Rozstanie z facetem - część 14 :( - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-06, 20:40   #181
juniorka89
Wtajemniczenie

Dot.: Rozstanie z facetem - część 14 :(

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Wyrwałam Ciacho na NK
Malla wariatko
Doskonale wiesz o co mi chodzi

Królowo- otóż właśnie to

Lilly,mrytka głupole:P
Mnie dzisiaj koleżanka napisała czy bolerko jej pożycze bo ma 100 w sobote ;]
przypomniało mi sie jak pare lat temu sama ją miałam gdzie to ucieka?? ;]
Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
Jak nie wisisz Misiowi na szyi non stop, on z zachwytu nie wrzeszczy, że jest z Tobą szczęśliwy, to strzeż się! Zaraz się znajdzie podobna do Autorki On na pewno jest z Tobą nieszczęśliwy

Edytowane przez juniorka89
Czas edycji: 2011-01-06 o 20:41
juniorka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:40   #182
UmieraloLato
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez siaaaa Pokaż wiadomość
Nooo.. też sie tego troche boje:/ że mnie skrzywdzi, zrani, zdradzi, będę przez niego płakac. Ale chyba bardziej boje sie samej siebie, że znowu zaangażuje sie za mocno i pozwole komuś przejąć kontrole nad moim życiem. Dlatego na razie staram sie trzymać dystans do tego wszystkiego i pracować nad sobą. Wpływu na to czy ktoś mnie skrzywdzi kolejny raz mieć nie mogę, ale na to jak wtedy zareaguje jak nabardziej. Najłatwiej zamknąć sie na nową miłość, dużo trudniej przygotować się na ewentualną porażke.
Cytat:
Wypowiedziałeś to w złą godzinę. Zobaczysz, życie jeszcze Cie nieźle zaskoczy. Nie Ty pierwszy i nie ostatni który mówi takie głupoty i następnego dnia jest zakochany po uszy, oczywiście w kimś innym. Też trąbiłam na prawo i lewo że tylko on, miesiąc temu świata sobie bez niego nie wyobrażałam, po rozstaniu pancerz i zero facetów. Minęły 2 tygodnie i poznałam kogoś i chyba mnie wzięło. Tu nie ma nic do gadania, wzięło i tyle, czy tego chce czy nie. Więc wiesz.. możesz sobie mówić że będziesz staaarym kawalerem, a co ma być to i tak będzie
I myślisz, że po prawie pięciu latach tak łatwo jest się zakochać na nowo, kiedy wszystko jest jeszcze świeże ? W głowie i sercu zostaje jakiś ślad, a ludzie są różni i różne są ich reakcje i decyzje. Oczywiście z tym kawalerem może delikatnie przesadziłem, ale póki co nie wyobrażam sobie życia z kimś innym. Tak nie postępuje człowiek, który faktycznie coś do kogoś czuł...
- Nie musisz zapomnieć, wystarczy żebyś wybaczył. Chyba stać Cię na to ?
"
UmieraloLato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:41   #183
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez krolowazimy Pokaż wiadomość
Kocham Cię za to zdanie
Ja ją też. Święta prawda.
Cytat:
Ale ileż można. I ciągle ten sam schemat: jestem z kimś, kto aktualnie jest w dołku. Ktoś wychodzi z dołka, ale nie jest już ze mną
To coś jak u mnie... Może kolejnym razem trafisz na osobę nie w dołku?
Cytat:
Malluś, to ja zerwałam, bo nie mogłam pewnych rzeczy znieść; jego flirty z innymi dziewczynami mnie dobijały. Dawałam mu kilka szans na odbuwanie mojego zaufania i on zawsze nawalał. Zawsze, kurka.
Czyli nie Ty zawiniłaś, więc co tu analizować?
Cytat:
On zaś miał pretensje, że go osaczam.
Bo nie pozwalałaś mu flirtować na prawo i lewo... nie widzę w tym Twojej winy.

Co mogę powiedzieć - trafisz na kogoś normalnego i będzie dobrze, mam jakąś taką dziwną pewność co do tego
Stary 2011-01-06, 20:42   #184
mrytka
Wtajemniczenie

Cytat:
Czemu?
Może to trochę dlatego, że u mnie w klasie jest teraz kiepska atmosfera. Zawsze ktoś rozpęta kłótnię o kwiatki, znaczki na studniówkę i inne pierdoły, które przynajmniej dla mnie większego znaczenia nie mają.

Do tego na próbach poloneza niedoszły nie spuszczał mnie i X z oczu. Czułam na sobie jego wzrok, słyszałam jego jakieś żałosne gadki i zastanawiałam się co ja w tym człowieku widziałam?
Liczę na to, że na 100dniówce gdzieś go zgubię w tym tłumie i nie będzie takiej niemiłej dla mnie atmosfery.

No i jeszcze to, że strasznie polubiłam najbliższych znajomych X na tym sylwestrze, a jak wyżej napisałam z moją klasą ciężko się teraz dogadać. Każdy mówi tylko o polonezie i tym wszystkim co mi już bokiem wychodzi.

Uuu rozpisałam się

"Pragnienia łamią nam serce, męczą nas.
Pożądanie rujnuje nam życie.
Ale jeśli chodzi o pragnienia,
najbardziej cierpią ci, którzy nie wiedzą, czego chcą."

.
mrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:43   #185
krolowazimy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UmieraloLato Pokaż wiadomość
I myślisz, że po prawie pięciu latach tak łatwo jest się zakochać na nowo, kiedy wszystko jest jeszcze świeże ? W głowie i sercu zostaje jakiś ślad, a ludzie są różni i różne są ich reakcje i decyzje. Oczywiście z tym kawalerem może delikatnie przesadziłem, ale póki co nie wyobrażam sobie życia z kimś innym. Tak nie postępuje człowiek, który faktycznie coś do kogoś czuł...
Ooooo, o to. Właśnie dlatego jest mi tak przykro dziewczyny i właśnie dlatego napisałam związek w cudzysłowie.

On, eks, mnie nie kochał
krolowazimy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:45   #186
mrytka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyrwałam Ciacho na NK

Cytat:
Napisane przez juniorka89 Pokaż wiadomość

Lilly,mrytka głupole:P
Mnie dzisiaj koleżanka napisała czy bolerko jej pożycze bo ma 100 w sobote ;]
Pewnie za jakiś czas też tak powiem Wydaje mi się, że tak niedawno zaczynałam tą szkołę, a już zaraz koniec. Czas szybko leci

.
Stary 2011-01-06, 20:45   #187
martuska2o
Rozeznanie

Czyli mnie też nie kochał
martuska2o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:51   #188
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez UmieraloLato;24208751[B
]I myślisz, że po prawie pięciu latach tak łatwo jest się zakochać na nowo, kiedy wszystko jest jeszcze świeże ? [/B]W głowie i sercu zostaje jakiś ślad, a ludzie są różni i różne są ich reakcje i decyzje. Oczywiście z tym kawalerem może delikatnie przesadziłem, ale póki co nie wyobrażam sobie życia z kimś innym. Tak nie postępuje człowiek, który faktycznie coś do kogoś czuł...
Tak. Bardzo łatwo. Natomiast cholernie ciężko poradzić sobie z małymi paranojami, które siedzą w organiźmie. Ze strachem. Z poczuciem winy. Z bzdurami, które duszą...

Oczywiście, że zostaje ślad. Ale co z tego?

Nikt sobie nie wyobraża. Dopóki się nie zakocha

Bzdura.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mrytka Pokaż wiadomość
Do tego na próbach poloneza niedoszły nie spuszczał mnie i X z oczu. Czułam na sobie jego wzrok, słyszałam jego jakieś żałosne gadki i zastanawiałam się co ja w tym człowieku widziałam?
CUDNIE!!!!!!!!!!!!

Już się bałam, że to nie nastąpi
Stary 2011-01-06, 20:53   #189
UmieraloLato
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Tak. Bardzo łatwo. Natomiast cholernie ciężko poradzić sobie z małymi paranojami, które siedzą w organiźmie. Ze strachem. Z poczuciem winy. Z bzdurami, które duszą...

Oczywiście, że zostaje ślad. Ale co z tego?

Nikt sobie nie wyobraża. Dopóki się nie zakocha

Bzdura.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

CUDNIE!!!!!!!!!!!!

To musisz mieć bardzo mocną psychikę, skoro tak uważasz. Tylko pogratulować Twojej "twardości".
"
Stary 2011-01-06, 20:53   #190
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Moja była dokładnie 10 lat temu. Co do dnia.
Stary 2011-01-06, 20:54   #191
mrytka
Wtajemniczenie

Cytat:

CUDNIE!!!!!!!!!!!!

A jednak

.
Stary 2011-01-06, 20:54   #192
marchewa0007
Raczkowanie

Kurcze wszyscy mi mówią, że powinnam o nim zapomnieć, że powinnam go znienawidzić. Nawet nie wiecie jak bardzo bym tego chciała. Próbuje, wyobrażam sobie, że skoro tak postąpił na koniec to już wczesniej musiał być nie szczery i tak dalej... Ale jakoś nie umiem. Myślę tylko o dobrych chwilach, nie wierzę w to, że cały czas mógł mnie oszukiwać, naprawdę wierzę, że mnie kochał i nie wiem może jakaś nadzieja, że gdzieś tam jeszcze kocha, że mimo, że ja też nie wyobrażam sobie po tym wszystkim życia z nim jako z partnerem to moje uczucia nie wygasły. Taką mam jakąs głupią nadzieję, że za jakiś czas odezwie się do mnie i jednak powie, że było miło, że dziękuje mi za spędzony razem czas i przeprosi za to jak się zachował, wytłumaczy czemu tak zrobił.
Naiwna jestem, co?
Ech, poszłam dziś do kościoła. Dawno tam nie byłam, nie przestałam wierzyć ale jednak odsunęłam się od kościoła i z czasem przestałam się modlic. Zresztą, to już inna historia.
W każdym razie dziś to był impuls, chwila, pomyślałam mam 20 min, ubieram się i idę. Poszłam. Wiecie co? Czuję się jakby lżej odrobinę, nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca bo może to znów tylko na chwilę, na zbyt krótką chwilę...
marchewa0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 20:54   #193
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Też trąbiłam na prawo i lewo że tylko on, miesiąc temu świata sobie bez niego nie wyobrażałam, po rozstaniu pancerz i zero facetów. Minęły 2 tygodnie i poznałam kogoś i chyba mnie wzięło. Tu nie ma nic do gadania, wzięło i tyle, czy tego chce czy nie
Dzięki Tobie mam mniejsze wyrzuty sumienia
Cytat:
Moja była świetna.
2 dni wcześniej się upiłam z kolegą, więc na imprezie miałam wstręt do alkoholu.
Zaprosiłam o 6 lat starszego kolegę, który był duszą towarzystwa, w dodatku skończył tę szkołę i nauczyciele go znali. Z twarzy był bardzo podobny do Ciacha i miał podobną metodę flirtu. I świetnie całował choć moją przyjaciółkę rok później potraktował jak szmatę
Sąsiadka uszyła mi prostą, lecz niepowtarzalną, dopasowaną sukienkę i umalowała tak, że jak stanęłam koło dobrego kolegi z klasy, to mnie nie poznał
Brałam udział w konkursach odnosząc klęskę i śmiałam się z tego w głos.
Po raz pierwszy w eleganckiej sukience i na szpilkach wracałam taksówką do domu i czułam się jak prawdziwa kobieta...
Cytat:
I myślisz, że po prawie pięciu latach tak łatwo jest się zakochać na nowo, kiedy wszystko jest jeszcze świeże ? (...) Tak nie postępuje człowiek, który faktycznie coś do kogoś czuł...
Będzie krótko i prosto: zostałam porzucona przez Tego Jedynego po 8 latach wspólnego mieszkania. Po 2 tygodniach totalnej rozpaczy poznałam kogoś i od razu się zakochałam.
Nigdy nie mów "nigdy".
Stary 2011-01-06, 20:56   #194
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
To musisz mieć bardzo mocną psychikę, skoro tak uważasz. Tylko pogratulować Twojej "twardości".
A co ma silna psychika do świadomości, że w życiu spotykamy więcej niż jedną osobę, z którą chcemy się zestarzeć?

Coś się kończy, coś się zaczyna, naturalna kolej rzeczy.

Czy wdowa, która układa sobie życie z kimś innym, nigdy nie kochała nieboszczyka męża?
Stary 2011-01-06, 20:57   #195
krolowazimy
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ją też. Święta prawda.

To coś jak u mnie... Może kolejnym razem trafisz na osobę nie w dołku?

Szukam takiej, ale jeszcze nie znalazłam. W związki, gdzie trzeba pogłakać i potulić misia już się nie angażuję.

Takie podejście zawdzięczam właśnie eksowu Czuję się tym samym jak egoistka nr 1, ale już nie chcę przeżywać tego samego na nowo, na nowo, na nowo.

Czyli nie Ty zawiniłaś, więc co tu analizować?
Bo nie pozwalałaś mu flirtować na prawo i lewo... nie widzę w tym Twojej winy.

Tak Malla, ale wiesz. JAK ON MÓGŁ nie pokochać mnie całym sercem?

Na tych zdjęciach wyglądał na tak zakochanego, że pewnie w ich nowym związku jego partnerka nie ma takich problemów. Przyjaciółka stwierdziła, że na początku zawsze jest pięknie i że on się nie zmieni, bo ludzie się nie zmieniają (ach, te pocieszenia), ale ja czuję jakoś inaczej.

Co mogę powiedzieć - trafisz na kogoś normalnego i będzie dobrze, mam jakąś taką dziwną pewność co do tego

Szczerze w to wątpię, ale dziękuję kochana

Odpisuję w ten sposób, bo wygodniej mi
Stary 2011-01-06, 20:57   #196
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:

Będzie krótko i prosto: zostałam porzucona przez Tego Jedynego po 8 latach wspólnego mieszkania. Po 2 tygodniach totalnej rozpaczy poznałam kogoś i od razu się zakochałam.
Nigdy nie mów "nigdy".
A moge o cos zapytac..
Jak poznalas tego nowego?
I czemu tyle lat razem mieszkaliscie np bez slubu?(nie obraz sie..ale jestem ciekawa..mam nadzieje ze Ciebie to nie zaboli..)

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:01   #197
UmieraloLato
Przyczajenie

Cytat:
A co ma silna psychika do świadomości, że w życiu spotykamy więcej niż jedną osobę, z którą chcemy się zestarzeć?

Coś się kończy, coś się zaczyna, naturalna kolej rzeczy.

Czy wdowa, która układa sobie życie z kimś innym, nigdy nie kochała nieboszczyka męża?
Rozumiem, co mi chcesz przekazać. Nie musisz nic dodawać.

Wg. tego toku rozumowania, każdy związek powinien się kiedyś skończyć. A tak nie jest, więc nie jest to niestety naturalna kolej rzeczy
"
Stary 2011-01-06, 21:05   #198
juniorka89
Wtajemniczenie

Idę sie uczyć
teraz już na serio
Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
Jak nie wisisz Misiowi na szyi non stop, on z zachwytu nie wrzeszczy, że jest z Tobą szczęśliwy, to strzeż się! Zaraz się znajdzie podobna do Autorki On na pewno jest z Tobą nieszczęśliwy
juniorka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:06   #199
qathe
Wtajemniczenie

Ciagle sie wacham czy na pewno usunac exa ze znajomych na fejsie...

qathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:07   #200
siaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Zależy... byłam z facetem 2 lata, minęły 2 tygodnie i jednak zaczęłam sobie wyobrażać życie bez niego. Na pewno nikt nie ma prawa mi teraz powiedzieć, że go nie kochałam, bo tak szybko sie pocieszyłam. Wiem że to była na sto procent miłość, walczyłam o nią jak tylko mogłam, wytrzymywałam wszystko co mi robił, cały czas miałam nadzieje, straciłam swoje życie na rzecz nawet nie naszego a jego życia. Nic mi nie zostało. Czy w takim razie powinnam teraz siedzieć cicho w kącie i płakać, bo on był moją wielką miłością i całym światem? Nie, trzeba ruszyć tyłek i wziąć sie w garść. Ok, byliśmy razem 2, 5 może być i nawet 10 lat, ale kogo to obchodzi? Los połączył nas przez przypadek z obcym człowiekiem, czy to powód żeby teraz rozpaczać przez kilka lat? Ten idiota zabrał mi 2 lata życia, nie poświęce kolejnych na żałobe po nim. Przez nikogo tyle nie cierpiałam w calym swoim życiu jak przez ostatnie pół roku tylko przez niego. Nie tęsknie za nim. Jest na dnie mojego serca, i zawsze będzie, był kiedyś częścią mnie, nawet nie próbuje go stamtąd wyrzucić bo to tak jakbym chciala zmienić przeszłość. Ale nie pozwole żebym tamten zwiazek zabrał mi choć jeszcze jeden dzień i szanse na stworzenie czegoś wyjątkowego z kimś innym tylko dlatego że sprawa jest świeża. Powtórze się setny raz, ale to jest moje życie i nikt za mnie go nie przeżyje. Nie obchodzi mnie co powie eks jak dowie się że już jestem z kimś innym. Jak pomyśli że pewnie go nie kochałam skoro już kogoś mam i tyyyle warte były moje starania to tylko krzyżyk na drogę i dowidzenia. Nikomu nie obiecałam że będę na niego czekać kilka mięsięcy i nosić w sercu całe życie. I nie zamierzam też przepraszac, że tak szybko sie odkochałam.
siaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:07   #201
frommage
Przyczajenie

Cześć wszystkim czytam wasze posty,ale dopiero słowa UmieraloLato przekonały mnie aby sie dołączyć. Jeżeli mogę pozwolę sobie opowiedzieć moja historie przyznaje,ze czuje sie zagubiona i nie wiem co robić...

Jestem z TŻ od 2 lat.Dobrze nam sie układało,bardzo rzadko sie kłóciliśmy mogla bym podliczyć na palcach jednej reki ile razy w ciągu tych 2 lat.Ale ostatnio coś sie zmieniło,on znalazł nowa prace. Spędza w niej po 12h od poniedziałku do piątku,weekendy obydwoje studiujemy wiec sie nie widujemy a on dodatkowo w nocy pracuje jako barman w jednej z restauracji w naszym miescie.Nie mieszkamy razem wiec teraz widujemy sie raz czasem dwa razy w tyg.i to i tak króciutko bo ok.2 h W tygodniu bardzo rzadko dzwoni,jak ja dzwonie to nie zawsze odbiera,oczywiście nie muszę mówić,ze smsy to rzadkość. Jednak ja zaciskam zęby i jakoś dni mi mijają.Nie chce mu marudzić,ze nie ma dla mnie czasu,ze czuje sie opuszczona itp. jednak tak właśnie jest ...On gdy nie jest w pracy to spi,ciągle jest zmęczony rozumiem go,ale...Twierdzi,ze mnie kocha,ale terminy ich gonią,ze jak teraz uwiną sie z praca to beda mieli wiecej czasu w przyszłości...ale mi jest naprawdę cholernie ciężko powinnam chyba dostać order z ziemniaka za wytrwałość
Dziś wieczorem znowu dzwoniłam 4 razy....znowu nie odebrał napisałam tylko smsa "znowu sie nie dodzwoniłam trudno....spij dobrze"pewnie na niego tez nie odpowie.Nie wiem dziewczyny co robić proszę doradźcie mi coś
frommage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:08   #202
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Wg. tego toku rozumowania, każdy związek powinien się kiedyś skończyć. A tak nie jest, więc nie jest to niestety naturalna kolej rzeczy
Każdy się kończy. Niektóre rozdziela inny człowiek, inne rozpadają się same, jeszcze inne kończy śmierć.
Stary 2011-01-06, 21:09   #203
mimimka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez qathe Pokaż wiadomość
Ja swojego po prostu zablokowalam w taki sposob ze on nie widzi mojej tablicy itp a ja widze jego

Podoba mi sie stwierdzenie na fb:
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on

bardzo trafione do mojej sytuacji
A wiec... zaczynam robic move the fuck on :P
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!!

Edytowane przez mimimka
Czas edycji: 2011-01-06 o 21:11
mimimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:10   #204
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:

Cytat:
No i jeszcze to, że strasznie polubiłam najbliższych znajomych X na tym sylwestrze...

Cytat:
Ale tu się nie ma z czego śmiać, na NK się poznaliśmy
Cytat:
On, eks, mnie nie kochał
Więc nad czym rozpaczać? Co innego, gdybyś zepsuła czyjeś wielkie uczucie...
Cytat:
Moja była dokładnie 10 lat temu. Co do dnia.
To moja 9 lat minus parę dni. Dziewięć
Cytat:
Napisane przez marchewa0007 Pokaż wiadomość
Kurcze wszyscy mi mówią, że powinnam o nim zapomnieć, że powinnam go znienawidzić.
Nie. Powinien stać się obojętny. Nienawiść to silne uczucie.
Cytat:
Napisane przez marchewa0007 Pokaż wiadomość
Myślę tylko o dobrych chwilach, nie wierzę w to, że cały czas mógł mnie oszukiwać, naprawdę wierzę, że mnie kochał i nie wiem może jakaś nadzieja, że gdzieś tam jeszcze kocha, że mimo, że ja też nie wyobrażam sobie po tym wszystkim życia z nim jako z partnerem to moje uczucia nie wygasły. Taką mam jakąs głupią nadzieję, że za jakiś czas odezwie się do mnie i jednak powie, że było miło, że dziękuje mi za spędzony razem czas i przeprosi za to jak się zachował, wytłumaczy czemu tak zrobił.
Tak, to naiwne MUSISZ myśleć obiektywnie, czyli także o tych złych momentach. Nie możesz zapomnieć, co Ci zrobił. A jeśli kiedyś się odezwie, to mam nadzieję, że będziesz już szczęśliwa z innym.
Stary 2011-01-06, 21:14   #205
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez frommage Pokaż wiadomość
Nie wiem dziewczyny co robić proszę doradźcie mi coś
Znaleźć sobie absorbujące zajęcie, zająć się swoim życiem, a nie czekaniem na kontakt.
Zapytaj go jak długo ta sytuacja jeszcze potrwa, powiedz mu wprost że nie jest Ci łatwo i będziesz się lepiej czuła mając termin do odliczania
Dopiero jeśli po tej dacie nic się nie zmieni, będzie można zacząć się martwić.

A póki co na serio, zajmij się czymś.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez qathe Pokaż wiadomość
Możesz go zablokować ewentualnie. Ale ja bym usunęła, żeby nie kusiło żeby zajrzeć.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez mimimka Pokaż wiadomość
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on

nie tylko do Twojej, to powinno być mottem tego wątku.
Stary 2011-01-06, 21:14   #206
UmieraloLato
Przyczajenie

Cytat:
Zależy... byłam z facetem 2 lata, minęły 2 tygodnie i jednak zaczęłam sobie wyobrażać życie bez niego. Na pewno nikt nie ma prawa mi teraz powiedzieć, że go nie kochałam, bo tak szybko sie pocieszyłam. Wiem że to była na sto procent miłość, walczyłam o nią jak tylko mogłam, wytrzymywałam wszystko co mi robił, cały czas miałam nadzieje, straciłam swoje życie na rzecz nawet nie naszego a jego życia. Nic mi nie zostało. Czy w takim razie powinnam teraz siedzieć cicho w kącie i płakać, bo on był moją wielką miłością i całym światem? Nie, trzeba ruszyć tyłek i wziąć sie w garść. Ok, byliśmy razem 2, 5 może być i nawet 10 lat, ale kogo to obchodzi? Los połączył nas przez przypadek z obcym człowiekiem, czy to powód żeby teraz rozpaczać przez kilka lat? Ten idiota zabrał mi 2 lata życia, nie poświęce kolejnych na żałobe po nim. Przez nikogo tyle nie cierpiałam w calym swoim życiu jak przez ostatnie pół roku tylko przez niego. Nie tęsknie za nim. Jest na dnie mojego serca, i zawsze będzie, był kiedyś częścią mnie, nawet nie próbuje go stamtąd wyrzucić bo to tak jakbym chciala zmienić przeszłość. Ale nie pozwole żebym tamten zwiazek zabrał mi choć jeszcze jeden dzień i szanse na stworzenie czegoś wyjątkowego z kimś innym tylko dlatego że sprawa jest świeża. Powtórze się setny raz, ale to jest moje życie i nikt za mnie go nie przeżyje. Nie obchodzi mnie co powie eks jak dowie się że już jestem z kimś innym. Jak pomyśli że pewnie go nie kochałam skoro już kogoś mam i tyyyle warte były moje starania to tylko krzyżyk na drogę i dowidzenia. Nikomu nie obiecałam że będę na niego czekać kilka mięsięcy i nosić w sercu całe życie. I nie zamierzam też przepraszac, że tak szybko sie odkochałam.
Jasne, to jest Twoje życie, i nikt Ci nie zabroni ułożyć sobie go po swojemu. Przykrości ze strony partnera również nie powinno się znosić i nawet jeśli jest to najbliższa Ci osoba, nie wolno dać się pogrążyć. Natomiast uwierz mi, że ludzi jest miliony, każdy ma swój charakter i podejście do tematu miłości i nie każdy musi rozumować na Twój sposób. Prosta wymiana poglądów.
"
Stary 2011-01-06, 21:15   #207
krolowazimy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimimka Pokaż wiadomość

A wiec... zaczynam robic move the fuck on :P

Genialne
Stary 2011-01-06, 21:15   #208
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:

A przetlumaczcie mi to ..bo ja z angielskiego.. nic..

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:16   #209
mimimka
Zadomowienie

Cytat:
Znaleźć sobie absorbujące zajęcie, zająć się swoim życiem, a nie czekaniem na kontakt.
Zapytaj go jak długo ta sytuacja jeszcze potrwa, powiedz mu wprost że nie jest Ci łatwo i będziesz się lepiej czuła mając termin do odliczania
Dopiero jeśli po tej dacie nic się nie zmieni, będzie można zacząć się martwić.

A póki co na serio, zajmij się czymś.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Możesz go zablokować ewentualnie. Ale ja bym usunęła, żeby nie kusiło żeby zajrzeć.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Wrzuce w swoj podpis
You can spend, minutes, hours, days, weeks or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened - or you can just leave the pieces on the floor and move the fuck on!!
mimimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 21:19   #210
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Natomiast uwierz mi, że ludzi jest miliony, każdy ma swój charakter i podejście do tematu miłości i nie każdy musi rozumować na Twój sposób. Prosta wymiana poglądów.
No jasne, znałam dziewczynę, która rozstała się z pierwszym facetem jak miała 19 lat. Wyskoczyła przez okno, stwierdziwszy że już nigdy nikogo nie pokocha i jej życie nie ma sensu.

Każdy rozumuje po swojemu, oczywiste.

Podejście siaaaa wydaje mi się zdrowe i właściwe, ale oczywiście nie każdemu musi odpowiadać. Nasza sprawa jak pokierujemy swoim życiem.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości