|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Udało się po poronieniu :D cz.II
Cytat:
![]() A to mój brzuch ogromniasty ![]() Dla porównania z Julką po prawej 6m-c a po lewej wigilia 2006 (Julka urodziła się dokładnie 2 m-ce później w 40tc) A to trzecie tuż przed porodem
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
tako warrior
tylko chce w kolorze niebieskim takim jak ma jumper x w wersji GT.mam nadzieje ze mi zrobia a wy macie juz cos na oku? ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!!
Mam mały dylemat - od wczoraj mam takie żółte kępki śluzu, nie jest tego dużo, wczoraj były 2 na cały dzień, dzisiaj teraz jedna, ale więcej, a w środku miała coś białego zaczynam się zastanawiać, czy z maluszkiem jest wszystko OK ... nie chcę panikować, ale nie podoba mi się to, a do tego ciągłe mdłości ... a do lekarza w poniedziałek ... może miałyście coś takiego?
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
No no Asiu
to mój jest mniejszy,ale tylko ciut. Mam na nadzieję,że nie długo zaczną się lekkie kusance
|
#3095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Justa nie mam pojęcia co to może być, ja miałam tylko brunatne plamienie, a może to jakieś upławy??? najważniejsze że nie ma w śluzie krwi. A kiedy masz następną wizytę? Może zadzwoń do lekarza i zapytaj, i nie martw się to na pewno nic z maleństwem
|
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczynki
![]() Mały Jasio jest cudny A mnie od wczoraj pobolewa troche podbrzusze. Nie bardzo, ale oczywiście martwie sie. Rozwazam decyzje o L4 i jestem raczej zdania, ze po nastepnej wizycie za tydzień chyba skorzystam bo moja szefowa przetrzymała mnie w pracy pół godziny i ogólnie nie czuje sie oszczędzana. Jak siedziałam w domu cały poprzedni tydzien to brzuch mnie nie bolał a wróciłam do pracy i znów mnie cos kłuje. Nie bede ryzykować i mam ich opinie i zdanie gdzieś. Najważniejsze jest dziecko. Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2011-01-06 o 14:50 |
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko przychodzi czas ze szefowe zachodza w ciaze i wtedy trzeba ich traktowac jak ksiezniczki,malo tego wogole sie niczym nie przejmuja i maja gdzies prace bo najwazniejsze jest dziecko.Wiec uwazam ze slusznie robisz idac na zwolnienie,z reszta od tego jest L4 i trzeba korzystac ile sie da bo nikt ci nie bedzie wspolczul FRIDKA NAPISZ DO NASSSSSSSSSSSSSSSSSS WIDZE CIE
|
|
|
|
|
#3098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Ooooo faktycznie, Fridzia jest No jak tam Kochana??
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
|
|
|
|
#3099 |
|
Rozeznanie
|
WItam się czwartkowo.
Zaglądam co chwilę, żeby sprawdzić co u Pamelki i nic
|
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą widziałam info o Pameli na innym wątku na którym obie się udzielamy. I powiem że już po
|
#3101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() troszkę spanikowałam i zadzwoniłam do lekarki, powiedziała, że nie mam czym się przejmować ... kamień mi spadł z serca ... ale paniki narobiłam niepotrzebnej
|
|
#3102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
Widzialam juzzzzzzzzzzzzzzzz PAM WSZYSTKIEGO NAJLEPESZEGO DLA CIEBIE I MALEJ. GRATKI
Edytowane przez madzik2221 Czas edycji: 2011-01-06 o 18:32 |
||
|
|
|
#3103 | |
|
Zakorzenienie
|
Pamelka gratulacje!!!
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Dobrze zrobiłąś,chociaz przyznam ci się ,że ja nie lubię dzwonić do lekarza i nigdy tego nie robiłam ![]() nawet jak miałam jakieś wątpliwośći,bo mi się wydaje ,że oni to przez nas nie maja wogóle życia prywatnego ![]() ale gdyby mnie coś bardzo nurtowało to npaweno bym zadzwoniła a ja miałam ostatbio tez takie upławy ,tylko zielone ,ale od razu przeszły. Zapisałam w pytaniach do gina na kolejnej wizycie!
Witaj Zuzieńko 19.04.2011 godz 14:20 Aniołek 26.05.2010r
![]() |
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
hej babki
![]() wiadomość od Pamelki : "dziś o 14.25 przez cc przyszła na świat nasza córcia Oliwia waży 3kg i ma 56 cm, jest przesłodka dostała 9 pkt.całusy" gratulacje dla Pamelki i Oliwii Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2011-01-06 o 19:16 |
|
|
|
#3105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
16 kg na plusie Ale ja tam się cieszę, zawsze byłam szkieletor, a teraz przynajmniej wyglądam jak kobieta, a nie anorektyczkaJak mnie wkurzają teksty innych typu: ale masz mały brzuch! Jejku, co to kogo?!? Zresztą co to takiego jak mały albo duży?! Aby zdrowe dziecko w nim siedziało!W sklepie u nas spytała mnie raz sprzedawczyni:który to m-c?Ja mówię,że 6, a ona:taaaak?nie żartuj, myślałam, ze 3. Ło matko jaka debilka! Ostanio teść mnie niespodzianie złapał i jak mu przywalę po łapach! wydarłam się na niego i już napewno nas nie dotknie![]() Identycznie myślę jak Ty o porodzie ![]() Byliśmy dziś z TŻ u mojej siostry ciotecznej i chcą nam dać łóżeczko i wózek po swojej córce. Na łóżeczko może i się skusimy, ale wózek muszę mieć nowy ![]() A w nocy się b.źle czułam, bolał mnie dół brzucha, cały był napięty, do tego pępek, plecy i pachwiny, nie mogłam się ruszyć na łóżku. Dopiero dziś w południe mi przeszło i Mała zaczęła się wercić,bo tak to nic Pamela gratuluję serdecznie
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
Pamelka gratulacje!!!! Całusy dla Ciebie i dla Oliwci
![]() A my uciekamy na mały wieczorny spacerek, trzeba się dotlenić
Nasze Małe Szczęście ] Kubuś jest już z Nami od 09.04.2011, godz. 9:10 |
|
|
|
#3107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamela gratulacje
|
|
#3108 |
|
Raczkowanie
|
Pamela GRATULACJE!!!!!
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tez dobiaja ludzie i ich debilne tekst wlasnie w takim stylu jak piszesz.nie wiem co im do tego,w koncu to moja ciaza,moj brzuch a jak sie nie podoba niech nie patrza dotykanie lubie ale za moja zgoda Pionaaaaaaaaa tylko czasem materaca nie bierz od kogos tylko dokup swoj.bo kazdy materac musi sie dopasowac do ciala dziecka a nie odwrotnie. jesli chodzi o wozek to tez jestem zdania zeby kupic nowy.to pierwsze dziecko wiec mozna kupic a nastepne pomyslimy ![]() nic mi nie mow o brzuchu moje tez dzisiaj twardnieje.mialam cie pytac wlasnie o to ale mnie uprzedzilas i pewnie nam sie macice przygotowuja do porodu dlatego tak twardnieje
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was kochaniutkie!!!
Gratulacje dla szczęśliwych mamuziek Dizi, Pam i Fridki!!!! ach mogą się już rozkoszowac zapachem swoich maleństw... ![]() a ja dziewczyny mam coraz większego stresiora przed poniedziałkową wizytą... cały czas myślę tylko o tym. justa na pewno nie zaszkodzi a może pomóc - zaaplikuj sobie jakiś kwas mlekowy, np lactovaginal
|
|
#3112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Tobie kiedy twardnieje brzuch? Bo ja zauważyłam, że jak się nachodzę albo długo coś robię, albo jak się zdenerwuję. A tak to chyba nie. Teraz zjadłam mojego 3bita i moja Wierciocha mi nóżki wpycha w żebra
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomości od Pamelki :
"czujemy się dobrze ale niestety smutno mi bo nie dostałam małej widziałam ją tylko pare sekund, jutro mi ją przyniosą ale jest boska i taka malusia"no i jeszcze że wogóle jej jeszcze nie karmiła, że dopiero teraz odzyskuje czucie w nogach, że cc była super i szybka no i że jest bardzo głodna
|
|
|
|
#3114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jesteśmy w podobnej sytuacji,bo ja mam lekarza 120 km od domu ![]() a masz jakiegoś u siebie w mieście??czy tylko tam jeżdzisz? bo ja tylko tam jeżdze,ale nie zamieniłabym go na żadnego innego lekarza!!troche męćzące,ale daje rade... ja jestem mobilna i jeżdze cały czas sama ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Mokra Ty to sie kobito wczoraj za dużo narobiłaś!!!sama pisałaś,żę już nawet garów nie pozmywasz bo wszystko boli tak nie wolno!!a ja tez nie lubię jak ktoś mnie dotyka i narusza moja prywatność ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- A my właśnie wybraliśmy,laktator,stery lizator,pogrzewacz do butelek i nianie z materacykiem oddechu ![]() ![]() ufff,troche tego było
![]() |
||
|
|
|
#3115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez mi daje popalic,czasami jak przykopie to brzuch faluje na wszystkie strony slodziak moj ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lulka masz rację, narobiłam się wczoraj w tej pieprzonej kuchni, no ale ja taki tyo jestem, ze nie posiedzę Tak mi niedobre, że nie moge tylu rzeczy robić A jak TŻ malował pokój to mnie nie było i efekt taki, że mi się nie podoba![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Czytałam właśnie na styczniowo-lutowym 2 opisy porodów- MASAKRA!
|
|
#3117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
iel za ta nianie daliście?
Edytowane przez grusia85 Czas edycji: 2011-01-06 o 20:55 |
|
|
|
|
#3118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziwne ze Malutka zabrali i dadza jej dopiero jutro, no ale jak widac kazdy szpital jest inny... |
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z monitorem oczywiście 450 zł materacyk swoją drogą
![]() |
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie jeżdżenie jest męczące, zwłaszcza jak miałam plamienie i trzeba było co tydzień...a prawka nie mam, więc czasem jest problem z dojazdem. Dobrze że przyjmuje też w soboty i wieczorami Ale i tak go nie zmienię na innego i mam zamiar właśnie tam rodzić pod okiem mojego gina w państwowym szpitalu, gdzie również pracuje.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

zaczynam się zastanawiać, czy z maluszkiem jest wszystko OK ... nie chcę panikować, ale nie podoba mi się to, a do tego ciągłe mdłości ... a do lekarza w poniedziałek ... może miałyście coś takiego?

05.06.2010 

Ostanio teść mnie niespodzianie złapał i jak mu przywalę po łapach!
wydarłam się na niego i już napewno nas nie dotknie
serdeczne gratulacje
Tak mi niedobre, że nie moge tylu rzeczy robić
A jak TŻ malował pokój to mnie nie było i efekt taki, że mi się nie podoba