|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Oo..ja też jestem za dużymi torbami. Wszystko przynajmniej w jednym miejscu mam, a nie: szminka w tej, zeszyt w tej, a coś innego w kieszeni...oj oszalałabym prędzej, niż coś znalazła.
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1263 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co zrozumiałam, to wszystkie duże wyglądają jak worki na ziemniaki
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Coś takiego?
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=608 Tak myślę.. |
|
|
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkie wielkie, szmaciate czy pseudo skórzane na pół ciała właścicielki.
Sama chodziłam do szkoły parę lat temu i nosiłam podręczniki, zeszyty, ale w torebce normalnych rozmiarów.A już kompletnie nie rozumiem noszenia takiego giganta praktycznie pustego. Po co normalnej kobiecie taki wór bez dna? |
|
|
|
#1266 |
|
Zadomowienie
|
A ja lubie takie"worki na ziemniaki"
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz na uczelnię też by mnie się przydało coś większego.
|
|
|
#1268 |
|
Raczkowanie
|
A co do mody która mnie rozwala to przede wszystkim syndrom braku lustra. Nie oszukujmy się, ale nie wszystko jest dla wszystkich. Jeśli nie masz idealnej figury to trzeba na siebie czasem krytycznie spojrzeć. Żyjemy w czasach, gdzie w sklepach naprawdę jest duży wybór.
Zdecydowane nie mówię niezadbanemu wyglądowi. Czyste włosy, paznokcie, codzienny prysznic i dezodorant to podstawa! Nie podobają mi się: - UBIÓR NIESTOSOWNY DO OKAZJI - każdy człowiek powinien wiedzieć, że w czym innym chodzi się do szkoły/pracy, kościoła, na imprezę czy elegancki bal. - ubranie niedobrane kolorystycznie - włosy blond-czarne - pupmy- nikt, absolutnie nikt w tym dobrze nie wygląda! - legginsy ala dzinsy - legginsy + góra niezakrywająca pupy, nawet jesli nie są przeźroczyste. Legginsy mają bliżej do rajstop aniżeli spodni! - okulary "Brzyduli" - króliczki playboya na wszystkim - biały pasek do czarnych spodni - paski nadmiernie świecące - wszystkie te emo dodatki - oklepane kamizelki, te krótkie, nie wiem jaka jest fachowa nazwa ![]() - balerinki. porazka, porażka i jeszcze raz porażka. - tipsy ( chyba, że są delikatne i ładnie zrobione) - bardzo mocny makijaż - obwieszanie się tandetną "biżuterią" od stóp do głów - wszelakie motywy zwierzęce -białe obuwie To pewnie nie wszystko, ale do głowy więcej nic nie przychodzi
|
|
|
|
#1269 |
|
Raczkowanie
|
dlaczego? jak dla mnie to chyba najlepsze obuwie jakie wymyślili
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
balerinki i białe obuwie?
a co jest złego z czarnych klasycznych balerinkach albo białych trampkach mozna wiedziec?
|
|
|
|
#1271 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
moze białe obuwie to miałybyc biale kozaki to wtedy sie zgodzę, ze to jest okropne
|
|
|
|
#1273 |
|
Raczkowanie
|
Od siebie mogę dodać jeszcze, że nie podobają MI się jeansy- dzwony, bądź rozszerzane ku dołowi. Jeśli są w fajnej stylizacji to ok, gorzej, że praktycznie nikomu one nie pasują..
|
|
#1274 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym powiedziała że dzwony pasują wielu więcej ludziom niż rurki. Dzwony wysmuklają i wyszczuplają nogi, a rurki niestety bezlitośnie eksponują wszelkie mankamenty. W ogóle ostatnio dzwony mi się coraz bardziej podobają, w połączeniu z butami na obcasie, jakąś koszulą i kapeluszem z dużym rondem.
|
|
|
|
#1275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co jest złego w tych legginsach-dżinsach? Nie czepiam się, serio pytam, większość znajomych nawet nieźle w nich wygląda...
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i czarne, karmelowe mam, ale białe wymiatają najwygodniejsze moje buty.
|
|
#1277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie do końca się z tym zgodzę, mi się dzwony podobają tylko na dziewczynach ze szczupłymi nogami w połączeniu z grubymi obcasami i jakąś fajną górą. sama mam "większe" uda i w dzwonach czuję się jeszcze większa, był tu kiedyś wątek "Czy tęższe dziewczyny mogą nosić rurki", gdzie wklejałam swoje zdjęcia w dzwonach i w rurkach i dziewczyny uznały, że w rurkach lepiej. duzo tez zalezy od figury danej osoby i jej proporcji ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
też mam! ale wtopa :P a białe balerinki latem do opalonych nóg i wyglądają wg mnie super
|
||
|
|
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
Dzwony moim zdaniem nie pasują osobom tęższym, nie wyszczuplają nóg a wręcz eksponują większe uda. Ja noszę rurki cały czas, bo źle się czuję w innych spodniach
Czemu nie lubimy jeanso-legginsów? Nie wiem, nie podobają mi się, są takie jakieś.. sztuczne rzadko kiedy wyglądają dobrzeBiałych balerinek nie założyłabym tylko ze względu na to że pewnie szybko się brudzą ![]() Ale co w nich złego- nie mam pojęcia.
|
|
#1279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pumpy - moje ulubione spodnie minionego lata. Fajnie podkreślają pupę, a mam się czym chwalić ![]() Balerinki - jedne z najwygodniejszych butów (obok tenisówek i trampek) jakie znam. Dlaczego Twoim zdaniem to porażka? Motywy zwierzęce - nie mogłam się do nich przekonać, ale odrobinę uległam. Mam chustę, body i buty (o zgrozo) w panterkę. Nie czuję się jak wyfiokowana lalka. Jeżeli ktoś potrafi do basicowego zestawu dorzucić jeden charakterystyczny dodatek to myślę, że to wygląda dobrze. Białe obuwie - dlaczego? Białe kozaczki, owszem. Ale żeby od razu cała reszta? Ach, nie podobają mnie się jeszcze białe sandały (pragnę zaznaczyć, że należę do osób, które nie znoszą nosić sandałów i nigdy nie mogą znaleźć pary dla siebie) i białe workersy. Wszystkie inne, dlaczego nie? Cytat:
|
|
|
#1280 |
|
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem chude laski wyglądają extra w dzwonach ale te przy kości również!! Lepiej niż w rurkach, rurki eksponują UDA.
Ciekawe kiedy wróci moda na dzwony )obstawiam że w 2012 rurki pójdą na dno szafy
|
#1281 |
|
Raczkowanie
|
Oj u mnie raczej nie
Źle się czuję w innych spodniach, nawet spodnie eleganckie do marynarki mam bardzo wąskie.Ale jak wiadomo, moda wraca, więc pozostaje czekać
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Też uważam, że dzwony pasują tylko wysokim dziewczynom.
Ja mam dość potężne uda i nie cierpię dzwonów. Dla mnie spodnie muszą przylegać. Ale może to dlatego, że poza tymi sporymi udami jestem drobna i szerokie spodnie mi nie pasują. Dlatego już wolę właśnie jak najobciślejsze spodnie i do tego dłuższą bluzkę/tunikę na biodra. Wracając do tematu - mnie aktualnie najbardziej rozwalają buty "emu" - wzięłam nazwę w cudzysłów, bo większość tego typu butów to oczywiście przemakające podróbki. I nikt mi nie wmówi, jakie to one są super, bo z moich obserwacji wynika, że przemakają i przepuszczają zimno bardziej, niż moje kozaki czy botki na futerku, a w dodatku są o wiele brzydsze. |
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
bo pomiedzy dzwonami a rurkami są jeszcze proste nogawki ;-) najlepsze na grube uda (wiem, codziennie testuję ;-) )
|
|
|
|
#1284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jaa to samo, w dzwonach się czuję jeszcze raz taka wielka jak jestem mam wrażenie, że mam nogi jak dwa wielkie balerony---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
ja do emu nic nie mam,( gdybym miała luźne 400zł to bym sobie kupiła je ;p) dopóki ładnie wyglądaja, ale widze multum lasek w emu, które są całe brudne od soli, powyginane i w ogole ;/ ja bym nie ubrała takich zniszczonych butów.. emu są fajne ale na taka mroźną suchą zimę, a u nas aktualnie odwilż chyba nadciąga :P wiec kalosze mozna wyjac ;p |
|||
|
|
|
#1285 |
|
Raczkowanie
|
Mi się bardzo podobają Emu!
Ja mam podobne do nich, niby 'wzorowane' jakich pełno, ale są wyjątkowo zgrabne- większość podróbek jest po prostu okrągła Teraz, gdy to 'futerko' się trochę ubiło trochę gorzej
|
|
#1286 |
|
Raczkowanie
|
O ile powoli powracają spódniczki z wysokim stanem, o tyle mam nadzieje, że jak najszybciej powrócą spodnie z wyższym stanem, ponieważ na widok biodrówek mi sie niedobrze robi, bo talia w biodrach w porównaniu z talią w talii jest niewygodna, aseksualna, robią sie dziury w biodrach i skracają nogi.
|
|
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
co sie robi? dziury w biodrach? rotfl
![]() jak sie ma dlugie nogi to i tak beda dlugie ;] |
|
|
|
#1288 |
|
Raczkowanie
|
A ja, o ile spodnice z wysokim stanem zniose - ale tylko te olowkowe - tak spodnie ktore sie koncza powyzej pepka to dla mnie totalne antyseksy i pogromcy figury. Koledzy zawsze mnie pytali jak mijalismy w lecie dziewczyne w czyms z wysokim stanem "czego kobiety to sobie robia" i nigdy nie wiedzialam co powiedziec
|
|
|
|
#1289 |
|
Raczkowanie
|
W balerinkach stopa prezentuje się w taki sposób, że oczy bolą, białe obuwie mi się nie podoba, może to dziwne ale nawet adidasów białych nie akceptuję
![]() co do torebek i mieszczenia w nich "Potopu" - może i mieszczą, ale nie zastanawia Was jak wyglądacie w takich worach?? Ja za czasów szkolnych miałam torebkę idealnie mieszczącą A4, ksiązki nosiłam w połowie(drugą połowę koleżanka z ławki), a strój na wf w małej reklamówce, to i lepiej wygląda i nie obciąża tak kręgosłupa. Motywy zwierzęce - nie widziałam nic gustownego i kojarzy mi się to z kiczem. A leggins0-dżinsy? no proszę Was! Ten śmieszny wynalazek jeszcze od biedy przejdzie o ile pupa jest zakryta. Jak wcześniej napisałam, dla mnie one mają bliżej do rajstop niż do spodni. A co do rurek - one rzeczywiście eksponują wszystkie mankamenty nóg, a dzwony pasują do większej ilości figur ni rurki. Pamiętam kilka lat temu miałam takie dzwony, które wydłużały mi optycznie nogi, wszystkie koleżanki się zachwycały uwielbiałam siebie w nich
|
|
|
|
#1290 |
|
BAN stały
|
ZAISTE ! Bez komentarza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

i nosiłam podręczniki, zeszyty, ale w torebce normalnych rozmiarów.

a co jest złego z czarnych klasycznych balerinkach albo białych trampkach mozna wiedziec?

masz prawo wiedzieć co jesz.
Zapraszam