|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
Cytat:
dostaniesz zalecenia a tymczasem ogranicz cukier i tak jak napisala andziot weglowodany itp |
||
|
|
|
#3512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
nie mam ochoty juz na nic
|
|
|
#3513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak dostajesz dawkę glukozy i to ona ma się strawić !!! po wczorajszych owocah nie było już śladu zresztą glukoze na czczo miałas prawidłową ??? ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
dasz radę kochana !!! nie wykluczone że będe Ci wtórować w diecie (gdzieś za tydzień, dwa idę na badanie)
|
||
|
|
|
#3514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tak mialam w normie- 107
|
|
|
#3515 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki,byłam u gina i wiem już co siedzi w brzuszku, na 90procent to dziewczynka
hihihihi będa kokardy i sukieneczki
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Wtajemniczenie
|
anulinka doszlo? bo mi nie zapisuje wyslanych
|
|
|
|
#3518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co mi n gardzielko jeszcze polecisz??
|
||
|
|
|
#3519 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3520 |
|
Wtajemniczenie
|
oczywiscie zycze ci dobrych wynikow
![]() juz mi lepiej... potraficie pocieszyc... szczerze to bylam w domu juz o 16 i myslalam- napisac wam czy nie, plakalam non stop... Tż nie wie co trzeba robic, ale mnie wspiera. Jednak wasza wiedza, szacunek i przyjazn bardziej mi pomogla dziekuje...
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym wiedziała że z takiego powodu płaczesz to już dawno bym ci baty zdzieliła powinnaś się cieszyć że teraz już wiadomo a nie żeby okazało się po porodzie że dzidzia chora, jak ja się dowiedziałam to też byłam w szoku (bo jak to ja taki chudzielec i cukrzyca ciążowa), ale zdarza sie i dałam radę, ty też dasz !!! tylko nie możesz się tak dołować !!! to nie koniec świata !!! dzidzia ci zdrowo rośnie i to jest najważniejsze !!! jeszcze niepełny
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny czytam was często ciekawe rzeczy tu piszecie i dlatego was lubie poczytać ja jestem w 21,3 tc takze tez juz odczuwam pierwsze ruchy dziecka to naprawde piekne uczucie > Ja sie bardzo ciesze z bebika ale ten mój TZ to szkoda gadać jest dla mnie okropny, nic mi nie pomaga sama sprzątam i gotuje a ten jak wstanie tak go nic w domu nie obchodzi nawet zakupy tylko TV i komputer, ja czasem wieczorem to spać ide o 21 a ten zaraz sie obraża ze sam musi siedziec wieczorami przed TV odraża mnie już ten człowiek , dziewczyny ja nie daje sobie z nim rady wymyśla jedzenia takie ze czasem nie moge wytrzymać w kuchni poprostu mam ochote od niego odejsc po co mam tracic siły wole je zatrzymać dla mojego bejbika bo moze mi ich w krótce zabraknąć > Pozdrawiam was dziewczyny
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to planowana ciąża ??? dużo razy już pisałyśmy o tym że facet nigdy nie zrozumie kobiety w ciąży a nie posprzątaj parę dni i nie gotuj obiadku ciekawe co zrobi ??? |
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale super!
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3528 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
musze ochlonac, poczuje sie lepiej gdy juz zobacze sie z tym diabetykiem. Szukam od ktorej jest otwarta ta poradnia nie sa tylko telefony
|
|
|
#3529 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wlasnie zrobilam sobie bule z serem i cykoria, mialam zjesc jogurt ale ten moj brzdac przestal je tolerowac i zaraz po zjedzeniu czuje jak mi sie cofa
|
||
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Doszło, już odpisalam ( na razie przynajmniej ).
|
|
|
|
#3532 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3533 | |
|
Wtajemniczenie
|
ewcia78 mojego Tż tez ochodzi glownie Tv i komputer... czesto mam z nim problemy o czym wiedza tu wszyscy... na szczescie nie jest az tak zle, ale musze przyznac ze mogloby byc lepiej... moje malenstwo rusza sie od ponad miesiaca a on moze 2 razy dotknal brzuszka
![]() nie chodzi tylko o ciaze, czasem chcialabym uslyszec jakis komplement, cos milego, ale nie da rady... ehh szkoda slow. A moze czuje ze teraz dziecko jest dla mnie wazne ( stale o nim mowie itp) i czuje sie odtracony ![]() dzisiaj jak plakalam po wizycie u gin-pocieszal mnie, sam sie nie zna, ale probowal mnie rozsmieszyc itp i przejal sie nawet... a teraz chrapie jak bobr a ja siedze i mysle ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
ale musze jechac, chce to miec za soba
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
mój też właśnie gra
i jeszcze każe sobie zupke przynieść ( niedoczekanie ) ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
zebys na próżno nie jechała ... |
|
|
|
|
#3535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to ja mam super... moj kompa nie tyka jak jest w domu, wszystko przy mlodym robi i cierpliwie czeka az skoncze z mailami , gg, i wizazem hahahaha |
|
|
|
|
#3536 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
moj tak jak andziot siedzi i czeka na obiad, a teraz sie przebudzil i kazal mi isc z tym klikaniem do drugiego pokoju bo nie daje mu spac- mam ochote mu przylozyc
|
|
|
#3537 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() super! w takim razie powodzenia z całego serca, abyś za niedługo mogła pisać : pediatra. Zazdroszczę ![]() Cytat:
strasznie mi przykro z powodu twojego Tżta Nie rozumiem jakfacet może się zachwowywać tak jak opisujesz Powinien doceniać, cieszyć się i Ci dogadzać a nie marudzić i tyle wymagać!
|
||
|
|
|
#3538 |
|
Wtajemniczenie
|
andziot jak dziala ten glukometr??
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zanim zaczął grać to zrobił obiad (ja przyszłam z pracy na gotowe )potem zajmował się Zosią bo ja miała drzemkę ![]() potem wykąpał, nakramił i uśpił córę .... więc teraz daję mu trochę odreagowac dzień -------------------------------------------------- zobaczcie to : http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ ja mam już nadwagę wg tego ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- to takie malutkie urządzenie sa do tego paski które się wkłada w dziurkę ![]() ale najpierw takim penem trzeba sobie ukłuć palec, zeby wyszła kropelka krwi i położyć tą kropelkę na pasku i później ten pasek włozyć do glukometru i po paru sekundach jest pomiar ja kułam się 1h po każdym posiłku + raz na czczo trzeba prowadzić zeszycik w którym zapisujesz wyniki i na kontroli pokazujesz i lekarz sprawdza i doradza czy ok, czy coś zmienić w diecie |
|
|
|
|
#3540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. oczywiscie swoje rogi tez ma-jak to facet![]() znam ta stronke!!!!!!!!!! jade z nia od poczatku!!!!! i powiem szczerze ze do swiat idealnie pasowala, tzn do 20 tyg, a teraz mam prawie 22 tydzien i waze tyle co w 24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.

nie mam ochoty juz na nic
(gdzieś za tydzień, dwa idę na badanie)
hihihihi będa kokardy i sukieneczki

ale musze jechac, chce to miec za soba