|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bransoletki które mówią o Tobie (charms, pandora, lilou, trollbeads) cz.3
pierwszy kubas z verony drugi z Amore la vita
|
#3002 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam już charmsikową sowę
i jest bosssska
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko dziewczyny, ale się rozpisałyście
Ledwo co przebrnęłam, tym bardziej że siedzę przy komputerze z bolącą głową No ale wolałam przeczytać dzisiaj, bo jutro to już w ogóle bym musiała cały dzień czytać Wasze posty![]() snesha, ładna bransoletka ![]() ktsw, sówka świetna ![]() alios, ładniutka kolekcja Skarpetę również posiadam i ją uwielbiam![]() aliena7, no ja niedługo będę miała 16, ale wcale mi z tego powodu głupio nie jest Powiem Wam, że nawet wolę czasami pogadać ze starszymi osobami, bo moje rówieśniczki to jeszcze pstro mają w głowie (nie mówię, że ja nie mam, ale jakoś potrafię to opanować) Zresztą zawsze miałam lepszy kontakt ze starszymi od siebie osobami, także tym bardziej nie czuje się z tym jakoś głupio![]() ania_trojaczki, wszystkiego najlepszego! Piszę dzisiaj, bo jutro mogę zapomnieć ![]() Mirell, cudne wszystko! I Trolle i charmsy ![]() nina90, bardzo dobrze masz się czuć (o wiek mi chodzi) Chyba ja tu jestem najmłodsza i tak jak już pisałam wcześniej, wcale mi to nie przeszkadza![]() magdadro, śliczne uniki, a cherubinek boski Widziałam to zdjęcie na Fb i tak właśnie myślałam, że to chyba Twoje![]() BlueSummer, witamy ![]() sajf, nowe nabytki śliczne ![]() myszka__77, z Twojej wiadomości niestety, chyba jak każda Pandoromaniaczka i nie tylko, zadowolona nie jestem ![]() Ogólnie, to teraz jestem trochę zdenerwowana na Pandorę, że chyba poważnie zastanowię się nad tym, czy ją kupować Od samego początku uważałam, że ich ceny są przesadzone, no ale stwierdziłam, że co jakiś czas dam radę kupić sobie za własne pieniądze jeden koralik i powoli jakoś uzbieram to, co chcę. No ale same powiedzcie, że płacenie powyżej stu złotych za koralik ze srebra o próbie 925, gdzie na ten koralik zużyto pewnie niewiele więcej srebra niż na parę ładnych kolczyków, nie jest normalne. Chociaż to dotyczy i Trolli i Pandory.Tak samo z koralikami Murano, ja wiem, że to jest szkło weneckie i jest magiczne, no ale w Trollach jakoś dają radę je sprzedawać po 111zł, no ale w Pandorze, życzenie sobie 150zł za koralik z w miarę prostym wzorem jest lekką przesadą. I mam też nadzieję, że Trolle nie zgłupieją tak jak Pandora i nie podniosą swoich cen, a jeśli już to o małe sumy i że spodobają mi się tak samo jak Wam. I że nawet ich bransoletka okaże się fajniejsza, niż pandorowa. I jeśli tak będzie, to pozwolę Wam, żebyście mnie na Trolle namawiały ![]() Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale musiałam się wyżalić ![]() I od razu wyjaśniam, że nie chcę tutaj pisać, że jedna firma od drugiej jest lepsza czy gorsza, bo to nie ma znaczenia. Jednakże, może być tak, że ta moja złość mi przejdzie i wtedy zdarzy się cud, że jednak kupię tą całą Pandorę... ![]() PS Nie bierzcie ostatniej części tego postu (o pandorze) na serio, bo był pisany pod wpływem złych emocji
Świat należy do tych, którzy widzą jego potencjał. Edytowane przez paulina95 Czas edycji: 2011-01-05 o 20:00 |
|
|
|
#3005 |
|
Rozeznanie
|
VLS wiem co czujesz bo też właśnie kombinuję skąd wytrzasnąć pieniądze na 3 murana i jeden srebrny koralik z Pandory
Masakra z tą podwyżką
|
#3006 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym chciała krówkę i jeżyka...
ogólnie mam jeszcze dużo koralików pozaznaczanych w katalogach... Ciekawe jak będzie z Chamilia, bo od niej bym chciała leżącego kota i te łapki i domek (bo Pandorowy jest brzydki) |
|
|
|
#3007 |
|
Wtajemniczenie
|
Umieram
|
|
|
|
#3008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A teraz dzisiejszy kurier, nareszcie ![]() Jabłuszko oraz muszelka dla mnie, wiszący dla mamy Pod spodem jeszcze zdjęcia bransoletki mojej oraz mamy (obydwie jeszcze bez nowych)
wszystko to tylko kwestia czasu Affection, acceptance and unconditional love. We all want it. We all look for it. But, when we find it, it’s flat out terrifying. Nie ma większego oszusta niż ten, kto oszukuje sam siebie.
|
|
|
|
|
#3009 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tyle sprzedac za 111zł i mają z tego zysk, co robic tyle promocji, że w sumie za bransoletkę płaci się nawet tylko 2/3 tego co katalogowo chcą ![]() P.S. Pandory murano jest tak samo ręcznie robione, z tą różnicą że jest do zrobienia o wiele łatwiejsze bo mają prostsze wzory, natomiast Trolle są IMHO nieco bardziej skomplikowane ![]() Tinka*, Ty pewnie wiesz, powiedz ile kosztował wcześniej kg srebra a ile obecnie? Ciekawa jestem jak wychodzi to procentowo
|
|
#3011 |
|
Rozeznanie
|
Nie wysprzedawałam tylko zmieniałam koncepcję
Chcę samolocik i jedno murano fioletowe (takie jak mam) i dwa turkusowe w kwiatki ![]() patgozolek piekności! - a tych turkusowych murano to zazdroszcze
Kto nie wierzy w cuda ten nie jest realistą Edytowane przez Cierpliwa2008 Czas edycji: 2011-01-05 o 19:34 |
|
|
|
#3012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mama będzie mieć medalik - Medalik jest śliczny, też go od wczoraj noszę (ale się cieszę, że udało mi się go kupić jeszcze po 179,10).Ps. szkoda, że w grudniu nie dowiedzieliśmy się o tej podwyżce ;(. Człowiek by bardziej poszalał gdy był 30% rabat w Yes. Rabacie wróć!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
patgozolek, ale śliczności...
|
|
|
|
#3014 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Wtajemniczenie
|
Mirell, no tak, rzeczywiście Pandora ma murano ręcznie robione, nie wiem co mi się ubzdurało
Zaraz wyedytuję![]() No ale to nie zmienia faktu, że branie tyle kasy za jeden koralik to przesada, tym bardziej, że jak Pandora zaoferuje jakąś promocję to powinno być święto narodowe, a Trolle jednak cały czas potrafię zaoferować klientom taką ofertę, że mimo wszystko lepiej się na tym wychodzi
Świat należy do tych, którzy widzą jego potencjał. Edytowane przez paulina95 Czas edycji: 2011-01-05 o 19:45 |
|
|
|
#3016 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do murano - skad taka masz informacje, że pandora ma masówkę? Z tego co wiem, to recznie robiona robota. I koszt to nie 150 a 129 na dzień dzisiejszy. W Pandorze jest troche wiecej srebra na murano. Nie chce teraz wychwalac tej firmy a oczerniac Trolle, ale dla mnie to taka bezpodstawna wypowiedz.
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a w beatrixie jest jeszcze te 20%?
|
#3018 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jeszcze jest ten rabat 20% w beatrix.
Kto nie wierzy w cuda ten nie jest realistą Edytowane przez Cierpliwa2008 Czas edycji: 2011-01-05 o 19:38 |
|
|
|
|
#3019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A i 2 klipsy mi się marzą - no ale nie można mieć wszystkiego ;( |
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszelka z rozgwiazdą!!!!!!!!!!!!!!! !! Padam!!!!!!!
|
|
|
|
#3022 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdyby rabat 30% był i bym o nim wiedziała... ah cóż ja bym teraz nie miała..Cytat:
wszystko to tylko kwestia czasu Affection, acceptance and unconditional love. We all want it. We all look for it. But, when we find it, it’s flat out terrifying. Nie ma większego oszusta niż ten, kto oszukuje sam siebie.
|
||
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
sajf, o Ty, dzisiaj zdążyłam wyprzedzic Cię charmsem,a kilka godzin później zowu Ty mnie jednym wyprzedzasz
Sprzedaj narządy
http://instagram.com/contemporarycity/ Edytowane przez Mirell Czas edycji: 2011-01-05 o 19:42 |
|
|
|
#3024 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, po prostu podałam błędną informację, którą już poprawiłam
![]() Ogólnie napisałam tego posta w złości i teraz zastanawiam się nad tym, czy go nie skasować. Wiem o tym, że Trolle mają droższe srebro, tylko już nie chciałam tej kwestii poruszać. I absolutnie nie chcę swoim postem atakować Pandory ![]() Wiem, że teraz koraliki murano w Pandorze kosztują 129zł, ale myszka__77 napisała, że mają kosztować ok.148zł. I nie chcę tutaj oczerniać Pandory i zachwalać Trolli, bo nie to mam na celu. Każda z tych firm ma plusy i minusy i nie będę rozmyślać nad tym, która jest gorsza, a która lepsza ![]() Dobra dziewczyny, peace&love, ok? Jak chcecie, to skasuje to, co napisałam i będzie spokój, ok?
Świat należy do tych, którzy widzą jego potencjał. Edytowane przez paulina95 Czas edycji: 2011-01-05 o 19:44 |
|
|
|
#3025 |
|
PIP.
|
a ja nic nie wiedzialam o rabacie wtedy, a nawet mnie pandora itp nie interesowala
|
|
#3026 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś jak cena srebra wachneła sie o 50zł w ciagu kilku miesiecy to podobno jubilerzy juz plakali.. dzis juz nie maja sily. Bo zdarzalo sie i tak, ze w ciagu dwoch dni podskoczylo o niecale 200zl. Wiecie, ja sie troche nie dziwie ze ceny wzrastaja... bo jezeli np. ustalili jakaś cenę np. w styczniu a w listopadzie cena wzrosla 2x to wyglada jakby dokladali do biznesu. Im to nie grozi bo maja bardzo dużą marżę i nie czuli tego dotkliwie... az do czasu. Prywaciarze poczuli, takie sieciowki jak Apart, Yes odczuly ale nie az tak.. dziwie sie ze to Pandora zrobila. Moze byc i tak, że jak to Pandora zrobila pierwszy krok to juz wiekszosc firm pojdzie w jej slady mowiac to samo...
Edytowane przez Tinka* Czas edycji: 2011-01-05 o 19:47 |
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Mirell;24183842]sajf, o Ty, dzisiaj zdążyłam wyprzedzic Cię charmsem,a kilka godzin później zowu Ty mnie jednym wyprzedzasz
Ale mam tą sówkę i jestem przeszczęśliwa jest bosssssssska
|
#3028 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana praktycznie wzroslo o 100%.
Ja wam podaje ceny jakie u mnie w firmie byly ostatnio, ale jakby kupowac z huty KGHM to cena jest wyzsza bo oni doliczaja swoj % do sprzedaży. Ale teoretycznie srebro wzroslo prawie o 100%. To juz duzo.
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
A zostało coś tam jeszcze?
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
babeczki..nie mogłam się powstrzymać. Zdjęcia beznadziejne, ale wklejam. Mozaika jest bardzo podobna do mediolanu ale się ma takie dziury i w nich takie mieniące się opiłki złota czy cuś. I to się mieni na złoto i fioletowo. Obłęd. Całkiem inaczej sobie to wyobrażałam, ale według mnie cudo. Jutro jak będzie jasno postaram się o lepsze fotki. A teraz moje ostatnie nabytki i najważnienjasz mozaika
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.

Ja mam konkretnie srebrny kubek z verony
Ledwo co przebrnęłam, tym bardziej że siedzę przy komputerze z bolącą głową
No ale wolałam przeczytać dzisiaj, bo jutro to już w ogóle bym musiała cały dzień czytać Wasze posty
Od samego początku uważałam, że ich ceny są przesadzone, no ale stwierdziłam, że co jakiś czas dam radę kupić sobie za własne pieniądze jeden koralik i powoli jakoś uzbieram to, co chcę. No ale same powiedzcie, że płacenie powyżej stu złotych za koralik ze srebra o próbie 925, gdzie na ten koralik zużyto pewnie niewiele więcej srebra niż na parę ładnych kolczyków, nie jest normalne. Chociaż to dotyczy i Trolli i Pandory.Tak samo z koralikami Murano, ja wiem, że to jest szkło weneckie i jest magiczne, no ale w Trollach jakoś dają radę je sprzedawać po 111zł, no ale w Pandorze, życzenie sobie 150zł za koralik z w miarę prostym wzorem jest lekką przesadą.

a ja nic nie wiedzialam o rabacie wtedy, a nawet mnie pandora itp nie interesowala