|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
iwona ja miałam podobnie, okazalo sie niegroźne ale każde plamienie w ciązy nalezy skonsultowac z lekarzem, ja brałam duphaston
madzia myślę ze możesz iśc na badanie, jak powiesz lekarzowi ze byłaś chora będzie wiedzial jak interpretować, no i kochana nie mecz sie z temperatura pierwsze slysze zeby przeciwbólowych nie mozna bylo brać, ja byłam też przeziebiona chyba 7 tyg tez dostalam ten lek plus lekarka mowila ze apap mozna lykac bez ryzyka, nawet wczoraj polknelam 2 bo me glowa bolala nie do wytrzymania sloneczko dzieki za info o wit musze poczytac o tym Twoim leku bo to jednak dosc znaczna różnica Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-01-06 o 14:22 |
|
|
|
#3632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też po tych brązowych plamieniach biore duphaston, mam brac 2 opakowania, czyli tak do 13 tygodnia, 2xpo jednej tabletce. |
||
|
|
|
#3633 |
|
Rozeznanie
|
Carmela ja brałam przez około 3 tyg potem jak przestalam plamić kazał mi odstawic
|
|
|
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
telik chilli wyszło pyszne
i na deser sernik z brzoskwiniamiNie pisz, że coś nie tak, bo nie masz objawów ja też nie mam. Ani mdłości, ani rzyganka, ani zgagi. Zmęczona jestem tak jak normalnie. I jem całkiem normalnie. kasiahexe ![]() agulaaabar idź jutro do lekarza, albo zadzwoń do gina się zapytać, a na razie zostaje chyba tylko wapno. Co do jedzenia swojego, zdrowego... Ja od jakiegoś czasu sama robię chleb czy bułki; w maszynie co prawda, ale z mąki pełnoziarnistej Teść na fioła na punkcie takiego jedzenia i robi sam wędliny, nawet kiełbasy (cielęce czy białą) i szynki czy wędlin mało kupujemy... Jaja od kur mamy ze wsi i warzywa (sałaty, kapusty, pomidory, ogórki, kalafiory i inne) też swojskie z pola od babci przemkowej. Ogórki, dżemy i miód też swojski. Jakoś nie wyobrażam sobie teraz żeby niektóre rzeczy kupować... mieszkamy w mieście, więc nie ma mowy o ogródku czy innych, tym bardziej że chyba za bardzo bym się nie czuła w grzebaniu w ziemi, ale latem dżemy wiśniowe i wiśnie w zalewie do deserów robiłam (z wiśni od znajomego - wiadomego pochodzenia ) Wczoraj byliśmy na parapetówie u znajomych... Wróciliśmy o 1 w nocy a ja odsypiam, jak bym trzy dni bez spania się bawiła
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-01-06 o 14:41 |
|
|
|
#3635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Telik
ja mam takie same obawy ,też ciąża bez jakiś anomali typu zgaga , mdlości itp. ale wiesz jeszcze nas może dopaść , oby nie ja ide do lekarza w środę i tez ciągle te obawy ale będzie dobrze ,
|
|
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jak macie jakies wysypki to nie wolno brac wapna w ciąży. może powodować skurcze macicy, to zdanie dermatologa
|
|
|
|
#3638 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=CarmelaSoprano;2419 8945]w ktorym tygodniu jestes?
z wczorajszego usg wynika, że dziś zaczełam 11tydzień |
|
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
My zamierzamy wrócić do chodzenia na basen, dla mnie będzie dobre bo to trochę ruchu a mąż ma zalecnie od lekarza żeby chodzić na basen bo to dobre dla jego kolana wiec od połowy stycznia pewnie zaczniemy
I jeszcze do szkoły rodzenia będziemy chodzić ale to jeszcze nie teraz.Któraś dziewczyna pisała o gorączce, ja w poniedziałek miałam gorączkę 38,5 i brałam apap który jest w ciązy bezpieczny. U Nas znowu była rozmowa o imionach i na chwile obecną ustalone ![]() Dziewczynka - Alicja Chłopczyk - Marcel Oj Nam też się marzy mały domek na wsi A jeśli chodzi o przetwory to moja mamuśka robi co roku dżemy, soczek malinowy - teraz jest idealny do herbatki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny zabije mojego Tż.... grrrr, pożyczyłam od rodziców maszynę do chleba, wczoraj wybrałam sie na zakupu i poprosiłam go zeby wyciagnął chleb jak się upiecze... ta chole... wyciągala go za pomocą noże cała forma porysowana... ręcę mi opadaja... udusze go jak wroci z pracy. Wiem ze niektore z Was pieka w automatach powiedzcie mi czy orientujecie sie czy do moulinexa dostane sama forme .... bo jak nie to cała maszynę bedę musiała kupic.... rannnnnnyyyy dlaczego oni nie myśla???????????
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj mam jakiś fatalny dzień, nic mi sie nie chce, nie mam siły z łóżka wstać, katar i jakaś taka słaba jestem Mój Tż też cos nie na siłach, ale nafaszerowałam go gripexem i rutinoskorbinem, mam nadzieje, że chcociaż jemu przejdzie.Co do ruchu ja bardzo chętnie bym sie wybrała na basen, ale samej chodzic mi się nie chce, a Tż-ta wyciagnąć nie ma szans. Szukałam jakiegoś aerobiku dla ciężarnych, ale u mnie w pobliżu niestety nic takiego nie ma a szkoda, bo z tego co wiem byłoby dużo chętnych.My też z Tż rozmawialismy o imionach, na dzień dzisiejszy: Dziewczynka -Zuzia Chłopczyk-Dominik ![]() Trzymajcie się Dziewczyny Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-01-06 o 16:13 |
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
A mi gin w poniedzialek powiedziala że jak najbardziej można wapno brać, w razie jakiegoś uczulenia czy przeziebienia.... wapno, magnez, wit C można brać bez żadnego problemu....
|
|
|
|
#3644 |
|
Raczkowanie
|
Nerolka mam pytanko
ja narazie czekam do wizyty sobotniej, ale dziś chciałabym na allegro zamówić sprzęt do wyczuwania pulsu maluszka bo się wykończę )) i wydam majątek na dodatlkwe USG )a Ty masz w tej materii super doswiadczenie plis o poradę. jaki sprzęt byś proponowała, albo jaki masz i jestes zadowolona iwona |
|
|
|
#3645 | |
|
BAN stały
|
Można wapno.
A jesli obawiasz sie skurczy,to 2 tabletki magnezu i jest równowaga a nawet nadwyżka magnezu. To ma cierpieć,drapać sie i zakażać rany? No co Wy? Poza tym mamy też No-spę na skurcze. Dlaczego tak sie wszystkiego boicie? Tego nie wolno,tego nie...najlepiej zamknąć sie w beczce i przez 40 tyg. z niej nie wychodzić. Wszystko niemal można ale z umiarem. Sa rzeczy zabronione kategorycznie ale na szczęście maleńki procent ciężarnych je zażywa,to,co nie szkodzi a powoduje np.mdłości u ciężarnej(farby do włosów),ryzyka chorób(mięso surowe,niemyte owoce) i cała reszta dozwolona dla ludzi w tym kobiet w ciąży. Kmat-mój też raz miał wyciągnąć chleb z maszyny a jak wróciłam,to chleb nadal w niej siedział-idę mu podziękować Formy poszukaj na allegro. Asiago-cenne rady,ze koza byle czego nie może. U nas trawki pod dostatkiem. Ja nie mam żadnych objawów-koniec mdłości,rzygania,nic a nic. Fajnie tak! Bo z Krystianem to godziny liczyłam do porodu już na tym etapie. ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3646 |
|
Raczkowanie
|
Polecam tani Baby Sound -na allegro jest 1 i na razie za 1 zł. ale z ceną minimalną.[/QUOTE]
ok, znalazłam sklep w wawie, więc mogę mieć jutro rano tylko napisane jest, że on jest od 12tc wyczuwał tetno przed 12tc? z góry dzięki iwoma |
|
|
|
#3647 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tylko napisane jest, że on jest od 12tc wyczuwał tetno przed 12tc? z góry dzięki iwoma[/QUOTE] Jak nauczysz się rozpoznawać tętno od innych odgłosów,to tak. Ja wyczuwałam od 9 tyg. co dzień ![]() Śmiało |
|
|
|
|
#3648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tak miałam na rękach przez całą poprzednią ciążę ,masakra. Teraz gdzieś 2 tygodnie po zapłodnienu też mi obsypało jeden dzień ręce, nie cierpię tego ale polecam na to jedynie PUDER W PŁYNIE. w aptece. ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- aha no i wapno właśnie,piłam całą ciążę i dziecku nic nie jest. Ale zwykłe bez wit c. |
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się chce czegoś zjeść, ale sama nie wiem czego
![]() ![]() Znalazłam klub fitness niedaleko mnie, gdzie prowadzone są zajęcia dla kobiet w ciąży, połączenie jogi, pilatesu i piłek... I nawet nie kosmiczna cena bo 85 zł za 8 wejść (a zajęcia te akurat raz w tygodniu). Jutro zadzwonię się zapytać jak to wygląda. Tylko muszę się zastanowić czy będę chodzić Myślicie że takie zajęcia są coś warte? bardziej chodzi o to żeby się poruszać trochę, wcześniej chodziłam zawsze na jakiś fitness, i dokładnie tydzień przed tym jak się dowiedziałam że w ciąży jestem byłam oblukać z koleżanką klub obok nas, no i miałam zacząć...
|
|
|
|
#3650 |
|
Rozeznanie
|
Natka, u nas też będzie Zuzia, albo Małgosia
chłopak jeszcze nie wiem.Inutil - myślę, ze warto - i joga i pilates dobre w ciąży ![]() ja też znalazłam takie zajęcia ale od 16tc przyjmują. W zakopanym pływałam i fajnie mi było więc może się zdecyduję, choć jak tak zimno jest to ciężko mi się na basen zebrać. |
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil
ja właśnie też zaczęłam szukać jakiś zajęć ale TŻ ( dodam że po AWF-ie) powiedział chodź na basen i niczego więcej ci nie potrzeba , faktycznie jak poczytałam w necie to basen jest superowy w naszym stanie , nie obciąża stawów a super dotlenia i odpręża także ja jak tylko zacznę L4 to będe chodzić , Nicolkę dam do przedszkola i hola na basen |
|
|
|
#3652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Rano wypiłam wapno teraz spróbuje drugie.... jak nie przejdzie to jade do lekarza rano bo naczytałam się o cholestazie........
I jeszcze mi sie krew z nosa puściła... co za dzień! |
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Agulaaabar - ja bym nie zwlekała i zaraz do lekarza jechała , ale ja to panikara jestem .
|
|
|
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie zjadłam żurek z kiełbaską
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj kwaśnica była
a na kolację właśnie szukam jakiś fajnych grzanek , chyba zrobię z pieczarkami i serkiem obtoczone w jajku |
|
|
|
#3657 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki!
łojej, ale nadrabiania ![]() Inutil, co ty za pyszności robisz: uważaj, bo się wproszę ![]() Kmat, współczuję, ja mojego tżta o takie rzezcy nawety nie prosze, bo on ma dwie lewe rece w takich sprawach i zawsze cos stłucze , porysuje itd Mam nadzieje,ze dostaniesz sama formne...Natka, ja dzis tez caly dzien w łóżku siedzee i nie robę NIC Agula, kobitko, do lekarza jutro leć a mnie wysypało na twarzy wrrr, mdłości się zmniejszyły, z ato twarz tragedia:/ Ale czytałam, że można Davercinem smarować... ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Kasiahexe, daj znać jak usg... A ja mieszkam w warszawie i nie mam w ogóle styczności ze zwierzakami , a o zdrowej żywności mogę pomarzyć... Chyba, że bede kupowala ekologiczne marchewki za 21zl, ale dla mnie to za drogo. No ale co zrobić. Beata, zazdroszcze kroliczkow i kurek
|
|
|
|
#3658 |
|
Raczkowanie
|
Jak nauczysz się rozpoznawać tętno od innych odgłosów,to tak.
Ja wyczuwałam od 9 tyg. co dzień ![]() Śmiało wielkie dzięki ))jesteś niezastąpiona ))iwona |
|
|
|
#3659 |
|
Rozeznanie
|
od wcz mnie nie bylo i tyyle czytania
![]() nie udzielalam sie bo nie dosc ze od wcz okropnie sie czuje-mdlosci (w ogole po poludniu,masakra!) to na dodatek od wcz tocze bitwe z moim tz...ahh, jak mam go czasami dosc!! i dzisiaj caly dzien zlecial pod katem klotni albo milczenia (albo uciekania tzta do drugiego pokoju,zeby niknac wszelkiej rozmowy,norma). grrr! iwonap79 a za ile znalazlas ten Baby Sound?bo ja tez zwariuje czekajac od jednego do drugiego usg i moze bym sobie sprawila![]() agulaaabar jak do jutra Ci nie przejdzie to skontaktuj sie z lekarzem..
|
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Maugoszatka, my mamy taką sama sytuacje, jakbysmy nie musieli wynajmowac mieszkania to nie wiem co bysmy z kasa robili, a tak, szkoda gadac, teraz wynajem, a kiedys kredyt na sto lat...
Maugosztaka , a w jakim miescie mieszkacie? Babonik dzieki z agratki, dziś też jak na razie jest DBR ![]() ![]() ![]() JA teraz w ogóle witamin nie biore, bralam Falvit i Prenatal Complex - tak rzygalam, ze nie oglam przestac, błę... Gina jutro sie spytam, co robic w tej kwestii |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

i mały zrobił lemurka

zębole
i na deser sernik z brzoskwiniami
ja też nie mam. Ani mdłości, ani rzyganka, ani zgagi. Zmęczona jestem tak jak normalnie. I jem całkiem normalnie. 

Zakończone: 2