Miłośniczki Zary - część III - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-04, 19:14   #4651
Mirell
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki Zary - część III

Cytat:
Napisane przez paradiso Pokaż wiadomość
Koleżanka pracująca w Zarze powiedziała mi dzisiaj,że najprawdopodobniej II tura zacznie się w piątek,dzisiaj im tak szefowie powiedzieli
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 19:44   #4652
kissmyname
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mgmt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widziałyście w sklepach tę torebkę z załącznika? jest z nowej kolekcji, kosztuje 459zł.
Ja ją widziałam w krakowskiej Plazie.
Na żywo prezentuję się pięknie, jak ją zobaczyłam od razu miałam ochotę pobiec do kasy ale cena mnie powstrzymała, myślałam, że ją przecenią ale to niestety(stety) nowa kolekcja.
Jest dość duża, spokojnie mieści A4.
Dołączam zdjęcie z bloga z torebkę w zestawie: http://www.modedamour.com/ i osobiście polecam tego bloga.

Mam pytanie odnoście załącznika, widziała, któraś dziewczyna z Warszawy albo innego miasta ten czerwony płaszcz ze Studio?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0104.jpg (129,9 KB, 135 załadowań)

Edytowane przez kissmyname
Czas edycji: 2011-01-04 o 19:59
kissmyname jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 19:48   #4653
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Dziekuję za odpowiedź. Czy była przeceniona?
tak ale nie wiem na ile
Stary 2011-01-04, 19:54   #4654
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paradiso Pokaż wiadomość
Koleżanka pracująca w Zarze powiedziała mi dzisiaj,że najprawdopodobniej II tura zacznie się w piątek,dzisiaj im tak szefowie powiedzieli
Doskonale, akurat w piątek wybieram się na zakupy
Stary 2011-01-04, 20:37   #4655
delan0ue
Raczkowanie

mam pytanie jesli w 1 turze sukienka była przeceniona na 169 to w drugiej bedzie kosztowac 129?? beda jeszcze dokładane jakies nowe ubrania na przeceny??
delan0ue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 20:52   #4656
kissmyname
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lifeisbeautiful Pokaż wiadomość
Widziałaś może tę marynarkę? W krakowskiej wisiała na wieszaku przed kasami, nie rzuciła Ci się może w oczy?
Jeżeli nadal jesteś zainteresowana to powiem Ci, że ja dzisiaj byłam w Krakowskiej i widziałam sporo tych marynarek (5 sztuk na pewno)
Wisiały tam gdzie większość marynarek z Woman na samym końcu sklepu po prawej stronie.

Stary 2011-01-04, 21:19   #4657
noisekitten
Raczkowanie

a ta druga tura to przypadkiem nie jutro?
z tego co pamiętam, a śledziłam dość wnikliwie, to przez dwa ostatnie sezony nie robili kolejnych przecen co dwa tygodnie tylko co tydzień - w każdą środę. tyle, że przeceniali o dość małe kwoty - 20-30zł często i nie wszystko na raz. w jednym tygodniu obniżali ceny z basic w drugim z woman etc.
noisekitten jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-04, 21:24   #4658
druska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mgmt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widziałyście w sklepach tę torebkę z załącznika? jest z nowej kolekcji, kosztuje 459zł.
kupiłam taką, tylko karmelową, mamie pod choinkę moim zdaniem jest piękna sztywna, duża (a4 mieści spokojnie), z dobrej jakości skóry
ma doczepiany pasek taki dłuższy
co do zapięcia - rzeczywiście mogli dać jakieś sensowniejsze, ale trudno się mówi, nie ma ideałów

Edytowane przez druska
Czas edycji: 2011-01-04 o 21:27
druska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 21:38   #4659
dirtydiana
Raczkowanie

czy któraś z Was kojarzy może tą torbę z jakiejś warszawskiej bądź wrocławskiej zary?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8305304100_1_1_3.jpg (14,5 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez dirtydiana
Czas edycji: 2011-01-04 o 21:40
dirtydiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 22:55   #4660
BlackCat1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tris Pokaż wiadomość
a mi się wydaje, że 37 było w blue i chyba 40 wiem bo też mi wpadły w oko ale mam 38 i niestety... a to były ostatnie dwie pary

jesli jestes nadal zainteresowana butami to jutro ok godziny 13/14 będę zwracać moje kozaki w rozm. 38 w zarze na Marszałkowskiej lub w Złotych Tarasach Kupilam dzisiaj cudowne wciągane kozaki w Aldo mają wyższą zelówkę i są zdecydowanie dłuższe od tych, dodatkowo lepsza jakościowo skóra, troche oddstają mi od łydki, ale i tak mi się podobają. Właśnie czegos takiego szukałam.

Kupiłam wcześniej kozaki z grubym futrem w środku, zrobione z jasnoszarego zamszu na pseudo-gumowej traperowej podeszwie.
Absolutnie genialne były: ciepłe, nie przemakały,nie ślizagałm się po warszawskich ulicach , dodatkowo fason był idealny. Niestety po miesiacu chodzenia na śniegu z przodu i tyłu ta gumowa podeszwa poprostu rozkleiła się.... Oddałam na rekamacje z nadzieją, że może naprawią lub wymienia mi na inny mniej trefny model. Ale niestety dostałam zwrot gotowki.
Widzialam je na na początku przecen za 250zł z 500zł.
Zakochalam sie w tych butach! Szkoda tylko ze tak kiepsko z jakością.

Natomiast słynne "oficerki- kozaki z suwakiem z tyłu" noszę już ponad 2 sezon i mają się świetnie
Stary 2011-01-04, 23:00   #4661
Nelly99
Rozeznanie

[1=e8568007f733d5544c729bc 90367d4fe20d6da38_65540b4 a0b460;24155099]ja bym ją nosiła na co dzień. ale Ty może preferujesz inny styl[/QUOTE]

no własnie chciałabym ja nosic na codzien ale nie wiem czy pasuje, czy nie bede wygladała za bardzo "wystrojona". ale skoro mówisz że ok to jutro zakładam na uczelnie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
a gdzie ty tu brecht widzisz????
jakbyś sobie trochę trudu zadała to byś przejrzała wątek w którym połowa z nas ma tę sukienkę i wszystkie w niej wyglądamy jak księżniczki, a mimo to żadna nie przechwalała się jak to w niej cudnie wyglądamy
poza tym w wątku jest mowa gdzie ją zakładamy......
Przeglądam wątek. Czy ja powiedziałam że Ty w niej wygladasz źle lub ktokolwiek inny ? ja wyraziłam tylko swoja opinie gdyby ktos zastanawiał sie nad jej kupnem i wcale sie nie przechwalam raczej doradzam... a z tą modelką to chodzilo mi o to ze mysle ze jest to sukienka raczej dla niższych osób ponieważ jest krótka. Być może źle sie wyraziłam i dlatego tak to odebrałaś ale mam nadzieje że juz wszystko jasne.
A i daruj sobie protekcjonalny ton.. ;/
Nelly99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 23:02   #4662
paryzanka202
Zakorzenienie

jak myslicie ile przecenia kurtke ktora teraz z 349 zl kosztuje 279? chcialam dzis kupic,ale jest 9 sztuk w moim rozmiarze, to chyba warto poczekac do piatku, jak myslicie? kupilam dzis ta torbe co justysia wklejala (khaki) z 289 na 169. dolozyli nowe torebki bo jej wczesniej nie widzialam
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 23:20   #4663
Kica.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nelly99 Pokaż wiadomość
no własnie chciałabym ja nosic na codzien ale nie wiem czy pasuje, czy nie bede wygladała za bardzo "wystrojona". ale skoro mówisz że ok to jutro zakładam na uczelnie
ja też uważam, że jest ok na co dzień na uczelnie, wyjście do kawiarni czy na kolacje. możesz śmiało zakładać
Stary 2011-01-05, 08:06   #4664
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:

Przeglądam wątek. Czy ja powiedziałam że Ty w niej wygladasz źle lub ktokolwiek inny ? ja wyraziłam tylko swoja opinie gdyby ktos zastanawiał sie nad jej kupnem i wcale sie nie przechwalam raczej doradzam... a z tą modelką to chodzilo mi o to ze mysle ze jest to sukienka raczej dla niższych osób ponieważ jest krótka. Być może źle sie wyraziłam i dlatego tak to odebrałaś ale mam nadzieje że juz wszystko jasne.

ło matulu jedyna przeczytaj ty sobie raz jeszcze na spokojnie to co napisałaś, to co napisałam ja - z mojej strony EOT

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Napisane przez paryzanka202 Pokaż wiadomość
jak myslicie ile przecenia kurtke ktora teraz z 349 zl kosztuje 279? chcialam dzis kupic,ale jest 9 sztuk w moim rozmiarze, to chyba warto poczekac do piatku, jak myslicie? kupilam dzis ta torbe co justysia wklejala (khaki) z 289 na 169. dolozyli nowe torebki bo jej wczesniej nie widzialam
poczekaj!! na pewno zostaną skoro jest ich aż tyle (albo kup teraz a jak przecenią to kupisz przecenioną a oddasz tą którą kupiłaś drożej - jejku ale zagmatwale napisałam
Stary 2011-01-05, 09:09   #4665
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Nie przejmuj się! Bardzo fajnie, że znalazłaś rzecz, w której czujesz się jak księżniczka ta sukienka faktycznie ma coś w sobie, że kobieta od razu wygląda lepiej

I zdecydowanie możesz iść w niej na uczelnię
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 09:42   #4666
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

ja też kupiłam tą rozkloszowaną sukienkę i szczerze mówiąc nie mogę się przekonać do codziennego noszenia jej, widziałam stylizacje Gabi i wyglądala ślicznie ale siebie jakoś idącej w niej na uczelnie nie widzę... muszę ją chyba przymierzyć do płaskich muszkieterek i może się przekonam bo aż szkoda żeby to cudo wisiało w szafie i czekało tylko na specjalne okazje ))
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 10:31   #4667
lady_alice
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Wybaczcie , ze nie w tym temacie ale skoro chodzi o sukienke zarowa to zapytam Was Co sadzicie o tej sukience, jest z Bolero. Chcialam ta slynna zarowa camelowa, ale moj 'mikolaj' jej nie znalazl. Jakie dodatki do niej dobrac? Bede wdzieczna za pomoc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bolero_finch-0026_29900_pln_20101108_1326885391.jpg (42,4 KB, 67 załadowań)
lady_alice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 12:49   #4668
Margo777
Raczkowanie

Hej! Chciałam zapytać dziewczyn z Warszawy, czy widziałyście może jeszcze gdzieś sweter z załącznika. Jest z dziecięcego - oczywiście chodzi mi o rozmiar największy z możliwych - czyli chyba na 14 lat Kosztował pierwotnie 149zł, na stronie widziałam, że został przeceniony na 80zł z hakiem. Jest jeszcze szansa, że gdzieś go dostanę? Trochę za późno się obudziłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaraKids149zł, ref. 7947.702.751.jpg (53,8 KB, 92 załadowań)
Margo777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:05   #4669
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_alice Pokaż wiadomość
Wybaczcie , ze nie w tym temacie ale skoro chodzi o sukienke zarowa to zapytam Was Co sadzicie o tej sukience, jest z Bolero. Chcialam ta slynna zarowa camelowa, ale moj 'mikolaj' jej nie znalazl. Jakie dodatki do niej dobrac? Bede wdzieczna za pomoc.
bardzo ładna zwłaszcza kolor, myślę że standardowo czarny i inne odcienie kamelu/a, ale np jakiś czerwony sweterek też będzie świetnie współgrał

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
ja też kupiłam tą rozkloszowaną sukienkę i szczerze mówiąc nie mogę się przekonać do codziennego noszenia jej, widziałam stylizacje Gabi i wyglądala ślicznie ale siebie jakoś idącej w niej na uczelnie nie widzę... muszę ją chyba przymierzyć do płaskich muszkieterek i może się przekonam bo aż szkoda żeby to cudo wisiało w szafie i czekało tylko na specjalne okazje ))
no ja szczerze mówiąc (mimo całego mojego stylu) na uczelnię też bym w niej nie poszła.....
z płaskimi muszkieterkami i grubymi rajtkami na pewno będzie super wyglądac i mniej "oficjalnie/elegancko" (sprawdzone - sama tak często w niej biegam) natomiast do tych dłuuuuugich kozaków na szpilce to już tak raczej wyjściowo - aler to tylko moje zdanie i odczucie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 14:26   #4670
zioła
Zakorzenienie

Hej Zaromaniaczki!

Dorwałam ostatnio w dziale TRF czarne czółenka w rozmiarze 35. Od zawsze mam problem ze znalezieniem czegoś w małym rozmiarze, a tu niespodzianka
No i mam pytanie do stałych bywalczyń, czy czasem rzuca Wam się w oko rozmiar 35 w Zarze? Czy po prostu mi się udało? Nigdy nawet nie oglądałam butów w innym dziale niż Kids...
Do metki jest wparawdzie załączonona dodatkowa metka "Asian size",więc może po prostu te buty przeznaczone były na rynek azjatycki i jakimś cudem trafiły do nas?

Mam jeszcze prośbę Udało mi się kupic na przecenie trencz, na który miałam ochotę już wiosną, ale nie było wtedy mojego rozmiaru Tzn. (uściślam) - od wiosny przytyłam do rozmiaru który został w mojej Zarze
Doradźcie czy ujdzie ta torebka w połączeniu z płaszczem?
Miałam już odpuścic z zakupami, a dziś uprzytomniłam sobie że nie mam rzadnej pojemnej torby, która pasowałaby do tego płaszcza

P.S. lady_alice
- sukienka wygląda cudownie Pisałam już w wątku z zakupami
Ja ostatnio zwariowałam na punkcie połączenia karmelu z szarościami. (np. szare rajstopy kryjące + buty) . I jakiś czerwony akcent też wyglądałby fajnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000402.jpg (37,4 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000407.jpg (41,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4738626233_4fc08fd6da_b.jpg (45,5 KB, 81 załadowań)

Edytowane przez zioła
Czas edycji: 2011-01-05 o 14:27
zioła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:54   #4671
e8568007f733d5544c729bc90367d4fe20d6da38_65540b4a0b460
Konto usunięte

Cytat:

ja bym ją jak najbardziej założyła do szkoły, na spacer, wyjście do kawiarni/restauracji, na jakieś spotkania. myślę, że wszystko zależy od tego jakie dobierzesz dodatki wiadomo, że na uczelnie nie pobiegniesz w szpilkach i z kopertówką ale płaskie buty, codzienna torebka, można na nią założyć coś na górę jeśli odpowiada Ci taki styl to jak najbardziej ją noś! przecież ta sukienka nie jest jakąś wyszukaną kreacją, żeby zakładać ją na specjalne okazje. według mnie ma codzienny fason i materiał szkoda, że na mnie źle leży
e8568007f733d5544c729bc90367d4fe20d6da38_65540b4a0b460 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:57   #4672
pronunciation
Zakorzenienie

jak tam dziś z cenami?
opadły czy nadal stoją bez zmian?
Stary 2011-01-05, 18:59   #4673
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
jak tam dziś z cenami?
opadły czy nadal stoją bez zmian?
Podobno bez zmian więc musimy uderzac w piątek
Stary 2011-01-05, 19:26   #4674
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margo777 Pokaż wiadomość
Hej! Chciałam zapytać dziewczyn z Warszawy, czy widziałyście może jeszcze gdzieś sweter z załącznika. Jest z dziecięcego - oczywiście chodzi mi o rozmiar największy z możliwych - czyli chyba na 14 lat Kosztował pierwotnie 149zł, na stronie widziałam, że został przeceniony na 80zł z hakiem. Jest jeszcze szansa, że gdzieś go dostanę? Trochę za późno się obudziłam
Ja nie jestem z Warszawy ale wątpie, że jeszcze go gdzieś dostaniesz.. miesiąc temu też byłam w jego poszukiwaniach w jednej zarze , i były 2 ostatnie, dodatkowo rozmiary dla małych dzieci tylko

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

w piatek po 11 uderzam do Zary
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:05   #4675
almirith
Raczkowanie

Ech... Jak zawsze zdaję sobie sprawę że coś jest mi potrzebne w ostatniej chwili... Właściwie mam małą nadzieję, że znajdę to co sobie upatrzyłam, jutro wyruszam na poszukiwania, ale nie zaszkodzi uprzednio zapytać

Czy któraś z Wizażanek z Warszawy widziała może:

1. mokasyny brązowe, jeszcze z lata. Podobne do tych w załączniku ale bez tych zwisających farfocli, z białymi rzemykami.

2. torby w stylu doctor's bag? Taka jak w załączniku tylko brązowa, dział TRF.

Baardzo proszę o ewentualne wskazówki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5366301032_2_1_3.jpg (12,5 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8769304100_1_1_3.jpg (23,1 KB, 35 załadowań)
Stary 2011-01-05, 20:34   #4676
BlairWaldorf
Zadomowienie

A jak myślicie - przecenią ta sukienkę słynną (czarną, czerwoną, camel) za 199zł?

"Pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy"

BlairWaldorf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:35   #4677
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlairWaldorf Pokaż wiadomość
A jak myślicie - przecenią ta sukienkę słynną (czarną, czerwoną, camel) za 199zł?
Bardzo wątpię Na stronie też jest jako nowa kolekcja więc szansa marna
Stary 2011-01-05, 22:26   #4678
kissmyname
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lady_alice Pokaż wiadomość
Mnie osobiście urzeka, piękna. Byłaby idealna gdyby nie te przeszycia. Ale nie można mieć wszystkiego. No i ma krój, który ładnie podkreśla kształty.
Gdybym miała ją w szafie zakładałabym do czarnych rajstop- to na pewno. Koniecznie do czarnych, klasycznych szpilek+ torebka... wybrałabym czerwoną/bordową z matowej skóry, coś a'la model torebki od
Céline ( jest podobna w Zarze na przecenie z 219zł na 169zł tylko bez klamerki, dorwałam ją). No i pokusiłabym się na kapelusz jak ze zdjęcia z mojego załącznika. Ale to już kwestia gustu... i biżuteria, może jakaś złota bransoletka ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_25391.jpg (66,6 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8093304020_1_1_3.jpg (11,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dds.jpg (16,8 KB, 28 załadowań)

Czas edycji: 2011-01-05 o 22:30
Stary 2011-01-05, 22:42   #4679
kissmyname
Raczkowanie

[QUOTE=zioła;24177893]Hej Zaromaniaczki!

Dorwałam ostatnio w dziale TRF czarne czółenka w rozmiarze 35. Od zawsze mam problem ze znalezieniem czegoś w małym rozmiarze, a tu niespodzianka
No i mam pytanie do stałych bywalczyń, czy czasem rzuca Wam się w oko rozmiar 35 w Zarze? Czy po prostu mi się udało? Nigdy nawet nie oglądałam butów w innym dziale niż Kids...
Do metki jest wparawdzie załączonona dodatkowa metka "Asian size",więc może po prostu te buty przeznaczone były na rynek azjatycki i jakimś cudem trafiły do nas?

Mam jeszcze prośbę Udało mi się kupic na przecenie trencz, na który miałam ochotę już wiosną, ale nie było wtedy mojego rozmiaru Tzn. (uściślam) - od wiosny przytyłam do rozmiaru który został w mojej Zarze
Doradźcie czy ujdzie ta torebka w połączeniu z płaszczem?
Miałam już odpuścic z zakupami, a dziś uprzytomniłam sobie że nie mam rzadnej pojemnej torby, która pasowałaby do tego płaszcza

Chyba miałaś duże szczęście bo rozmiar 35 w Zarze to jakaś cholerna rzadkość ( przynajmniej z moich obserwacji) Tak więc może jakieś uchowały się się i specjalnie na Ciebie czekały.

Zazdroszczę Ci tego trenczu. Jest piękny. Gdzieś go dorwała? Ja go ani raz u siebie nie widziałam od 27 grudnia . A marzył mi się, nie powiem, że nie... . Także gratuluję zakupu.
A torebka w kolorze pasteli... dlaczego nie? Do granatu jak najbardziej! Czerwona też, czerwona też!

,na mojej skromnej liście 'must have' pojawiła się nowa rzecz, otóż mam na myśli czerwoną sukienkę z nowej kolekcji... widziałyście ją na żywo? Co o niej sądzicie? Ciekawe jak leży.

Mam jeszcze pytanie do Warszawianek: widziałyście tą skórzaną bluzkę ze STUDIO u się ? Jak wypada rozmiarówka ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2048676800_1_1_3.jpg (21,2 KB, 42 załadowań)

Czas edycji: 2011-01-05 o 23:12
Stary 2011-01-05, 23:18   #4680
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlairWaldorf Pokaż wiadomość
widnieje jako nowa kolekcja, więc na 100% nie
trudno ją dostać nawet w cenie regularnej, więc to chodliwy towar

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości