliśmy, że może nas zalać... :/ 50 tysięcy poszło się... ekhem... bo nas zalało, meble zniszczone, lokal zniszczony, i jesteśmy w czarnej dupie :/
No ja rozumiem, ale jeśli nie wyprowadzimy się stąd, to raczej szans na znalezienie pracy nie mam.

Stary 2011-01-05, 14:11   #4777
kaarooo
Zakorzenienie

Nie, ja tylko mówię, że o tym trzeba myśleć, a nie później biadolić, bo się nie brało tak podstawowych spraw pod uwagę - ja dostałam w dupę, bo nie pomyślałam.
Uciekam do pracy, paaa ;*

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:17   #4778
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ja tylko mówię, że o tym trzeba myśleć, a nie później biadolić, bo się nie brało tak podstawowych spraw pod uwagę - ja dostałam w dupę, bo nie pomyślałam.
Uciekam do pracy, paaa ;*
Jołka

Stary 2011-01-05, 14:22   #4779
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
kaarooo we wszystkim masz racje, ale dopóki się nie spróbuje, dopóty nie nabierze się doświadczenia. Oczywiście, że z firmą jest ciężko, nie wątpię, to praca 24h/ dobę, alee... i własny biznes, i praca u kogoś ma swoje plusy i minusy, jak wszystko. Wiele też zależy od branży, mój szwagier ma firmę 3 lata i jakoś funkcjonuje czy nastawiamy się na usługi czy na jakieś dobra. Może jak nabiorę odwagi i dostanę olśnienia, to zdecyduję się na jakąś małą firemkę.
mądrze mówisz dziewczyno... jak się ma łeb to warto spróbować nawet nie jakąś dużą ale nawet małą firmę otworzyć żeby dało się żyć z tego... znajomi pozakładali firmy i ciągną to wszystko już od dobrych paru lat... tak samo mój wujek... otworzyl sklepik ze słodyczami dawno temu... zaczoł od budki blaszanej nie daleko mnie.. potem wynajoł pawilon gdzie pracowala moja mama a potem jak wybudowali centrum handlowe to dzialał na dwa sklepy na ten pawilon i na box w tym centrum.. i od dobrych parunastu lat tak jedzie i zyski ma spore choć nie chwali sie że ma kasę ma zwykle mieszkanie tylko tyle że kupił nowy samochód... resztę pewnie wali na konto... jego córka studiuje w łodzi i tam wujek wynajmuje jej wlaściwie można to nazwać mieszkaniem o wyższym standardzie.. ale ja się ciesze że mu się udało bo zaczynal od zera... a jakoś wykształcony nie jest bo chyba z tego co pamiętam to przerwał studia... i interes kwitnie do tej pory pewnie jak przejdzie na emeryturę to moja siostra cioteczna przejmie interes...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2011-01-05 o 14:27
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:24   #4780
patrysiowa_
Zakorzenienie

Polly - jak to nie masz zaproszenia ;x ?

ale sie uśmiałam na Religi dziś...
Stary 2011-01-05, 14:28   #4781
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
mądrze mówisz dziewczyno... jak się ma łeb to warto spróbować nawet nie jakąś dużą ale nawet małą firmę otworzyć żeby dało się żyć z tego... znajomi pozakładali firmy i ciągną to wszystko już od dobrych paru lat... tak samo mój wujek... otworzyl sklepik ze słodyczami dawno temu... zaczoł od budki blaszanej nie daleko mnie.. potem wynajoł pawilon gdzie pracowala moja mama a potem jak wybudowali centrum handlowe to dzialał na dwa sklepy na ten pawilon i na box w tym centrum.. i od dobrych parunastu lat tak jedzie i zyski ma spore choć nie chwali sie że ma kasę ma zwykle mieszkanie tylko tyle że kupił nowy samochód... resztę pewnie wali na konto... jego córka studiuje w łodzi i tam wujek wynajmuje jej wlaściwie można to nazwać mieszkaniem o wyższym standardzie.. ale ja się ciesze że mu się udało bo zaczynal od zera... a jakoś wykształcony nie jest bo chyba z tego co pamiętam to przerwał studia... i interes kwitnie do tej pory pewnie jak przejdzie na emeryturę to moja siostra cioteczna przejmie interes...

