Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 17:59   #691
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
dziewczyny bo dobieram jeszcze rzeczy na aukcji i czytam wszystkie płyny z Nivei do kąpieli są powyżej pierwszego miesiąca życia więc trzeba szukać jakiś innych. co myślicie? Czy "olewacie" to?
Bo jak nie to pokuszę się na to http://allegro.pl/johnson-s-baby-ply...384489145.html
Ja na początek chyba kupię jakieś apteczne preparaty, bo czytałam, że po J&J może też wystąpić uczulenie.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

nie było mnie tu cały dzień, bo miałam trochę spraw na głowie,

ja jednak jakaś inna jestem,
bo generalnie nie lubię rozmawiać przez telefon,
a z obcymi ludźmi albo załatwiać jakieś sprawy to już wogóle

No i miałam dzisiaj zadzwonić do położnej,
takiej którą chce mieć przy porodzie,
i nie zadzwoniłam
stresowało mnie to, i nie wiem czemu
To ja jestem tak samo inna jak Ty. Telefon to mój wróg Nienawidzę nic załatwiać przez telefon, nie lubię długo rozmawiać, a jak z kimś obcym gadam to zawsze ze stresu zapominam o co miałam zapytać.
Ładne mebelki masz i widzę, że również zamiłowanie do koloru fioletowego

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Witam Was kobietki
Chciałabym się przyłączyć do Waszego grona. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie.

Jestem w 24 TC i na połówkowym wyszło, że będzie dziewucha Jest to moja pierwsza ciąża i jak pomyślę o porodzie to ogarnia mnie paniczny strach. Powoli zaczynam kompletować rzeczy dla małej ale jakoś mi słabo idzie. Kompletnie się nie znam i nie wiem co potrzeba. Przeczytałam Wasz cały 3 wątek i już powoli zaczynam wiedzieć o co chodzi.
Witamy

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:02   #692
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
ale dałyście popalić...nie mam siły nadrabiać wszystkich postów i odpisze tylko na kilka. Byłam dziś na zakupach dalej kompletować wyprawkę...zaraz sie pochwalę, ale najpierw
blackrose4u też mam tą butelkę z auchana i jeszcze jedną 260 ml - a za nim je podamy naszym maluszkom, trzeba je wyparzyć
do szpitala zabieram- tak jak miałam ostatnio - papcie i klapki do kąpieli bo nie potrzebuję złapać grzybka na stopkach

megi2015 ja też zaczynam kupowac jakies kosmetyki dla Niuni ale wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która w czerwcu urodziła synka i poradziła żeby na początek tylko kupic płyn do kąpieli, szampon, puder do pupy i linomag a resztę po powrocie - a jak dziś byłam na tych zakupach to trafiłam do takiej hurtowni, gdzie są tylko żeczy dla maluszków i facet powiedział, żeby nie kupowac nic z johnsona bo dużo dzieci jest na nie uczulone - lepsza podobno nivea i bambino

diatoma trzymaj się i zaciskaj nogi

a teraz pokazuję co kupiłam
1. gąbkę do wanienki i te wielgaśne podpaski
2. podkłady na łóżko do szpitala 5 szt (facet mówił w sklepie, że jak w szpitalu nie wykorzystam to można kłaść je później do łóżeczka zamiast ceratki) i majciochy jednorazowe poporodowe 5 szt.
3. dwie kroszetki
4. 4 szt. kolorowych pieluszek tetrowych (nie kupuje tych flanelowych, bo nawet przewijając małą na przewijak będę kładła tetrówki a i mam 10 szt. białych
5. gotową wyprawkę do szpitala, czyli półśpiochy, kaftanik, bodziaki, niedrapki, czapeczka smerfetka, śliniak 47 zł
zakochałam się w tej gotowej wyprace gdzie ją dorwałaś?
Cytat:
zdjęcia
śliczna ta pościel. Taka subtelna a jak gatunkowo z nią?

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:03   #693
izunia233
Zadomowienie

Powiedzcie mi jakiej wielkości kupujecie pieluchy tetrowe? bo widziałam 60,70 i 80x80 i nie wiem jakie zamówić oraz w jakiej ilości?
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:04   #694
blackrose4u
Wtajemniczenie

ja zamówiłam 70x80 15szt i 3szt 80x80

oczekujemy
Stary 2011-01-05, 18:08   #695
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
ja zamówiłam 70x80 15szt i 3szt 80x80
Myślę, że jak też zamówię w podobnej ilości, bo nie będę ich używała do przewijania małej. Myślę, żę tyle wystarczy.
Stary 2011-01-05, 18:13   #696
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Was kobietki

Jestem w 24 TC i na połówkowym wyszło, że będzie dziewucha Jest to moja pierwsza ciąża i jak pomyślę o porodzie to ogarnia mnie paniczny strach. Powoli zaczynam kompletować rzeczy dla małej ale jakoś mi słabo idzie. Kompletnie się nie znam i nie wiem co potrzeba. Przeczytałam Wasz cały 3 wątek i już powoli zaczynam wiedzieć o co chodzi.
witaj

Cytat:
zdjęcia
piękna pościel skromnie to wygląda ale ślicznie i kot fajowski

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:13   #697
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna ta pościel. Taka subtelna a jak gatunkowo z nią?
normalna,
100% bawełna
ja pierwszy raz byłam zdziwiona, że bawełna jest taka dosyć sztywna,
ale teraz już się przyzwyczaiłam,

i jest ładnie wykończona, haft jest piękny,

a ręczniczek jest mega przyjemny w dotyku

jeszcze dam wam zdjęcie jak kupie drewniane motylki na ścianę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 18:13   #698
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Jok3r ale czy ten płyn do kąpieli nie jest od pierwszego miesiąca dopiero? Tak wyczytałam w aptece na stronie.
Zastanawiam się czy nie brać kosmetyków z Bambino. Ja jakoś nie bardzo toleruje Niveje, Tylko ten nazwyklejszy niebieski krem.

A co do położnej to ja się nie wypowiem bo przy cc chyba (?) nie muszę jej załatwiać
Cytat:
dziewczyny bo dobieram jeszcze rzeczy na aukcji i czytam wszystkie płyny z Nivei do kąpieli są powyżej pierwszego miesiąca życia więc trzeba szukać jakiś innych. co myślicie? Czy "olewacie" to?
Bo jak nie to pokuszę się na to http://allegro.pl/johnson-s-baby-ply...384489145.html
Ja olewam, bo pytalam i poloznej i lekarki i innych mam i kazda powiedziala, ze jakby tak patrzec doslownie na wszystko to by tego trzeba bylo kupic caly karton.
Caly dzien dzis szykowalam sobie kacik dla malego, skladalam lozeczko, sprzatalam i teraz patzre od 2h na sterte ciuchow na lozku i zbieram szczene z podlogi, bo zapomnialam, ze tyle tego mam. Nawet nie wiem jak sie za to zabrac, a jutro pranie i musze jakos posegregowac to wszystko. Torba do szpitala juz praktycznie spakowana, brakuje paru drobiazgow, ale jakbym miala dzis jechac to niezbedne rzeczy sa
W piatek prawdopodobnie jada na usg i w koncu po taaaaaaaakiej przerwie no moze zobacze to za duzo powiedziane, bo w szpitalu raczej nie pokazuja monitora, ale przynajmniej dowiem sie czy wsjo ok. 18 gine i powazna rozmowa i zaczynamy odliczanie.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:13   #699
blackrose4u
Wtajemniczenie

ja zamówiłam te 70x80 bo swietrdziłam że lepiej większe jak za małe i np mała by wystawała poza pieluszkę jakbym ją w przychodni przewijała czy coś takiego

Pisz do Izy to doda Cie na liste

oczekujemy
Stary 2011-01-05, 18:13   #700
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
zdjęcia
no no łóżeczko prezentuje się bardzo ładnie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:16   #701
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
piękna pościel skromnie to wygląda ale ślicznie i kot fajowski

Mała będzie z nami w sypialni, i nie chciałam wrzucać tu jakiś innych kolorów,
ale na żywo kolor pościeli jest dużo bardziej żywy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 18:20   #702
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
ja zamówiłam te 70x80 bo swietrdziłam że lepiej większe jak za małe i np mała by wystawała poza pieluszkę jakbym ją w przychodni przewijała czy coś takiego

Pisz do Izy to doda Cie na liste
Ok zaraz napiszę
Widzę, że nie ja pierwsza mam avatar z ustami więc jak komuś przeszkadza bo np będzie się mylił to proszę pisać, zmienię na jakiś inny.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Mała będzie z nami w sypialni, i nie chciałam wrzucać tu jakiś innych kolorów,
ale na żywo kolor pościeli jest dużo bardziej żywy
Bardzo ładny kolorek tej pościeli. He he mi też by się taka ładnie komponowała w sypialni.

Jak możesz to dopisz mnie do listy kwietniowych mam, chociaż termin mam na 29 kwietnia i nie wiem czy nie będę majową mamusią
Stary 2011-01-05, 18:23   #703
n.ik.a
Zadomowienie

iizabelaa ile płaciłas za ten komplet, bo nie pamiętam?

Olusiaa_ ja też, ja też a dzis doszłam do wniosku, że najwyższy czas pożyczyć kurtkę od mamusi, bo w swoje ledwo się dopinam a szkoda mi kasy na nowe tym bardziej, że teraz tyle wydatków

blackrose4u w takiej hurtowni http://koala.biz.pl/
ona jest u mnie na wsi dużo tam mają rzeczy...podobała mi się jeszcze inna ale wzięłam tą bo miała więcej elementów a w tej samej cenie
ale myślę, że w takich mniejszych sklepach dziecięcych też coś takiego będą mieć

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

Edytowane przez n.ik.a
Czas edycji: 2011-01-05 o 18:28
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:23   #704
Olusiaa_
Zakorzenienie

iza
fajny kiciuś
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:25   #705
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jeszcze się takimi zakupami nie zajmowałam, ale ja chyba kupię oilatum

Cytat:
Witam Was kobietki

witamy

Cytat:
zdjęcia
piękna, też bym ją kupiła, ale mi się ta fiotelowa podoba, a dla chłopaka to chyba nie bardzo

a my z mężem właśnie zamówilismy łóżeczko z pościelą, samą pościel i prześcieradło i już się nie mogę tego doczekać
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 18:33   #706
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak możesz to dopisz mnie do listy kwietniowych mam, chociaż termin mam na 29 kwietnia i nie wiem czy nie będę majową mamusią
a podasz swoje imię i wiek,
oraz jeśli już wiesz to imię dziecka
Stary 2011-01-05, 18:35   #707
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
tak szczerze- jak często smarujecie się preparatami na rozstępy?
ja smaruje się raz dziennie czasami jak mnie najdzie to dwa

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Wanilia, w poprzedniej ciąży miałam naprawdę bardzo mały brzuch, w pępku 92cm, przed porodem dawali mi co najwyżej 6 m-c. A taki niski mam od początku, poprzednio też, taka budowa
ja już mam 94 a jestem w 29 tyg
najlepsze jest to że w tyłku mam już 96 a wcale na większy od brzucha nie wygląda

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja mam klapki takie z zakopanego hehe i do tego biorę klapki pod prysznic - nigdy w życiu bym nie weszła pod te prysznice na gołe nogi wolałabym się nie umyć

ja cię pocieszę od szpitala (czyli ok 10grudnia) biorę fenoterol 4 razy na dobę od tygodnia skończył mi się isoptin i jadę bez i nawet lepiej się czuję organizm juz się przyzwyczaił tylko mi czasem serce łomocze ale na początku było straaasznie. potem idzie się przyzwyczaić
ja tez bym w życiu nie weszła pod te prysznice bez klapek

czyli bez isoptinu dwa dni powinnam przeżyć, bo kończy mi się właśnie dwa dni przed wizytą u lekarza i zastanawiałam się czy nie iść te dwa dni wcześniej

co do teściowej to zostawię to bez komentarza tylko ty mi się nie zamartwiaj bo nie ma sensu

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z tą położna bo czytam że będzie przy waszych porodach - jak to załatwiłyście -ktoś znajomy ? za kasę ? czy jak ?
u mnie będzie tylko ta ze szpitala, mam nadzieję że na jakąś fajną babkę trafie :P

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja stwierdziłam ze jestem beznadziejna

wczoraj tak mi hormony zaczely szalec ze szok, przeryczałam pol nocy, a potem tak mnie brzuch rozbolał ze wzielam co moglam, ruszyc sie nie mogla juz myslalam ze bedziemy jechac na IP
tak mnie kłuło w pochwie że szok
na własne zyczenie
TZ oczywiscie nie spal ze mna dzis z rana do pracy...ehh
zebrało mi sie na jakieś dylematy zyciowe
a dzisiaj wygladam jak zombie
naprawdę jestem głupia!!!! i do teraz nie wiem o co tak naprawde mi chodziło
ojj biedactwo ja też ostatnio dość często płacze i sama czasami nie wiem czemu ostatnio poryczałam się bo mąż nie przejawiał entuzjazmu jak mu pokazywałam jakie płytki do kuchni wybrałam i na koniec jeszcze focha strzeliłam

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
heheh tak to już jest.Ja w pierwszej ciązy byłam taki wrazliwiec.Teraz jestem aż nadto spokojna.Chociaż ost ten mój jak mnie wkurzył,od słowa do słowa i talerzem świsnęłam

a trafiłaś chociaż ?? hihihihi

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Niutka, zazdroszczę warunków szpitalnych, u nas można o takich pomarzyć...W moim szpitalu sale są 5- albo 6-osobowe, wszystkie mamy leżą z dziećmi więc nietrudno wyobrazić sobie co się czasem dzieje Ogólnie szpitale mamy tylko 3, w tym jeden położniczy z najgorszą opinią
u nas to samo sale 5 osobowe i uwaga dwie łazienki i dwie ubikacje na cały oddział

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
kobietki, byłam u lekarza, mam rozwarcie na 2 palce, ide do szpitala

o matko diatoma ściskaj mocno nogi i trzymaj się kochana

aga
super wieści już nie mogę doczekać się zdjęcia Franka

eirene
super że wszystko w porządku
mi też diatoma nie podała swojego nr tel

nika
super zakupy

Iza ślicznie, widzę że fioletowy rządzi

Joker pochwal nam się swoją wyprawką, bo chyba miałaś zdjęcia porobić i nie wiem czy przegapiłam :P

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:36   #708
n.ik.a
Zadomowienie

ego_ego jak przyjdzie to oczywiście pokażesz
a ja kupię Oillian bo to tańsza wersja Oliatum a równie dobra

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-01-05, 18:36   #709
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja olewam, bo pytalam i poloznej i lekarki i innych mam i kazda powiedziala, ze jakby tak patrzec doslownie na wszystko to by tego trzeba bylo kupic caly karton.
Caly dzien dzis szykowalam sobie kacik dla malego, skladalam lozeczko, sprzatalam i teraz patzre od 2h na sterte ciuchow na lozku i zbieram szczene z podlogi, bo zapomnialam, ze tyle tego mam. Nawet nie wiem jak sie za to zabrac, a jutro pranie i musze jakos posegregowac to wszystko. Torba do szpitala juz praktycznie spakowana, brakuje paru drobiazgow, ale jakbym miala dzis jechac to niezbedne rzeczy sa
W piatek prawdopodobnie jada na usg i w koncu po taaaaaaaakiej przerwie no moze zobacze to za duzo powiedziane, bo w szpitalu raczej nie pokazuja monitora, ale przynajmniej dowiem sie czy wsjo ok. 18 gine i powazna rozmowa i zaczynamy odliczanie.
No to Ty zapobiegawcza jesteś A jak Twój brzuch już lepiej? Ja już miałam koszmar, że mam jechać na porodówkę,ale jeszcze myślałam, że przecież rzeczy do szpitala z all nie przyszły
Jeszcze jedną koszulę muszę skądś skombinować, bo mam tylko jedną i jeszcze jeden komplet pościeli dla małego. No i kosmetyki, ale to pod koniec stycznia kupię.
wanilia u mnie w szpitalu też luksusów nie ma, 2 wc może są, ale sale nawet nie wiem ilo osobowe...

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-01-05 o 18:38

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 18:40   #710
iweczka
Zakorzenienie

ego_ego ja, tez myślałam o oilatum żeby kupić
pokaż jaka pościel i jakie łóżeczko zamowiliście jak dobrze pójdzie, to może ja w sobotę kupię a jak nie to za tydzien....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:51   #711
miamore999
Zakorzenienie

my byłyśmy dziś na wizycie u pani doktor, wszystko w porząsiu, żelazo lekko spadło więc muszę pobrać, dostałam jakieś globulki dowcipne na upławy, ale mocz czyściutki ( choć spodziewałam się jakiejś infekcji w moczu bo mam jakieś naciski na pęcherz dziwne, a tu sie okazuje, że to Olunia siedzi mi na pęcherzu najwyraźniej bo wyniki dobre)
dziewczyny zajrzałam dziś do sklepu pepco i szook! jakie tam są tanie ciuszki dla dzieciaczków! kupiłam dziś pajace bawełniane za 9,99zł i to regularna cena nie z promocji chyba będę się tam częściej pojawiała
Stary 2011-01-05, 18:57   #712
_Ciastko_
Rozeznanie

Ja na początek płynu do mycia Jonhsona nie będę kupować. Pamiętam jak leżałam w szpitalu na sali 6osobowej i tam położne myly dzieci takim dużym żółtym z pompką i 4 z 6 dzieci miało uczulenie, zresztą sama też dostałam uczulenia - na całym ciele miałam wysypkę. Ja kupię napewno coś aptecznego.

W piątek idę na wizytę do lekarza - pewnie będzie mnie ważyć, czuję że coś koło 10kg już jest na plusie. Mój brzuch w obwodzie ma ok 95cm. Jestem bardzo ciekawa jak Mała teraz leży, ale sądze że nadal główką w dół (czuję to, bo wszystkie kopniaki jakie dostaję są nad pępkiem) - tak się ułożyła w 14 tygodniu i na kolejnych USG non stop tak była odwrócona. Na szczęście nie uciska mi na pęcherz więc nie latam do ubikacji co chwila

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:58   #713
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
ja smaruje się raz dziennie czasami jak mnie najdzie to dwa

ja już mam 94 a jestem w 29 tyg
najlepsze jest to że w tyłku mam już 96 a wcale na większy od brzucha nie wygląda

ja tez bym w życiu nie weszła pod te prysznice bez klapek

czyli bez isoptinu dwa dni powinnam przeżyć, bo kończy mi się właśnie dwa dni przed wizytą u lekarza i zastanawiałam się czy nie iść te dwa dni wcześniej

co do teściowej to zostawię to bez komentarza tylko ty mi się nie zamartwiaj bo nie ma sensu

u mnie będzie tylko ta ze szpitala, mam nadzieję że na jakąś fajną babkę trafie :P

ojj biedactwo ja też ostatnio dość często płacze i sama czasami nie wiem czemu ostatnio poryczałam się bo mąż nie przejawiał entuzjazmu jak mu pokazywałam jakie płytki do kuchni wybrałam i na koniec jeszcze focha strzeliłam

a trafiłaś chociaż ?? hihihihi

u nas to samo sale 5 osobowe i uwaga dwie łazienki i dwie ubikacje na cały oddział

o matko diatoma ściskaj mocno nogi i trzymaj się kochana

aga
super wieści już nie mogę doczekać się zdjęcia Franka

eirene
super że wszystko w porządku
mi też diatoma nie podała swojego nr tel

nika
super zakupy

Iza ślicznie, widzę że fioletowy rządzi

Joker pochwal nam się swoją wyprawką, bo chyba miałaś zdjęcia porobić i nie wiem czy przegapiłam :P
No w sumie to mam chyba jedyna okazje,zeby to wszystko obcykac, bo pozniej juz bym sily nie miala, zeby wyciagac i ukladac na nowo

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No to Ty zapobiegawcza jesteś A jak Twój brzuch już lepiej? Ja już miałam koszmar, że mam jechać na porodówkę,ale jeszcze myślałam, że przecież rzeczy do szpitala z all nie przyszły
Jeszcze jedną koszulę muszę skądś skombinować, bo mam tylko jedną i jeszcze jeden komplet pościeli dla małego. No i kosmetyki, ale to pod koniec stycznia kupię.
wanilia u mnie w szpitalu też luksusów nie ma, 2 wc może są, ale sale nawet nie wiem ilo osobowe...
Brzuch lepiej tz skurcze nadal sa, ale staram sie wtedy odpoczywac. Tylko problem polega na tym, ze energia mnie rozsadza i nie moge 5min na tylku usiedziec. Co chwila wymyslam sobie zajecia i co chwila dostaje opr od meza i tesciowej. Dzis mi zagrozila, ze pogada z moim gine, ktory jest jej dobrym znajomym i zalatwi mi wczasy w szpitalu jak nie zwolnie, ale co ja poradze jak mam glowe pelna pomyslow i jak czegos nie zrobie to jestem chora hehe

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
my byłyśmy dziś na wizycie u pani doktor, wszystko w porząsiu, żelazo lekko spadło więc muszę pobrać, dostałam jakieś globulki dowcipne na upławy, ale mocz czyściutki ( choć spodziewałam się jakiejś infekcji w moczu bo mam jakieś naciski na pęcherz dziwne, a tu sie okazuje, że to Olunia siedzi mi na pęcherzu najwyraźniej bo wyniki dobre)
dziewczyny zajrzałam dziś do sklepu pepco i szook! jakie tam są tanie ciuszki dla dzieciaczków! kupiłam dziś pajace bawełniane za 9,99zł i to regularna cena nie z promocji chyba będę się tam częściej pojawiała
W Pepcko to ja sie zakochalam, bo w tym sklepie jest wszystko co lubie kupowac, ale kurka w SC nie ma go. Niby takie duze miasto, a nic tu nie ma

Jesli chodzi o szpital to wystarczy, ze wejde na strone mojego i juz mi nie starszy porod. Kurka ameryka normalnie, wiec jestem total spokojna, bo personel jest prze boski no i bedzie nademna czuwala ciocia polozna, wiec kurcze faktycznie prawie jak na wczasy tam pojade
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 19:07   #714
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
kobietki, byłam u lekarza, mam rozwarcie na 2 palce, ide do szpitala
założą Tobie szew okrężny na szyjkę macicy.Trzymaj się.Za kilka dni wrócisz do nas

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 19:18   #715
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Wg tego kalkulatora http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/
tyję idealnie
a ja mam 2 kilo nadwagi hihihihi
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 19:19   #716
Tity
Zakorzenienie

Jok3r to nie przyznawaj się teściowej, że już spakowana jesteś, bo Cię rzeczywiście na wczasy wyśle

L
J
Stary 2011-01-05, 19:22   #717
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
ego_ego jak przyjdzie to oczywiście pokażesz
a ja kupię Oillian bo to tańsza wersja Oliatum a równie dobra
oczywiście

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ego_ego ja, tez myślałam o oilatum żeby kupić
pokaż jaka pościel i jakie łóżeczko zamowiliście jak dobrze pójdzie, to może ja w sobotę kupię a jak nie to za tydzien....
http://allegro.pl/lozeczko-hafty-mat...383120134.html

łóżeczko ciemny orzech, pościel sloniki w beżu

http://allegro.pl/darland-posciel-6e...388983707.html

tu pościel fioletowa

http://allegro.pl/przescieradlo-120x...381754116.html

i prześcieradło fioletowe
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 19:30   #718
trzyrazyi
Zadomowienie

Joker ktory ty tydzien ciazy jestes???????? Slyszalam ze ciezarowki niedlugo przed porpdem maja albo powera albo staja sie leniwe....tobie lenistwo nie grozi hihihih

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość

Ja tez olewam i tyle...
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 19:30   #719
n.ik.a
Zadomowienie

ego_ego fajny ten komplet pościeli i cena jak będziesz miała ją w domku to daj znać czy fajny materiał i czy ogólnie jesteś zadowolona bo ja właśnie szukam czegoś takiego

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-01-05, 19:39   #720
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was kobietki

Witamy na forum

Cytat:
zdjęcia

śliczna wszystko pasuje idealnie do pokoju - te kolory śliczne do tego białego łóżeczka jak dojdą motylki na ścianę to dodaj zdjęcia - jestem ciekawa .
a te motylki już zamówiłaś ? na allegro ? - dasz mi linka , bo sama mam w pokoju na ścianach co prawda namalowane na fioletowo-zielonych ścianach namalowane motylki i myślałam by coś powiesić nad łóżeczkiem dziecka- na pewno będą to literki z kubusiem puchatkiem z imieniem ale może jeszcze motylki bym zamówiła

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości