![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Piercing (kolczyk w pępku)
Mam pytanko dotyczące kolczyka w pępku (mam zamiar sobie zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Piercing (kolczyk w pępku)
Jak już się zagoi, to możesz go wyciągać na dłużej - byle nie za długo
![]() Było sporo już o tym na forum, poszukaj, na pewno znajdziesz dużo informacji. ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
aha dziękuje za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
oczywiscie ze mozesz wyciagac kolczyk jelsi sie zagoi ...jak juz otbie przebije kolczyk w studiu to popros o nawe leku aby sie szybiej goilo -napewno tobie powie gosciu ...mi mowil
![]()
![]() |
#5 |
Gość
|
ja kolczyk mialam prawie rok w pepku i niestety musialam go wyjac z powodu zabiegu w szpitalu. Gdy na drugi dzien chcialam go wlozyc, juz tego nie zrobilam. Nie wiem czy dziurka jest w stanie tak szybko zarosnac, byc moze tak sie stalo, bo dziurke mialam przekluta dosc gleboko. W kazdym razie odradzam wyjmowanie kolczyka. Moje kolezanki moga kolczyki wymieniac wtedy, kiedy tylko maja na to ochote. Ja niestety nie mialam takiej mozliwosci. Nie wiem czy ktos sie moze orientuje, czy moglabym ponownie przekluc pepek w tym samym miejscu? czekam na odp. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Chyba można przekłuć drugi raz, przynajmniej dziewczyny w innych tematach mówiły, że drugi raz sobie przekłuwały gdy im zarosło. Pozdrowionka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja przebijałam pepek trzy razy, ale za każdym razem robiłam to sama, bo taka juz ze mnie sadystka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ja przebijalam pepek kilka razy.Raz znajomy igla do zastrzykow, kilka rzy sama zwykla igla,ale nie udawalo mi sie przelozyc kolczyka ![]()
![]() |
#9 |
Gość
|
Dzieki za odpowiedzi! Moze sprobuje ponownie przekluc pepek w najblizszym czasie. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
w miejscu przeklucia w sumie nie powinno sie smarowac zadnymi maścmi wystarczy zwykla woda utleniona przemywac 2 razy dziennie -nie zrywac strupków!!!bo wtedy faktycznie bedzie sie goilo bardzo długo wszystkim którym przekluwałam zalecałam tylko wodę i było ok
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piercing (kolczyk w pępku)
zeby nie zakladac nowego watku podczepie sie z moim pytaniem pod ten
![]() czy ktoras z Was orientuje sie ile kosztuje przeklucie pepka? (najlepiej ceny z krakowskich salonow) nio i jesli mozecie polecic jakis konkretny salon to bylabym wdzieczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja robiłam jakieś dwa lata temu i zapłaciłam 120 złotych razem z kolczykiem w salonie tatuażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Rozeznanie
|
Pewnie,że możesz po jakimś tam okresie czasu jak sie zagoi wyjąć i zmienić (nawet to by było wskazane).Zanim włożysz inny kolczyk dziurke wysterylizuj tak na wszelki wypadek.A najlepszy kolczyk? Stal chirurgiczna do wygojenia..potem polecam też stal albo srebro (co do metalowych niemam przekonania). Ja u siebie w Białymstoku w studiu kosmetycznym za przekłócie pępka zapłąciłam 80 zł ;] Proponuję iść do dobrego salonu/kosmetyczki by Ci to zrobiła peofesionalnie i 'czysto' Pozdrawiam ;]
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak pytam, bo TŻ chce mi zafundowac, a ja mam troche obaw, bo ogolnie w uszach kolczyki przyjmowaly mi sie slabo (ale tez przekluwane domowymi sposobami, wiec wiadomo jak to jest... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja wybieram się do salonu dokładnie za tydzień i już nie mogę się doczrekać wiem na ten temat wszystko prawie, bo przeczytalam duzo na foprach i gadałam z kumpelami =] licze, ze ladnie sie zagoji i bedzi oki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
pewnie że możesz. Ja przebiłam w kwietniu 2007 r. Możesz wyjąc na tyg. i nic mu nie będzie . nie wiem jak na dłużej bo ja nie wyjmuje xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Nie wierze w to co czytam!!!!!!!!!
Dziewczyny jeśli nie macie o czymś zielonego pojęcia to nie wypowiadajcie się na ten temat ![]() ![]() Po pierwsze -kolczyk robi się u piercera a nie u kosmetyczki!!!!! Pozatym - profesjonalny salon bedzie zaopatrzony w cala game kolczykow -jesli kupujesz sama upewnij sie ze salon ma autoklaw w ktorym wysterylizuja Ci kolczyk - do przemywania NIE UZYWA sie wody utlenionej!!!!!!!!!!!!! ani wysuszającego spirytusu. Tylko oscenisept + sol fizjologiczna w przypadku stanow ropnych TRIBIOTIC, kolczyka nie zaklejamy zadnymi PLASTRAMI!!!!!!!! Tribiotic nie jest do stosowania zapoobiegawczo gdy nic sie nie dzieje,blokuje doplyw tlenu -jedyne odpowiednie kolczyki do swiezo przeklutego miejsca to tytan/bio plast/ptfe . W zadnym wypadku STAL CHIRURGICZNA ![]() ![]() ![]() Uf , pozatym zastanow sie czy warto? Dla mnie byl to glupi wybryk . Pepek nie zaogil sie przez ponad pol roku codziennej pielegnacji o ktorej nie wolno zapominac!Musialam wyjac kolczyk a pozostala mi paskudna blizna
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To, że tobie kolczyk się nie przyjął to nie znaczy, ze musisz straszyć resztę. A skoro tak podkreślasz, ze nie u kosmetyczki, to zapewne robiłaś w profesjonalnym studio percingowym- dziwne.. tak profesjonalnie, a jednak się nie zagoiło ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Po pierwsze czytanie ze zrozumieniem. Glupi wybryk z perspektywy czasu.
Po drugie nie strasze tylko ostrzegam nie zawsze jest kolorowo Po trzecie owszem zalezy od organizmu ale w duzej mierze zalezy od tego jak go pielegnujemy gdzie byl robiony,prawda?? Nie oodstraszam nikogo , jak ktos bedzie chcial to sobie i iglA w domu zrobi nie moj interes,ale jak czytam glupoty typu zakladania stali chirurgicznej na swiezo przeklute miejsce,przemywanie spirytusu to az mi sie slabo robi ![]()
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Ej, ja przebiłam u kosmetyczki wenflonem i nic mi nie jest. wiadomo. lepiej jest się udać do studia. Skoro ty przebijałaś i stosowałaś się do tego wszystkiego to czemu Ci się nie zagoił? mi tak w pełni zagoił się ponad pół roku od przebicia. Jeśli ktoś dobrze przemyśli tą decyzje to nie będzie żałował. zresztą kolczyk świetnie się prezentuje więc polecam. ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Nie zgodzę się. U każdego jest inaczej. Nie ma na to teorii. U niektórych może goić się pół roku [ tak jak u mnie ] a u innych prawie rok. Podobnie jest z pytaniem czy boli. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
mogła byś się do mnie odezwać na gg ? 8392966 . mam kilka pytań
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
kto ?? ^^
---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- kto? jakby co to moje gg 3411113 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Hej mam 14 lat i chcę zrobić sobie kolczyka w pępku. Rodzice się zgodzili. Ja się trochę waham, bo może mi się to znudzić, ale zawsze można wyjąć, prawda ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja przebiłam ostatniego kwietnia dwa lata temu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja robilam pare lat temu kolczyk u kosmetyczki. Moja kosmetyczka tez miala mase koczykow a mimo tego przyszlam ze swoim.A to z tego wzgledu ze, za sam kolczyk liczyla sobie 4 razy wiecej jego ceny. Wode utleniona uzywalam na samiutkim poczatku , doslownie pary razy, a potem przemywalam go rumiankiem , w sumie gojenie trwalo okolo hmmm 2 miesiecy.Aha i milam kolczyk ze stali chirurgicznej , wiec prosze nie pisz tu bzdur ze w zadnym wypadku stal chirurgiczna. Bo ja jakos milam .. i w ciagu 2 miesiecy wszytko ladnie zagojone. Twoj goil sie rok i i tak sie nie zagoil . Wiec wydaje mi sie ze nie za bardzo Twoje rady sa dobre. Kolczyk mozna wyciagac na jak dlugo sie chce .. ja nie nosze go juz z 3 lata a dziurka nadal jest. Oczywiscie ze lepiej w zime przebijac z tego wzgledu ze kiedy jest cieplej jest wiecej bakteri. Ale zawsze mozna jakies oklady zimne robic. Edytowane przez rimlora Czas edycji: 2009-06-17 o 18:25 Powód: musialam dopisac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Czyli lepiej poczekać do chłodniejszych dni ? bo ja bardzo chce go zrobić teraz ;D A jeszcze jedno pytanie... Czy trzeba zaklejać na początku kolczyk plastrem czy nie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
A co za różnica czy zrobi ten kolczyk w cieplejsze dni czy chłodniejsze? Jedynie chyba różnica taka, że nie wykąpie się w żadnym jeziorze itp w czasie gojenia. A to czy tego dnia bedzie ciepło czy zimno to bez znaczenia. Po co jej lód??
![]()
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przeczytaj moje posty , tam juz padla odpowiedz dlaczego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.