Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-05, 20:13   #2491
india83
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Cześć
Wyniki odebrane II gr, stan zapalny i drożdżaki, czyli u mnie standard. Nie wiem co w końcu zrobić z tą swoją nadżerką, bo raczej chodzenie z tym to nic dobrego.
Jeszcze zaszczepiłam się 3 dawką na WZW B i teraz mnie tak łapka boli, że nie mogę nią ruszać...buuuu.
może warto pomyslec o tej nadzerce. mi wypalono i mam spokoj

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
o
dobre oj byłoby nieszczęście

Ale wczoraj miałam skopany nastrój. Poszłam do mieszkania, a tam od rana miał być kafelkarz i tż. Uzgodnilismy z kafelkarzem, ze oprócz kafelek wytynkuje nam kilka miejsc za dodatkową kasę, butelkę dobrego alkoholu (dostał od tż wypasionego Koniaka). Wczoraj jak przyszłam to patrze a on tynkuje wokół dzrzwi, wiec pytam się tż czemu nie tynkują ściany (tż miał z rana przekazać to kafelkarzowi) a tż mówi, że mu mówił. Więc idę do kafelkarza a on że przecież można zrobić scianę później. Ja mówię, że musi być zrobiona dzisiaj. Potem tż pojechał na zakupy , wrócił wieczorem do domu i mówi, że kafelkarz zrobił tylko kawałek tej ściany i że ogólnie to się cały dzień obijał Tak samo miał tynkować w kuchni i tego nie zrobił. A dostał już ponad 70 % wynagrodzenia. Mówię tż że przecież wczoraj był z nim wiec powinien mu mówić co ma robić i tyle. A on, że nie powiedział, ze się o nic nie pytał np. czemu czegoś tam nie robi. No zero ,,nadzoru"
Dzisaij pójdę do mieszkania i chyba pogadam z kafelkarzem, bo miał skończyć do wigilii, a jest 5 stycznia. I co 3 dzień słyszę że bierze wolne. Niby został mu tylko przedpokój i to tynkowanie ale tak jak na początku widac było postępy tak teraz nie buuuuuu
No i zachowanie Tż.
Gold oby jak najmniej takich sytuacji, a co do zachowania TZ, no cóz z moim mam podobnie...

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
moja mama tez jest i nie miała nikogo a przystępuje do komunii

ksiądz mojemu bratu już wcześniej powiedział że skoro jest "tylko" po cywilnym to nie może przyjąć - chyba dużo jednak od księdza zależy

to zalezy od ksiedza ostatnio gadalam z takim nawedzonym z ks w szkole i jak mu o tym powiedzialam byl zbulwesowany i stwierdzil, ze wg niego nawet chrzestna nie powinnam zostac

Cytat:
Właśnie dostałam odpowiedź od prawniczki w sprawie mojej skargi powodowej. Ponoć jest bardzo dobrze napisana i mam składać papiery do sądu, więc po niedzieli ruszam do Sądu Metropolitalnego
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Dziewczyny troche sie dzis zalamalam...
bylam u mojej dyr pogadac bo mialam umowe do konca grudnia, wiec juz mi sie skonczyla ( tak krotko-wczesniej mialam na zastepstwo bez okreslonego dnia zakonczenia, ale w trakcie musiala mi zmienic wlasnie do konca grudnia z powodow restrukturyzacji w szkole, tu nie bede was meczyc szczegolami)
i okazuje sie ze nie bede mogla wrocic na swoje stanowisko...
jeszcze wieksze restrukturyzacje tam sie dzieja i musi obsadzic nauczycielki ktore juz po 20 lat pracuja na innych stanowiskach i m.in. na tym w moim przedszkolu. Musiala by je zwolnic no ale nie zwolni pracownikow z 20letnum stazem...
wszystko fajnie niby bo macierzynski mam placony do konca, jeszcze za urlop caly mi wyplaca, ale po macierzynskim ani od wrzesnia nie ma tam powrotu do pracy...

[B]
przykro mi

Dziewczyny jestem zalamana, bylm dzis na budowie, ogolnei kuchnia piekna się robi, ale nasza lodowka nie pasuje pewnie pamietacie jak moj TZ sie uparl na ta side by side... uległam i to był błąd... jest za wielka... dokonalam malych zmian w kuchni i nieby juz to lepiej wygląda, ale teraz nie wiemc o mam z tym fantem zrobic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0120.jpg (40,4 KB, 65 załadowań)
Stary 2011-01-05, 20:15   #2492
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Madzialenka brat się na haju urodził ten to ma dobrze a ta babka u twojej mamy w pracy - porażka utukłabym go a nie kotlety, ja się dziwie dlaczego takie kobiety siedza z takimi draniami... ehsss... "z miłości" w d. mam taką miłość

bzyczka1 hahahaha nie zła mamuśka a aktualizacje musisz zrobić ze zmianą nazwiska czy też adresu takie druki wypełniasz no i chyba jak nie masz dochodu to też sie rozliczasz ale 0 wpisujesz... chyba bo tego pewna nie jestem ale o aktualizacje danych owszem...
i już widzę mame na motorze ze skurczami

co do ciąży z tabletkami siostry przyjaciółka yasmin brała i była chora i dup ciąża zorientowała się po tym że dziwnie się czuła miała różne smaki no i nie dostała okresu z odstawienia na szczęście szybko się zorientowała, a teraz jest w 4 mc
a moja poznańska przyjaciółka też tak zaszła, brała antybiotyki wymiotowała i nie było ochrony i zaszli w ciążę, w zeszłym roku ale niestety poroniła... lekarz powiedział że to przez tabletki bo brała dalej i coś tam z hormonami.. ale ja się nie znam więc nie wiem czy to przez to czy z dzidziołem coś było nie tak..
Stary 2011-01-05, 20:15   #2493
bzyczka1
Zakorzenienie

Madzia to tak jak górale, idą na "górkę" i składają przysięgę, a przysięga złożona na górce jest nie do złamania. Ta górka to kościół powiem szczerze że u mojej cioci na wsi pod Zakopanem jest wielu górali którzy wcześniej doili że głowa mała, a po górce przestawali.

Mój tato obiecał że przestanie pić i przestał z dnia na dzień. Chodziliśmy do AA na spotkania ale w zasadzie nie było problemów z odstawieniem.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:18   #2494
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
bylam u mojej dyr pogadac bo mialam umowe do konca grudnia, wiec juz mi sie skonczyla ( tak krotko-wczesniej mialam na zastepstwo bez okreslonego dnia zakonczenia, ale w trakcie musiala mi zmienic wlasnie do konca grudnia z powodow restrukturyzacji w szkole, tu nie bede was meczyc szczegolami)
jeszcze wieksze restrukturyzacje tam sie dzieja i musi obsadzic nauczycielki ktore juz po 20 lat pracuja na innych stanowiskach i m.in. na tym w moim przedszkolu. Musiala by je zwolnic no ale nie zwolni pracownikow z 20letnum stazem...
wszystko fajnie niby bo macierzynski mam placony do konca, jeszcze za urlop caly mi wyplaca, ale po macierzynskim ani od wrzesnia nie ma tam powrotu do pracy...

Marta - fajnie z tym basenem. U nas tez takie cos jest i chcialabym w pozniejszym czasie sie z Tomciem wybrac.

Ja "niestety" musze sie tu zgodzic z Kasiaher odnosnie porodow - bo moje dochodzenie do siebie po porodze trwalo ponad trzy tyg i to jeszcze nie bylo takiem calkiem... tak jak kasia mialam i naciecie i popkelalam to wiec wiem jak to boli, nie wspominajac o hemoroidach bryyyy
Nie wiem czy swiadomie zdecydowalabym sie na casarke... sam porod byl OK, masakra zaczela sie 3 godziny po i trwa w sumie wciaz... bo tak jak kasia wspomniala kazde zblizenie z mezem poza przyjemnoscia jest niestety bólem. I kasiu wiem dokladnie co mowisz o tym mocnym pozszywaniu-mam to samo! tak wiec wspolczuje i zycze nam ze coraz mnie to bylo odczuwalne!

Gucia - mam nadzieje nadrobic sen, juz w poludnie sie z malym zdrezmnelam i jest lepiej. Gucia trzy razy czytalam nazwe twoich studiow lic. ! hmmm ze tak powiem - a co to ? doczytalam co pisalas Mracie i chyba juz jarze co to studiowalas

Ana - w Przebudzeniu, sa takie momenty ze ja az oczy zamykalam jak ogladalam! polecam !

Agatka - powodzenia w sadzie!

Madzia, Ana
- nie bac sie pododow - jestesmu do tego stworzone hiii czasem nasze krocze tylko nie hahaha DACIE RADE jak przyjdzie na was pora!

anika - polecam Ci ten cieply kocyk-mamy taki i jestesmy zadowoleni.
http://allegro.pl/gruuuby-kocyk-tloc...383087032.html

Rosi - jak zakupy ? Upolowalas co fajnego

kochana
ten kocyk chciałam kupic ale kosztowął własnie 140 zł!!!!!

zaraz chyba zamawiam

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:20   #2495
martucha84
Zakorzenienie

india83 bo księża są dziwni, moja siostra też nie powinna podawać bo "panna z dzieckiem w brzuchu" ale ja mam to gdzieś, moim zdaniem lepiej panna z dzieckiem która naprawde będzie dobra chrzestną niż ktoś z łapanki, tacy chrzestni z łapanki to wiesz...
a co do lodówki hmm uwielbiam side by side ale owszem są duże, hmm ostatecznie może sprzedajcie ją a kupcie inną? ale mam nadzieje ze coś podziałasz i zrobisz tak żeby i z tą było ok;D trzmam kciuki
p.s. przyglądałam się na fotce i z tego ujęcia jest ok, ale nie widzę reszty...

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-05 o 20:22
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:24   #2496
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Matko to Ty maniaczka simsów ja jakichś dodatkowych to nigdy nie kupowałam ale za to siostra męża o taaak haha

(...)
Przyznaje się bez bicia, że faktycznie jak dosiądę się do simsów to wpadam w nałóg. Ale czasem mam tak, że pół roku nie włączam gry i wcale mnie nie ciągnie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
(...)
Ktosia ja też tak mam - jak nakupię całą reklamówkę ciuszków albo czegoś to najpierw samam to pooglądam, schowam, a jak tż wraca z pracy to obowiazkowo musi każdą rzecz obejrzeć i dotknąć i powiedzieć czy mu się podoba ale niegdy nie protestuje
(...)
Ale ci nasi męzowie mają z nami przechlapane Mój mąż też niby nie protestuje, no ale jak to facet, nie umie się rozczulać nad każdą głupotką

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)
uwielbiasz mnie za to? ej tam ej tam przeca przez to same kłopoty
na dyskietkach ja pamiętam gry na commodore 64! na kasety i miałam jeszcze commodore 116 z miękką klawiaturą to był czad
LOAD
RETURN
a samo ustawianie głowicy to byłą wyczesana gra hahaha a potem było nie oddychaj nie ruszaj bo się nie wgra
TO PRZEZ CIEBIE bo się popatrzyłeś!
mrrrr dzieciństwo
Oj tak, comodore to było coś My z bratem nieraz mieliśmy zapał do wpisywania takich kodów, dzięki którym miała zagrac jakaś melodyjka, czy coś tam mrugnąć na ekranie. I wpisywało się to ileś godzin a potem bo gdzieś po drodze był błąd

Cytat:
(...)
ktosia - ja tez taka mialam, ze kazda mala glupotka kupiona maluchowi mnie cieszyla! do tej pory tak mam, ze jak cos dostaniemy to ie musze pozachwycac!
A tak w ogole od kiedy maluch sie urodzil nie kupilam mi ani jednego ciuszka - tyle tego dostalam , mialam uzbierane ze teraz mi fajnie spokojnie starcza nawet jak sie duzo brudzi.
(...)
Właśnie dzis odwiedziła mnie koleżanka, ktora ma rocznego synka, no i powiedziała, że jeśli nasze małe okaże się chłopcem, to mam nic więcej z ciuszków nie kupować bo ona mi wszystko da

Przykro mi z powodu pracy

Cytat:
Właśnie dostałam odpowiedź od prawniczki w sprawie mojej skargi powodowej. Ponoć jest bardzo dobrze napisana i mam składać papiery do sądu, więc po niedzieli ruszam do Sądu Metropolitalnego
Trzymam mocno kciuki

India kurcze faktycznie ta lodówka wygląda na ogromną, nie możesz jej oddać do sklepu, albo sprzedać?

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2011-01-05 o 20:32
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:29   #2497
india83
Zakorzenienie

Cytat:
india83 bo księża są dziwni, moja siostra też nie powinna podawać bo "panna z dzieckiem w brzuchu" ale ja mam to gdzieś, moim zdaniem lepiej panna z dzieckiem która naprawde będzie dobra chrzestną niż ktoś z łapanki, tacy chrzestni z łapanki to wiesz...
a co do lodówki hmm uwielbiam side by side ale owszem są duże, hmm ostatecznie może sprzedajcie ją a kupcie inną? ale mam nadzieje ze coś podziałasz i zrobisz tak żeby i z tą było ok;D trzmam kciuki
p.s. przyglądałam się na fotce i z tego ujęcia jest ok, ale nie widzę reszty...
no wlansie juz myslalałam zeby ja sprzedac, ale...
nie wiadomo ile czasu by nam to zajelo,
pewnie bedziemy stratni
poza tym stolarze juz chca konczyc, a tu koljene opoznienia zeby wszystko dostosowac do nowej lodowy
Chyba pozostaje nam przywyknac do tej
Jutro jak posprzatam zrobie fotki wiekszej powierzchni
Stary 2011-01-05, 20:35   #2498
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta dokładnie ja też nie rozumiem dlaczego te kobiety są z takim facetami ale coż... ech...

India dla mnie też jest ok z tą lodówkę, ale może wklej z inne strony tę kuchnię??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:37   #2499
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
wiele tego ale napiszę na pw coby dziewczyn nie męczyć

na szczęście obalają mit że córa będzie miała poród jak mama więc wiesz może nie będzie tak źle jeszcze dziecko może zadecydować za ciebie i się nie obróci i będzie na bank cesarka
ja pamiętam poród koleżanki, bez skurczu itd odeszły jej wody, więc pojechała owszem trochę bolało ale myślała że się dopiero rozkręca a na izbie przyjęć się na nią wydarli czemu tak późno przyjechała przecież już główka w kanale i trzeba przeć a ona nieświadoma 20 minut partych i córa na świecie
i takich poródów nam wszystkim życze

mi przeszło

dokładnie tak człowiek się nastawi np na sn a tu w trakcie -porodu mogą zadecydować o cesarce.. i dupa..

o to będzie mały pływak

witajjj

uszczęśliwili nas wolnym świetem 3 króli

współczuję mam nadzieję że coś znajdziesz.... trzymam kciuki..
basen podobno fajna sprawa
a co do porodu, dlatego pisze że ja nie narzekam ale jakby mnie pocięli itd.. to nie wiem pamiętam tylko opowieści dziewczyn na odchowalni że najgorsze 2 dni po porodzie niby poród ok a potem kroplówki na skurcze macicy i przeżywasz coś jak sn a tu masz dziecie obok i wariacje hormonalne....

ale faktycznie... mogliby coś takiego wymyśleć, że nosisz te dziecie w brzuchu a potem jedziesz do szpitala a oni pyk myk czary mary i dziecie na wierzchu bez stesów skurczy itd
marzyciel ze mnie

hahahahhahahahaha rewelacja

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

a depresja.. to badziewie jest straszne
dlatego ja się śmieje ze poród jest najprostszy z tej całej fali wydarzeń później karmienia piersią nauki swojego dziecka walki z deprechą itd...
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ale mnie głowa boli do tego spać mi się chce. właśnie przysnęłam na kanapie, mąż kazał mi wejść do was to może się rozbudzę hehe cwaniak

bzyczka dla mnie te porodu to normalnie temat grozy

hehe dobre, dobre

ooo to ta co mi się najbardziej podobała

Katunia przykro mi bardzo ale możesz jeszcze wziąć 2 tyg macierzyńskiego dłużej, prawda?? W ogóle to się dowiedziałam, że jak się jest n-elem i macierzyński wypada w wakacje, to jeszcze 6 tyg dodatkowo ci doliczają

Ja też mam zawsze II a ostatnio miałam nie ciekawe wyniki bo sie okazało, ze chyba miałam tego virusa HPV ale się wyleczył
No ja wiem że 3 króli tylko dlaczego aż dwa dni? Czy to tylko szkoły mają wolne?

india a Wy to źle wymierzyliście czy po prostu kuchnia za mała?a lodówka super,tylko chyba raczej przydatna w większej rodzinie

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 20:42   #2500
bzyczka1
Zakorzenienie

India wydaje mi się że wygląda ok, wklej jutro jakieś zdjęcia z większej odległości czy innej perspektywy.

Idę spa dziewczyny...niestety sama mało tego to z soboty na niedzielę tż znowu ma służbę i za tydzień tak samo a jeszcze do tego możemy spodziewać się większej ilości służb bo tż się postawił jak się dowiedział o tych, to usłyszał tylko żeby się nie mazał. Nosz kuźwa mać. Służba w wigilię, dzisiaj, w sobotę za tydzień znowu czyli brak weekendu a w poniedziałki znowu do pracy. Kiedy człowiek ma odpocząć? Ma walić te 24 godziny na stołku i tyle. Czasem odnoszę wrażenie że tylko mój tż i może jeszcze 3 osoby są w tej pracy. A potem się dziwią że człowiek w jego wieku musi brać tyle leków na uspokojenie. Bierze na receptę, nie cały czas ale sa takie okresy w pracy że musi brać bo inaczej nie daje rady normalnie funkcjonować

Nasz skarb
Stary 2011-01-05, 20:44   #2501
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
No ja wiem że 3 króli tylko dlaczego aż dwa dni? Czy to tylko szkoły mają wolne?
wiem, że wiele osób sobie brało ten piątek wolny i ma długii weekend, podobno w tym roku w ten sposób można mieć z 6 czy coś takiego długich weekendów

Bzyczka współczuję

Stary 2011-01-05, 20:50   #2502
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość

india a Wy to źle wymierzyliście czy po prostu kuchnia za mała?a lodówka super,tylko chyba raczej przydatna w większej rodzinie
ja tez mam wolny długi weekend, dodatkowo pon i wt szkolenie i sr wracam do pracy

Ja na poczatku planowałam normalna, ale TZ od dawna "marzyl" o takiej duzej i w sklepie uległam , nikt jakos nie matwikl sie o wymiary wiem wiem... niezbyt rozsadne
no i teraz jakos wizualnie mi to nie pasuje...
Lodowka w sam raz dla nas, wielka wydaje sie z zwe w srodku jest raczej normalna nie lubie miec poupychane, a teraz to kazdy produkt bedzie mialo osobna polke
Stary 2011-01-05, 20:57   #2503
kliwia
Zakorzenienie

bzyczka aktualizacje w US musisz zrobic, ale zadnej kary nie dostaniesz ze tego jeszcze nie zrobilas.
Wypelniasz druk NIP 3 i wysylasz do urzedu lub zanosisz osobiscie.
U mnie jak bylam wymieniac dowod to urzad miasta wpsolpracuje z urzedem skarbowym i na miejscu wypelnilam druk nip 3 i urzad miasta sam wysylal do skarbowki
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:02   #2504
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Z tego co pamiętam, to jak odbierałam dowód, to musiałam w ciągu miesiąca zanieść druk do US, że zmieniłam nazwisko i wiem, że nie mogłam tego terminu przekroczyć.

Stary 2011-01-05, 21:05   #2505
bzyczka1
Zakorzenienie

ja jeszcze na chwilę...ciężko mi się z Wami rozstać

Kliwia no mnie się pani w urzędzie pytała czy potrzebuję to do US, ja jej powiedziałam że nie pracuję i nie mam dochodu na co ona że w takim razie nie muszę tego wypełniać no nic pójdę po weekendzie i to zrobię.

A w ogóle to ja nawet numeru NIP nie mam bo jak chciałam wyrobić to łaskawa pani w okienku powiedziała że jak nie pracuję to mi nie potrzeba, chyba że będę chciała sprzedać samochód to wtedy mi wydadzą.

Mam jeszcze jeden problem. Mamy z tż inny adres zameldowania i nie wiemy gdzie się rozliczyć. Chcemy wspólnie, wiadomo bardziej się nam to opłaci gdy ja nie pracuję. I podejrzewamy że rozliczamy się u tż w urzędzie, ale to tylko nasze podejrzenia. Też muszę się dowiedzieć jak to jest. No i czy ja będę potrzebować jakiegoś zaświadczenia od siebie o braku dochodów.

Nasz skarb
Stary 2011-01-05, 21:14   #2506
kliwia
Zakorzenienie

bzyczka zaswiadczenia o braku dochodow nie potzrebujesz. No i jesli nie mialas dochodu w zeszlym roku to na nic chyba zda sie rozliczanie wam wspolnie. no bo jak nie mialas dochodu to jak masz sie rozliczyc? No i do rozliczenia z US potrzebujesz NIP
znalazlam takie cos do nipu - mozesz wtedy zlozyc wniosek o nadanie [formularz nip 1 ] razem z rocznym rolziczeniem z mezem.
http://www.pit.pl/nip1_nip3_pity_roczne_2009_6448.php
jakies dziwne te panie w okienku spotykasz.
Co do miejsca rozliczania istotne jest miejsce zameldowania
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:15   #2507
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
ja tez mam wolny długi weekend, dodatkowo pon i wt szkolenie i sr wracam do pracy

Ja na poczatku planowałam normalna, ale TZ od dawna "marzyl" o takiej duzej i w sklepie uległam , nikt jakos nie matwikl sie o wymiary wiem wiem... niezbyt rozsadne
no i teraz jakos wizualnie mi to nie pasuje...
Lodowka w sam raz dla nas, wielka wydaje sie z zwe w srodku jest raczej normalna nie lubie miec poupychane, a teraz to kazdy produkt bedzie mialo osobna polke
hehe oglądałam taką w sklepie, mi się ona wydaje ogromna my mamy taką pojedynczą na 185 cm wysoką i wydaje się za duża.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:23   #2508
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Ana - w Przebudzeniu, sa takie momenty ze ja az oczy zamykalam jak ogladalam! polecam !

Madzia, Ana
- nie bac sie pododow - jestesmu do tego stworzone hiii czasem nasze krocze tylko nie hahaha DACIE RADE jak przyjdzie na was pora!
Ojjj szkoda z tą pracą...

Przebudzenie-zapisałam już tżtowi wspomniałam to zrobił wielkie oczy

Cytat:
wiele tego ale napiszę na pw coby dziewczyn nie męczyć

na szczęście obalają mit że córa będzie miała poród jak mama więc wiesz może nie będzie tak źle jeszcze dziecko może zadecydować za ciebie i się nie obróci i będzie na bank cesarka
ja pamiętam poród koleżanki, bez skurczu itd odeszły jej wody, więc pojechała owszem trochę bolało ale myślała że się dopiero rozkręca a na izbie przyjęć się na nią wydarli czemu tak późno przyjechała przecież już główka w kanale i trzeba przeć a ona nieświadoma 20 minut partych i córa na świecie
i takich poródów nam wszystkim życze

ale faktycznie... mogliby coś takiego wymyśleć, że nosisz te dziecie w brzuchu a potem jedziesz do szpitala a oni pyk myk czary mary i dziecie na wierzchu bez stesów skurczy itd
marzyciel ze mnie
To będę czekała na pw

Mam nadzieję, że poród córki nie jest taki jak matki, bo inaczej ja nad przebiegach odpadam moja mam wspomina tragicznie, a wręcz nie chciała drugiego dziecka... tylko się przytrafiło... ale już wtedy bardzo się bała...

Tez miałam taki pomysł... czary, mary, hokus, pokus i brzdąc
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 21:27   #2509
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Ojjj szkoda z tą pracą...

Przebudzenie-zapisałam już tżtowi wspomniałam to zrobił wielkie oczy

To będę czekała na pw

Mam nadzieję, że poród córki nie jest taki jak matki, bo inaczej ja nad przebiegach odpadam moja mam wspomina tragicznie, a wręcz nie chciała drugiego dziecka... tylko się przytrafiło... ale już wtedy bardzo się bała...

Tez miałam taki pomysł... czary, mary, hokus, pokus i brzdąc
moja mama miała szybki i lekki poród, podobno wyskoczyłam jak piłeczka mimo, że ważyłam 3600 no więc ja taki też zamawiam
Stary 2011-01-05, 21:56   #2510
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny jestem zalamana, bylm dzis na budowie, ogolnei kuchnia piekna się robi, ale nasza lodowka nie pasuje pewnie pamietacie jak moj TZ sie uparl na ta side by side... uległam i to był błąd... jest za wielka... dokonalam malych zmian w kuchni i nieby juz to lepiej wygląda, ale teraz nie wiemc o mam z tym fantem zrobic
hmmm jak dla mnie ta lodowka pasuje
moze to zalezy od zdjecia

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-05, 22:27   #2511
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
No to już kumam Dzięki za wyjaśnienia
nie ma za co

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

ojj tak nasi tancerze
takie zdjęcia to najlepsze

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Rosi, Strippi, Zabcia listę mam na kartce, ale postaram się ją w któryś ładny dzień Wam przepisać ja tylko wg recenzji je wybierałam, więc nie wiem czy są fajne. A że wiele już filmów oglądałam, więc tu są tylko te nieoglądane przeze mnie

Teraz akurat ściągam 2 kolejne część Millennium wg, książek S.Larsson'a.
to będę czekać

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Ktosia, Scio, przepraszam, umknęłyście mi

Rosi, dziękuję
a czy ja mogę też zobaczyć foto?

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Witam .
Rozmawiacie o filmach .... ja wczoraj obejrzałam Notebook (Pamiętnik) i jestem oczarowana tym filmem, dialogami, grą aktorską. Polecam Wam jeśli lubicie romansidła. Ja za bardzo nie lubię, ale ten mnie zachwycił.
oo polecam piękny

ross - Julusia lepiej, dziś skończyliśmy antybiotyk i na szczęście pediatra na kontroli nie przepisała następnego. Mamy 3 syropy i kurujemy się dalej na szczęście Julusia pełna sił , tylko ja - zwłoki
Stary 2011-01-05, 22:42   #2512
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj miałam wizytę u gina
Dzidzia rośnie, serduszko bije miarowo i czysto, szyjka w porządku. Gin mówił chyba z trzy razy że nie ma się do czego przyczepić
wspaniale

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość

Też małemu dajemy słoiczki, ale też czasem dostaje zupkę normalną, czy sucharki, biszkopciki, chrupki, ziemniaczki, marchewkę czy jabłka. Wzbogacam mu coraz bardziej jedzonko Albo mu daje polizać jakiś owoc a on się tak fajnie marszczy i robi rozwalające minki
Praktycznie wszędzie jest napisane, że to lepiej niż samemu gotowac takiemu maluchowi, bo oni to wszystko robią ze specjalnych produktów i w specjalnych warunkach.
to tak jak ja
głównie słoiczki to kupuję, cielęcinę, jagnięcinę i królika
Oraz deserki

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość

Kasiuher, Strippi, duzo zdrowia dla Waszych pociech
dziękuję
już lepiej

Cytat:
kurde no kto jak kto ale Ty przciwko mnie? jak mogłaś mnie zdemskować, :
przecież ja nic innego nie robie, tylko chodzę po mieście i mówię "połaskocz mój brzuszek"
: hahaha::h ahaha:

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć kobitki, stęskniłam się

A w Nowym Roku 2011
Niech wszystko czego się dotkniecie stanie się pomocne w spełnieniu marzeń, a każda najdrobniejsza nawet czynność przybliża Was do bycia najszczęśliwszymi i najbardziej uśmiechniętymi kobietkami na ziemi!
U nas święta minęły spokojnie. W wigilię trochę mi było smutno, bo byłam tylko u teściów, pierwsza wigilia nie w moim domu rodzinnym. Ale już w 1 i 2 dzień świętowaliśmy też u moich rodziców. Mężuś zrobił mi super prezent pod choinkę i kupił zestaw do stylizacji paznokci metodą żelową, który tak bardzo chciałam. Na dodatek jego koleżanka z pracy będzie mnie profesjonalnie przyuczać Ja kupiłam mu wkrętarko-wiertarko i chyba trafiłam w dziesiątkę, bo był bardzo zadowolony
W pracy miałam wielką niespodziankę, bo dostałam UMOWĘ NA CZAS NIE OKREŚLONY!! Strasznie się cieszę. Wręcz nie mogłam uwierzyć. Poczuliśmy oboje taki wewnętrzny spokój i stabilizację. Zupełnie zmieniły się nasze plany i patrzenie w przyszłość.

W sylwestra było ekstra. Nasi goście świetnie się spisali i zadbali o fajne kostiumy. Zabawa była przednia

Nadrobiłam do 50 strony i wracam do czytania.
Póki co gratuluję Kliwii dzielnego porodu. Zuzia jest przesłodka!!

Guciu, dziękuję za osobiste życzenia. Naprawdę podziwiam Cię, że poświęciłaś tyle czasu na napisanie każdej z nas parę ciepłych słów.

Martucha, cieszę się, że chrzciny się udały Ładnie wyglądałaś. A nad fragmentem, gdzie Pat beknął nieźle się uśmiałam
hej kochana
gratulacje wielkie

też było mi smutno, że 1 wigilia nie w domu rodzinnym tylko u teściów

czy ja was kiedyś nadrobię
Stary 2011-01-06, 07:29   #2513
india83
Zakorzenienie

witam z rana

spac nie moge bo mnie katar meczy i gardło
Stary 2011-01-06, 08:51   #2514
bzyczka1
Zakorzenienie

Kliwia dziękuję a z mężem chcemy się rozliczać razem ze względu na ulgę. Moja mama nie pracuje od ponad 18 lat i się rozlicza z tatą Czyli najpierw muszę złożyć o nip a później aktualizację.

Za mną ciężka noc...cały czas kaszle i zmierza to ku mokremu kaszlowi zrobiłam sobie syropu z cebuli a jak on nie pomoże to muszę jutro do lekarza. Bolała mnie wczoraj głowa i wzięłam apap przed snem, bałam się ale jeszcze bardziej bałam się temperatury.

Nasz skarb
Stary 2011-01-06, 09:34   #2515
kasiaher
Wtajemniczenie

hej wam
jejku jak mnie głowa boli to normalnie szok, już od paru dni sie tak męczę

india fajna ta lodówka , może pokaż zdjęcie z daszej odległości , a wogóle to macie możliwość oddania jej do sklepu i wymianę stwierdzając że nie odpowiada waszym wymaganiom , w sumie to zależy też kiedy ją kupiliście , ale jeśli nie mineło 2 tygodnie to masz taką możliwość

strippi dobrze że Julką ok, jeszcze tylko mala kuracja syropkami i będzie dobrze , ty też się trzymaj , bo sama wiem co to znaczy być chorym samym w domu i jeszcze zajmować się chorym dzieckiem

madzialenka ty to masz dobrze z tymi wolnymi, ale dokładnie każdy mógł sobie wziąć wolne w piątek i tym sposobem ma 4 dni wolnego

bzyczka to ty nigdy nie pracowałaś że nie masz NIP
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:43   #2516
bzyczka1
Zakorzenienie

Kasia no nie pracowałam, tzn pracowałam ale tak że nie były odprowadzane za mnie składki i na umowę zlecenie (pakowałam gratisy do gazet niemieckich).

Nasz skarb
Stary 2011-01-06, 09:46   #2517
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
bzyczka zaswiadczenia o braku dochodow nie potzrebujesz. No i jesli nie mialas dochodu w zeszlym roku to na nic chyba zda sie rozliczanie wam wspolnie. no bo jak nie mialas dochodu to jak masz sie rozliczyc? No i do rozliczenia z US potrzebujesz NIP
znalazlam takie cos do nipu - mozesz wtedy zlozyc wniosek o nadanie [formularz nip 1 ] razem z rocznym rolziczeniem z mezem.
http://www.pit.pl/nip1_nip3_pity_roczne_2009_6448.php
jakies dziwne te panie w okienku spotykasz.
Co do miejsca rozliczania istotne jest miejsce zameldowania
Jeśli bzyczka nie miała dochodu to rozliczanie wspólne jest jak najbardziej wskazane, bo wtedy jest większa ulga podatkowa. Na Twoim miejscu Kliwiuś też bym się zorientowała jak to u Was wyjdzie, bo może jakiś grosik uda się z tego wyciągnąć
Stary 2011-01-06, 09:47   #2518
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Jezu jak zmarzłam wróciłam wlasnie z koscioła i cmentarza

i taki mróz ze szok i tak potworny zimny wiatr.....

a moj szalony maz o 6 30 pojechał na narty!!! pogieło chłopa mam nadzieje ze sie nei połamie
tfu tfu

Misqa kochana
Zdrowych Wesołych i przede wszystkim Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia Tobie i Juleńce życzę

ide pod kocyk
dzis całodniowe nicnierobienie

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:47   #2519
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Kliwia dziękuję a z mężem chcemy się rozliczać razem ze względu na ulgę. Moja mama nie pracuje od ponad 18 lat i się rozlicza z tatą Czyli najpierw muszę złożyć o nip a później aktualizację.

Za mną ciężka noc...cały czas kaszle i zmierza to ku mokremu kaszlowi zrobiłam sobie syropu z cebuli a jak on nie pomoże to muszę jutro do lekarza. Bolała mnie wczoraj głowa i wzięłam apap przed snem, bałam się ale jeszcze bardziej bałam się temperatury.
Idź kochana do lekarza, bo kaszel w ciąży niewskazany
Stary 2011-01-06, 09:48   #2520
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
witam z rana

spac nie moge bo mnie katar meczy i gardło
Cytat:
dużo zdrówka laski
Ja tak samo zasmarkana i kaszle
mam już tego dość
ale przechodzi, szkoda tylko że tak wolno

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hej wam
jejku jak mnie głowa boli to normalnie szok, już od paru dni sie tak męczę

strippi dobrze że Julką ok, jeszcze tylko mala kuracja syropkami i będzie dobrze , ty też się trzymaj , bo sama wiem co to znaczy być chorym samym w domu i jeszcze zajmować się chorym dzieckiem
kochana od czego ta głowa? migrena?

no masakra jest zajmować się samemu chorym dzieckiem - będąc chorym
od 2 tyg nie wychodzimy, męża przelotem widzę
nikt nas nie odwiedził, bo moi rodzice też chorzy i mają antybiotyki
no oszaleć idzie

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości