![]() |
#1441 |
Rozeznanie
|
Dot.: Technik farmacji -warto?
Ide sie uczyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Raczkowanie
|
Ja też mam w poniedziałek z analizy
![]() ![]() ![]()
Po to mam oczy, by samodzielnie oglądać świat, nie potrzebuję pomocy innych. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Farmacja ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 27.08.11. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | |
Zakorzenienie
|
taki nacisk macie na analizę? Macie na dwa lata rozłożoną?
Ja mam jutro kolosa z farmakologii, w przyszłym gnozja, TPL, i pewnie jeszcze coś dołożą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Raczkowanie
|
Mamy właśnie rozłożoną na dwa lata. Po prostu tak tam bez sensu rozkładają plan, co chwilę się skarżymy na to ale jak widać nic sobie z tego nie robią. Zamiast dać nam TPL czy farmakologię to cały czas ta analiza do niczego nie potrzebna
![]() ![]() ![]() Też tak macie?
Po to mam oczy, by samodzielnie oglądać świat, nie potrzebuję pomocy innych. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Farmacja ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 27.08.11. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Zakorzenienie
|
Ja się uczę dziennie i mam normalnie plan ułożony , tzn 2 godziny wykładu i za dwa dni 4 godziny ćwiczeń
![]() Dziewczyny, jak wyglądały wasze praktyki? chcę zacząć w wakacje i podobno na takich praktykach to tylko się kurze wyciera ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na swoje praktyki nie narzekam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do tej pory nikt nie "zmusił" mnie do mycia podłóg czy ścierania kurzu. Jedynie zmywam sprzęt i szkło po wykonaniu leku ![]() Niektórzy moi znajomi trafili niestety gorzej, nie pozwalają się im do niczego dotknąć, mają tylko stać i się przyglądać jak wygląda praca w aptece..... Bardzo dużo zależy od tego , gdzie się trafi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Rabbito Czas edycji: 2011-01-05 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Konto usunięte
|
U mnie na pierwszym roku analiza była "najważniejszym "przedmiotem- taki nauczyciel, teraz po zmianie po prostu mamy ja zaliczyć i tyle.
co do praktyk zależy od dnia i od tego kto jest na zmianie ale ogólnie nie jest źle półki czasami wycieram ale to tez jest jakaś tam nauka bo jak zdejmuje leki a potem je układam to wzrokowo zapamiętuje gdzie co leży. Klientów zdarza mi się obsługiwać ale oczywiście razem z kimś. Robie leki recepturowe, metkuje, rozkładam leki, nawet wpisuje faktury i zamówienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- [1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;24064056]próbuję się uczyć do zaliczenia z układu współczulnego i wiecie co mam wrażenie ze ja nie potrafię się już uczyć. Jeszcze testy mojego wykładowcy są jakieś takie dziwne ![]() Układ współczulny niestety jeszcze przede mną ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1452 |
Raczkowanie
|
Jak tam nauka Wam idzie? Dużo zostało jeszcze zaliczeń?
Ja mam jeszcze tylko 2: analiza -egzamin z całego semestru ![]() ![]() Ale żeby nie było tak kolorowo to zaczyna mi się sesja na 2gim kierunku ![]() także końca nie widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Raczkowanie
|
Mi zostały jeszcze z 3 zaliczenia z analizy : sole a w tym wodorosole i hydroksysole, stężenia procentowe i molowe, dysocjacje i reakcje redoks
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Konto usunięte
|
ja mam już wpisy do indeksu ze wszystkiego teraz czas zacząć powtórki do egzaminu, a przy niektórych tematach niestety nauka, wiem wiem sama jestem sobie winna ze nie uczyłam się na bieżąco
![]() Edytowane przez 4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 Czas edycji: 2011-01-05 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Raczkowanie
|
[1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;24185874]ja mam już wpisy do indeksu ze wszystkiego teraz czas zacząć powtórki do egzaminu, a przy niektórych tematach niestety nauka, wiem wiem sama jestem sobie winna ze nie uczyłam się na bieżąco
![]() Muszę przyznać, że ja mam w niektórych tematach też zaległości (zwłaszcza z I roku) ![]() Na II roku już jest trochę lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
BAN stały
|
Ja na razie chce zaliczyć ten semestr. Na początku szło mi oki, miałam dobre ocenki, ale im dalej tym gorzej. Nie chciało mi się uczyć... totalna olewka. Żałuje tego. bo teraz niektórych rzeczy nie czaje. Na ćwiczenikach nie czaje, stoje jak słup soli, a o obliczeniach już nie wspomne. Od drugiego semestru mam zamiar się poprawić (do końca I sem tydzień) Mam nadzieję że zalicze sem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
BAN stały
|
Hej mam dylemat. Może któraś z was mi doradzi. Chce kupić książke "receptura apteczna" Jachowicz. Tam są opisane leki, jak się je wykonuje itp. Ale też napotkałam książke "praktyczne obliczenia farmaceutyczne" i teraz nie wiem na którą przeznaczyć fundusze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Raczkowanie
|
Również polecam recepturę Jachowicz
![]() Bardzo dobra książka, mamy ją i w aptece, i na TPL-u nasza mgr z niej korzysta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | |
Zakorzenienie
|
Ja lubię skrypt Anny Kodym
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
A ja już mam wszystko w tym semestrze zaliczone
![]()
![]() |
#1463 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a posiadacie może egzaminy z poprzednich lat? bo ja posiadam tylko 1 arkusz
![]() Bo ja szukam i szukam na necie, ale nie umiem ich znaleźć chyba ![]() Będzie trochę wolnego czasu, i chciałam sobie przejrzeć, żeby zobaczyć czego mam się spodziewać ![]() Jak narazie w studium pisaliśmy tylko część projektową... a tych testów jeszcze nie ( chyba w marcu będziemy) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1464 |
BAN stały
|
dzięki za odp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1466 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak u Ciebie,ale u mnie na 4 semestrze odpadają wykłady z analizy leków,ale za to ćwiczeń jest chyba 5h.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
BAN stały
|
Ja właśnie zamówiłam sobie recepturkę jachowicz
![]() ![]() ![]() A w przyszłym tyg. mam zaliczenie z analizy, tpl-u i anatomi, więc do nauki bo do 19 muszą wystawić oceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Zakorzenienie
|
ja do 14. Mam jeszcze gnozję do napisania, tpl i gospodarkę.
U mnei w ogóle nie mówili o tej książce, Kazali za to kupić całej klasie ćwizenia z receptury, Krówczynskiego. A z innych przedmiotów macie jakieś ksiażki?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.