|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II
Cytat:
Z tego wychodzi córka, he może będą dwie, mój mąż się załamie
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki
PAMELKA widzę,żę juz jesteś w gotowości,a ja tak pzeżywam ten Twój poród,że mi sie dzis śniłaś te nakładki kupisz w każdej aptece!! A ja byłam na zakupkach i teraz zupke zajadam ![]() qa na te kluski to mi nieżle ochoty narobiłyście
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Amelka* kto Ty jesteś?? Ujawnij się, wiem, że dłuuugo już podczytujesz
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Asia,jakby były dwie dziewczynki to was byłoby 4 i dałybyscie tatuśkowi popalic
Mnie wychodzi C,czyli corcie. Zawsze chciałam mieć synka,a teraz córeczki mi się marzą...
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pewnie jakis tajnos agentos |
||
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nam nie podskoczy ![]() łeb mnie dzis naparza ![]() kupiłam sobie książke (od piersi po talerz ) bo mam stresa ,że nie będe wiedziała co jeśc i jak aby miec dobry pokarm![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Siedze i słucham mojej ukochanej Marysieńki ale ten facet jest przystojny ja piernicza ,oglądam ten teledysk juz 10 raz i dalej będe oglądac ciekawe co mój TŻ na to![]() http://www.youtube.com/watch?v=0habxsuXW4g miłego słuchania jak lubicie Marysie
![]() |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn.wiadomo,że na początku lekostrawnie i poźniej powoli wprowadzać nowe składniki,pojedyńczo,żeby wiedzieć co ewentualnie szkodzi maluchowi. Według mnie jesli matka odżywia się pełnowartościowo to i dziecko ma wszystko czego potrzebuje. W historie o "słabym" mleku nie wierzę, moze być trudniej w okresach skoków rozwjowych, dziecko moze chciec częsciej jeść (bo wiecje potrzbuje a dzięki temu,że wiecje ssie będzie tez wieksza produkcja ).
|
|
|
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi o to ,żęby wiedzieć co można jeść a czego nie żebym sie nie napchała fasoli po której dziecko się rozchoruje![]() a można jeśc coś smażonego?? czy raczej wszystko gotowane??
![]() |
|
|
|
|
#3039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezły nawet![]() Cytat:
a ty bidulko sie nie stresuj z mna bo jeszcze urodzisz ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- musze jeszcze tylko wieczorem sie wykapac ogolic tu i ówdzie no i jestem gotowa
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo Ci zazdroszcze,weź sobie dzis ciepłą kąpiel,zrelaksuj sie,posłuchaj muzyki ![]() a jutro.... pewnie,że ten młody
![]() |
|
|
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko kiedy to zleciałozobaczysz ze i ty sie doczekasz swojej godziny 0 na razie jestem wyluzowana jutro rano bede miala mego stresa ![]() stary też ci wpadł w oko? ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Ja na razie mykam cipelki nie wiem czy sie jeszcze dzis odezwe ale jakbym nie dała rady to do usłyszenia w przyszłym tygodniu zapewne jak wroce z małą do domku![]() buziole
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Laseczki macie pozdrowienia od Fridki i mam zaszczyt przedstawić Wam Jasia
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
ślicznotek
ale do Fridki to chyba nie podobny...---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Naszło mnie zrobić jakieś ciasto na jutro. Która da fajny, łatwy przepis? ![]() Narazie piekę męzowi golonkę, to przez ten czas bym wyrobiła ciasto
|
#3044 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3045 |
|
Raczkowanie
|
Określenie "tajnos agentos" bardzo mi się podoba
a i owszem od dłuższego czasu was czytam ale i jakiś czas temu pisałam choć nie wiele i zapewne żadna z was nie pamięta Czas szybko leci jak was znalazłam byłam w 4 tyg a teraz siedzę sobie i nie dowierzam że doczekałam 18tyg To forum i ten wątek na prawdę pomaga jakoś przetrwać trudne chwile nawet z punktu widzenia obserwatora Pozdrawiam was wszystkie
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Amelko to czemu więcej nic nie pisałas? Skoro mówisz że dobrze się nas czyta,to dołącz do nas
|
#3047 |
|
Zadomowienie
|
Pamela trzymam kciuki za jutro, wyobrażam sobie jak się teraz musisz czuć czekając na jutro, sama pewnie chodziłabym po ścianach
Życzę Ci żebyś się chociaż trochę dzisiaj wyspała, no a jutro.. ech to muszą być niesamowite emocje, mam nadzieję, że i ja ich w końcu doświadczę.Bella też pozdrawiam Fridkę Jasiek piękny, drobinek słodki, też bym takiego chciała ![]() Amelka ja też jestem za tym żebyś pisała Dzisiaj w końcu udało mi się dotrzeć do sklepu z odzieżą ciążowa i z tej radości kupiłam 3 pary spodni, więc w końcu nie będę musiała się męczyć w nieco już przyciasnych dotychczasowych ubraniach Byłam też na konsultacji u lekarza od chorób zakaźnych, znowu pobrali mi krew i wyniki plus kolejna wizyta w piątek, myślę, że będzie dobrze. Co tydzień pobierają mi krew, nie wiem jak ta żyła sobie daje radę i ile tych pobrań jeszcze wytrzyma ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Dania Wszystkiego Najlepszego |
|
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
Pamelka trzymam kciuki za jutrzejszy dzień
Już jutro będziesz trzymać w ramionach swoją Oliwcię Dania wszystkiego najlepszego Amelka udzielaj się częściej ![]() Mokra mi też się zgodziła płeć ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Jaki z Jasia przystojniak
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
|
|
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
Pozycja obserwatora jakoś mi bardzo przypasowała
ale obiecuje poprawę w swoim nagannym zachowaniu i postaram sie coś skrobnąć od czasu do czasu, zapewne posty nie będą tak częste jak wasze, a musze głośno to powiedzieć że czasami na prawdę tak dawałyście czadu, że ciężko było was dogonić Płeć to temat coraz bliższy aczkolwiek jeszcze nie znany mam nadzieje że na najbliższej wizycie gin sie wysypie i powie w końcu co on tam podgląda od tylu tygodni A tak poza tym to troszke zazdrość mnie łapie jak czytam, że co chwile ktoś juz przytula swojego dzieciaczka też już bym chciała mieć dzidzie na rączkach i poród za sobą eh pozostaje czekanie
Edytowane przez amelka* Czas edycji: 2011-01-05 o 18:08 |
|
|
|
#3051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3052 |
|
Raczkowanie
|
Wizyta dopiero 19 stycznia Coś dla dzidzi juz mam ale bardzo mało może ze 3, 4 rzeczy do póki nie zrobię listy co tak na prawdę potrzebuje wole nie kupować bo jak sie rozpędzę to sie obudzę z debetem na koncie teraz zastanawiam sie jaki szpital wybrać i gdzie sie zapisać na szkołę rodzenia... trudne decyzje Mam wrażenie, że wam jakoś łatwiej przychodzi ogarnięcie tych wszystkich rzeczy moja organizacja na razie leży i kwiczy
Edytowane przez amelka* Czas edycji: 2011-01-05 o 18:19 |
|
|
|
#3053 |
|
Zadomowienie
|
No dobra organizacja to już połowa sukcesu... Nie wiem jak mi to wychodzi, ale raczej nie jest źle
Niestety wszystko uzależnione jest od kasy![]() Znalazłam fajny przepis na 3 bita na herbatnikach. Akurat mam wszystkie składniki, to lecę robić, póki mnie trzyma.Nara!
|
#3054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobra, w ramach poprawy zachowania proponuję żebyś wkleiła zdjęcie brzucha A czujesz już ruchy? |
|
|
|
|
#3055 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() PS. bardzo podoba mi sie imie Amelia ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Witamy Fridkowego Jasia , poki co chlopcy zdominowali watek
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
Jasiu to małe cudeńko
Ale się tkliwa zrobiłam. Kurde. Nawet ostatnio jakiś program na tvn style o porodach oglądałam i beczałam jak babka rodziła Amelka* witamy. Co tam czekanie i tak jesteś w lepszej sytuacji niż np. ja karina, justa, asiago i chyba jeszcze bella, myha i dania. (jakoś wszystkie zamierzamy się rozsypywać na wakacje) Pam trzymamy jutro za ciebie mocno kciukiAsiago nie martw się na zapas. Zobaczysz wszystko z dzieciaczkami będzie dobrze. Może ten drugi albo druga bardziej spokojna albo focha na siostrę albo brata strzeliła że się przed mama popisuje
[*]09.08.2010-mama zawsze będzie o Tobie pamiętać Aniołku Edytowane przez kasiek64 Czas edycji: 2011-01-05 o 19:41 |
|
|
|
#3057 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#3058 |
|
Raczkowanie
|
karina222 faktycznie należało by strzelić parę fotek brzuszkowi najwyższy czas upamiętnić te dni, jak się nawinie jakiś pomocnik to potem coś wkleję
kasiek64 w tych najgorszych chwilach i pierwszych tygodniach starałam się cały czas myśleć pozytywnie i miałam jakieś takie wewnętrzne uczucie że tym razem będzie wszystko dobrze i dalej się tego trzymam, tak mi się wydaje że połowa sukcesu to pozytywne nastawienie, to na prawdę dużo daje, głowy do góry a ja trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenia ![]() madzik2221 jakoś ciężko wam odmówić i tak po prostu nic nie napisać eh
Edytowane przez amelka* Czas edycji: 2011-01-05 o 20:01 |
|
|
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam termin na rocznicę bitwy pod Grunwaldem, w zeszłym roku w ten dzień było ponad 30 stopni, jak w tym roku też będzie taki lipiec gorący to Drogie Dziewczęta będą z nas niezłe flaki ![]() Asia, serduszka biją, wielkość dzieci rozumiem, że też jest adekwatna do wieku ciąży, więc myślę, że nie ma co się zamartwiać na razie. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Mam pytanie do tych bardziej zaawansowanych , do którego tygodnia miałyście mdłości? U mnie się właśnie zaczyna 13 tydzień i ciągle mnie mdli
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Zadomowienie
|
Ciebie ciągle a ja myślałam, że już dawno poszły w niepamięć a tu niespodzianka. Powrót
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.

Z tego wychodzi córka, he może będą dwie, mój mąż się załamie

matko kiedy to zleciało

Czas szybko leci jak was znalazłam byłam w 4 tyg a teraz siedzę sobie i nie dowierzam że doczekałam 18tyg 
kciuki