|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#8701 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zaginął dog niemiecki! Katowice - piotrowice
to bardzo,bardzo smutne
Nie dość,że piesek wreszcie znalazł nowy dom adopcyjny,to spotkał go taki los. Oby było mu lepiej po tamtej stronie...
|
|
|
|
#8702 |
|
Raczkowanie
|
MASTIF TYBETAŃSKI do adopcji
Przeklejam z innego forum :
"Jest piesek 5 letni po Nepalu i Chakrze - Rumtek Mahatma La ,który ze względu na zmianę warunków zamieszkania musi znaleźć nowy dom. Ja jestem tylko przypadkowym pośrednikiem. Nie znam ani właścicieli ,ani pieska, ale chciałabym jakoś pomóc znaleźć mu dobry domek. Jeżeli ktoś zna takie miejsce lub ma jakiś pomysł - proszę o wiadomość. Załączam zdjęcia pieska Rumiego. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Rumiego. Iwona" Pies jest z Dolnego Śląska, jeżeli ktoś byłby zainteresowany psiakiem to na maila mogę wysłać kontakt do właścicieli, którzy chętnie opowiedzą o psie i jego charakterze. Proszę popytać znajomych... może ktoś ma dobre serduszko, dom z ogrodem i doświadczenie z molosem
|
|
|
|
#8703 |
|
Rozeznanie
|
Mam bardzo chorą kotulkę i uparcie walczę o jej życie. Kotka nie dość, że nic nie widzi, ma oczopląs , ma duże problemy neurologiczne i ostatnio doszła padaczka.
Niestety jestem tzw. "biedną studentką". Rezonans głowy kosztuje ok. 600 zł i nie stać mnie na niego, nie wspominając o operacji oczu.. Chciałam zapytać czy nie orientujecie się skąd mogłabym uzyskać jakąś pomoc ( finansową czy też weterynaryjną), może jakaś fundacja? Kotka nie może zostać zdiagnozowana bez rezonansu, a praktycznie wszystkie problemy biorą się stamtąd... Jest kochanym aniołkiem i nie pozwole na uśpienie jej jak radzą niektórzy. ![]() Macie jakieś pomysły, gdzie mogłabym się zwrócić?
|
|
#8704 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Skąd uzyskać pomoc?
może zacznij dowiadywac się w jakieś organizacji pomagającej zwierzetom
albo zrób akcję składkową na allegro ale potem proponuję rozliczyć się co do grosza z uzyskanych pieniędzy (rachunki-paragony-FVAT) ... żeby nie było niedomówień |
|
|
|
#8705 |
|
Zakorzenienie
|
z tym allegro to świetny pomysł, ludzie chętnie kupują takie cegiełki :tak:
|
|
|
|
#8706 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kolejny wybryk:zabił kota ouderzając o krawężnik,potem o ścianę...
no tak, jak sie ma "chody" w policji to sobie mozna chodzic bezkarnie po ulicach i rzucac zwierzetami o sciany blokow!
macie racej, ze nalezy to rozdmuchac gdzie sie tylko da, wszedzie! jak sprawa sie naglosni to policja juz nie bedzie mogla tego bydlaka pod swoimi skrzydelkami chowac! czy jest to moze gdzies opisane na fb? tam tez duzo ludzi reaguje. do tv do gazet pisac pisac pisac - do skutku, niech napomkna chociaz, sprawa ruszy do przodu, najwazniejsze zeby nie ucichlo
|
|
|
|
#8707 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MASTIF TYBETAŃSKI do adopcji
Jaki cudowny olbrzym
|
#8708 |
|
Zakorzenienie
|
up up, bo te psy są świetne
.
|
#8709 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno aukcja na allegro + może bazarek na miau.pl
A co do organizacji: może spróbuj uzyskać pomoc tu: http://www.viva.org.pl/ choć z tego co rozumiem to jest twój prywatny kotek, a nie tymczas... (z tego względu może być ciężko uzyskać pomoc finansową...) |
|
|
|
#8710 |
|
Raczkowanie
|
Cudny i prześliczny.To bardzo duży i silny pies .Powinien trafić w odpowiedzialne ręce.
|
|
|
|
#8711 |
|
Rozeznanie
|
Wspaniały pies!!! Zawsze chciałam takiego mieć. Gdybym miała dom, to nawet bym się nie zastanawiała
![]() Niech znajdzie dobry domek !!!
|
#8712 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejny wybryk:zabił kota ouderzając o krawężnik,potem o ścianę...
No właśnie co można zrobić? Dajcie jakąś petycję, jakieś coś, ja podam dalej i tak to się rozkręci.
Współczuję temu dzieciakowi - skoro ma ojca, któremu przeszkadza miauczenie małego kociaka, to co będzie za parę lat jeśli się ten buc nie zacznie leczyć? Troglodyta jeden...
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2011-01-06 o 17:39 |
|
|
|
#8713 |
|
Zakorzenienie
|
proponuje umiescic ogloszenie na forum molosow i dogomanii
|
|
|
|
#8714 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2 letni kocur MCO do adopcji
Piękny. Ale żałuję, że nie znalazłam tego tematu wcześniej bo przygarnełabym go :/ Od dawna jestem przygotowana na adopcje :/
|
#8715 |
|
Raczkowanie
|
Ogłoszenie umieszczone też zostało na innych forach
na molosach napisała osoba, która jest chętna, także mam nadzieję, że psiak będzie miał dom!
|
|
|
|
#8716 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2 letni kocur MCO do adopcji
hodowca zachowal sie pieknie!!!
|
|
|
|
#8717 |
|
Rozeznanie
|
Podkarpacie - znaleziono psa.
Już nieaktualne, właściciel się znalazł <jupi>
![]() Witam. Wczoraj przybłąkał się do mnie piesek. Wydaje mi się, że nie ma właściciela, choć poszukuje go. Odezwał się wczoraj ktoś i okazało się, że dzień wcześniej chodził ten pies w jego okolicach, około niecałego km ode mnie. Wklejam zdjęcie, może ktoś kojarzy go. Jeśli nie znajdzie się właściciel to będę chciała mu znaleźć dom, sama bym go sobie zostawiła ale mam już psa 10 letniego i nie chcę jej robić konkurencji bo to straszny zazdrośnik jest. Do schroniska nie chce go oddawać bo przy takiej ilości psów może nie zostać przygarnięty. Może ktoś zechce go przygarnąć jak nikogo nie znajde, jesli Wy nie to popytajcie innych, proszę ![]() Piesek jest bardzo przyjazny, łagodny, ma około 1 roku. Od razu zaczął się łasić do mnie i przytulać. Nie mogę go zabrać do domu bo boje sie, że nie zaakceptują się z moim psem i sobie coś zrobią. Trzymałam do w nocy w garażu bo padało strasznie i z tego co zauważyłam nauczony jest załatwiać swoje potrzeby na polu
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2011-01-09 o 14:17 |
|
|
|
#8718 |
|
Wtajemniczenie
|
Niezwykla, czarna koteczka szuka domku. Pilne!
Czarna, ok. 2. letnia kotka o imieniu Oliwka szuka domu! Trójmiasto!
Kotka idealna, zrównoważona i niezwykle przyjacielska szuka opiekuna na dobre i na złe! Jest to drobna, niezwykle urocza, czarna koteczka pełna wrodzonej gracji. Porusza się jak baletnica ;-) Zobaczywszy człowieka, podchodzi z ufnością i ociera się o nogi, natychmiast zaczynając mruczeć i ugniatać podłogę. Z tego powodu trudno jej zrobić zdjęcie - jest niezwykle przyjacielska, ale nie narzuca swojej obecności. Jest niezwykle cicha - nie hałasuje, niezwykle uroczo, cichutko mruczy, praktycznie nigdy nie miauczy - najwyżej wyda z siebie cichutki dźwięk. Bardzo lubi bawić się maskotkami, myszkami czy kulkami papieru. Kotka jest bardzo delikatna i łagodna- nie wykazuje cienia agresji - u weterynarza nieustannie mruczy, można jej bezproblemowo obcinać pazurki. Kotka została cudem uratowana - przez dwa lata nieustannie rodziła i wychowywała kociaki na dworze. W ostatniej chwili udało się uratować życie jej 7. tygodniowym kociakom i jej, gdyż miała ropomacicze. Wyleczlylismy ja, odchuchaliśmy i teraz szukamy najlepszego domu! Pomimo przeżyć, pomimo smutnej przeszłości ten kot całym sobą dziękuje za każdy dzień spedzony u boku czlowieka, w ciepełku, w domu. Obecnie jest zdrowa, zaszczepiona, odrobaczona wysterylizowana i świetnie odnalazła się w życiu domowym - zupełnie nie interesuje ją świat zewnętrzny. Kuweta obsługiwana jest w 100% ![]() Idealny dom dla kici to dom niewychodzący, najlepiej z drugim kotem, by mogła się z nim bawić i spać ale nie jest to warunkiem koniecznym ponieważ sama równie świetnie sobie radzi. Moze zostawać w domu sama na dłuższy czas. Jest miła i przyjaźnie nastawiona do innych zwierząt. Kicia nie najlepiej czuje się w obecności małych dzieci - unika z nimi kontaktu. Bardzo prosimy o domek dla niej, kicia w dotychczasowym domu tymczasowym może zostać jeszcze niewiele czasu. Proszę o szansę dla niej i o ciepły kącik u Ciebie w domu! Jej dzieci znalazły już kochające domki! Proszę o kontakt pod nr Marzena 505 95 1663 Edytowane przez marea Czas edycji: 2011-01-12 o 13:38 |
|
|
|
#8719 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapal światełko na choince - akcja dla psiaków ze schroniska w Ostrowii
zakonczenie akcji - wizyta w schronisku -
![]() |
|
|
|
#8720 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapal światełko na choince - akcja dla psiaków ze schroniska w Ostrowii
Przesłodkie te psiaki, aż chciałoby się wszystkie zabrać do domu
|
|
|
|
#8721 |
|
Raczkowanie
|
tak allegro to najlepszy pomysl.
wiem,ze nie chcesz tego slyszec, ale czy nie lepiej jednak moze skrocic jej cierpieinia? nie gniewaj sie,ze to pisze,ale zastanow sie. czasem naprawde nie da sie juz nic zrobic, chociaz nam wydaje sie,ze damy rade. pozdrawiam.
|
#8722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niezwykla, czarna koteczka szuka domku. Pilne!
Nikt nie zachwyca sie Oliwka ? ... a to takie kochane zwierzatko...
|
|
|
|
#8723 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez marea Czas edycji: 2011-01-16 o 12:39 |
|
|
|
#8724 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest przecudna!
Mam nadzieję, że znajdzie ciepłą i kochającą rodzinkę. Ja niestety nie mogę jej wziąć, mimo, że bardzo bym chciała Trzymam kciuki za Oliwkę!
|
#8725 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak tam Rumi? Ma już domek?
|
#8726 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Koteczka jest śliczna! Jak tylko zobaczyłam tego posta to z bijącym sercem kliknęłam, bo zaginęła mi ukochana kotka i tak sobie pomyślałam, że może to ona...
Trzymam kciuki za znalezienie jej domku! Może warto dać ogłoszenie na Facebooku, jeśli go masz, ludzie będą udostępniać Twój post i może ktoś się znajdzie. Wiele schronisk tak robi.
|
|
|
|
#8727 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka ma facebooka, udostepniajcie prosze
![]() http://www.facebook.com/#!/event.php...48026371917753 |
|
|
|
#8728 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Zrobione
Życzę powodzenia!!!!!
|
|
|
|
#8729 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojejj jaka piękna
Moje dwa pupile się wyprowadzają z siostrą w maju i szukam przyjaciółki dla mojej czarnej Luny, napewno by polubiła Oliwkę...ach |
|
|
|
#8730 |
|
Wtajemniczenie
|
Coz tam "km" wobec lat spędzonych u boku fajnych "duzych"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

Nie dość,że piesek wreszcie znalazł nowy dom adopcyjny,to spotkał go taki los. Oby było mu lepiej po tamtej stronie...