Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 13:40   #811
Camilla
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V

mysia m porost godny pozazdroszczenia. Masz piekne włosy. Mam takie pytanie, czy Ty włosy układasz w sensie suszarka szcztka jakaś pianka, czy one Ci się tak same układają?

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:58   #812
mysia m
Zakorzenienie

camilla, dziekuję bardzo
mam włosy typu 2b a wiec falujace, średniej grubości, ale bardzo gęste.
jesli ukłądam w fale, to bez suszarki, wgniatam tylko piankę i wyglądają tak-2 zdjecie (z października, jeszce wilgotne)- musze zaktualizowac, ale ostatnio ciagle nosze proste.
jesli chce proste, to rozczesuje po myciu, daje kropelke mleczka prostującego i susze suszarka letnim nawiewem az beda prawie suche, przeczesujac grzebieniem. na koniec podwijam odrobine pod spód na szczotce, bo inaczej czesc pasm wywija sie w prawo a inne w lewo. I koniec. Nie uzywam lakieru. Czasem troszke wosku jesli chce zaakcentowac cieniowanie. nie uzywam prostownicy. zdjecie 1 z dzis
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg styczen3.jpg (33,0 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 101100.jpg (64,4 KB, 75 załadowań)

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2011-01-07 o 11:23
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 15:15   #813
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
camilla, dziekuję bardzo
mam włosy typu 2b a wiec falujace, średniej grubości, ale bardzo gęste.
jesli ukłądam w fale, to bez suszarki, wgniatam tylko piankę i wyglądają tak-2 zdjecie (z października, jeszce wilgotne)- musze zaktualizowac, ale ostatnio ciagle nosze proste.
jesli chce proste, to rozczesuje po myciu, daje kropelke mleczka prostującego i susze suszarka az beda prawie suche. na koniec podwijam odrobine pod spód na szczotce, bo inaczej czesc pasm wywija sie w prawo a inne w lewo. I koniec. Nie uzywam lakieru. Czasem troszke wosku jesli chce zaakcentowac cieniowanie. nie uzywam prostownicy. zdjecie 1 z dzis
A ja wolę Twoje fale...nie prostować!

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 17:00   #814
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Słuchajcie.. Moim zdaniem (i wielu fryzjerów oraz profesorów z mojej byłej i obecnej szkoły bo konsultowałam to wiele razy) szybszy porost włosów nie istnieje. Porost włosów (i paznokci) jest zaprogramowany genetycznie, tak jak ich struktura i jakość (np. grubość, kolor, gęstość, czy włosy są proste czy kręcone, gładkie czy szorstkie, podatne itp) No nie wiem, bardzo mnie to zastanawia, kiedys jedna dziewczyna mówiła, że stosowała środki (ampułki Radical i jakies inne wcierki, tabletki Vitapil, jakieś nisim fast itp) i z 1 cm na miesiac zaczęły jej rosnąć 3 cm na miesiac. Wydaje mi się to nie możliwe. Ale:
Z czystej ciekawości oraz dla potwierdzenia mojej tezy sama zakupiłam i zaczęłam stosować specyfiki. Ampułki Radical, specjalne szampony z apteki ziołowe, lecznicze, Vax i BioVax, Vitapil, wodę brzozową. Włosy rosną mi bardzo wolno, po 3-4 tyg mój odrost to zaledwie 4 mm, i uwierzcie, że nic, żadnej różnicy nie zauważyłam. Nie wiem czy to jest autosugestia czy coś w tym stylu, że ludziom się wydaje że włosy rosną szybciej. Sama juz nie wiem co o tym sądzić.
To tak samo jak z łysieniem, jeśli łysienie już istnieje (np zakola), żaden lek nie sprawi, że zaczną rosnąć włosy, ponieważ mieszek już nie jest zdolny do wytworzenia nowej cebulki. Jedynie przeszczep pozostaje.
FryzjerstwoMojaPasja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 17:03   #815
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FryzjerstwoMojaPasja Pokaż wiadomość
No nie wiem, bardzo mnie to zastanawia, kiedys jedna dziewczyna mówiła, że stosowała środki (ampułki Radical i jakies inne wcierki, tabletki Vitapil, jakieś nisim fast itp) i z 1 cm na miesiac zaczęły jej rosnąć 3 cm na miesiac. Wydaje mi się to nie możliwe.

Ciekawe która

Tutaj dziewczyn nie przekonasz, że sobie wmawiają, że im szybciej rosną włosy.
Stary 2011-01-05, 17:06   #816
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość

Ciekawe która

Tutaj dziewczyn nie przekonasz, że sobie wmawiają, że im szybciej rosną włosy.
Nie próbuję nikogo przekonać, napisałam moją wiedzę na ten temat i podzieliłam się moimi spostrzeżeniami. Nie próbuję nikomu wmówić, napisałam tylko swoje zdanie na ten temat..
Stary 2011-01-05, 17:07   #817
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Nie próbuję nikogo przekonać, napisałam moją wiedzę na ten temat i podzieliłam się moimi spostrzeżeniami. Nie próbuję nikomu wmówić, napisałam tylko swoje zdanie na ten temat..
Na tym wątku to nawet zdjęcia mówią same za siebie
Stary 2011-01-05, 17:08   #818
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Na tym wątku to nawet zdjęcia mówią same za siebie
Oczywiście, nie wątpie, szkoda, że na moje włosy akurat te cudowne sposoby nie działają.. Widocznie jestem w 1% na których nie działa.. Akurat ja :-(
Stary 2011-01-05, 17:10   #819
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, nie wątpie, szkoda, że na moje włosy akurat te cudowne sposoby nie działają.. Widocznie jestem w 1% na których nie działa.. Akurat ja :-(
Niekoniecznie. Niektórzy próbują wieelu rzeczy aż w końcu znajdą coś dla siebie
Stary 2011-01-05, 17:12   #820
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Niekoniecznie. Niektórzy próbują wieelu rzeczy aż w końcu znajdą coś dla siebie
Eee, jakoś nie mam zamiaru wyrzucać pieniędzy w błoto. Wolę skupić się na pielęgnacji. Ciągle mi mało.
Stary 2011-01-05, 17:13   #821
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchajcie.. Moim zdaniem (i wielu fryzjerów oraz profesorów z mojej byłej i obecnej szkoły bo konsultowałam to wiele razy) szybszy porost włosów nie istnieje. Porost włosów (i paznokci) jest zaprogramowany genetycznie, tak jak ich struktura i jakość (np. grubość, kolor, gęstość, czy włosy są proste czy kręcone, gładkie czy szorstkie, podatne itp) No nie wiem, bardzo mnie to zastanawia, kiedys jedna dziewczyna mówiła, że stosowała środki (ampułki Radical i jakies inne wcierki, tabletki Vitapil, jakieś nisim fast itp) i z 1 cm na miesiac zaczęły jej rosnąć 3 cm na miesiac. Wydaje mi się to nie możliwe. Ale:
Z czystej ciekawości oraz dla potwierdzenia mojej tezy sama zakupiłam i zaczęłam stosować specyfiki. Ampułki Radical, specjalne szampony z apteki ziołowe, lecznicze, Vax i BioVax, Vitapil, wodę brzozową. Włosy rosną mi bardzo wolno, po 3-4 tyg mój odrost to zaledwie 4 mm, i uwierzcie, że nic, żadnej różnicy nie zauważyłam. Nie wiem czy to jest autosugestia czy coś w tym stylu, że ludziom się wydaje że włosy rosną szybciej. Sama juz nie wiem co o tym sądzić.
Stosuje rozne srodki od pewnego czasu. I fakt, szybciej rosnac nie zaczely, ale pojawily sie baby hair, wlosy przestaly wypadac.
Nawet linia wlosow mi sie przesuwa. Mam baby hair w miejscach gdzie wlosow nie bylo. Sama nie wierzylam, ale widze co widze, nie oszukuje sie. Tymbardziej ze cudow sie nie spodziewalam i podchodzilam raczej sceptycznie do kazdego srodka. Wierzylam ze moga troche zahamowac wypadanie, ale nie masowy porost nowych wlosow.

Cytat:
To tak samo jak z łysieniem, jeśli łysienie już istnieje (np zakola), żaden lek nie sprawi, że zaczną rosnąć włosy, ponieważ mieszek już nie jest zdolny do wytworzenia nowej cebulki. Jedynie przeszczep pozostaje.
Tu sie nie zgodze, bo mam w domu lysiejacego chlopa i jakios tam gdzie byl juz lysy jednak nowe wlosy urosly.
Moze nie zarosly calkowiecie ale jednak cos odroslo.
Nie mam zdjecia przed alemoge zrobic po. I tak widac granice pomiedzy tymi nowymi i staryni,bo na te nowe sa rzadsze.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 17:16   #822
limetka87
BAN stały

Cytat:
Eee, jakoś nie mam zamiaru wyrzucać pieniędzy w błoto. Wolę skupić się na pielęgnacji. Ciągle mi mało.
nie tylko na ciebie nie dziala probwalam stsowac tutaj polecane kosmetyki przez pol roku i lipa niecaly 1cm na miesiac wiec skupilam sie na pilegnacji mi tez te wszystkie cuda ziolowe nie pomagaja,robia tylko siano,wysuszaja i plątaja wlosy ot co mi robia...

jedynie jestem zadowlona z maski revlona i szamponu bell hair na porost kurat nie wierze w jego magiczna moc ,aczkolwiek mam ladne wlosy po nim wiec stosuje
limetka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 17:23   #823
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Stosuje rozne srodki od pewnego czasu. I fakt, szybciej rosnac nie zaczely, ale pojawily sie baby hair, wlosy przestaly wypadac.
Nawet linia wlosow mi sie przesuwa. Mam baby hair w miejscach gdzie wlosow nie bylo. Sama nie wierzylam, ale widze co widze, nie oszukuje sie. Tymbardziej ze cudow sie nie spodziewalam i podchodzilam raczej sceptycznie do kazdego srodka. Wierzylam ze moga troche zahamowac wypadanie, ale nie masowy porost nowych wlosow.

Tu sie nie zgodze, bo mam w domu lysiejacego chlopa i jakios tam gdzie byl juz lysy jednak nowe wlosy urosly.
Moze nie zarosly calkowiecie ale jednak cos odroslo.
Nie mam zdjecia przed alemoge zrobic po. I tak widac granice pomiedzy tymi nowymi i staryni,bo na te nowe sa rzadsze.
Ja po tych srodkach tez mialam nowe male wloski, ale nie rosly szybciej,a szkoda

Wiesz, to ze cos mu odroslo to sie zgodze. A stalo sie tak dlatego, ze odrosly te wlosy gdzie mieszek nie byl calkowicie zamkniety i niezdolny. Proces lysienia jest dlugotrwaly (mam na mysli lysienie meskie zakola itp), wlosy stopniowo wyrastaja slabsze i ciensze az w koncu mieszek calkowicie zanika i zamyka się, rogowacieje itp. Co sie bede rozpisywac.. To bardzo skomplikowane, ale wierze, ze cos mu odroslo Jednak nie da się tego procesu odwrócić w 100%, prawda?

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez limetka87 Pokaż wiadomość
nie tylko na ciebie nie dziala probwalam stsowac tutaj polecane kosmetyki przez pol roku i lipa niecaly 1cm na miesiac wiec skupilam sie na pilegnacji mi tez te wszystkie cuda ziolowe nie pomagaja,robia tylko siano,wysuszaja i plątaja wlosy ot co mi robia...

jedynie jestem zadowlona z maski revlona i szamponu bell hair na porost kurat nie wierze w jego magiczna moc ,aczkolwiek mam ladne wlosy po nim wiec stosuje
Dokladnie.. Mi to rosna 4 mm na miesiac, koszmar.. :|
Stary 2011-01-05, 17:30   #824
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, to ze cos mu odroslo to sie zgodze. A stalo sie tak dlatego, ze odrosly te wlosy gdzie mieszek nie byl calkowicie zamkniety i niezdolny. Proces lysienia jest dlugotrwaly (mam na mysli lysienie meskie zakola itp), wlosy stopniowo wyrastaja slabsze i ciensze az w koncu mieszek calkowicie zanika i zamyka się, rogowacieje itp. Co sie bede rozpisywac.. To bardzo skomplikowane, ale wierze, ze cos mu odroslo Jednak nie da się tego procesu odwrócić w 100%, prawda?
A teraz w 100% sie zgadzam z toba

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Dokladnie.. Mi to rosna 4 mm na miesiac, koszmar.. :|
Oj to faktycznie wolniutko. mi rosna 1.5 cm i jeszcze marudze. A mojej siostrze i mamie tak szybko rosna, a im ie zalezy wcale, bo mama ma krotkie, a siotra dluzsze ale nie ma jakiegos cisnienia na dlugasne jak ja.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-01-05, 17:31   #825
FryzjerstwoMojaPasja
BAN stały

Cytat:
A teraz w 100% sie zgadzam z toba
Swoją drogą przerąbane z tym łysieniem. Mój facet i jego włosy mają się w marę dobrze hehehe, ale już zauważyłam że zaczynają robić mu się zakola, linia włosów (tzw kontur) przy zakolach jest bardzo przerzedzony, widac, ze juz wypadaja wlosy i nie odrastaja nowe albo odrastają bardzo słabe. Wiec czesto robie mu masaz (stymuluje on mieszki wlosowe i poprawia ukrwienie) i wcieram rozne srodki, Vichy, Radical, wyciagi ze skrzypu, Biovaxy, Vaxy. Mam nadzieje, ze chociaz troche spowolni ten proces...
Stary 2011-01-05, 18:14   #826
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

A że nie ma czegoś takiego, jak szybszy porost - tu się nie zgodzę!

Sama jestem przykładem, siostra na przerwę świąteczną wróciła do miasta i się spytała mnie, jakim cudem w ciągu tych 3,5 miesięcy urosły mi tak włosy.
I się nie dziwię jej pytaniu, bo nigdy tak szybko mi nie rosły, w ciągu dwóch miesięcy urobiłam moją średnią za pół roku
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 19:10   #827
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez mourie Pokaż wiadomość
Od dwóch tygodni stosuję regularnie co wieczór lotion Alpecin i jestem w szoku, ponieważ przez te dwa tygodnie włosy urosły mi prawie 2 cm!
Raz mrowi, raz nie mrowi, ale póki co z rezultatów jestem bardzo zadowolona
Do tego piję raz mieszankę pokrzywy i skrzypu i nic poza tym.

tak tak.. cudy
o coś takiego?
http://allegro.pl/alpecin-tonik-spec...4.html#gallery
gdzie kupujecie hm?
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 19:12   #828
_Sarenka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość

tak tak.. cudy
o coś takiego?
http://allegro.pl/alpecin-tonik-spec...4.html#gallery
gdzie kupujecie hm?
ja ten tonik widziałam w wispolu za około 35zł.
Stary 2011-01-05, 19:14   #829
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją drogą przerąbane z tym łysieniem. Mój facet i jego włosy mają się w marę dobrze hehehe, ale już zauważyłam że zaczynają robić mu się zakola, linia włosów (tzw kontur) przy zakolach jest bardzo przerzedzony, widac, ze juz wypadaja wlosy i nie odrastaja nowe albo odrastają bardzo słabe. Wiec czesto robie mu masaz (stymuluje on mieszki wlosowe i poprawia ukrwienie) i wcieram rozne srodki, Vichy, Radical, wyciagi ze skrzypu, Biovaxy, Vaxy. Mam nadzieje, ze chociaz troche spowolni ten proces...
U mojego najpierw efekt byl po ampulkach Radical, a potem szampon alpecin. Ten to cudu dokonal w blyskawicznym tempie.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-01-05, 20:10   #830
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Widziałam, że potem trochę tę wypowiedź wyprostowałaś, ale jednak muszę się do niej odnieść.
Mój TŻ łysieje...tzn...łysiał
Od ok. 2 miesięcy stosuje produkt firmy Kirkland (nienajtańszy) i tam, gdzie była goła skóra- rosną włosy.
Dlaczego tak się dzieje?
Gdy włos wypada i już nie odrasta- mężczyzna ma ok. 5 lat na to, aby zacząć o siebie dbać (oczywiście jest to kwestia indywidualna, ale mniej więcej tyle to właśnie trwa). Po mniej więcej tym okresie mieszek włosowy się zabliźnia i już nie ma możliwości aby one odrosły.
Dlatego po jakimś czasie od wyłysienia jedyną alternatywą nie pozostaje przeszczep, o nie

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:27   #831
Kileczka
Zadomowienie

a ja już piąty miesiąc walczę. piję pokrzywę, wcieram różne specyfiki, masaże itd... i nic kompletnie. załamać się można.
teraz skupię się na pielęgnacji. najpierw podetnę końcówki i będę walczyła żeby rosły(powoli), ale zdrowe.
Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm.

Stary 2011-01-05, 20:28   #832
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez mourie Pokaż wiadomość
Od dwóch tygodni stosuję regularnie co wieczór lotion Alpecin i jestem w szoku, ponieważ przez te dwa tygodnie włosy urosły mi prawie 2 cm!
Raz mrowi, raz nie mrowi, ale póki co z rezultatów jestem bardzo zadowolona
Do tego piję raz mieszankę pokrzywy i skrzypu i nic poza tym.

nie wiem czy się nie poddam i nie skoncze juz tego spamowania wizazowego.. <bezradna> ; (
tato wciaz mnie pociesza -> "wystarczy wszystko jesc! a nie kase wydawac na to! lepiej idz sobie kupic te fajne obcisle spodnie!"
..
Stary 2011-01-05, 22:47   #833
EmilaDz78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
zaktualizowałam mój porost na dzienniku
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=284

Od 3 tygodni nie stosuję mgiełki, bo mi się skonczyła i chce żeby skóra głowy odpoczęła od tego alkoholu - stosowałam bez przerwy przez 3 miesiące. Pokrzywe i vitapil tez odstawiłam na 3 tyg, ale teraz wracam. Dlatego przyrost w tym miesiącu był mniejszy- tylko 1,5cm.

Gdy skoncze vitapil chce spróbowac skrzypovity albo konkurencyjnego Merza, choc vitapil wydaje mi się ciekawszy składem- ma drożdze a to juz cała pula witamin z grupy B. Aczkolwiek troche mi się znudził Zamiast wcierki bede stosowac 1x w tygodniu maseczke z żółtka, oliwy i miodu. Oczywiście przekabluję jak efekty
Aż mi się nie chce wierzyć że tak szybko urosły ,ja też tak chcę

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2418156 4]A że nie ma czegoś takiego, jak szybszy porost - tu się nie zgodzę!

Sama jestem przykładem, siostra na przerwę świąteczną wróciła do miasta i się spytała mnie, jakim cudem w ciągu tych 3,5 miesięcy urosły mi tak włosy.
I się nie dziwię jej pytaniu, bo nigdy tak szybko mi nie rosły, w ciągu dwóch miesięcy urobiłam moją średnią za pół roku [/QUOTE]
A co tak zadziałało?
EmilaDz78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 22:50   #834
kocurzyca
Zakorzenienie

A jeszcze wlasnie z tymi meskimi lysinkami. Jak te wlosy zaczely odrastac to poczatkowo wygladalo to strasznie,bo zanim wlosy sie przebily to takie krostki sie porobily. Wygladalo to strasznie. I po kilku dniach z kazdej takiej krostki wyrosl wlos.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-01-06, 00:31   #835
sylvia_doll
CORELIPS

wispol mam tuż obok przystanku kilkadziesiąt metrów a zaaawsze się nie chce mi wstąpić.. dziuby dziuby dziuby...

(zmotywujcie mnie jakimś hamskim tekstem, że ołysieję, że będę paskudnie wyglądać jak isę nie wezmę za siebie )
Stary 2011-01-06, 09:58   #836
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
A jeszcze wlasnie z tymi meskimi lysinkami. Jak te wlosy zaczely odrastac to poczatkowo wygladalo to strasznie,bo zanim wlosy sie przebily to takie krostki sie porobily. Wygladalo to strasznie. I po kilku dniach z kazdej takiej krostki wyrosl wlos.
Hmmm...u mojego tak nie było...od razu zaczęły wyrastać takie małe kiełki kłujące

Nawet nie masz pojęcia jak mu takie malutkie przerzedzenie na czubku ładnie zarosło
Dziś tak się przyjrzałam i nie mogłam uwierzyć
Szkoda, że ten produkt nie jest przeznaczony dla kobiet, bo sama bym go wmasowywała a na cenę starałabym się nie patrzeć

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:22   #837
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez EmilaDz78 Pokaż wiadomość
A co tak zadziałało?
Pijam zioła, robię płukanki i wcierki ziołowe, do tego oczywiście zdrowa dieta.
Poza tym w ruch idzie codziennie woda brzozowa, co 3 dni nafta kosmetyczna, 2 razy na tydzień olej rycynowy, co drugi dzień olejuję kokosowym na noc.
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:43   #838
tristen
Raczkowanie

a mi niby w miare rosną ale są matowe.... tzn pierwszy dzień błysk a potem z upływem dnia i nastepny mat taki i takie nijakie (nie tłuste)

Etorebeczkowy kod zniżkowy !
8aaea585
tristen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:02   #839
EmilaDz78
Zadomowienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2419287 9]Pijam zioła, robię płukanki i wcierki ziołowe, do tego oczywiście zdrowa dieta.
Poza tym w ruch idzie codziennie woda brzozowa, co 3 dni nafta kosmetyczna, 2 razy na tydzień olej rycynowy, co drugi dzień olejuję kokosowym na noc.[/QUOTE]
Dziękuję za odpowiedz,muszę zaopatrzyć sie w wodę brzozową.
Ja ziół piję sporo bo od kilku lat leczę się tylko ziołami(czasami są to mieszanki kilkunastu ziół),też uważam na dietę tzn.jem raczej pełnowartościowe pożywienie,nie używam szamponów z SLS ami i dbam o włosy a rosną mi strasznie wolno.ale wypróbuje Twoje sposoby.
Zielarka powiedziała mi kiedyś że skrzyp trzeba gotować na wolniutkim ogniu 20min. wtedy wytrąca się krzem,mojej koleżance poznikały od tego wywaru siwe włosy,ja chyba włącze skrzyp bo ostatnio coraz więcej mi się skrzy na głowie
A jakie ty ziółka pijesz?
EmilaDz78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:06   #840
201608251020
Konto usunięte

Dziewczyny a czy ziółkami można "przedobrzyć"? TŻ kupił mi taki tłok do zaparzania bo wie że lubię pijać takie mikstury.

i do takiego dzbanka 850 ml wkładam:
2 saszetki pokrzywy
saszetkę herbaty zielonej
2 łyżeczki herbaty ekologicznej Motylem Byłem (odchudzająca )
Skład: liść brzozy, poziomki; kłącze perzu; liść pokrzywy, jeżyny; kwiat bzu czarnego, owoc jałowca, jarzębiny oraz owoc bzu czarnego w różnych proporcjach.

czy to się miesza w niebezpiecznych proporcjach czy nic sobie tym nie zrobię?
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości