![]() |
#1381 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
i mimo,że ja ważę niecałe 52kg to ty jesteś szczuplejsza ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Witam się
Poulette wyglądasz :Ślina: ![]() też tak chcę wyglądać //oj zazdroszę ci / ale jak pomyślę jakim kosztem doszłaś do tej figury to nie zazdroszę bo wiem że zasłużyłaś co do święta 3 króli to ja jestem zadowolon fakt kumulacja świąt może jest duża i każdemu już te święta wychodzą bokiem Ale ci co mają swoją firmę i pracowników to są też z tego zadowoleni bo przynajmniej wszystkie inne święta są jak świeta i niekomu nie trzeba dawac dni wolnych w zamian U nas też wieje jak w kieleckim i do tego pochmurno Zaraz wybywamy z domu do pufu na kawkę ![]() Miłego popołudnia życzę aaa Małą coś w ciągło chyba dentysta jej nie pomógł wystarczająco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1383 |
Zakorzenienie
|
Idze zaczyna się ponownie lejący katar
![]() ![]() ![]() w grudniu chodziła zasmarkana ponad 3 tyg. i teraz od początku. |
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Zakorzenienie
|
Jowiszkowa głasie dla Igulca,katar to taaaaaaaaaaaakie dziadostwo
![]() A w publicznych przedszkolach też obowiązuje coś takiego,że po przebytych chorobach zakaźnych dzieci są oddawane z zaświadczeniem lekarskim o dobrym stanie zdrowia. Ten wniosek który mam zanieść do niepublicznego przedszkola, które mnie interesuje zawiera taki zapis i jeszcze adnotację iż przyjmowane sa tylko dzieci zdrowe, ale jak to w praktyce wygląda to nie wiem ![]()
#1385 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Teraz juz jest spoko, nie ciagnie mnie do slodkiego. Moze dlatego, ze jestem bardzo zadowolona z tego jak wygladam, tzn, wreszcie czuje sie soba. Tak wiec warto bylo sie pomeczyc. Teraz najwazniejsze, zeby znow nie przytyc. Trzeba sie pilnowac. Powiem wam jeszcze, ze dzis znow bylam na sale'ach i kupilam super marynarke w Zarze i znowy z przyzwyczajenia biore do przymierzalni rozmiar 42..... i znow w sumie kupilam 38. Nie moge sie do tego jeszcze przyzwyczaic..... ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Zakorzenienie
|
Poulette dzięki za odpowiedź kochana, masz rację zbyt piękne by to było żeby mogło być prawdziwe.
Super, ze śmigasz w 38-kach ![]()
#1387 |
Zakorzenienie
|
Poulette SUPER
![]() Kasiulko twa metafora wróżkowa mnie zmiotła ![]() ![]() ![]() u nas nudy ![]() upatrzyłam w necie super kurtkę, ośliniłam się na jej widok tylko nie wim jeszcze jak ją zdobyć. jest spełnieniem moich kurtkowo-zimowych marzeń ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Wtajemniczenie
|
Hello,
ale dzisiaj ponury dzień był. Prawie cały spędziłyśmy z Alicją w domu. Byłyśmy na godzinnym spacerku, ale jakoś mam już dosyć zimy, chce już wiosnę. W sumie to dzisiejsze swięto jak dla mnie jest niepotrzebne - wpracy jestem zawalona robotą - ale z drugiej strony spędziłam dzień z Alicją. H od rana jest w pracy więc znowu słomianą wdową jestem - a chce mi się figofago ![]() Paulette bardzo ładnie wyglądasz ![]()
#1390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Werstunia proszę o focię kurtki nim skonam z ciekawości. A ja Wam powiem, że oglądam te klocki Hello kitty bo Ola ostatnio wybitnie klockowa jest i chyba jej jakieś fundnę, najpewniej pociąg na pierwszy raz ![]() ![]()
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
hello
co do święta to ja kościółkowa jestem i dla mnie to super że jest już takie niedzielne, a nie między workiem po kadzidło i kredę się pędzi ![]() jakoś kraj tak nie zbiednieje bez tego dnia niech niektórzy specjaliści az tak nie biją na alarm ps. w Monachium moj wujek też zawsze świętował, więc to nie tylko polski wybryk ![]() 9 krajów UE ma wtedy wolne plus 3 landy własnie niemieckie ![]() może tu tkwi problem, że teraz ludzie nie mogą odbierać sobie tych dni świąt co to przypadają a sobotę czy niedzielę, może to się lepiej kalkulowało , jak ktoś spojrzał w kalenadarz ![]() niemniej jednak jak widziałam korowody z trzema królami do szopki, to dla mnie bardzo piękny widok można potraktować jako folklor jak ktoś nie jest wierzący Poulette normalnie padłam jaka fugura ![]() ![]() dobrze piszesz że ważne są własne proporcje kilogramowe ![]() ![]() ps. si pamiętam opisy wrażeń co do drugiego brzuszka, że prawde mówiąc Twoja ciąża minęła nam jak z płatka ![]() a co do mojego brzucha to jest w porównaniu z pierwszym brzucholem, olbrzymi w 4 miesiącu a ja juz nie widzę mojej frederiki jak stanę na baczność i patrzę z góry ![]() jednak wszystko już porozciągane i nie utrzymuje brzucholka w ryzach ![]() wiadomo że to raczej nie płodziak robi mi aż takie wybrzuszenie, ale raczej to kiszki zostały przemieszczone i mi się nie mieszczą gdzie powinny na płasko się wić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze Poulette
![]() ![]() ![]() Po drugie, w zlobku rez musze przynosic za kazdym razem zaswiadczenie od lekarza, albo oswiadczenie przeze mnie napisane. Po 3 Ania, ja tez zauwazylam roznice, ze szybciej mialam widoczny brzuch. Chociaz czesto jest tak, ze dopiero teraz ludzie go widza, ale to pewnie tez za sprawa zimy i ubioru na cebulke. |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Zakorzenienie
|
jest coś zastępczego zamiast kropli do nosa ?
![]() Iga sobie ubzdurała,że kropli nie chce i koniec. dlatego też pewnie ost. katar tak się ciągnął. wiadomo,że na siłę w histerii krople i tak nic nie dadzę bo się wydostają równie szybko jak zostały zaaplikowane - ze łzami i gilami ![]() jutro jeszcze spróbuję i z nią pójdę po otrivin, nowy (zamiast nasivinu), może da się przekonać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
hm
tak dumam, czy krople w zasadzie pomagają szybciej zwalczyć katar ? ![]() na moj gust to ułatwiają oddychanie a nos i tak trzeba oczyszczać przez odgilowanie ![]() lepiej juz jakieś aromaterapie , olejkowe, cebulowe nakarmić czosnkiem itp. ps, ktoś mi podpowie, czemu non stop mi nos nie działa, czuję takie mega zatkanie, kataru brak ![]() popsikanie pomaga w oddychaniu , ale potem znowu powtórka z rozrywki za suchy mikroklimat teraz w okresie zimowym w mieszkaniach ? może? jakieś alergiczne chyba to nie jest bo mi nic ciurkiem nie leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję Ci!! ![]() Ja schudłam 4 kilo ale teraz stanęło... a mam jeszcze dużoooo do stracenia :/ dam radę ![]() A co jest z Maluśną?? Bo ja nie doczytałam. Coś o zęba chodzi ale nie wiem co dokładnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas na szzcescie nie ma problemu z lekami, frida, kroplami i cala reszta, ale widze, ze otrivin (0,05)bardziej pomaga (ma tez wieksza dawke niz nasivin 0,02) p.s. a nie masz tez za sucho w nocy i np za cieplo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zakorzenienie
|
Poulett fiu fiu
![]() ![]() byłyscie juz na górce z dzieciakami? my dzis bylismy pierwszy raz i gdyby nie to ze górka jest obok placu zabaw to byłoby super ![]() ![]() ![]()
#1398 |
Zakorzenienie
|
Nie,za sucho nie jest. Odczułabym to na własnym nosie.
Aniu nie wiem co ci poradzić bo chyba nie masz alergii na kurz ![]() ale kropel nie używaj często, no chyba że homeopatyczne (jeśli je można). właśnie wysłałąm maila z zamówieniem do firmy piorącej. w końcu będę znów mogła patrzeć na swój dywan i narożnik. i prz okazji krzesła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Zakorzenienie
|
a z kroplami do nosa nie można przesadzić, bo mogą spowodować przerostowe zapalenie błony śluzowej... charakteryzuje się m.in. właśnie zatkanym nosem bez kataru?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
anka alergia nie zawsze się objawia cieknięciem z nosa czasem właśnie ma się uczucie zatkanego nosa
albo mogą to być zatoki jako kobieta ciężarna nie możesz byle czego zażywać ale może spróbuj wapno możesz też spróbować zrobić tak jak dziewczyny radzą inhalacje z soli fizjologicznej, a jak nie masz inhalatora to spróbuj sobie zrobić jakąś parówkę z czegoś //może ci pomoże na ten zatkany nos co do tego święta to ci co są pracownikami to się im podobał wcześniejszy przepis że mogli sobie wybierać dni wolne za święta przypadające w weekend ale pracodawcom w tym wypadku wcale nie było wesoło im to się wcale nie opłacało a teraz to można i poświętować i nie trzeba dawać w zamian za święto wolnego Mój Syn też dziś w kościele szedł ze złotem do stajenki jako król ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Zakorzenienie
|
Witajcie w Nowym Roku
![]() Ja jeszcze na urlopie w Polsce, wiec korzystam z wolnego czasu ![]() Poza tym chorobska, chorobska, nawet i mnie dopadlo jakies szatanstwo i musze isc na rezonans ![]() Poulette, chcialam napisac, ze wygladasz bosko ![]() ![]() Wersta, toz zeszlej zimy kupilas swoja wymarzona kurtke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1403 |
Zakorzenienie
|
hello
dzięki za wskazówki kropli zwykłych nie używam ![]() ![]() nawilżam psikaczami euphorbium i roztworem wody morskiej, ![]() ![]() ale jak pisałam, to na trochę mi tylko odtyka nochalek ![]() takie uczucie ściśnięcia nosa mam ![]() w domu nie wydaje mi się że mam za sucho ![]() mamy piecyk gazowy i temperatura w nocy raczej koło 18 stopni, więc nie taki upał jak u mojej mamy gdzie centralne ogrzewanie na okrągło i trzeba przykręcać grzejniki no posłałam pliki do wywołania, zdam Wam relację jak się ma jakość do tej allegrowej ceny , jak mi fotki dojdą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie to święto też jest bez sensu. Trzech Króli... dżizas ![]() ![]() ![]() A ja nie mogę się znowu dodzwonić do przychodni i wyciągnąć kartoteki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
Cestia
to zupełnie jak u nas w środę wisiałam pół dnia na telefonie, pół baterii mi poszło ![]() dziś tak samo nijak nie moge zapisać Mikiego do ortopedy ciągle zajęte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
mam dziś fatalne samopoczucie, musi być jakieś koszmarnie niskie ciśnienie
![]() taka ta kurtka ![]() ![]() http://www.c-by.it/en/tunguska.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wczorajszego swieta- w Niemczech jest jeszcze gorzej, poludnie swietuje a polnoc Niemiec idzie do pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zakorzenienie
|
Werstunia przepiękna, sama bym taką chciała
![]() Właśnie wróciłam z big zakupów mięsnych i ogólnie spożywczych a zaraz pędzimy jeszcze do Tesco po różne pierdy, jak co miesiąc ![]()
#1409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniu, znam ten ból - we wrześniu miałam zabieg z powodu wiecznie przytkanego nochala... ale co gorsza:jeszcze mi się kinol nie zagoił... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- no, a Małą naprawdę wcięło.. albo ją jakaś megamigrena dopadła, albo faktycznie ta zębowa wróżka pojechała po bandzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Zakorzenienie
|
hej. Iga ogląda bajkę
![]() ![]() ![]() jutro o 10tej pranie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- wieści z gg od Małej. wyrwali 5tkę i 7kę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.