|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pochwalmy sie swoimi wlosami-czesc II
xxxMikixxx, ogromną różnicę widać, pogratulować tylko, że dałaś radę takie cudo z nich stworzyć
ja na wątek przywędrowałam z pytaniem... bo 2 razy juz przez to przechodziłam i nie potrafię sobie z tym poradzić... otóż moje włosy maja teraz 2 cm, a grzywka jest lekko za brwi i zapuszczając włosy zauważyłam, że zaczynają się rozdwajać w momencie osiągnięcia długości ocierania o ramię. Podcinam je wtedy 1 cm, wtedy jak rozdwojenie jest jeszcze baardzo malutkie, ale jak zapuszczę kolejny 1 cm to włosy znowu są porozdwajane i znowu muszę ściąć 1 cm, czasami ścinałam więcej, ale wtedy rozdwajały się już krótsze, więc to nie miało sensu. Doradzicie mi dziewczyny jak z takim problemem zapuszczać włosy?
Edytowane przez Meadow Czas edycji: 2010-12-31 o 13:50 |
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś żywym przykładem że dobra pielęgnacja czyni cuda
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
A zabezpieczasz jakoś koncówki przed uszkodzeniami?
|
|
#4564 |
|
Raczkowanie
|
Wow, kolosalna różnica. Teraz są piękne! Zaraz wyśledzę na wątkach jak o nie dbasz
ja też chcę takie
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
czyli twoje włosy były matowe i jakby kręciły sie i puszyły, nie miałąś ich prostych? a taraz masz takie proste tylko dzieki odpowiedniej pielęgnacji ?! powiedz ze tak Mikusiu! będe wtedy na to patrzec jako mega motywację!!! jestes wielka!
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2010-12-31 o 16:19 |
|
|
|
#4566 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na końce daję jedwab CHI i odżywki b/s (Joanna z miodem i cytryną albo Ziaja Witamina). Całość włosów pryskam też sprayem Gliss Kura ![]() Cytat:
Cytat:
Moje włosy przeszły kilka etapów Przed zrobieniem tych paskudnych blond pasemek miałam włosy bardzo podatne, od połowy długości miałam kręcone a zwłaszcza końce zwijały się w sprężynki. Rozjaśnianie zniszczyło włosy i już nie chciały się kręcić, jedynie tak jak na zdjęciu lekko się wywijały. Teraz za to gdy wróciłam do naturalnych, przecierpiałam te paskudne odrosty włosy w ogóle mi się nie kręcą. Może właśnie dzięki pielęgnacji. Na pewno spory wpływ mają oleje, po nich mam takie śliskie i gładkie włosy Znalazłam mniej więcej już swoją pielęgnację, uwielbiam wygładzające kosmetyki ale takie które nie obciążają zbytnio włosów |
|||
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
z suchych kręconych do takiego czesoć, jestes moim drogowskazem !
![]() jak zwatpie będe patrzec na zdjęcia przed i po, bo teraz to naprawde mnie pocieszyłas !
|
#4568 |
|
Przyczajenie
|
eevvaaa proszę powiedz, jaką farbą farbujesz włoski, jaki to odcień jest cudny!!! piękne masz włoski
![]()
|
|
|
|
#4569 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam patrzec na piekne,zdrowe,zadbane wlosy....
Ja mam wlosy bardzo dlugie i zawsze mialam dlugie min. do pasa, od ostatniej edycji zdjec moje wlosy sa dluzsze (avator),urosly troszke... ...wiecej fotek w moim albumie |
|
|
|
#4570 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak ty to zrobilas ze w 3 lata calkowicie ci wloski odrosly, do takiej dlugosci
Ja dbam od ok 1.5 roku i jeszcze dluga droga przede mna. Twoje wlosy mnie powalaja. ja bym chciala tak do polowy tylka wyhodowac, a le w tempie w ktorym rosna to jeszcze pare lat mi sie zejdzie. mam niby do pasa, ale rosna wolno i jeszcze schodze z zaniedbanych koncowek wiec czesto podcinam.
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-01-05 o 19:07 |
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uważam, że Madzi właśnie pasują
![]() Siebie osobiście w tym nie widzę, ale ona się prezentuje w nich rewelacyjnie! ![]() Motywacja
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym, jedna kobieta na milion moze byc zupelnie inna i miec wlosy do kolan, jesli taka ma ochote i jest z nich zadowolona . takie wlosy to dar genetyczny i ja na nie patrze jak na zjawisko, a nie jak na fryzure ![]()
|
|
|
|
|
#4576 |
|
Raczkowanie
|
To i ja się dorzucę, ale nie tyle pochwalę, bo zdjęcie niezbyt dobrej jakości
a co więcej z takim "maskowaniem" facjaty nadaję się na takiego pana, który chroni prywatność, czy coś tam tych wszystkich przestępców pokazywanych w telewizji;p to miała być taka zielona mgła ![]() pozdrawiam wszystkie pięknowłose
|
#4577 | |||
|
Raczkowanie
|
.......przed kolana do polowy ud
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wlasnie. Juz mialam wlosy prawie wymarzonej dlugosci, ale zaniedbane i zniszczone. Teraz place za swoja glupote. Jakbym zawsze dbala jak nalezy to pewnie mialabym piekne, rowne wloski do tylka. A tak niestety jeszcze troche musze sciac zanim pozwole im rosnac.
|
#4579 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mysle, ze kazdy jest z nas inny,ma inna budowe ,uklad twarzy,prowadzi inny styl zycia jak i rowniez ma inne upodobania i pod tym wzgledem powinnysmy dobierac fryzure . ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i pięknie w nich wyglądasz. Nie każdemu pasują takie długaśne włosy, a u Ciebie wyglądają bardzo ładnie. Pozytywnie zazdroszczę
|
|
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc ja bym tam siebie widziała do pasa czy do tyłka ![]() Tylko pytanie czy jak osiągnę tę długość to nie będą już siwiutką babuszką Madziu- podpowiedz jeszcze proszę całą swoją pielęgnację. Bo na wątku o nafcie wiem, ze ona jest u Ciebie podstawą...czy oprócz niej używasz coś jeszcze?
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz jak je pielęgnujesz |
|
|
|
|
#4583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Dziekuje ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- A wiec tak .....wloskow nigdy nie farbowalam i nie farbuje , nie susze,nie prostuje , nie uzywam zadnych srodkow do stylizacji , zadnych przereklamowanych odzywe i szamponow ( moje wlosy sa ponich slizkie,ociazale,jak by byly oblepione jakas zawiesina..),wlosy rozczesuje szczotka z naturalnego wlosia wlosy rozczesuje zaczynajac od dolu ,czesto masuje skore glowy,od lat stosuje nafte kosmetyczna,olejek rycynowy,robie plukanki ziolowe,co jakis czas robie masecze z zoltek jaj po ktorej moje wlosy sa miekkie,slniace...spie z splecionymi wlosami,pora zimowa i w domu staram sie nie rozpuszczac wlosow poniewaz zwlaszcza teraz kiedy nosimy welniane swetry,plaszcze,czapki... wlosy sa narazone zwlaszcza bardzo dlugie na otarcia i czesciej sie elektryzuja.Wlosy podcinam w zaleznosci od kondycji czasem jest to raz w roku a czasem dwa razy....specjalnymi fryzjerskimi nozyczkami . Odzywiam sie zdrowo zwlaszcza w produkty bogate w witaminy z grupy B i innen witaminy,pije herbatki ziolowe lubie pokrzywe ,unikam stresu,jak najczesciej na swiezym powietrzu staram sie przebywac(las,morze,gory. ..),wlosy myje opuszkami palcow,nie drapie i niet tre wlosow w czasie mycia,odciskam delkikatnie recznikiem,wlosow nigdy nie rozczesuje na mokro,zwiazuje je miekkimi delikatnymi frotkami..........to tak mniej wiecej jesli czegos nie pominelam wyglada moje troszczenie sie o wlosy |
|
|
|
|
#4584 |
|
Raczkowanie
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze raz gratulacje dlugosci a przedewszystki takiego koloru
|
|
|
#4586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
A stresu zmojego zycia niestety nie mamjak wykluczyc. A stres ten mnie zabija. I moje wlosy.
|
|
#4587 | |
|
Raczkowanie
|
Jak bede miala troszke wiecej czasu....pomysle
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
nafta mi przyciemnia moje rozjasniane wlosy
![]()
|
|
#4589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Czysta nafta bez dodatkow przyciemnia Tobie wloski? |
|
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
tak
dziwne te moje wlosy lapia wszystko
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

ja też chcę takie
Przed zrobieniem tych paskudnych blond pasemek miałam włosy bardzo podatne, od połowy długości miałam kręcone a zwłaszcza końce zwijały się w sprężynki. Rozjaśnianie zniszczyło włosy i już nie chciały się kręcić, jedynie tak jak na zdjęciu lekko się wywijały. Teraz za to gdy wróciłam do naturalnych, przecierpiałam te paskudne odrosty włosy w ogóle mi się nie kręcą. Może właśnie dzięki pielęgnacji. Na pewno spory wpływ mają oleje, po nich mam takie śliskie i gładkie włosy 

15.04.2013

.
dziwne te moje wlosy