2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 13:49   #2401
forssiczka
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Dzis zjadlam zelki i biszkopty....dokoncze biszkopty i od jutra koniec ze slodkim!!!!!
haha a ja wczoraj późno wieczorem upiekłam muffinki jabłkowe sztuk 20, z czego 4 zjadł mąż, a ja juz wsunęłam pozostałe 16 mogę piec od nowa

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:50   #2402
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

oszalec możnadobra,18 mamy szczepienie to się spytam co z tym napletkiem
Ilona-odnosnie Twojego drugiego pytania, to jasneeee, jakzeby inaczej u malego głoda, zdarza się
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:51   #2403
martucha84
Zakorzenienie

IlonaN2 NIKaP-n Klarissa my o basenie myśleliśmy od dawna bo widzieliśmy jak dzieci przyjaciół się cieszą no i postanowiliśmy pójść, u nas koszt jednorazowego wejścia to 25 zł karnet 80, myśleliśmy o tym żeby iść na taki zwykły basen ale doszliśmy do wniosku że woda na zwykłym będzie za zimna dla niego no i tam jest też chłodniej na zwenatrz niż u dzieciaków, no u nas niestety podgrzewanych wód nie ma, ale mamy świetne zajęcia zorganizowane na brodziku w sali dzieciaków więc czmeu nie oczywiście odrazu zdam relacje może nawet jakieś fotki zwrzucę

kaska ja odciągam ze 3-4 razy i tylko tyle ile schodzi żeby nie za mocno, a teraz już schodzi prawie cały

Zuziczka mój mąż mówi to samo że trzeba bu myć bo dziadkami chcemy przecież kiedyś być hahahahah

waniliaania cudnyyy

a o to skończone 5 mce Pata
p.s. to białe w buzi na 3 fotce to bańka śliny a nie ząb
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP0973.jpg (34,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP0981.jpg (40,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP1012.jpg (36,9 KB, 56 załadowań)

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-05 o 13:53
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:57   #2404
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Nie wytrzymalam i Dawidek wlasnie jadl 1/3 sloiczka jabluszka A mialam czekac do 8-mego hihi

Nie wiem czy mam mu dac teraz butle z mlekiem po tym? bo pewnie malo dla niego
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 13:59   #2405
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

martucha-fiu fiu fiu,ależ Ci przystojniak rośnie
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:04   #2406
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wytrzymalam i Dawidek wlasnie jadl 1/3 sloiczka jabluszka A mialam czekac do 8-mego hihi

napewno musisz podać ale poczekaj jak zgłodniej to mu dasz ja odczekiwałam zwykle aczkolwiek czasem po 5 minutach był płacz głodowy a czasem po 15 ale flachę dostał

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
martucha-fiu fiu fiu,ależ Ci przystojniak rośnie
hahahah jak mi jakaś go zabierze to ahhahhahaahhaha

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-05 o 14:12
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:06   #2407
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

tak, mleko na dojadkę

Martucha jaki on słodki wesolutki

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 14:23   #2408
hagar1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Tak jak pisze Hagar jak wyjdę to i tak myślami będę z małym Zacznę od basenu 2 h poza domem może dobrze mi zrobi

Mam dwa pytania
1) dziewczyny używające butelki tommy Teppie Kiedy zmieniłyście smoczki na 2?? Bo Franek ma 2,5 miesiąca i wydaje mi się że jak mu podaje moje mleko to go drażni że mało leci z 1 Koleiny jest niby 3+ ale zastanawiam się już nad zmianą??

2) dziewczyny karmiące cycem Czy jak wasze dziecko zje i po jedzeniu jest aktywne to zdarza wam się je dokarmić? Bo mój Franek czasem się domaga I czasem muszę bu dać bo się drze a czasem uda mi się go spacyfikować
basen? świetny pomysł ja jak się cieplej zrobi zamierzam z małą chodzić
co do pyt1 to nie mogę nic powiedzieć.
pyt 2. moja nie dojada. spróbuj po jedzeniu go dobrze odbić i jeszcze raz przystawić, czasami bąbel powietrze sprawia że dziecko czuje się już najedzone a po chwili znów che jeść bo bąbel zniknął i zrobiło się miejsce w brzusku

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak tak sie zastanawiam jak to jest z tym rozszerzaniem diety maluchów.
na moja ma 3miesiące u 2 tyg, wczoraj byłyśmy na szczepieniu i właśnie o to się pytałam i pediatra powiedział że tak bliżej 5 miesiąca można coś dawać. więc my jeszcze 4-5 tyg poczekamy

muszę lecieć bo moja mama przyszła, dokończę później papapa
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:30   #2409
waniliaania2009
Wtajemniczenie

jutro beda otwarte sklepy takie jak tesco?
Stary 2011-01-05, 14:42   #2410
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
basen? świetny pomysł ja jak się cieplej zrobi zamierzam z małą chodzić
co do pyt1 to nie mogę nic powiedzieć.
pyt 2. moja nie dojada. spróbuj po jedzeniu go dobrze odbić i jeszcze raz przystawić, czasami bąbel powietrze sprawia że dziecko czuje się już najedzone a po chwili znów che jeść bo bąbel zniknął i zrobiło się miejsce w brzusku
No właśnie to gdzieś wyczytałam i zaczęłam to robić i te 2.1 wytrzymuje Od poniedziałku będę próbować 2.30

Cytat:
Nie na pewno nie

Martucha
ta ślina na prawdę wygląda jak ząb
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:44   #2411
waniliaania2009
Wtajemniczenie

mam pytanie z serii glupich jak na sloiczku pisze d3eser to podajemy od razu, jak obiadek to podgrzewamy. A jak np dzis dawalam jablko, zjadl pol i reszte wsadzilam do lodowki to jak mu to jutro podac...... bo przeciez nie zimne??
Stary 2011-01-05, 14:49   #2412
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AAJJ Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą miałam niska samoocenę i kłopoty z komplekasmi a teraz to już nie mówię, ale mam silną wole i sie nie poddaje będe piękna i na basen kiedyś tam pójdę tylko na tą wiosnę się nie wyrobię... kg tylu nie zrzucę ,bo sie staram i nic...
No ja na basem się wybieram właśnie po to, żeby zrzucać kilogramy i ładnie potem wyglądać. Nie rozumiem czym się przejmujesz? Obcy ludzie to raczej mają swoje zmartwienia niż przejmowanie się twoimi kilogramami na basenie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
no ale jak już pisałam wyżej wirus nie jest jedyną przyczyną raka dlatego szczepionka uchroni przed wirusem, ale nie przed rakiem. Nie wiem czy wiesz ale rak szyjki macicy wcześnie wykryty ( cytologia) jest w pełni wyleczalny oczywiście nikomu tego nie zycze, bo to na pewno nie jest nic przyjemnego
Wiadomo, że przed wszystkim nie da się ochronić
Ale można próbować.

A o tym, że przyjeżdżają się do nas uczyć to słyszałam, ale co się dziwić, sama jak byłam w ciąży to słyszałam w poczekalni u ginka jak się jedna pani szczyciła, że nie była 10 lat u lekarza a druga że prawie 20...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
IlonaN2 NIKaP-n Klarissa my o basenie myśleliśmy od dawna bo widzieliśmy jak dzieci przyjaciół się cieszą no i postanowiliśmy pójść, u nas koszt jednorazowego wejścia to 25 zł karnet 80, myśleliśmy o tym żeby iść na taki zwykły basen ale doszliśmy do wniosku że woda na zwykłym będzie za zimna dla niego no i tam jest też chłodniej na zwenatrz niż u dzieciaków, no u nas niestety podgrzewanych wód nie ma, ale mamy świetne zajęcia zorganizowane na brodziku w sali dzieciaków więc czmeu nie oczywiście odrazu zdam relacje może nawet jakieś fotki zwrzucę
Ale tanio! U nas cykl zajęć to 500 zł, a pojedyncze to 50 zł...

Pat wygląda super
Stary 2011-01-05, 14:56   #2413
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
haha a ja wczoraj późno wieczorem upiekłam muffinki jabłkowe sztuk 20, z czego 4 zjadł mąż, a ja juz wsunęłam pozostałe 16 mogę piec od nowa

Daj przepisa

Cytat:

a o to skończone 5 mce Pata
p.s. to białe w buzi na 3 fotce to bańka śliny a nie ząb
Ja chcę iść, bo :
1. Pawełek kocha wodę
2. Znam dzieci, które od 2 mca chodzą i na nic nie chorują
To takie nasze wspólne będzie

Patrol wymiata, duzzzziii chłopiec słodasek
Niby te nasze dzieci juz takie większe, ale jeszcze takie maleńkie
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:57   #2414
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Martucha jaki on słodki wesolutki
ano po tacie

Cytat:
nie wszystko bedzie zamknięte

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość

Martucha
ta ślina na prawdę wygląda jak ząb
dlatego wolałam napisać

Cytat:
mam pytanie z serii glupich jak na sloiczku pisze d3eser to podajemy od razu, jak obiadek to podgrzewamy. A jak np dzis dawalam jablko, zjadl pol i reszte wsadzilam do lodowki to jak mu to jutro podac...... bo przeciez nie zimne??
ja wszystko podgrzewam, bez względu czy to owoc czy warzywo, a z lodówki to na bank

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
p
Ale tanio! U nas cykl zajęć to 500 zł, a pojedyncze to 50 zł...

Pat wygląda super
no sporo u nas za ten karnet za 80 masz 4-5 wejść zależy ile niedziel wypada w miesiącu, więc na razie pójdziemy raz a jak mu się spodoba to karnety będziemy brać, ale u was serio drogo, i to bardzo...
no i dziękuję za ciepłe słowa
Stary 2011-01-05, 15:44   #2415
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
Ja jutro szarotkę robię bo będę mieć gości najpierw po obiedzie, potem wieczorem a szarlotka się przyda

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
Ilona-odnosnie Twojego drugiego pytania, to jasneeee, jakzeby inaczej u malego głoda, zdarza się
No to widzę że nie tylko u mnie o jest Ale ja walczę i na razie 1:0 dla mnie

Cytat:
U nas ten basen tzn ten na który ja chce jeździć to jest w Wieliczce i am jest jeden pływacki a drugi taki ciepły po pa mi I te dzieci są w tym ciepłym Widziałam taką grupę to nie mogłam wyjść z podziwu Bo np dzieci trzymają sie rodziców (tzn oni je jakoś trzymają) i razem nurkują no szok A nawet takie małe 2 miesięczne było Ale na razie puki zima ja odpuszczam Ale od wiosny na 100% idziemy Bo ja w tym czasie będę sobie pływać a TZ z małym w akademii bobasa

Brodowa wyobraź sobie że znalazłam saszetkę PLANTEX i co mały ją wychlał (HIPP nie tknął) właśnie po jakiejś 1,30 h od karmienia (bo się darł że głodny) i co usnął po raz 2 bo po karmieniu cycem też zaliczył 20 minut drzemki Zobaczymy jak długo to potrwa ale to już mój sukces

Klarissa w Wieliczce tam gdzie ja na basen śmigam http://www.wieliczkacity.pl/dzialy/a...n-w-wieliczce/ masz 10 wejść 300zł a jednorazowe 35 zł

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2011-01-05 o 15:59

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 15:49   #2416
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
No ja na basem się wybieram właśnie po to, żeby zrzucać kilogramy i ładnie potem wyglądać. Nie rozumiem czym się przejmujesz? Obcy ludzie to raczej mają swoje zmartwienia niż przejmowanie się twoimi kilogramami na basenie

Kurcze ale ja bym sobie popluskała z małą ale u nas nie ma takich luksusów niestety...zazdroszczę, świetna sprawa! zwłaszcza dla malca

A o tym, że przyjeżdżają się do nas uczyć to słyszałam, ale co się dziwić, sama jak byłam w ciąży to słyszałam w poczekalni u ginka jak się jedna pani szczyciła, że nie była 10 lat u lekarza a druga że prawie 20..
no powód do dumy ale kurde najgorsze jest to że one sobie doskonale zdają sprawę czym to grozi i dlatego im dłużej do lekarza nie chodzą tym bardziej się boją

Wanilia

ja delikatnie podgrzewam jabłko w mikro

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 15:56   #2417
hagar1
Rozeznanie

muszę przyznać że babcia to genialny wynalazek

moja mama oszalała na punkcie wnusi, jak przychodzi no mogła bym nic przy małej nie robić, z chęcią z nią zostaje, dziś też zostanie a my z mężem na 2 godzinki wychodzimy. do tego wszystkiego nie wtrąca się do tego jak wychowujemy małą i zawsze pyta się jak to czy tamto robimy żeby bo ona nie che nic swojego wprowadzać. zawsze jak coś radzi to dodaje "to jest moje zdanie ale wy zrobicie jak uważacie"

co do basenu to ja mam szczęście bo moja koleżanka prowadzi naukę pływania dla niemowląt, więc może zniżkę dostanę muszę tylko wprawić się w jeżdżeniu autem (prawko zrobiłam dopiero w ciąży) żeby samochodem na basen jeździć a nie taksówkami, bo niestety moja znajoma prowadzi te zajęcia na obrzeżach miasta, więc jest dość daleko

dziś mam jakiś dziki apetyt, ciągle bym coś podjadała, niestety jak przechodzę koło lustra i widzę ten brzuch .....
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:05   #2418
elenka1
Rozeznanie

czesc kobietki
ja dzisiaj jakos nie mam weny na komputer, wzielam sie za sprzatanie i zeszło mi troszkę

moja Ola ma katar i z tej opkazji dostała od babci nawilżacz powietrza... tyle razy przymiezaliśmy się aby go kupic, ale zawsze szkoda bylo nam kasy, napewno sie przyda bo wysuszone śluzówki w nosie mam nawet ja

siedze i rozmyslam jaka by tu działalnośc otworzyć i nie mam pomysłu dlatego tez wpisalam w googlach pomysł na działalność gospodarcza i wiecie co wyskoczył mi pomysł "otwarcia" cmentarza dla psów i kotów, wczytałam się i wyszło na to ze to dochodowy interes, ciekawe jak w rzeczywistości

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 16:07   #2419
ycnan
Zadomowienie

Witam i przepraszam, ze bez cytatow czesci polskich znakow, ale mlody dzis nie pozwala mi nic zrobic

Odnosnie deprechy/doła, to dołączam do Waszego grona Nie mam nastroju się bawić z synkiem, wygłupiać, gadać wesoło, bo mi nie jest wesoło. A myśl o tym, co będzie niedługo z kasą, mnie przeraża. Już teraz nam brakuje na życie i gdyby nie moi rodzice, to nie mielibyśmy na nic poza pampersami
Kombinujemy coś już teraz, ale praca na umowę zlecenie (kilka godzin w tygodniu) mi się zbytnio nie opłaca, bo jako nie studentka więcej tracę na brutto/netto. Nie ma mowy o zostawieniu Boryska obcym, a moi rodzice pracują. Teściowa na emeryturze nauczycielskiej, ale dorabia sobie, więc tez odpada. No i nikogo więcej nie ma. Szukam teraz czegoś na popołudnia, bo mąż pracuje do 15 i mógłby z młodym zostawać. Z tym, że my się będziemy mijać w domu

Weronisia, nastraszyłaś mnie tym zwijaniem cycków w rulon. Ja tak kiedyś z mamą żartowałam, a tu serio takie uszy jamnika się robią

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
siedze i rozmyslam jaka by tu działalnośc otworzyć i nie mam pomysłu dlatego tez wpisalam w googlach pomysł na działalność gospodarcza i wiecie co wyskoczył mi pomysł "otwarcia" cmentarza dla psów i kotów, wczytałam się i wyszło na to ze to dochodowy interes, ciekawe jak w rzeczywistości
No, rozwaliłaś mnie

martucha, spóźnione GRATULACJE dla Patryka z okazji 5 miesięcy życia
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 16:13   #2420
elenka1
Rozeznanie

waniliana mieszanka jabłka z mlekiem nie brzmi najlepiej, napisz czy podałaś po jabłku mleko bo siekawa jestem, wkoncu w lutym tez mnie czeka dokarmianie słoiczkami

hagar ja codziennie zaczynam sie odchudzac... jak narazie od wczoraj nie tknelam nawet jednego cukierka

OLA 6.10.2010
Stary 2011-01-05, 16:19   #2421
ycnan
Zadomowienie

No i zapomniałam: Borysek w piątek kończy 4 miesiące i wiecie co "robi" od kilku dni? Miewa wzwód... Wczesniej tak nie miał, a teraz, jak mu jeżdżę chusteczką koło siurka i go ruszę, to zaraz staje. masakra
Stary 2011-01-05, 16:30   #2422
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
No i zapomniałam: Borysek w piątek kończy 4 miesiące i wiecie co "robi" od kilku dni? Miewa wzwód... Wczesniej tak nie miał, a teraz, jak mu jeżdżę chusteczką koło siurka i go ruszę, to zaraz staje. masakra
to co to bedzie za 20 lat

OLA 6.10.2010
Stary 2011-01-05, 16:33   #2423
Zuziczka
Rozeznanie

Lenka- Malenka jak zwykle piekna. Sliczna ta sukienusia welniana czy dzininkowa
Martucha- 5msc? Wow, ale zlecialo! No ale w sumie my zaraz mamy 4 Pat jest juz taki meski!

Cytat:
Ycnan- a moze siku mu sie chce? a ty od razu wzwod Olek ostatnio sika na potege (najczesciej u TZ) Dzis go obsikal przed wyjsciem do pracy i biedny musial tak leciec

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 16:53   #2424
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Ycnan- a moze siku mu sie chce? a ty od razu wzwod Olek ostatnio sika na potege (najczesciej u TZ) Dzis go obsikal przed wyjsciem do pracy i biedny musial tak leciec
jest to możliwe bo ja zauważyłam to u Franka i wyczytałam że dzieci mają wzwody

Tz wrócił i ogarnęłam z nim moją depreche odnośnie niani i tym podobne Ustalono tak Ja w poniedziałki o 7-12 na uczelni Tz z małym . Kolejny dzięń potzrebuje na uczelni i albo to będzie popołudniu jak TZ już będzie w domu albo w weekend Niania na razei odpada Franek jest za mały koniec kropka Do końca września można tak ciągnąć a potem to już Franek rok będzie miął i się zobaczy
Stary 2011-01-05, 16:57   #2425
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Ycnan- a moze siku mu sie chce? a ty od razu wzwod
Ano właśnie nie Na siku mu sie tylko podnosi, a teraz zaczął mu pęcznieć cały No i, jak to mąż określił, "aż mu grzybka widać"
Stary 2011-01-05, 17:33   #2426
malwina1204
Rozeznanie

dałam małej czopek paracetanol na noc żeby jej nic nie bolało

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g

Edytowane przez malwina1204
Czas edycji: 2011-01-05 o 18:27
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 17:34   #2427
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny

nie wiem czy dam rade was nadrobić miałysmy ciezkie 2 dni ja nie wiem jak biore ją na dwór to potem nie chce spać i jest płaczliwa....
Dziś byliśmy na szczepieniu 5w1 +zółtaczka narazie jest ok Amelka dobrze się czujezebym nie zapeszyła czopki mam na wszelki wypadek.Az biedaczka się pomoczyła cała tak ją bolała ta szczepionka żółtaczkowa,za 6tyg znów ,i po tych 6 znów nie wiedziałóam że aż 3 razy po 110złTroche jestem zła bo ją mierzyli i zle to zrobili im wyszło 57cm a mi wychodzi 60 cm nie umią mierzyć a gwiazda waży 5200g

chciałam się pochwalić AMELIA wczoraj majgła się z brzuszka na plecki dwa razy

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

moja mama też dzwoni do mnie i pyta :może zostane z wnusią ??hehe a ja że nie musi .Karmie piersią i narazie jej nie zostawiam ale dobrze że możemy liczyc na mamy

Moja tesciowa mnie wkurza , dzis np jej nie pasowało że wzieliśmy szczepionke 5w1 że dziecko powinno dostac kazdą szczepionke w i innym dniu itp a tż na mnie żebym mu to wytłumaczyła wkurzyłam się i powiedziałam swoje nastepnie opusciłam pokoj wrrrrr

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

klarissa-sama chce zacząc z małą chodzić na basen wiosną lub latem ale musze isc sie dowiedzieć czy u nas można bo to nie jest duze miasto i ciezko bedzie ale interesuje mnie to bardzo .Ja pływac nie umię ale w brodziku z małą może byc i tż bym brała

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

niuniuniau-ja mam straszny bol pleców nie do opisania nie wiem co mam z tym zrobic spac nie moge przez to

martucha,wanilia-dzieciaczki supppppper

ilona Amelia chce tylko na rece ja juz nie daje rady jak bardzo placze wezme ją zabawiam wszystkim tż od razu na rece a potem ja mam problemy z tym bo kregosłup mi pada

Co do brzucha to mi do mojej wagi z przed ciąży brakuje 4 kg do zrzucenia ćwicze codziennie 6 weidera i ćwicze hula hop na puncie figury mam hopla od dawna , są efekty po 6weidera bo już weszłam w spodnie po ciązyrozmiar 38 teraz kupiłam spodzie 30rozmiar taka rozmiarówka to lecą mi wiec juz widac efekty a na tej rozmiarówce nosiłam 28 więc blisko , jezdze tez na rowerku domowym ale choinka stoi i musze troche odczekac bez rowerka jeszcze 2tyg

Stary 2011-01-05, 17:40   #2428
elenka1
Rozeznanie

dziewczyny głupie pytanko ale chcialam mojego tz chrzesnicy zamowic baleriny z h&m na allegro i ma ktoras z was pojecie jaki rozmiar na 8 msczna dziewczynke???

OLA 6.10.2010
Stary 2011-01-05, 17:45   #2429
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
waniliana mieszanka jabłka z mlekiem nie brzmi najlepiej, napisz czy podałaś po jabłku mleko bo siekawa jestem, wkoncu w lutym tez mnie czeka dokarmianie słoiczkami
dalam jabluszko a potem flaszke mleka I nic nie bylo. Trzeba dawac mleko bo samym jabluszkiem sie nie najadl. Tyle ze nie podgrzalam jabluszka bo nie wiedzilam (na opakowaniu pisalo aby nie podgrzewac). Ale dziewczyny pisza ze podgrzewaja wiec ja tez bede. Tylko nie wiem w czym????

Wlasnie w czym wy podgrzewacie. Chciclabym w podgrzewaczu, ale mam z aventu a tam nie ma spacjalnego talerzyka. nie chce w sloiczku bo chce 1/2 zostawiac na drugi dzien. I pomyslu nie mam....brrrr

ycnan mojemu staje jak chce mu sie spiku od poczatku tak mial

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2011-01-05 o 17:47
Stary 2011-01-05, 18:24   #2430
malwina1204
Rozeznanie

dr dzis mówiła że w 4 miesiacu moge zaczac podawac jabłko i soczek .Amelka jak pójdzie spać o 20 to wstaje dopiero po 1 lub po 2 wiec troche wyspana jestem

Edytowane przez malwina1204
Czas edycji: 2011-01-05 o 18:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości