Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-06, 14:17   #3631
kmat
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

iwona ja miałam podobnie, okazalo sie niegroźne ale każde plamienie w ciązy nalezy skonsultowac z lekarzem, ja brałam duphaston
madzia myślę ze możesz iśc na badanie, jak powiesz lekarzowi ze byłaś chora będzie wiedzial jak interpretować, no i kochana nie mecz sie z temperatura pierwsze slysze zeby przeciwbólowych nie mozna bylo brać, ja byłam też przeziebiona chyba 7 tyg tez dostalam ten lek plus lekarka mowila ze apap mozna lykac bez ryzyka, nawet wczoraj polknelam 2 bo me glowa bolala nie do wytrzymania
sloneczko dzieki za info o wit musze poczytac o tym Twoim leku bo to jednak dosc znaczna różnica

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-01-06 o 14:22
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 14:30   #3632
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
c
co do badań wczoraj miałam prenatalne, ale za wcześnie (tak przypuszczałam) Maleństwo ma 4cm, więc kolejne za 2 tyg, ale lekarz stwierdził, że wygląda wszystko ok, serduszko ok, rączki, nóżki itd i mały zrobił lemurka)))
w ktorym tygodniu jestes?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Wogóle to cały czas łazi za mna jakies złe przeczucie, bo chyba za dobrze sie czuje w ciazy nie mam za bardzo mdłości, wrecz przeciwnie apetyt dopisuje, biust mnie nie boli nie mam chronicznego zmęczenia i przez to wszystko jakoś sie obawiam czy moja fasolka tam jest i czy rosnie
Widze ze indentycznie przechodzimy ciąże, u mnie objawów też zupełnie brak. I własnie brak objawów, przeprowadzka na nowe mieszkanie, opady sniegów osłabiły moja czujność i dopiero w 7 tygodniu kapnełam sie ze cos długo okresu nie małam

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
iwona ja miałam podobnie, okazalo sie niegroźne ale każde plamienie w ciązy nalezy skonsultowac z lekarzem, ja brałam duphaston
Ja też po tych brązowych plamieniach biore duphaston, mam brac 2 opakowania, czyli tak do 13 tygodnia, 2xpo jednej tabletce.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 14:34   #3633
kmat
Rozeznanie

Carmela ja brałam przez około 3 tyg potem jak przestalam plamić kazał mi odstawic
Stary 2011-01-06, 14:40   #3634
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

telik chilli wyszło pyszne więc kabelkiem mogę Ci przecisnąć, bo trochę zostało i na deser sernik z brzoskwiniami
Nie pisz, że coś nie tak, bo nie masz objawów ja też nie mam. Ani mdłości, ani rzyganka, ani zgagi. Zmęczona jestem tak jak normalnie. I jem całkiem normalnie.

kasiahexe

agulaaabar idź jutro do lekarza, albo zadzwoń do gina się zapytać, a na razie zostaje chyba tylko wapno.

Co do jedzenia swojego, zdrowego... Ja od jakiegoś czasu sama robię chleb czy bułki; w maszynie co prawda, ale z mąki pełnoziarnistej Teść na fioła na punkcie takiego jedzenia i robi sam wędliny, nawet kiełbasy (cielęce czy białą) i szynki czy wędlin mało kupujemy... Jaja od kur mamy ze wsi i warzywa (sałaty, kapusty, pomidory, ogórki, kalafiory i inne) też swojskie z pola od babci przemkowej. Ogórki, dżemy i miód też swojski. Jakoś nie wyobrażam sobie teraz żeby niektóre rzeczy kupować... mieszkamy w mieście, więc nie ma mowy o ogródku czy innych, tym bardziej że chyba za bardzo bym się nie czuła w grzebaniu w ziemi, ale latem dżemy wiśniowe i wiśnie w zalewie do deserów robiłam (z wiśni od znajomego - wiadomego pochodzenia )

Wczoraj byliśmy na parapetówie u znajomych... Wróciliśmy o 1 w nocy a ja odsypiam, jak bym trzy dni bez spania się bawiła

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-01-06 o 14:41
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 14:45   #3635
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

No właśnie kwestia ewentualnej skazy białkowej tez ważna bo to mleko kozie ponoć nie uczula

Taka koza to wcale nie każda zeżre byle co, wujek mojego Rafała spod Bochni ma koze to taka pinda jedna że między porzeczkami ją wiązał to nic a nic nie obgryzła, tylko młodą trawkę chciała jeść bo takie delikatne podniebienie miała, a te u babci to nawet jakies suche chaszcze zeżrą
Ona nawet nie może jeść byle czego, bo nie wiem czy wiecie, ale z kozą jest inaczej niż z krową, i od tego co zje zależy smak mleka, jeżeli naje się ostów będzie cholernie gorzkie, jak rumianku to będzie go czuć w mleku, najlepsza zielona trawka albo such chleb, wtedy mleko jest słodsze, bardziej podobne do krowiego, aczkolwiek nie każdemu będzie smakować, bo jest specyficzne w smaku. Ja to przerabiałam przez jakiś czas, kiedy musiałam je pić żeby moje mleko nie uczulało małej, ale powiem wam że lepsze to niż nutramigen, który początkowo próbował wcisnąć mi jej pediatra żebym sobie popijała, fuuuuj

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 14:55   #3636
Nita6
Zakorzenienie

Telik
ja mam takie same obawy ,też ciąża bez jakiś anomali typu zgaga , mdlości itp.
ale wiesz jeszcze nas może dopaść , oby nie
ja ide do lekarza w środę i tez ciągle te obawy
ale będzie dobrze ,
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 15:09   #3637
kmat
Rozeznanie

dziewczyny jak macie jakies wysypki to nie wolno brac wapna w ciąży. może powodować skurcze macicy, to zdanie dermatologa
Stary 2011-01-06, 15:18   #3638
iwonap79
Raczkowanie

[QUOTE=CarmelaSoprano;2419 8945]w ktorym tygodniu jestes?

z wczorajszego usg wynika, że dziś zaczełam 11tydzień
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 15:26   #3639
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Ona nawet nie może jeść byle czego, bo nie wiem czy wiecie, ale z kozą jest inaczej niż z krową, i od tego co zje zależy smak mleka, jeżeli naje się ostów będzie cholernie gorzkie, jak rumianku to będzie go czuć w mleku, najlepsza zielona trawka albo such chleb, wtedy mleko jest słodsze, bardziej podobne do krowiego, aczkolwiek nie każdemu będzie smakować, bo jest specyficzne w smaku. Ja to przerabiałam przez jakiś czas, kiedy musiałam je pić żeby moje mleko nie uczulało małej, ale powiem wam że lepsze to niż nutramigen, który początkowo próbował wcisnąć mi jej pediatra żebym sobie popijała, fuuuuj
No właśnie ciotka mówiła że ich koza najadła się pokrzyw to mleka się nie dało wypić bo takie wstrętnę było

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 15:49   #3640
margaret82
Zadomowienie

My zamierzamy wrócić do chodzenia na basen, dla mnie będzie dobre bo to trochę ruchu a mąż ma zalecnie od lekarza żeby chodzić na basen bo to dobre dla jego kolana wiec od połowy stycznia pewnie zaczniemy I jeszcze do szkoły rodzenia będziemy chodzić ale to jeszcze nie teraz.

Któraś dziewczyna pisała o gorączce, ja w poniedziałek miałam gorączkę 38,5 i brałam apap który jest w ciązy bezpieczny.

U Nas znowu była rozmowa o imionach i na chwile obecną ustalone
Dziewczynka - Alicja
Chłopczyk - Marcel

Oj Nam też się marzy mały domek na wsi i Też chciałabym miec ogródek warzywny i kurki A jeśli chodzi o przetwory to moja mamuśka robi co roku dżemy, soczek malinowy - teraz jest idealny do herbatki buraczki, ogórki
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 15:50   #3641
kmat
Rozeznanie

dziewczyny zabije mojego Tż.... grrrr, pożyczyłam od rodziców maszynę do chleba, wczoraj wybrałam sie na zakupu i poprosiłam go zeby wyciagnął chleb jak się upiecze... ta chole... wyciągala go za pomocą noże cała forma porysowana... ręcę mi opadaja... udusze go jak wroci z pracy. Wiem ze niektore z Was pieka w automatach powiedzcie mi czy orientujecie sie czy do moulinexa dostane sama forme .... bo jak nie to cała maszynę bedę musiała kupic.... rannnnnnyyyy dlaczego oni nie myśla???????????
Stary 2011-01-06, 16:08   #3642
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
hej laski (

Dostałam dzisiaj jakiegoś wściekłego uczelenia.... czerwone placki na całym ciele, wściekle swędzi i piecze jakby mi ktoś szpilki wbijał

Całe plecy, nogi pachwiny..... lewa strona warg sromowych mi spuchła i wyczuwam takie jakby jajo twarde w środku twarz też mnie cała piecze

nie zmienia
łam ani proszku, ani płynu czy kosmetyków...... zaraz sie wykończę tym drapaniem
Napij się wapna, gdybyś do jutra nie widziała żadnej poprawy idź do lekarza, napewno Ci coś przepisze. Wiem, że w ciąży żadnych zyrtec, claritine nie wolno stosować, ale maści sterydowej jak najbardziej. Ja jestem alegriczką, roztocza itp jak czasem dostane ataku to przestac drapaćsie nie mogę, zawsze musiałam odrazu zazyc claritine, ale odkąd jestem w ciąży jade na samych maściach sterydowych, bo tylko one mi pomagają.

Ja dzisiaj mam jakiś fatalny dzień, nic mi sie nie chce, nie mam siły z łóżka wstać, katar i jakaś taka słaba jestem Mój Tż też cos nie na siłach, ale nafaszerowałam go gripexem i rutinoskorbinem, mam nadzieje, że chcociaż jemu przejdzie.

Co do ruchu ja bardzo chętnie bym sie wybrała na basen, ale samej chodzic mi się nie chce, a Tż-ta wyciagnąć nie ma szans. Szukałam jakiegoś aerobiku dla ciężarnych, ale u mnie w pobliżu niestety nic takiego nie ma a szkoda, bo z tego co wiem byłoby dużo chętnych.

My też z Tż rozmawialismy o imionach, na dzień dzisiejszy:
Dziewczynka -Zuzia
Chłopczyk-Dominik

Trzymajcie się Dziewczyny

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-01-06 o 16:13
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 16:10   #3643
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny jak macie jakies wysypki to nie wolno brac wapna w ciąży. może powodować skurcze macicy, to zdanie dermatologa
A mi gin w poniedzialek powiedziala że jak najbardziej można wapno brać, w razie jakiegoś uczulenia czy przeziebienia.... wapno, magnez, wit C można brać bez żadnego problemu....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 16:23   #3644
iwonap79
Raczkowanie

Nerolka mam pytanko
ja narazie czekam do wizyty sobotniej, ale dziś chciałabym na allegro zamówić sprzęt do wyczuwania pulsu maluszka bo się wykończę)) i wydam majątek na dodatlkwe USG)
a Ty masz w tej materii super doswiadczenie
plis o poradę. jaki sprzęt byś proponowała, albo jaki masz i jestes zadowolona
iwona
Stary 2011-01-06, 16:25   #3645
nerola
BAN stały

Można wapno.
A jesli obawiasz sie skurczy,to 2 tabletki magnezu i jest równowaga a nawet nadwyżka magnezu.
To ma cierpieć,drapać sie i zakażać rany?
No co Wy?
Poza tym mamy też No-spę na skurcze.

Dlaczego tak sie wszystkiego boicie?
Tego nie wolno,tego nie...najlepiej zamknąć sie w beczce i przez 40 tyg. z niej nie wychodzić.
Wszystko niemal można ale z umiarem.
Sa rzeczy zabronione kategorycznie ale na szczęście maleńki procent ciężarnych je zażywa,to,co nie szkodzi a powoduje np.mdłości u ciężarnej(farby do włosów),ryzyka chorób(mięso surowe,niemyte owoce) i cała reszta dozwolona dla ludzi w tym kobiet w ciąży.

Kmat-mój też raz miał wyciągnąć chleb z maszyny a jak wróciłam,to chleb nadal w niej siedział-idę mu podziękować
Formy poszukaj na allegro.

Asiago-cenne rady,ze koza byle czego nie może.
U nas trawki pod dostatkiem.

Ja nie mam żadnych objawów-koniec mdłości,rzygania,nic a nic.
Fajnie tak!
Bo z Krystianem to godziny liczyłam do porodu już na tym etapie.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Nerolka mam pytanko
ja narazie czekam do wizyty sobotniej, ale dziś chciałabym na allegro zamówić sprzęt do wyczuwania pulsu maluszka bo się wykończę)) i wydam majątek na dodatlkwe USG)
a Ty masz w tej materii super doswiadczenie
plis o poradę. jaki sprzęt byś proponowała, albo jaki masz i jestes zadowolona
iwona
Polecam tani Baby Sound -na allegro jest 1 i na razie za 1 zł. ale z ceną minimalną.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 16:36   #3646
iwonap79
Raczkowanie

Polecam tani Baby Sound -na allegro jest 1 i na razie za 1 zł. ale z ceną minimalną.[/QUOTE]

ok, znalazłam sklep w wawie, więc mogę mieć jutro rano
tylko napisane jest, że on jest od 12tc
wyczuwał tetno przed 12tc?
z góry dzięki
iwoma
Stary 2011-01-06, 16:45   #3647
nerola
BAN stały

Cytat:
Polecam tani Baby Sound -na allegro jest 1 i na razie za 1 zł. ale z ceną minimalną.
ok, znalazłam sklep w wawie, więc mogę mieć jutro rano
tylko napisane jest, że on jest od 12tc
wyczuwał tetno przed 12tc?
z góry dzięki
iwoma[/QUOTE]

Jak nauczysz się rozpoznawać tętno od innych odgłosów,to tak.
Ja wyczuwałam od 9 tyg. co dzień
Śmiało
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 17:43   #3648
maugoszatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
hej laski (

Dostałam dzisiaj jakiegoś wściekłego uczelenia.... czerwone placki na całym ciele, wściekle swędzi i piecze jakby mi ktoś szpilki wbijał

Całe plecy, nogi pachwiny..... lewa strona warg sromowych mi spuchła i wyczuwam takie jakby jajo twarde w środku twarz też mnie cała piecze

nie zmienia
łam ani proszku, ani płynu czy kosmetyków...... zaraz sie wykończę tym drapaniem

ja tak miałam na rękach przez całą poprzednią ciążę ,masakra. Teraz gdzieś 2 tygodnie po zapłodnienu też mi obsypało jeden dzień ręce, nie cierpię tego

ale polecam na to jedynie PUDER W PŁYNIE.
w aptece.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

aha no i wapno właśnie,piłam całą ciążę i dziecku nic nie jest. Ale zwykłe bez wit c.

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 17:53   #3649
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ale mi się chce czegoś zjeść, ale sama nie wiem czego

Znalazłam klub fitness niedaleko mnie, gdzie prowadzone są zajęcia dla kobiet w ciąży, połączenie jogi, pilatesu i piłek... I nawet nie kosmiczna cena bo 85 zł za 8 wejść (a zajęcia te akurat raz w tygodniu). Jutro zadzwonię się zapytać jak to wygląda. Tylko muszę się zastanowić czy będę chodzić Myślicie że takie zajęcia są coś warte? bardziej chodzi o to żeby się poruszać trochę, wcześniej chodziłam zawsze na jakiś fitness, i dokładnie tydzień przed tym jak się dowiedziałam że w ciąży jestem byłam oblukać z koleżanką klub obok nas, no i miałam zacząć...
Stary 2011-01-06, 18:06   #3650
Stapelka
Rozeznanie

Natka, u nas też będzie Zuzia, albo Małgosia chłopak jeszcze nie wiem.

Inutil - myślę, ze warto - i joga i pilates dobre w ciąży

ja też znalazłam takie zajęcia ale od 16tc przyjmują.
W zakopanym pływałam i fajnie mi było więc może się zdecyduję, choć jak tak zimno jest to ciężko mi się na basen zebrać.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 18:10   #3651
Nita6
Zakorzenienie

Inutil
ja właśnie też zaczęłam szukać jakiś zajęć ale TŻ ( dodam że po AWF-ie) powiedział chodź na basen i niczego więcej ci nie potrzeba , faktycznie jak poczytałam w necie to basen jest superowy w naszym stanie , nie obciąża stawów a super dotlenia i odpręża także ja jak tylko zacznę L4 to będe chodzić , Nicolkę dam do przedszkola i hola na basen
Stary 2011-01-06, 18:12   #3652
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
ja się już zaczynam stresować przed tym moim genetycznym, to już pojutrze.. może bym się tak nie bała gdyby nie to chudnięcie.. ech..
trzymajcie kciuki, żeby wszystko było cacy..

mnie wczoraj wieczorem tak delikatnie "ciągnęło" w podbrzuszu, mam nadzieję, że to rosnący w końcu ciążowy brzuszek
mnie też tak ciągnie dołem brzucha, też mam taką nadzieję że to jest spowodowane rosnąca dzidzią, ....... kciuki trzymam

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Kochana a gdzie byłaś na genetycznym i u kogo? bo kurcze kusi mnie trochę żeby pójść i być spokojną aha i ile zapłaciłaś bo kompletnie nie orientuje się w mieleckich stawkach prywatnych bo na NFZ chodzę.
lekarza bo szkoda się męczyć
ja chodzę do Gruszeckiego, on prowadzi moja ciążę, i płacę 120 zł za wizytę z usg , a jeśli nie byłabyś jego pacjentką to więcej za konsultacje zapłaciłabyś ( coś mi się wydaje że około 150-180 zł .... nie pamiętam dokładnie)..... ja bym Ci polecała Mościckiego bo jest tańszy i też dobry lekarz jakbym miała iść do jakiegoś na konsultacje to na pewno jego bym wybrała, ale jak dla mnie na prowadzenie ciąży jest stanowczo za "wiekowy"

Cytat:
sloneczko dzieki za info o wit musze poczytac o tym Twoim leku bo to jednak dosc znaczna różnica
te tabletki są dużo mniejsze od fembionu i najważniejsze że nie mdli mnie po nich

Cytat:
dziewczyny zabije mojego Tż.... grrrr, pożyczyłam od rodziców maszynę do chleba, wczoraj wybrałam sie na zakupu i poprosiłam go zeby wyciagnął chleb jak się upiecze... ta chole... wyciągala go za pomocą noże cała forma porysowana... ręcę mi opadaja... udusze go jak wroci z pracy. Wiem ze niektore z Was pieka w automatach powiedzcie mi czy orientujecie sie czy do moulinexa dostane sama forme .... bo jak nie to cała maszynę bedę musiała kupic.... rannnnnnyyyy dlaczego oni nie myśla???????????
cóż faceci tak mają czasem i nie myślą

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 18:15   #3653
agulaaabar
Zakorzenienie

Rano wypiłam wapno teraz spróbuje drugie.... jak nie przejdzie to jade do lekarza rano bo naczytałam się o cholestazie........

I jeszcze mi sie krew z nosa puściła... co za dzień!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 18:18   #3654
Nita6
Zakorzenienie

Agulaaabar - ja bym nie zwlekała i zaraz do lekarza jechała , ale ja to panikara jestem .
Stary 2011-01-06, 18:19   #3655
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ale mi się chce czegoś zjeść, ale sama nie wiem czego
Ja właśnie zjadłam żurek z kiełbaską
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 18:25   #3656
Nita6
Zakorzenienie

u mnie dzisiaj kwaśnica była

a na kolację właśnie szukam jakiś fajnych grzanek ,
chyba zrobię z pieczarkami i serkiem obtoczone w jajku
Stary 2011-01-06, 18:46   #3657
weruczek
Zadomowienie

Cześć dziewczynki!
łojej, ale nadrabiania
Inutil, co ty za pyszności robisz: uważaj, bo się wproszę
Kmat, współczuję, ja mojego tżta o takie rzezcy nawety nie prosze, bo on ma dwie lewe rece w takich sprawach i zawsze cos stłucze , porysuje itd Mam nadzieje,ze dostaniesz sama formne...
Natka, ja dzis tez caly dzien w łóżku siedzee i nie robę NIC
Agula, kobitko, do lekarza jutro leć
a mnie wysypało na twarzy wrrr, mdłości się zmniejszyły, z ato twarz tragedia:/ Ale czytałam, że można Davercinem smarować...

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Kasiahexe, daj znać jak usg...

A ja mieszkam w warszawie i nie mam w ogóle styczności ze zwierzakami , a o zdrowej żywności mogę pomarzyć... Chyba, że bede kupowala ekologiczne marchewki za 21zl, ale dla mnie to za drogo. No ale co zrobić.
Beata, zazdroszcze kroliczkow i kurek

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 18:54   #3658
iwonap79
Raczkowanie

Jak nauczysz się rozpoznawać tętno od innych odgłosów,to tak.
Ja wyczuwałam od 9 tyg. co dzień
Śmiało[/QUOTE]

wielkie dzięki))
jesteś niezastąpiona))
iwona
Stary 2011-01-06, 19:00   #3659
kalinkap13
Rozeznanie

od wcz mnie nie bylo i tyyle czytania
nie udzielalam sie bo nie dosc ze od wcz okropnie sie czuje-mdlosci (w ogole po poludniu,masakra!) to na dodatek od wcz tocze bitwe z moim tz...ahh, jak mam go czasami dosc!! i dzisiaj caly dzien zlecial pod katem klotni albo milczenia (albo uciekania tzta do drugiego pokoju,zeby niknac wszelkiej rozmowy,norma). grrr!

iwonap79 a za ile znalazlas ten Baby Sound?bo ja tez zwariuje czekajac od jednego do drugiego usg i moze bym sobie sprawila
agulaaabar jak do jutra Ci nie przejdzie to skontaktuj sie z lekarzem..

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 19:02   #3660
weruczek
Zadomowienie

Maugoszatka, my mamy taką sama sytuacje, jakbysmy nie musieli wynajmowac mieszkania to nie wiem co bysmy z kasa robili, a tak, szkoda gadac, teraz wynajem, a kiedys kredyt na sto lat...
Maugosztaka , a w jakim miescie mieszkacie?
Babonik dzieki z agratki, dziś też jak na razie jest DBR
JA teraz w ogóle witamin nie biore, bralam Falvit i Prenatal Complex - tak rzygalam, ze nie oglam przestac, błę... Gina jutro sie spytam, co robic w tej kwestii

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości