|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Duze psy
Zakladam watek wielbicielek duzych psow.Duzych to znaczy molosow kolosow lub jak kto chce te duze psiaki nazywa.Ja kocham bernardyny, lubie nowofunlandy bernenczyki i goldeny.Owczarki wszelakie tez mi sie podobaja.Lubie duze moze dlatego ze z jorkiem smiesznie bym wygladala bo mala nie jestem w sensie nie koniecznie wzrostu
A tak duzy pies ze mna by pasowal. I mam prosbe jesli komus sie nie podobaja duze psy prosze nie wpisywac sie i pisac jakie sa okropne.Polecam zalozenie watku o malych psach. Tu zbior fanow kolosow Dodam ze lubie duze psy i z dluga sierscia, choc pewnie przy takim byloby roboty ![]() Masz w bloku bernardyna(littleola1) zazdroszcze Ci, chyba bym go ciagle wyprowadzala,Tez nie lubie malych pieskow co szczekaja na wszystko, duze zastanawiaja sie zanim szczekaja ale sa wyjatki ![]() U mnie w bloku ludzie maja owczarki niemieckie,glupota, on jest duzy i sie meczy ![]() Magdalenko wklej swojego berniusia, Z checia obejrze.kocham Bernardyny!!
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2006-08-27 o 12:02 |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Duze psy
Podobają mi sie takie psiaki
Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2006-08-02 o 13:18 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
osobiście lubie duże psy najbatrdziej podobaja mi sie duże i gładkowłose
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Z dużych piesków uwielbiam Berneńskiego psa pasterskiego, Owczarka Podhalańskiego no i Owczarka Długowłosowego.
![]() Są naprawdę świetne... ![]()
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Duze psiaki sa kochane, zreszta jak kazde
Ja osobiscie z duzych psiakow uwielbiam Dogi (Argentynski,niemiecki błekitny, czarny ) sa sliczne i kochane ![]() Miec takiego pieska to moje marzenie, ale najpierw musze miec warunki dla takiego psa zeby mial jak najlepiej
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
mi od dziecka podobały się dużeee psy;DDD szczególnie owczarki[;.
u mnie w bloku jest wielki bernardyn, który sięga mi do pasa ;D. i tak sie słodki bawi z moją boxerką heheh ;D(; /jeżeli chodzi o mnie to ja nie trawie małych psów, które szczekają na wszystko co sie rusza;D. pzdr;* |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Dogi niemieckie, dogi niemieckie, dogi niemieckie
nie ma nic piękniejszego nie ma nic sensowniejszego w życiu nie ma nic ponad to że najlepszy na wszystko jest dog niemiecki! |
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
dogi argentyńskiei rhodesiany
Edytowane przez Martek88 Czas edycji: 2006-08-02 o 21:31 |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Dogi Gora
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam kiedyś berneńczyka. Świetna rasa, ale bywa agresywna
Mnie akurat nigdy nie ugryzł, mimo ,ze był większy ode mnie bawił się ze mna itd. natomiast mojego dziadka pogryzł w rękę tak, ze musiał mieć szwy zakładane No i rodzice wystraszyli się i oddali psa... Bernardyny też mi się podobają |
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam owczarka niemieckiego.Chcialam miec yorka,ale moj tata nie jest zwolennikiem malych pieskow.Kupujac mojego czoronoga od hodowcy stwierdzil ´´pies to musi byc pies´´...
Mieszkamy w domu jednorodzinnym,mamy dookola duzo przestrzeni wiec nie ma problemu.Ale uwazam,ze trzymanie duzych psow w blokach , w malych mieszkankach jest po prostu czysta ludzka glupota... .
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wole i uwielbiam duze psy, bo czuje ze to jest pies - cos w stylu jak wyzej napisala Brzoskwinka, no i tez mam owczarka niemieckiego. chociaz nie mam nic do malych pieskow, bo kocham kazde. czasem chce miec jeszcze jakies malenswo, ale i tak i tak nie da rady wziac drugiego pieska, a i odkad pamietam to u mnie byly duze psy
buzka |
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeszcze bardziej kocham Mastiff'y. Są olbrzymie i cudowne ![]() ![]() :sli na:
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
wilczarz irlandzki...koles koło mojej działki czasem chodzi z takim O_o
noo, wiekszego chyba już w sklepie nie mieli no cudne, po prostu ![]() aż trudno uwierzyć, że pies może byc tak duży ![]() moja ciocia ma "teriera rosyjskiego z nieprawego łoża" (jasne jasne)- poczciwy pies, ale 55 kg...na ręce sie go nie weźmie- to dla mnie przekreśla takiego psa, ja najbardziej lubie takie charciki włoskie, bo waga kota, spokojnie można nosić ![]() koło działki hodowla nowofunlandów (www.arkadiapolonia.serf.pl/ )tez poczciwe miśki, ale jak taki stanie przy ogrodzeniu, to trzeba na palce się wspiąć, żeby dac mu buzi w nos najbardziej podobaja mi sie szpice fińskie- suomenpystykorva, ale tego w polsce raczej nie ma ![]() no i mieszańce dobermana z seterem irlandzkim- każdy zna moje zdanie nt. rozmnazania nierasowych zwierząt itepe, nie kupiłabym sobie nigdy takiego psa, ale cuudne były, to fakt |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam bernardyna. Nie powiem roboty przy nim strasznie duzo. Jak byl mniejszy to mogl przebywac w domu ale teraz jego miejsce jest wylacznie na podworku. Strasznie sie slini i ogolnie z niego brudasek
Trudno doprowadzic go do porzadku. Pozniej wkleje zdjecia mojego olbrzyma
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Moze ktos jeszcze lubi duze pieski?Moze zdjecia waszych pupili
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię,sama od niedawna mam owczarka 3,5 miesięcznego i właśnie w bloku mieszkam,ale mieszkam obok lasów,do pracy z Ninką chodzę też daleko i min.przez lasy,więc mieszkanie w bloku nie świadczy o tym,że pies jest niewybiegany.Tylko nie mówię o wyjściu przed blok ,na siku i spowrotem do góry,a przynajmniej raz dziennie ma 2-3 godzinny spacerek z wybieganiem się za patykiem,z innymi psami itp.
Często jest tak,że pies w domu z ogrodem cały czas biega tylko od jednej strony ogrodzenia do drugiej ,nie ma zapewnionej żadnej zabawy,wyjść z panem, więc czy on jest napewno szczęśliwy? Zdjęcia przy okazji,bo narazie nie mam wrzuconych na komputer,wcześniej wklejałam gdzieś jak była malutka,a rośnie w oczach i nie mogę się doczekać jak będzie już wielkości dorosłego owczarka. |
|
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
A duże nisko zawieszone mogą być?
![]() Żartuję oczywiście. Też lubię duże psy - takie, że mogę klepnąć bez obawy o połamanie żeber - podobaja mi sie dogi niemieckie, briardy (kiedys moje marzenie), berneńczyki. Ale jestem dożywotnio skazana na bassety - to już nieuleczalne uzależnienie .
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
briardy nie widzialam.. musze poszukac ich po necie
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam bernardynke
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Hmm ja wprost kocham ogromne psiska,a dla mnie duży pies to dopiero wtedy, gdy waży ponad 50kg. Sama jestem posiadaczka misiaczka ważącego ok 60kg i nadal się rozrasta, bo dopiero niedawno skończył rok. Podobno przy nim wyglądam na małąosóbkę, a mierzę 175, ale piesek waży więcej. Jedyny problem z moim psiskiem to to, że on nadal włazi mi na kolana i nie bierze pod uwagę, że to już nie szczenięce czasy i waga nie ta sama. Wygląda to przekomicznie, bo mnie zza niego nie widać
Dla mnie pies musi być duży, bo po pierwsze nie muszę się schylać, żeby go pogłaskać, a po grugie, musi być się do czego przytulić. A tak poza tym, to jestem stanowczą przeciwniczką trzymania większych psów w blokach, jakoś trudno mi sobie wyobrazić życia z psem w mieszkaniu. Jakoś nie lubię być gościem w miejscu, gdzie na moje przybycie zamyka się psa w łazience. Poza tym nigdy nie pozbawiłabym mojego misia przyjemności biegania po dworku, kiedy tylko najdzie go ochota.
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o matko... takie bydle i sie na kolana pcha hehe rozpiesciłaś go
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ja też mam bernardyna ma dopiero 6 miesięcy i kochane z niego zwierzątko (a raczej kochany zwierz) bo jest już ogromniasty Ale faktycznie brudzi się niesamowicie i ślini. Ale za to uwielbia jak jest szczotkowany-nauczyłam go tego od początku i teraz jak widzi, że idę do niego z jego szczortką to już się cieszy i siada ładnie i czeka na czesanie Moj też mieszka na podwórku bo przecież zamknięcie takiego psa w domu to dla niego tragedia. On musi mieć przestrzeń!
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
no ale chyba śpi w domu, ne? Bo bycie psem podwórkowym bez wstępu do domu to tez niefajny los
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
no tak.... spokojnie
Ale współczuję mu mieć tyle sierści na sobie szczególnie latem- juz teraz leżał jak zwłoki jak ciepło było. Za to zimą będę mu zazdrościć bo będzie mu ciepełko Dobrze, że lubi się przyulać to i mnie przy okazji ogrzeje A pieszczoch jest niesamowity. Jak był maleńki to brałam go na rece i tulił się jak dziecko teraz niestety już na rączki nie pójdzie ;/
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Okropnie mi się duże psy podobają
Takie fajne, wieeeelkieeee pieszczochy Dużo miejsca do głaskania, czesania i przytulania Szkoda tylko, że ja się wiekszości dużych psów boję...
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wręcz przeciwnie prawie do każdego psa jestem skłonna podejść i przytulić ....wiem wiem natnę się kiedyś i będzie ze mną krucho ale co ja poradzę, że kocham psy i się ich nie boję a jesli już to bardziej przerażają mnie takie małe "szczekacze" .
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
Ja bardzo lubię duze psy, mało mnie nie przekonują. Jedyna rasa nieco mniejsza jaką chciałabym mieć to nova scotia. Tak to ok. 60 cm w kłębie minimum.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

Dla mnie pies musi być duży, bo po pierwsze nie muszę się schylać, żeby go pogłaskać, a po grugie, musi być się do czego przytulić. A tak poza tym, to jestem stanowczą przeciwniczką trzymania większych psów w blokach, jakoś trudno mi sobie wyobrazić życia z psem w mieszkaniu. Jakoś nie lubię być gościem w miejscu, gdzie na moje przybycie zamyka się psa w łazience. Poza tym nigdy nie pozbawiłabym mojego misia przyjemności biegania po dworku, kiedy tylko najdzie go ochota.