Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 14:30   #4651
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no to na co czekacie? umawiac sie i milo spedzic czas prosze!
wiesz siedzac caly czas w domu brakuje towarzystwa tak juz jest, dlatego trzeba sobie ten czas jakos orgaizowac.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

cynamonkowa ja jestem zdania ze musimy sie realizowac jako matki ale przede wszystkim czuc sie dobrze jako KOBIETA! a nie jako kura domowa w dresach poplamionych bluzkach itp.
popieram w 100%,tylko widzisz..mi się już czasem nie chce,tzn.nie mam ochoty na te wszystkie wyjścia,na fryzjera,koleżanki itp.,nie wiem czy dlatego,że się zasiedziałam czy z jakiegoś innego powodu..
jest na sali jakiś psycholog?ehhehe
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:33   #4652
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

ja gdybym nie miala przyjaciol, znajomych, nie wychodzila nigdzie to bym juz w wariatkowie wylądowala, zawsze bylam osobą towarzyską i nadal jestem i nie mam zamiaru tego zmieniac
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:37   #4653
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

No widzisz mój Tż też jest nauczony że mama była cały czas w domu i ona wszystko robiła i nadal robi. Pewnie jeszcze dziś zrobiłaby mu śniadanko rano do pracy żeby było świeże.
Żadnych problemów z pomocą nie robi bo wie ile to kobiety kosztuje pracy i czasu. Niestety w Polsce panuje taki ogólny stereotyp że kobieta domowa (wolę takie określenie) nic nie robi tylko siedzi i marudzi.
Jak zauważyłam to dostałaś karnet do SPA. Dlaczego jeszcze Cię tam nie ma ???!!! Koniecznie funduj sobie takie przemności jak tylko możesz późniejjakieś kino albo kawka z koleżankami. NO i niedługo wiosna i czas długich spacerów
W tym przypadku może nie było śniadań w wydaniu mamy,ale wszystko było podane pod nos,poprane,sprzątnięte,u gotowane,poprasowane,złoż one w kosteczkę i włożone do szafy..chyba to nie wina jego mamy tylko ojca... chyba się chłopak napatrzył za dużo i teraz nie umie inaczej.
Nie powiem,że wcale nic nie robi,bo czasem posprząta,ale muszę się albo nagadać (i w rezultacie wkurzyć) albo mieć na prawdę full na głowie(typu święta),że chyba mu mnie czasem szkoda,ale...święta są raz w roku
Stary 2011-01-05, 14:43   #4654
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moj tz nie byl tak uczony, orzez jakis czas mieszkal z babcia z pewnych wzgledow to tez mial dobrze ale umie wszystko robic no i to on u nas pierze, ja pralki nie tykam nawet, za to ja zmywam, tak sie podzielilismy i jemu odpowiada i mnie tez.
Moj ojciec jest takim typem , ktory potrafi pokazac ze cos jest nie zrobione ale nie zrobi tego i jak patrzylam na mame jak wszystko robila ( 25 lat musiala bo ojciec na weekendy byl) a jak przyjezdzal to ok, do domu do rodziny i tak dalej ale jest na emeryturze to na jego glowie prace porzadkowe podworko itp i piec no i obiady gotuje tez mamie jak wraca z pracy ma codziennie ugotowane ale to tez nie od poczatku tak bylo tylko po jakims czasie dopiero ale co do sprzatania czy jakiejs pomocy wyniesienia przyniesienia czegos mowy nie ma , wiecej sie nagada niz to warte i tak z obserwacji od poczatku mowilam michalowi ze tak u nas nie bedzie, mamy wspolne mieszkanie, mieszkamy razem, jestesmy razem , wszystko dzielimy wspolnie, wiec porzadki tez
A.Camus
Stary 2011-01-05, 14:44   #4655
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
popieram w 100%,tylko widzisz..mi się już czasem nie chce,tzn.nie mam ochoty na te wszystkie wyjścia,na fryzjera,koleżanki itp.,nie wiem czy dlatego,że się zasiedziałam czy z jakiegoś innego powodu..
jest na sali jakiś psycholog?ehhehe
to tak jak ja tez mi się po prostu nie chce

Stary 2011-01-05, 14:45   #4656
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra ja nie moge! 12 ząbkow! szok!
A.Camus
Stary 2011-01-05, 14:46   #4657
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
W tym przypadku może nie było śniadań w wydaniu mamy,ale wszystko było podane pod nos,poprane,sprzątnięte,u gotowane,poprasowane,złoż one w kosteczkę i włożone do szafy..chyba to nie wina jego mamy tylko ojca... chyba się chłopak napatrzył za dużo i teraz nie umie inaczej.
Nie powiem,że wcale nic nie robi,bo czasem posprząta,ale muszę się albo nagadać (i w rezultacie wkurzyć) albo mieć na prawdę full na głowie(typu święta),że chyba mu mnie czasem szkoda,ale...święta są raz w roku
To chyba kwestia charakterów naszych Tz-ów. Bo u mojego było dokładnie tak samo. A jego ojciec do niedawna nie zdawał sobie sprawy ile czasu pochłaniają te wszystkie domowe rzeczy.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 14:52   #4658
libra777
Zakorzenienie

Darusia ja tez tak mówię wszystko dzielimy na pół i tyle .
Mój tż się wychował bez ojca praktycznie , zmarł na zawał jak byli mali , 6 chłopaków i teściowa została sama z nimi , najmłodszy miał rok i to mój tż się nim zajmował jak inni szli w pole bo mieli duzo pola , musieli w domu sprzątać i czasem coś gotować żeby było dla innych i tym sposobem wszystko zrobi , i posprząta i ugotuje i pranie i małym się zajmie.
Mojego starszego syna tez gonie do sprzatania i do zajmowania się małym nich później pomaga żonie.
Zaczynaliśmy też naukę gotowania ale i patelnia i jajka wylądowały na podłodze

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
libra ja nie moge! 12 ząbkow! szok!
Darusia ale chyba ani jednej nocy całej nie przespałam, muszę mu juz szczoteczke kupić bo na razie to palcem ale gryzie skubaniec , nie wiem czy już pastę można niby wszystkie od roku są

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

muszę mu zrobić zdjęcie z tym garniturem w paszczy jak się śmieje całą buzią
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 14:54   #4659
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To chyba kwestia charakterów naszych Tz-ów. Bo u mojego było dokładnie tak samo. A jego ojciec do niedawna nie zdawał sobie sprawy ile czasu pochłaniają te wszystkie domowe rzeczy.
Może i trochę kwestia charakterów,ale mi się wydaje,że mój nie jest taki jak jego ojciec,a po prostu nie umie inaczejbuntuje sie jak chcę wprowadzić 'swoje" zmiany.mój ojciec potrafi sprzątnąć, ugotować, pozmywać..i niczego dziwnego w tym nie widzę.wcale w żaden sposób nie odbiera mu to choć krzty męskości.jego ojciec zawsze miał zdanie,że to baba zajmuje się domem i dziećmi.mamę miał dobrą..aż szkoda,że już Jej nie ma
a jego ojciec dopiero jest na to wszystko skazany..moja teściowa zmarła w tym rokudopiero docenia i widzi pewne rzeczy...tylko przyznać się ciężko..

ps.ale tu dziś z Wami dziewczyny przyszalałamale Nadia jakaś mniej energiczna dziś i (odpukać)dłużej teraz śpi

Edytowane przez cynamonkowa
Czas edycji: 2011-01-05 o 14:57
Stary 2011-01-05, 14:55   #4660
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra ja mam dla mlodej i jej muje te 4 zebulki
od pierwszych zabkow jest
dokladnie nenedent baby
http://www.miralex.pl/pl/lekarz/nasz...dent_baby.html
A.Camus
Stary 2011-01-05, 14:56   #4661
megi-megi
Zakorzenienie

Libra - Mikuś to gryzoń będzie Dobrze, że mamy już jednego zęba, bo bym pękła z zazdrości.

A wiecie - z Igorem na Mini Mini codziennie oglądamy "Bawmy się Sezamku" i uwielbiam część z Elmem a Igor kocha te piosenki - pokaże Wam http://www.youtube.com/watch?v=NGQAG...eature=related

Kurcze - myślę, gdzie wysłać CV. Ja tam za******sta we wszystkim jestem Ale nie wiem, co chciałabym robić w życiu. Wiem, że potrzebuję samodzielnego stanowiska, odpowiedzialności i wyzwań - inaczej popadam w apatię. Studia z wyróżnieniem, a siedzę i szczytowym służbowym podnieceniem jest restrukturyzacja zadłużenia szpitali :P
P0P - nie ma jakiegoś fajnego miejsca u Ciebie w firmie? W ogóle kojarzą Cię tam jeszcze?

Darusia - dla Oliweczki - w końcu nie codziennie kończy się 9 m-cy

Cynamonkowa - ja Cię rozumiem z tą kurą domową. Ale to kwestia psychiki, nie siedzenia w domu. Ja chodzę do pracy, ale nie ma wyzwań i czuję się jeszcze gorzej - mam wrażenie, że tam może każdy to robić, a brakuje mnie przy dziecko (i dziecka mnie) i zarabiam... nazwijmy to średnio.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 14:57   #4662
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Może i trochę kwestia charakterów,ale mi się wydaje,że mój nie jest taki jak jego ojciec,a po prostu nie umie inaczejbuntuje sie jak chcę wprowadzić 'swoje" zmiany.mój ojciec potrafi sprzątnąć, ugotować, pozmywać..i niczego dziwnego w tym nie widzę.wcale w żaden sposób nie odbiera mu to choć krzty męskości.jego ojciec zawsze miał zdanie,że to baba zajmuje się domem i dziećmi.mamę miał dobrą..aż szkoda,że już Jej nie ma
a jego ojciec dopiero jest na to wszystko skazany..moja teściowa zmarła w tym rokudopiero docenia i widzi pewne rzeczy...tylko przyznać się ciężko..
zgadza sie !
jak czegos lub kogos braknie wtedy dopiero umie sie to docenic, niestety jest tak w wielu przypadkach
A.Camus
Stary 2011-01-05, 15:04   #4663
libra777
Zakorzenienie

Megi jeszcze sie doczekacie
Darusia to muszę tez kupić , bo kiedys pytałam w aptece to mówiła mi że od roku wszystkie są

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Oliwka ma urodzinki miesięczne gratulacje
Stary 2011-01-05, 15:05   #4664
Darusiaaaa
Zakorzenienie

megi no nie codziennie a tylko raz w zyciu
A.Camus
Stary 2011-01-05, 15:51   #4665
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Zapomniałam sie pochwalić ze mamy 12-tego zęba jest ostatnia czwórka
Szczena mi opadła. Gdzie to się mieści w tej małej buzi.

Cytat:
D
muszę mu zrobić zdjęcie z tym garniturem w paszczy jak się śmieje całą buzią
KONIECZNIE!!!

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

P0P - nie ma jakiegoś fajnego miejsca u Ciebie w firmie? W ogóle kojarzą Cię tam jeszcze?
Myślę że już całkowicie o mnie zapomnieli. Dzisiaj Dyrektor Personalna do mnie dzwoniła się pytała kiedy będę w pracy. A ja nie mam pojęcia. ALe jeszcze dzwonią czasami i jakieś mail-e przychodzą z problemami.
A jeżeli chodzi o prace to u mnie w firmie to nie ma nic . Ale TZ szuka do siebie Dyr. Finansowego. Tylko że to tutaj a nie w Wawie.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Darusia - daj 9 buziaków ode mnie i Oliwki swojej Oliwce.
9 miesięcy - tak dawno to u nas było.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cynamonkowa - każdego da się zmienić. Nie takich łamano psychicznie.
Tylko chęci trzeba. Ja mieszkam teraz z dwoma facetami TZ i jego bratem. Jak jest ich mamusia to oni nic nie robią bo mamusia od rana do wieczora koło nich lata (koło mnie tyż). Ale jak jej nie ma to oni sprzątają, zakupy robią, prasują, gotują obiady i śniadanie mi przynoszą.

Przychodzą o 17 z pracy jeden zajmuje sie dzieckiem a drugi gotuje. Potem razem kąpią małą. Chcieć to móc!!

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Libra - a w podpisie u Ciebie Miko ma tylko 10 ząbków!!

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 17:38   #4666
anakazar
Zakorzenienie

A co tu tak cicho?

Robię pysznę spagetti(tżta zachcianka),a tż czyści i pastuje mi buty-5 par mu dałamNo coż jak się chcę jeść to trzeba się podlizać

Dziecko zaraz spać pójdzie-żyć nie umierać

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 18:33   #4667
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

libra to Twojego 12-zębnego Mikusia pewnie dopadł rotawirus i dzięki temu że był zaszczepiony nie wylądował w szpitalu, biedny zębulec. Koniecznie wstaw Jego fotkę z garniturem

Gratulacje dla Oliwki Darusi

Megi ja też jestem zaje***** we wszystkim i też nie wiem czego w zasadzie chcę od życia

Właśnie z babcią pogadała, upłakała mi się w słuchawkę bo dziadek mój ... umiera Czwarty rok walczy z rakiem płuc i aż cud że nadal walczy ... ehhhh Najmłodszy z 4 moich dziadków - w życiu się nie spodziewałam że to cholerstwo Go dopadnie Ja to się chyba zabije

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:16   #4668
P0P70
Zakorzenienie

anakazar - przyda się Wam spokojny wieczór po wczorajszych przeżyciach.

Gmyrelka - mogę tylko napisać: Przykro mi.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:52   #4669
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Właśnie z babcią pogadała, upłakała mi się w słuchawkę bo dziadek mój ... umiera Czwarty rok walczy z rakiem płuc i aż cud że nadal walczy ... ehhhh Najmłodszy z 4 moich dziadków - w życiu się nie spodziewałam że to cholerstwo Go dopadnie Ja to się chyba zabije
Gmyrelka..współczuję ja jednego roku straciłam dwóch Dziadków w przeciągu 2tygodni!! jeden chorował na raka,który "zabrał Go" bardzo szybko,a drugi trafił do szpitala z problemami żołądkowymi i w dzień wypisu zmarł(podejrzewam jednak,że to było coś więcej niż tylko żołądek). A w tym roku na raka zmarła moja teściowa..walczyliśmy wszyscy 3lataBardzo ważne jest nastawienie i wola walki..
Gmyrelko,może głupio to zabrzmi,ale wszystko jest do przeżycia-jeśli mowa o Tobie,babci,najbliższych. .tylko niestety to bardzo boli..
Mam nadzieję,że Twój Dziadek będzie jeszcze walczył z tym choler***wem! Życzę mu dużo siły!
I Ty trzymaj się dzielnie!!!
A za Twojego Dziadka się dziś pomodlę..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-05, 21:14   #4670
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak dziecko jest po chorobie to ile trzeba czekać z wyjściem na dwór?
Ja bym jutro jeszcze poczekała a potem juz wyszła bo w sumie nie miała nic poważnego typu zap płuc czy inne cudo

Cytat:
a tak w ogole to nawet dzien dobry nie napisalam....

no i mamy dzis 9 miesiecy!

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

cynamonkowa a moze najmij sie czyms, nie wiem jak twoj tz pracuje ale jesli wieczorami jest w domu moze zostac te 2 godziny z mala a ty na aerobik z kolezanka czy do kawiarnii na kawke, odstrzelisz sie ladnie i od razu poczujesz sie lepiej!
idz do fryzjera! to zawsze humor poprawia;D
ewntualnie nie rob nic w domu pare dni, na bank tz wtedy to doceni.
Moj docenia co robie bo tez sprzata , w tygodniu ja jak on w pracy ale weekendy i sprzatanie czy robienie kolacji i sniadan( chyba ze sama chce) naleza do niego.
Tak sie umowilismy od pczatku jak ja to nazywam "nie ma pustych przebiegow" i tak tz w soboty odsuwa meble szafki uklada wszystko i sprzata generalnie w naszej lazience pokoju i przedpokoju , kuchnia na mojej i mamy glowie.
A mnie dziwi że chłopu który ma problemy z kręgosłupem tak poważne pozwalasz szorowac łazienkę czy odsuwac szafki Nie powinien tego robić rozumiem zetrzeć kurze , czy zrobić obiad tak . Do tego w weekend to go powinnaś na basen na te plecy wysyłać a nie żeby sprzatał .
Mój mąż nie sprząta takich rzeczy bo właśnie ma problemy z plecami lezał nawet w szpitalu i miał wizje operacji kręgosłupa . ja sprzatam on gotuje , robi zakupy , kosi trawnik przed domem itp rzeczy robi. od przesuwania mebli jestem ja , a on co najwyżej pomoże. Jak potrzeba coś ciezkiego przenieść wzywamy posiłki w postaci jego synów .

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

jak coś znajdziesz to daj znać, mi sie póki co nie chce szukać bo tyle tego jest ja nawet nie wiem gdzie chce polecieć... myślałam o Grecji, ale sama już nie wiem

jestem u tz w firmie jak mnie namierzy że siedzę na forum to ja niby faktury księguję
A ja już wybrałam w piątek idziemy rezerować .
http://www.neckermann.pl/Wycieczki/4...l-Miramar.html
totalna zmiana planów żadnych dzikusów , grecji tyz nie jeszcze w tym roku ( chcviałam na kos ale te hotele co mi pasiły były na zadupiu ) i będzie bułgaria

Cytat:
no włąśnie był szczepiony, może jakby nie był to gorzej by przechodził a tak w sumie jeden duzy paw i 2 dni kupek , dzisiaj jedna taka prawie normalna

ja jestem kurą domową , siedzę w domu , do koleżanek nie chodzę ani nie jeżdżę , bo jakoś mi się nie chce, do miasta średnio raz na tydzień , nie sprzątam raczej bo tz leci rejony codziennie , ja gotuję , piekę itp.

Anakazar , to miałaś nockę , wiem co przezyłaś , bo u nas podobnie
Libra mój szczepiony szymek przeszedł kiedyś rota jednym wymiotowaniem i trzeba rzedkimi kupami więc pewnie tak

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
libra to Twojego 12-zębnego Mikusia pewnie dopadł rotawirus i dzięki temu że był zaszczepiony nie wylądował w szpitalu, biedny zębulec. Koniecznie wstaw Jego fotkę z garniturem

Gratulacje dla Oliwki Darusi

Megi ja też jestem zaje***** we wszystkim i też nie wiem czego w zasadzie chcę od życia

Strasznie mi przykro
Stary 2011-01-05, 21:27   #4671
libra777
Zakorzenienie

Gmyrelka bardzo mi przykro
P0P no tak bo nie chce mi się zmienić, zaraz poprawię
Ania no właśnie , tak myślę że gdyby nie szczepionka to pewnie byśmy byli już w szpitalu, a tak się obejdzie
Stary 2011-01-05, 21:31   #4672
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania ja nie mam tyle sily zeby odszuwac szafki poza tym my mamy az jedną komode ktora odsuwa wiec nie ma szału.
Nie mieszkam w miescie nie wiadomo jakim i jedyne co u nas na basenie najszybciej mozesz dostac to gronkowiec. No i nie przesadzaj ze wyczyszczenie cifem wanny czy umywalki jest nie wiadomo jak ciezka praca.
A.Camus
Stary 2011-01-05, 21:38   #4673
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Gmyrelka przykro mi!! Ale trzeba wierzyć!

michalinę dzis odprawiła jz o 20 spac i włąsnie skonczyłam składac jej ciszki zaległe cos mi nie działa ó owtarte.... o tak moge napisac o co mi chodzi

Oliwka STO LAT maleńka!!!

ale ide jeszcze z godzine ksiązke poczytam bo msze oddac profesroce w sobote a jeszcze nie zaczełam bleeeeeee

DOBRANOC LEJDIS

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:42   #4674
libra777
Zakorzenienie

Madziwnia czy Ty tam na avatarku Michalina nie siedzi na tych rakotwórczych puzzlach co je mają wycofać
Stary 2011-01-05, 21:43   #4675
agnieszka09
Wtajemniczenie

czsec dziewczyny
znow dlugo nas nie bylo

ale my nowy rok w lozkach spedzilismy spiac i zdychajac
prawdopodobnie zarazilismy sie swinska grypa.wszyscy chorzy w przeciagu jednego dnia...na szczescie juz jestesmy na etapie leczenia kaszlu i bolu gardla.
malutka na antybiotyku jeszcze...po mimo choroby zrobila sama 3 kroczki

a tu troche mojego cudaka

1.mocno zaczytana(uwielbiam to zdjecie)
2.dzwonimy
3.na kulkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 260 - Kopia.jpg (46,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 129 - Kopia.jpg (23,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 174 - Kopia.jpg (39,3 KB, 50 załadowań)

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:43   #4676
madziwnia
Zakorzenienie

A propo kręgosłpa to ja powiem tak... gdybym patrzyła na to co moge a co nie.. to nawet dziecka bym nosic nie mogła... nie wspomne o myci zebów czy twarzy .. bo to niby chwile pochylenie ale ja ledwo daje rade tak mnie naparza....
i co ja moge zrobic... nic... bo nikt za mnie nie bedzie fnkcjonował...
Nawet sobie nie wyobrażacie jaki mi ból sprawia podnoszenie z łozeczka małej i wkłądanie.. ale kto to ma robic???

nie jest rózowo do tego doszły mi naderwane stawy w ramionach to dopieor ból jz tak 2 msc,, skierowanie do ortopedy bezsens bo sie dłgo czeka a dostałam.. i czekam na wypłate i w dszy wszystko mam .. najperw dwrzam prywatnie do ortopedy.. bo mi jz leki przeciwóblowe nie pomagaja...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-01-05, 21:44   #4677
agnieszka09
Wtajemniczenie

:d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 129 - Kopia.jpg (23,6 KB, 12 załadowań)

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:45   #4678
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Madziwnia czy Ty tam na avatarku Michalina nie siedzi na tych rakotwórczych puzzlach co je mają wycofać
tak hahahaha siedi... i własnie jak to zdjecie wstawiłam na Nk to sie dowiedziałam że to rakotwórcze........... bo mi mamsia z innego watk napisała.. a ja ciemna byłam i nic nie słyszałam o tym mwczesniej .. osz bystre oko!!!1

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2011-01-05, 22:02   #4679
libra777
Zakorzenienie

Agnieszka Karinka wygląda na dużą dziewczynkę na tym krzesełku , śliczna i mądra oczywiście

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Madziwnia współczuję , ale masz racje nikt za nas nie będzie funkcjonował , mi jak ostatnio coś w plecy wlazło(wiem że to nie to samo) tez zęby zaciskałam i brałam mojego klocka na ręce, bo on przecież nie wie że ,mnie coś boli.
A u nas czekając na terminy i wizyty to się można naprawdę przekręcić, trzeba mieć worek pieniędzy żeby chorować to niestety smutna prawda

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Idę spać dobranoc
Stary 2011-01-05, 22:10   #4680
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ania ja nie mam tyle sily zeby odszuwac szafki poza tym my mamy az jedną komode ktora odsuwa wiec nie ma szału.
Nie mieszkam w miescie nie wiadomo jakim i jedyne co u nas na basenie najszybciej mozesz dostac to gronkowiec. No i nie przesadzaj ze wyczyszczenie cifem wanny czy umywalki jest nie wiadomo jak ciezka praca.
Jak miałam problem z plecami przy szymku to było to dla mnie problemem nie ważne niech plecy oszczędza.

Madziwnia - ja miałam przy Szymku problem z dyskiem , miałam miec nawet rehabilitacje . na szczesxcie skończyło się na basenie 2,3 razy w tyg więc wiem jak potrafi bolec teraz się staram uważać choć się nie da

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości