|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
a co sądzicie łóżeczkach??? lepiej zwykłe czy turystyczne?? Bo przeglądam allegro i zastanawiam się nad tymi turystycznymi...czy to dobry pomysł zastanowić się nad jego kupnem...
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Mi właśnie koleżanka poleciła łóżeczko turystyczne. Kupiła je swojej córce przed narodzinami. Malutka na początku tylko w nim spała, a teraz jak jest już większa i ma rok i 8 miesięcy to bawi się tam i też śpi. Też będę kupowała łóżeczko turystyczne, bo jest wygodne i poręczne
|
#3363 |
|
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, ze was rozweseliłam ciut. Sama jak to słyszałam płakałam ze śmiechu...
Powiem szczerze, że ja bardzo lubiłam mój podgrzewacz. Mam z Avent'u. Karmiłam poprzednio do ok. 3-go miesiąca, pokarm zanikał nieubłaganie, nie pomagały herbatki i hektolitry wody oraz miliony innych "sprawdzonych sposobów". Przeszliśmy na karmienie buteleczką i w środku nocy wędrowałam tylko do podgrzewacza, miałam tam odmierzoną ilość wody o zawsze idealnej temperaturze, dosypywałam mlesia i karmienie gotowe. Dla mojego małego niecierpliwca to było też idealne rozwiązanie. Zanim nakarmiłam zdążyłam sie rozbudzić, spokojnie doprowadziłam butelusię do porzadku a najedzone dzieciątko już spokojnie spalo i się nie denerwowało
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no costy... a jak je bedziesz siegac? turystyczne to dla roczniaka na wakejszyn ![]() kurde ale mi oczy lzawia |
|
|
|
|
#3365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
Co do łóżeczek turystycznych to zastanówcie się jakie kupujecie. Najlepiej jednak obejrzeć w sklepie. Bo taki noworodek musi spać na twardym zanim się nie "usztywni" cały kręgosłup i mięśnie. Także moim zdaniem i tak należałoby kupić do takiego łóżeczka porządny materac by to dla dziecka było zdrowe a nie patrzeć na to że są wygodne i poręczne.
Aguś są przecież turystyczne z wkładką dla noworodka, i nie musisz nurkować po dziecko. MPoziomkowa dzięki za radę odnośnie nóg, coś muszę robić bo mi chyba odpadną.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-01-05 o 14:35 |
|
|
|
#3367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę porozmawiać z moim tż jak wróci z pracy co o tym sądzi Wydaje mi się właśnie, że główną jego zaletą jest to, że jest bardzo poręczne i funkcjonalne
|
|
#3368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
urząd jest ten sam (tylko 1w naszym mieście). dowód na nowe nazwisko po ślubie już mam, tylko teraz czekam na kolejny dowód z nowym adresem. a urząd skarbowy cały czas mnie ma z panieńskim nazwiskiem i starym adresem. pracodawca ma tylko nowe nazwisko. właśnie: czy pracodawca powiadamia ZUS o zmianie moich danych osobowych? chyba tak, co? bo nic nie słyszałam, żeby zgłaszac nowe dane do ZUSu
|
|
|
#3369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3370 |
|
Wtajemniczenie
|
ostatnio też słyszałam, że te turystyczne lepiej sobie kupic. są przystosowane też dla noworodków. sama nie wiem....
tylko na co wtedy zwracac uwagę jak kupujemy turystyczne? są od 100zł do 600
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-01-05 o 14:36 |
|
|
|
#3371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3372 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam 3 str i się rozpłakałam...
Ja nic nie wiem o łóżeczkach, fotelikach, wózkach |
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
ahaaaaa
ale i tak nie kupie turystycznego dla noworodka ![]() dorkabl don't worry ![]() jak troche poswiecisz temu czasu to nadrobisz, |
|
|
|
#3374 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do łóżeczek turystycznych to zastanówcie się jakie kupujecie. Najlepiej jednak obejrzeć w sklepie. Bo taki noworodek musi spać na twardym zanim się nie "usztywni" cały kręgosłup i mięśnie. Także moim zdaniem i tak należałoby kupić do takiego łóżeczka porządny materac by to dla dziecka było zdrowe a nie patrzeć na to że są wygodne i poręczne. Graco to dobra firma jeśli chodzi o łóżeczka turystyczne ale i firma Arti ma dobrze zrobione łóżeczka, tylko co do tych cienkich miękkich materacy miałabym obiekcje.
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Pracodawca po zgloszeniu przez Ciebie zmiany danych osobowych ma obowiazek powiadomic o tym ZUS oraz ubezpieczyciela jesli macie ubezpieczenie grupowe.
|
|
|
|
|
#3376 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jej! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
odebralam wymaz z gardla tez jest ok! ![]() aha! swietnie wugladaja wasze brzuszki w avatarkach bomba! anulinka, super filmik pieknie widac twarz, u mnie tak dobrze nie bylo, czy maly macha lapka czy mi sie wydawalo? chyba chcialam do kogos jeszcze napisac, ale post mi sie nie zaznaczyl... Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-01-05 o 14:48 |
|||||||
|
|
|
#3377 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem, nie wiem nie wiem....
Przemyślimy zobaczymy Siasiek dziękujemy za rady Ja też nic nie wiem na temat łóżeczek, wózków itp Dlatego tu jestem, pytam, czytam i oglądam
|
#3378 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek ma 100% racji, twardy materacyk dla noworodka jest NIEZBĘDNY! Turystyczne łóżeczka teraz praktycznie wszystkie mają dno na dwóch poziomach więc podwyższając dno i kładąc na nim porządny materacyk, który do zwykłego łóżeczka też trzeba kupić, może wyjść praktyczne legowisko. Te przewijaczki na nim tylko... też nie są sztywne. Dzieciaczek wpada tam idealnie i bardzo mu wygodnie, ale jak wyciągnąć brudną pieluszke?
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
amarcia ale sie usmialam w kawalu
a ja dzis siedzac na stolku barowym zrobilam obiad, powiem Wam ze brzusio dzis nie jest juz tak twardy, ale skora pomimo smarowania bardzo mnie ciagnie... Zastanawiam sie nad jakims przescieradelkiem do wozka, bo przeciez bedzie goraco, to moze tylko samo przescieradelko pod spod i na gore ew. narzuce pieluszke, czy podusia dla takiego noworodka tez jest potrzebna?? Dziewczyny pozniej bede sie Wam chwalic, dostalam dzis mega pake z Polski, jakie piekne rzeczy, no i nasze sztucce, ktore dostalismy rok temu w prezencie slubym i nie mielismy jak ich zabrac no a ciuszki przegladam juz 30 min i sie podniecam
|
#3380 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...387916880.html
Tutaj przewijaczek wydaje mi się w miarę sztywny, ale musiałabym to zobaczyć i dotknąć ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- principessina to pewnie już praktycznie skończona wyprawka! Cudnie ![]() Koniecznie się pochwal co tam masz
|
#3381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nozki w gore i jedziemy z pielucha hahahaha. pamietam jak zmienialismy pierwsza pieluche, mlody lezal na brzuchu , w inkubatorze a my stalismy i obmyslalismy jak to zrobic ale byl ubawwiecie co, ktoras dziewczyna pisala ze lozeczka zwykle maja to fajne ze maja szczebelki wyciagane i dziecko starsze samo moze wychodzic, a ja wam powiem ze ja mialam turystyczne bez odpinanego boku i super mi z tym bylo ze mlody nie mogl wychodzic wiedzialam ze na spokojnie bezpiecznie sobie spi a jak sie obudzi to bedzie mnie wolal ze chce wyjsc. no i nie bylo opcji uciekania wieczorem jak go kladlam
|
|
|
|
|
#3382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekamy na jakies fotki ciuszkow
|
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
ahhh to juz rozumiem
kurcze dziecwczyny tak mi prawe oko zaszlo ropa, boli, zakropilam kroplami, ale mowia, ze musialo zawiac, z tym, ze ja czapke nosze caly czas |
|
|
|
#3385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie czuję się mamą majową Może w długi weekend się urodzi? ![]() Ależ nadgoniłaś brzuszkiem, fajny, piłeczka taka ))Co do pieska, to czemu kupować? Tyle poczciwinek, nawet rasowych, czeka w schronach na dom ![]() Agnieszko, Violisiu, z tym turystycznym, to nie miałam pojęcia o odpinanym boku, ale ja to w ogóle jeszcze w lesie z wiedzą Ewesko, opcja winda + cięższy wózek jest zdecydowanie LUBIĘ TO W przypadku bliźniaków oczywisty wybór. Ciekawa byłam po prostu, czy da radę zastąpić zwykłą gondolkę![]() Amarciu, my kupujemy łóżko najtańsze z Ikea, pościel też tam sobie upatrzyłam. Jeden komplet pościeli [nie z Ikea], becik/rożek dostałam od tej mojej Przyjacióły, ale ze dwa komplety pościelowe dokupię. Anulinko, dzięki za filmik! Jak sobie pomyślę, że Malutka też tam tak łapie się za główkę, rusza, macha, to się mocno wzruszam Dziewczonko, ten bujaczek, który będziesz miała, ja też obczajałam, naprawdę fajny. Jednak teraz już nie wiem, który lepszy, czy ten, czy tamten, co Agnieszka polecała ![]() Kasia5, nie miałam okazji się przywitać Bzyczko, zgadzam się z Tobą odnośnie pościeli W tych zestawach za dużo bajerów i elementów wg mnie. Ja już mam upatrzone - moskitierę, pościel, kocyk i tyle ![]() Antropia, no to wszystko zmienia postać rzeczy Cieszę się, że psina zostaje z Wami ))Aliczko, czego się boisz? Po prostu idziesz po informacje, że wszystko jest dobrze, a dziecko zdrowe |
|
|
|
|
#3387 |
|
Wtajemniczenie
|
Lece kochane sie za jakąś robote wziąc
Mój tż niedługo z pracy wróci a tu nic nie zrobione Dobrze, że gotowac nie musze Wczoraj ugotowałam zupke ogórkową i będziemy ja jeśc chyba przez tydzień Jeśli chodzi o zupy to ja nie umiem mało ugotować, zawsze wychodzi cały gar Później jeszcze może do was zajrzę Buziaki
|
#3388 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj zrobilam sobie taka wielka porcje na obiad ze szok a potem jestem zdziwiona skad te kilogramy
najesc sie nie moge, miala byc zupa a skonczylo sie na kluskach![]()
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
jutro wolne no to czytam : caffelate05 dla julka, kawał chłopa Ci rośnie 24kasia86 jaki avatarek the_sania butelka może w ogole nie byc ci potrzebna jesli zamierzasz karmic tylko piersia, ale jeslibys chciala czasem wyjsc bez dzidzi i odciagnac mleko to wtedy raczej butelka, choc niby powinno sie po palcu lub łyżeczka karmic, ale jak dla mnie to przesada my mamy łózeczko w domu drewniane a u tesciow turystyczne, oba sa ok i spelniaja swoje funkcje, kwestia gustu myślę brzusio cudny agus87 sa takie tabletki na gardło Isla mint czy jakos tak, może one pomogą mary poziomkowa ja mam bujaczek bujany i się super sprawdzał, choć moja Zocha podłogowa raczej była i nie przepadała za siedzeniem w bujaczku turystyczne łózeczka mają otwieraną klapkę z przodu wiec dziecko tez moze samo wychodzić anulinka2009 poryczałam się boski filmik co do wózka się nie wypowiadam, bo ja mam po Zosi - tako jumper X i jestem usatysfakcjonowana w pełni, choć jakbym miała full siana to pewnie bym kupiła jakiś bajerancki ![]() bzyczka1 przybornik do łóżeczka uważam za super sprawę, wszystko można mieć pod ręką, a nie sięgać do szadek, ja bym nie oddała już ![]() pościel jedną mam drogą, ale drugą kupiłam taką 3 cześciową - kołdra, ochraniacz + poduszka i to wystarcza Aliczka88 wielkie ![]() agus87 turystyczne łóżeczka mają dwa poziomy, nadają się dla noworodka, moja zosia zawsze w takim spała u teściow od urodzenia w sumie principessina noworodek powinien leżeć na płasko, no ale jak ulewa to czasem trzeba coś podłożyć pod główkę amarcia ja mam dokladnie takie łóżeczko jak podałaś w linku, jest super, tyle ze przewijak zbyt miekki i mały, dzidzia szybko wyrasta, samo łóżeczko extra łłłłłłłłłoooooooooooooo matko doczytałam choc w trakcie mi strona doszła kolejna ![]() idę się teraz z Zosią pobawić bo ją przez Was zaniedbałam ociupinkę
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucę Wam fotki ciuszków Mothercare, które niedawno kupiłam. Oczywiście allegro
A butki Coccodrillo to prezent![]() Pajacyki na zdjęciu mają trochę przekłamane kolory, są jaskrawsze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

02.08.2014
Czekamy na Ciebie fasolko
muszę porozmawiać z moim tż jak wróci z pracy co o tym sądzi

. Pracodawca po zgloszeniu przez Ciebie zmiany danych osobowych ma obowiazek powiadomic o tym ZUS oraz ubezpieczyciela jesli macie ubezpieczenie grupowe.
hand-made: urodzinowo na 40tkę
ale byl ubaw
najesc sie nie moge, miala byc zupa a skonczylo sie na kluskach
dla julka, kawał chłopa Ci rośnie