|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17
imgo, ja wcześniej nie widziałam u siebie żadnego spadku wagi, dopóki nie zobaczyłam siebie samej na zdjęciach z Sylwestra - i naprawdę się sobie podobałam!
![]() ![]() ![]()
#3392 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja zawsze mialam duzy biust i zawsze go przeklinalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3393 |
Raczkowanie
|
Ja sie dolaczam do przemowczyn - PROSIMY O PRZESPIS NA TEN CUDOWNY SERNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
----------- Poza tym witam sie z forumowiczkami w kolejnym dniu cudownej diety, hehehe...! Ja wlasnie spalaszowalam 2 kawalki sernika budyniowego na zimno - mniamusny ![]() No i humor mi sie poprawil po lekkim dolku. Wczoraj w koncu wybralam sie wieczorowa pora do Tesco z dluuuuga lista zakupow, a tam przygotowania do remanentu i polki swiecily pustkami. Nie kupilam nawet wiesniaka, twarogu... a miala byc pizza z ciagnacym serkiem.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzis 100 na plusie, ale to zemsta za brak przekaski o 15.00
![]() ![]()
#3396 |
Raczkowanie
|
Ja się w sumie cieszę z tego spadku, bo biust zawsze miałam bardzo duży. Do tego stopnia, że w pasie bluzka miała rozmiar 38, a z powodu biustu - 42 :/ Choć z drugiej strony, jak biust leci, to zaczyna wisieć :P:P
#3397 |
Zakorzenienie
|
Moj sie trzyma dzielnie i tylko w obwodzie spadlo
![]() ![]() ![]()
#3398 |
Raczkowanie
|
moj biust jeszcze na szczescie nie lezy na kolanach i dzielnie walczy z prawami grawitacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | ||
Zakorzenienie
|
witajcie,
![]() ja dzisiaj w pracy bylam i dopiero teraz odpoczywam ![]() ![]() ![]() gratuluje spadeczkow i witam nowe watkowiczki ![]() u mnie dzisiaj pokazalo sie 75,5kg...ale to chyba jakas pomylka wiec nawet tego nie odnotowuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja do pieczenia uzywalam sypkiego gold cos tam z auchan ale duzo mi go wychodziło i teraz kupuje w kauflandzie za 3,99 slodzik w tabletkach z cyklaminianem i na tym pieke po prostu rozpuszczam w odrobinie gorącej wody i mam go i mam i mam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ide cos upichcic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3400 |
Zakorzenienie
|
to może ja mam jakieś pecha do szukania
![]() ![]() poza tym tak naprawde nie za bardzo mam kiedy jeździć po tych wszystkich sklepach, bo pracuje nie tylko w tygodniu, ale też w weekend na dwie zmiany ![]() ![]() ![]() w sumie to najczęsciej jestem w realu ![]() ![]() ![]() więc zostaje na łasce TŻ jak przyjezdza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Zakorzenienie
|
a co do wystających obojczyków to mam na ich punkcie bzika
![]() już ładnie mi wystają mimo mojej wagi ![]() ![]() ![]() ![]() boska nie? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3402 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 |
Rozeznanie
|
Witam, ja od wczoraj na Dukanie, dlatego dolaczam do Waszej grupy wsparcia!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3406 |
Przyczajenie
|
Ja wolę stosować się do zaleceń naszego guru, każda dieta to ogromne obciążenie dla organizmu, dlatego trzeba przestrzegac zasad i ustaleń ale to oczywiście moje zdanie, przepraszam Cie bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moj komentarz : NIE PRZEDŁUŻAJ FAZY 1 nie wolno bo pozniej sa zastoje albo wzrosty na 1 fazie nie chudniemy tracimy wode która w Nas zalega później zaczynamy gubić tłuszczyk. Życzę powodzenia
![]() |
#3408 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aha mam jeszcze prosbe, ostatnim razem jak sie odchudzalam, w ogole nie pieklam nic slodkiego, nie jadlam zadnych dukanowych budyniow, itp. Mozecie mi napisac co i jakich firm mozna jesc ze slodkosci i gdzie mozna dostac te produkty? Nigdy sie tym nie interesowalam, tzn slodyczami dukanowymi, bo wychodzilam z zalozenia, ze jak sie dietuje to trzeba cwiczyc swoja wole, ale teraz jednak bym cos pomaszkiecila na dukanie ![]() Edytowane przez aiyyo Czas edycji: 2011-01-06 o 19:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://dukan.blox.pl/2010/10/Ciasto-marchewkowe.html
![]() |
#3410 |
Zadomowienie
|
Nie było mnie w domku ale już nadrabiam zaległości i przepis podaję: potrzebujemy 7 jaj, 6 łyżek słodziku (sussina), łyżeczka proszku do pieczenia, aromat waniliowy lub śmietankowy, 1 kg twarogu dr Oetker (najlepszy) oraz czekoladowy pudding lidlowy. Żółtka ucieramy ze słodzikiem, proszkiem, aromatem, dodajemy po kilka łyżek twarogu. Osobno ubijamy białka z odrobinką soli i dodajemy do masy twarogowej mieszając łyżką. Jeśli chcemy tradycyjny sernik to siup na tortownicę wyłożoną papierem (u mnie 30cm) a jak chcemy sernik mieszany to 1/3 masy przekładamy do misy po białkach, wsypujemy pudding i mieszamy wszystko szybciutko mikserem a potem na zmiany wlewamy na blachę. Osobiście nakładam masy łyżką na środek blachy wyłożonej papierem - najpierw 5 łyżek białej a potem z 4 czekoladowej i tak sobie nakładam zmniejszając ilość łyżek - po nałożeniu każdej warstwy trzęsę blachą żeby masa się lepiej rozlała. Potem wykałaczką robię wzorki raz w jedną a raz w drugą stronę i siup do piekarnika na 1 godzinkę w 180-190 st. Po godzinie wyłączam piekarnik i zostawiam w nim jeszcze ciasto na 15 min a potem uchylam drzwiczki. Mam piekarnik bez termoobiegu więc przy tych nowszych pewnie czas pieczenia jest krótszy - trzeba sprawdzać patyczkiem. Potem zostawiam go na 2 godzinki co by wystygł i łatwo dał się przełożyć. Uwaga bo sernik jest bardzo puszysty
![]() Mam nadzieję, że nie namieszałam zbytnio z tym przepisem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Rozeznanie
|
Dziękuje za przepisy, na pewno sprobuje jak nie w tym to w przyszlym tygodniu. Mam jeszcze pytanko - jakie serki homogenizowane kupujecie? Aha i odnosnie twarogow do sernika, czy oprocz wspomnianego Oetkera jeszcze jakies kupujecie? Jakie ma miec "parametry" Dukanowe, tzn tluszcz, itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziekuje za przepis ![]()
![]() |
#3413 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Już kiedyś gościłam na tym forum, ale we wcześniejszych częściach. Piszę teraz do Was ku przestrodze!! W Maju ubiegłego roku odchudzałam się z Dukanem! Wcześniej przed nim schudłam 7kg, a na dukanie schudłam dodatkowo 6 kg. W Lipcu było wesele siostry, wyglądałam pięknie, każdy się zachwycał jak ja pięknie wyglądam, ile schudłam. Ja również poczułam taką radość, że wkońcu wszystkim się podobam. Kupowałam ciuszki w rozm. s, przymierzałam, stroiłam się. I na tym się skończyło ![]() W październiku poszłam na studia, gdzie próbowałam znowu zacząć Dukana, ale to impreza i poległam. Jak do domu pojechałam, to krzyk, że mam się nie odchudzać. Teraz święta, sylwester i dużo przybyło. I tak z 57kg(169cm) jest mnie teraz 72kg!!!! Dlatego prosze, uważajcie na siebie! jak już sądzicie, że nie możecie już dłużej wytrzymać, to idźcie na III faze, przejdźcie ją a bedzie dobrze. Ja nawet na tą III faze nie przeszłam, bo popadłam w samo zachwyt. I na zachwycie się skończyło. Teraz wracam do Was: duża i okrągła. Zaczełam od niedzieli. Zaczełam 5 dniami proteinek(wygląda jak uderzeniówka, choć nią jest, bo czym sie rożni uderzeniówka? opórcz tego, że można kakao i skrobie?), jutro 5 dni warzyw ![]() ![]() Będę zaglądać do Was codziennie! |
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() niestety wiele osob tak ma ze po 2 fazie rezygnuje a pozniej mowią w tv że na dukanie wszystko i tak powroci... sama boję się co to będzie jak zakończę tą 2 fazę ale mam nadzieję że mi się uda i trzymam kciuki za Ciebie żebyś tym razem nie popłyneła ![]()
![]() |
#3415 |
Zakorzenienie
|
Jak tylko przyjdzie mi słodzik z allegro to będę piekła ten sernik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Przyczajenie
|
Ja jak mam ochotę na słodkie to robię sobie ptasiankę: serek homo pilos lidlowy mieszam z jogurtem naturalnym, dodaje słodzik miksuję, ok 2 łyżeczek żelatyny rozpuszczam we wrzątku studzę, wlewam do masy serowojogurtowej, dziele to na 2 cześci do białej aromat śmietankowy, do drugiej 2 łyżeczki zaparzonego kakao i aromat migdałowy albo inny i wlewam do pucharków trochę śmietankowej, trochę kakaowej- proste, smaczne i SŁODKIE
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Raczkowanie
|
wiedziałam że mnie skrytykujecie po prostu nie lubie gotować więc jem to co akurat jest w lodówce i sprawdzam czy zgadza się na liście.. wiec napisałam to co jem
![]()
![]() |
#3418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko nie opowiadaj nikomu że jesteś na Dukanie bo to nie zgodne z prawdą. Nie wiem skąd te listy wziełaś ze znalazłaś tam olej bułke z masłem i JABŁKA ![]() sory ale odchudzaj się głodówkowo ale nie mów że jesteś na diecie DOKTORKA... sory jeśli się uniosłam ale czasem w człowieku zabuzuje choć mialam nie dać się prowokować ... kilka wdechów uf uf uf spokój ![]()
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
|
Anonimowa 900, nie rozśmieszaj nas
![]() no właśnie, skąd Ty te listy wziełaś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki do jutra
![]() ![]() Pysia jestem z Twojego rocznika ![]() ![]() Dobranoc kochane Dukaneczki ps wczoraj m się rzodkiewka śniła bo wcześniej dzień cały czas za mną chodziła ale ot jaka piękna i duża ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.