Żeby nam się tak udało.

A ja właśnie umyłam kudły Radical'em. Nie lubię dziada, bo mi się włosy po nim przetłuszczają szybciej, ale muszę zużyć.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez patrysiowa_ Pokaż wiadomość
Polly - jak to nie masz zaproszenia ;x ?

ale sie uśmiałam na Religi dziś...
Czekaj, mam, ale nie zaświeciło mi się.

A cóż się stało?

Stary 2011-01-05, 14:31   #4782
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Żeby nam się tak udało.
a no... mnie wystarczyloby tylko nawet tam u wujka pracowac bo bardzo dobrze płaci... ale niestety ma komplet pracowników więc muszę czekać aż jeden sobie wkońcu pójdzie bo jest na emeryturze a dorabia sobie.. praktyke na kasie miałam bo często sobie dorabiałam na lewo i niego
a tż mógłby sobie prowadzić firemkę, ewentualnie jak nie otworzy fimry a chcielibyśmy wybudować dom lub kupić mieszkanie to zostaje sprzedaż pola... a ma ich trochę.. bo inaczej to czeka nas dlugi związek małżeński z kredytem

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-01-05, 14:35   #4783
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
a no... mnie wystarczyloby tylko nawet tam u wujka pracowac bo bardzo dobrze płaci... ale niestety ma komplet pracowników więc muszę czekać aż jeden sobie wkońcu pójdzie bo jest na emeryturze a dorabia sobie.. praktyke na kasie miałam bo często sobie dorabiałam na lewo i niego
a tż mógłby sobie prowadzić firemkę, ewentualnie jak nie otworzy fimry a chcielibyśmy wybudować dom lub kupić mieszkanie to zostaje sprzedaż pola... a ma ich trochę.. bo inaczej to czeka nas dlugi związek małżeński z kredytem
Pewnie rodzice sami to zaproponują, tzn tą sprzedaż pola. Bo kto by chciał aby ich dziecko już na starcie z taki obciążeniem jak kredyt było?;x

Stary 2011-01-05, 14:35   #4784
Panna_Kicia
Raczkowanie

Hej
Pisałam tu jakiś czas temu, ale skończyło się na dwóch postach, bo ostatnio miałam strasznie mało czasu.Mam nadzieję że przyjmiecie mnie spowrotem Z moim Tż'tem jesteśmy już razem 8 miesięcy (dokładnie jutro będzie) a od Sylwestra jesteśmy narzeczeństwem Jest cudownie
Wypełnia po brzegi
Przenosi w całkiem inny świat"

http://s4.suwaczek.com/201005073438.png
Panna_Kicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:37   #4785
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie rodzice sami to zaproponują, tzn tą sprzedaż pola. Bo kto by chciał aby ich dziecko już na starcie z taki obciążeniem jak kredyt było?;x
nie wiem rodzice tżta coś kręcą oni mówią że kasę na nasze wesele już mają... że nam na wesele mogą dać 20 tys to możliwe bo jego tata non stop robi w delegacji ale kiedyś dowalił że nam może dać 50 tys chociaż na połowę mieszkania
dziwne to wszystko.. może on jakimś mafiozem jest? dżołk

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-01-05, 14:42   #4786
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Kicia Pokaż wiadomość
Hej
Pisałam tu jakiś czas temu, ale skończyło się na dwóch postach, bo ostatnio miałam strasznie mało czasu.Mam nadzieję że przyjmiecie mnie spowrotem Z moim Tż'tem jesteśmy już razem 8 miesięcy (dokładnie jutro będzie) a od Sylwestra jesteśmy narzeczeństwem Jest cudownie

Ooo, jak słodko. Oświadczył się o północy?

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
nie wiem rodzice tżta coś kręcą oni mówią że kasę na nasze wesele już mają... że nam na wesele mogą dać 20 tys to możliwe bo jego tata non stop robi w delegacji ale kiedyś dowalił że nam może dać 50 tys chociaż na połowę mieszkania
dziwne to wszystko.. może on jakimś mafiozem jest? dżołk
To ja już wolałabym mieszkanie niż jakieś huczne wesele;d

Stary 2011-01-05, 14:42   #4787
tweedledee
Zakorzenienie

madzia2306 u nas jest podobnie, mój TŻ ma babcie na wsi, zaraz obok naszego miasta i tam są 3 działki, które są jego cioci (córki tej babci), a że ona nie ma dzieci, to spokojnie może ją nam przepisać, więc na ziemi byśmy zaoszczędzili. I rodzice TŻta mają dla niego i jego brata kasę na "start" czy tam na lepszy samochód. Też nie wiem skąd mają te pieniądze, ponoć w coś zainwestowali, a kaska jak dla mnie ogromna, bo 40 tys. na głowę to akurat będziemy mieć na wkład własny + tyle co odłożymy i kredyt, bo bez tego się nie obejdzie niestety
_polly_ z tym weselem mam tak samo, jak sobie pomyślę, że miałabym brać kredyt, żeby inni się napili i najedli ;/ nie wyobrażam sobie tego. Dlatego ja jestem za tym, żeby wziąć cywilny i jak nas kiedyś będzie stać, a TŻtowi będzie zależało, to i kościelny weźmiemy. Bo mi na ślubie i tak średnio zależy, tylko kredyt łatwiej dostać :P

Edytowane przez tweedledee
Czas edycji: 2011-01-05 o 14:44
tweedledee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:43   #4788
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, jak słodko. Oświadczył się o północy?

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

To ja już wolałabym mieszkanie niż jakieś huczne wesele;d
ale te 20 tys to jest pewne.. nie że albo to albo to... ja nie wiem skąd oni tyle kasy wezmą... juz nas molestują żebyśmy sie hajtali bo oni maja kasę.. jakby mi dali pracę to bym się cieszyła

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-01-05, 14:45   #4789
tweedledee
Zakorzenienie

madzia2306 to bierz szybko, bo jeszcze się rozmyślą a za taką kasę całkiem fajne weselicho można urządzić
Stary 2011-01-05, 14:49   #4790
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
madzia2306 to bierz szybko, bo jeszcze się rozmyślą a za taką kasę całkiem fajne weselicho można urządzić
ja mam twarde postanowienie najpierw praca bo to jest najwazniejsze żbyśmy mieli się z czego utrzymać a wtedy już można wszystko planowac a raczej się nie rozmyślą moga tylko więcej uzbierać

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-01-05, 14:51   #4791
Panna_Kicia
Raczkowanie

Nie, o północy nie, ale za to przy romantycznej kolacji we dwoje, którą pomógł mi przygotować (zresztą jego mama też nam pomagała ).
Pierścionek jest cudowny, a ON ahh czuję się tak samo zakochana jak na początku Wszystkie problemy które mieliśmy zniknęły i teraz jest naprawdę cudownie, oby już tak było zawsze
Wypełnia po brzegi
Przenosi w całkiem inny świat"

http://s4.suwaczek.com/201005073438.png
Panna_Kicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:52   #4792
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
ale te 20 tys to jest pewne.. nie że albo to albo to... ja nie wiem skąd oni tyle kasy wezmą... juz nas molestują żebyśmy sie hajtali bo oni maja kasę.. jakby mi dali pracę to bym się cieszyła
A, no chyba, że.
Mam nadzieję, że na wiosnę będzie więcej miejsc pracy.
Bo ja w domu to chyba jajko zniosę.;x

Stary 2011-01-05, 14:52   #4793
tweedledee
Zakorzenienie

madzia2306 ja chcę tak samo tzn. znaleźć pracę, popracować trochę, najlepiej, żeby dostać umowę na stałe oczywiście :P i można się hajtać ;]

_polly_ pod koniec roku trudniej znaleźć pracę, to teraz może będzie lepiej Przynajmniej się tak pocieszam :P
Stary 2011-01-05, 14:55   #4794
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
madzia2306 ja chcę tak samo tzn. znaleźć pracę, popracować trochę, najlepiej, żeby dostać umowę na stałe oczywiście :P i można się hajtać ;]

_polly_ pod koniec roku trudniej znaleźć pracę, to teraz może będzie lepiej Przynajmniej się tak pocieszam :P
kurrrnaaa gdyby nie ta jedna baba u mojego wujka to już bym tam pewnie pracowala i miała umowę na stałe... a tak to muszę czekać aż zachce jej sie prawdziwego emeryckiego życia

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-01-05, 14:55   #4795
patrysiowa_
Zakorzenienie

zaraz nowa część

Cytat:
Czekaj, mam, ale nie zaświeciło mi się.

A cóż się stało?
i git
skopiuje z innego wątku na którym opowiadałam, ok ?
RELIGIA.
dostałam pałę, bo nie pisałam spr moje oceny to 4, 1. i ksiądz do mnie ze 3+ na półrocze a ja, że nie bo chce 4 !
dziewczyny do mnie że mam się z nim nie kłócić itd bo pogorszę a ja dalej brnę, i coś tam, że mi pozadaje pytania..
no i wszedł na neta, i on do mnie
ks: czy ściąganie jest grzechem?
ja: a czego ściąganie?
on sie tak na mnie patrzy i 'a co masz na myśli?' i takie oczy i sie śmieje! a ja 'no na lekcji no... ' myslalam ze padne z krzesła
później
ks: czy dotyk jest grzechem?
ja: no nie.. no tak.. tzn zalezy jaki dotyk i gdzie..
ks: no ale np jak mieszka sobie dwoje ludzi, mają dziecko ale nie mają ślubu to dziecka nie mogą dotkąc ?
ja: no mogą .. ale po ślubie to już w ogóle nie jest grzech dotykanie takie

myślałam , ze wszyscy padną tam razem ze mną i Księdzem zapytał później o wiek Jezusa, jak umarł, wiedziałam po chwili,ale ktoś powiedział przede mna i nie zaliczył :x później o coś tam na inteligencję , zebym wymieniła trojcę świętą ja WTF pomyślałam o 3 królach a Ruda do mnie znak krzyża, tak się przeżegnała i ogarnęłam dzięki temu o co chodzi! i powiedziałam, zaliczył mi i mam -4... xd

z muzyki też coś tam miałam mieć, dostałam 4 z ćwiczeń i miałam średnia 3.67 i się z nią kłóciłam by dała mi czwórkę (bo to na koniec roku juz leci) i mi dała po kłótni, a ja zaczęłam krzyczeć ze ja kocham i wybiegłam z klasy.

Stary 2011-01-05, 14:56   #4796
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
kurrrnaaa gdyby nie ta jedna baba u mojego wujka to już bym tam pewnie pracowala i miała umowę na stałe... a tak to muszę czekać aż zachce jej sie prawdziwego emeryckiego życia
No ale Ty przynajmniej masz już 'zaklepane'.

Stary 2011-01-05, 14:57   #4797
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Może być ciężko, bo jeśli będzie miała do wyboru emeryturę, a pracę, to średnio jej się będzie to emerytowanie opłacało :P
Stary 2011-01-05, 15:00   #4798
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
No ale Ty przynajmniej masz już 'zaklepane'.
może i zaklepane ale za ile czasu? możliwe że do tej pory znajdę prace i nie będe chciala rezygnować...narazie moim celem jest wyrobienie książeczki sanepidowskiej może wtedy się chociaż do jakiegoś spożywczaka załapię

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-01-05, 15:00   #4799
mango_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrysiowa_ Pokaż wiadomość
zaraz nowa część
A czego?

O 18 mam dzisiaj jeden wykład. Etykę. Nudne jak flaki z olejem i nie chce mi się jechać,

Jestem wkurzona. Wszystkie uczelnie w Poznaniu mają w piątek wolne, tylko oczywiście nie moja! Co za debilizm....

Edytowane przez mango_91
Czas edycji: 2011-01-05 o 15:03
mango_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 15:01   #4800
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Może być ciężko, bo jeśli będzie miała do wyboru emeryturę, a pracę, to średnio jej się będzie to emerytowanie opłacało :P
powinni czegoś takiego zabronić... oni juz się napracowali w życiu i na starość jeszcze młodym pracę zabierają

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości